Bordvifte best i test,beste bordvifte,

Bordvifte test 2024 - kjøl deg ned med den beste viften

Om du skal kjøpe deg ny vifte og vil vite hvilken som er den beste i dag har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle tester for å se hva eksperter og forbrukere synes om viftene som er på markedet i dag. Resultatet har vi oppsummert på denne siden så du skal slippe dårlige feilkjøp og enkelt kan bestemme deg for rett vifte med en gang! 

 

Denne siden er litt annerledes enn andre sider på Best i test Guiden, ettersom det ikke finnes noen sammenligningstester på bordsvifter. Her har vi lagt ned ekstra mye tid på å finne informasjon om ulike vifter og hvilken ekspertene og vanlige forbrukere er mest fornøyd med.

 

 

Derfor skal du ha en en kjølevifte

For deg som ikke vil eller har mulighet til å investere i en varmepumpe (som også kan brukes til å kjøle ned), er en bord eller gulvvifte et bra alternativ. Effektive vifter skaper et svalt og trivelig innemiljø på varme sommerdager. 

 

Du får bedre søvn. Problem med å sove på varme sommernetter er vanlig for mange, og da kan det hjelpe med en vifte i rommet som ikke kjøler ned luften, men sirkulerer den så det føles svalere. Resultatet blir bedre og mer effektiv søvn.

 

Du får lettere å konsentrere deg. Som du sikkert vet så er det vanskelig å holde konsentrasjonen oppe når det er varmt og jobben din kan fort bli lidende. Da er en bordvifte en god løsning på problemet.

 

Vi stiller følgende krav på testvinneren

  • Stillegående. Vi vil først og fremst at viften skal være så stille som mulig, det kan være veldig forstyrrende når vifta står og durer, ikke minst når du skal sove.
  • Flere luftstrøminnstillinger. Viften skal ha flere nivå så du selv kan styre hvor kaldt det skal være.
  • Lett å rengjøre. Ja det er jo alltid en fordel.
  • Energieffektiv. Den kan være på mange timer i løpet av en varm sommer, så den skal dra så lite strøm som mulig, både for miljøet og lommeboka sin skyld.


Bordvifte – best i test


Etter mange timers granskning har vi kåret en vinner. Det handler om en høyt verdsatt og flott vifte. Viftenes Rolls Royce kan man nesten si! Det handler om en vifte fra Dyson og modellen heter Pure Cool Me.


Dyson Pure Cool Me er en 2-i-1 luftrenser og vifte. Den er helt bladløs som gjør at det ikke er noen risiko at små nysgjerrige fingrer havner imellom viftebladene.


Testvinneren gir en avkjølende og renset luftstrøm der du trenger det. Den har et aktivert kull- og et glass-HEPA-filter som, ifølge Dyson, fanger opp gasser og 99,95% av de ultrafine partiklene fra luften.


Dyson Pure er lett å rengjøre i og med at den ikke har noen gitre eller vifteblader, det er bare å ta en klut og tørke. 


Det er en stillegående bordvifte som er en stor fordel, ikke minst på natten når du skal sove. Du kan stille inn søvntimeren på mellom 15 minutter til 9 timer. 


Dyson Pure Cool Me har en stilig design med LCD-display som du stolt kan vise frem når du får gjester. 


Du får også med en fjernkontroll som magnetisk fester seg til vifta. Med fjernkontrollen styrer du strømmen, hastigheten på luftstrømmen, timeren, pendelbevegelsene og filterinformasjonen. 

 

Total høyde er 40,1 cm, bredden og dybden er på 24,5 cm og den veier 2,8 kg


For mer informasjon om testvinneren kan du klikke deg inn på Dysons hjemmeside.

 

Du kan også se et YouTube – klipp på 1,5 minutt hvordan denne bladløse kjøleviften fungerer her.

 

Her kjøper du testvinneren til best pris
Så sier forbrukerne om sin Dyson Pure Cool Me

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukerne som allerede har kjøpt og brukt produktene vi anbefaler synes om dem, det er jo tross alt de som vet hvordan de fungerer best i hverdagen. Og det vi kan se er at forbrukerne er utrolig fornøyde med sin Dyson Pure Cool Me;


“Frisk luft!!! Jeg kjøpte denne for 2 uker siden og jeg merker forskjellen ganske fort. Jeg bruker denne dyson på soverommet og det virker som det har lovet. Friskere luft uten støv på rommet. Kan anbefales til alle. Det er bare å kjøpe." 

 

“Etter å ha brukt vanlig vifte i mange år som flytter støv rundt i rommet, så fant jeg endelig denne. Nå får jeg stoppet støv og annet fra å sirkulere i rommet med et fantastisk filter.
Stillegående og bra vifte som sørger for presis luftstrøm.
Viften bidrar aktivt til et bedre inneklima
Det store spørsmålet er?
- Hvorfor kjøpte jeg ikke denne før? 

 

“Likte viften veldig godt. Den er stille når vi skal sove. Og funker allikevel fint. Den kjøler godt. Liker at jeg kan bruke timer om natten. Har den på i stuen og da bruker vi vanligvis å ha den på mellom 5-7. Liker at jeg kan forandre på hvor luften går


"Kjøler og renser - stille! Superfornøyd! Den kjøler effektivt, og renser luften samtidig. Stillegående. Har gått fra et innestengt rom til frisk luft! Må nok kjøpe flere til andre rom!"


"Får følge med til campingvogna i sommer. Ren kjølig stille bris dag og natt."


"På lav hastighet høres den nesten ikke i det hele tatt, øker man hastigheten øker lydnivået en del. Jeg synes den er stillere enn en vanlig vifte og det er deiligere avkjøling. Har både katter og pollenallergi i husholdet så den har hjulpet for å få renere luft. Bruker den mest på soverommet men den er lett å flytte. Synes designen er kul."

 

Ulemper da? Vi vil jo gjerne vite om det er noen ulemper med produktet så vi kan veie inn dette før vi bestemmer oss for å handle. Og det som kommer igjen er at mange synes den er dyr, både forbrukerne og ekspertene synes den er dyr, men de fleste mener den er verd pengene.
Noen sier også at den bråker mer enn de hadde tenkt på høy hastighet.


Liten bordvifte best i test - et billigere alternativ


Om du synes Dyson Cool Me er litt i det største og dyreste laget har vi funnet en vanlig liten bordvifte til deg. Den beste billige bordviften akkurat nå er Deltaco FT-758.


Denne lille viften fra anerkjente Deltaco er en skikkelig luftkanon! Med 2 hastigheter passer den på å øke luftstrømmen og kjøle ned på varme sommerdager. Den er liten (viftediameter på kun 18cm.) og veldig enkel å bruke. Takket være beskyttelsen på forsiden holder den små nysgjerrige fingre borte.


Den er liten og fleksibel og lades via USB i stedet for vanlig strømuttak. Det betyr at du kan koble den til dataen din, i en powerbank eller smarttelefonladeren for at den skal starte. Du kan med andre ord ta den med deg overalt!


Viften kjøler godt til tross for at den er liten og stillegående (maks 20 dB ifølge produsenten) selv når man kjører den på høyeste hastighet. Det betyr at du kan nyte en god natts søvn eller jobbe uforstyrret i arbeidsrommet ditt.


Her kjøper du Deltago FT-758 til lavest pris i dag
Dette sier forbrukerne om Deltago FT-758

Denne viften har dessverre ikke fått så mye oppmerksomhet fra ekspertene men forbrukerne kan derimot kvittere at de er godt fornøyd med Deltago FT-758. Og som vi ofte skriver så er det jo forbrukerne som vet best hvordan produktene vi anbefaler fungerer best i hverdagen! Her kan du se noen omtaler denne bordvifta har fått;


"Overraskende bra til nesten ingen penger. Passer nerden som sitter ved skrivebordet som nekter å gå ut i sol og varme ;) Relativt stille går den også. Kjøpte 2 stk. for ca. et halvt år siden. 2 ulike hastigheter pluss en av/på-knapp på baksiden. Tips, vær nøye med gummidistansene som sitter på og hvilken retning du har dem mot, da det reduserer vibrasjonslyd og gjør den mer stødig .Hadde den hatt 1 hastighet til hadde jeg gitt den 10/10. KJØP!"


"Beste usb viften jeg har funnet."


"En rimelig vifte som er overraskende kraftig. Større enn de fleste USB-viftene også med en diameter på 18 cm. Fungerer veldig bra å koble sammen med en vanlig mobillader og bruke." 


"Genial vifte! Har to hastigheter, den første bråker bokstavelig talt ingenting og den raskere hastigheten høres bare om den er helt nære. USB-kabelen sitter fastmontert i viften så om lengden er et problem får man bruke en adapter for å forlenge." 


Gulvvifte best i test 2024


For deg som heller ønsker mer fleksibilitet av hvor du kan ha viften har vi kåret den beste gulvviften! Den beste gulvviften akkurat nå er Honeywell QuietSet HSF600WE4.


Honeywell QuietSet er en gulvvifte med 5 hastighetsnivåer. Den har også et nivå som er anpasset for nattbruk da viften skal gå så stille som mulig. Ved høyeste hastighet er lydnivået opptil maks 48dB.


Du kan stille inn en timer på viften for automatisk avstenging. Du kan også justere høyden om du vil at den rører på seg eller om den skal stå stille. For beste fleksibilitet får du også med en fjernkontroll som du kan styre viften med.


Gulvviften monteres enkelt uten verktøy. Den veier 6 kg og er 122 cm høy


Her kjøper du Nordic Home Culture FT-533 til best prisDette sier forbrukerne om Honeywell QuietSet

I og med at det ikke finnes mange eksperttester på kjølevifter har vi lagt ned ekstra mye tid på å finne ut hva forbrukere synes om viftene sine. Det er jo tross alt de som vet hvordan viftene fungerer i hverdagen og har den beste erfaringen. Det vi kan se er at forbrukerne er veldig fornøyd med Honeywell viften sin og her kan du lese noen av omtalene denne har fått;


"Den er veldig stillegående og blåser bra."


"Veldig lett å montere, utrolig stillegående. Fjernkontrollen fungerer perfekt." 


"Etter en ganske omfattende sammenligningsundersøkelse bestilte jeg denne. Virket virkelig å være verdi for pengene og heldigvis er det så. Viften er skikkelig stille og robust. Inkluderer også en fjernkontroll."


"Elsker designen på denne viften" 


"Først og fremst var viften ikke så vanskelig å montere og virker robust. Den er veldig stillegående på lave hastighetsnivåer og fortsatt stille på høyeste innstillingen." 


"Den er veldig stille, akkurat som det annonseres. Den er lett å montere."


"A+ karakter på denne. Den er virkelig utrolig stillegående og driver masse luft også på de lavere hastighetene. Jeg pleier ikke å bruke fjernkontrollen, men det er bra at den finnes. Romskameraten min kjøpte en lik direkte etter at jeg gjorde det i og med at denne var mye bedre." 


"Fantastisk stillegående vifte som blåser mye luft. Fjernkontrollen er trivelig å ha. Jeg skulle anbefale denne viften til alle som liker å ha det stille." 


"Lett å montere og fungerer perfekt. Blåser mye luft med lite lyd." 


"Kjøpte denne etter mye leting. Stille og bra på å holde meg sval." 


"Jeg har fått mye svalere soverom. Kan ha den nære sengen i og med at den er så stillegående. Toppen produkt!"


"Har hatt den noen måneder og er virkelig fornøyd, stillegående og effektiv" 


"Kjempefornøyd med denne viften. Den er stille (som lovet), syntes først at fjernkontrollen var unødvendig men den er faktisk skikkelig bra. Overraskende tung vifte, men den står jo for det meste stille så det gjør ingenting (ble mest overrasket)"


"En av de mest stillegående viftene jeg noengang har brukt. Normalt så pleier jeg ikke å kjøre viftene på høyeste hastighet - men den her, ingen problem. Jeg bruker den i kontorsmiljø og til og med på full hastighet kan jeg bruke høytalertelefonen min på skrivebordet. Veldig fornøyd!"Kjøl deg ned med rett vifte


~ Kjøl deg ned med rett vifte ~

 


Dyson vifte - dette sier ekspertene 

M3 gir Dyson Pure Cool Me 7 av 10 poeng og oppsummerer det hele med "Dyson Pure Cool Me er en kompakt, velfungerende vifte som passer på soverommet eller på skrivebordet. Den renser og kjøler effektivt, men luksusfølelsen savnes. Hadde Dyson implementert noen av de smarte funksjonene fra Lin-serien sin hadde Pure Cool Me vært en fullpotter."

 

Tech Radar har også testet Dyson Pure Cool Me og gir den 4 av 5 stjerner. De liker designen, at den er så stillegående og at den passer bra på små rom.Testvinnere:

  • Dyson Pure Cool Me


  •  Deltago FT-758


  •  Nordic Home Culture FT-533

For øyeblikket er Nordic Home Culture FT-533 tomt på lager i samtlige butikker


Tips 1! Nå når du har funnet den beste viften så vil du kanskje lese om beste luftfukter


Tips 2! Har du planer om å investere i solceller? Finn beste solcellepanel her.

 

Tips 3! Du som går med i Facebook-gruppen vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har SALG på bordviften her ovenfor! På den måten gjør du et kupp = den beste vifta til best pris! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg heretter!Anita Carlsen

Best i test: Bordvifte

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.

Testen ble sist oppdatert