Beste PC-skjerm - PC-skjerm best i test

PC-skjerm test 2021

Selv om det selges alt færre stasjonære PC-er i dag, er det allikevel mange som trenger en bra bildeskjerm. Enten for å få en bedre og større skjerm til laptopen sin når man jobber hjemme eller for å koble til den stasjonære dataen.

 

På denne siden gransker vi tester på dataskjermer fra eksperter og forbrukere, for å finne den skjermen som er kåret til best i test akkurat nå!


Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg den beste PC-skjermen NÅ!


Viktig å vite innen du handler pc-skjerm

I dag er det hovedsakelig størrelsen 24-27″ som etterspørselen er størst på. Over halvparten av skjermene som selges i dag er i denne størrelsen. Og når det dreier seg om produsentene så er det mange som er med i spillet. Asus og Acer er de mest populære blant forbrukere, men HP, DELL og Benq er også populære.

 

Samsung har dog ikke på langt nær samme fremgang blant skjermer som de har med TV:er. Her uttrykker forbrukerne ofte at de er misfornøyde rent generelt. På samme måte gir ekspertene ofte lave poeng til dataskjermer fra Lenovo og AG. Disse tre produsentene kan det altså være lurt å unngå om du vil kjøpe det som de fleste synes er bra.

 

Det viktigste kravet vi har på skjermen er at den skal være optimal å jobbe med. Den må derfor være skarp og avslappende for øynene, i og med at det kan bli mange timer foran PCn hver dag. Det er altså ikke den beste skjermen for gaming eller avansert fotoredigering vi fokuserer på. I stedet handler det først og fremst om den beste skjermen for “vanlig kontors-jobb”.

 

Skjermen skal også passe til gaming, men det er ikke hovedfokus.

Best i test PC skjerm 2021

Hvilken dataskjerm er da den beste i dag, om vi tar hensyn til både pris, ytelse og kvalitet? Der både testresultat og brukeropplevelser er viktige. 

 

Jo, i vår kategori; Kontorsarbeid på skjerm i størrelsen 24-27 toms, peker mange ut samme produsent, som gjør valget vårt lettere. Den beste PC-skjermen akkurat nå er HP v24i.

 

Beste PC skjermen akkurat nå - HP V24 60Hz

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 21 september 2021

HP V24 60Hz FHDSkjermen har en TN-teknikk der fordelen først og fremst er et klart bilde, bra skarpe, brede innsynsvinkler (170 grader) og klare fargegjengivelser . Oppløsningen er 1920 x 1080 pixel, som betyr at den har forholdet 16:9 på bildet.

 

Responstiden er 1 ms og lysstyrken på 250 nits som passer bra til normalbruk. Skulle det bli for lyst finnes det mulighet å bruke svakt blått lys, Low blue light, som gjør det behagelig for øyene å kikke på skjermen, spesielt på kvelden. Skjermen har også antirefleks for at så lite lys som mulig skal reflekteres og bildekvaliteten bevares på dagtid. Bildeinnstillingene kan endres med hjelp av knappene som er lengst ned på høyre hjørne på skjermen.


Bildeskjermen har 1 HDMI-port og 1 VGA utgang. VGA er ikke like vanlig men HDMI finnes på alle datamaskiner i dag, nye som gamle. Har du en veldig ny data som ikke har disse inngangene kan du løse dette med hjelp av en adapter uten at bildekvaliteten eller hastigheten blir dårligere.


Når det kommer til komfort og ergonomi kan du vinkle skjermen opp og ned og side til side. Dette er enkelt å stille inn og gjøres ved å vri på skjermen.


Denne dataskjermen er egentlig en gaming-skjerm men på grunn av den gode bildekvaliteten og raske responstiden passer den like bra til hjemmekontoret og skolen også. Du får også hele 3 års garanti fra HP.


HP PC skjerm - dette sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktene vi anbefaler synes om dem, det er jo tross alt de som vet hvordan den fungerer best i hverdagen! Her kan du se noen av omtalene HP 24i har fått;


"Fyller funksjonen sin som hjemmearbeidsplass. Trenger ikke mer ved normalt kontorsarbeid."


"Fungerer som den skal! Så nå kan jeg se hockey på dataen!"


"Uvant størrelse men det går seg nok til. Jeg har bare hatt den en ukes tid, er derfor ikke helt kjent med den enda. Men den virke ok." 


"Kjøpte denne skjermen for å bruke på jobb. Funger som forventet."


"Bra standardskjerm. Krevde en hel del fikling med innstillingene innen bildet ble bra, ikke høy og senkbar, hadde jeg ikke lest i spec."


"Veldig mye for pengene, man fikk til og med med en hdmi kabel, tommel opp. Kjøpte selv 3 for å kombinere til hjemmekontoret.
Pluss: Rammefri bortsett fra "haken", billig, 1080p, VGA og hdmi inngang, stilig design.
Minus: Ingenting"


Her kjøper du HP dataskjerm til best pris

CDON selger den for bare 1751.98 kr når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.

1751.98 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for HP V24 60Hz FHD!

ComputerSalg selger PC-skjermen for 1752 kr inkludert frakt når du klikker her!
Test av dataskjermer

Det finnes ikke så mange aktuelle eksperttester å ty til når det gjelder dataskjermer, men her kan du lese de mest relevante:


PC GameBenchmark: Gir HP V24 60Hz FHD 84% i totalpoeng og synes at det er en av de beste gamingskjermene som går å kjøpe akkurat nå (2021)


The Wirecutter 2020: skriver at HP Z27n G2 er den beste skjermen som går å få kjøpt nå. De liker ergonomien og den vribare skjermen. De liker også at den har en port for USB-C.

 

PC før Alla, januar 2018: Har testet Dells verstingskjerm UltraSharp UP3218K og ga den 8 av 10 poeng. I og med at dette er en 32 toms UHD-skjerm er den dyr, rundt 40 000 kroner, og kanskje ikke noe for vanlige forbrukere først og fremst. Magasinet synes at skjermen har god ergonomi, fin fargegjengivelse og høy lysstyrke. Det store bildeområdet og ekstremt høye punktettheten gir ett innblikk i hvor teknikken er på vei.

 

Datormagazin, mai 2017: Testet BenQ PD3200U og ga den 5 av 6 poeng. Magasinet skriver; “En bildeskjerm for deg som jobber med bilder, film eller CAD/CAM. Skikkelig bra bilde med fantastisk fargegjengivelse. Gode muligheter til en bra arbeidsstilling.”

 

PC før Alla, mars 2017: Testet seks store (27″ og 32″) dataskjermer til rundt 4 000 kroner. Denne gangen handlet det om skjermer med en oppløsing på 2560 x 1440 bildepunkter.

Beste skjermen 2017 er AOC Q2775PQU som fikk 9 av 10 poeng og utnevnelsen “Best i test”. Den tok hjem seieren fordi den har utrolig bra bildekvalitet, tydelige menyer og en lav pris. Benq PD2700Q og Philips BDM3270QP2 kom på delt andreplass med 8 poeng hver.

 

Datormagazin, juli 2016: Testet Dell UP3216Q og ga den 5 av 6 poeng. De summerer med ordene; “En fantastisk 32 toms skjerm med perfekt balanse mellom oppløsning og pixel pitch og en super fargegjengivelse. Dell UP3216Q er ikke skjermen for alle. Men jobber du profesjonelt med bilder så er den en drøm.”

 

Digital FOTO, februar 2016: Testet sju 4K-skjermer til bildebehandlinger i størrelsen 23-28 tommer. Magasinet konstaterer at skjermspesifikasjonene er likartede, men at det er ganske stor forskjell på hvor bra bildekvaliteten virkelig er. Best i test ble Philips 241P6VPJKEB som fikk 9,1 av 10 poeng. Digital FOTO summerer; “IPS-skjermen fra Philips setter klasserekordfor hva en skjerm kan tilby. Nær skjermen er rett instilt er den perfekt for bildebehandlinger.” Den billigere skjermen Asus PB287Q kom på andreplass med 8,9 poeng. Konklusjonen lyder; “Her har vi en stor skjerm som virkelig kan gi deg gleden av 4K-oppløsningen. Høy bildekvalitet og bra pris.”  

 

PC-magasinet, juli 2015: Testet åtte 27 toms skjermer og konstaterte at det var overraskende høy kvalitet på hele startfeltet. Testvinneren ble Benq EW2740L som fikk 9,1 av 10 poeng og magasinet skriver; “Det er to hovedgrunner til at BenQ vinner den store testen vår av 27 toms skjermer: EW2740L har et stort utvalg av tilkoblingsmuligheter og den leverer en bildekvalitet som er mye bedre enn de fleste konkurrentene.” Dell P2714H kom på en andreplass med 8,1 poeng.

De dårligste skjermene produseres av Samsung og ViewSonic, ifølge magasinet. Disse skal du altså unngå å kjøpe, om du vil ha en bra skjerm.

 

Lyd & Bilde: Testet 6 påkosta og bra 4K/UltraHD-skjermer til PC-en. Eizo FlexScan EV3237 ble den beste dataskjermen med 21 av 24 poeng. Magasinet summerer; “Til tross for at dette ikke er Eizos skjerm for grafikker så er bildekvaliteten vireklig på topp. Den hadde den beste fargegjengivelsen og var en av de som hadde best kontrast i testen.” Acer H277HK ble utnevnt til “Beste kjøp” og magasinets motivasjon til dette lyder; “Helt klart den stiligste skjermen i testen. Fargegjengivelsen og kontrasten er utmerket for prisen. Vilsomt flimmerfritt bilde.” Dessuten fikk Dell UltraSharp UP3214 utnevnelsen “Spesielt anbefalt” med hele 22 av 24 poeng.

 

PC-magasinet, november 2012: Testet 24″ skjermer og med 8,6 poeng av 10 mulige, ble Philips E-Line 247E3LHSU best i test. Den prisverdte Acer S242HL tok andreplassen med 8,4 poeng. Magasinet summerer med ordene; “Det mest positive i den her testen er at alle skjermene har en så pass høy bildekvalitet. det er bra at produsentene har sluttet å kompromisse med bildekvaliteten i billige skjermer.”

 

Kamera & Bild, april 2011: Testet 8 PC-skjermer under 10 000 kroner og vinneren ble Eizo FlexScan S2243 og NEC MultiSync P221W som begge også fikk utnevnelsen “Bra kjøp!”

Trenger du en ny bærbar PC? Da kan du se hvilken laptop som er best i test her!

 

Du kan også lese hvilket nettbrett som er det beste akkurat nå. Og er du blant dem som liker å ta en kopp kaffi mens du jobber – eller enda bedre; tar en pause fra jobb og drikker en kopp kaffi i ro og mak, så kan du se hvilken kaffetrakter som er best i test her!

 

Psst! Et lite tips til deg som vil vente litt med å kjøpe ny skjerm. Nå kan du passe på gå med i Facebook-gruppen vår så får du et lite vink når det er Tilbud på denne dataskjermen. Det betyr at du får den beste skjermen til best pris! Klikk på Liker så holder vi øynene oppe for deg.

Philip Andrén

Best i test: PC-skjerm

Testen ble publisert og sist oppdatert