Beste PC-skjerm - PC-skjerm best i test

PC-skjerm test 2021

Selv om det selges alt færre stasjonære PC-er i dag, er det allikevel mange som trenger en bra bildeskjerm. Enten for å få en bedre og større skjerm til laptopen sin når man jobber hjemme eller for å koble til den stasjonære dataen.

 

På denne siden gransker vi tester på dataskjermer fra eksperter og forbrukere, for å finne den skjermen som er kåret til best i test akkurat nå! Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg den beste PC-skjermen NÅ!


Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg testvinner 2 - den billigere dataskjermen NÅ!


Viktig å vite innen du handler pc-skjerm

I dag er det hovedsakelig størrelsen 24-27″ som etterspørselen er størst på. Over halvparten av skjermene som selges idag er i denne størrelsen. Og når det dreier seg om produsentene så er det mange som er med i spillet. Asus og Acer er de mest populære blant forbrukere, men HP, DELL og Benq er også populære.

 

Samsung har dog ikke på langt nær samme fremgang blant skjermer som de har med TVer. Her uttrykker forbrukerne ofte at de er missfornøyde rent generelt. På samme måte gir ekspertene ofte lave poeng til dataskjermer fra Lenovo og AG. Disse tre produsentene kan det altså være lurt å unngå om du vil kjøpe det som de fleste synes er bra.

 

Det viktigste kravet vi har på skjermen er at den skal være optimal å jobbe med. Den må derfor være skarp og avslappende for øynene, i og med at det kan bli mange timer foran PCn hver dag. Det er altså ikke den beste skjermen for gaming eller avansert fotoredigering vi fokuserer på. Istedet handler det først og fremst om den beste skjermen for “vanlig kontors-jobb”.

 

Ved gaming kreves nemlig en skikkelig rask skjerm og når du jobber med trykksakproduksjon stilles høye krav på fargegjengivelsen for å få helt korrekte farger ved trykkingen. Skjermen skal dog selvfølgelig passe semiproffen som f.eks. jobber i PhotoShop.

Beste dataskjermen 2021

Hvilken dataskjerm er da den beste i dag, om vi tar hensyn til både pris, ytelse og kvalitet? Der både testresultat og brukeropplevelser er viktige. 

 

Jo, i vår kategori; Kontorsarbeid på skjerm i størrelsen 24-27 toms, peker mange ut samme produsent, som gjør valget vårt lettere. Den beste PC-skjermen akkurat nå er HP Z27n G2.

 

Beste PC-skjermen akkurat nå – HP Z27n G2Beste PC-skjermen akkurat nå – HP Z27n G2 

(Klikk på skjermen for mer informasjon om den beste prisen!)Liker 3

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 22 juni 2021

Prisjakt HP Z27n G2
i samarbeid med Prisjakt


HP Z27n G2 LED-skjerm har IPS-panel (in-plane switching). Det er en teknologi som gjør at du får bedre fargegjengivelse og bredere visningsvinkel (178 grader). Oppløsningen er 2560×1440 pixel og bildeformat på 16:9.   


HP Z27n G2 har en responstid på 5ms grå til grå og lysstyrken ligger på 350 cd/m2. Skjermen har 22°/-5° skjermtilt og 90° skjermvipp som betyr at du kan få en stående A4-skjerm. Du kan også vri skjermen og justere høyden opp/ned for den beste ergonomien.


Tilkoblingsmuligheter

  • USB-C kabel for video og datatilkobling
  • DVI-D og HDMI -inngang
  • DisplayPort-inngang
  • DisplayPort-utgang
  • 4 stk USB 3.0-porter (2 på undersiden og to på siden)


For at du skal kjenne deg trygg får du hele 3-års garanti fra HP på denne skjermen. 


Så sier ekspertene og forbrukerne om testvinneren

The Wirecutter: rangerer HP Z27n G2 som den beste 27-toms skjermen på markedet akkurat nå. De liker ergonomien og den roterende skjermen pluss at den har en port for USB-C som blir mer og mer vanlig på bærbare PCer. De liker også HPs 3-års garanti og at policyn deres om døde piksler hvor du får erstatning om døde piksler begynner å vise seg på skjermen.


Forbrukere som allerede har kjøpt og brukt denne skjermen en tid er også veldig fornøyde. Her kan du lese noen av omtalene HP Z27n G2 har fått;


"Utmerket skjerm som passer mine krav på oppløsning og tilkoblingsmuligheter."


"Veldig fornøyd med kvaliteten på skjermen - det kan godt hende at jeg bestiller en til i løpet av en nær fremtid!"


"Veldig bra skjerm, men jeg trengte å kjøpe en egen HDMI-kabel da kabelen som fulgte ikke var kompatibel med min HP bærbare PC."


"Jeg er alltid bekymret når jeg kjøper en ny skjerm usett, men det viste seg at jeg ikke hadde noe å bekymre meg for med denne. Jeg ble positivt overrasket over å se at den kom fra fabrikken kalibrert, noe som betydde at jeg ikke trengte å gjøre noe med å fikse farger eller gamma."


"Elsker disse skjermene! Kunne ikke vært lykkeligere!"


"Føles som en veldig god, solid skjerm. Gode farger, og så lys man bare kan ønske seg - jeg har faktisk skrudd ned lysstyrken litt. Utmerket tilkobling. Det er en skjerm av IPS-type, som betyr at visningsvinklene er veldig brede og fargene er rike og nøyaktige."


"Veldig bra"


Ulemper da? Det er bra å kjenne til disse før du handler så du kan ta hensyn til dette når du bestemmer deg! 

Det vi har funnet er at noen skriver at de ikke synes bildet er lyst nok om det kommer lys inn i rommet og det er også flere som nevner at de missliker at USB-C ikke kan lade en macbook. Men ellers er forbrukerne veldig fornøyd med denne PC-skjermen.


Her kjøper du dataskjerm best i test til best prisTestvinner 2 - billig dataskjerm

Om du vil ha en billigere bildeskjerm til PCn din kan du fortsatt få kjøpt den tidligere testvinneren vår Dell UltraSharp U2415. 

Dell UltraSharp U2415

Alternative testvinneren, billig dataskjermDell UltraSharp U2415

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen akkurat nå)Liker 3

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 22 juni 2021

Dell UltraSharp U2415


Dell UltraSharp-serie har vært markedet en stund og har derfor blitt testet av mange tusen forbrukere gjennom årene. Det er betryggende! Utviklingen startet allerede år 2009 med modellen U2410 som siden har utviklet seg til U2412. Denne modellen er den mest populære og fungerer fortsatt som “referenseskjerm” i visse tester.

 

Gamle U2412 selges fortsatt og er en veldig bra skjerm. Men den kom ut på slutten av år 2011, som betyr at den savner flere av de innganger som er viktige idag. Vi snur derfor blikket til en senere og litt større modell og valget havner da på Dell UltraSharp U2415

 

Denne dataskjermen har også IPS-teknologi som testvinneren ovenfor.  Fordelen med dette er blant annet at den har et klart bilde, bra skarphet, veldig bred visningsvinkel (178 grader) og høy kvalitet på fargegjengivelsen. Oppløsningen er 2560×1440 som betyr at den har 16:9 på bildet.

 

Responstiden er 6 ms og lysstyrken er på 250 cd/m2 som er mer en nok til vårt formål. Den har også vippefunksjon, som betyr at du kan vri skjermen 90 grader og dermed får en ”stående A4” om du vil se en hel side på en gang.

 

Dell UltraSharp U2515H har 2 HDMI-porter (MHL), 1 Display Port, 1 mini-DisplayPort og 5 USB 3.0 Hi-Speed-hubb med 4 porter. Og for at du skal føle deg helt sikker så får du hele 3 års garanti fra DELL.


Dette sier ekspertene og forbrukerne

Ekspertene på magasinet PC Mag skriver etter testen sin sommeren 2016 at:“Dells stilige UltraSharp U2415 leverer eksakte farger, har god gråskalagjengivelse og stor og bra synvinkel. Den har dessuten mange bra funksjoner.” Poengsummen blir 4 av 5 og anmeldelsen “EXCELLENT!”

 

CNET skriver våren 2017 at det “er en veldig trivelig bildeskjerm for pengene. Det er ikke et perfekt valg for ‘gamers’ eller til fargesensitive oppgaver, men til å jobbe med, surfe og spille HD-video, er det et bra kjøp.” Poengsummen blir 7,6 av 10 poeng.

 

Trusted Reviews har også testet denne skjermen våren 2017 og de liker det de får se. “Dette er helt enkelt den beste skjermen i klassen sin. Kombinasjonen av fin design, fantastisk bildekvalitet, mange tilboblingsmuligheter og et allsidig stativ gjør at den er idealisk til alle typer av kontorsjobb og hjemmebruk.” Den får 4,5 av 5 poeng og de endelige ordene blir; “Helt enkelt den beste 24-toms bildeskjermen du kan kjøpe.”

 

Forbrukerne synes også at fremfor alt fargegjengivelsen, sverte og detaljrikdom er veldig bra på denne skjermen. De synes også at den er skarp med rask respons (også i spill) og at den er fint slank med smale kanter

 

Det er minimalt med backlight bleeding og IPS-glow, som er bra. Prisen er også veldig rimelig, du får helt enkelt mye skjerm for pengene!


Ulempene da? Det er jo selvfølgelig sånne også – på alle produkt – og disse vil vi gjerne kjenne til på forhånd for å kunne ha disse i tankene når vi skal bestemme oss.
Når det gjelder denne dataskjermen påpeker visse brukere at de savner DVI- eller VGA-inngang. Pass derfor på, før du handler, at skjermen går å koble til din data på den måten du ønsker.

 

Noen synes også at oppløsningen på 1920×1080 pixel er i minste laget, selv om det fungerer for en 24 toms skjerm. Ellers er forbrukere og eksperter veldig fornøyd med det de har sett.


Her kjøper du dataskjermen til best pris


CDON selger den for bare 4075 kr når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.

4075 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Dell UltraSharp U2415!

ComputerSalg selger PC-skjermen for 4075 kr inkludert frakt når du klikker her!

Proshop selger PC-skjermen for 4168 kr når du klikker her! Prisen er inkludert frakt.

Test av dataskjermer

Det finnes ikke så mange aktuelle eksperttester å ty til når det gjelder dataskjermer, men her kan du lese de mest relevante:


The Wirecutter 2020: skriver at HP Z27n G2 er den beste skjermen som går å få kjøpt nå. De liker ergonomien og den vridbare skjermen. De liker også at den har en port for USB-C.

 

PC før Alla, januar 2018: Har testet Dells verstingskjerm UltraSharp UP3218K og ga den 8 av 10 poeng. I og med at dette er en 32 toms UHD-skjerm er den dyr, rundt 40 000 kroner, og kanskje ikke noe for vanlige forbrukere først og fremst. Magasinet synes at skjermen har god ergonomi, fin fargegjengivelse og høy lysstyrke. Det store bildeområdet og ekstremt høye punktettheten gir ett inblikk i hvor teknikken er på vei.

 

Datormagazin, mai 2017: Testet BenQ PD3200U og ga den 5 av 6 poeng. Magasinet skriver; “En bildeskjerm for deg som jobber med bilder, film eller CAD/CAM. Skikkelig bra bilde med fantastisk fargegjengivelse. Gode muligheter til en bra arbeidsstilling.”

 

PC før Alla, mars 2017: Testet seks store (27″ og 32″) dataskjermer til rundt 4 000 kroner. Denne gangen handlet det om skjermer med en oppløsing på 2560 x 1440 bildepunkter.

Beste skjermen 2017 er AOC Q2775PQU som fikk 9 av 10 poeng og utnevnelsen “Best i test”. Den tok hjem seieren fordi den har utrolig bra bildekvalitet, tydelige menyer og en lav pris. Benq PD2700Q og Philips BDM3270QP2 kom på delt andreplass med 8 poeng hver.

 

Datormagazin, juli 2016: Testet Dell UP3216Q og ga den 5 av 6 poeng. De summerer med ordene; “En fantastisk 32 toms skjerm med perfekt balanse mellom oppløsning og pixel pitch og en super fargegjengivelse. Dell UP3216Q er ikke skjermen for alle. Men jobber du proffesjonelt med bilder så er den en drøm.”

 

Digital FOTO, februar 2016: Testet sju 4K-skjermer til bildebehandlinger i størrelsen 23-28 tommer. Magasinet konstaterer at skjermspesifikasjonene er likartede, men at det er ganske stor forskjell på hvor bra bildekvaliteten virkelig er. Best i test ble Philips 241P6VPJKEB som fikk 9,1 av 10 poeng. Digital FOTO summerer; “IPS-skjermen fra Philips setter klasserekordfor hva en skjerm kan tilby. Nær skjermen er rett instilt er den perfekt for bildebehandlinger.” Den billigere skjermen Asus PB287Q kom på andreplass med 8,9 poeng. Konklusjonen lyder; “Her har vi en stor skjerm som virkelig kan gi deg gleden av 4K-oppløsningen. Høy bildekvalitet og bra pris.”  

 

PC-magasinet, juli 2015: Testet åtte 27 toms skjermer og konstaterte at det var overraskende høy kvalitet på hele startfeltet. Testvinneren ble Benq EW2740L som fikk 9,1 av 10 poeng og magasinet skriver; “Det er to hovedgrunner til at BenQ vinner den store testen vår av 27 toms skjermer: EW2740L har et stort utvalg av tilkoblingsmuligheter og den leverer en bildekvalitet som er mye bedre enn de fleste konkurrentene.” Dell P2714H kom på en andreplass med 8,1 poeng.

De dårligste skjermene produseres av Samsung og ViewSonic, ifølge magasinet. Disse skal du altså unngå å kjøpe, om du vil ha en bra skjerm.

 

Lyd & Bilde: Testet 6 påkosta og bra 4K/UltraHD-skjermer til PC-en. Eizo FlexScan EV3237 ble den beste dataskjeren med 21 av 24 poeng. Magasinet summerer; “Til tross for at dette ikke er Eizos skjerm for grafikker så er bildekvaliteten vireklig på topp. Den hadde den beste fargegjengivelsen og var en av de som hadde best kontrast i testen.” Acer H277HK ble utnevnt til “Beste kjøp” og magasinets motivasjon til dette lyder; “Helt klart den stiligste skjermen i testen. Fargegjengivelsen og kontrasten er utmerket for prisen. Vilsomt flimmerfritt bilde.” Dessuten fikk Dell UltraSharp UP3214 utnevnelsen “Spesielt anbefalt” med hele 22 av 24 poeng.

 

PC-magasinet, november 2012: Testet 24″ skjermer og med 8,6 poeng av 10 mulige, ble Philips E-Line 247E3LHSU best i test. Den prisverdte Acer S242HL tok andreplassen med 8,4 poeng. Magasinet summerer med ordene; “Det mest positive i den her testen er at alle skjermene har en så pass høy bildekvalitet. det er bra at produsentene har sluttet å kompromisse med bildekvaliteten i billige skjermer.”

 

Kamera & Bild, april 2011: Testet 8 PC-skjermer under 10 000 kroner og vinneren ble Eizo FlexScan S2243 og NEC MultiSync P221W som begge også fikk utnevnelsen “Bra kjøp!”


Trenger du en ny bærbar PC? Da kan du se hvilken laptop som er best i test her!

 

Du kan også lese hvilket nettbrett som er det beste akkurat nå. Og er du blant dem som liker å ta en kopp kaffi mens du jobber – eller enda bedre; tar en pause fra jobb og drikker en kopp kaffi i ro og mak, så kan du se hvilken kaffetrakter som er best i test her!

 

Psst! Et lite tips til deg som vil vente litt med å kjøpe ny skjerm. Nå kan du passe på gå med i Facebook-gruppen vår så får du et lite vink når det er Tilbud på denne dataskjermen. Det betyr at du får den beste skjermen til best pris! Klikk på Liker så holder vi øynene oppe for deg.


Philip Andrén

Best i test: PC-skjerm

Testen ble publisert og sist oppdatert