Beste PC-skjerm - PC-skjerm best i test

Beste PC-skjerm 2020

Selv om det selges alt færre stasjonære PC-er i dag, er det allikevel mange som trenger en bra bildeskjerm. Enten for å få en bedre og større skjerm til laptopen sin når man jobber hjemme eller for å koble til den stasjonære dataen.

 

På denne siden gransker vi tester på dataskjermer fra eksperter og forbrukere, for å finne den skjermen som er kåret til best i test akkurat nå!

 

Viktig å vite innen du handler

I dag, er det hovedsakelig størrelsen 24-27″ som etterspurselen er størst på. Over halvparten av skjermene som selges idag er i denne størrelsen. Og når det dreier seg om produsentene så er det mange som er med i spillet. Asus og Acer er de mest populære blant forbrukere, men DELL og Benq er også populære.

 

Samsung har dog ikke på langt nær samme fremgang blant skjermer som de har med TVer. Her uttrykker forbrukerne ofte at de er missfornøyde rent generellt. På samme måte gir ekspertene ofte lave poeng til dataskjermer fra Lenovo og AG. Disse tre produsentene kan det altså være lurt å unngå om du vil kjøpe det som de fleste synes er bra.

 

Det viktigste kravet vi har på skjermen er at den skal være optimal å jobbe med. Den må derfor å være skarp og avslappende for øynene, i og med at det kan bli mange timer foran dataen hver dag. Det er altså ikke den beste skjermen for gaming eller avansert fotoredigering som vi fokuserer på. Istedet handler det først og fremst om den beste skjermen for “vanlig kontorsjobb”.

 

Ved gaming kreves nemlig en skikkelig rask skjerm og når du jobber med trykksakproduksjon stilles høye krav på fargegjengivelsen for å få helt korrekte farger ved trykkingen. Skjermen skal dog selvfølgelig passe semiproffen som f.eks. jobber i PhotoShop.


Beste dataskjermen 2020

Hvilken dataskjerm er da den beste i dag, om vi tar hensyn til både pris, ytelse og kvalitet? Der både testresultat og brukeropplevelser er viktige. 

 

Jo, i vår kategori; Kontorsarbeid på skjerm i størrelsen 24-27 toms, peker mange ut samme produsent, som gjør valget vårt lettere. Det handler om en prisgunstig og veldig bra dataskjerm fra DELL, nemlig modellen UltraSharp U2417H.


Beste PC-skjermen akkurat nå – Dell UltraSharp U2415

Beste PC-skjermen akkurat nå – Dell UltraSharp U2415

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 12 juli 2020


Dell UltraSharp-serie har vært markedet en stund og har derfor blitt testet av mange tusen forbrukere gjennom årene. Det er betryggende! Utviklingen startet allerede år 2009 med modellen U2410 som siden har utviklet seg til U2412. Denne modellen er den mest populære og fungerer fortsatt som “referenseskjerm” i visse tester.

 

Gamle U2412 selges fortsatt og er en veldig bra skjerm. Men den kom ut på slutten av år 2011, som betyr at den savner flere av de innganger som er viktige idag. Vi snur derfor blikket til en senere og litt større modell og valget havner da på Dell UltraSharp U2415

 

Denne dataskjermen har IPS-teknologi istedet for den TN-teknologien som ellers er vanligst i dag. Fordelen med dette er blant annet at den har et klart bilde, bra skarphet, veldig bred visningsvinkel (178 grader) og høy kvalitet på fargegjengivelsen.   Oppløsningen er 2560×1440 som betyr at den har 16:9 på bildet.

 

Responstiden er 6 ms og lysstyrken er på 250 cd/m2 som er mer en nok til vårt formål. Den har også vippefunksjon, som betyr at du kan vri skjermen 90 grader og dermed får en ”stående A4” om du vil se en hel side på en gang.

 

Dell UltraSharp U2515H har 2 HDMI-porter (MHL), 1 Display Port, 1 mini-DisplayPort og 5 USB 3.0 Hi-Speed-hubb med 4 porter. Og for at du skal føle deg helt sikker så får du hele 3 års garanti fra DELL.


Dette sier ekspertene og forbrukerne

Ekspertene på magasinet PC Mag skriver etter testen sin sommeren 2016 at:“Dells stilige UltraSharp U2415 leverer eksakte farger, har god gråskalagjengivelse og stor og bra synvinkel. Den har dessuten mange bra funksjoner.” Poengsummen blir 4 av 5 og anmeldelsen “EXCELLENT!”

 

CNET skriver våren 2017 at det “er en veldig trivelig bildeskjerm for pengene. Det er ikke et perfekt valg for ‘gamers’ eller til fargesensitive oppgaver, men til å jobbe med, surfe og spille HD-video, er det et bra kjøp.” Poengsummen blir 7,6 av 10 poeng.

 

Trusted Reviews har også testet denne skjermen våren 2017 og de liker det de får se. “Dette er helt enkelt den beste skjermen i klassen sin. Kombinasjonen av fin design, fantastisk bildekvalitet, mange tilboblingsmuligheter og et allsidig stativ gjør at den er idealisk til alle typer av kontorsjobb og hjemmebruk.” Den får 4,5 av 5 poeng og de endelige ordene blir; “Helt enkelt den beste 24-toms bildeskjermen du kan kjøpe.”

 

Forbrukerne synes også at fremfor alt fargegjengivelsen, sverte og detaljrikdom er veldig bra på denne skjermen. De synes også at den er skarp med rask respons (også i spill) og at den er fint slank med smale kanter

 

Det er minimalt med backlight bleeding og IPS-glow, som er bra. Prisen er også veldig rimelig, du får helt enkelt “mye skjerm for pengene.”

 

Hva er ulempene med denne skjermen?

Ulempene da? Det er jo selvfølgelig sånne også – på alle produkt – og disse vil vi gjerne kjenne til på forhånd for å kunne ha disse i tankene når vi skal bestemme oss.
Når det gjelder denne dataskjermen påpeker visse brukere at de savner DVI- eller VGA-inngang. Pass derfor på, før du handler, at skjermen går å koble til din data på den måten du ønsker.

 

Noen synes også at oppløsningen på 1920×1080 pixel er i minste laget, selv om det fungerer for en 24 toms skjerm. Ellers er forbrukere og eksperter veldig fornøyd med det de har sett.


Her kjøper du skjermen til best pris

2477kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for PC-skjermen Dell UltraSharp U2415!

Hos Dustin kjøper du PC-skjermen for bare 2489 kr inkludert frakt.

Hos ComputerSalg kjøper du denne PC-skjerm for bare 2571 kr inkludert frakt.

Hos Proshop kjøper du denne PC-skjerm for bare 2578 kr inkludert frakt.

Hos CDON kjøper du denne PC-skjerm for bare 3290 kr inkludert frakt.


Test av dataskjermer

Det finnes ikke så mange aktuelle eksperttester å ty til når det gjelder dataskjermer, men her kan du lese de mest relevante:

 

PC før Alla, januar 2018: Har testet Dells verstingskjerm UltraSharp UP3218K og ga den 8 av 10 poeng. I og med at dette er en 32 toms UHD-skjerm er den dyr, rundt 40 000 kroner, og kanskje ikke noe for vanlige forbrukere først og fremst. Magasinet synes at skjermen har god ergonomi, fin fargegjengivelse og høy lysstyrke. Det store bildeområdet og ekstremt høye punktettheten gir ett inblikk i hvor teknikken er på vei.

 

Datormagazin, mai 2017: Testet BenQ PD3200U og ga den 5 av 6 poeng. Magasinet skriver; “En bildeskjerm for deg som jobber med bilder, film eller CAD/CAM. Skikkelig bra bilde med fantastisk fargegjengivelse. Gode muligheter til en bra arbeidsstilling.”

 

PC før Alla, mars 2017: Testet seks store (27″ og 32″) dataskjermer til rundt 4 000 kroner. Denne gangen handlet det om skjermer med en oppløsing på 2560 x 1440 bildepunkter.

Beste skjermen 2017 er AOC Q2775PQU som fikk 9 av 10 poeng og utnevnelsen “Best i test”. Den tok hjem seieren fordi den har utrolig bra bildekvalitet, tydelige menyer og en lav pris. Benq PD2700Q og Philips BDM3270QP2 kom på delt andreplass med 8 poeng hver.

 

Datormagazin, juli 2016: Testet Dell UP3216Q og ga den 5 av 6 poeng. De summerer med ordene; “En fantastisk 32 toms skjerm med perfekt balanse mellom oppløsning og pixel pitch og en super fargegjengivelse. Dell UP3216Q er ikke skjermen for alle. Men jobber du proffesjonelt med bilder så er den en drøm.”

 

Digital FOTO, februar 2016: Testet sju 4K-skjermer til bildebehandlinger i størrelsen 23-28 tommer. Magasinet konstaterer at skjermspesifikasjonene er likartede, men at det er ganske stor forskjell på hvor bra bildekvaliteten virkelig er. Best i test ble Philips 241P6VPJKEB som fikk 9,1 av 10 poeng. Digital FOTO summerer; “IPS-skjermen fra Philips setter klasserekordfor hva en skjerm kan tilby. Nær skjermen er rett instilt er den perfekt for bildebehandlinger.” Den billigere skjermen Asus PB287Q kom på andreplass med 8,9 poeng. Konklusjonen lyder; “Her har vi en stor skjerm som virkelig kan gi deg gleden av 4K-oppløsningen. Høy bildekvalitet og bra pris.”  

 

PC-magasinet, juli 2015: Testet åtte 27 toms skjermer og konstaterte at det var overraskende høy kvalitet på hele startfeltet. Testvinneren ble Benq EW2740L som fikk 9,1 av 10 poeng og magasinet skriver; “Det er to hovedgrunner til at BenQ vinner den store testen vår av 27 toms skjermer: EW2740L har et stort utvalg av tilkoblingsmuligheter og den leverer en bildekvalitet som er mye bedre enn de fleste konkurrentene.” Dell P2714H kom på en andreplass med 8,1 poeng.

De dårligste skjermene produseres av Samsung og ViewSonic, ifølge magasinet. Disse skal du altså unngå å kjøpe, om du vil ha en bra skjerm.

 

Lyd & Bilde / Sydsvenskan, april 2015: Testet 6 påkosta og bra 4K/UltraHD-skjermer til PC-en. Eizo FlexScan EV3237 ble den beste dataskjeren med 21 av 24 poeng. Magasinet summerer; “Til tross for at dette ikke er Eizos skjerm for grafikker så er bildekvaliteten vireklig på topp. Den hadde den beste fargegjengivelsen og var en av de som hadde best kontrast i testen.” Acer H277HK ble utnevnt til “Beste kjøp” og magasinets motivasjon til dette lyder; “Helt klart den stiligste skjermen i testen. Fargegjengivelsen og kontrasten er utmerket for prisen. Vilsomt flimmerfritt bilde.” Dessuten fikk Dell UltraSharp UP3214 utnevnelsen “Spesielt anbefalt” med hele 22 av 24 poeng.

 

PC-magasinet, november 2012: Testet 24″ skjermer og med 8,6 poeng av 10 mulige, ble Philips E-Line 247E3LHSU best i test. Den prisverdte Acer S242HL tok andreplassen med 8,4 poeng. Magasinet summerer med ordene; “Det mest positive i den her testen er at alle skjermene har en så pass høy bildekvalitet. det er bra at produsentene har sluttet å kompromisse med bildekvaliteten i billige skjermer.”

 

Kamera & Bild, april 2011: Testet 8 PC-skjermer under 10 000 kroner og vinneren ble Eizo FlexScan S2243 og NEC MultiSync P221W som begge også fikk utnevnelsen “Bra kjøp!”

 


Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 12 juli 2020


Trenger du en ny bærbar PC? Da kan du se hvilken laptop som er best i test her!

 

Du kan også lese hvilket nettbrett som er det beste akkurat nå. Og er du blant dem som liker å ta en kopp kaffi mens du jobber – eller enda bedre; tar en pause fra jobb og drikker en kopp kaffi i ro og mak, så kan du se hvilken kaffetrakter som er best i test her!

 

Psst! Et lite tips til deg som vil vente litt med å kjøpe ny skjerm. Nå kan du passe på gå med i Facebook-gruppen vår så får du et lite vink når det er Tilbud på denne dataskjermen. Det betyr at du får den beste skjermen til best pris! Klikk på Liker så holder vi øynene oppe for deg.