PC-skjerm hjemmekontor test 2023 - her kan du lese om beste skjerm til hjemmekontor. Vil du lese flere PC skjerm test finner du det også.

PC skjerm test 2024 - beste dataskjerm til kontor, hjemmebruk og gaming

Om du skal kjøpe deg en ny PC skjerm og vil vite hvilken som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! 


Selv om det selges alt færre stasjonære PCer i dag, er det allikevel mange som trenger en bra dataskjerm, akkurat som du! Enten for å få en bedre og større skjerm til laptopen sin eller for å koble til den stasjonære dataen. 

 

Her får svar på hva ekspertene sier i dataskjerm testene sine og hva forbrukerne synes. Du får også svar på hvor du kan kjøpe den beste dataskjermen til best pris i dag!


Beste dataskjermene


Bra tips før du kjøper ny skjerm

I dag er det hovedsakelig størrelsen 24-27″ som etterspørselen er størst på. Over halvparten av skjermene som selges i dag er på denne størrelsen. Og når det dreier seg om produsentene er det mange som er med i spillet. Asus og Acer er de mest populære blant forbrukere, men HP, DELL og Benq er også populære.

 

Samsung har dog ikke på langt nær samme fremgang blant skjermer som de har med TV:er. Her uttrykker forbrukerne ofte at de er misfornøyde rent generelt. På samme måte gir ekspertene ofte lave poeng til dataskjermer fra Lenovo og AG. Disse tre produsentene kan det altså være lurt å unngå om du vil kjøpe det som de fleste synes er bra.

 

Det viktigste kravet vi har på skjermen er at den skal være optimal å jobbe med. Den må derfor være skarp og avslappende for øynene, i og med at det kan bli mange timer foran PCn hver dag. Det er altså ikke den beste skjermen for gaming eller avansert fotoredigering vi fokuserer på. I stedet handler det først og fremst om den beste skjermen for “vanlig kontors-jobb”.

 

Gamingskjerm

Om du skal kjøpe en spilleskjerm er det viktig å ha god oppdateringsfrekvens (Hz). Optimalt til gaming er i dag 144 Hz, som får bildet til å flyte jevnt. Dette er uvurderlig når du spiller FPS og andre spill der du må være på vakt for å beseire fiendene dine.


Hvis du er villig til å bruke mer penger kan du få en skjerm med hele 240 Hz. Jo høyere oppdateringsfrekvens jo bedre. Noen spill kan ikke gå høyere enn 140 Hz så derfor er det lurt å undersøke spillene du spiller om dette gjør det mulig.


PC skjerm best i test 2024

Hvilken skjerm er da den beste i dag når vi tar hensyn til både pris, ytelse, kvalitet, testresultat og forbrukeropplevelser? Jo i kategorien bra dataskjerm til hjemme og kontorbruk er HP M24fw best i test. Denne modellen kan du få i både 24 og 27 toms. (27 tommeren finner du lengre ned på siden)


 


Denne skjermen fra HP fungerer utmerket både hjemme og på kontoret. Du får en skjerm som både ser stilig ut og som gir deg gode bilderesultat. Uansett om du skal skape, se film, jobbe eller bare surfe på webben kommer denne skjermen ikke til å skuffe deg.


HP M24fw er en end-to-end skjerm som betyr at den tar bildet over hele skjermområdet. I tillegg til dette er skjermen veldig tynn, noe som gir et luksuriøst inntrykk. Det betyr at du kan ha skjermen fremme uten at det ser ut som en allmenn arbeidsplass.   


Du kan både vinkle og tilte testvinneren. Dette er en stor fordel med tanke på ergonomien og du stiller inn dette enkelt ved å vri og tilte skjermen.


Skjermen har en TN-teknikk der fordelen først og fremst er et klart bilde, god skarphet, stor synsvinkel (178 grader) og høykvalitativ fargegjengivelse. Oppløsningen er på 1920 x 1080 pixel (Full HD), det betyr at forholdet er 16:9 på bildet. 


Takket være presise farger, bred synsvinkel og Freesync (synker skjermen til dataens GPU-gjengivelse) flyter alt på skjermen i samme takt som øyene dine, med andre ord ingen tydelige forsinkelser.


Responstiden er 5 ms og lysstyrken på 300 nits som er mer enn nok til normalbruk. Er bildet for lyst finnes det en innstilling for svakt blått lys, Low blue light, som gjør det mer behagelig for øyene å kikke på skjermen, spesielt på kvelden.


Den er antirefleksbehandlet for at så lite som mulig skal reflekteres og at bildekvaliteten skal bevares på dagtid. 


Bildeskjermen har 1 HDMI-port og en VGA inngang. VGA er ikke like vanlig men HDMI finner du på de fleste PCer i dag, nye som gamle. Har du en veldig ny data som ikke har disse inngangene kan dette løses med hjelp av en adapter uten at bildekvaliteten eller hastigheten påvirkes. 


Om du skal ha en skikkelig god dataskjerm som passer bra til både hjemmebruk og på kontoret er HP M24fw et utmerket valg.


For at du skal føle deg ekstra sikker får du hele 3 års garanti fra HP.

 

Her kjøper du HP M24fw til best prisHP PC skjerm - så sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukerne som allerede har prøvd produktene vi anbefaler synes om dem, det er jo tross alt de som vet hvordan de fungerer best i hverdagen. 

Her kan du se noen eksempel på omtaler denne skjermen har fått:


"Bra dataskjerm. Gjør som forventet. Lett vekt og lavt blått lys."


"Stor dataskjerm. Veldig bra design. Moderne utseende."


"Mindre belastning på øyene mine. Tydelig skjerm og myk å se på. Jeg er ansatt på sykehus som jobber hjemmefra. Og etter 8+ timer har jeg ikke vondt i øyene/hodet."


"Ville ha en dataskjerm til å spille XBOX på og bruke som en andre PC skjerm til arbeidsdataen min, denne er perfekt hittils, spillene fungerer bra, litt dårligere enn på en 4k-tv men god til sitt bruk, stilig og bra design." 


"Bildet og den tynne skjermen er fin. Men den sitter litt for lavt og du kan ikke justere høyden. Skulle ikke kjøpe denne igjen av den grunn. Det finnes en annen HP-modell som sitter høyere som jeg liker bedre. Om du har et valg, kjøp den høye." 


Ulemper da? Disse vil vi hjerne kjenne til før vi bestemmer oss for å handle og det som noen forbrukere savner med denne skjermen er at de ikke kan høye og senke den.


PC skjerm 27 tommer best i test

Om du ønsker en større skjerm har vi selvfølgelig en best i test vinner her også. Det er faktisk samme skjerm som 24 toms vinneren men bare som 27 tommer. Det er identisk innhold på skjermene med det finnes en ekstra inngang på 27 tommeren.Gaming skjerm best i test 2024

Om du vil ha en skjerm som fungerer til både hverdagsbruk og fremfor alt gaming anbefaler vi HP v24i.

 


HP V24 er en rimelig gamingskjerm som gir deg det du trenger når du skal spille favorittspillene dine. Noe av det viktigste med en gamingskjerm er at du har bra oppdateringsfrekvens og lav responstid. Dette gjør at skjermen henger med når det blir hett i spillet og det er akkurat det denne skjermen tilbyr.

 

Denne gamingskjermen har en TN-teknikk der fordelen først og fremst er et klart bilde, bra skarpe, brede innsynsvinkler (170 grader) og klare fargegjengivelser . Oppløsningen er 1920 x 1080 pixel, som betyr at den har forholdet 16:9 på bildet.

 

Responstiden er 1 ms og lysstyrken på 250 nits som passer bra til normalbruk. Skulle det bli for lyst finnes det mulighet å bruke svakt blått lys, Low blue light, som gjør det behagelig for øyene å kikke på skjermen, spesielt på kvelden. Skjermen har også antirefleks for at så lite lys som mulig skal reflekteres og bildekvaliteten bevares på dagtid. Bildeinnstillingene kan endres med hjelp av knappene som er lengst ned på høyre hjørne på skjermen.


Bildeskjermen har 1 HDMI-port og 1 VGA utgang. VGA er ikke like vanlig men HDMI finnes på alle datamaskiner i dag, nye som gamle. Har du en veldig ny data som ikke har disse inngangene kan du løse dette med hjelp av en adapter uten at bildekvaliteten eller hastigheten blir dårligere.


Når det kommer til komfort og ergonomi kan du vinkle skjermen opp og ned og side til side. Dette er enkelt å stille inn og gjøres ved å vri på skjermen.


Denne dataskjermen er egentlig en gaming-skjerm men på grunn av den gode bildekvaliteten og raske responstiden passer den like bra til hjemmekontoret og skolen også. Du får også hele 3 års garanti fra HP.


Her kjøper du HP gamingskjerm til best prisBeste gaming skjerm - dette sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktene vi anbefaler synes om dem, det er jo tross alt de som vet hvordan den fungerer best i hverdagen! Her kan du se noen av omtalene HP 24i har fått;


"Fyller funksjonen sin som hjemmearbeidsplass. Trenger ikke mer ved normalt kontorsarbeid."


"Fungerer som den skal! Så nå kan jeg se hockey på dataen!"


"Uvant størrelse men det går seg nok til. Jeg har bare hatt den en ukes tid, er derfor ikke helt kjent med den enda. Men den virke ok." 


"Kjøpte denne skjermen for å bruke på jobb. Funger som forventet."


"Bra standardskjerm. Krevde en hel del fikling med innstillingene innen bildet ble bra, ikke høy og senkbar, hadde jeg ikke lest i spec."


"Veldig mye for pengene, man fikk til og med med en hdmi kabel, tommel opp. Kjøpte selv 3 for å kombinere til hjemmekontoret. Plus: Rammefri bortsett fra "haken", billig, 1080p, VGA og hdmi inngang, stilig design. Minus: Ingenting"


Test PC skjerm - så sier ekspertene

Det finnes ikke så mange aktuelle eksperttester å ty til når det gjelder dataskjermer, men her kan du lese de mest relevante:


The Wirecutter: skriver at HP Z27n G2 er den beste skjermen som går å få kjøpt nå. De liker ergonomien og den vribare skjermen. De liker også at den har en port for USB-C.


PC før Alla: Har testet Dells verstingskjerm UltraSharp UP3218K og ga den 8 av 10 poeng. I og med at dette er en 32 toms UHD-skjerm er den dyr, rundt 40 000 kroner, og kanskje ikke noe for vanlige forbrukere først og fremst. Magasinet synes at skjermen har god ergonomi, fin fargegjengivelse og høy lysstyrke. Det store bildeområdet og ekstremt høye punktettheten gir ett innblikk i hvor teknikken er på vei.


Datormagazin: Testet BenQ PD3200U og ga den 5 av 6 poeng. Magasinet skriver; “En bildeskjerm for deg som jobber med bilder, film eller CAD/CAM. Skikkelig bra bilde med fantastisk fargegjengivelse. Gode muligheter til en bra arbeidsstilling.”


PC før Alla: Testet seks store (27″ og 32″) dataskjermer til rundt 4 000 kroner. Denne gangen handlet det om skjermer med en oppløsing på 2560 x 1440 bildepunkter.

Beste skjermen 2017 er AOC Q2775PQU som fikk 9 av 10 poeng og utnevnelsen “Best i test”. Den tok hjem seieren fordi den har utrolig bra bildekvalitet, tydelige menyer og en lav pris. Benq PD2700Q og Philips BDM3270QP2 kom på delt andreplass med 8 poeng hver.


Datormagazin: Testet Dell UP3216Q og ga den 5 av 6 poeng. De summerer med ordene; “En fantastisk 32 toms skjerm med perfekt balanse mellom oppløsning og pixel pitch og en super fargegjengivelse. Dell UP3216Q er ikke skjermen for alle. Men jobber du profesjonelt med bilder så er den en drøm.”


Digital FOTO: Testet sju 4K-skjermer til bildebehandlinger i størrelsen 23-28 tommer. Magasinet konstaterer at skjermspesifikasjonene er likartede, men at det er ganske stor forskjell på hvor bra bildekvaliteten virkelig er. Best i test ble Philips 241P6VPJKEB som fikk 9,1 av 10 poeng. Digital FOTO summerer; “IPS-skjermen fra Philips setter klasserekordfor hva en skjerm kan tilby. Nær skjermen er rett instilt er den perfekt for bildebehandlinger.” Den billigere skjermen Asus PB287Q kom på andreplass med 8,9 poeng. Konklusjonen lyder; “Her har vi en stor skjerm som virkelig kan gi deg gleden av 4K-oppløsningen. Høy bildekvalitet og bra pris.”  


PC-magasinet: Testet åtte 27 toms skjermer og konstaterte at det var overraskende høy kvalitet på hele startfeltet. Testvinneren ble Benq EW2740L som fikk 9,1 av 10 poeng og magasinet skriver; “Det er to hovedgrunner til at BenQ vinner den store testen vår av 27 toms skjermer: EW2740L har et stort utvalg av tilkoblingsmuligheter og den leverer en bildekvalitet som er mye bedre enn de fleste konkurrentene.” Dell P2714H kom på en andreplass med 8,1 poeng.

De dårligste skjermene produseres av Samsung og ViewSonic, ifølge magasinet. Disse skal du altså unngå å kjøpe, om du vil ha en bra skjerm.


Lyd & Bilde: Testet 6 påkosta og bra 4K/UltraHD-skjermer til PC-en. Eizo FlexScan EV3237 ble den beste dataskjermen med 21 av 24 poeng. Magasinet summerer; “Til tross for at dette ikke er Eizos skjerm for grafikker så er bildekvaliteten vireklig på topp. Den hadde den beste fargegjengivelsen og var en av de som hadde best kontrast i testen.” Acer H277HK ble utnevnt til “Beste kjøp” og magasinets motivasjon til dette lyder; “Helt klart den stiligste skjermen i testen. Fargegjengivelsen og kontrasten er utmerket for prisen. Vilsomt flimmerfritt bilde.” Dessuten fikk Dell UltraSharp UP3214 utnevnelsen “Spesielt anbefalt” med hele 22 av 24 poeng.


PC-magasinet: Testet 24″ skjermer og med 8,6 poeng av 10 mulige, ble Philips E-Line 247E3LHSU best i test. Den prisverdte Acer S242HL tok andreplassen med 8,4 poeng. Magasinet summerer med ordene; “Det mest positive i den her testen er at alle skjermene har en så pass høy bildekvalitet. det er bra at produsentene har sluttet å kompromisse med bildekvaliteten i billige skjermer.”


Testvinnere - Beste PC skjerm


Proshop selger HP M27f FHD for 1849 kr når du klikker her! Prisen er inkludert frakt.

1849 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for HP M27f FHD!

ComputerSalg selger HP M27f FHD for 1913 kr inkludert frakt når du klikker her!


Tips!

Her får du litt ekstra tips og informasjon som flere besøkere spør etter


Oppdateringsfrekvens gamingskjerm

Angis i Hertz (Hz) og betyr hvor raskt en piksel kan bytte bilde. Jo raskere jo bedre. I dag er det ikke uvanlig å se en gaminskjerm med opp til 120 Hz eller til og med 144 Hz! 


Men selv om skjermen har høy oppdateringsfrekvens trenger det ikke å bety at det automatisk blir bedre bilde. For at alle Hz skal kunne utnyttes trenger du høy ytelse fra selve dataen. 


Oppløsning gamingskjerm

Betyr hvor "fint" bildet vises på skjermen din. Jo høyere oppløsning desto vakrere bilde. I dag er det ikke uvanlig med skjermprodusenter som har oppløsninger på 3440 x 1440 eller t.o.m. 5120 x 1440 piksler. Men sannheten er at du oftest ikke trenger mer enn 1920 x 1080, spesielt ikke om du verdsetter ytelse mer en bildekvalitet.


Det er ikke så mange spill som støtter så høye oppløsninger enda. Det kommer nok til å bli en høyere standard i fremtiden men vi er ikke der enda. Vil du ha bedre ytelse til spillet er det bedre å satse på en skjerm med høyere oppdateringsfrekvens og legge pengene du sparer på et bedre grafikkort.


Tips 1: Om du skal kjøpe deg nye datahøyttalere nå når du har oppdatert skjermen din kan vi avsløre hvilke datahøyttalere som er best i test her!


Tips 2: Trenger du en ekstern harddisk? Da kan du klikke deg in på siden med den beste eksterne harddisken.


Tips 3: Trenger du en ny bærbar PC? Da kan du se hvilken laptop som er best i test her!


Tips 4: Om du liker oss like mye som vi liker deg kan du klikke deg inn på Facebook-siden vår og klikke på Liker. Da får du en oppdatering når det er tilbud eller rabattkoder på disse dataskjermene eller et annet best i test-produkt! 
Vanlige spørsmål og svar

 • Hvilken PC skjerm skal jeg kjøpe?
  Skjermen som gir deg mest for pengene akkurat nå er HP V24 60Hz FHD. Denne gir deg god skarphet, kontrast og responstid som gjør den ideell til hverdagsbruk, spesielt ved streaming, surfing på webben og med jobb. Takket være responstiden kan den med fordel brukes til gaming også.
 • Hvor stor PC skjerm?
  I dag er det hovedsakelig størrelsen 24-27 tommer som etterspørselen er størst på. Over halvparten av skjermene som selges i dag er på denne størrelsen.
 • Hvordan vaske PC skjermen?
  Det beste er å rengjøre skjermen din med en mikrofiberklut. Med en tørr får du enkelt bort både fingeravtrykk og støv. Er det vanskeligere flekker går det bra å fukte mikrofiberkluten litt.Du kan også bruke spesielle rengjøringskluter til dataskjermer og mobiler. Bruk ikke oppvaskmiddel!
 • Hvordan måler man tommer på dataskjermen?
  Du måler diagonalt over skjermen fra nedre hjørnet til øvre hjørnet på motsatt side.
Philip Andrén

Best i test: PC-skjerm

Philip er redaktør på svenske Bäst i test Guiden siden år 2018. Han er utdannet musikkprodusent og videreutdanner seg ved siden av å jobbe på Bäst i test Guiden innen International Business.


Spesialinteressene som Philip gransker og skriver om på Bäst i test Guiden er innen Lyd & Bilde, Motor & tilbehør, Data & IT og Økonomi.

Testen ble sist oppdatert