beste stekeovnen - stekeovn best i test

Stekeovn test 2021

Om du skal kjøpe en ny stekeovn og vil vite hvilken som er best akkurat nå, har du kommet helt rett! Vi har gransket alle aktuelle eksperttester, pratet med hvitevareforhandlere og viktigst av alt; fått svar på hvilken ovn vanlige forbrukere og hjemmekokker synes er best!

 

Jeg vet allerede det jeg trenger, vis meg den beste stekeovnen NÅ!

 

Lørdagskveld betyr Pizza Grandiosa for mange nordmenn. Vi simpelthen elsker denne frysepizzaen – og da snakker vi ekte kjærlighet! Iallefall om vi skal tro denne lille reklamefilmen.

Men – nå er det ikke pizza vi skal snakke om, vi skal snakke om ovnen den skal stekes i! For du har vel også, som så mange andre, irritert deg over at det tar ufattelig lang tid å vente på at ovnen skal bli varm? Og er du da litt sulten, så føles det som det tar en evighet!

 

Disse egenskaper skal ovnen ha

 • Brukervennlig – den skal være enkel å bruke og den skal være lett å forstå.
 • Barnesikring – vi vil gjerne at det er barnesikring på den så ikke de små barna åpner den og brenner seg. 
 • Energieffektiv – vi vil gjerne at stekeovnen er merket med A eller bedre. Dette kan du spare mange 100-lapper på og ikke minst er det mye miljøvennligere. 
 • Hurtigoppvarming – til de dagene vi har hastverk eller er ekstra sultne og vil at det skal gå veldig fort.
 • Så lav pris som mulig – vi vil jo gjerne ha penger igjen i lommeboka når vi har gjort denne investeringen.
 • Pyrolyse funksjon – dette forklarer vi mer inngående i teksten nedenfor.

 

Dette er pyrolyse

Vi har valgt å fokusere på stekeovner med pyrolyse funksjon ettersom det gjør jobben mye lettere for deg (vi strever jo hele tiden etter å spare tid på sånt som vi ikke behøver å gjøre) og pyrolyse blir mer og mer vanlig i dag.
Men hva er pyrolyse? 

 

Pyrolyse er enkelt og greit et selvrengjøringprogram. Det eneste du trenger å gjøre er å skru på ovnen, tørke med en bløt klut og ovnen er ren!
Ja det høres nesten for bra ut til å være sant, men vi skal forklare for deg hvordan det hele fungerer;
Når du setter på pyrolyseprogrammet varmes ovnen opp til 500 grader. Smuss, fett og matrester på innsiden brenner opp, og det er bare å tørke/børste bort kullstøvet som er igjen inne i ovnen! Enkelt, ikke sant? Og du har alltid en ovn som ser ny og ren ut!

Integrert stekeovn best i test

Denne siden har vært ekstra utfordrende på grunn av få ekspert-tester (som du kan lese her nedenfor) men etter grundige undersøkelser har vi fått et svar!

 

Den beste integrerte stekeovnen kommer fra det anerkjente merket Bosch og modellen heter HBG672BS1.


Best i test stekeovn – Bosch HBG672BS1


Best i test stekeovn – Bosch HBG672BS1

(Klikk på bildet for mer informasjon)Liker 32


Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 12 april 2021
Bosch HBG672BS1


Denne integrerte stekeovnen har vunnet ekspert-tester og er veldig høyt verdsatt av forbrukere som allerede har kjøpt den. 

 

Bosch HBG672BS1 har mange fordeler:

 • Først og fremst er den utstyrt med barnesikring med nøkkelfunksjon, som betyr at du trygt kan bruke ovnen uten å være redd for at barna skal brenne seg. 
 • Pyrolyse som er en automatisk selvrenser av ovnsrummet.
 • Elektronisk ur og timer.
 • Hurtigoppvarming som gjør at ovnen raskt er klar til bruk. 
 • Den har 4D Varmluft som gir perfekt resultat på grunn av jevn varmefordeling.
 • Ovnen er energiklasset A+ som betyr at det er en strømsparende og miljøvennlig stekeovn. Les flere produktdetaljer her på Boschs hjemmeside.

 

Dette sier forbrukerne om testvinneren

Ja, som alltid her på Best i test Guiden så hører vi på hva forbrukere som allerede har kjøpt produktet synes, og når det gjelder Bosch HBG672BS1 så er det mange positive omtaler. Her kan du lese noen av dem;

“En god ovn med mange funksjoner. Er enormt glad for pyrolyse” 


“Skikkelig fin ovn som varmer jevnt og hurtig. Deilig med lydløs ovn”


“Ovnen har en flott design og veldig lekker kvalitet, den er lett å bruke. Jeg er mer enn fornøyd med produktet.”


“Brukt maskinen i en mnd og er strålende fornøyd. Mange funksjoner og stillegående. Pizzafunksjonen er super og 4D funker bra. Eneste minus er at dreiehjulet er litt tungvint, men er sikkert bare en vanesak.” 


“Har nå brukt denne ovnen i noen uker, og jeg er meget fornøyd med hvor presist den steker. Fra enkle til kompliserte retter – resultatet blir godt. Spesielt fornøyd er jeg med de tingene en “dummere” ovn ikke klarer: enkel instilling av tid, selvrensning, kalde fronter og dør med litt motstand (slik at man kan smelle døren igjen)”

 

Ulemper da? Vi vil gjerne vite hva som er negativt med produktet innen vi kjøper det, så vi kan veie inn det også når vi skal bestemme oss.
Betjeningen kan oppfattes som litt ulogisk og tungvint. Og noe som kan være bra å tenke på når du har pyrolyse ovn er at strømforbruket kan bli dyrere om du bruker den ofte. Energiforbruket er på mellom 4 – 7 kWh hver gang ovnen rengjøres på denne måten. Men foruten dette så virker forbrukere og eksperter veldig fornøyd med denne testvinneren.


Her kjøper du testvinneren til best pris

Du kan med fordel kjøpe denne stekeovnen på nettet, i og med at du ikke trenger å tenke på frakten hjem. Den veier jo tross alt nesten 40 kg. Det letteste og faktisk også billigste er å velge en hvitevareforhandler på Internett. 


Tretti.no selger stekeovnen for bare 7589 kr. Frakten er inkludert i prisen!

7589 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Bosch HBG672BS1!

Hos Skousen betaler du bare 7990 kr for stekeovnen om du klikker her. Frakten er inkludert i prisen.

Whiteaway selger stekeovnen for 7990 kr inkludert frakt.

Til deg som fortsatt er i tvil

Bosch tilbyr deg som kunde å teste ovnen hjemme hos deg i opp til 100 dager – uten risiko. Er du ikke fornøyd etter tre måneder får du pengene tilbake. Så enkelt er det! Les om Bosch 100% garanti her!

 

 

Kampanjepriser hos WhiteAway og Tretti!

TIPS! Akkurat nå er det flere hvitevareforhandlere som har kampanjepriser på mengder av varer. Har du planer om å kjøpe nye hvitevarer kan det derfor være lurt å kikke gjennom tilbudene deres først og se om det er noe som passer deg.

Klikk deg inn på favorittbutikken din for å se hvilke tilbud som er aktuelle idag:

Lykke til med innkjøpene dine!
Disse ekspertestene har vi gransket

Her har vi dessverre bare noen få eksperttester å lene oss mot, men de vi har er relevante og aktuelle idag.

 

Råd & Røn, april 2019; 16 ovner er med i denne testen og 9 av disse er pyrolyse. De skriver at; “De enkle ovnene lager mat og baker bra, men de har litt problem med å holde en jevn temperatur. Ovnene med pyrolyse er ikke bare lettere å gjøre rent, de er også bedre utrustet med bedre elektronikk og derfor stabilere i temperaturen.” Førsteplassen med 74 poeng går til Samsung NV70M3372BS og andreplassen med 70 poeng går til Electrolux EOP601X. Råd & Røn har ingen ovner fra Bosch og Siemens med i denne testen.

 

Råd & Røn, august 2018: Testet 7 billige ovner, og kunne konstatere at alle ovnene var dårlige på å holde temperaturen stabil, så de kåret ingen av dem til Best i test eller bra kjøp, men av de 7 ovnene som var med i testen så var det Bauknecht BAK3 NN8F IN1 som kom best ut med 63 poeng.

 

Tænk, november 2017: Testet 22 ovner med pyrolyse-rengjøring. De som kommer best ut i denne testen er Bosch og Siemens som topper seierspallen. Vinneren med 74 poeng er Bosch HBA63B152S med lovordene “denne ovnen klarer seg bra hele veien og blir best i test. Det er en av de mest effektive ovnene når det gjelder pyrolyse-rengjøringen. Det er ikke en ovn med mange ekstra funksjoner, men den kan det den skal”

Hakk i hæl med bare to poeng mindre kommer Bosch HBG672BS1 og Siemens HB672GBS1 (som ifølge Bosch er identiske) som også kåres til best i test.

 

Råd & Røn, oktober 2017: Testet 11 ovner med pyrolyse-rengjøring. De skriver at alle ovnene tillager maten bra og holder en god temperatur på et stabilt nivå.
Det er to vinnere i denne testen, og med 72 poeng hver får Bosch HBG672BS1 og Siemens HB672GBS1S dele på gullpokalen (disse ovnene er identiske).
På andreplass kom Ikeas modell Mirakulös med 70 poeng. 

 

Testfakta, desember 2016: Før jul passet Testfakta på å teste 7 ulike selvrengjørende innbyggningsovner. Best i denne testen med 4,4 poeng var Siemens HB63A1520S.
Andreplassen med 3,8 poeng gikk til Bosch HBG673CS1S. Tredjeplassen med 3,6 poeng, som også var den billigste i testen, gikk til Ikeas kulinariske ovn

 

Tænk, november 2013: Testet 11 ulike stekeovner med pyrolyserengjøring, og her ble førsteplassen delt på to anerkjente merker. Med 73 poeng hver toppet Bosch HBA63B152S og Siemens HB63AB512S listen (disse ovnene er identiske). Hakk i hæl, med bare et poeng mindre, kom Bosch HBG761620S som da fikk andreplassen i denne testen.

 

Hvitevareforhandlere vi har pratet med fortalte at Bosch og Siemens overlag gjør de beste ovnene og det er disse merkene de anbefaler til kunder. Det er også disse merkene som selger mest og har mest fornøyde kunder.

 


Med den beste ovnen får du den beste maten!


Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 12 april 2021
Bosch HBG672BS1
Nå når du har funnet den beste ovnen, så trenger du kanskje en ny induksjonstopp også. Vi vet hvilken induksjonstopp som er best!

 

Vi har også andre produkter som hører kjøkkenet til! Klikker du her kan du lese om hvilket kjøleskap som er det beste akkurat nå. Og hvorfor ikke passe på å ha den beste kaffetrakteren hjemme? 

 

Tips! Du som er med i Facebook-gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på stekeovnen ovenfor. På den måten kan du gjøre et skikkelig kupp = den beste stekeovnen til lavest pris! Trykk på LIKER, så holder vi øynene oppe for deg!


Anita Carlsen

Best i test: Stekeovn

Testen ble publisert og sist oppdatert