stekeovn test, beste stekeovnen, stekeovn best i test

Stekeovn best i test 2024

Om du skal kjøpe en ny stekeovn og vil vite hvilken som er best i test akkurat nå, har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle eksperttester, pratet med hvitevareforhandlere og viktigst av alt - fått svar på hvilken ovn vanlige forbrukere og hjemmekokker synes er best.


Alt dette er oppsummert til deg på denne siden så du skal slippe dårlige feilkjøp og få den beste ovnen til best pris i dag!


 

Derfor skal du ha den beste stekeovnen

Lørdagskveld betyr Pizza Grandiosa for mange nordmenn. Vi simpelthen elsker denne frysepizzaen – og da snakker vi ekte kjærlighet! I alle fall om vi skal tro denne lille reklamefilmen.


Men – nå er det ikke pizza vi skal snakke om men ovnen den skal stekes i! For du har vel også irritert deg over at det tar ufattelig lang tid å vente på at ovnen skal bli varm? Og er du da litt sulten føles det som en evighet! Derfor skal du få svar på hvilken ovn som er den beste akkurat nå og som også varmes hurtig opp.

 

Disse egenskapene skal testvinneren ha

 • Brukervennlig – den skal være enkel å bruke og den skal være lett å forstå.
 • Barnesikring – så ikke små nysgjerrige hender brenner seg. 
 • Energieffektiv – det skal være en en ovn som ikke drar mye strøm. Dette kan du spare mange 100-lapper på og ikke minst er det mye miljøvennligere. 
 • Hurtigoppvarming – til de dagene du har hastverk eller er ekstra sulten og vil at det skal gå veldig fort.
 • Så lav pris som mulig – du vil jo gjerne ha penger igjen i lommeboka når du har gjort denne investeringen.
 • Pyrolyse funksjon – dette forklarer vi mer inngående i teksten nedenfor.

 

Rengjøring av stekeovn? Velg pyrolyse

Vi har valgt å fokusere på ovner med pyrolyse funksjon ettersom det gjør jobben mye lettere for deg (vi strever jo hele tiden etter å spare tid på sånt som vi ikke behøver å gjøre) og pyrolyse blir mer og mer vanlig i dag.
Men hva er pyrolyse? 

 

Pyrolyse er enkelt og greit et selvrengjøringsprogram. Det eneste du trenger å gjøre er å skru på ovnen, tørke med en bløt klut og ovnen er ren!
Ja det høres nesten for bra ut til å være sant, men vi skal forklare for deg hvordan det hele fungerer;
Når du setter på pyrolyseprogrammet varmes ovnen opp til 500 grader. Temperatur er nådd og smuss, fett og matrester på innsiden brenner opp. Det er bare å tørke/børste bort kullstøvet som er igjen inne i ovnen. Enkelt, ikke sant? Og du har alltid en ovn som ser ny og fresh ut!


Integrert stekeovn best i test 2024

Den beste integrerte ovnen kommer fra det anerkjente merket Siemens og modellen heter HB278G5R2S iQ500.Siemens stekeovn

Siemens HB278G5R2S er en innbygningsovn i rustfritt stål som blant annet kom best ut hos Råd & Røn sommeren 2023 og er høyt verdsatt av forbrukere som allerede har kjøpt den.

 

Sikkerhet

Den har barnesikring med nøkkelfunksjon, som betyr at du trygt kan bruke ovnen uten å være redd for at barna skal brenne seg. Med Soft open og Soft close dørene åpnes og lukkes døren stille og rolig.


Automatisk selvrens

Er du lei av å bruke timer på å skrubbe ovnen ren etter en lang og god middag? Med denne ovnen trenger du aldri å gjøre det igjen!

Ovnen er utstyrt med Pyrolyse, en automatisk selvrenser som gjør jobben for deg. Pyrolyse varmer opp ovnen til en temperatur på over 500 grader, noe som gjør at fett og matrester brenner opp til aske. Alt du trenger å gjøre er å skru på funksjonen og la ovnen gjøre resten.

Pyrolyse er en svært effektiv måte å rengjøre ovnen på. Den fjerner selv de mest hardnakkede fettrester og matrester, og du trenger ikke å bruke kjemikalier eller stålull.


Timer, hurtigoppvarming og 3D varmluft

Testvinneren har også elektronisk ur og timer, steketermometer, hurtigoppvarming som gjør at ovnen raskt er klar til bruk og 3D varmluft som gir perfekt resultat på grunn av jevn varmefordeling.


9 ulike funksjoner

For å enkelt lykkes med matlagingen kan du bruke de forhåndsinnstilte programmene (AutoPilot 10). Velg ett av de 9 programmene, oppgi vekten på maten og trykk på start så fikser AutoPiloten resten.


Strømsparende og miljøvennlig

Siemens HG278G5R2S er energiklasset A som betyr at det er en strømsparende og miljøvennlig stekeovn. 


Spesifikasjoner

Volum: 71 liter

Steketermometer: Ja

Display type: LCD-skjerm med knapp

Integrert rengjøringssystem: Pyrolyse + hydrolytisk

Barnesikring: Ja

Inkluderte tilbehør: Kombirist, langpanne og bakebrett

Mål: 595(H) x 594(B) x 548(D) mm

Vekt: 38,27 kg


Mer informasjon om denne ovnen finner du inne på Siemens hjemmeside.


Vil du se hvordan denne ovnen fungerer i virkeligheten kan du ta en titt på dette YouTube-klippet:
Her kjøper du Siemens stekeovn til best pris

Du kan med fordel kjøpe testvinneren på nettet i og med at du ikke trenger å tenke på frakten hjem. Den veier jo tross alt 40 kg. Det letteste og faktisk også billigste er å velge en hvitevareforhandler på Internett. 


Test pyrolyseovn - så sier forbrukerne om testvinneren

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt produktet vi anbefaler  synes om det - det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. Når det gjelder Siemens er det mange positive omtaler. Her kan du lese noen av dem;


“En god ovn med mange funksjoner. Er enormt glad for pyrolyse” 


“Ovnen blir super raskt varm. Den holder jevn temperatur og steker jevnt. Veldig stille og ingen varme flater. Lett å betjene fantastisk å bruke termometer under steking. En minus var bare 2 stekeplater med. Er minst 1 for lite”


“Vi installerte denne stekeovnen for 1 måned siden og hittil har den stått til forventningene og synes den har et veldig stilig design. Vi er en hustand på 5 personer og det lages mye mat i dette hjemmet med middag omtrent hver dag året rundt. Ovnen blir raskt varm og steker jevn og fint. En ting som er litt irriterende er at tidtakeren og andre funksjoner i menyen lett kan slå seg på når man tørker over eller vasker frontpanelet. En annen ting som trekker ned på inntrykket er at ovnsluken mangler "soft close" og med relativt løse glassplater så kommer det skranglelyder fra luken når den lukkes.”


“Denne ovnen er enkel i bruk, men har også en del avanserte funksjoner.

Jeg liker spesiellt godt at den varmer seg opp veldig raskt i forhold til min gamle ovn.

Videre har den stort fint vindu og godt lys som gir god utsikt til bollene som stekes, og den har en "skuffefunksjon" som fester stekeplaten.

Dette gjør at du kan dra ut hele platen mens den holdes fast i ovnen - dersom man trenger å gjøre noen justeringer på maten underveis i stekeprosessen.

Det er nok mange funksjoner som ikke er testet ut ennå, og jeg gleder meg til å utforske disse i tiden som kommer!” 


"Innbyggingsovnen er romslig, har mange gunstige effekter, lett å betjene, rask og effektiv oppvarming, jevn steking på alle høyder ved varmluft, og en meget fordelaktig teleskoputtrekk. Lett å holde ren. Godt lys, og fint innsyn gjennom glassdøra som ikke blir generende varm utvendig. Lavt lydnivå på vifte.

Vi er svært godt fornøyd med dette produktet og kan på det varmeste anbefale denne innbyggingsovnen."Test stekeovn - disse eksperttestene har vi gransket

2024 - stekeovn test

Tænk: oppdaterte testen sin og har nå 45 testede ovner. Det er ingen tvil om at det fortsatt er Siemens og Bosch som gjør de beste stekeovnene. De som kommer best ut er 3 Siemens ovner - HB274ABS0S, HB278ACS0S og HB278G5R2S med  74 poeng. Andreplassen går til Bosch HRG4785B6S.  


2023 - stekeovn test

Råd & Røn: har nå 77 testede ovner i den oppdaterte testen sin og kårer enda en gang Bosch HBG278BS0S, IKEA Eftersmak, Samsung NV70M3373, Siemens HB278ACS0S og Siemens HB278G5R2S til best i test. Hakk i hæl med 73 poeng hver kommer AEG BCP6000M, Electrolux COP600X og IKEA Smaksak.  


2022 - stekeovn test

Råd & Røn: oppdaterte testen sin med nye ovner og har nå testet 67 ulike ovner. 35 av disse er pyrolyse som vi har konsentrert oss på. Best i test er Bosch HBG278BS0S, IKEA Eftersmak, Samsung NV70M3373, Siemens HB278ACS0S og Siemens HB278G5R2S som alle får 74 poeng hver.  


Tænk: har testet 50 stekeovner og kårer Siemens HB274ABS0S, Siemens HB278ACS0S, Siemens HB278G5R2S, Bosch HBG278BS0S og IKEA Eftersmak til best med 74 poeng hver. Andreplassen går til Electrolux COP600X som får 74 poeng og tredjeplassen med 71 poeng får Bosch HRG4785B6S.       


2021 - stekeovn test

Råd & Røn: har testet 33 ovner og av disse er 26 pyrolyse. Best i test er AEG BPB331021M som får 76 poeng. Andreplassen får disse fire ovnene dele på: Bosch HBG278BS0S, Samsung NV70M3372BS, Siemens HB278ACS0S og Siemens HB278G5R2S som får 74 poeng hver.


Tænk: har 50 ovner med i testen sin hvor 23 av disse er pyrolyseovner. Best i denne testen er AEG BPB331021M med 76 poeng. Andreplassen går til Bosch Accent Line HSG856XC6 med 75 poeng og tredjeplassen får Bosch HBA174BR0S og Bosch HBG278BS0S som får 74 poeng hver.

 

2019 - stekeovn test

Råd & Røn; 16 ovner er med i denne testen og 9 av disse er pyrolyse. De skriver at; “De enkle ovnene lager mat og baker bra, men de har litt problem med å holde en jevn temperatur. Ovnene med pyrolyse er ikke bare lettere å gjøre rent, de er også bedre utrustet med bedre elektronikk og derfor stabilere i temperaturen.” Førsteplassen med 74 poeng går til Samsung NV70M3372BS og andreplassen med 70 poeng går til Electrolux EOP601X. Råd & Røn har ingen ovner fra Bosch og Siemens med i denne testen.

 

2018 - stekeovn test

Råd & Røn: Testet 7 billige ovner, og kunne konstatere at alle ovnene var dårlige på å holde temperaturen stabil, så de kåret ingen av dem til Best i test eller bra kjøp, men av de 7 ovnene som var med i testen så var det Bauknecht BAK3 NN8F IN1 som kom best ut med 63 poeng.

 

2017 - stekeovn test

Tænk: Testet 22 ovner med pyrolyse-rengjøring. De som kommer best ut i denne testen er Bosch og Siemens som topper seierspallen. Vinneren med 74 poeng er Bosch HBA63B152S med lovordene “denne ovnen klarer seg bra hele veien og blir best i test. Det er en av de mest effektive ovnene når det gjelder pyrolyse-rengjøringen. Det er ikke en ovn med mange ekstra funksjoner, men den kan det den skal”

Hakk i hæl med bare to poeng mindre kommer Bosch HBG672BS1 og Siemens HB672GBS1 (som ifølge Bosch er identiske) som også kåres til best i test.

 

Råd & Røn: Testet 11 ovner med pyrolyse-rengjøring. De skriver at alle ovnene tillager maten bra og holder en god temperatur på et stabilt nivå.
Det er to vinnere i denne testen, og med 72 poeng hver får Bosch HBG672BS1 og Siemens HB672GBS1S dele på gullpokalen (disse ovnene er identiske).
På andreplass kom Ikeas modell Mirakulös med 70 poeng. 

 

2016 - stekeovn test

Testfakta: Før jul passet Testfakta på å teste 7 ulike selvrengjørende innbyggningsovner. Best i denne testen med 4,4 poeng var Siemens HB63A1520S.
Andreplassen med 3,8 poeng gikk til Bosch HBG673CS1S. Tredjeplassen med 3,6 poeng, som også var den billigste i testen, gikk til Ikeas kulinariske ovn

 

Hvitevareforhandlere vi har pratet med fortalte at Bosch og Siemens overlag gjør de beste ovnene og det er disse merkene de anbefaler til kunder. Det er også disse produsentene som selger mest og har mest fornøyde kunder.

 

beste maten med beste stekeovnen


~ Med den beste ovnen lager du den deiligste maten ~


Tretti.no selger SiemensHB278G5R2S for bare 8598 kr når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.

8598 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for SiemensHB278G5R2S!

Hos Skousen betaler du bare 11999 kr for SiemensHB278G5R2S når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.

Whiteaway selger SiemensHB278G5R2S for bare 12098 kr inkludert frakt når du klikker her!

Tips 1! Nå når du har funnet den beste ovnen trenger du kanskje en ny induksjonstopp også. Vi vet hvilken induksjonstopp som er best!

 

Tips 2! Du finner også andre produkter som hører kjøkkenet til! Klikk på linken for å lese om mer om hvilket kjøleskap som er det beste akkurat nå. Og hvorfor ikke passe på å ha den beste kaffetrakteren hjemme? 

 

Tips 3! Du som er med i Facebook-gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på ovnen ovenfor. På den måten kan du gjøre et skikkelig kupp = den beste pyrolyseovnen til lavest pris! Trykk på LIKER, så holder vi øynene oppe for deg!


Vanlige spørsmål og svar

 • Hva er pyrolyse?
  Pyrolyse er et selvrengjøringsprogram. Det eneste du trenger å gjøre er å skru på ovnen, tørke med en bløt klut og ovnen er ren!Når du setter på pyrolyseprogrammet varmes ovnen opp til 500 grader. Smuss, fett og matrester på innsiden brenner opp, og det er bare å tørke/børste bort kullstøvet som er igjen inne i ovnen.
 • Hvordan vaske stekeovn?
  Med denne pyrolyseovnen er det bare å sette på pyrolyseprogrammet som brenner bort matrester og fett. Når ovnen er nedkjølt er det bare å tørke bort støvet - enkelt og greit!
 • Hvor lang tid tar et pyrolyseprogram?
  Det tar mellom 1-2 timer avhengig av hvilket trinn du velger. Trinn 1 tar ca. 1:15, Trinn 2 tar ca. 1:30 og trinn 3 tar ca. 2:00 timer.
 • Hvordan montere integrert stekeovn?
  Når du skal montere testvinneren er det viktig at du følger monteringsanvisningen som følger med. Ovnen må ikke monteres bak en pyntedør eller skapdør. Innbyggingsskapet må tåle opp til 95 °C.
Anita Carlsen

Best i test: Stekeovn

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.

Testen ble sist oppdatert