beste stekeovnen - stekeovn best i test

Stekeovn best i test 2023

Om du skal kjøpe en ny stekeovn og vil vite hvilken som er best i test akkurat nå, har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle eksperttester, pratet med hvitevareforhandlere og viktigst av alt - fått svar på hvilken ovn vanlige forbrukere og hjemmekokker synes er best.


Alt dette er oppsummert til deg på denne siden så du skal slippe dårlige feilkjøp og få den beste ovnen til best pris i dag!

 

Jeg vet allerede det jeg trenger, vis meg den beste stekeovnen NÅ!

 

Derfor skal du ha den beste stekeovnen

Lørdagskveld betyr Pizza Grandiosa for mange nordmenn. Vi simpelthen elsker denne frysepizzaen – og da snakker vi ekte kjærlighet! I alle fall om vi skal tro denne lille reklamefilmen.


Men – nå er det ikke pizza vi skal snakke om men ovnen den skal stekes i! For du har vel også irritert deg over at det tar ufattelig lang tid å vente på at ovnen skal bli varm? Og er du da litt sulten føles det som en evighet! Derfor skal du få svar på hvilken ovn som er den beste akkurat nå og som også varmes hurtig opp.

 

Disse egenskapene skal testvinneren ha

 • Brukervennlig – den skal være enkel å bruke og den skal være lett å forstå.
 • Barnesikring – så ikke små nysgjerrige hender brenner seg. 
 • Energieffektiv – det skal være en en ovn som ikke drar mye strøm. Dette kan du spare mange 100-lapper på og ikke minst er det mye miljøvennligere. 
 • Hurtigoppvarming – til de dagene du har hastverk eller er ekstra sulten og vil at det skal gå veldig fort.
 • Så lav pris som mulig – du vil jo gjerne ha penger igjen i lommeboka når du har gjort denne investeringen.
 • Pyrolyse funksjon – dette forklarer vi mer inngående i teksten nedenfor.

 

Dette er pyrolyse

Vi har valgt å fokusere på ovner med pyrolyse funksjon ettersom det gjør jobben mye lettere for deg (vi strever jo hele tiden etter å spare tid på sånt som vi ikke behøver å gjøre) og pyrolyse blir mer og mer vanlig i dag.
Men hva er pyrolyse? 

 

Pyrolyse er enkelt og greit et selvrengjøringsprogram. Det eneste du trenger å gjøre er å skru på ovnen, tørke med en bløt klut og ovnen er ren!
Ja det høres nesten for bra ut til å være sant, men vi skal forklare for deg hvordan det hele fungerer;
Når du setter på pyrolyseprogrammet varmes ovnen opp til 500 grader. Temperatur er nådd og smuss, fett og matrester på innsiden brenner opp. Det er bare å tørke/børste bort kullstøvet som er igjen inne i ovnen. Enkelt, ikke sant? Og du har alltid en ovn som ser ny og fresh ut!
Bosch stekeovn best i test 2023

Den beste integrerte ovnen kommer fra det anerkjente merket Bosch og modellen heter HBG672BS1/HBG672BB1.

Best i test stekeovn – Bosch HBG672BS1

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 9 desember 2023

Prisjakt Bosch HBG672BS1
i samarbeid med PrisjaktBosch HBG672BS1/HBG672BB1 er en innbygningsovn i rustfritt stål som har vunnet ekspert-tester og er høyt verdsatt av forbrukere som allerede har kjøpt den.

 

Den har barnesikring med nøkkelfunksjon, som betyr at du trygt kan bruke ovnen uten å være redd for at barna skal brenne seg. Med Soft open og Soft Close dørene åpnes og lukkes døren stille og rolig.


Ovnen er utstyrt med Pyrolyse som er en automatisk selvrenser av ovnsrommet. Denne er veldig bra når fett eller lignende har brent seg fast og den tar bort rester.


Testvinneren har også elektronisk ur og timer, hurtigoppvarming som gjør at ovnen raskt er klar til bruk og 4D varmluft som gir perfekt resultat på grunn av jevn varmefordeling.


For å enkelt lykkes med matlagingen kan du bruke de forhåndsinnstilte programmene (AutoPilot 10). Velg ett av de ti programmene, oppgi vekten på maten og trykk på start så fikser AutoPiloten resten.


Bosch HBG372BS1 er energiklasset A+ som betyr at det er en strømsparende og miljøvennlig stekeovn. 

 

Test pyrolyseovn - så sier forbrukerne om testvinneren

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt produktet vi anbefaler  synes om det - det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. Når det gjelder Bosch HBG672BS1/HBG672BB1 er det mange positive omtaler. Her kan du lese noen av dem;


“En god ovn med mange funksjoner. Er enormt glad for pyrolyse” 


“Skikkelig fin ovn som varmer jevnt og hurtig. Deilig med lydløs ovn”


“Ovnen har en flott design og veldig lekker kvalitet, den er lett å bruke. Jeg er mer enn fornøyd med produktet.”


“Brukt maskinen i en mnd og er strålende fornøyd. Mange funksjoner og stillegående. Pizzafunksjonen er super og 4D funker bra. Eneste minus er at dreiehjulet er litt tungvint, men er sikkert bare en vanesak.” 


"Vi er veldig fornøyd med denne ovnen. Enkel å bruke og nesten lydløs! Anbefales!""Vi er svært fornøyd med Bosch HBG672BS1. Har veldig bra funksjoner som klokke for hver kokesone , man kan veldig fort endre nivå for varmet og slår seg av når det kommer mye vann på. Veldig trygg og enkel å bruke. Anbefaler:)"


"Veldig fornøyd med ovn så langt, enkel å betjene og jevn varme. Prøvd ut pizza funksjon og pizza ble jevnt og fint stekt." 


“Har nå brukt denne ovnen i noen uker, og jeg er meget fornøyd med hvor presist den steker. Fra enkle til kompliserte retter – resultatet blir godt. Spesielt fornøyd er jeg med de tingene en “dummere” ovn ikke klarer: enkel instilling av tid, selvrensning, kalde fronter og dør med litt motstand (slik at man kan smelle døren igjen)”

 

Ulemper da? Vi vil gjerne vite hva som er negativt med produktet innen vi kjøper det, så vi kan veie inn det også når vi skal bestemme oss.
Betjeningen kan oppfattes som litt ulogisk og tungvint. Og noe som kan være bra å tenke på når du har pyrolyse ovn er at strømforbruket kan bli dyrere om du bruker den ofte. Energiforbruket er på mellom 4 – 7 kWh hver gang ovnen rengjøres på denne måten.


Her kjøper du Bosch stekeovn til best pris

Du kan med fordel kjøpe testvinneren på nettet i og med at du ikke trenger å tenke på frakten hjem. Den veier jo tross alt nesten 40 kg. Det letteste og faktisk også billigste er å velge en hvitevareforhandler på Internett. 


Til deg som fortsatt er i tvil

Bosch tilbyr deg som kunde å teste ovnen hjemme hos deg i opp til 100 dager – uten risiko. Er du ikke fornøyd etter tre måneder får du pengene tilbake. Så enkelt er det! Les om Bosch 100% garanti her!Test stekeovn - disse eksperttestene har vi gransket

Råd & Røn, juni 2023: har nå 77 testede ovner i den oppdaterte testen sin og kårer enda en gang Bosch HBG278BS0S, IKEA Eftersmak, Samsung NV70M3373, Siemens HB278ACS0S og Siemens HB278G5R2S til best i test. Hakk i hæl med 73 poeng hver kommer AEG BCP6000M, Electrolux COP600X og IKEA Smaksak.  


Råd & Røn, desember 2022: oppdaterte testen sin med nye ovner og har nå testet 67 ulike ovner. 35 av disse er pyrolyse som vi har konsentrert oss på. Best i test er Bosch HBG278BS0S, IKEA Eftersmak, Samsung NV70M3373, Siemens HB278ACS0S og Siemens HB278G5R2S som alle får 74 poeng hver.  


Råd & Røn, juni 2021: har testet 33 ovner og av disse er 26 pyrolyse. Best i test er AEG BPB331021M som får 76 poeng. Andreplassen får disse fire ovnene dele på: Bosch HBG278BS0S, Samsung NV70M3372BS, Siemens HB278ACS0S og Siemens HB278G5R2S som får 74 poeng hver.


Tænk, juni 2021: har 50 ovner med i testen sin hvor 23 av disse er pyrolyseovner. Best i denne testen er AEG BPB331021M med 76 poeng. Andreplassen går til Bosch Accent Line HSG856XC6 med 75 poeng og tredjeplassen får Bosch HBA174BR0S og Bosch HBG278BS0S som får 74 poeng hver.

 

Råd & Røn, april 2019; 16 ovner er med i denne testen og 9 av disse er pyrolyse. De skriver at; “De enkle ovnene lager mat og baker bra, men de har litt problem med å holde en jevn temperatur. Ovnene med pyrolyse er ikke bare lettere å gjøre rent, de er også bedre utrustet med bedre elektronikk og derfor stabilere i temperaturen.” Førsteplassen med 74 poeng går til Samsung NV70M3372BS og andreplassen med 70 poeng går til Electrolux EOP601X. Råd & Røn har ingen ovner fra Bosch og Siemens med i denne testen.

 

Råd & Røn, august 2018: Testet 7 billige ovner, og kunne konstatere at alle ovnene var dårlige på å holde temperaturen stabil, så de kåret ingen av dem til Best i test eller bra kjøp, men av de 7 ovnene som var med i testen så var det Bauknecht BAK3 NN8F IN1 som kom best ut med 63 poeng.

 

Tænk, november 2017: Testet 22 ovner med pyrolyse-rengjøring. De som kommer best ut i denne testen er Bosch og Siemens som topper seierspallen. Vinneren med 74 poeng er Bosch HBA63B152S med lovordene “denne ovnen klarer seg bra hele veien og blir best i test. Det er en av de mest effektive ovnene når det gjelder pyrolyse-rengjøringen. Det er ikke en ovn med mange ekstra funksjoner, men den kan det den skal”

Hakk i hæl med bare to poeng mindre kommer Bosch HBG672BS1 og Siemens HB672GBS1 (som ifølge Bosch er identiske) som også kåres til best i test.

 

Råd & Røn, oktober 2017: Testet 11 ovner med pyrolyse-rengjøring. De skriver at alle ovnene tillager maten bra og holder en god temperatur på et stabilt nivå.
Det er to vinnere i denne testen, og med 72 poeng hver får Bosch HBG672BS1 og Siemens HB672GBS1S dele på gullpokalen (disse ovnene er identiske).
På andreplass kom Ikeas modell Mirakulös med 70 poeng. 

 

Testfakta, desember 2016: Før jul passet Testfakta på å teste 7 ulike selvrengjørende innbyggningsovner. Best i denne testen med 4,4 poeng var Siemens HB63A1520S.
Andreplassen med 3,8 poeng gikk til Bosch HBG673CS1S. Tredjeplassen med 3,6 poeng, som også var den billigste i testen, gikk til Ikeas kulinariske ovn

 

Tænk, november 2013: Testet 11 ulike stekeovner med pyrolyserengjøring, og her ble førsteplassen delt på to anerkjente merker. Med 73 poeng hver toppet Bosch HBA63B152S og Siemens HB63AB512S listen (disse ovnene er identiske). Hakk i hæl, med bare et poeng mindre, kom Bosch HBG761620S som da fikk andreplassen i denne testen.

 

Hvitevareforhandlere vi har pratet med fortalte at Bosch og Siemens overlag gjør de beste ovnene og det er disse merkene de anbefaler til kunder. Det er også disse produsentene som selger mest og har mest fornøyde kunder.

 

beste maten med beste stekeovnen


~ Med den beste ovnen gjør du den beste maten! ~

Nå når du har funnet den beste ovnen trenger du kanskje en ny induksjonstopp også. Vi vet hvilken induksjonstopp som er best!

 

Du finner også andre produkter som hører kjøkkenet til! Klikk på linken for å lese om mer om hvilket kjøleskap som er det beste akkurat nå. Og hvorfor ikke passe på å ha den beste kaffetrakteren hjemme? 

 

Tips! Du som er med i Facebook-gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på ovnen ovenfor. På den måten kan du gjøre et skikkelig kupp = den beste pyrolyseovnen til lavest pris! Trykk på LIKER, så holder vi øynene oppe for deg!


Låne penger

For deg som trenger ekstra penger til kjøpet ditt har vi en side med lån med lav rente.


Vanlige spørsmål og svar

 • Hva er pyrolyse?
  Pyrolyse er et selvrengjøringsprogram. Det eneste du trenger å gjøre er å skru på ovnen, tørke med en bløt klut og ovnen er ren!Når du setter på pyrolyseprogrammet varmes ovnen opp til 500 grader. Smuss, fett og matrester på innsiden brenner opp, og det er bare å tørke/børste bort kullstøvet som er igjen inne i ovnen.
 • Hvordan vaske stekeovn?
  Med denne pyrolyseovnen er det bare å sette på pyrolyseprogrammet som brenner bort matrester og fett. Når ovnen er nedkjølt er det bare å tørke bort støvet - enkelt og greit!
 • Hvor lang tid tar et pyrolyseprogram?
  På testvinneren Bosch HBG672BS1/HBG672BB1 tar mellom 1-2 timer avhengig av hvilket trinn du velger. Trinn 1 tar ca. 1:15, Trinn 2 tar ca. 1:30 og trinn 3 tar ca. 2:00 timer.
 • Hvordan montere integrert stekeovn?
  Når du skal montere Bosch HBG672BS1 er det viktig at du følger monteringsanvisningen som følger med. Ovnen må ikke monteres bak en pyntedør eller skapdør. Innbyggingsskapet må tåle opp til 95 °C.
Her finner du flere tester på hvitevarer


Anita Carlsen

Best i test: Stekeovn

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.


Testen ble sist oppdatert

Les også: