Spillkonsoll test 2023 - leter du etter beste spillkonsoll? Her finner du årets beste spillkonsoll og ser hvilken spillkonsoll som er best i test.

Spillkonsoll best i test 2024

Om du er på jakt etter en spillkonsoll og vil vite hvilken som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle ekspert-tester og viktigst av alt - fått greie på hva vanlige forbrukere synes om kjøpet sitt.


Resultatet har vi oppsummert på denne siden for å finne hvilken spillkonsoll som er best i test nå. På den måten slipper du dårlige feilkjøp og får den beste spillkonsollen til best pris direkte!Spillkonsoller er utviklet såpass mye i dag at de nesten passerer PCer når det gjelder gamingopplevelser. Flere og flere TV-apparater har 4K i dag og den spillkvaliteten vil vi selvfølgelig at spillkonsollen også skal ha. Vi leter etter den beste spillkonsollen som gir et så detaljert bilde som mulig samtidig som ytelsen er stabil når du spiller. 


Spillkonsoll - mer enn bare til spill

Spillkonsoller er ikke bare til spill i dag. Med en moderne spillkonsoll får du tilgang til et komplett underholdningssystem hvor du, utenom å spille spill, også kan strømme filmer og serier. 


Beste spillkonsollen 2024

 


Etter å ha gransket aktuelle tester og tatt hensyn til hva forbrukerne synes om spilleopplevelsene sine ble valget enkelt. Den beste spillkonsollen akkurat nå er Sony Playstation 5.


Dette er en av de mest kraftige spillkonsollene som noen gang er produsert. Playstation fra Sony har lenge vært stor når det gjelder spillkonsoller og med Playstation 5 får du en reell forbedring fra tidligere modeller hvor de introduserer en gedigen 4K TV-spilling! 


Denne er først og fremst rettet til å spille grafisk tunge spill, spesielt de som er 4K-kompatible. Det aller beste med 4K er alle detaljer som kommer til liv. I og med at det er 4 ganger flere piksler i bildet kommer spillene til å føles mer levende pluss at miljøet blir mer håndgripelig. Antallet spill som kan spilles på 4K i dag blir alt flere og den trenden slutter ikke. 4K-gaming er her for å bli! 


Ytelsen til Playstation 5 kommer fra en AMD Zen 2-basert CPU med 8-kjerner som jobber på 3,5 GHz. I tillegg til dette finnes det en spesialbygd RDNA 2 AMD GPU som sender ut 10.28 tera flopp. Internminnet ligger på 16GB og er av typen GDDR6.

 

PS5 er mye større og gedigen enn PS4 og kvalitetsinntrykket av konsollen er på et helt annet nivå enn hos Playstation 4. Kontrollen til Playstation 5 har fått seg et kraftig løft der skaftet er større og lengre. Dette gir et bedre grep og gjør at den ligger bedre i hånden. 


Når det gjelder å strømme filmer og serier er det en ren fryd takket være en Ultra -HD blu-ray spiller og Tempest 3D AudioTech lyd som er en dedikert lydprosesseringsmotor som kan skape tredimensjonal surroundlyd.


Flere fordeler med Playstation 5:

  • Du kan spille Playstation 4 spill på denne
  • Veldig stille takket være en smart kjøleteknologi
  • Kan stå både loddrett og vannrett
  • Stilig design


Med Playstation 5 får du en ytelse du ikke finner andre plasser til samme pris, spesielt om du eier en 4K-TV.


Her kjøper du Sony Playstation 5 til best pris


Sony Playstation 5 - dette sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet vi anbefaler synes, det er jo tross alt de som har den største og beste erfaringen. Her kan du lese noen eksempel på omtalene Playstation 5 har fått;


"Har aldri vært så fornøyd med en PlayStation-konsoll. Ps5 spill ser og føles utrolig bra." 


"Verdt hver krone den koster - Kjører next gen spill som en drøm, og PS4 spill kjører enda mer stabilt på denne maskinen enn si PS4 Pro." 


"Fikk denne endelig på fredag, og den var helt vidunderlig. Definitivt verdt den lange ventetiden, for endelig å få spille FF7 remake i oppgradert, og den leverte til alle forventninger." 


"Konsollen er jo super bra, hadde det bare vært et større utvalg av spill for ps5... Er vel egentlig ikke noe store grunner til å kjøpe ps5 enda, men den står da klar når det kommer flere spill..." 


"Ps5 er uten tvil maskinen for meg. Fungert smertefritt i 5mnd nå"  


"Produktet er som forventet; helt strøkent! Jeg er utrolig fornøyd å endelig bytte ut ps4 med ps5. Fantastisk ytelse og uendelig med muligheter i denne maskinen. Den får toppkarakterer av meg!"


"Hva skal man si, annet en. LYNRASK! Stor og maskulin Kontrolleren er en drøm Lydløs, forskjellen fra PS4 er enorm nevnte jeg, lynrask? Meget god til steaming og mediakontroller (som appletv etc) Dyr, men verdt det!" Dette sier ekspertene om Playstation 5

2020

TEK gir PS5 hele 9/10 poeng og skriver at det innfrir på det aller meste. Ifølge TEK er fordelene med Playstation 5 at det er veldig stille og kjølig i bruk, god håndkontroller (selv med litt gimmicky haptisk tilbakemelding), lynrask, korte lastetider, strålesporing i spill ser fantastisk ut, fine og gode menyer. Ting å tenke på ifølge TEK er at det er enormt, gamle håndkontroller ikke fungerer på nye spill, ingen "Quick Resume" som Xboxene har, lite lagringsplass, og foreløpig ingen måte å utvide på.

 

Lyd & Bilde har testet Playstation 5 og gir den 5/6 stjerner. Den får utnevnelsen Spesielt Anbefalt og oppsummerer det hele med "PlayStation 5 er en kraftfull maskin som kjører både nye og eldre spill med knivskarp og fantastisk grafikk. Spillene lastes lynraskt og den innovative håndkontrollen bidrar til engasjerende spilleopplevelser."


Gamer gir Sony Playstation 5 8,5/10 poeng og skriver at "PlayStation 5 er en fremoverlent konsoll som prøver på en del nye ting og lykkes med dem." 


Årets spillprodukt SonyPlaystation 5 kåres til Årets Spillprodukt 2020/2021. 


Techradar Gir Playstation 5 4,5/5 poeng. De liker først og fremst at konsollen støtter bedre bildeformat samt at lastetiden er veldig korte. De synes dog at det er litt vanskelig å finne en plass til denne kjempen samt at lagringsplassen på 825 GB SSD fylles opp raskt om du bare laster ned spillene dine.


Pocket-lint Gir Playstation 5 full pott! De liker at det er 4K og 60FPS er standardformatet som spillet kjøres på samt at det går å spille i 120FPS. De er også glade for at denne konsollen er så stillegående og kommer ikke i nærheten av samme sus som en anstrengt PS4 kunne gi fra seg.

Vil du ha beste spillemaskin og vil vite hvilken spillekonsoll som er kåret til best i test? Her finner du beste playstation og beste spillkonsoll.


~ Komplettér gjerne med ekstra kontroller, det er jo alltid morsommere å være flere når man spiller ~Tips 1: Du som går med i Facebook gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende butikk-kjedene har TILBUD på testvinneren. På den måten kan du gjøre et kupp - den beste spillkonsollen til best pris. Klikk på LIKER så holder vi øyene åpne for deg!


Tips 2: Vi kan også tipse deg om å ta del av sidene våre som handler om den beste gaminglaptopen, den beste laptopen, den beste multiroom-høyttaleren eller hvorfor ikke ha de beste in-ear hodetelefonene?Philip Andrén

Best i test: Spillkonsoll

Philip er redaktør på svenske Bäst i test Guiden siden år 2018. Han er utdannet musikkprodusent og videreutdanner seg ved siden av å jobbe på Bäst i test Guiden innen International Business.


Spesialinteressene som Philip gransker og skriver om på Bäst i test Guiden er innen Lyd & Bilde, Motor & tilbehør, Data & IT og Økonomi.

Testen ble sist oppdatert