elektronisk dørlås test,kodelås ytterdør test,

Elektronisk dørlås test 2024 - for et tryggere hjem

Om du skal kjøpe elektronisk dørlås til hjemmet ditt og vil vite hvilken som er best akkurat nå har du kommet helt rett! Vi har gransket alle aktuelle tester, pratet med eksperter og viktigst av alt, fått greie på hvilken vanlige forbrukere liker best.

 

Alt dette har vi oppsummert på denne siden, så du skal spare tid, slippe dårlige kjøp og få den beste kodelåsen til best pris direkte.

 

Men la oss begynne fra begynnelsen!


Beste elektroniske dørlås

 


Dette er Smarte hjem

Dette med smarte hjem får mer og mer oppmerksomhet i verden, men hva er det egentlig? Jo, Smarte hjem betyr at du kan kontrollere apparater, musikk, lysstyrke og lignende med smarttelefonen din. Det kan virke litt voldsomt men det er blir mer og mer vanlig - ikke minst av besøkere her på Best i test Guiden.

 

Derfor skal du ha kodelås

Det er ikke mange som tenker på å bytte lås. Så lenge låsen oppfyller sikkerhetskravene pleier vi å være fornøyde. Vi lener oss ofte tilbake med hjelp av en alarm for ekstra sikkerhet. Den eneste gangen vi egentlig tenker på låsen som et problem er når vi ikke finner nøkkelen. 


I dag kan du dog få en smart løsning og enkelt oppgradere låse-enheten så du slipper alle nøkler. Med en smart elektronisk dørlås eliminerer du mange problem i og med at du ikke trenger en nøkkel til å låse opp døren. I stedet for nøkkel bruker du din personlige kode i den elektroniske dørlåsen. Du kan også bruke en brikke eller smarttelefonen din. 


Bruker du den elektroniske dørlåsen på rett måte øker du sikkerheten i og med at det ikke er noen risiko at nøkkelen havner i feil hender. 

Derimot er det en viss skepsis mot elektriske produkt - spesielt om det elektroniske dørlåset skal erstatte huslåset. På grunn av dette er det veldig viktig at du kjøper trygt og pålitelig utstyr.

 

5 fordeler med elektronisk dørlås

  1. Lås opp til håndverkere og leveranser med hjelp av en tilfeldig kode. 
  2. Ha kontroll på hvem i familien som har kommet hjem.
  3. Lete etter nøkler er et minne blott.
  4. Økt sikkerhet så du kan kjenne deg trygg når du ikke er hjemme.
  5. Du trenger ikke uroe deg lengre for om du har låst - den elektroniske dørlåsen gjør det automatisk når du stenger døra.

 

Ulike typer av kodelås

På visse elektroniske dørlås bytter man bare ut håndtaket. Det har dessverre vist seg at motoren i det nye håndtaket ikke klarer å drive låskolben inn i låsblekket. Dette kan føre til at det smarte låset tror at den har lykter, når den i selve verket ikke har det. For å være på den sikre siden anbefales det å kjøpe et elektronisk lås der man bytter ut hele låskassen.

Best i test elektronisk dørlås 2024

 Beste elektroniske lås akkurat nå heter Yale Doorman L3.


Yale Doorman L3 er oppfølgeren til den tidligere testvinneren Yale Doorman V2 som var høyt verdsatt av norske forbrukere og veldig populær. Ikke minst fordi Yale samarbeider med flere alarmselskaper og kodelåsene er veldig brukervennlige. Det er også det eneste digitale låset som er FG-godkjent i Norge. 


Det som skiller Doorman L3 fra andre smarte lås er at hele låskassen byttes ut med Yale, i stedet for bare håndtaket. Derfor kan du føle deg sikker på at låskolben går inn i låsblekket og at døren går i lås. 


L3 passer også i dobbeltdører i motsetning til forgjengeren Doorman V2N som bare passet på enkeldører. Nye funksjoner er at det finnes en integrert ringeklokke som betyr at du får beskjed på mobilen når det ringer på døren.


Denne versjonen er også kompatibel med Google Home og Amazon Alexa. Den har til og med støtte for Philips-Hue som gjør at lyset kan tennes når du åpner døren.


Du får også en garanti på 2 år og 5 års reklamasjonsrett.

  

Slik fungerer Yale Doorman

Du låser opp ved hjelp av en personlig kode, låsbrikke eller smarttelefonen. Du kan ha opptil 30 brukerkoder og 30 nøkkelbrikker avhengig av hvilken pakke du bestemmer deg for. Du trenger ikke både kode og brikke, du bruker enten det ene eller det andre.


Om du venter besøk av en håndverker eller en leveranse når du er på jobb, kan du skape en midlertidig kode så de kan komme inn i huset. Skulle du eller noen andre være usikre på om døren ble låst kan du aktivere funksjonen Automatisk låsing så døren alltid låser seg når den stenges.


Montere elektronisk dørlås

Du kan enten bestille Yale Doorman L3 med installasjon for å komme i gang med en gang, eller så kan du enkelt installere den selv med hjelp av denne videofilmen til Yale Doorman.

 

Her kjøper du Yale Doorman L3 til best pris

Dette sier ekspertene om Yale Doorman L3

Lyd & Bilde har testet Yale L3 og de liker de nye funksjonene som automatisk opplåsing av døren når man er et par meter fra den og automatisk låsing. De skriver at det er en smart lås som støtter Google Assistant, Alexa, Philips Hue, IFTTT og Airbnb.


M3 skriver at den store nyheten i Yale L3 er innebygd bluetooth som kan kommunisere direkte med mobilen din når du er nære døren som betyr at du kan låse opp automatisk når du er nære døren. 

Via appen Yale Access kan du dele ut tilfeldige nøkler og låse opp til for eksempel et pakkebud. En innebygd ringeklokke viser en notis i telefonen så du kan låse opp.

  

Dette sier forbrukerne om Yale kodelås

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet vi anbefaler synes om dette, det er jo tross alt de som har den største og beste erfaringen. Her kan du lese noen av omtalene som Yale Doorman L3 har fått;


"Fungerer perfekt. låser opp døren når jeg kommer hjem og er ca en meter fra døren
kan også styres fra Apple Watch. var ok å installere hadde bare noen utfordringer da døren min går innover og videoen var for utover dør.
Fikk varen dagen etter at den ble bestilt "


"Hatt denne i en uke. Å funksjonen som låser opp døren automatisk når man kommer hjem er helt fantastisk. Alt følger med i denne pakken."


"Veldig enkel å sette opp. Montering gikk som en lek. Tilkobling til app og nettverk gikk smertefritt. Min datter på 12 år klarte dette selv. Her trengs minimalt med kunnskap for å få det til å virke" 


"Etter at vi byttet ut yale V2 med L3 så har vi fått ringe klokke og muligheter å låse opp til håndverker med appen , lage og slette profiler"


"Slutt på å miste nøkler! Det er sånn alle hus kommer til å låses opp i fremtiden"


"Etter anskaffelsen har storfamilien virkelig kunne roe ned jaget etter nøkler og vi har hatt håndtverkere som fritt kan komme og gå selv når vi har vært på skole og jobb etc. Anbefales virkelig for en enklere hverdag!" 


"Gjør jobben sin, appen er dog litt problem med og vanskelig å navigere. Monteringsinstruksjonene er langt ifra en selvfølge og jeg anbefaler å kikke på filmene som Yale har gjort da disse forklarer på en inngående måte og gir informasjon som ikke står i bruksanvisningen. Jeg monterte min i en gammel dør og det er ingenting jeg anbefaler en lekmann uten en bra verktøysarsenal. Man bør også ha god tid på seg ved montering. Tar litt tid og du vil kanskje ikke la døren stå ulåst altfor lenge."


"Meget bra produkt. Lett å montere. Meny bruken kan bli bedre, men er ok."


Ulemper da? Disse vil du gjerne kjenne til før du bestemmer deg for å handle, og det som noen nevner er at de har problem med monteringen, at de har problem med appen og installering av koder/brikker. 


Her kjøper du Yale Doorman L3 til best pris

dørlås best i test,best i test kodelås ytterdør,


~ Slipp nøklene med Yale kodelås ~
Tips 1: Vi kan også tipse deg om å ta del av sidene våre som handler om det beste overvåkningskameraet, beste actionvideokameraet, det beste speilreflekskamera, den beste multiroom-høyttaleren eller hvorfor ikke lese om den beste DAB-radioen?

 

Tips 2: Du som går med i Facebook gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende butikk-kjedene har TILBUD på testvinneren. På den måten kan du gjøre et kupp - den beste kodelåsen til best pris. Klikk på LIKER så holder vi øyene åpne for deg!
Philip Andrén

Best i test: Elektronisk dørlås

Philip er redaktør på svenske Bäst i test Guiden siden år 2018. Han er utdannet musikkprodusent og videreutdanner seg ved siden av å jobbe på Bäst i test Guiden innen International Business.


Spesialinteressene som Philip gransker og skriver om på Bäst i test Guiden er innen Lyd & Bilde, Motor & tilbehør, Data & IT og Økonomi.

Testen ble sist oppdatert