beste vaskemaskinen

Den beste vaskemaskinen 2020

Skal du kjøpe ny vaskemaskin og vil vite hvilken som er kåret til best i test og er den rimeligste akkurat nå? Da har du kommet helt rett!

 

Vi har lest alle aktuelle tester, pratet med hvitevareforhandlere og dessuten fått greie på hva forbrukere synes om vaskemaskinene sine. Alt for at du skal få så mye relevant informasjon som mulig og for å unngå dårlige og kostbare feilkjøp.


Jeg vet allerede det jeg trenger, vis meg testvinneren NÅ!


Jeg vet allerede det jeg trenger, vis meg Beste kjøp NÅ!


 

Vi kommer til å fokusere på frontmatede vaskemaskiner på størrelsen 60*60 cm i og med at vi i Skandinavia liker disse best og foredrar denne typen av vaskemaskiner framfor toppmatede. Kanskje fordi de har en høyere vaskekapasitet, men også fordi det er praktisk å kunne ha vaskemaskinen som benkeplass.

 

Dette sier ekspertene i vaskemaskintestene sine

Det er få eksperttester på vaskemaskiner, men produktekspertene og butikkene mener at en av de store utfordringene for vaskemaskiner idag er å skylle ut vaskemidlet helt fra klærne. Grunnen til dette er at produsentene prøver å få ned vannforbruket for å spare energi. På grunn av dette blir vasketiden ofte lang, da bløtleggingen av vasken er mer energieffektivt enn å varme opp vannet.

 

Høy lydnivå er også et problem for mange vaskemaskiner i dag. Dette gjør at det kan være en god idé å legge litt ekstra penger på å kjøpe en vaskemaskin som er så stillegående som mulig, så du og familien ikke blir forstyrret når maskinen jobber. 

 

Om vi oppsummerer det ekspertene har kommet fram til de siste årene om hvilke produsenter som gjør de beste vaskemaskinene og hvilke som gjør det “mindre bra”, så ser vi at det er Miele, Bosch og Samsung som er best. Bosch har hatt store fremganger under årene, ikke minst med WAS og WAQ-maskinene sine. Bosch har også historisk sett tatt mange av Topp10-plasseringene med vaskemaskinene sine som de viser her på hjemmesiden sin.

 

Når vi ser på det som for de fleste mener er viktigst med en vaskemaskin, att klesvasken blir ren, er Bosch og Miele like bra, men maskinene fra Bosch koster som oftest bare halvparten av Mieles maskiner.

 

De produsentene som gjør de dårligste maskinene, ifølge ekspertene, er blant annet Cylinda, Candy, Hotpoint og Zanussi. Disse maskinene skal du altså unngå å kjøpe om du vil ha en bra vaskemaskin.

 

I magasinet Råd & Røns siste test fra juli 2019, er hele 151 maskiner med i oppsummeringen. Best i test med 73 poeng hver er LG FH495BDS2 og LG FH6F9BDS2. På en delt andreplass kommer fire vaskemaskiner fra Miele og 2 fra Samsung; Miele med modellene WCG 130 XL, WCI 330 PWashXL, WCI 670, WWG 120 XL og Samsung med modellene WW10M86INOA og WW10N642RBW som alle får 72 poeng hver.

 

Samtlige maskiner på topp 20-lista er relativt dyre og koster mellom 8 000-19 000 kroner. Magasinet mener dog at man kan få kjøpt en skikkelig bra vaskemaskin for ca 6000 kroner og nevner Samsung WW80J5426DW, WW80J5426EW og WW80J5426FW som eksempel på dette.

Ekstern kilde/link: Magasinet Råd & Røn, juli 2019.

 

Og dette sier forbrukerne

En undersøkelse som også kan være verdt å kikke på, er en stor oppsummering Din Side har gjort. Der har 35 000 forbrukere (!) på 2000-tallet kunnet rapportere hva de synes om vaskemaskinen sin. De har blant annet hatt mulighet til å avsløre hvor lenge vaskemaskinen deres holdt, hvilke problem de har hatt og hvor fornøyde de har vært med kjøpet sitt.

 

Den beste vaskemaskinprodusenten i denne store forbrukerundersøkelsen ble, ikke helt uventet, Miele med 95 av 100 poeng (460 vaskemaskiner fra Miele ble evaluert). På andreplass kom Bosch med 92 poeng (1 890 vaskemaskiner fra Bosch ble vurdert).


Derfor er dette den beste vaskemaskinen

Mangelen på eksperttester har gjort arbeidet litt mer utfordrende denne gangen. Vi har reist rundt til de store hvitevareforhandlerne og pratet med både selgere og teknikkere for å få tips og råd til denne siden.

Vi har besøkt bla ELON, Elkjøp og Hemma butikkene for å høre oss for hva det er som gjelder idag. Og svar har vi fått!

 

Akkurat som vi skriver på siden om tørketromlere har vi hittils ikke møtt noen som har uttalt seg negativt om Miele. Forbrukerne er fornøyde, test-lab plasserer den høyt og Miele selv går ut med informasjon om at ”i våre testlaboratorium skal maskinene klare å gå minst 10.000 drifttimer. Dette motsvarer i gjennomsnitt en levealder på ca 20 år.”

 

Når alt dette er oppsummert så stiller man seg selvfølgelig spørsmålet: Hvorfor skal jeg ikke kjøpe en Miele? Svaret staves: P R I S E N. Oftest så handler det om et 5-sifret beløp for en vaskemaskin fra Miele. At denne tyske produsenten produserer de mest holdbare vaskemaskinene er det ikke tvil om, men man skal huske at Miele ikke nødvendigvis produserer de beste vaskemaskinene når det gjelder vaskeresultat, skylling og sentrifugering. Det som Miele er helt outstanding på er driftsikkerheten! Det er ikke en tilfeldighet at du møter mange maskiner fra Miele i mange vaskerom.

 

Men om lommeboka ikke er like full som skittentøyskurven så får man snu seg til konkurrentene; LG og Bosch. Her er de to produsentene som jager Miele og de har både fordeler og ulemper. Uansett hvilket merke du kommer til å velge av disse tre, så kommer du absolutt til å få en bra vaskemaskin!Vaskemaskiner – Best i test

Skal du ha det beste når det gjelder driftsikkerheten: Velg Miele! Samtlige er enige om at dette er en maskin som er bedre enn alle andre, så er det bare!

 

Her gir vi eksempel på en av vaskemaskinene deres som er en testvinner og som dessuten er veldigt godt likt av forbrukerne; Miele WDB020/030 Eco.


beste vaskemaskin 2020 - best i test vaskemaskin

Best i test når det gjelder driftsikkerhet – Miele WDB020 Eco

(Klikk på vaskemaskinen for mer informasjon på Mieles hjemmeside)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 26 februar 2020


Miele WDB020/030 Eco er et bra alternativ for deg som er ute etter en vaskemaskin på 7 kg. Den er energiklasset A+++ og får gode resultat når det gjelder både vask – og sentrifugering som er på 1 400 o/min. Den er bygd for 20 års forbruk og er derfor gedigent konstruert. Det merkes spesielt på vekten, som er på hele 90 kg. 

 

Miele WBD020/030 Eco ble best i danske Tænk høsten 2017 og har en delt femteplass hos det svenske magasinet Råd & Røn høsten 2018 (av 166 vaskemaskiner som er testet). Forbrukere er også veldig fornøyd med denne vaskemaskinen og gir den høye poeng og gode anmeldelser som du kan lese her.

 

Skousen tilbyr deg denne vaskemaskinen for 7295 kroner inkludert frakten hjem til deg. De har også tjenester som hjelp med installasjon og at de kan ta med den gamle maskinen, så du slipper å tenke på det. Dette bestiller du for noen hundrelapper i kassen når du skal betale.

 

White Away selger også denne testvinneren for 7295 kroner inkludert frakt. Vil du ha hjelp med innbæring, installasjon og at de tar med den gamle maskinen, kan du enkelt bestille det også hos dem.

 

Prisen for Miele er dog ganske høy, så om du synes det er for mye penger å legge på en vaskemaskin, kan alternativet nedenfor være aktuelt.
Testvinner 2 – et billigere alternativ

Vaskemaskin test

Testvinner 2 Bosch WAT283T8SN

(Klikk på vaskemaskinen for mer informasjon på Boschs hjemmeside)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 26 februar 2020


Her ser du også en testvinner når det gjelder vaskemaskiner. Som vi allerede har fortalt har Bosch klart seg veldig bra i testene de siste årene og vi har tidligere hatt Bosch WAT283L8SN som vinner her på Best i test Guiden. Den fikk blant annet utmerkelsen “Bra kjøp” av magasinet Råd & Røn våren 2018.

 

Denne modellen har dog gått ut av produksjon og blitt erstattet av en ny vaskemaskin sommeren 2018, med det tilsvarende navnet Bosch WAT283T8SN. Dette er en 8 kilos maskin som får plass til mye av klesvasken din når du trenger det, men om du kjører halvfyldte maskiner,  anpasser den både vann og energiforbruk til mengden klesvask automatisk.

 

Den er energimerket med A+++ -30% som betyr at den vasker 30% mer effektivt enn energiklassen A+++. På den måten sparer du penger med et veldig lavt strømforbruk. Den har også høyeste karakter når det gjelder vask og nest høyest på sentrifugering, så klesvasken blir så ren og fort tørr som mulig.

 

Bosch WAT283T8SN har en sentrifugeringshastighet på optimale 1400 o/min og for at du skal føle deg trygg får du hele 10 års garanti på den stillegående og kullbørstefrie motoren. At den har en lydnivå på bare 49 dB ved vask er selvfølgelig deilig for hele familien.

 

Mer informasjon om denne vaskemaskinen finner du på Boschs hjemmeside. 

 

Den kommer kanskje ikke til å ha samme livslengde som maskinen fra Miele, men den vasker minst like bra. Og med hånden på hjertet – den er da mye finere?!

 

Norske, svenske og danske forbrukere er veldig fornøyd med forgjengeren og testvinneren Bosch WAT283L8SN. Gjennomsnittspoengene var hele 4,7 av 5,0 da over 220 forbrukere har skrevet en omtale om den nye vaskemaskinen sin (mai 2018). De ordene som stadig kommer tilbake er at den vasker veldig rent, er stillegående, rimelig i pris og har mange bra program til ulike behov. 

 

Det finnes også noen få negative omtaler og de handler om at vaskemaskinen har gått istykker etter 3-4 vask. Dette kan bety at Bosch ikke sjekker at samtlige maskiner er ok før de løses fra fabrikken. Selvfølgelig går jo dette på garantien, men det blir allikevel mer jobb om man skulle få et av disse eksemplarene.

 

Her får du vaskemaskinen til best pris

Du kan med fordel kjøpe denne vaskemaskinen på nettet, i og med at du ikke trenger å tenke på frakten hjem. Den veier jo tross alt nesten 70 kg. Det letteste og faktisk også billigste er å velge en hvitevareforhandler på Internett.


WhiteAway selger denne vaskemaskinen akkurat nå for 4990 kronor om du klikker her. Prisen er inkludert frakt. De tilbyr også innbæring og montering om du ønsker det. Dette bestiller du enkelt i kassen for noen hundrelapper, før du betaler.

Hos Tretti kjøper du denne vaskemaskinen for 4990 kr og denne prisen er inkludert frakt!

Hos Skousen kjøper du vaskemaskinen for 4990 kr inkludert frakt. Du kan også bestille hjelp med montering om du skulle ønske det. Dette bestiller du i kassen før du betaler – enkelt og greit!

4990 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for vaskemaskinen!


Til deg som fortsatt er i tvil

Bosch tilbyr deg som kunde å teste vaskemaskinen hjemme hos deg i opp til 100 dager – uten risiko. Er du ikke fornøyd etter tre måneder får du pengene tilbake. Så enkelt er det! Les om Bosch 100% garanti her!Skal du velge 1400 o/min eller 1600 o/min?

Restfuktigheten i klesvasken minsker med ca. 6% når hastigheten øker fra 1400 til 1600 o/min. Det gjør en forskjell på hvor tørr klesvasken blir, men det har også sine ulemper. Blant annet så sliter det mer på maskinen om den sentrifugerer på 1600 o/min sammenlignet med 1400 o/min. Belastningen øker med ca. 30% på trommelens lagring og oppheng.

 

For at maskinene med 1600 o/min sentrifuge skal ha like lang levetid som de med 1400 o/min så kreves det at lagring og opphenging designes for den økte belastningen, men dette koster selvfølgelig ekstra og det er ikke alltid produsenten er villig til å stå for  denne ekstrakostnaden.

 

Om du ikke vil eller kan satse på en dyr vaskemaskin så råder vi deg til å velge 1400 o/min. Eller så kan du senke hastigheten på maskinen din når du skal vaske. Dette gjør at vaskemaskinen blir mindre slitt og holder da forhåpentligvis lengre.


Med en bra vaskemaskin blir klesvasken din ren på en energieffektiv og miljøvennlig måte!Bonustips og gode råd

Om du vil lese tester på vaskemiddel så du får full effekt av den nye vaskemaskinen din, så kan du se disse tester her; vaskemidler til hvitvask (2017), vaskemiddel til kulørt tøy (2016), flytende vaskemiddel (2014), hva er best, flytende eller pulver eller kapsler? (2016)

 

Har du en gammel tørketrommel som koster mye i drift og gjør om huset ditt til en damp-badstue? Pass da på å kjøpe ny tørketrommel når du bytter ut vaskemaskinen. Det har skjedd mye med utviklingen de siste årene som du kan lese om på siden vår med den beste tørketrommelen.

 

Og som du selvfølgelig vet så er jo ikke klærne akkurat nystrøkne ut når de kommer ut av tørketrommelen! Her kan du lese oppsummeringen av det beste strykejernet akkurat nå.

 

Tips! Du som går med i Facebook gruppa vår, får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på vaskemaskinen her ovenfor. På den måten kan du gjøre et riktig kupp = den beste vaskemaskinen til lavest pris! Klikk på Liker så holder vi øynene oppe for deg fra og med nå!