beste vaskemaskin

Vaskemaskin test 2021

Om du skal kjøpe deg ny vaskemaskin og vil vite hvilken som er kåret til best i test akkurat nå har du kommet helt rett!

 

Vi har gransket alle aktuelle eksperttester, pratet med hvitevareforhandlere og dessuten fått greie på hva forbrukere synes om vaskemaskinene sine. Alt for at du skal få så mye relevant informasjon som mulig og for å unngå dårlige og kostbare feilkjøp.


Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg den beste vaskemaskinen NÅ!


Vi fokuserer på frontmatede vaskemaskiner (størrelsen 60*60 cm) i og med at vi i Skandinavia liker disse best og foredrar denne typen av vaskemaskiner framfor toppmatede. Kanskje fordi de har en høyere vaskekapasitet, men også fordi det er praktisk å kunne ha vaskemaskinen som benkeplass.


På denne siden finner du


 Vi stiller følgende 5 krav på testvinneren

  1. Frontmatet - disse har stor kapasitet og de fleste nordmenn vil ha en frontmatet vaskemaskin.
  2. Lavt strømforbruk - den skal ikke dra mye strøm. OBS! Det ble innført nye energietiketter på hvitevarer fra 2021. Du kan lese mer om det her på NVEs hjemmeside.
  3. Lav lydnivå - du skal kunne bruke vaskemaskinen uten å være redd for å forstyrre noen.
  4. Vaskekapasitet på minst 8kg - det skal være plass til mye klesvask.
  5. Bra pris - selvfølgelig.


Dette sier ekspertene i vaskemaskintestene sine

Det er få eksperttester på vaskemaskiner, men produktekspertene og butikkene mener at en av de store utfordringene for vaskemaskiner idag er å skylle ut vaskemidlet helt fra klærne. Grunnen til dette er at produsentene prøver å få ned vannforbruket for å spare energi. På grunn av dette blir vasketiden ofte lang, da bløtleggingen av vasken er mer energieffektivt enn å varme opp vannet.

 

Høy lydnivå er også et problem for mange vaskemaskiner i dag. Dette gjør at det kan være en god idé å legge litt ekstra penger på å kjøpe en vaskemaskin som er så stillegående som mulig, så du og familien ikke blir forstyrret når maskinen jobber. 

 

Om vi oppsummerer det ekspertene har kommet fram til de siste årene om hvilke produsenter som gjør de beste vaskemaskinene og hvilke som gjør det “mindre bra”, ser vi at det er Miele, Bosch og Samsung som er best. Bosch har hatt store fremganger under årene, ikke minst med WAS og WAQ-maskinene sine. Bosch har også historisk sett tatt mange av Topp10-plasseringene med vaskemaskinene sine som Bosch gjerne viser på hjemmesiden sin.

 

Når vi ser på det som for de fleste mener er viktigst med en vaskemaskin, att klesvasken blir ren, er Bosch og Miele like bra, men maskinene fra Bosch koster som oftest bare halvparten av Mieles maskiner. Siemens og LG tar seg også mer og mer inn på prispallen, der de tyske kjempene tidligere har stått uten trusler.


De produsentene som gjør de dårligste maskinene, ifølge ekspertene, er blant annet Cylinda, Candy, Hotpoint og Zanussi. Disse maskinene skal du altså unngå å kjøpe om du vil ha en bra vaskemaskin.

 

I magasinet Råd & Røns siste test fra mai 2021, er hele 74 maskiner med i oppsummeringen. Best i test med 73 poeng er LG FH6F9BDS2. Andreplassen går til Samsung WW10N642RBW med 72 poeng og tredjeplassen går til Bosch WAXH2E0LSN med 71 poeng.

 

Og så sier forbrukerne

En undersøkelse som også kan være verdt å kikke på, er en stor oppsummering Din Side har gjort. Der har 35 000 forbrukere (!) på 2000-tallet kunnet rapportere hva de synes om vaskemaskinen sin. De har blant annet hatt mulighet til å avsløre hvor lenge vaskemaskinen deres holdt, hvilke problem de har hatt og hvor fornøyde de har vært med kjøpet sitt.

 

Den beste vaskemaskinprodusenten i denne store forbrukerundersøkelsen ble, ikke helt uventet, Miele med 95 av 100 poeng (460 vaskemaskiner fra Miele ble evaluert). På andreplass kom Bosch med 92 poeng (1 890 vaskemaskiner fra Bosch ble vurdert).


Derfor er disse produsentene best på vaskemaskiner

Mangelen på eksperttester har gjort arbeidet utfordrende. Vi har reist rundt til de store hvitevareforhandlerne og pratet med både selgere og teknikkere for å få tips og råd til denne siden.

Vi har besøkt bla ELON, Elkjøp og Hemma butikkene for å høre oss for hva det er som gjelder idag. Og svar har vi fått!

 

Akkurat som vi skriver på siden om tørketromlere har vi hittils ikke møtt noen som har uttalt seg negativt om Miele. Forbrukerne er fornøyde, test-lab plasserer den høyt og Miele selv går ut med informasjon om at ”i våre testlaboratorium skal maskinene klare å gå minst 10.000 drifttimer. Dette motsvarer i gjennomsnitt en levealder på ca 20 år.”

 

Når alt dette er oppsummert så stiller man seg selvfølgelig spørsmålet: Hvorfor skal jeg ikke kjøpe en Miele? Svaret staves: P R I S E N. Oftest så handler det om et 5-sifret beløp for en vaskemaskin fra Miele. At denne tyske produsenten produserer de mest holdbare vaskemaskinene er det ikke tvil om, men man skal huske at Miele ikke nødvendigvis produserer de beste vaskemaskinene når det gjelder vaskeresultat, skylling og sentrifugering. Det som Miele er helt outstanding på er driftsikkerheten! Det er ikke en tilfeldighet at du møter maskiner fra Miele i mange vaskerom.

 

Men om lommeboka ikke er like full som skittentøyskurven så får man snu seg til konkurrentene;  Bosch og LG. Her er de to produsentene som jager Miele og de har både fordeler og ulemper. Uansett hvilket merke du kommer til å velge av disse tre, så kommer du absolutt til å få en bra vaskemaskin!
Vaskemaskin best i test 2021

Den beste vaskemaskinen akkurat nå kommer fra anerkjente Bosch og modellen heter WAN282I3SN

Best i test vaskemaskin - Bosch WAN282I3SN

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen akkurat nå!)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 22 juni 2021

BoschWAN282I3SNBosch WAN282I3SN er en romslig 8 kilos vaskemaskin med stilig antivibrasjonsdesign. Denne designen stabiliserer vibrasjonen og bidrar til at den nye vaskemaskinen din er så stillegående som mulig - selv under sentrifugering.


Den har LED-display med brukervennlig touch-kontroll og flere spesialprogram som EasyCare, Ekstra skylling/stiving, Skjorter, Sport, Mix, Hygiene, Ull og Finvask/Silke.


Testvinneren er spesielt utviklet for allergikere og personer med følsom hud. Med Allergy Plus vasker programmet lengre på høyere temperatur og tar en ekstra runde med rens som leder til at det blir mindre pollen, dyrehår og støvmidd i klærne dine.


Har du glemt å legge noe i maskinen finnes det en reload-funksjon som gjør at du bare kan pause programmet og legge i det du har glemt. (denne funksjonen fungerer ikke når vannet har blitt varmere enn 50°C eller om vannstanden er for høy)


Vaskemaskinen er energimerket med (ifølge nye energiskalaen). På den måten sparer du penger med et veldig lavt strømforbruk. Den har også høyeste poengsum når det gjelder vask og nest høyest på sentrifugering, som betyr at klesvasken blir helt ren og fort tørr.

 

Bosch WAN282I3SN har en sentrifugeringshastighet på optimale 1400 o/min og for at du skal føle deg ekstra trygg får du hele 10 års garanti på den stillegående og kullbørstefrie motoren. At den har en lydnivå på bare 52 dB ved vask er selvfølgelig deilig for hele familien.


Tidligere var den høyt verdsatte Bosch WAT283L8SN vinner her på Best i test Guiden men denne modellen har gått ut av produksjon og blitt erstattet av Bosch WAN282I3SN.

 

Mer informasjon om denne vaskemaskinen får du her på Boschs hjemmeside.


Trenger du ny tørketrommel som matcher den nye stilige vaskemaskinen din finner du den beste tørketrommelen her!


Så sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktene vi anbefaler synes om dem, det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen! Her kan du lese noen av omtalene Bosch WAN282I3SN har fått;


"Denne maskinen er som lagd for en hektisk småbarnsfamilie. Lett å forstå og vasker veldig rent.
Den lager ikke mye lyd, og barnesikringen gjør at maskinen ikke kan åpnes eller omprogrammeres av små, nysgjerringe fingre.
Klærne tørker fort etter vask. Helt optimal til mitt bruk! "


"Jeg er lyrisk over hvor stille den er. Jeg hører den nesten ikke, som er en stor fordel i og med at jeg bor i leilighet. Den har hurtigprogrammet der jeg kan velge 15 eller 30 minutter, som er topp for rask oppskylling av treningstøyet. Den oppfyller alle mine og familiens behov og krav på det vi bruker den til, jeg savner ingenting hos denne vaskemaskinen, valget var enkelt. Jeg er kjempefornøyd til nå."


"Stille, stilig og fungerer kjempebra! Har familie med 2 barn så vaskemaskinen jobber ofte men høres nesten ikke. Har alltid stengt døra til vaskerommet men nå kan jeg ha den åpen uten problem. Kjører hurtigprogram for en lett vask av og til på 15 eller 30 minutter. Kjempebra og vi er virkelig fornøyde. Kan anbefales på det sterkeste!"


"En brukervennlig vaskemaskin med stor trommel/vaskekapasitet. Mange bra program som regulerer seg etter vaskens mengde/kg. Veldig stillegående og stille sentrifugering. Lett å koble inn og starte opp."


"Vi er veldig fornøyde så langt etter 4 ukers bruk. Bra med funksjoner og hurtigprogram, det eneste vi synes er negativt er at det er touch-knapper på maskinen i og med at vi foredrar riktige knapper."


"En fantastisk vaskemaskin! Plass til mye klær og det blir rent på kort tid og den er veldig stillegående. Ekstra pluss for at det finnes program for trommelrengjøring og hurtigprogram 15/30 minutter!" 


"En veldig bra vaskemaskin med mange bra vaskeprogram og veldig stillegående. Som alle Bosch-produkt holder den høy standard. Anbefales sterkt 5/5"


"Denne vaskemaskinen føles skikkelig moderne. Stilig design, vasker skikkelig rent, går mykt og fint. Den er lett å innstallere. Anbefaler denne vaskemaskinen." 


"Har akkurat innstallert vår nye vaskemaskin, klart overrasket over hvor stille og vibrasjonsfritt den går. Ellers er den perfekt med mange bra program."


" Kjempefornøyd med vaskemaskinen, går stille og jevnt. Lett å innstallere og klesvasken blir skinnende ren. 8 kg kapasitet og bra program. Anbefaler denne." 

 

Her får du testvinneren til lavest pris

Du kan med fordel kjøpe denne vaskemaskinen på nettet, i og med at du ikke trenger å tenke på frakten hjem. Den veier jo tross alt nesten 70 kg. Det letteste og faktisk også billigste er å velge en hvitevareforhandler på Internett.

Hos Skousen betaler du bare 4995 kr for BoschWAN282I3SN når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.

4995 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for BoschWAN282I3SN!

Whiteaway selger BoschWAN282I3SN for bare 4995 kr inkludert frakt når du klikker her!

Tretti.no selger BoschWAN282I3SN for bare 5299 kr når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.
Best i test vaskemaskin - premiumvinner

Etter nøye gransking av ekspert-tester og ikke minst fått ta del av forbrukernes egne erfaringer av vaskemaskinen sin, blir valget enkelt. Den beste premiumvaskemaskinen akkurat nå er Miele WSA023!


Premiumvinner vaskemaskin - Miele WSA023 WCS Active

(Klikk på vaskemaskinen for beste pris akkurat nå!)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 22 juni 2021

Miele WSA023 WCS Active


Som vi nevnte tidligere i introduksjonen er Miele kjent for god kvalitet og driftsikkerhet. I tillegg til dette leverer de vaskemaskiner med godt vaskeresultat og brukervennlig betjeningspanel.


Miele WSA023 er energiklasset B (ifølge den nye energiskalaen). På den måten sparer du penger og miljø ved lavt energiforbruk. Vask og sentrifugering presterer veldig bra. Dette betyr at du får en så ren og tørr vask som mulig. 

 

Mieles vaskemaskin har en sentrifugeringshastighet på 1 400 o/min. Lydnivået ligger på  50dB ved normaldrift og 70dB ved sentrifugering.

 

Vaskemaskinen gir deg oppdateringer og viser hvor mye tid som er igjen. Du kan derfor lett planlegge når vasken skal være klar. Du kan også ha en forskjøvet starttid om du har dyrere strøm på natten eller vil at vasken skal være klar når du kommer hjem fra jobb eller trening. Maskinen kan programmeres 24 timer i forvei.


Etter avsluttet program skyller vaskemaskinen alltid inn kraftige vannstråler  gjennom vaskemiddelbeholderen så alle rester av vaskemiddel skylles bort. 


Med sitt Watercontrol-system (WCS) er du sikret mot vannskader. Hvis sensoren merker at normalt vannivå ikke oppnås stanses inntaket.

 

Mieles produkter er grundig testet i over 10,000 timer. Dette skal motsvare en livslengde på 20 år og det er kun Miele som utsetter produktene sine for disse typer av tester.

 

Vaskemaskinen har dimensjonene: 85 x 60 x 64 (H x B x D) og veier 94kg. 

 

Ved kjøp av Miele WSA023 får du 12 månaders garanti. Mer informasjon om denne vaskemaskinen finner du på Mieles hjemmeside.


Dette sier forbrukerne

Som vi nevnte tidligere vil vi vite hva forbrukerne synes om produktene vi anbefaler, det er jo tross alt de som har den beste erfaringen om bruken i hverdagen! Her kan du se noen eksempel på hva forbrukerne synes om sin Miele WSA023:

 

"Kjøpte den ved flytt og ble overrasket over hvor stille den går. Miele garanterer god kvalitet som holder i lengden."  

 

"Utmerket maskin - stille og veldig effektiv. Kontroller er enkle å bruke. Ser fram imot å bruke den. Ser fram imot mange års pålitelig service som Miele er kjent for." 

 

"Skikkelig fornøyd med min nye Miele vaskemaskin. Den er stille, har de program jeg trenger, vasker bra og passer den begrensa plassen vi har" 


"Utmerket. Lett å installere. Instruksjoner enkle å følge. Elsker den korte vaskefunksjonen. Stille."

 

"Virkelig imponert av denne maskinen, veldig stille og ser bra ut i vår åpne planløsning. Har en rask vask på 20 minutter men har også mange andre innstillinger til ulike typer av klær."

 

"Lett å bruke, elkser rask vask, det er bra å se hvor lenge hver vask tar. Håper den holder i 18+ som min seneste gjorde. Verd pengene!" 

 

"Fantastisk produkt. Erstattet 15-årig Miele-maskin."


Her får du premiumvinneren til best pris

Hos Skousen betaler du bare 7499 kr for Miele WSA023 WCS Active når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.

7499 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Miele WSA023 WCS Active!

Whiteaway selger Miele WSA023 WCS Active for bare 7989 kr inkludert frakt når du klikker her!

Til deg som fortsatt er i tvil

Bosch tilbyr deg som kunde å teste vaskemaskinen hjemme hos deg i opp til 100 dager – uten risiko. Er du ikke fornøyd etter tre måneder får du pengene tilbake. Så enkelt er det! Les om Bosch 100% garanti her!


100 dager Bosch


Skal du velge 1400 o/min eller 1600 o/min?

Restfuktigheten i klesvasken minsker med ca. 6% når hastigheten øker fra 1400 til 1600 o/min. Det gjør en forskjell på hvor tørr klesvasken blir, men det har også sine ulemper. Blant annet så sliter det mer på maskinen om den sentrifugerer på 1600 o/min sammenlignet med 1400 o/min. Belastningen øker med ca. 30% på trommelens lagring og oppheng.

 

For at maskinene med 1600 o/min sentrifuge skal ha like lang levetid som de med 1400 o/min så kreves det at lagring og opphenging designes for den økte belastningen, men dette koster selvfølgelig ekstra og det er ikke alltid produsenten er villig til å stå for  denne ekstrakostnaden.

 

Om du ikke vil eller kan satse på en dyr vaskemaskin så råder vi deg til å velge 1400 o/min. Eller så kan du senke hastigheten på maskinen din når du skal vaske. Dette gjør at vaskemaskinen blir mindre slitt og holder da forhåpentligvis lengre.


bra vaskemaskin

Med den beste vaskemaskinen blir klesvasken din ren på en energieffektiv og miljøvennlig måte!
Oppsummering

Etter å ha lest denne siden om beste vaskemaskin håper vi at du har fått god hjelp til å unngå fallgropene og kjøper vaskemaskinen som passer deg og behovene dine best.


Testvinner - Beste Vaskemaskinen
Har du en gammel tørketrommel som koster mye i drift og gjør om huset ditt til en damp-badstue? Pass da på å kjøpe ny tørketrommel når du bytter ut vaskemaskinen. Det har skjedd mye med utviklingen de siste årene som du kan lese om på siden vår med den beste tørketrommelen.

 

Og som du selvfølgelig vet så er jo ikke klærne akkurat nystrøkne ut når de kommer ut av tørketrommelen! Her kan du lese oppsummeringen av det beste strykejernet akkurat nå.

 

Tips! Du som går med i Facebook gruppa vår, får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på vaskemaskinene her ovenfor. På den måten kan du gjøre et riktig kupp = den beste vaskemaskinen til lavest pris! Klikk på Liker så holder vi øynene oppe for deg fra og med nå!
Her finner du våre tester på hvitevarer


Anita Carlsen

Best i test: Vaskemaskin

Testen ble publisert og sist oppdatert

Les også: