beste vaskemaskinen - vaskemaskin best i test

Vaskemaskin test 2020

Hvis du skal kjøpe ny vaskemaskin og vil vite hvilken som er kåret til best i test og er den rimeligste akkurat nå har du kommet helt rett!

 

Vi har gransket alle aktuelle tester, pratet med hvitevareforhandlere og dessuten fått greie på hva forbrukere synes om vaskemaskinene sine. Alt for at du skal få så mye relevant informasjon som mulig og for å unngå dårlige og kostbare feilkjøp.


Innholdsfortegnelse 

Vi fokuserer på frontmatede vaskemaskiner på størrelsen 60*60 cm i og med at vi i Skandinavia liker disse best og foredrar denne typen av vaskemaskiner framfor toppmatede. Kanskje fordi de har en høyere vaskekapasitet, men også fordi det er praktisk å kunne ha vaskemaskinen som benkeplass.

 


Beste vaskemaskin 2020

Vaskemaskin best i test

LG FH495BDS2

Vaskemaskin best i test LG FH495BDS2
  • Energiklasset A+++

  • Bygget for 20 års bruk

  • Høyeste poeng på driftsikkerhet og kvalitet

  • Litt dyr

Beste vaskemaskin – et billigere alternativ

Bosch WAT283T8SN

Vaskemaskin best i test Bosch WAT283T8SN
  • Energimerket A+++

  • Høyeste poeng på vask

  • 10 års garanti

  • Lav lydnivå - kun 49 dB
Dette sier ekspertene i vaskemaskintestene sine

Det er få eksperttester på vaskemaskiner, men produktekspertene og butikkene mener at en av de store utfordringene for vaskemaskiner idag er å skylle ut vaskemidlet helt fra klærne. Grunnen til dette er at produsentene prøver å få ned vannforbruket for å spare energi. På grunn av dette blir vasketiden ofte lang, da bløtleggingen av vasken er mer energieffektivt enn å varme opp vannet.

 

Høy lydnivå er også et problem for mange vaskemaskiner i dag. Dette gjør at det kan være en god idé å legge litt ekstra penger på å kjøpe en vaskemaskin som er så stillegående som mulig, så du og familien ikke blir forstyrret når maskinen jobber. 

 

Om vi oppsummerer det ekspertene har kommet fram til de siste årene om hvilke produsenter som gjør de beste vaskemaskinene og hvilke som gjør det “mindre bra”, ser vi at det er Miele, Bosch og Samsung som er best. Bosch har hatt store fremganger under årene, ikke minst med WAS og WAQ-maskinene sine. Bosch har også historisk sett tatt mange av Topp10-plasseringene med vaskemaskinene sine som de viser her på hjemmesiden sin.

 

Når vi ser på det som for de fleste mener er viktigst med en vaskemaskin, att klesvasken blir ren, er Bosch og Miele like bra, men maskinene fra Bosch koster som oftest bare halvparten av Mieles maskiner. Siemens og LG tar seg også mer og mer inn på prispallen, der de tyske kjempene tidligere har stått uten trusler.


De produsentene som gjør de dårligste maskinene, ifølge ekspertene, er blant annet Cylinda, Candy, Hotpoint og Zanussi. Disse maskinene skal du altså unngå å kjøpe om du vil ha en bra vaskemaskin.

 

I magasinet Råd & Røns siste test fra juli 2019, er hele 151 maskiner med i oppsummeringen. Best i test med 73 poeng hver er LG FH495BDS2 og LG FH6F9BDS2. På en delt andreplass kommer fire vaskemaskiner fra Miele og 2 fra Samsung; Miele med modellene WCG 130 XL, WCI 330 PWashXL, WCI 670, WWG 120 XL og Samsung med modellene WW10M86INOA og WW10N642RBW som alle får 72 poeng hver.

 

Samtlige maskiner på topp 20-lista er relativt dyre og koster mellom 8 000-19 000 kroner. Magasinet mener dog at man kan få kjøpt en skikkelig bra vaskemaskin for ca 6000 kroner og nevner Samsung WW80J5426DW, WW80J5426EW og WW80J5426FW som eksempel på dette.

Ekstern kilde/link: Magasinet Råd & Røn, juli 2019.

 

Og dette sier forbrukerne

En undersøkelse som også kan være verdt å kikke på, er en stor oppsummering Din Side har gjort. Der har 35 000 forbrukere (!) på 2000-tallet kunnet rapportere hva de synes om vaskemaskinen sin. De har blant annet hatt mulighet til å avsløre hvor lenge vaskemaskinen deres holdt, hvilke problem de har hatt og hvor fornøyde de har vært med kjøpet sitt.

 

Den beste vaskemaskinprodusenten i denne store forbrukerundersøkelsen ble, ikke helt uventet, Miele med 95 av 100 poeng (460 vaskemaskiner fra Miele ble evaluert). På andreplass kom Bosch med 92 poeng (1 890 vaskemaskiner fra Bosch ble vurdert).


Derfor er dette den beste vaskemaskinen

Mangelen på eksperttester har gjort arbeidet litt mer utfordrende denne gangen. Vi har reist rundt til de store hvitevareforhandlerne og pratet med både selgere og teknikkere for å få tips og råd til denne siden.

Vi har besøkt bla ELON, Elkjøp og Hemma butikkene for å høre oss for hva det er som gjelder idag. Og svar har vi fått!

 

Akkurat som vi skriver på siden om tørketromlere har vi hittils ikke møtt noen som har uttalt seg negativt om Miele. Forbrukerne er fornøyde, test-lab plasserer den høyt og Miele selv går ut med informasjon om at ”i våre testlaboratorium skal maskinene klare å gå minst 10.000 drifttimer. Dette motsvarer i gjennomsnitt en levealder på ca 20 år.”

 

Når alt dette er oppsummert så stiller man seg selvfølgelig spørsmålet: Hvorfor skal jeg ikke kjøpe en Miele? Svaret staves: P R I S E N. Oftest så handler det om et 5-sifret beløp for en vaskemaskin fra Miele. At denne tyske produsenten produserer de mest holdbare vaskemaskinene er det ikke tvil om, men man skal huske at Miele ikke nødvendigvis produserer de beste vaskemaskinene når det gjelder vaskeresultat, skylling og sentrifugering. Det som Miele er helt outstanding på er driftsikkerheten! Det er ikke en tilfeldighet at du møter mange maskiner fra Miele i mange vaskerom.

 

Men om lommeboka ikke er like full som skittentøyskurven så får man snu seg til konkurrentene; LG og Bosch. Her er de to produsentene som jager Miele og de har både fordeler og ulemper. Uansett hvilket merke du kommer til å velge av disse tre, så kommer du absolutt til å få en bra vaskemaskin!
Vaskemaskin best i test 2020

Etter nøye gransking av ekspert-tester og ikke minst fått ta del av forbrukernes egne erfaringer av vaskemaskinen sin, blir valget enkelt. Den beste vaskemaskinen akkurat nå er LG FH495BDS2!


Best i test vaskemaskin – LG FH495BDS2

(Klikk på vaskemaskinen for mer informasjon om beste prisen akkurat nå!)


Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 25 oktober 2020
LG FH495BDS2LG FH495BDS2 passer deg som er ute etter en stor vaskemaskin på hele 12 kg. Denne passer storfamilien og klarer enkelt oppgaven til en familie på 5+. 


Den er energiklasset A+++ og får gode resultat når det gjelder både vask – og sentrifugering som er på 1 400 o/min. Motoren er støysvak og forventes å ha en lenger holdbarhet enn modeller med tradisjonell motor, fordi den er børsteløs. 


LG FH495BDS2 har en funksjon som heter True Steam som er en tre i en løsning. Denne funksjonen er et anti-allergi program og gir en rask oppfriskning av plaggene dine på bare 20 minutter.


Den har også en smart-funksjon som heter NFC Tag On som gjør at du kan laste ned vaskeprogram til en smarttelefon. Det finnes opptil 20 tilgjengelige vaskeprogram og tilbudet oppdateres hvert år, ifølge LG. Med Smart Diagnosis feilsøker du raskt de fleste mindre problemene som kan dukke opp. 


Mer informasjon om denne vaskemaskinen finner du på LGs hjemmeside!


LG FH495BDS2 fikk førsteplassen i det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön høsten 2019 (av 151 testede vaskemaskiner) og forbrukere som allerede har kjøpt og brukt denne er meget fornøyd. Her kan du se noen av omtalene denne vaskemaskinen har fått;


"Lekker vaskemaskin med et hav av funksjoner til den perfekte vask. Utrolig god plass som passer godt til barnefamilien. Stillegående. Vil klart anbefale denne maskinen til andre"


" Stor kapasitet, perfekt om man vil få unna all klesvasken på kort tid. bra med steamprogram, bruker dette på klær som trenger å freshes opp litt uten at de er veldig skitne "


"Fornøyd med denne. Meget stillegående, den står i rommet under soverommet og kan sentrifugere på natta uten problem."


" Kjøpte den for en mnd siden, veldig fornøyd med den."


" Maskinen tar enormt mye vask, stor forskjell mot den gamle 7-kilosmaskinen jeg bytte fra. Vakser rent. Vasker stille, i hvert fall om man sammenligner med den gamle whirpoolen med reimdrift og kullbørstemotor."


" Vaskemaskinenes Porsche! Litt dyr men håper det lønner seg i fremtiden."


" Nå har vi endelig fått bukt med vaskeberget vårt etter at den forrige vaskemaskinen ble ødelagt. Vi er superfornøyde med den nye LGn vår! Den tar opp til 12 kg klesvask, vasker rent og raskt, men først og fremst er vi glad for at den er stillegående." 

 

Prisen er dog ganske høy, så om du synes det er for mye penger å legge på en vanlig vaskemaskin, kan alternativet nedenfor være aktuelt.


Her får du vaskemaskinen best i test til best pris

Whiteaway selger vaskemaskinen for 8495 kr inkludert frakt.

8495 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for LG FH495BDS2!

Hos Skousen betaler du bare 8499 kr for vaskemaskinen om du klikker her. Frakten er inkludert i prisen.

Tretti.no selger vaskemaskinen for bare 8899 kr. Frakten er inkludert i prisen!

Beste vaskemaskin – et billigere alternativ

Beste vaskemaskin 2 Bosch WAT283T8SN

(Klikk på vaskemaskinen for mer informasjon)


Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 25 oktober 2020
Bosch WAT283T8SNHer ser du også en testvinner når det gjelder vaskemaskiner. Som vi allerede har fortalt har Bosch klart seg veldig bra i testene de siste årene og vi har tidligere hatt Bosch WAT283L8SN som vinner her på Best i test Guiden. Den fikk blant annet utmerkelsen “Bra kjøp” av magasinet Råd & Røn våren 2018.

 

Denne modellen har dog gått ut av produksjon og blitt erstattet av en ny vaskemaskin sommeren 2018, med det tilsvarende navnet Bosch WAT283T8SN. Dette er en 8 kilos maskin som får plass til mye av klesvasken din når du trenger det, men om du kjører halvfulle maskiner, anpasser den både vann og energiforbruk til mengden klesvask automatisk.

 

Den er energimerket med A+++ -30% som betyr at den vasker 30% mer effektivt enn energiklassen A+++. På den måten sparer du penger med et veldig lavt strømforbruk. Den har også høyeste karakter når det gjelder vask og nest høyest på sentrifugering, som betyr at klesvasken blir helt ren ren og fort.

 

Bosch WAT283T8SN har en sentrifugeringshastighet på optimale 1400 o/min og for at du skal føle deg trygg får du hele 10 års garanti på den stillegående og kullbørstefrie motoren. At den har en lydnivå på bare 49 dB ved vask er selvfølgelig deilig for hele familien.

 

Mer informasjon om denne vaskemaskinen finner du på Boschs hjemmeside. 

 

Norske, svenske og danske forbrukere er veldig fornøyd med forgjengeren Bosch WAT283T8SN. Gjennomsnittspoengene var hele 4,7 av 5,0 da over 220 forbrukere hadde skrevet en omtale om den nye vaskemaskinen sin (mai 2018). De ordene som stadig kom tilbake var at den vasker veldig rent, er stillegående, rimelig i pris og har mange bra program til ulike behov. 


Den nye modellen er ikke et unntak, forbrukerne er veldig fornøyd med sin Bosch WAT283T8SN og noen av omtalene denne vaskemaskinen har fått er blant annet;

"Jeg har hatt maskinen i en drøy måned. Som småbarnsmor kjører jeg 6-7 maskiner i uka. Dette tar tid og derfor elsker jeg muligheten for å gjøre de fleste programmene til hurtigprogrammer. I hverdagen er tid penger :) Klærne blir helt rene og maskinen er lett å håndtere og forstå."


"Kjøpte denne fordi den skulle stå på et kjøkken og var mest stillegående i sin prisklasse. Er svært stille under vask (nesten ikke merkbart i samme rom), og vibrerer lite under sentrifugering, samtidig som tøyet blir rent med lite restfuktighet. I tillegg er den enkel å bruke."


"Til nå har jeg vært veldig fornøyd med den nye vaskemaskinen. den er stillegående og har en romslig trommel, slik jeg ønsket meg. Så er displayed veldig bra, viser også hvor lenge det er til maskinen er ferdig å vaske, og dette savnet jeg på min gamle maskin."


"Jeg kjøpte den for 14 dager siden, og den har fått prøve seg på skitten barneklær og arbeidstøy, med meget godt resultat. Veldig enkeln i bruk. Anbefales"


"Fint utvalg av funksjoner. Lite barnevennlig da det er veldig fristende å vri på hjulet foran og trykke på knappen med lys. Vasker bra."


"Godt fornøyd. Enkel betjening og gode funksjoner. Min mann var også veldig fornøyd med at det var en funksjon som het «skjortevask»"


"Jeg kjøpe den på nettet, og var spent på om dét kom til å gå bra, men alt var positivt: både maskin, leveranse og oppfølging."


"Kjøpte den mest for lavt lydnivå. Den er stille, selv med sentrifuge. Mange nyttige programmer og valgmuligheter. Bra pris." 

 

Her får du vaskemaskinen til best pris

Du kan med fordel kjøpe denne vaskemaskinen på nettet, i og med at du ikke trenger å tenke på frakten hjem. Den veier jo tross alt nesten 70 kg. Det letteste og faktisk også billigste er å velge en hvitevareforhandler på Internett.


Whiteaway selger vaskemaskinen for 4795 kr inkludert frakt.

4795 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Bosch WAT283T8SN!

Hos Skousen betaler du bare 4795 kr for vaskemaskinen om du klikker her. Frakten er inkludert i prisen.

Tretti.no selger vaskemaskinen for bare 4795 kr. Frakten er inkludert i prisen!

Til deg som fortsatt er i tvil

Bosch tilbyr deg som kunde å teste vaskemaskinen hjemme hos deg i opp til 100 dager – uten risiko. Er du ikke fornøyd etter tre måneder får du pengene tilbake. Så enkelt er det! Les om Bosch 100% garanti her!


100 dager Bosch


Skal du velge 1400 o/min eller 1600 o/min?

Restfuktigheten i klesvasken minsker med ca. 6% når hastigheten øker fra 1400 til 1600 o/min. Det gjør en forskjell på hvor tørr klesvasken blir, men det har også sine ulemper. Blant annet så sliter det mer på maskinen om den sentrifugerer på 1600 o/min sammenlignet med 1400 o/min. Belastningen øker med ca. 30% på trommelens lagring og oppheng.

 

For at maskinene med 1600 o/min sentrifuge skal ha like lang levetid som de med 1400 o/min så kreves det at lagring og opphenging designes for den økte belastningen, men dette koster selvfølgelig ekstra og det er ikke alltid produsenten er villig til å stå for  denne ekstrakostnaden.

 

Om du ikke vil eller kan satse på en dyr vaskemaskin så råder vi deg til å velge 1400 o/min. Eller så kan du senke hastigheten på maskinen din når du skal vaske. Dette gjør at vaskemaskinen blir mindre slitt og holder da forhåpentligvis lengre.


bra vaskemaskin

Med en bra vaskemaskin blir klesvasken din ren på en energieffektiv og miljøvennlig måte!
Oppsummering

Etter å ha lest denne siden om beste vaskemaskin håper vi at du har fått god hjelp til å unngå fallgropene og kjøper vaskemaskinen som passer deg og behovene dine best.


Testvinner - Beste Vaskemaskinen

Bonustips og gode råd

Om du vil lese tester på vaskemiddel så du får full effekt av den nye vaskemaskinen din, så kan du se disse tester her; vaskemidler til hvitvask (2017), vaskemiddel til kulørt tøy (2016), flytende vaskemiddel (2014), hva er best, flytende eller pulver eller kapsler? (2016)

 

Har du en gammel tørketrommel som koster mye i drift og gjør om huset ditt til en damp-badstue? Pass da på å kjøpe ny tørketrommel når du bytter ut vaskemaskinen. Det har skjedd mye med utviklingen de siste årene som du kan lese om på siden vår med den beste tørketrommelen.

 

Og som du selvfølgelig vet så er jo ikke klærne akkurat nystrøkne ut når de kommer ut av tørketrommelen! Her kan du lese oppsummeringen av det beste strykejernet akkurat nå.

 

Tips! Du som går med i Facebook gruppa vår, får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på vaskemaskinen her ovenfor. På den måten kan du gjøre et riktig kupp = den beste vaskemaskinen til lavest pris! Klikk på Liker så holder vi øynene oppe for deg fra og med nå!