beste vaskemaskin

Vaskemaskin test 2022 - for beste vaskeresultat

Om du skal kjøpe deg ny vaskemaskin og vil vite hvilken som er kåret til best i test akkurat nå har du kommet helt rett!

 

Her får du gode tips og råd som hjelper deg å finne den som passer deg og behovene dine best. Du får også vite hvor du kjøper denne til best pris i dag! 


Vi har gransket eksperttester, pratet med hvitevareforhandlere og viktigst av alt - fått svar på hva hvilke maskiner forbrukerne liker best.


På denne siden finner du


Beste vaskemaskin 2022

Miele vaskemaskin best i test

Miele WSA023 WCS Active

Vaskemaskin best i test Miele WSA023 WCS Active
 • Bra pris

 • Lavt energiforbruk

 • Brukervennlig

Bosch vaskemaskin best i test

BoschWAN282I3SN

Vaskemaskin best i test BoschWAN282I3SN
 • Lavt energiforbruk

 • Lav lydnivå

 • LED-display

best pris i samarbeid med Prisjakt

Toppmatede eller frontmatede? 

På denne siden har vi valgt å fokuserer på frontmatede vaskemaskiner (størrelsen 60*60 cm) i og med at vi i Skandinavia liker disse best og foredrar denne typen framfor toppmatede. 


Kanskje fordi de har en høyere vaskekapasitet, men også fordi det er praktisk å kunne ha vaskemaskinen som benkeplass.


Er du ute etter en kombinert vask og tørk har vi en egen side om den beste kombinerte vask med tørketrommel her.


Best i test vaskemaskin - dette sier ekspertene

Det er få eksperttester men produktekspertene og butikkene mener at en av de store utfordringene for vaskemaskiner i dag er å skylle ut vaskemidlet helt fra klærne. Grunnen til dette er at produsentene prøver å få ned vannforbruket for å spare energi. På grunn av dette blir vasketiden ofte lang, da bløtleggingen av vasken er mer energieffektivt enn å varme opp vannet.

 

Høy lydnivå er også et problem i dag. Dette gjør at det kan være en god idé å legge litt ekstra penger på å kjøpe en vaskemaskin som er så stillegående som mulig, så du og familien ikke blir forstyrret når den jobber. 

 

Om vi oppsummerer det ekspertene har kommet fram til de siste årene om hvilke produsenter som gjør de beste vaskemaskinene og hvilke som gjør det “mindre bra”, ser vi at det er Miele, Bosch og Samsung som er best. 


Bosch har hatt store fremganger under årene, ikke minst med WAS, WAQ, WAN og WAX-maskinene sine. Bosch har også historisk sett tatt mange av Topp10-plasseringene med maskinene sine som Bosch gjerne viser på hjemmesiden sin.

 

Når vi ser på det som for de fleste mener er viktigst - at klesvasken blir ren - er Bosch og Miele like bra, men maskinene fra Bosch koster som oftest bare halvparten av Mieles maskiner som koster mye mer. Siemens og LG tar seg også mer og mer inn på prispallen, der de tyske kjempene tidligere har stått uten trusler.


De produsentene som gjør de dårligste maskinene, ifølge ekspertene, er blant annet Cylinda, Candy, Hotpoint og Zanussi. Disse maskinene skal du altså unngå å kjøpe om du vil ha en best i test vaskemaskin.

 

I magasinet Råd & Røns siste vaskemaskin test fra januar 2022, er hele 99 maskiner med i oppsummeringen. Vaskemaskin best i test med 73 poeng blir LG FH6F9BDS2. Andreplassen går til blant annet Bosch WAXH2E0LSN, Bosch WAXH2E0LSN og WAXH2KB0SN med 71 poeng hver.


Danske Tænk har også testet vaskemaskiner og i denne testen har 50 maskiner blitt testet. Best i test med 71 poeng er Bosch WAXH2KOLSN og Siemens WM6HXK0LDN. Disse maskinene er ifølge Tænk identiske. 

 

Vaskemaskin best i test - så sier forbrukerne

En undersøkelse som også kan være verdt å kikke på, er en stor oppsummering Din Side har gjort. Der har 35 000 forbrukere (!) på 2000-tallet kunnet rapportere hva de synes om vaskemaskinen sin. De har blant annet hatt mulighet til å avsløre hvor lenge maskinen deres holdt, hvilke problem de har hatt og hvor fornøyde de har vært med kjøpet sitt.

 

Den beste produsenten i denne store forbrukerundersøkelsen ble, ikke helt uventet, Miele med 95 av 100 poeng (460 maskiner fra Miele ble evaluert). På andreplass kom Bosch med 92 poeng (1 890 vaskemaskiner fra Bosch ble vurdert).


Derfor er disse produsentene best

Mangelen på eksperttester har gjort arbeidet utfordrende. Vi har reist rundt til de store hvitevareforhandlerne og pratet med både selgere og teknikere for å få tips og råd til denne siden.

Vi har besøkt bla ELON, Elkjøp og Hemma butikkene for å høre oss for hva det er som gjelder i dag. Og svar har vi fått!

 

Akkurat som vi skriver på siden om tørketromlere har vi hittil ikke møtt noen som har uttalt seg negativt om Miele. Forbrukerne er fornøyde, test-lab plasserer den høyt og Miele selv går ut med informasjon om at ”i våre testlaboratorium skal maskinene klare å gå minst 10.000 drift timer. Dette motsvarer i gjennomsnitt en levealder på ca 20 år.”

 

Når alt dette er oppsummert så stiller man seg selvfølgelig spørsmålet: Hvorfor skal jeg ikke kjøpe en Miele? Svaret staves: P R I S E N. Oftest så handler det om et 5-sifret beløp for en maskin fra Miele. At denne tyske produsenten produserer de mest holdbare maskinene er det ikke tvil om, men man skal huske at Miele ikke nødvendigvis produserer de beste vaskemaskinene når det gjelder vaskeresultat, skylling og sentrifugering. Det som Miele er helt outstanding på er driftssikkerheten! Det er ikke en tilfeldighet at du møter maskiner fra Miele i mange vaskerom.

 

Men om lommeboka ikke er like full som skittentøyskurven så får man snu seg til konkurrentene;  Bosch og LG. Her er de to produsentene som jager Miele og de har både fordeler og ulemper. Uansett hvilket merke du kommer til å velge av disse tre, så kommer du absolutt til å få en best i test vaskemaskin!


Vi stiller følgende 5 krav på testvinneren

 1. Frontmatet - disse har stor kapasitet og de fleste nordmenn vil ha en frontmatet maskin.
 2. Lavt strømforbruk - den skal ikke dra mye strøm. OBS! Det ble innført nye energietiketter på hvitevarer fra 2021. Du kan lese mer om det her på NVEs hjemmeside.
 3. Lav lydnivå - du skal kunne bruke vaskemaskinen uten å være redd for å forstyrre noen.
 4. Vaskekapasitet på minst 8kg - det skal være plass til mye klesvask.
 5. Testvinner og høyt verdsatt av både eksperter og forbrukere - selvfølgelig.
Miele vaskemaskin best i test

Skal du ha den beste vaskemaskinen på markedet når det gjelder driftssikkerheten - velg Miele! Samtlige er enige om at dette er en maskin som er bedre enn alle andre, så er det bare.

Her gir vi eksempel på en av maskinene deres som er en testvinner og som dessuten er veldig godt likt av forbrukerne; Miele WSA023

Best i test Miele vaskemaskin - Miele WSA023 WCS Active

(Klikk på vaskemaskinen for beste pris akkurat nå!)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 26 januar 2022

Miele WSA023 WCS ActiveMiele WSA023 er et bra alternativ for deg som er ute etter en maskin på 7 kg. Den er energiklasset B ifølge den nye energiskalaen og får gode resultat når det gjelder både å vaske klær – og sentrifugeringen som er på 1 400 o/min. 


Miele tester maskinene sine i 10 000 timer så maskinen er bygd for 20 års forbruk. Det er bare Miele som utsetter produktene sine for slike tester. 

 

Lydnivået ligger på 50dB ved normaldrift og går opp til ca. 70dB ved sentrifugering. Når det kommer til vask og sentrifugering presterer den veldig bra, det betyr at vasken blir så ren og tørr som mulig.


Med børsteløs motor har den lengre levetid og mer mer stillegående. Du kan også kjøre flere maskiner etter hverandre uten at den overopphetes. 


Miele gir deg oppdateringer som viser hvor mye tid som er igjen og du kan endre startvalg for å bestemme når neste vask skal begynne. Dette er en fordel om du vil at vasken skal være klar når du kommer hjem fra jobb eller lignende. Dette kan programmeres opptil 24 timer i forveien.


Etter avsluttet program kjører den alltid vann gjennom vaskemiddelrommet for å kvitte seg med vaskemiddelrester så du kan være sikker på at dette er rent ved neste vask.


Med vannivåsensorer kjenner Watercontrol-systemet av om det normale vannivået ikke skulle nåes. Om dette skjer stenges vanntilførselen seg automatisk av for å unngå vannskader og lekkasje. Miele WSA023 bruker kun 45 liter vann per vask, uansett om det er syntet eller bomull.

 

Miele WSA023 har målene 85 x 60 x 64 cm (H x B x D) vekt 80kg.

 

Mer informasjon om testvinneren finner du på Mieles hjemmeside.


Miele WSA023 - dette sier forbrukerne

Som vi nevnte tidligere vil vi vite hva forbrukerne synes om produktene vi anbefaler, det er jo tross alt de som har den beste erfaringen om bruken i hverdagen! Her kan du se noen eksempel på hva forbrukerne synes om sin Miele WSA023:

 

"Enkel, solid og bra. Har hatt miele maskin tidligere også og er like fornøyd denne gangen. Trygg og enkel maskin som gjør det den skal og ikke bråker for mye. "  

 

"Deilig fungerende vaskemaskin. Maskinen lever helt opp til forventningene og gjør det forhåpentligvis i mange år fremover. " 

 

"Jeg liker at maskinen har valgmuligheter fra kortorigrammer, til lengre vaske programmer. De lengste vaskeprogrammet tar for lang tid synes jeg, men en har andre å velge mellom, så det er ikke noe problem. En blir fort kjent med vaskemaskinen, uten å behøve å bruke bruksanvisning. Den sentrifugerer veldig bra, og jeg ble overrasket over hvor tørre klærne ble etter sentrifugering på f. eks 1400 omdreininger. Så jeg anbefaler dette produktet." 


"Maskinen oppfyller mine forventninger, er fornøyd så langt. En solid brukervennlig vaskemaskin. Akkurat passe dyr og siden Miele er kvalitet håper jeg den viser seg å bære kvalitet." 

 

"Føler trygghet med Miele, Nesten unødvendig med brukerveiledning da det meste var intuitivt"

 

"kvalitetsmaskin til rimelig pris, tung og robust som bare Miele kan være. God ekspertise fra selger i butikk. Har hatt maskinen et par uker nå, og blir bare mer fornøyd etter hvert." 

 

"Super maskin. Eneste jeg savner, er å kunne bruke 1400 omdreininger på flere program"

 

Her kjøper du Miele WSA023 til lavest pris

Du kan med fordel kjøpe Miele WSA023 på nettet, i og med at du ikke trenger å tenke på frakten hjem. Den veier jo tross alt 80 kg. Det letteste og faktisk også billigste er å velge en hvitevareforhandler på Internett.

Hos Skousen betaler du bare 8398 kr for Miele WSA023 WCS Active når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.

8398 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Miele WSA023 WCS Active!

Whiteaway selger Miele WSA023 WCS Active for bare 8790 kr inkludert frakt når du klikker her!
Bosch vaskemaskin best i test

Som vi allerede har fortalt klarer Bosch klart seg veldig bra i eksperttester og den beste Bosch vaskemaskinen til best pris akkurat nå er Bosch WAN282I3SN!


Best i test Bosch vaskemaskin - Bosch WAN282I3SN

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen akkurat nå!)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 26 januar 2022

BoschWAN282I3SN


Bosch WAN282I3SN er en romslig 8 kilos maskin med stilig antivibrasjonsdesign. Denne designen stabiliserer vibrasjonen og bidrar til at den nye maskinen din er så stillegående som mulig - selv under sentrifugering.


Den har LED-display med brukervennlig touch-kontroll og flere spesialprogram som EasyCare, Ekstra skylling/stiving, Skjorter, Sport, Mix, Hygiene, Ull og Finvask/Silke.


Testvinneren er spesielt utviklet for allergikere og personer med følsom hud. Med Allergy Plus vasker programmet lengre på høyere temperatur og tar en ekstra runde med rens som leder til at det blir mindre pollen, dyrehår og støvmidd i klærne dine.


Har du glemt å legge noe i maskinen finnes det en reload-funksjon som gjør at du bare kan pause programmet og legge i det du har glemt. (denne funksjonen fungerer ikke når vannet har blitt varmere enn 50°C eller om vannstanden er for høy)


Den er energimerket med (ifølge nye energiskalaen). På den måten sparer du penger med et veldig lavt strømforbruk. Den har også høyeste poengsum når det gjelder vask og nest høyest på sentrifugering, som betyr at klesvasken blir helt ren og fort tørr.

 

Bosch WAN282I3SN har en sentrifugeringshastighet på optimale 1400 o/min og for at du skal føle deg ekstra trygg får du hele 10 års garanti på den stillegående og kullbørstefrie motoren. At den har en lydnivå på bare 52 dB ved vask er selvfølgelig deilig for hele familien.


Tidligere var den høyt verdsatte Bosch WAT283L8SN testvinner 2 her på Best i test Guiden men denne modellen har gått ut av produksjon og blitt erstattet av Bosch WAN282I3SN.

 

Mer informasjon om denne maskinen får du her på Boschs hjemmeside.


Trenger du ny tørketrommel som står i stil med den nye stilige maskinen din finner du den beste tørketrommelen her!


Bosch WAN282I3SN - så sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktene vi anbefaler synes om dem, det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen! Her kan du lese noen av omtalene Bosch WAN282I3SN har fått;


"Denne maskinen er som lagd for en hektisk småbarnsfamilie. Lett å forstå og vasker veldig rent.
Den lager ikke mye lyd, og barnesikringen gjør at maskinen ikke kan åpnes eller omprogrammeres av små, nysgjerrige fingre.
Klærne tørker fort etter vask. Helt optimal til mitt bruk! "


"Stille, stilig og fungerer kjempebra! Har familie med 2 barn så vaskemaskinen jobber ofte men høres nesten ikke. Har alltid stengt døra til vaskerommet men nå kan jeg ha den åpen uten problem. Kjører hurtigprogram for en lett vask av og til på 15 eller 30 minutter. Kjempebra og vi er virkelig fornøyde. Kan anbefales på det sterkeste!"


"En brukervennlig vaskemaskin med stor trommel/vaskekapasitet. Mange bra program som regulerer seg etter vaskens mengde/kg. Veldig stillegående og stille sentrifugering. Lett å koble inn og starte opp."


"Vi er veldig fornøyde så langt etter 4 ukers bruk. Bra med funksjoner og hurtigprogram, det eneste vi synes er negativt er at det er touch-knapper på maskinen i og med at vi foredrar riktige knapper."


"En fantastisk vaskemaskin! Plass til mye klær og det blir rent på kort tid og den er veldig stillegående. Ekstra pluss for at det finnes program for trommelrengjøring og hurtigprogram 15/30 minutter!" 


"En veldig bra vaskemaskin med mange bra vaskeprogram og veldig stillegående. Som alle Bosch-produkt holder den høy standard. Anbefales sterkt 5/5"


"Denne vaskemaskinen føles skikkelig moderne. Stilig design, vasker skikkelig rent, går mykt og fint. Den er lett å installere. Anbefaler denne vaskemaskinen." 


" Kjempefornøyd med vaskemaskinen, går stille og jevnt. Lett å installere og klesvasken blir skinnende ren. 8 kg kapasitet og bra program. Anbefaler denne." 


Her får du Bosch WAN282I3SN til best pris

Whiteaway selger BoschWAN282I3SN for bare 4995 kr inkludert frakt når du klikker her!

4995 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for BoschWAN282I3SN!

Tretti.no selger BoschWAN282I3SN for bare 5299 kr når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.

Hos Skousen betaler du bare 8499 kr for BoschWAN282I3SN når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.

Til deg som fortsatt er i tvil

Bosch tilbyr deg som kunde å teste maskinen hjemme hos deg i opp til 100 dager – uten risiko. Er du ikke fornøyd etter tre måneder får du pengene tilbake. Så enkelt er det! Les om Bosch 100% garanti her!


100 dager Bosch


Skal du velge 1400 o/min eller 1600 o/min?

Restfuktigheten i klesvasken minsker med ca. 6% når hastigheten øker fra 1400 til 1600 o/min. Det gjør en forskjell på hvor tørr klesvasken blir, men det har også sine ulemper. Blant annet så sliter det mer på maskinen om den sentrifugerer på 1600 o/min sammenlignet med 1400 o/min. Belastningen øker med ca. 30% på trommelens lagring og oppheng.

 

For at maskinene med 1600 o/min sentrifuge skal ha like lang levetid som de med 1400 o/min så kreves det at lagring og opphenging designes for den økte belastningen, men dette koster selvfølgelig ekstra og det er ikke alltid produsenten er villig til å stå for  denne ekstrakostnaden.

 

Om du ikke vil eller kan satse på en dyr vaskemaskin så råder vi deg til å velge 1400 o/min. Eller så kan du senke hastigheten på maskinen din når du skal vaske. Dette gjør at maskinen blir mindre slitt og holder da forhåpentligvis lengre.


bra vaskemaskin

Med den beste vaskemaskinen blir klesvasken din ren på en energieffektiv og miljøvennlig måte!
Oppsummering

Etter å ha lest denne siden om beste vaskemaskin håper vi at du har fått god hjelp til å unngå fallgropene og kjøper den som passer deg og behovene dine best.


Testvinner - Beste Vaskemaskinen
Har du en gammel tørketrommel som koster mye i drift og gjør om huset ditt til en damp-badstue? Pass da på å kjøpe ny tørketrommel når du fornyer vaskerommet ditt. Det har skjedd mye med utviklingen de seneste årene som du kan lese om på siden vår med den beste tørketrommelen.


Om du har lite plass og trenger en kombinert vask med tørketrommel finner du det her!

 

Og som du selvfølgelig vet så er jo ikke klærne akkurat nystrøkne ut når de kommer ut av tørketrommelen! Her kan du lese oppsummeringen av det beste strykejernet akkurat nå.

 

Tips! Du som går med i Facebook gruppa vår, får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på testvinnerne her ovenfor. På den måten kan du gjøre et riktig kupp = den beste vaskemaskinen til lavest pris! Klikk på Liker så holder vi øynene oppe for deg fra og med nå!


Låne penger

For deg som trenger ekstra penger til kjøpet ditt har vi en side med lån med lav rente.
Her finner du våre tester på hvitevarer


Induksjonstopp
Kjøleskap
Komfyr
Mikrobølgeovn
Oppvaskmaskin
Stekeovn
Tørketrommel
Vaskemaskin
Vinskap

Vanlige spørsmål og svar

 • Hvordan rense vaskemaskin?
  Det blir ofte sur lukt i vaskemaskinen i og med at de fleste av oss kjører vaskeprogram på 40 grader, og da koser bakteriene seg. For å unngå sur lukt skal du helst kjøre et vaskeprogram på 60 grader én gang i uken.Det er lurt å rense vaskemaskinen 3-4 ganger i året og det gjør du ved å kjøre en tom maskin med vaskepulver på et bomullsprogram ved 90 grader. Du kan også kjøpe ferdig vaskemaskinrens på butikken. Et husmorstips er å helle 1-2 dl eddik i vaskemaskinen og kjøre et 90 graders program.
 • Skal jeg velge en vaskemaskin med 1400 o/m eller 1600 o/m?
  Restfuktigheten i klesvasken minsker med ca. 6% når hastigheten øker fra 1400 til 1600 o/min. Det gjør en forskjell på hvor tørr klesvasken blir, men det har også sine ulemper. Blant annet så sliter det mer på maskinen om den sentrifugerer på 1600 o/min sammenlignet med 1400 o/min. Belastningen øker med ca. 30% på trommelens lagring og oppheng.For at maskinene med 1600 o/min sentrifuge skal ha like lang levetid som de med 1400 o/min så kreves det at lagring og opphenging designes for den økte belastningen, men dette koster selvfølgelig ekstra og det er ikke alltid produsenten er villig til å stå for denne ekstrakostnaden.Om du ikke vil eller kan satse på en dyr vaskemaskin så råder vi deg til å velge 1400 o/min. Eller så kan du senke hastigheten på maskinen din når du skal vaske. Dette gjør at maskinen blir mindre slitt og holder da forhåpentligvis lengre.
 • Kan jeg få hjelp å returnere den gamle vaskemaskinen min?
  Ja butikkjeder som både Skousen, Tretti og White Away tilbyr hjemkjøring, retur og innstallasjon som du enkelt bestiller ekstra i kassen.
Anita Carlsen

Best i test: Vaskemaskin

Testen ble publisert og sist oppdatert

Les også: