beste vaskemaskin

Vaskemaskin test 2023 - alltid rene klær med testvinneren

Om du skal kjøpe deg ny vaskemaskin og vil vite hvilken som er kåret til best i test akkurat nå har du kommet helt rett!

 

Her får du gode tips og råd som hjelper deg å finne den som passer deg og behovene dine best. Du får også vite hvor du kjøper denne til best pris i dag! 


Vi har gransket eksperttester, pratet med hvitevareforhandlere og viktigst av alt - fått svar på hva hvilke maskiner forbrukerne liker best.


Best i test vaskemaskin 2023

Bosch vaskemaskin beste kjøp

Bosch WAU28UI8SN/WAU28US8SN

Vaskemaskin best i test Bosch WAU28UI8SN/WAU28US8SN
 • Lavt strømforbruk

 • Høy vaskekapasitet

 • Effektive program

 • Rimelig pris

Beste Miele vaskemaskin

Miele WSG363

Vaskemaskin best i test Miele WSG363
 • Lavt energiforbruk

 • Brukervennlig

 • Stor trommel - 9 kg

 • Dyr

best pris i samarbeid med Prisjakt

Toppmatede eller frontmatede?

På denne siden har vi valgt å fokuserer på frontmatede vaskemaskiner (størrelsen 60*60 cm) i og med at vi i Skandinavia liker disse best og foredrar denne typen framfor toppmatede. 


Kanskje fordi de har en høyere vaskekapasitet, men også fordi det er praktisk å kunne ha vaskemaskinen som benkeplass.


Er du ute etter en kombinert vask og tørk har vi en egen side om den beste kombinerte vask med tørketrommel her.


Skal du velge 1400 o/min eller 1600 o/min

Restfuktigheten i klesvasken reduseres med ca. 6% når hastigheten øker fra 1400 til 1600 o/min. Det gjør en forskjell på hvor tørr klesvasken blir, men det har også sine ulemper. Blant annet så sliter det mer på maskinen om den sentrifugerer på 1600 o/min sammenlignet med 1400 o/min. Belastningen øker med ca. 30% på trommelens lagring og oppheng.

 

For at maskinene med 1600 o/min sentrifuge skal ha like lang levetid som de med 1400 o/min så kreves det at lagring og opphenging designes for den økte belastningen, men dette koster selvfølgelig ekstra og det er ikke alltid produsenten er villig til å stå for  denne ekstrakostnaden.

 

Om du ikke vil eller kan satse på en dyr vaskemaskin så råder vi deg til å velge 1400 o/min. Eller så kan du senke hastigheten på maskinen din når du skal vaske. Dette gjør at maskinen blir mindre slitt og holder da forhåpentligvis lengre.


Vi stiller følgende 5 krav på testvinneren

 1. Frontmatet - disse har stor kapasitet og de fleste nordmenn vil ha en frontmatet maskin.
 2. Lavt strømforbruk - den skal ikke dra mye strøm. OBS! Det ble innført nye energietiketter på hvitevarer fra 2021. Du kan lese mer om det her på NVEs hjemmeside.
 3. Lav lydnivå - du skal kunne bruke vaskemaskinen uten å være redd for å forstyrre noen.
 4. Vaskekapasitet på minst 8kg - det skal være plass til mye klesvask.
 5. Testvinner og høyt verdsatt av både eksperter og forbrukere - selvfølgelig.
Bosch vaskemaskin - beste kjøp

Bosch har i mange år stått på toppen blant både eksperter og forbrukere. De er kjent for å produsere både holdbare og energieffektive maskiner. Den beste Bosch vaskemaskinen til best pris akkurat nå heter Bosch WAU28UI8SN/WAU28US8SN!


Beste kjøp av vaskemaskin - Bosch WAU28UI8SN/WAU28US8SN

(Klikk på vaskemaskinen for mer informasjon om beste pris i dag!)


Bosch WAU28UI8SN/WAU28US8SN er en romslig 8 kilos maskin med stilig antivibrasjonsdesign. Denne designen stabiliserer vibrasjonen og bidrar til at den nye maskinen din er så stillegående som mulig - selv under sentrifugering.

 

Den har LED-display med brukervennlig touch-kontroll og flere spesialprogram som Finvask, Koke-/kulørtvask, Strykefritt, Ull/håndvask.


Har du glemt å legge noe i maskinen finnes det en reload-funksjon som gjør at du bare kan pause programmet og legge i det du har glemt. (denne funksjonen fungerer ikke når vannet har blitt varmere enn 50°C eller om vannstanden er for høy)

 

Den er energimerket med (ifølge nye energiskalaen). På den måten sparer du penger med et veldig lavt strømforbruk. Hos forbrukermagasinet Råd & Røn ble den kåret til Bra kjøp og fikk høyeste poengsum på vask og nest høyest på sentrifugering, som betyr at klesvasken blir helt ren og fort tørr.

 

Bosch WAU28UI8SN/WAU28US8SN har en sentrifugeringshastighet på optimale 1400 o/min og for at du skal føle deg ekstra trygg får du hele 10 års garanti på den stillegående og kullbørstefrie motoren. At den har en lydnivå på kun 49 dB ved vask er selvfølgelig deilig for hele familien.
Bosch WAU28UI8SN/WAU28US8SN - så sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktene vi anbefaler synes om dem, det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen! Her kan du lese noen av omtalene Bosch WAU28UI8SN har fått;


"Da vi på forhånd hadde en tørketrommel fra Bosch skulle den nye vaskemaskinen selvfølgelig også være det. Det angrer vi ikke på." 

 

"Byttet til denne maskinen da vår gamle gikk i stykker. Vi er veldig fornøyde med vaskeresultatet pluss at den er veldig stillegående!"

 

"Kjøpte maskinen for å erstatte eldre maskin. Beskrivelsen svarte til behovene våre, og de første vaskene bekrefter at vi har fått en skikkelig god maskin. Stilig design kombinert med enkel betjening som også gir mange muligheter."

 

"En veldig bra vaskemaskin med mange bra vaskeprogram og veldig stillegående. Som alle Bosch-produkt holder den høy standard. Anbefales sterkt 5/5"

 

"Denne vaskemaskinen føles skikkelig moderne. Stilig design, vasker skikkelig rent, går mykt og fint. Den er lett å installere. Anbefaler denne vaskemaskinen." 

 

"Stilig design og romslig 8 kg maskin. Stillegående og det finnes mange program, passer oss perfekt " 


Her får du Bosch WAU28UI8SN/WAU28US8SN til best pris

Denne maskinen får du billigst på internett og den store fordelen med å handle på nett er at du slipper å frakte den hjem selv. Lettere, enklere og faktisk også billigst! Klikk på favorittbutikken din så har du snart en splitter ny vaskemaskin hjemme!


Til deg som fortsatt er i tvil

Bosch tilbyr deg som kunde å teste maskinen hjemme hos deg i opp til 100 dager – uten risiko. Er du ikke fornøyd etter tre måneder får du pengene tilbake. Så enkelt er det! Les om Bosch 100% garanti her!
Miele vaskemaskin best i test

Skal du ha den beste vaskemaskinen på markedet når det gjelder driftssikkerhet - velg Miele! Samtlige er enige om at dette er en maskin som er bedre enn alle andre, så er det bare.


Vinneren ble blant annet kåret til best i test i svenske Råd & Røns store test av hele 103 maskiner november 2022. Den beste Miele maskinen akkurat nå heter Miele WSG363!

Best i test Miele vaskemaskin - Miele WSG363

(Klikk på vaskemaskinen for beste pris akkurat nå!)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 24 september 2023

Miele WSG363Miele WSG363 er et bra alternativ for deg som er ute etter en maskin på 9 kg. Den er energiklasset A ifølge den nye energiskalaen som er veldig bra og får gode resultat når det gjelder både å vaske klær – og sentrifugeringen som er på 1 400 o/min. 


Miele tester maskinene sine i 10 000 timer så maskinen er bygd for 20 års forbruk. Det er bare Miele som utsetter produktene sine for slike tester. 

 

Lydnivået ligger på 48dB ved normaldrift og går opp til ca. 68dB ved sentrifugering. Når det kommer til vask og sentrifugering presterer den veldig bra, det betyr at vasken blir så ren og tørr som mulig.


Med børsteløs motor har den lengre levetid og mer mer stillegående. Du kan også kjøre flere maskiner etter hverandre uten at den overopphetes. 


Miele gir deg oppdateringer som viser hvor mye tid som er igjen og du kan endre startvalg for å bestemme når neste vask skal begynne. Dette er en fordel om du vil at vasken skal være klar når du kommer hjem fra jobb eller lignende. Dette kan programmeres opptil 24 timer i forveien.


Etter avsluttet program kjører den alltid vann gjennom vaskemiddelrommet for å kvitte seg med vaskemiddelrester så du kan være sikker på at dette er rent ved neste vask.


Med vannivåsensorer kjenner Watercontrol-systemet av om det normale vannivået ikke skulle nåes. Om dette skjer stenges vanntilførselen seg automatisk av for å unngå vannskader og lekkasje. Miele WSG363 bruker kun 45 liter vann per vask, uansett om det er syntet eller bomull.

 

Miele WSA023 har målene 85 x 59,6 x 64,3 cm (H x B x D) vekt 93kg.

 

Mer informasjon om testvinneren finner du på Mieles hjemmeside.


Miele WSG363 - dette sier forbrukerne

Som vi nevnte tidligere vil vi vite hva forbrukerne synes om produktene vi anbefaler, det er jo tross alt de som har den beste erfaringen om bruken i hverdagen! Her kan du se noen eksempel på hva forbrukerne synes om sin Miele WSG363:

 

"Energiøkonomisk maskin med mange programvalg, enkel betjening med mulighet for tidsstyring og oversikt og styring fra mobilapp. Stor kapasitet. Anbefales."  

 

"Skikkelig fin og stillegående maskin med mange funksjoner. Den er stor og romslig og det er mulig å velge ekspressvask." 

 

"Veldig god vaskemaskin og god service. Gode programmer på den og fikk god hjelp på oppstart/ kallibrering av maskinen" 


"Veldig fornøyd med vår maskin som vi kjøpte for en måned siden. Stillegående og har mange funksjoner. Anbefales." 

 

"God service, god pris og kjempefornøyd med maskinen!"

 

Her kjøper du Miele WSG363 til lavest pris

Du kan med fordel kjøpe Miele WSG363 på nettet, i og med at du ikke trenger å tenke på frakten hjem. Den veier jo tross alt 90 kg. Det letteste og faktisk også billigste er å velge en hvitevareforhandler på Internett.

Hos Skousen betaler du bare 17690 kr for Miele WSG363 når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.

17690 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Miele WSG363!

Whiteaway selger Miele WSG363 for bare 17690 kr inkludert frakt når du klikker her!
Produktsammenligning vaskemaskiner - spesifikasjoner


Kapasitet:
Støynivå:
Energiklasse:
Plassering:
Type:
Bredde:
Dybde:
Høyde:
Vekt:
Maksimal sentrifugeringshastighet:
Bosch WAU28UI8SN/WAU28US8SN
Bosch WAU28UI8SN/WAU...
Bosch vaskemaskin...
8 kg
72 dB
C
Frittstående
Frontmatet
598 mm
590 mm
848 mm
68 kg
1400 o/min
Miele WSG363
Miele WSG363
Beste Miele vaskem...
9 kg
68 dB
A
Frittstående
Frontmatet
596 mm
643 mm
850 mm
93 kg
1400 o/min


Best i test vaskemaskin - dette sier ekspertene

Det er få eksperttester men produktekspertene og butikkene mener at en av de store utfordringene for vaskemaskiner i dag er å skylle ut vaskemidlet helt fra klærne. Grunnen til dette er at produsentene prøver å få ned vannforbruket for å spare energi. På grunn av dette blir vasketiden ofte lang, da bløtleggingen av vasken er mer energieffektivt enn å varme opp vannet.

 

Høy lydnivå er også et problem i dag. Dette gjør at det kan være en god idé å legge litt ekstra penger på å kjøpe en vaskemaskin som er så stillegående som mulig, så du og familien ikke blir forstyrret når den jobber. 

 

Om vi oppsummerer det ekspertene har kommet fram til de siste årene om hvilke produsenter som gjør de beste vaskemaskinene og hvilke som gjør det “mindre bra”, ser vi at det er Miele, Bosch og Samsung som er best. 


Bosch har hatt store fremganger under årene, ikke minst med WAS, WAQ, WAN, WAU og WAX-maskinene sine. Bosch har også historisk sett tatt mange av Topp10-plasseringene med maskinene sine som Bosch gjerne viser på hjemmesiden sin.

 

Når vi ser på det som for de fleste mener er viktigst - at klesvasken blir ren - er Bosch og Miele like bra, men maskinene fra Bosch koster som oftest bare halvparten av Mieles maskiner som koster mye mer. Siemens og LG tar seg også mer og mer inn på prispallen, der de tyske kjempene tidligere har stått uten trusler.


De produsentene som gjør de dårligste maskinene, ifølge ekspertene, er blant annet Cylinda, Candy, Hotpoint og Zanussi. Disse maskinene skal du altså unngå å kjøpe om du vil ha en best i test vaskemaskin.

 

I magasinet Råd & Røns siste vaskemaskin test fra november 2022, er hele 103 maskiner med i oppsummeringen. Vaskemaskin best i test med 71 poeng hver deles på hele 10 maskiner. Det gjelder blant annet Miele WSG363, Miele WWG760, Miele WSG670, Bosch WAXH2E0LSN, Bosch WAXH2E0LSN og WAXH2KB0SN. 

Bosch WAU28UI8SN, Bosch WAU28UE8SN, Bosch WAUA8SN og Bosch WAU28US8SN ble kåret til bra kjøp.


Danske Tænk har også testet vaskemaskiner juli 2022 og i denne testen har 69 maskiner blitt testet. Best i test med 71 poeng er Miele WCG 670, Miele WCG663 og Miele WWG660.
Bosch WAXH2KOLSN og Siemens WM6HXK0LDN kommer på andreplass med 70 poeng hver. Disse maskinene er ifølge Tænk identiske. 

 

Vaskemaskin best i test - dette sier forbrukerne

En undersøkelse som også kan være verdt å kikke på, er en stor oppsummering Din Side har gjort. Der har 35 000 forbrukere (!) på 2000-tallet kunnet rapportere hva de synes om vaskemaskinen sin. De har blant annet hatt mulighet til å avsløre hvor lenge maskinen deres holdt, hvilke problem de har hatt og hvor fornøyde de har vært med kjøpet sitt.

 

Den beste produsenten i denne store forbrukerundersøkelsen ble, ikke helt uventet, Miele med 95 av 100 poeng (460 maskiner fra Miele ble evaluert). På andreplass kom Bosch med 92 poeng (1 890 vaskemaskiner fra Bosch ble vurdert).


Slik utførte vi denne testen

Mangelen på eksperttester har gjort arbeidet utfordrende. Vi har reist rundt til de store hvitevareforhandlerne og pratet med både selgere og teknikere for å få tips og råd til denne siden.

Vi har besøkt bla ELON, Elkjøp, Skousen og Hemma butikkene for å høre oss for hva det er som gjelder i dag. Og svar har vi fått!

 

Akkurat som vi skriver på siden om tørketromlere har vi hittil ikke møtt noen som har uttalt seg negativt om Miele. Forbrukerne er fornøyde, test-lab plasserer den høyt og Miele selv går ut med informasjon om at ”i våre testlaboratorium skal maskinene klare å gå minst 10.000 drift timer. Dette motsvarer i gjennomsnitt en levealder på ca 20 år.”

 

Når alt dette er oppsummert så stiller man seg selvfølgelig spørsmålet: Hvorfor skal jeg ikke kjøpe en Miele? Svaret staves: P R I S E N. Oftest handler det om et 5-sifret beløp for en maskin fra Miele. At denne tyske produsenten produserer de mest holdbare maskinene er det ikke tvil om, men man skal huske at Miele ikke nødvendigvis produserer de beste vaskemaskinene når det gjelder vaskeresultat, skylling og sentrifugering. Det som Miele er helt outstanding på er driftssikkerheten! Det er ikke en tilfeldighet at du møter maskiner fra Miele i mange vaskerom.

 

Men om lommeboka ikke er like full som skittentøyskurven får man snu seg til konkurrentene;  Bosch/Siemens og LG. Uansett hvilket merke du velger av disse tre kommer du absolutt til å få en god vaskemaskin!
bra vaskemaskin


Med den beste vaskemaskinen blir klesvasken din ren på en energieffektiv og miljøvennlig måte!
Har du en gammel tørketrommel som koster mye i drift og gjør om huset ditt til en damp-badstue? Pass da på å kjøpe ny tørketrommel når du fornyer vaskerommet ditt. Det har skjedd mye med utviklingen de seneste årene som du kan lese om på siden vår med den beste tørketrommelen.


Om du har lite plass og trenger en kombinert vask med tørketrommel finner du det her!

 

Og som du selvfølgelig vet så er jo ikke klærne akkurat nystrøkne ut når de kommer ut av tørketrommelen! Her kan du lese oppsummeringen av det beste strykejernet akkurat nå.


Vil du tjene penger på egenprodusert strøm kan vi vise deg hvem som har de beste solcellepanelene!

 

Tips! Du som går med i Facebook gruppa vår, får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på testvinnerne her ovenfor. På den måten kan du gjøre et riktig kupp = den beste vaskemaskinen til lavest pris! Klikk på Liker så holder vi øynene oppe for deg fra og med nå!


Låne penger

For deg som trenger ekstra penger til kjøpet ditt har vi en side med lån med lav rente.
Best i test Guidens tester på hvitevarer


Induksjonstopp
Kjøleskap
Komfyr
Mikrobølgeovn
Oppvaskmaskin
Stekeovn
Tørketrommel
Vaskemaskin
Vaskemaskin med tørketrommel
Vinskap

Vanlige spørsmål og svar

 • Hvordan rense vaskemaskin?
  Det blir ofte sur lukt i vaskemaskinen i og med at de fleste av oss kjører vaskeprogram på 40 grader, og da koser bakteriene seg. For å unngå sur lukt skal du helst kjøre et vaskeprogram på 60 grader én gang i uken.Det er lurt å rense vaskemaskinen 3-4 ganger i året og det gjør du ved å kjøre en tom maskin med vaskepulver på et bomullsprogram ved 90 grader. Du kan også kjøpe ferdig vaskemaskinrens på butikken. Et husmorstips er å helle 1-2 dl eddik i vaskemaskinen og kjøre et 90 graders program.
 • Skal jeg velge en vaskemaskin med 1400 o/m eller 1600 o/m?
  Restfuktigheten i klesvasken minsker med ca. 6% når hastigheten øker fra 1400 til 1600 o/min. Det gjør en forskjell på hvor tørr klesvasken blir, men det har også sine ulemper. Blant annet så sliter det mer på maskinen om den sentrifugerer på 1600 o/min sammenlignet med 1400 o/min. Belastningen øker med ca. 30% på trommelens lagring og oppheng.For at maskinene med 1600 o/min sentrifuge skal ha like lang levetid som de med 1400 o/min så kreves det at lagring og opphenging designes for den økte belastningen, men dette koster selvfølgelig ekstra og det er ikke alltid produsenten er villig til å stå for denne ekstrakostnaden.Om du ikke vil eller kan satse på en dyr vaskemaskin så råder vi deg til å velge 1400 o/min. Eller så kan du senke hastigheten på maskinen din når du skal vaske. Dette gjør at maskinen blir mindre slitt og holder da forhåpentligvis lengre.
 • Kan jeg få hjelp å returnere den gamle vaskemaskinen min?
  Ja butikkjeder som både Skousen, Tretti og White Away tilbyr hjemkjøring, retur og innstallasjon som du enkelt bestiller ekstra i kassen.
Anita Carlsen

Best i test: Vaskemaskin

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.


Testen ble publisert 2019-05-09 og sist oppdatert

Les også: