Vaskemaskin best i test 2023 - her finner du vaskemaskin best i test. Du kan kjøpe Bosch vaskemaskin og Miele vaskemaskin på denne siden. Les alle våre vaskemaskin test her.

Vaskemaskin best i test 2024 - den ultimate vaskeopplevelsen

Om du skal kjøpe deg ny vaskemaskin og vil vite hvilken som er kåret til best i test akkurat nå har du kommet helt rett!

 

På denne siden får du gode tips og råd som hjelper deg å finne den maskinen som passer deg og behovene dine best. Du får også vite hvor du kjøper denne til best pris i dag! 


Vi har gransket eksperttester, pratet med hvitevareforhandlere og viktigst av alt - fått svar på hva hvilke maskiner forbrukerne liker best.


Resultatet har vi oppsummert til deg slik at du skal slippe kjedelige feilkjøp og få den beste vaskemaskinen til lavest mulig pris direkte!


Beste vaskemaskiner 2024


Toppmatede- eller frontmatede vaskemaskiner?

Vi har valgt å fokuserer på frontmatede vaskemaskiner (størrelsen 60*60 cm) i og med at vi i Skandinavia liker disse best og foredrar denne typen framfor toppmatede. Men du finner også en toppmatet lengre ned på siden om du trenger en mindre maskin. 


Kanskje fordi de har en høyere vaskekapasitet, men også fordi det er praktisk å kunne ha maskinen som benkeplass.


Er du ute etter en kombinert vask og tørk har vi en egen side om den beste kombinerte vask med tørketrommel her.


Skal du velge 1400 o/min eller 1600 o/min

Restfuktigheten i klesvasken reduseres med ca. 6% når hastigheten øker fra 1400 til 1600 o/min. Det gjør en forskjell på hvor tørr klesvasken blir, men det har også sine ulemper. Blant annet så sliter det mer på maskinen om den sentrifugerer på 1600 o/min sammenlignet med 1400 o/min. Belastningen øker med ca. 30% på trommelens lagring og oppheng.

 

For at maskinene med 1600 o/min sentrifuge skal ha like lang levetid som de med 1400 o/min så kreves det at lagring og opphenging designes for den økte belastningen, men dette koster selvfølgelig ekstra og det er ikke alltid produsenten er villig til å stå for  denne ekstrakostnaden.

 

Om du ikke vil eller kan satse på en dyr maskin så råder vi deg til å velge 1400 o/min. Eller så kan du senke hastigheten på maskinen din når du skal vaske. Dette gjør at maskinen blir mindre slitt og holder da forhåpentligvis lengre.


Vi stiller følgende 5 krav på testvinneren

 1. Frontmatet - disse har stor kapasitet og de fleste nordmenn vil ha en frontmatet maskin.
 2. Lavt strømforbruk - den skal ikke dra mye strøm. OBS! Det ble innført nye energietiketter på hvitevarer fra 2021. Du kan lese mer om det her på NVEs hjemmeside.
 3. Lav lydnivå - du skal kunne bruke vaskemaskinen uten å være redd for å forstyrre noen.
 4. Vaskekapasitet på minst 8kg - det skal være plass til mye klesvask.
 5. Testvinner og høyt verdsatt av både eksperter og forbrukere - selvfølgelig.
Bosch vaskemaskin - beste kjøpBosch har i mange år stått på toppen blant både eksperter og forbrukere. De er kjent for å produsere både holdbare og energieffektive maskiner. Den beste Bosch vaskemaskinen til best pris akkurat nå heter Bosch WAN282S6SN!


Bosch WAN282S6SN

Dette er en romslig 8 kilos maskin med 10 års motorgaranti som gjør at du kan være trygg på at maskinen vil holde i mange år framover. 

 

LED-Display og Spesialprogram

Den har LED-display med brukervennlig touch-kontroll og flere spesialprogram som Finvask, Koke-/kulørtvask, Strykefritt, Ull/håndvask.


Reload-funksjon - Unngå frustrasjon med glemte klær

Har du glemt å legge noe i maskinen finnes det en reload-funksjon som gjør at du bare kan pause programmet og legge i det du har glemt. (denne funksjonen fungerer ikke når vannet har blitt varmere enn 50°C eller om vannstanden er for høy)


Hygiene Plus - fjern 99,99% av bakteriene selv ved 40°C

Dette programmet bruker en spesiell kombinasjon av temperatur, skylling og bevegelse for å drepe bakterier og fjerne lukt. Hygiene Plus er spesielt nyttig for å vaske klær som er utsatt for bakterier, for eksempel sportsklær, babyklær og sengetøy.


Lavt strømforbruk

Den er energimerket med (ifølge nye energiskalaen). På den måten sparer du penger med et veldig lavt strømforbruk. Hos forbrukermagasinet Råd & Røn ble den kåret til Bra kjøp og fikk høyeste poengsum på vask og nest høyest på sentrifugering, som betyr at klesvasken blir helt ren og fort tørr.


Stillegående motor med lang levetid

Bosch WAN282S6SN har en sentrifugeringshastighet på optimale 1400 o/min og for at du skal føle deg ekstra trygg får du hele 10 års garanti på den stillegående og kullbørstefrie motoren. 


EcoSilence Drive

Denne maskinen gir deg en mer behagelig hverdag. Med EcoSilence Drive går den så stille at man kan glemme at den er på.


Spesifikasjoner

Vaskekapasitet: 8 kg

Sentrifugering: 1400 o/min

Farge: Hvit med sølv/grå dør

Energiklasse: C (ifølge nye energiskalaen)

Vannforbruk per vask (øko-program): 47L

Type: Frontmatet

Mål (H x B x D): 848 x 598 x 550 mm

Nettovekt: 67,6 kg


Fordeler

Andre fordeler som kundene opplever med testvinneren er 

 • EcoSilence Drive: En stillegående og energieffektiv motor med 10 års garanti.
 • Hygiene Plus: Dreper bakterier effektivt selv ved 40°.
 • SpeedPerfect: Perfekt rent, opptil 65 % raskere*.
 • ActiveWater Plus: Tilpasser vannmengden automatisk etter mengden tøy som vaskes.
 • LED-display: Gjør tvettmaskinen brukervennlig.


Ulemper

Noen forbrukere synes kontrollpanelet er litt vanskelig å skjønne, men ellers er kundene veldig fornøyd med denne maskinen.


Her får du Bosch WAN282S6SN til lavest pris i dag

Denne maskinen får du billigst på internett og den store fordelen med å handle på nett er at du slipper å frakte den hjem selv. Lettere, enklere og faktisk også billigst! Klikk på favorittbutikken din så har du snart en splitter ny vaskemaskin hjemme!
Bosch WAN282S6SN - så sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktene vi anbefaler synes om dem, det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen! Her kan du lese noen av omtalene Bosch WAN282S6SN har fått;


"Da vi på forhånd hadde en tørketrommel fra Bosch skulle den nye vaskemaskinen selvfølgelig også være det. Det angrer vi ikke på." 

 

"Byttet til denne maskinen da vår gamle gikk i stykker. Vi er veldig fornøyde med vaskeresultatet pluss at den er veldig stillegående!"

 

"Kjøpte maskinen for å erstatte eldre maskin. Beskrivelsen svarte til behovene våre, og de første vaskene bekrefter at vi har fått en skikkelig god maskin. Stilig design kombinert med enkel betjening som også gir mange muligheter."

 

"En veldig bra vaskemaskin med mange bra vaskeprogram og veldig stillegående. Som alle Bosch-produkt holder den høy standard. Anbefales sterkt 5/5"

 

"Stilig design og romslig 8 kg maskin. Stillegående og det finnes mange program, passer oss perfekt " 


Til deg som fortsatt er i tvil

Bosch tilbyr deg som kunde å teste maskinen hjemme hos deg i opp til 100 dager – uten risiko. Er du ikke fornøyd etter tre måneder får du pengene tilbake. Så enkelt er det! Les om Bosch 100% garanti her!
Miele vaskemaskin - best i test


Skal du ha den beste maskinen på markedet når det gjelder driftssikkerhet - velg Miele! Samtlige er enige om at dette er en maskin som er bedre enn alle andre, så er det bare.


Vinneren ble blant annet kåret til best i test i svenske Råd & Røns store test av hele 103 maskiner november 2022. Den beste Miele maskinen akkurat nå heter Miele WSG663!


Miele WSG663

Denne maskinen er et bra alternativ for deg som er ute etter en maskin på 9 kg. Den er energiklasset A ifølge den nye energiskalaen som er veldig bra og får gode resultat når det gjelder både å vaske klær – og sentrifugeringen som er på 1 400 o/min. 


20-års levetid med Miele

Miele tester maskinene sine i 10 000 timer så maskinen er bygd for 20 års forbruk. Det er bare Miele som utsetter produktene sine for slike tester. 


Stillegående og effektiv vask

Lydnivået ligger på 48dB ved normaldrift og går opp til ca. 68dB ved sentrifugering. Når det kommer til vask og sentrifugering presterer den veldig bra, det betyr at vasken blir så ren og tørr som mulig.


Børsteløs motor for en mer effektiv vaskeprosess

Med børsteløs motor har den lengre levetid og mer mer stillegående. Du kan også kjøre flere maskiner etter hverandre uten at den overopphetes. 


Miele gir deg full kontroll over vasken din

Miele gir deg oppdateringer som viser hvor mye tid som er igjen og du kan endre startvalg for å bestemme når neste vask skal begynne. Dette er en fordel om du vil at vasken skal være klar når du kommer hjem fra jobb eller lignende. Dette kan programmeres opptil 24 timer i forveien.


Automatisk rengjøring etter hver vask

Etter avsluttet program kjører den alltid vann gjennom vaskemiddelrommet for å kvitte seg med vaskemiddelrester så du kan være sikker på at dette er rent ved neste vask.


Vannsparende og trygg

Med vannivåsensorer kjenner Watercontrol-systemet av om det normale vannivået ikke skulle nåes. Om dette skjer stenges vanntilførselen seg automatisk av for å unngå vannskader og lekkasje. Miele WSG663 bruker kun 49 liter vann per vask, uansett om det er syntet eller bomull.


Automatisk dosering for effektiv rengjøring

TwinDos er en automatisk doseringsfunksjon for flytende vaskemiddel. Den doserer to typer vaskemiddel, UltraPhase 1 og 2, på det optimale tidspunktet i vaskeprosessen. Dette gir en grundig rengjøring av tøyet ditt, selv de vanskeligste flekker.

I tillegg doserer TwinDos vaskemiddelet så nøyaktig at du sparer opptil 30 % vaskemiddel sammenlignet med manuell dosering.

 

Spesifikasjoner

Vaskekapasitet: 9 kg

Sentrifugering: 1400 o/min

Farge: Hvit med svart dør

Energiklasse: A (ifølge nye energiskalaen)

Vannforbruk per vask (øko-program): 49L

Type: Frontmatet

Mål (H x B x D): 850 x 596 x 643 mm

Nettovekt: 93 kg

 

Mer informasjon om testvinneren finner du på Mieles hjemmeside. Miele har i samarbeid med VG gjort en oversikt over tabben "alle" gjør når de kjøper hvitevarer for første gang om du vil lese mer om dette.

Du kan også se et lite YouTube-klipp her om du vil se hvordan den fungerer i virkeligheten


Fordeler

De fleste som noengang har prøvd Mieles maskiner er i stort sett fornøyd og denne maskinen er ikke et unntak. Fordelene med denne er ifølge kundene 

 • Ytelsen: Maskinen er veldig effektiv i å rengjøre tøyet, selv de vanskeligste flekker.
 • Stillegående: Maskinen er veldig stillegående, selv på høyeste spinnhastighet.
 • Enkel å bruke: Maskinen er enkel å bruke og har et brukervennlig kontrollpanel.
 • Kvalitet: Maskinen er laget av høykvalitetsmaterialer og er forventet å vare i mange år.
 • Energieffektivitet: Maskinen er energieffektiv og vil spare deg penger på strømregningen.


Ulemper

En forbruker skriver at det er synd at den ikke har skrå display og at det ikke er lys i trommelen. Den er også dyr i innkjøp og noen savner flere programinnstillinger.


Her kjøper du Miele WSG663 til lavest pris i dag

Du kan med fordel kjøpe Miele WSG663 på nettet, i og med at du ikke trenger å tenke på frakten hjem. Den veier jo tross alt over 90 kg. Det letteste og faktisk også billigste er å velge en hvitevareforhandler på Internett.
Miele WSG663 - dette sier forbrukerne

Som vi nevnte tidligere vil vi vite hva forbrukerne synes om produktene vi anbefaler, det er jo tross alt de som har den beste erfaringen om bruken i hverdagen! Her kan du se noen eksempel på hva forbrukerne synes om sin Miele WSG663:

 

"Fantastisk maskin - verd hver eneste krone."  

 

"Meget bra maskin og kvalitet som er milevis over andre vanlige tyskproduserte maskiner jeg har kjøpt tidligere. Maskinen er så stillegående i drift, selv på 1400 omdreininger per minutt, og så langt har resultatene vært konsekvent gode" 

 

"Fantastisk produkt fra Miele som vanlig" 


"Jeg er så overrasket over hvor stillegående denne maskinen er. Jeg kan ikke engang høre den når den går."
Toppmatet vaskemaskin - best i test


Når det kommer til toppmatede vaskemaskiner er det Electrolux som kommer best ut.


Liten vaskemaskin - Electrolux EW6T5226C5

Med en Electrolux 600 toppmatet vaskemaskin med SensiCare-systemet, kan du være sikker på at klærne dine blir vasket riktig, uansett mengde. SensiCare-systemet justerer lengden på programmet for å matche mengden klesvask, slik at du bruker riktig mengde vann, tid og energi.


Stort LCD-display

Det store LCD-displayet gir deg full kontroll over vasken din. Du kan enkelt se programinnstillingene, vasketiden og gjenværende tid.


Soft opening - stopper automatisk med dørluken opp

Når du åpner dørluken, stopper trommelen automatisk. Dette gjør det enkelt å legge til eller fjerne klær uten å måtte stoppe vasken. 


Ekstra hjul

Ekstra hjulene gjør det enklere å flytte maskinen. Dette er spesielt nyttig hvis du har en liten leilighet eller et trangt bad.


Lekkasjesikring

Lekkasjesikringen beskytter hjemmet ditt mot vannskader. Hvis det skulle oppstå en lekkasje, vil maskinen stoppe automatisk og vannet vil bli stengt av. 


Spesialprogram for silke

Silkeprogrammet er spesielt utviklet for å vaske silkeplagg på en skånsom måte. Dette bidrar til å forlenge levetiden til silkeplaggene dine.


Tilvalg for ekstra skylling

Tilvalget for ekstra skylling er bra hvis du har sensitiv hudtype. Det bidrar til å fjerne overflødig vaskemiddel fra klærne dine, slik at du ikke får kløe eller irritasjon.


Spesifikasjoner

Vaskekapasitet: 6 kg

Sentrifugering: 1200 o/min

Farge: Hvit

Energiklasse: D (ifølge nye energiskalaen)

Vannforbruk per vask (øko-program): 40L

Type: Toppmatet

Mål (H x B x D): 890 x 400 x 600 mm

Nettovekt: 57 kg


Mer informasjon om denne maskinen finner du inne på Electrolux hjemmeside


Her kjøper du Electrolux EW6T5226C5 til lavest pris i dagElectrolux vaskemaskin toppmatet - dette sier forbrukerne

"Så bra med ekstrahjul for å kunne flytte på den, vasker bra"


"Super vaskemaskin som lever opp til beskrivelsen. Er kjøpt til sommerhuset og Passer så fint på badeværelset mitt." 


"Veldig fornøyd med vaskemaskinen. Finnes mange bra program man kan bruke og har fungert bra fra første dag." 


"Maskinen fungerer over forventningene mine. Den er veldig enkel å bruke, utrolig stille og stabil. Merker ikke det minste når den sentrifugerer. Tar minimal plass i den lille boplassen. Anbefales varmt:-)"


"Vasker godt, stillegående og verdt pengene."
Produktsammenligning vaskemaskiner - spesifikasjoner


Kapasitet:
Støynivå:
Energiklasse:
Plassering:
Type:
Bredde:
Dybde:
Høyde:
Vekt:
Maksimal sentrifugeringshastighet:
Best i test vaskemaskinen 2024 - BoschWAN282S6SN - Best i test
BoschWAN282S6SN
Bosch vaskemaskin...
8 kg
75 dB
C
Frittstående
Frontmatet
598 mm
600 mm
848 mm
67,6
1400 o/min
Best i test vaskemaskinen 2024 - Miele WSG663WCS - Best i test
Miele WSG663WCS
Beste Miele vaskem...
9 kg
68 dB
A
Frittstående
Frontmatet
596 mm
643 mm
850 mm
93 kg
1400 o/min
Best i test vaskemaskinen 2024 - Electrolux EW6T5226C5 - Best i test
Electrolux EW6T5226C...
Electrolux vaskema...
6 kg
77 dB
D
Frittstående
Toppmatet
400 mm
600 mm
890 mm
57 kg
1200 o/min


Vaskemaskin test - dette sier ekspertene

Det er få eksperttester men produktekspertene og butikkene mener at en av de store utfordringene for vaskemaskiner i dag er å skylle ut vaskemidlet helt fra klærne. Grunnen til dette er at produsentene prøver å få ned vannforbruket for å spare energi. På grunn av dette blir vasketiden ofte lang, da bløtleggingen av vasken er mer energieffektivt enn å varme opp vannet.

 

Høy lydnivå er også et problem i dag. Dette gjør at det kan være en god idé å legge litt ekstra penger på å kjøpe en maskin som er så stillegående som mulig, så du og familien ikke blir forstyrret når den jobber. 

 

Om vi oppsummerer det ekspertene har kommet fram til de siste årene om hvilke produsenter som gjør de beste maskinene og hvilke som gjør det “mindre bra”, ser vi at det er Miele, Bosch og Samsung som er best. 


Bosch har hatt store fremganger under årene, ikke minst med WAS, WAQ, WAN, WAU og WAX-maskinene sine. Bosch har også historisk sett tatt mange av Topp10-plasseringene med maskinene sine som Bosch gjerne viser på hjemmesiden sin.

 

Når vi ser på det som for de fleste mener er viktigst - at klesvasken blir ren - er Bosch og Miele like bra, men maskinene fra Bosch koster som oftest bare halvparten av Mieles maskiner som koster mye mer. Siemens og LG tar seg også mer og mer inn på prispallen, der de tyske kjempene tidligere har stått uten trusler.


De produsentene som gjør de dårligste maskinene, ifølge ekspertene, er blant annet Cylinda, Candy, Hotpoint og Zanussi. Disse maskinene skal du altså unngå å kjøpe om du vil ha den beste maskinen.

 

Råd & Røn, november 2022 - Miele og Bosch dominerer denne vaskemaskintesten av 103 maskiner. Ti maskiner delte førsteplassen med 71 poeng hver, hvorav seks var fra Miele og fire fra Bosch. Det gjelder blant annet Miele WSG663, Miele WWG760, Miele WSG670, Bosch WAXH2E0LSN, Bosch WAXH2E0LSN og WAXH2KB0SN. 

Bosch WAU28UI8SN, Bosch WAU28UE8SN, Bosch WAUA8SN og Bosch WAU28US8SN ble kåret til bra kjøp.


Danske Tænk, juni 2022 - Miele topper testen av vaskemaskiner i Danmark. I sin test av 69 maskiner er tre Miele-modeller best i test med 71 poeng hver: Miele WCG 670, Miele WCG663 og Miele WWG660.

Bosch WAXH2KOLSN og Siemens WM6HXK0LDN kommer på andreplass med 70 poeng hver. Disse maskinene er ifølge Tænk identiske.

 

Test vaskemaskin - dette sier forbrukerne

En undersøkelse som også kan være verdt å kikke på, er en stor oppsummering Din Side har gjort. Der har 35 000 forbrukere (!) på 2000-tallet kunnet rapportere hva de synes om vaskemaskinen sin. De har blant annet hatt mulighet til å avsløre hvor lenge maskinen deres holdt, hvilke problem de har hatt og hvor fornøyde de har vært med kjøpet sitt.

 

Den beste produsenten i denne store forbrukerundersøkelsen ble, ikke helt uventet, Miele med 95 av 100 poeng (460 maskiner fra Miele ble evaluert). På andreplass kom Bosch med 92 poeng (1 890 maskiner fra Bosch ble vurdert).
Rense vaskemaskin

Avkalking

Kalk er en av de største fiendene til maskinen din. Kalk kan tette til vannforsyningen, noe som kan redusere vaskeeffektiviteten og føre til at maskinen går i stykker. Det er derfor viktig å avkalke vaskemaskinen helst én gang i året.

Du kan bruke et vanlig avkalkningsmiddel eller en hjemmelaget løsning med natron. Følg instruksjonene på avkalkningsmiddelet eller bland 1 kopp natron med 2 kopper vann. Hell løsningen i vaskemiddelskuffen og start en tom vask på 90 grader.

Rengjøring av vaskemiddelskuffen og trommelen

Vaskemiddelskuffen og trommelen kan bli skitne og tilstoppede med smuss og vaskemiddelrester. Dette kan føre til vond lukt og dårlig vaskeresultat.

Rengjør vaskemiddelskuffen regelmessig med en fuktig klut. Du kan også bruke en oppvasksåpeløsning. Trommelen kan rengjøres med en vaskekost eller en oppvasksåpeløsning.

Eddik i vaskemaskin - fjerning av vond lukt

Hvis maskinen din begynner å lukte vondt, kan du kjøre en tom vask på 90 grader med noen desiliter eddik i trommelen. Eddik fungerer som et naturlig skyllemiddel og kan også bidra til å fjerne vond lukt.

 

Ved å følge disse tipsene holder du maskinen din i god stand i mange år fremover.


Vaske sko i vaskemaskin

Å vaske sko i maskinen kan være en rask og enkel måte å gjøre dem rene på. Det er imidlertid viktig å følge noen få tips for å unngå å skade skoene dine.


I utgangspunktet kan de fleste sko vaskes i maskinen, men det er noen unntak. Sko som er laget av lær, skinn eller semsket skinn bør ikke vaskes i vaskemaskinen, da de kan bli skadet. Det samme gjelder sko med dekorative detaljer, som perler eller paljetter.

Sko som kan vaskes i maskinen er sneakers, tøysko, gummisko og stoffsko.


Slik vasker du skoene i maskinen

 1. Tøm skoene for smuss og rusk. 
 2. Fjern snører og innersåler.
 3. Legg skoene i en vaskepose. Dette vil beskytte dem mot å bli skadet.
 4. Velg et skånsomt vaskeprogram. Unngå varmt vann og høy hastighet.
 5. Bruk et mildt vaskemiddel. Et vaskemiddel for sportsklær eller ull er et godt valg.
 6. Tørk skoene godt etter vask. La dem lufttørke eller tørk dem i tørketrommelen på lav temperatur.
 7. Unngå å vaske skoene med andre klær.
 8. Ikke bruk vaskemiddel som inneholder blekemiddel.
Slik utførte vi denne testen

Mangelen på eksperttester har gjort arbeidet utfordrende. Vi har reist rundt til de store hvitevareforhandlerne og pratet med både selgere og teknikere for å få tips og råd til denne siden.

Vi har besøkt bla ELON, Elkjøp, Skousen og Hemma butikkene for å høre oss for hva det er som gjelder i dag. Og svar har vi fått!

 

Akkurat som vi skriver på siden om tørketromlere har vi hittil ikke møtt noen som har uttalt seg negativt om Miele. Forbrukerne er fornøyde, test-lab plasserer den høyt og Miele selv går ut med informasjon om at ”i våre testlaboratorium skal maskinene klare å gå minst 10.000 drift timer. Dette motsvarer i gjennomsnitt en levealder på ca 20 år.”

 

Når alt dette er oppsummert så stiller man seg selvfølgelig spørsmålet: Hvorfor skal jeg ikke kjøpe en Miele? Svaret staves: P R I S E N. Oftest handler det om et 5-sifret beløp for en maskin fra Miele. At denne tyske produsenten produserer de mest holdbare maskinene er det ikke tvil om, men man skal huske at Miele ikke nødvendigvis produserer de beste maskinene når det gjelder vaskeresultat, skylling og sentrifugering. Det som Miele er helt outstanding på er driftssikkerheten! Det er ikke en tilfeldighet at du møter maskiner fra Miele i mange vaskerom.

 

Men om lommeboka ikke er like full som skittentøyskurven får man snu seg til konkurrentene;  Bosch/Siemens og LG. Uansett hvilket merke du velger av disse tre kommer du absolutt til å få en god vaskemaskin!
Her får du Bosch WAN282S6SN til lavest pris i dag

Komplett selger BoschWAN282S6SN for 9490 kr. Frakten er inkludert i prisen!

9490 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for BoschWAN282S6SN!


Her kjøper du Miele WSG663 til lavest pris i dag

Whiteaway selger Miele WSG663WCS for bare 15048 kr inkludert frakt når du klikker her!

15048 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Miele WSG663WCS!

Hos Skousen betaler du bare 19048 kr for Miele WSG663WCS når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.


Her kjøper du Electrolux EW6T5226C5 til lavest pris i dag
Beste vaskemaskin og vaskemaskin test finner du hos oss. Vil du vite hvilken vaskemaskin som er best i test finner du det her.


Med den beste maskinen blir klesvasken din ren på en energieffektiv og miljøvennlig måte!
Tips 1! Har du en gammel tørketrommel som koster mye i drift og gjør om huset ditt til en damp-badstue? Pass da på å kjøpe ny tørketrommel når du fornyer vaskerommet ditt. Det har skjedd mye med utviklingen de seneste årene som du kan lese om på siden vår med den beste tørketrommelen.


Tips 2! Mens du lar den beste maskinen ta seg av klesvasken kan du legge opp beina og nyte et godt glass vin. Her finner du svaret på hvilket vinskap som er best i test!

 

Tips 3! Og som du selvfølgelig vet så er jo ikke klærne akkurat nystrøkne ut når de kommer ut av tørketrommelen! Her kan du lese oppsummeringen av det beste strykejernet akkurat nå.

 

Tips 4! Du som går med i Facebook gruppa vår, får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på testvinnerne her ovenfor. På den måten kan du gjøre et riktig kupp = den beste vaskemaskinen til lavest pris! Klikk på Liker så holder vi øynene oppe for deg fra og med nå!Vanlige spørsmål og svar

 • Hvordan rense vaskemaskin?
  Det blir ofte sur lukt i vaskemaskinen i og med at de fleste av oss kjører vaskeprogram på 40 grader, og da koser bakteriene seg. For å unngå sur lukt skal du helst kjøre et vaskeprogram på 60 grader én gang i uken.Det er lurt å rense vaskemaskinen 3-4 ganger i året og det gjør du ved å kjøre en tom maskin med vaskepulver på et bomullsprogram ved 90 grader. Du kan også kjøpe ferdig vaskemaskinrens på butikken. Et husmorstips er å helle 1-2 dl eddik i vaskemaskinen og kjøre et 90 graders program.
 • Skal jeg velge en vaskemaskin med 1400 o/m eller 1600 o/m?
  Restfuktigheten i klesvasken minsker med ca. 6% når hastigheten øker fra 1400 til 1600 o/min. Det gjør en forskjell på hvor tørr klesvasken blir, men det har også sine ulemper. Blant annet så sliter det mer på maskinen om den sentrifugerer på 1600 o/min sammenlignet med 1400 o/min. Belastningen øker med ca. 30% på trommelens lagring og oppheng.For at maskinene med 1600 o/min sentrifuge skal ha like lang levetid som de med 1400 o/min så kreves det at lagring og opphenging designes for den økte belastningen, men dette koster selvfølgelig ekstra og det er ikke alltid produsenten er villig til å stå for denne ekstrakostnaden.Om du ikke vil eller kan satse på en dyr vaskemaskin så råder vi deg til å velge 1400 o/min. Eller så kan du senke hastigheten på maskinen din når du skal vaske. Dette gjør at maskinen blir mindre slitt og holder da forhåpentligvis lengre.
 • Kan jeg få hjelp å returnere den gamle vaskemaskinen min?
  Ja butikkjeder som både Komplett, Skousen, Tretti og White Away tilbyr hjemkjøring, retur og installasjon som du enkelt bestiller ekstra i kassen.
 • Hvilken Bosch vaskemaskin er best i test akkurat nå?
  Den beste Bosch maskinen til lavest pris i dag er Bosch WAN282S6SN som er en frontmatet vaskemaskin fra Bosch. Den er en modell fra Serie 4, som er en mellomklasseserie med god ytelse og funksjonalitet.Vaskemaskinen har en kapasitet på 8 kg, noe som er nok til å vaske klær til en familie på fire eller fem. Den har energimerket A, noe som betyr at den bruker lite strøm.
 • Hvilken Miele vaskemaskin er best i test?
  Den beste Miele maskinen heter Miele WSG663WCS som er en toppmoderne vaskemaskin fra tyske Miele. Den er en modell fra W1-serien, som er en Premiumserie med høy ytelse og funksjonalitet. Maskinen er bygget for 20 års forbruk.Vaskemaskinen har en kapasitet på 9 kg, noe som er nok til å vaske klær til en familie på fire eller fem. Den er energimerket A som betyr at den bruker lite strøm.
 • Toppmatet vaskemaskin test - hvilken er best?
  Den beste toppmatede vaskemaskinen er Electrolux EW6T5226C5 som er en god vaskemaskin som tilbyr god funksjonalitet til en rimelig pris. Den er et godt valg for familier som ønsker en vaskemaskin som er enkel å bruke og som gir gode vaskeresultater.
 • Er Miele verdt pengene?
  Det korte svaret er ja, Mieles vaskemaskiner er verdt pengene. De er kjent for sin høye ytelse, funksjonalitet og holdbarhet. Mieles vaskemaskiner er designet for å gi de beste vaskeresultatene, selv på de mest krevende klærne. De har en rekke funksjoner som bidrar til dette, for eksempel: Effektive vaskemotorer, Vannbesparende teknologi, Temperaturstyring og Smarte programmer. Mieles vaskemaskiner er laget av høykvalitetsmaterialer og er bygget for å vare. De har en gjennomsnittlig levetid på 15-20 år. Selvfølgelig er Miels vaskemaskiner dyrere enn mange andre merker. Men hvis du er ute etter en vaskemaskin som vil gi deg mange år med glede og godt vaskeresultat, er det verdt å investere i en Miele.


Anita Carlsen

Best i test: Vaskemaskin

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.

Testen ble sist oppdatert