Kaffemaskin best i test 2023 - espressomaskin best i test finner du på denne siden. Vil du lese kaffemaskin test og espressomaskin test er du på rett side!

Kaffemaskin best i test 2024 - lag kaffe som en ekte barista

Om du skal kjøpe en kaffemaskin og vil vite hvilken som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett!


Vi har gransket alle aktuelle tester for å se hva eksperter og forbrukere synes om maskinene som er på markedet i dag. 


Resultatet har vi oppsummert på denne siden så du skal slippe dårlige feilkjøp og enkelt kan bestemme deg for rett espressomaskin med en gang! 


Kaffemaskin test - her er vinnerne5 grunner til å velge en espressomaskin

 1. Du får alltid god kaffe.
 2. Den er lett å rengjøre.
 3. Trakter fort og rett mengde.
 4. Du får alltid den perfekte cremaen på espressoen din. (skummet på toppen)
 5. Den får deg til å fremstå som en ekte barista!


Hva er en kaffemaskin og hvordan fungerer den?

Du finner mange ulike varianter, blant annet hel- og halvautomatiske. En helautomatisk maskin betyr at alle delmoment skjer inne i maskinen. Den har da innebygd melkeskummer og kaffekvern som maler kaffebønnene, varmer vannet til rett temperatur og brygger kaffen du har valgt med perfekt mengde vann og rett trykk. Dette gjør prosessen med å lage den perfekte kaffekoppen selvfølgelig lettere. 


Funksjonene varierer fra modell til modell og fra ulike produsenter men oftest skjer hele prosessen automatisk ved å kun trykke på en knapp. 


En halvautomatisk er mer manuell og krever mer arbeid og kjærlighet av deg. Det kan ta litt tid å lære seg den rette teknikken og for å få prosessen til å gå så greit som mulig, men når alt sitter kan du forvente deg resultat der aroma og crema blir så bra som det kan.


Dette bør du tenke på før du velger kaffemaskin

 • Hvor mye kaffe vil jeg lage?
  Hvor mye og hvor ofte kommer du til å bruke kaffemaskinen? Om du nøyer deg med bare en kopp i nye og ne kan det lønne seg å heller kjøpe en vanlig kaffetrakter eller kapselmaskin.
 • Hvilke kaffesorter liker jeg best?
  Er du en person som liker å variere kaffen din og nyte en cappuccino, latte, espresso eller bare ren svart kaffe og om du har mye besøk av venner og slekt kan det være verd å legge penger på en riktig kaffemaskin. 
 • Har jeg plass på kjøkkenet?
  En kaffemaskin kan ta ganske mye plass. De helautomatiske maskinene finnes i ulike størrelser og stiler og du kommer garantert til å imponere vennene dine om du har en maskin stående.

 
Espressomaskin best i test 2024 - forbrukernes favorittEtter å ha lest tester, pratet med eksperter og tatt hensyn til hva forbrukerne sier har vi kåret en vinner. Det er en maskin fra anerkjente DeLonghi og modellen heter Magnifica S ECAM 21.117


DeLonghi Magnifica S er en espressomaskin for deg som elsker kaffe og ikke krever alle mulige funksjoner som de dyreste maskinene har.

 

Magnifica S er en automatisk espressomaskin med cappuccino system. Vannbeholderen er på 1,8 liter og kaffebønneholderen rommer 250 gram kaffebønner. 

 

Espressomaskinen har automatisk avstenging og du kan selv stille inn hvor lang tidsperioden skal være før den stenger seg av. Den har også automatisk avkalkningsprogram og automatisk rengjøringsprogram så du slipper å gjøre dette selv.

 

Magnifica S har melkeskummer og innebygd kaffekvern som betyr at du kan gjøre flere ulike typer kaffe som espresso, caffe latté og cappuccino. Melkeskummeren ser til at du alltid får perfekt fyldig skum til cappuccinoen din.

 

Kontrollpanelet er brukervennlig og gjør det lett å brygge seg en god kopp kaffe. Kaffekvernen har 13 ulike innstillinger og du kan også velge mellom 3 ulike bryggetemperaturer. Du kan selv bestemme om du vill bruke kaffebønner eller ferdigmalt kaffe.

 

Magnifica S ECAM 21.117 er en skikkelig bra espressomaskin som ser til at både nybegynnere og kaffeeksperter får nyte en god kopp kaffe! 


Om du vil se hvordan DeLonghi Magnifica S fungerer i virkeligheten kan du ta en titt på dette YouTube-klippet.


Spesifikasjoner

Produkttype: Automatisk kaffemaskin med cappuccino system 

Volum: 1,8 liter

Innebygd kaffekvern: Ja

Melkeskummer: Ja

Drikketyper: Cappuccino, Espresso, Kaffe, Melkeskum, Varmt vann

Kaffebønnebeholder kapasitet: 250 gram

Bredde: 23,8 cm

Dybde: 43 cm

Høyde: 35,1 cm

Vekt: 9 kg

 

Her kjøper du beste espressomaskin til lavest prisDelonghi espressomaskin - dette sier forbrukerne

Som alltid på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukerne synes om produktet sitt, det er jo tross alt de som vet best hvordan det fungerer. Det vi kan konstatere er at forbrukerne er fornøyd med kjøpet sitt – veldig fornøyd! Her kan du lese noen av omtalene;

 

“Lager veldig god kaffe og er veldig stillegående. Kan anbefales på det sterkeste :-)” 


“Har hatt denne maskinen i tre måneder. Lager veldig god kaffe. Enkel å bruke.. Annbefales virkelig.”

 

“Dette er en skikkelig god kaffemaskin. Etter en god del justering med kvern og styrke så ble det skikkelig god kaffe selv med billige rema bønner. Vant til at kvernen stilles til litt over 5 men på denne passet det bedre med litt over 3 for en fyldig og god kaffe, med god dybde. 
Espresso blir perfekt uansett og melkesteamer er bare fantastisk.”

 

“Nydelig kaffe, enkel å betjene. Har ikke hatt den så lenge, men anbefales på det sterkeste til en slik pris :)” 


"Etter mange år med vanlig kaffetrakter var jeg blitt litt lei, har alltid ønsket meg en kaffemaskin med muligheter for å lage espresso. Etter litt leting på nett fant jeg raskt ut at Delonghi lager bra kaffemaskiner. Den lager overraskende god espesso, jeg mangler nå bare å finne frem til de perfekte kaffebønnene til min smak for å få en totalt kulinarisk kaffe opplevelse." 


“Stor fornøyd med kaffemaskinen :)” 


“Framstår som enkel, solid og lager god kaffe!”

 

“Jeg er en kresen kaffedrikker som har hatt mange espressomaskiner, både helautomatiske og manuelle. I familien drikker vi 10 kopper/dag og når vi skulle kjøpe ny espressomaskin var fokuset vårt å finne en maskin som var lett å rengjøre og at den skulle levere sterk god kaffe med tydelig crema. Oj så fornøyde vi ble! Med max kaffistyrke og kverninstilling på 3 fikk vi en kaffe som konkurrerer med maskiner som koster 3 ganger mer. Den er også ekstremt lett å rengjøre og jeg vet ikke hvordan jeg skal kunne lovprise bryggerens genialitet i forhold til design og enkelhet. Om det skulle være noe vi kunne dra ned på så er en viss plastisitet og at vannbeholderen er litt liten, men ellers er jeg og familien sykt fornøyd med kjøpet vårt med tanke på pris og ytelse.”

 

Ulemper da? Vi vil jo gjerne vite om det er noen ulemper med produktet så vi kan veie inn dette før vi bestemmer oss for å handle.
Det som noen påpeker er at de synes den bråker litt mye, men eller er forbrukerne utrolig fornøyd med kjøpet sitt.

Kaffemaskin beste premiumvalgFor deg som vil ha en større og kraftigere espressomaskin med det lille ekstra er Melitta Barista TS Smart maskinen for deg!


Barista TS Smart har innebygd kaffekvern, melkeskummer, varmeholder, display og automatisk avstenging. Den har også prestert bra i eksperttestene og topper blant annet Råd & Røns seneste test.


Melitta er et velkjent merke som er høyt verdsatt av både eksperter og forbrukere. Modellen Barista TS Smart er en smart og moderne espressomaskin som får en velfortjent plass som Premium-vinner her på Best i test Guiden.


Melitta Barista TS er en helautomatisk espressomaskin med smarte løsninger som blant annet minneinnstillinger, en stor variasjon kaffevalg, stilig design og et melkesystem som gir deg perfekt skum til cappuccinoen din hver gang.


Denne maskinen har mange funksjoner som blant annet en innebygd kaffekvern og to beholdere til ulike kaffebønner. Dette kan være bra om du liker å variere mellom mørke og lyse bønner. Kaffekvernen er stillegående, så du trenger ikke å være urolig for at du forstyrrer noen på morgenen. Om du allerede har en kaffekvern eller liker ferdigmalt kaffe kan du lett bruke det også.


Vanntanken rommer 1,8 liter og har sensorer som stopper bryggingen om det ikke finnes noe vann igjen. Da sier maskinen ifra at du må fylle på mer vann, dette gjelder også for bønnene. 


Å bruke denne maskinen er enkelt da de fleste funksjonene styres med touch. På displayet kan du velge kaffesort og styre størrelsen og styrken. Her gjelder det å prøve seg frem i begynnelsen for å finne det som passer deg best. Du får også med 


Når det gjelder melkesystemet til Caffeo Barista TS kommer det i en separat beholder med en slange som går in i espressomaskinen (dette inngår såklart i kjøpet). Fordelen med at det er en separat beholder er blant annet at du kan stille den lett inn i kjøleskapet pluss at den er lett å rengjøre.


Som det ligger i navnet så er dette en smart maskin - det betyr at du kan laste ned appen Melitta Connect app og styre espressomaskinen fra smarttelefonen din! Du kan skape dine egne kaffespesialiteter og bestemme hvor mye vann, kaffe eller melk som skal fylles i og i hvilken ordning. Her bestemmer du både mengde og styrke

 

Det beste med Melitta Barista Smart er at det ikke kreves noen anstrengelse eller tidligere kunnskaper fra deg for å få en god kopp kaffe – den gjør jobben for deg!


Om du vil se hvordan denne fungerer i virkeligheten kan du ta en titt på dette YouTube-klippet.

 

Spesifikasjoner

Produkttype: Automatisk kaffemaskin med cappuccino system 

Volum: 1,8 liter

Innebygd kaffekvern: Ja

Melkeskummer: Ja

Drikketyper: Cafe creme, Café latte, Cappuccino, Ristretto, Espresso, Latte macchiato, Lungo, Varm melk, Americano, Lysehvit, Espresso macchiato, Dobbel espresso, Dobbel ristretto, Lang svart 

Kaffebønnebeholder kapasitet: 270 gram

Bredde: 25,5 cm

Dybde: 46,5 cm

Høyde: 36,5 cm

Vekt: 10,5 kg


Her kjøper du Melitta Barista TS Smart til best prisMelitta espressomaskin - dette sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt denne maskinen synes, det er jo tross alt de som har den største og viktigste erfaringen. Her er noen eksempel på hva forbrukerne skriver;


“Lekker maskin som lager god kaffe! Den er utrolig lett å betjene og rengjøre også er det godt at det er 21 kopper å velge mellom!"

 

“Kanonbra kaffemaskin. Lett å bruke og god kaffe.”

 

“God kaffe. Lett å bruke og en skjønnhet på benken.


"En fantastisk maskin. Kunne ikke tenke meg noen bedre. Har fått varm siden jeg fikk den."


"Veldig god kaffe. maskinen er lett å bruke. Kverna lager veldig lite lyd i forhold til andre maskiner. superfornøyd"


"Samboeren og sønnen er lyriske over hvor bra kaffe denne maskinen gir. Vi har hatt et antall dyre kaffemaskin siste årene men denne er den absolutt beste (tilyross for at den ikke er dyrest). Appen og brukervennligheten verdsettes også mye. Jeg liker at den er stilig også! Men fremfor alt - kaffesmaken er 10 poeng!"


"Jeg skjønner at den har blitt testvinner i flere land - den gjør eventyrlig god kaffe. Espresson, med rikelig crema, og den silkeslene Cappucinoen med perfekt melkeskum får familien på strålende humør. Liker også at et stort antall kaffedrinker presenteres i Barista-appen, og som gjøres direkte via Bluetooth. Et pluss også for enkel og automatisk rengjøring. Jeg anbefaler Barista TS til alle kaffeelskere!" 

 

Ulemper da? Vi vil jo gjerne vite om det er noen ulemper med produktet så vi kan veie inn dette før vi bestemmer oss for å sette sprett på pengene.

Ulempene som noen forbrukere nevner er at de synes at appen kan være litt vanskelig å forstå.
 

Best i test kaffemaskin - ekspertenes favoritt


Når det kommer til ekspertenes DeLonghi favoritt er det modellen ECAM 46.860B Eletta Cappucino Evo som kåres til best i test!


DeLonghi Eletta Cappucino Evo

Dette er en sofistikert bønne-til-kopp kaffemaskin som brygger kaffe- og melkebaserte drikker med et tastetrykk. Med denne maskinen kan du brygge to kopper samtidig så du og din kjære kan starte dagen på beste mulige måte.


Helautomatisk kaffemaskin

Maskinen er helautomatisk og du får 6 ferdige kaffedrikker med kun et tastetrykk og mange flere oppskrifter med drikkemeny. Det finnes også en MyMeny-funksjon der du enkelt kan personalisere og lagre kaffeoppskrifter slik du liker de best.


2 oppvarmingsfunksjoner

Denne maskinen har 2 oppvarmingsfunksjoner - 1 for kaffen og 1 for melk og dampen slik at det alltid blir perfekt temperatur.


Lett å rengjøre

Bryggenheten skyller du bare under vann og melkesystemet har automatisk rengjøring daglig. Alle delene som kommer i kontakt med melken rengjøres automatisk. I tillegg til alle melkedelene kan også grutbeholderen og dryppebrettet vaskes i oppvaskmaskinen.


Temperaturkontroll

Med elektrisk dampkontroll blir det alltid optimal temperatur for den perfekte kaffekoppen.


5 års garanti

Om du registrerer produktet på DeLonghis hjemmeside innen 3 mnd etter kjøp får du hele 5 års utvidet garanti på den nye maskinen din. 


Spesifikasjoner

Produkttype: Automatisk kaffemaskin med cappuccino system 

Volum: 2 liter

Innebygd kaffekvern: Ja

Melkeskummer: Ja

Drikketyper: Cafe creme, Café latte, Cappuccino, Cappuccino Mix, Ristretto, Espresso, Latte macchiato, Lungo, Doppio +, Varm melk, Americano, Lysehvit, Espresso macchiato, Dobbel espresso, Dobbel ristretto, Lang svart 

Kaffebønnebeholder kapasitet: 380 gram

Bredde: 26 cm

Dybde: 46,9 cm

Høyde: 36,1 cm

Vekt: 11 kg

 

Her kjøper du ekspertenes favoritt til lavest pris i dagDette sier forbrukerne om DeLonghi ECAM Eletta Cappuccino Evo

"Perfekt kaffe hver gang, brygger raskt både vanlig kaffe og cappuccino. Melkeskummeren fungerer også bra og gjør fint skum. Bedre enn på cafeer."


"Veldig enkel i bruk. Lager veldig god kaffe, uansett variant. Lett å skru opp og ned styrken på kaffien og tykkheten på melkeskummet. Lett å rense etter hver bruk. Melkebeholderen tas enkelt av og på og oppbevares i kjøleskapsdøren her i huset." 


"Nydelig smak på kaffen etter min smak, melkeskummeren er fantastisk. Kan virkelig anbefales!"


"Lever opp til de høye forventingene mine. Letthåndterlige innstillinger og beste kaffen!"


"Kaffemaskinen er helt perfekt til vårt bruk, pålitelig og meget godt kaffe med perfekt temp.Lett å manøvrere i menyen :-)"


"Lager topp kaffi, med mange muligheter etter ønske. Stor kapasitet en stor fordel"


"God maskin som er lett å betjene og brygger god kaffe"


"Enkel å bruke. Liker at man har mange valg, og med melkesummeren lager man perfekt cappuccino hver gang. Kan virkelig anbefales!"


"Vi har brukt denne kvar dag i ein frukostsal, og den har imponert. God kaffe. Enkel å bruke og rense. God kvalitet."

Dette sier ekspertene om beste kaffemaskin

Forbrukermagasinet Tænk har testet 70 ulike kaffemaskiner i januar 2023 og kårer DeLonghi ECAM 46.860.B E og Melitta BARISTA SMART T F830-102 til best i test med 86 poeng hver. Andreplassen går til DeLonghi ECAM610.55.SB og DeLonghi ECAM610.74.MB som får 85 poeng hver.


Lyd & Bilde har testet 5 ulike maskiner i 2023 og kårer Siemens EQ.700 til best i test med 5/6 stjerner. De skriver "Siemens EQ.700, med TQ707R03 som sitt mer kryptiske navn, er en glimrende kaffemaskin. Her får du en rekke nyttige funksjoner, god brukervennlighet og nydelig kaffe, fra en maskin som også ser meget lekker ut." 

Lyd & Bilde gir også DeLonghi ECAM610.74 5 av 6 stjerner og utmerkelsen Spesielt Anbefalt. Om denne skriver de konklusjonen; "DeLonghi ECAM610.74.MB PrimaDonna Soul er en meget brukervennlig kaffetrakter med pekeskjerm, som gir meget god oversikt. Her kan også gjester bruke maskinen uten å spørre verten om hjelp... Kaffen blir knallgod, og når man kan trakte en hel kaffekanne om gangen, og dessuten har en egen Krus-på-farten-funksjon, så er det lite å lure på."  

 

Coffeedino gir Magnifica S 9.5 av 10 poeng. De konkluderer det hele med “Dette er en av favorittmodellene våre og vi anbefaler den sterkt til alle”.

 

Tyske kaffebloggen coffeeness gir Magnifica S 5 av 5 stjerner. De liker at den er kompakt, rimelig pris og at det er flere ulike kverninnstillinger. De likte ikke at det av og til ble stopp når de brukte fine kverninstillinger og savner også en display.

 

Tech-bloggen digitaltrends gir Magnifica S 3.5 av 5 stjerner. De liker at den er enkel i bruk og at den lager god espresso. De skriver også at det er bra at den har selvrengjøringsprogram.


Råd & Rön: Har testet 57 maskiner i november 2021 og gir DeLonghi ECAM 46.860 og Melitta Barista Smart TS/Smart TS  en delt førsteplass med 86 poeng hver. Melitta kommer best ut på delmomentene; espresso (duft, smak, uteseende), temperatur, to kopper samtidig samt melkeskummeren. Og DeLonghi får toppscore på espresso, temperatur, to kopper samtidig, brukervennlighet og melkeskummeren.

Andreplassen går til  DeLonghi ECAM 310.55.SB,  DeLonghi ECAM 610.75.MB og Jura E6 som får 85 poeng hver.


Beantocupcofee: har også testet Melitta Barista TS og gir den hele 9,5/10 poeng. De synes det er en bra espressomaskin som passer til alle kaffesorter. de liker også at den tilbyr mange valgmuligheter og den enkle touch-skjermen.


Expertsreviews: Gir full pott til Melitta Barista TS Smart og beskriver den som en (nesten) helt perfekt kaffemaskin. De hyller maskinens fleksibilitet, den enkle rengjøringen, samt at det finnes plass til to sorters bønner pluss at du kan bruke ferdigmalt kaffe.
Her kjøper du DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117 til lavest pris


Her kjøper du Melitta Barista TS Smart til best pris


Her kjøper du DeLonghi Eletta ECAM 46.860 til lavest pris i dag
test kaffemaskin, finn best i test espressomaskin hos oss. Her kan du lese tester av kaffemaskiner og få svar på hvilken delonghi kaffemaskin som er best i test.


∼ Unn deg en herlig kaffepause med den beste kaffen ∼
Tips 1! Er det en helt vanlig kaffetrakter du er ute etter kan du se hvilken kaffetrakter som er best i test her!

Nystekte vafler til kaffen hører til! Her kan du se hvilket vaffeljern som er best. Og vil du heller ha et belgisk vaffeljern kan du lese om det beste belgiske vaffeljernet her!

 

Tips 2! På siden med tester på oppvaskmaskiner kan du lese hvilken som er den beste oppvaskmaskinen akkurat nå. Vi har også sammenstilt tester på beste kjøleskap/kombiskap.

 

Tips3! Du som er med i Facebook-gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på noen av espressomaskinene ovenfor. På den måten kan du gjøre et skikkelig kupp = den beste espressomaskinen til lavest pris! Trykk på LIKER, så holder vi øynene oppe for deg!Vanlige spørsmål og svar

 • Hva er en espresso maskin/kaffemaskin?
  En espressomaskin er en alt-i-ett-enhet som maler, trekker ut kaffen og skummer melken, alt automatisk ved å trykke på en knapp. En helautomatisk espressomaskin lar deg vanligvis forhåndsinnstille alternativer; så stiller maskinen automatisk inn riktig temperatur for deg og du kan forhåndsinnstille vannvolumet for ulike espresso-/kaffedrikker.
 • Hva er crema?
  Crema er det gyldenbrune skummet som dekker toppen på espressoen der den kraftige smaken sitter.
 • Hva betyr ordet bar når man prater om espressomaskiner?
  En espressomaskin bruker et trykksystem når den varmer opp vannet som presses gjennom den finmalte kaffen. Trykket angis i "bar".

Anita Carlsen

Best i test: Espressomaskin

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.

Testen ble sist oppdatert