Espressomaskin best i test

Espressomaskin test 2023 - lag kaffe som en ekte barista!

Om du skal kjøpe en espressomaskin og vil vite hvilken som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett!


Vi har gransket alle aktuelle tester for å se hva eksperter og forbrukere synes om maskinene som er på markedet i dag. 


Resultatet har vi oppsummert på denne siden så du skal slippe dårlige feilkjøp og enkelt kan bestemme deg for rett espressomaskin med en gang! 


Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg den beste espressomaskinen NÅ!


Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg den beste Premiumvinneren NÅ!

 

På denne siden har vi 2 vinnere med litt ulike egenskaper og pris. En prisgunstig testvinner og en dyrere testvinner som har det lille ekstra men allikevel holder seg under 10 000 kroners-klassen.

 

5 grunner til hvorfor du skal ha en espressomaskin

 1. Du får alltid god kaffe.
 2. Den er lett å rengjøre.
 3. Trakter fort og rett mengde.
 4. Du får alltid den perfekte cremaen på espressoen din. (skummet på toppen)
 5. Den får deg til å fremstå som en ekte barista!

Espressomaskin best i test 2023

Etter å ha lest tester, pratet med eksperter og tatt hensyn til hva forbrukerne sier har vi kåret en vinner. Det er en maskin fra anerkjente DeLonghi og modellen heter Magnifica S ECAM 21.117

Beste espressomaskinen akkurat nå – DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117 

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen!)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 24 mars 2023

Delonghi Magnifica S ECAM 21.117DeLonghi Magnifica S er en espressomaskin for deg som elsker kaffe og ikke krever alle mulige funksjoner som de dyreste maskinene har.

 

Magnifica S er en helautomatisk espressomaskin med en vannbeholder på 1,8 liter. Kaffebønneholderen rommer 250 gram kaffebønner. 

 

Espressomaskinen har automatisk avstenging og du kan selv stille inn hvor lang tidsperioden skal være før den stenger seg av. Den har også automatisk avkalkningsprogram og automatisk rengjøringsprogram så du slipper å gjøre dette selv.

 

Magnifica S har melkeskummer og innebygd kaffekvern som betyr at du kan gjøre flere ulike typer kaffe som espresso, caffe latté og cappuccino. Melkeskummeren ser til at du alltid får perfekt fyldig skum til cappuccinoen din.

 

Kontrollpanelet er brukervennlig og gjør det lett å brygge seg en god kopp kaffe. Kaffekvernen har 13 ulike innstillinger og du kan også velge mellom 3 ulike bryggetemperaturer. Du kan selv bestemme om du vill bruke kaffebønner eller ferdigmalt kaffe.

 

Magnifica S ECAM 21.117 er en skikkelig bra espressomaskin som ser til at både nybegynnere og kaffeeksperter får nyte en god kopp kaffe!

 

Så sier ekspertene om testvinneren

Råd o Røn kåret DeLonghi Magnifica S til best i test i 2014. 

 

Coffeedino gir Magnifica S 9.5 av 10 poeng. De konkluderer det hele med “Dette er en av favorittmodellene våre og vi anbefaler den sterkt til alle”.

 

Tyske kaffebloggen coffeeness gir Magnifica S 5 av 5 stjerner. De liker at den er kompakt, rimelig pris og at det er flere ulike kverninnstillinger. De likte ikke at det av og til ble stopp når de brukte fine kverninstillinger og savner også en display.

 

Tech-bloggen digitaltrends gir Magnifica S 3.5 av 5 stjerner. De liker at den er enkel i bruk og at den lager god espresso. De skriver også at det er bra at den har selvrengjøringsprogram.

 

Delonghi espressomaskin - dette sier forbrukerne

Som alltid på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukerne synes om produktet sitt, det er jo tross alt de som vet best hvordan det fungerer. Det vi kan konstatere er at forbrukerne er fornøyd med kjøpet sitt – veldig fornøyd! Her kan du lese noen av omtalene;

 

“Lager veldig god kaffe og er veldig stillegående. Kan anbefales på det sterkeste :-)”, “Har hatt denne maskinen i tre måneder. Lager veldig god kaffe. Enkel å bruke.. Annbefales virkelig.”

 

“Dette er en skikkelig god kaffemaskin. Etter en god del justering med kvern og styrke så ble det skikkelig god kaffe selv med billige rema bønner. Vant til at kvernen stilles til litt over 5 men på denne passet det bedre med litt over 3 for en fyldig og god kaffe, med god dybde. 
Espresso blir perfekt uansett og melkesteamer er bare fantastisk.”

 

“Nydelig kaffe, enkel å betjene. Har ikke hatt den så lenge, men anbefales på det sterkeste til en slik pris :)”, “Stor fornøyd med kaffemaskinen :)”, “Framstår som enkel, solid og lager god kaffe!”

 

“Jeg er en kresen kaffedrikker som har hatt mange espressomaskiner, både helautomatiske og manuelle. I familien drikker vi 10 kopper/dag og når vi skulle kjøpe ny espressomaskin var fokuset vårt å finne en maskin som var lett å rengjøre og at den skulle levere sterk god kaffe med tydelig crema. Oj så fornøyde vi ble! Med max kaffistyrke og kverninstilling på 3 fikk vi en kaffe som konkurrerer med maskiner som koster 3 ganger mer. Den er også ekstremt lett å rengjøre og jeg vet ikke hvordan jeg skal kunne lovprise bryggerens genialitet i forhold til design og enkelhet. Om det skulle være noe vi kunne dra ned på så er en viss plastisitet og at vannbeholderen er litt liten, men ellers er jeg og familien sykt fornøyd med kjøpet vårt med tanke på pris og ytelse.”

 

Ulemper da? Vi vil jo gjerne vite om det er noen ulemper med produktet så vi kan veie inn dette før vi bestemmer oss for å handle.
Det som noen påpeker er at de synes den bråker litt mye, men eller er forbrukerne utrolig fornøyd med kjøpet sitt.


Her kjøper du beste espressomaskin til lavest pris


Espressomaskin beste premiumvalg

For deg som vil ha en større og kraftigere espressomaskin med det lille ekstra er Melitta Barista TS Smart maskinen for deg!

Best i test espressomaskin premiumvalg - Melitta Barista TS Smart 

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 24 mars 2023

Melitta Barista TS Smart


Barista TS Smart har innebygd kaffekvern, melkeskummer, varmeholder, display og automatisk avstenging. Den har også prestert bra i eksperttestene og topper blant annet Råd & Røns seneste test.


Melitta er et velkjent merke som er høyt verdsatt av både eksperter og forbrukere. Modellen Barista TS Smart er en smart og moderne espressomaskin som får en velfortjent plass som Premium-vinner her på Best i test Guiden.


Melitta Barista TS er en helautomatisk espressomaskin med smarte løsninger som blant annet minneinnstillinger, en stor variasjon kaffevalg, stilig design og et melkesystem som gir deg perfekt skum til cappuccinoen din hver gang.


Denne maskinen har mange funksjoner som blant annet en innebygd kaffekvern og to beholdere til ulike kaffebønner. Dette kan være bra om du liker å variere mellom mørke og lyse bønner. Kaffekvernen er stillegående, så du trenger ikke å være urolig for at du forstyrrer noen på morgenen. Om du allerede har en kaffekvern eller liker ferdigmalt kaffe kan du lett bruke det også.


Vanntanken rommer 1,8 liter og har sensorer som stopper bryggingen om det ikke finnes noe vann igjen. Da sier maskinen ifra at du må fylle på mer vann, dette gjelder også for bønnene. 


Å bruke denne maskinen er enkelt da de fleste funksjonene styres med touch. På displayet kan du velge kaffesort og styre størrelsen og styrken. Her gjelder det å prøve seg frem i begynnelsen for å finne det som passer deg best. Du får også med 


Når det gjelder melkesystemet til Caffeo Barista TS kommer det i en separat beholder med en slange som går in i espressomaskinen (dette inngår såklart i kjøpet). Fordelen med at det er en separat beholder er blant annet at du kan stille den lett inn i kjøleskapet pluss at den er lett å rengjøre.


Som det ligger i navnet så er dette en smart maskin - det betyr at du kan laste ned appen Melitta Connect app og styre espressomaskinen fra smarttelefonen din! Du kan skape dine egne kaffespesialiteter og bestemme hvor mye vann, kaffe eller melk som skal fylles i og i hvilken ordning. Her bestemmer du både mengde og styrke

 

Det beste med Melitta Barista Smart er at det ikke kreves noen anstrengelse eller tidligere kunnskaper fra deg for å få en god kopp kaffe – den gjør jobben for deg!


Om du vil se hvordan denne fungerer i virkeligheten kan du ta en titt på dette YouTube-klippet.

 

Så sier ekspertene om Melitta Caffeo CI

Råd & Rön: I denne testen havner Melitta Barista Smart TS på en delt førsteplass med 86 poeng. Den kommer best ut på delmomentene; espresso (duft, smak, uteseende), temperatur, to kopper samtidig samt melkeskummeren.


Beantocupcofee: har også testet Melitta Barista TS og gir den hele 9,5/10 poeng. De synes det er en bra espressomaskin som passer til alle kaffesorter. de liker også at den tilbyr mange valgmuligheter og den enkle touch-skjermen.


Expertsreviews: Gir full pott til Melitta Barista TS Smart og beskriver den som en (nesten) helt perfekt kaffemaskin. De hyller maskinens fleksibilitet, den enkle rengjøringen, samt at det finnes plass til to sorters bønner pluss at du kan bruke ferdigmalt kaffe.

 

Melitta espressomaskin - dette sier forbrukerne om premiumvinneren

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt denne maskinen synes, det er jo tross alt de som har den største og viktigste erfaringen. Her er noen eksempel på hva forbrukerne skriver;


“Lekker maskin som lager god kaffe! Den er utrolig lett å betjene og rengjøre også er det godt at det er 21 kopper å velge mellom!"

 

“Kanonbra kaffemaskin. Lett å bruke og god kaffe.”

 

“God kaffe. Lett å bruke og en skjønnhet på benken.


"En fantastisk maskin. Kunne ikke tenke meg noen bedre. Har fått varm siden jeg fikk den."


"Jeg skjønner at den har blitt testvinner i flere land - den gjør eventyrlig god kaffe. Espresson, med rikelig crema, og den silkeslene Cappucinoen med perfekt melkeskum får familien på strålende humør. Liker også at et stort antall kaffedrinker presenteres i Barista-appen, og som gjøres direkte via Bluetooth. Et pluss også for enkel og automatisk rengjøring. Jeg anbefaler Barista TS til alle kaffeelskere!" 

 

Ulemper da? Vi vil jo gjerne vite om det er noen ulemper med produktet så vi kan veie inn dette før vi bestemmer oss for å sette sprett på pengene.

Ulempene som noen forbrukere nevner er at de synes at appen kan være litt vanskelig å forstå.

 

Her kjøper du Melitta Barista TS Smart til best pris


espresso maskin test


∼ Unn deg en herlig kaffepause med den beste kaffen ∼Er det en helt vanlig kaffetrakter du er ute etter kan du se hvilken kaffetrakter som er best i test her!

Nystekte vafler til kaffen hører til! Her kan du se hvilket vaffeljern som er best. Og vil du heller ha et belgisk vaffeljern kan du lese om det beste belgiske vaffeljernet her!

 

På siden med tester på oppvaskmaskiner kan du lese hvilken som er den beste oppvaskmaskinen akkurat nå. Vi har også sammenstilt tester på beste kjøleskap/kombiskap.

 

Tips! Du som er med i Facebook-gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på noen av espressomaskinene ovenfor. På den måten kan du gjøre et skikkelig kupp = den beste espressomaskinen til lavest pris! Trykk på LIKER, så holder vi øynene oppe for deg!


Låne penger

For deg som trenger ekstra penger til kjøpet ditt har vi en side med lån med lav rente.


Vanlige spørsmål og svar

 • Hva er en espresso maskin?
  En espressomaskin er en alt-i-ett-enhet som maler, trekker ut kaffen og skummer melken, alt automatisk ved å trykke på en knapp. En helautomatisk espressomaskin lar deg vanligvis forhåndsinnstille alternativer; så stiller maskinen automatisk inn riktig temperatur for deg og du kan forhåndsinnstille vannvolumet for ulike espresso-/kaffedrikker.
 • Hva er crema?
  Crema er det gyldenbrune skummet som dekker toppen på espressoen der den kraftige smaken sitter.
 • Hva betyr ordet bar når man prater om espressomaskiner?
  En espressomaskin bruker et trykksystem når den varmer opp vannet som presses gjennom den finmalte kaffen. Trykket angis i "bar".Best i test Guidens tester på KjøkkenutstyrPhilip Andrén

Best i test: Espressomaskin

Philip er redaktør på svenske Bäst i test Guiden siden år 2018. Han er utdannet musikkprodusent og videreutdanner seg ved siden av å jobbe på Bäst i test Guiden innen International Business.


Spesialinteressene som Philip gransker og skriver om på Bäst i test Guiden er innen Lyd & Bilde, Motor & tilbehør, Data & IT og Økonomi.


Testen ble publisert og sist oppdatert