løpevogn test 2023, beste joggevogn, løpevogn best i test

Løpevogn test 2024 - for aktive foreldre og glade barn

Om du skal kjøpe en joggevogn og vil vite hvilken som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! Her får du gode tips og råd på hva du skal tenke på innfor kjøpet ditt, fordeler og ulemper med en løpevogn og hvor du kan kjøpe testvinneren til lavest pris i dag!


Vi har gransket alle aktuelle eksperttester og viktigst av alt - fått greie på hva forbrukere som allerede har kjøpt sportsvogner synes om dem, det er jo tross alt de som har den viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. 


Alt dette er oppsummert til deg på denne siden så du skal slippe kjedelige feilkjøp og få den beste vognen til lavest mulig pris direkte!


Joggevogn - toppvalg akkurat nå


Fordeler og ulemper med en sportsvogn

Å kunne ta med barnet på en treningsøkt er utrolig koselig og fordelene er mange. 

Du som forelder kan klemme inn en mosjonsrunde når du vil og barnet får frisk luft. 

Begge foreldrene kan ut å løpe når dere har en joggevogn. 

Det blir hardere trening i og med at det kreves mer muskelutholdenhet og det er litt mer motstand å løpe med vogn enn uten. 

Du kan bruke den fra barnet er født om du kjøper til en babybag, da sparer du penger på å ikke måtte kjøpe flere vogner. 


Ulemper med en joggevogn er at du kanskje ikke prioriterer så mye egentid. 

Du løper saktere. 

Du får heller ikke like mye mulighet til å bevege armene som kan føre til at du blir mer stiv i skuldrene.  


Joggevogn - vi stiller følgende 7 krav på testvinneren

 1. Store hjul med god fjæring er viktig.
 2. Roterende framhjul for å underlette ved spaserturer.
 3. Låsbart framhjul for å underlette ved joggeturen. Hjulet skal låses for å unngå velting.
 4. Justerbart håndtak så den passer alle i familien.
 5. Skal kunne legge ned sittedelen så barnet kan sove på turen.
 6. Den skal være lett å legge sammen.
 7. Ta lite plass når den er sammenbrettet.


Slik løper du med vogn

Det er ikke helt det samme å løpe med vogn som uten. Du må tenke både på sikkerheten til barnet ditt, hvor lange steg du kan ta og hvordan du skal holde i vognen. Her får du noen gode tips på hvordan du løper på beste måte uten å skade verken deg selv eller barnet:


 • Løp med vognen nære kroppen. Skyt frem hoftene, spenn magen og ta korte steg. Kortere steg er bedre for knær, hofter og føtter enn lange steg.
 • Løp opprett med god holdning for å unngå vondt i skuldre og nakke.
 • Variér hvilken hånd du holder vognen med.
 • Ikke gi deg ut på så lange turer i begynnelsen. Begynn med kortere turer og forleng disse etter hvert som du ser at det går bra å løpe med vogn.


Joggevogn best i test

Den beste vognen for aktive foreldre akkurat nå er Thule Urban Glide 2.Thule Urban Glide 2 passer alt fra bymiljø til skogsterreng og kommer garantert til å gi deg og barnet ditt mange fantastiske trenings- og trilleturer. Vognen har refleks på alle hjul og langs kanten på kalesjen som gjør at du er synlig og sikker i mørket.


Dette er en behagelig sportsvogn som er lett å manøvrere takket være den lave vekten, de store bakhjulene og det dreibare forhjulet. Når du skal jogge låser du bare fast forhjulet. 


Håndtaket er justerbart som betyr at du kan stille inn i ulike høyder så den passer alle i familien. Den innebygde vridningsbremsen gir bra sikkerhet og bremsekontroll i kupért terreng og på løpeturen. God fjæring gjør at turen blir både myk og behagelig. 


Ifølge Thule kan du bruke denne vognen fra barnet er 6 måneder til det veier 22 kg (ca. 4 år). Kan brukes fra fødselen av med Thule Bassinet eller bilseteadapter for spedbarn (selges separat) 


Du som forelder kan kikke til barnet ditt uten å forstyrre gjennom et titt-tei vindu med magnetlukking. Når du skal ta med deg vognen i bilen eller forvare den hjemme tar du enkelt av hjulene og legger den sammen, da tar den nesten ikke plass.


Sittedelen stilles enkelt inn med én hånd til liggende så barnet ditt kan ta en deilig ettermiddagslur på turen.


Spesifikasjoner

 • Maksvekt på barnet - 22 kg.
 • Maksimal vektkapasitet for barnevogn - 34 kg.
 • Sikkerhetssele - fempunkts
 • Døråpning - 69 cm.
 • Sittehøyde - 53 cm.
 • Skulderbredde - 31,5 cm.
 • Vekt - 11,5 kg.
 • Dimensjoner sammenbrettet - 87 x 69 x 34 cm 


Om du vil se hvordan vognen fungerer i virkeligheten kan du ta en titt på dette YouTube-klippet.


Thule Glide 2 - her kjøper du den til best prisThule joggevogn - dette sier forbrukerne om testvinneren

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og testet produktene vi anbefaler synes om dem, det er jo tross alt de som vet hvordan de fungerer i hverdagen. Her kan du lese noen av omtalene Thule Urban Glide 2 har fått;


"Ønsker du en sikker og driftig vogn som nærmest triller av seg selv, er dette vognen for deg. Vognen er stabil, har store hjul med god demping. Den kan enkelt legges sammen. Optimal på både asfalt og sti. Det er veldig positivt at det også er en ekstra brems ved hendene i tillegg ved føttene."


"Helt rå vogn, triller seg nærmest selv. De store hjulene og tyngdepunktet på vogna gjør den lettrilla og lettmanøvrert. Stabil som en firhjuling, barna i bhg klatrer opp på hjulene for å se babyen:) Topp vogn for alt terreng inkl. snø, håndbremsen er gull. Noe brei for butikkbruk, men man venner seg til det. God kalesje, ryggen blir i likhet med de fleste joggevogner ikke helt rett, dette som eneste minus. Har du bekken/ryggproblemer, er dette vogna!"


"Vognen er helt fantastisk for jogging. Barna sitter imidlertid ikke fullt så oppreist som i en vanlig vogn, noe produsenten kunne forbedret"


"Supermanøvrerbar, veldig lett å kjøre over bakke og dal, flott fjæring, kan foldes opp veldig enkelt."


"Helt ærlig den beste barnevognen som finnes. Jeg er ikke motebevisst. Jeg trenger ikke å ha alt som heter merkevare. Men i dette tilfellet vet Thule hva de gjør for barnevogner. Vi prøvde ut en haug med andre og endte til og med opp med å selge vår første barnevogn fordi den var dårlig. Min største klage er at den ikke kommer med en drikkeholder, og den har ikke noe feste for spedbarnsbilsete. Du må kjøpe dem separat. Men ellers er dette barnevognen du skal kjøpe.


"Utmerket barnevogn. Enkel å bruke, lett å legge sammen. Glir fint og gode bremser."


"Så godt kjøp! Enten du går mye på tur eller løper er den merkbart bedre enn en vanlig barnevogn. Sønnen min elsker den!"


"Den er fantastisk. Kunne ikke vært mer fornøyd. Kan bokstavelig talt skyve den med én finger. Perfekt i humpete terreng som stier, strand osv. Super lett vekt, legges veldig enkelt sammen og bakhjulene løsner med et knappetrykk slik at det kan pakkes flat!"

 

Ulemper da? Disse vil du gjerne kjenne til før du bestemmer deg for å handle og det som noen sier er at den er vanskelig å kjøre gjennom en standarddør, at den er vanskelig å ha med på kjøpesenter/butikken i og med at den er litt lang og noen savner drikkebeholder.


Thule løpevogn - dette sier ekspertene

Tyske forbrukermagasinet Stiftung warentest har testet 12 vogner og kårer Thule Urban Glide 2 til best i test og skriver "Komfortabel for store og små. Behagelig for barn opp til ca. fire år. Styret kan justeres til foreldrenes størrelse. De store hjulene klarer både skog, trapper og bakker. Håndbremsen passer for venstre- og høyrehendte."


TheBump gjør Thule Urban Glide 2 til vinner i testen deres. De liker at den er lett og kompakt som betyr at den kan skyves med én hånd under løpeturer, løftes med én hånd ved transport og passer i de fleste bagasjerom. Forhjulet svinger lett og bakhjulene klarer alt fra fortauskanter til fjellstier. Styret justeres enkelt så den passer alle i familien. 


BabyGearLab gir Thule Urban Glide 2 87 av 100 poeng. Det er favoritten av alle testede vogner og i og med at den kan brukes til både løping og som hverdagsvogn sparer du også penger. De skriver at "det er vanskelig å finne noe å mislike med Urban Glide 2..."


RedDot kårer Thule Urban Glide 2 til best i test. Juryen konkluderer det hele med "Thule Urban Glide 2 er gjennomtenkt designet ned til minste detalj. Den kombinerer formell og teknisk perfeksjon med sans for en stilig og aktiv livsstil. Dens svært avanserte pålitelige funksjonalitet og nøye valg av materialer gjør at den er født til byturer og aktiv bruk i utendørsområder. Den er veldig enkel å håndtere og legges sammen på bare noen få sekunder."joggevogn test


~ Nydelige turer i skog og mark med den beste løpevognen ~


Slik utførte vi denne testen

For å finne joggevognen som er best i test har vi gransket alle aktuelle eksperttester. Her testes alle mulige parameter hos joggevognen for å se hva den klarer på løpeturen der mye kan skje. 


Her er det viktig at den beste vognen klarer ulike miljø uten problem, enten det er i byen eller på landsbygden der det er litt med krevende miljø. Det er viktig at dekkene klarer ulike veiunderlag og at bremsene er effektive. Vognen skal også være vanntett i tilfelle det begynner å regne. Testvinneren skal også være lett å manøvrere.


Vognen skal også være høyt verdsatt av forbrukere/foreldre som allerede har prøvd den en stund, det er jo tross alt de som vet hvordan den fungerer best i virkeligheten. 


Tips 1: Trenger du nye løpesko til turene dine kan vi avsløre hvilke joggesko som er best i test til både menn og kvinner! 


Tips 2: Driver du med hardtrening og vil vite hvilket proteinpulver som er best? Da kan du klikke deg inn på denne siden om beste proteinpulver.


Tips 3: Vil du ha en smartklokke som hjelper deg i treningen? Du finner den beste smartwatch her!   


Tips 4: Og om du liker oss like mye som vi liker deg er du velkommen inn i Facebook-gruppen vår! Der får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har TILBUD på noen av Best i test produktene! På den måten gjør du et riktig kupp = det beste produktet til den laveste prisen! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg!

Vanlige spørsmål og svar

 • Når kan man begynne med løpevogn?
  Thule skriver at ifølge ekspertene skal man vente med å begynne med løpevogn til barnet er 6 mnd. Dette er fordi barnet ikke er sterk i nakken. Skal du begynne tidligere trenger du en babybag eller bilsete til joggevognen som holder hodet godt på plass.
 • Kan man jogge med vanlig vogn?
  Ja du kan jogge med en vanlig vogn men den bør ha god stabilitet og støtdemping. Det er ikke anbefalt å jogge før barnet er 6 mnd i og med at det blir for humpete, babyen er ikke sterk nok i nakken.
 • Hvilken joggevogn er best i test?
  Akkurat nå er Thule Urban Glide 2 kåret til best i test.
Anita Carlsen

Best i test: Løpevogn

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.

Testen ble sist oppdatert