elektrisk sparkesykkel, best i test el sparkesykkel

Elektrisk sparkesykkel test - gjør livet litt lettere

Elektriske kjøretøy har tatt Norge med storm og elektriske sparkesykler som invaderte storbyene i 2018 har blitt veldig populære og om du vil vite hvilken som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket eksperttester, pratet med ekspertene og viktigst av alt -  fått greie på hvilken sparkesykkel forbrukerne synes er best. 


Dette har vi oppsummert til deg på denne siden så du skal slippe dårlige feilkjøp og få den beste sparkesykkelen til best pris i dag!

 

Jeg vet allerede det jeg trenger, vis meg den beste sparkesykkelen NÅ!

 

Elektrisk sparkesykkel regler

I januar 2022 ble det bestemt at elsparkesyklene ikke lenger ses som en sykkel men som en motorvogn og reglene har blitt mye strengere. 


Det er kun lov til å kjøre 1 person av gangen (§3.1)


Du må være minst 12 år for å ha lov til å kjøre denne. 


Alle under 15 år skal ha hjelm ved kjøring. 


Du kan miste førerkortet om du har en promille på mer enn 0,2 i blodet.


Fra 1 januar 2023 er det også bestemt at du må ha ansvarsforsikring på elsparkesykkelen din. Ansvarsforsikringen skal dekke eventuelle skader du påfører andre personer, kjøretøy eller eiendom. 


Mer informasjon om de nye reglene finner du på Regjeringens hjemmeside.

 

Fordeler med en elektrisk sparkesykkel

 • Kutte ned pendlingskostnader – Her er det mye penger å spare.
 • Slipper å lete etter parkeringer – Nå er det bare å parkere der du vil, eller ta med deg sykkelen inn.
 • Mer privatliv – Det er mer privat enn å kjøre buss, t-bane, trikk eller taxi. Om du ikke liker å sitte trangt på morgenen/kvelden kan det bli litt stressende.
 • Lades enkelt opp – Koble den til en stikkontakt når du begynner på jobb så er den klar til å ta deg hjem når du er ferdig for dagen.
 • Miljøvennlig – Høyt verdsatt av de fleste og gir deg en positiv følelse!
 • Fleksibel og rask måte å ta deg rundt på – du trenger ikke å anstrenge deg, bare hopp på og kjør dit du vil.

Beste el sparkesykkel 2023

Etter å ha lest tester, pratet med eksperter og fått greie på hva forbrukerne synes har vi en vinner! Xiaomi Mi Electric Scooter S1.


Beste elektriske sparkesykkel akkurat nå - Mi Electric Scooter 1S

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen!)


Dette er en av verdens mest solgte el-sparkesykler og er veldig populær i og med at du kan kjøre opp til 30 km per ladning, samtidig som den er rimelig i pris. Komponentene i Xiaomi MI S1 er av god kvalitet og den er lett å bære med seg i og med at den er sammenleggbar


Denne modellen har et nytt bremsesystem med ABS og regenerativ bremsing som sparer kinetisk energi for tryggere og lengre kjøreturer. Dekkene er fylt med luft og håndterer ujevnheter bedre enn støtdempende sparkesykler med solide dekk.

 

Xiamo Mi S1 er en av de el-sparkesyklene som har aller lengst rekkevidde. I tillegg til at den har en skjerm på styret får du med en tilhørende app til sparkesykkelen som gir deg aktuell informasjon om hastighet, effekt og batterinivå. Den gir deg også statistikk fra reisene dine. Når du er fremme legger du den bare enkelt sammen på 3 sekunder.

 

Spesifikasjoner

 • Rekkevidde: Opp til 30 km.
 • Motor: 250 W
 • Batteri: Ah (42V, Li-Ion)
 • Makslast: 100 kg
 • Ladetid (fra tom til full): 5 h
 • Maks hastighet: 25 km/h
 • Vekt: 12,2 kg
 • Bremser: Elektrisk + mekanisk (ABS)


Xiamo S1 er en kompetent sparkesykkel som tar deg lengre enn de fleste elektriske kickbikene på markedet til en veldig bra pris. Den er velbygd og gir deg en følelse av stabilitet og kvalitet med en flott design. Mer informasjon om denne sparkesykkelen finner du på Xiaomis hjemmeside.

 

Obs! Dette er tross alt et kjøretøy som kommer til å kjøres flittig i og utenfor byen, så derfor vil vi råde deg til å bruke hjelm, kjøre forsiktig og følge trafikkreglene. En elektrisk sparkesykkel kan virke som et morsomt leketøy men det gjelder å ta det forsiktig. Bli kjent med den nye el-sparkesykkelen din så du ikke flyr avgårde på første turen eller skader noen andre.


Så sier forbrukerne om testvinneren (og forgjengeren M365)

Som alltid på Best i test Guiden vil vi høre hva vanlige forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet en tid synes om dette og her ser du noen av omtalene;


"Lett å bruke og legge sammen å ta med seg. Føles bra å kjøre med."


"Deilig å kjøre, lett å legge sammen og ta med seg."


"Scooteren er veldig robust og rask, passer perfekt for meg som pendler til jobb."


"Bra oppdatert elscooter fra Xiaomi. Har tatt de viktigste delene fra PRO serien. Går å begrense hastigheten til 20 km/h som da sammen med 250 W gjør den lovlig. Liker godt den riktige skivebremsen og at den er rustet med bra lys frem og bak samt ringeklokke."

 

En som har kjørt over 1200 km skriver; “Jeg har brukt den mest for moro skyld og jeg har ikke hatt noen problem mer enn en punktering som var lett å fikse. Det eneste negative jeg kan si om den er at jeg ikke får så mye mosjon lengre i og med at den brukes så mye.”

 

“Kjøpte denne for 2 mnd siden. Lett å montere, fin app, stødig, robust, god toppfart. God kvalitet som lett kan anbefales.” 


“Flott sparkesykkel, en av de beste på markedet”


“Anbefaler denne til 100%. Den er rask, sikker, bremsene er fantastiske. Jeg anbefaler den til alle som ønsker å ta seg raskt fra ene plassen til den andre”

 

“Jeg kjøpte denne sparkesykkelen fordi jeg hadde problem med ta meg rundt i byen og det er dessuten veldig vanskelig å finne parkering. Jeg leste hver eneste omtale til denne sparkesykkelen men det var ofte en liten petitess som folk ikke likte, men jeg bestemte meg for å ta steget å kjøpe en allikevel. En negativ greie som jeg leste var at luften lett pyser ut fra dekket så jeg endret til nitrogen i dekket istedet for vanlig luft. Med alt dette sagt så ELSKER jeg denne sparkesykkelen. Jeg har bare hatt den i 3 uker men jeg er veldig glad for den. Den er rask, glir lett og er utrolig gøy!”


Her kjøper du beste el sparkesykkelen til best pris


Dette sier ekspertene om testvinneren (og forgjengeren M365)

Scootered: Er veldig positive til Xiaomi 1S og gir den 5/5 stjerner! De synes den er velbalansert og enkel å kontrollere som skaper en trygg kjøring. De liker også at S1 har en skjerm som viser hastigheten og hvor mye batteri som er igjen.


Elproducente: Liker oppdateringene hos S1 og synes at de helt klart har gjort et løft. De mener dog at om du virkelig vil se stor forskjell er det verdt å undersøke Pro 2 - versjonen som har større batteri som betyr at du får lengre rekkevidde og sterkere motor.


M3 skriver att M365 er den dag idag et veldig populært alternativ for deg som vil ha lang rekkevidde til en ikke så heftig prislapp”

 

Xiaomi M365 vant Red Dot “Best of the best”- award og IF Design Award år 2017.

 

Techadvisor fra England testet Xiamo M365 og ga den 4,5 av 5 stjerner. Selv om man ikke kan kjøre den direkte i England så likte de den godt og beskrev den som; “Rask, glir lett og nesten helt stille med et batteri som bare fortsetter å gå og bremser som sakter ned raskt men sikkert.”
Tips! Du som går med i Facebook-gruppen vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har SALG på sparkesykkelen her ovenfor! På den måten kan du gjøre et kupp = den beste sparkesykkelen til best pris! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg heretter!

 

Om du vil filme eventyret når du er ute på den nye sparkesykkelen din kan du se hvilket actionkamera som er best her! Vi vet også hvilket speilreflekskamera som er best i test akkurat nå!

 

Du ønsker deg kanskje ny TV som du kan se filmene dine på? Da kan du klikke deg inn her for å se hvilket TV som er best i test.


For deg som trenger ekstra penger til kjøpet ditt har vi en side med lån med lav rente.Best i test Guidens tester på Kjøretøy og MaskinerPhilip Andrén

Best i test: Elektrisk sparkesykkel

Philip er redaktør på svenske Bäst i test Guiden siden år 2018. Han er utdannet musikkprodusent og videreutdanner seg ved siden av å jobbe på Bäst i test Guiden innen International Business.


Spesialinteressene som Philip gransker og skriver om på Bäst i test Guiden er innen Lyd & Bilde, Motor & tilbehør, Data & IT og Økonomi.


Testen ble sist oppdatert

Les også: