elektrisk sparkesykkel, best i test el sparkesykkel

El sparkesykkel best i test 2024 - beste el sparkesykkel akkurat nå

Elektriske sparkesykler har tatt Norge med storm og invaderte storbyene i 2018! Om du vil vite hvilken av disse el sparkesyklene som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket eksperttester, pratet med ekspertene og viktigst av alt -  fått greie på hvilken sparkesykkel forbrukerne synes er best. 


Dette har vi oppsummert til deg på denne siden så du skal slippe dårlige feilkjøp og få beste el sparkesykkel til lavest mulig pris i dag!


 

Elektrisk sparkesykkel regler

I januar 2022 ble det bestemt at elsparkesyklene ikke lenger ses som en sykkel men som en motorvogn og reglene har blitt mye strengere. 


 • Det er kun lov til å kjøre 1 person av gangen (§3.1)


 • Du må være minst 12 år for å ha lov til å kjøre denne. 


 • Alle under 15 år skal ha hjelm ved kjøring. 


 • Du kan miste førerkortet om du har en promille på mer enn 0,2 i blodet.


Fra 1 januar 2023 er det også bestemt at du må ha ansvarsforsikring på elsparkesykkelen din. Ansvarsforsikringen skal dekke eventuelle skader du påfører andre personer, kjøretøy eller eiendom. 


Mer informasjon om de nye reglene finner du på Regjeringens hjemmeside.
 

Fordeler med en elektrisk sparkesykkel

 • Kutte ned pendlingskostnader – Her er det mye penger å spare.
 • Slipper å lete etter parkeringer – Nå er det bare å parkere der du vil, eller ta med deg sykkelen inn.
 • Mer privatliv – Det er mer privat enn å kjøre buss, t-bane, trikk eller taxi. Om du ikke liker å sitte trangt på morgenen/kvelden kan det bli litt stressende.
 • Lades enkelt opp – Koble den til en stikkontakt når du begynner på jobb så er den klar til å ta deg hjem når du er ferdig for dagen.
 • Miljøvennlig – Høyt verdsatt av de fleste og gir deg en positiv følelse!
 • Fleksibel og rask måte å ta deg rundt på – du trenger ikke å anstrenge deg, bare hopp på og kjør dit du vil.
Beste el sparkesykkel 2024Xiaomi el sparkesykkel 

Etter å ha lest tester, pratet med eksperter og fått greie på hva forbrukerne synes har vi en vinner! Xiaomi Mi Electric Scooter Essential. Dette er en av verdens mest solgte el-sparkesykler og er veldig populær i og med at du kan kjøre opp til 20 km per ladning, samtidig som den er rimelig i pris.


Luftfylte dekk og ABS bremser

Denne modellen har et nytt bremsesystem med ABS og regenerativ bremsing som sparer energi for tryggere og lengre kjøreturer. Dekkene er fylt med luft og håndterer ujevnheter bedre enn støtdempende sparkesykler med solide dekk.


Tilkobling via Bluetooth

El sparkesykkelen kan kobles til Mi Home-appen via Bluetooth. Dette lar deg kontrollere noen funksjoner og få informasjon om gjenværende batteritid, men hovedsakelig brukes den til å låse sparkesykkelen. I tillegg til dette får du aktuell informasjon om hastighet, effekt og batterinivå. Den gir deg også statistikk fra reisene dine. Når du er fremme legger du den bare enkelt sammen på 3 sekunder.


Enkel å bære med seg

Det smarte med denne elsparkesykkelen er at den enkelt kan foldes sammen på 3 sekunder når du er ferdig med turen. Den er lett å bære takket være den lave vekten og styrestangen som fungerer som håndtak. I sammenfoldet tilstand tar den mindre plass og kan enkelt tas med inn i hjemmet eller på kontoret.


Bra tilbehør og funksjoner

Uansett kjører den veldig bra og elsparkesykkelen er også utstyrt med lys foran og bak som sikrer at du både kan se og bli sett på mørke veier. Det er en skjerm på styret som viser all informasjon om gjenværende batteri og hastighet. Her kan du også kontrollere de andre funksjonene som lys, cruisekontroll og lås.


Spesifikasjoner

 • Toppfart 20 km/h
 • Rekkevidde: Opp til 20 km.
 • Motor: 250 W
 • Batteri: Ah (42V, Li-Ion)
 • Makslast: 100 kg
 • Ladetid (fra tom til full): 5-6 h
 • Maks hastighet: 25 km/h
 • Vekt: 12 kg
 • Lys: Ja


Xiamo Mi Essential er en sparkesykkel som er velbygd og gir deg en følelse av stabilitet og kvalitet med en flott design.

 

Obs! Dette er tross alt et kjøretøy som kommer til å kjøres flittig i og utenfor byen, så derfor vil vi råde deg til å bruke hjelm, kjøre forsiktig og følge trafikkreglene. En elektrisk sparkesykkel kan virke som et morsomt leketøy men det gjelder å ta det forsiktig. Bli kjent med den nye el-sparkesykkelen din så du ikke flyr avgårde på første turen eller skader noen andre.


Her kjøper du beste el sparkesykkelen til best prisSå sier forbrukerne om testvinneren (og forgjengeren M365)

Som alltid på Best i test Guiden vil vi høre hva vanlige forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet en tid synes om dette og her ser du noen av omtalene;


"Lett å bruke og legge sammen å ta med seg. Føles bra å kjøre med."


"Deilig å kjøre, lett å legge sammen og ta med seg."


"Denne funker kanon! Barnen elsker den og er super fornøyd! Anbefaler å kjøpe den!"


"Bra el sparkesykkel til bra pris. Var lett å montere sammen."


“Anbefaler denne til 100%. Den er rask, sikker, bremsene er fantastiske. Jeg anbefaler den til alle som ønsker å ta seg raskt fra ene plassen til den andre”

 

“Jeg kjøpte denne sparkesykkelen fordi jeg hadde problem med ta meg rundt i byen og det er dessuten veldig vanskelig å finne parkering. Jeg leste hver eneste omtale til denne sparkesykkelen men det var ofte en liten petitess som folk ikke likte, men jeg bestemte meg for å ta steget å kjøpe en allikevel. En negativ greie som jeg leste var at luften lett pyser ut fra dekket så jeg endret til nitrogen i dekket istedet for vanlig luft. Med alt dette sagt så ELSKER jeg denne sparkesykkelen. Jeg har bare hatt den i 3 uker men jeg er veldig glad for den. Den er rask, glir lett og er utrolig gøy!”


Her ser du hvordan den fungerer i virkeligheten


El sparkesykkel test - dette sier ekspertene om testvinneren og forgjengerne

Scootered har prøvd Xiaomi Mi Essential og gir den 4,5/5 stjerner. De synes dette er en riktig bra el sparkesykkel til en god pris.


Scootered Er veldig positive til Xiaomi 1S og gir den 5/5 stjerner! De synes den er velbalansert og enkel å kontrollere som skaper en trygg kjøring. De liker også at S1 har en skjerm som viser hastigheten og hvor mye batteri som er igjen.


Elproducente Liker oppdateringene hos S1 og synes at de helt klart har gjort et løft. De mener dog at om du virkelig vil se stor forskjell er det verdt å undersøke Pro 2 - versjonen som har større batteri som betyr at du får lengre rekkevidde og sterkere motor.


M3 skriver att M365 er den dag idag et veldig populært alternativ for deg som vil ha lang rekkevidde til en ikke så heftig prislapp”

 

Xiaomi M365 vant Red Dot “Best of the best”- award og IF Design Award år 2017.

 

Techadvisor fra England testet Xiamo M365 og ga den 4,5 av 5 stjerner. Selv om man ikke kan kjøre den direkte i England så likte de den godt og beskrev den som; “Rask, glir lett og nesten helt stille med et batteri som bare fortsetter å gå og bremser som sakter ned raskt men sikkert.”
Best pris på Xiaomi Essential

Proshop selger Xiaomi Mi Electric Essential for 3190 kr når du klikker her! Prisen er inkludert frakt.

3190 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Xiaomi Mi Electric Essential!

Tips 1! Vil du heller ha en elektrisk sykkel finner du elsykkel best i test her!


Tips 2! Trenger du nye sommerdekk til bilen din kan du lese vår sommerdekk test her


Tips 3! Du som går med i Facebook-gruppen vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har SALG på sparkesykkelen her ovenfor! På den måten kan du gjøre et kupp = den beste sparkesykkelen til best pris! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg heretter!

Vanlige spørsmål og svar

 • Hva er lovlig fart på el sparkesykkel?
  De er klassifisert som små elektriske kjøretøy og må ha en hastighetsperre som begrenser toppfarten til 20 km/t.
 • Hvilken elektrisk sparkesykkel er best i test?
  Vi kårer Xioaomi Mi Essential som beste sparkesykkel til best pris i dag.

Philip Andrén

Best i test: Elektrisk sparkesykkel

Philip er redaktør på svenske Bäst i test Guiden siden år 2018. Han er utdannet musikkprodusent og videreutdanner seg ved siden av å jobbe på Bäst i test Guiden innen International Business.


Spesialinteressene som Philip gransker og skriver om på Bäst i test Guiden er innen Lyd & Bilde, Motor & tilbehør, Data & IT og Økonomi.

Testen ble sist oppdatert