proteinpulver best i test, beste proteinpulver

Proteinpulver test 2024 - bygg og vedlikehold musklene dine med proteintilskudd

Om du vil vite hvilket proteinpulver som hjelper deg å bygge og vedlikeholde muskler best har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle eksperttester, pratet med treningseksperter og viktigst av alt - fått greie på hvilket proteinpulver vanlige forbrukere liker best og har mest erfaring av. 


Alt dette er oppsummert til deg på denne siden så du skal slippe dårlige feilkjøp og få det beste proteinpulveret til best pris direkte!



Derfor er proteiner viktig

Proteiner er kroppens byggestener og spiller en stor rolle for muskeloppbyggingen. Mange flittige gymbesøkere og eliteutøvere drikker alt mer proteinshaker, proteinbarer og pulver for å få hjelp etter trening. 


Forskning viser at proteintilskudd øker muskelmassen og styrken hos friske voksne som trener regelbundet. Det er gjort mange studier gjennom årene og alle viser at bruk av blant annet proteinpulver øker muskelmassen, men spiser du en veldig variert og proteinrik mat kan du få i deg nok proteiner via maten, dette er helt opp til deg. Pulveret er en rask og enkel løsning for å oppfylle proteinbehovet etter hard trening.


Protein som kroppen ikke bruker lagres som fettvev, så derfor er det viktig å ikke spise for mye proteiner. Ifølge Helsedirektoratet trenger en vanlig mosjonist 0,8-1 g. protein per kg. kroppsvekt hver dag for å vedlikeholde kroppen. Driver du med hard og tung trening bør du få i deg 1,5 - 2 g. protein per kg. kroppsvekt.


Beste proteinpulver - disse kan du velge mellom

Det finnes ulike pulver og de kategoriseres i hvor raskt de absorberes av kroppen din. Her ser du noen eksempel; 


 • Myse (melkeprotein) - taes raskt opp i kroppen
 • Kasein (melkeprotein) - taes langsommere opp i kroppen
 • Planteprotein (f.eks. soyaprotein eller fra brunt ris) - middelraskt opptak i kroppen
 • Egg (eggprotein) - middelraskt opptak i kroppen


Hvilket pulver som passer deg best kommer helt an på din kropps forutsetninger men det er også lurt å se over hvordan du trener. 


Om du trener på morgenen er det bra med et pulver som absorberes raskt i kroppen som myseprotein. 


Om du trener på kvelden og er i en oppbyggingsfase er det best å bruke kasein i og med at det taes opp langsomt i kroppen. Du får da høye nivåer av aminosyrer i blodet som motvirker nedbryting av muskelmassen. Kasein motvirker også søtsug og suget etter småsnacks.


I og med at myse og kasein inneholder melkeprotein fungerer ikke disse for deg som er laktoseintolerant eller har melkeproteinallergi. 


Planteprotein er et bra allroundprotein og passer deg som er veganer


Eggprotein passer deg som er laktoseintolerant og fungerer bra å ha i maten, som mellommål eller mens du trener. Eggprotein er dessverre oftest litt dyrere en myse og kasein.





Proteinpulver best i test 2024

 


Etter å ha gransket hva ekspertene og forbrukerne sier har vi kåret en vinner som er høyt verdsatt i både Norge og internasjonalt. Det beste pulveret akkurat nå er Optimum Nutrion Gold Standard Whey.


Gold Standard Whey er det mest populære proteinpulveret på markedet akkurat nå. Det er en blanding av instantisert myseproteinisolat og myseproteinkonsentrat. Det inneholder sikre ingredienser og er testet av flere tredjeparts-organisasjoner for at du skal kunne kjenne deg helt sikker når du bruker Gold Standard Whey.  


En porsjon inneholder: 

 • 120Kcal
 • 1g fett
 • 30mg kolesterol
 • 3g karbohydrat (hvorav sukkerarter 1g)
 • 24g protein


I og med at Gold Standard Whey har lavt kaloriinnhold, lite fett og karbohydrater er det et perfekt supplement for deg som vil gå opp i muskelmasse men ned i vekt. 


Når det gjelder smaken så har Business Insider kåret dette proteintilskuddet til det best smakende pulver akkurat nå. Noen av smakene du kan velge mellom er blant annet; double rich chocolate, french vanilla, mocha cappuccino, cookies & cream, delicious strawberry, banana cream, caramel toffee fudge, chocolate mint og extreme milk chocolate. Totalt finnes det over 20 ulike smaker. 


Du kan også bruke proteinpulver i grøt, vafler, pannekaker, yoghurt, muffins - ja her er det egentlig bare å la fantasien bestemme!


Her kjøper du Whey Gold til lavest pris



proteinpulver test


~ Proteintilskudd hjelper deg å nå treningsresultatene dine ~




Proteinpulver whey - dette sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har prøvd produktene vi anbefaler synes om dem, det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av hvordan det fungerer i hverdagen. Her ser du noen eksempel på hva forbrukerne synes om Gold Standard Whey; 


"Det absolutt beste proteinpulveret jeg noen gang har brukt. Kjøpte det under et salg, tenkte; why not? Men etter en dunk har det blitt flere. Har testet noen av de andre smakene, men DRC er min absolutte favoritt. Banana Creme er også meget god. Det jeg liker med dette produktet, bortsett fra smaken, er det lave kcal nivået, høye proteininnholdet Read more about review stating Double Rich Chocolate

og de andre aminosyrene (BCAA), til en nokså rimelig penge. Det blander enkelt ut i vann, og det finnes mange forskjellige smaker å velge mellom. Passer fint inn i kostholdet mitt. Er 30 år, 180cm og 80kg"


"Beste sjokoladeproteinpulveret jeg har smakt!😍 De jeg har prøvd tidligere har vært alfor kunstige og rare i smaken, men denne synes jeg er perfekt! Jeg blander med 350 ml melk. Pulveret lukter som oboy-pulver, og smaker veldig godt til å være et proteinpulver. Sammenlignet med Styrk med kakao er dette pulveret litt søtere, men har jo også høyt prRead more about review stating Extreme milk chocolateoteininnhold."


"Beste proteinpulveret jeg har smakt🤤" 


"En veldig fantastisk protein som gir bra resultater etter hvert." 


"Smaker digg, blandes godt ut, 10/10" 


"Smaker utrolig godt, blandes med vann og smaken er som en vanlig milkshake. Frisk og blander seg enkelt. Høyt proteininnhold og lavt kalorinivå."


"ON Gold Standard er nok det beste proteinpulver du kan få i denne prisklassen. Smaken er god så her må du bare finne din egen favoritt, mine er vanilla icecream og doubble rich chocolate. Fordøyelsen er veldig bra, jeg har laktose intoleranse og har ingen problem med denne med 2 porsjoner daglig. Proteinopptak er og blant det beste på markedet. DeRead more about review stating Anbefales - En av de beste.

n løser seg lett opp i vann og er klump-fri. Det finnes andre produkt der opptak og fordøyelse er en tanke bedre men da til en betydelig høyere pris. Med ON Gold Standard og kreatin, gjerne fra ON, har du alt du trenger for å oppnå max gains året rundt."


"Beste protein Shake. Har den i icecream Camilla og den smaker så frisk og god. Beste måten å tilføre kroppen en god mengde protein når en som meg har ikke mulighet å spise mat så ofte Ila dagen." 


"Fantastisk smak! Jeg kastet meg endelig ut i havet av proteinpulver. Ble veldig betrygget av informasjonen gitt om produktet, men var litt skeptisk til smak.

Jeg må si at skepsisen var helt meningsløs, for denne var kjempe god!! Jeg tar denne på kvelden etter en aktiv dag, og syns denne hjelper så mye mot søtsuget som dukker opp støtt og stadig. Jeg prøvde vaRead more about review stating Fantastisk smaknilla ice cream, og syns smaker minner litt om vaniljesaus. (Men ikke for kvalmende). Er nok kjempe god å blande i andre oppskrifter, selv har jeg bare prøvd med melk og vann.
Er på boks nr 2 nå, hjelper meg med å holde matplanen og treningsprogrammet mitt."


"Den beste på markedet. 

Som overskriften sier, så er Gold Standard 100% Whey en vinner
Smaker godt og blandes lett i vann og/eller melk"


"Veldig god! Skummer ikke for mye og er heller ikke kornete, smaker som jordbærmilkshake!" 


"Kjøpte denne til samboeren min, og han synes den smaker best av proteinpulverene han har prøvd hittil. Selv tåler jeg ikke melk, men har smakt en liten slurk, og jeg synes også den smaker veldig godt."


 "Denne smakte bare godt, og har prøvd den i både melk til frokostblanding, i smoothie, i havregrøt, i pannekaker og bare med vann. Et deilig tilskudd i hverdagen❤️"


Test proteinpulver - dette sier ekspertene

Barbend: testet Gold Standard Whey og likte både den rimelige prisen, store smaksvariasjonen, fordøyelsenzymer, ingen kunstige fargestoffer, få allergener og at pulveret er testet av tredjepartsorganisasjoner for å sikre at det ikke er noen dårlige stoffer i. Samlet sett synes de at Gold Standard Whey holder det de lover.


TheWireCutter: gjorde en smakstest med myseprotein og kåret  Gold Standard Whey (Extreme milk chocolate) til best i test. 


Business Insider: testet 5 pulver og ga Gold Standard Whey en tredjeplass. Det fikk tittelen "Best smakende proteinpulver". Når de presenterer fordeler nevner de smaken, prisen, sikre ingredienser samt at pulveret er testet av en tredjepart for sikkert bruk. 


The Workout Digest: er veldig positive til Gold Standard Whey og liker først og fremst at den er enkel å mikse og at det smaker godt. De avslutter testen med å si at Gold Standard Whey er favoritten deres og at dette produktet er et utmerket valg.

 



Proteinrik mat

Ifølge Forskning.no er animalske proteiner bedre enn plantebaserte proteinkilder. De fleste animalske proteiner inneholder alle åtte essensielle aminosyrer og de fleste vegetabilske proteinene mangler minst én. Men ved å kombinere ulike plantebaserte proteinkilder kan du få i deg alle aminosyrene. Her får du noen eksempel på proteinrik mat;

 

 • Rent kjøtt, fisk og fugl
 • Egg
 • Havre
 • Melkeprodukter
 • Bønner, linser og kikerter
 • Soyaprodukter
 • Nøtter og frø
 • Quinoa
 • Avokado
 • Broccoli
 • Grovt brød

best i test proteinpulver, proteinpulver test


~ Plantebaserte proteinkilder ~



Slik utførte vi denne testen


For å finne det beste proteinpulveret har vi gransket flere aktuelle eksperttester. Vi har også konsentrert oss om å finne et pulver som har flere ulike smaker å velge mellom, det er jo tross alt en drikk man skal drikke ofte. Og sist men ikke minst - tatt hensyn til hva forbrukere som allerede har kjøpt og prøvd pulveret synes. 


Når det kommer til Gold Standard Whey er dette et utrolig populært proteinpulver som inneholder bra kilder for kroppen uten masse kunstige fargestoffer og dårlige stoffer.   


Når det kommer til forbrukerne er det mest positive omtaler som forteller at det gir god muskeloppbygging og de fleste synes det er veldig god smak!




Her kjøper du Whey Gold til lavest pris




Tips 1: Etter trening kan det være godt å myke opp kroppen og få god hjelp til hente deg raskere. Dette gjør du best med den beste massasjepistolen!


Tips 2: For å få de beste treningsresultatene er det viktig å spise rett også. Det er ikke alltid lett å få tid til å planlegge å lage gode og sunne måltid! Derfor har vi kåret den beste matkassen som gjør det enklere for deg å få hverdagspuslespillet til å gå sammen.


Tips 3: Vil du ha en smartklokke som hjelper deg i treningen? Du finner den beste smartwatch her!  


Og om du liker oss like mye som vi liker deg er du velkommen inn i Facebook-gruppen vår! Der får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har TILBUD på noen av Best i test produktene! På den måten gjør du et riktig kupp = det beste produktet til den laveste prisen! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg! 




Vanlige spørsmål og svar

 • Når skal man ta proteinpulver?
  Rett etter trening er det lurt å fylle på med protein og karbohydrater for å begynne å bygge opp kroppen.
 • Hvilket proteinpulver er best?
  Vi har valgt å kåre Gold Standard Whey som best i test akkurat nå.
 • Hvordan blander jeg proteinpulveret best?
  Har du en elektrisk mikser kan du med fordel gjøre en skikkelig god proteindrink i den. Bland mengden pulver som står på pakken med rett mengde væske. Tilsett is, banan, kanel og en teskje peanøttsmør. Miks noen sekunder og vips så har du en knallgod proteindrink!Om det skal gå fort kan du enkelt bruke en vanlig shaker.




Christopher Holmerin

Best i test: Proteinpulver

Christopher - VD på Bäst i test Guiden siden år 2018. Christopher er utdannet siviløkonom og systemviter med over 20 års erfaring innen medier, markedsføring og kommunikasjon. Christopher har hatt ansvar for flere svenske og internasjonale websider innen blant annet nyheter til Hem & Trädgård, innredning, båtliv med flere andre interesseområder. I tillegg til dette har Christopher også arbeidet som universitetslærer. 


Spesialinteressene som Christopher gransker og skriver om på Bäst i Test Guiden er innen Økonomi, Smarte Hjem, Trening, Hus & Hage og Data & IT.

Testen ble sist oppdatert