selvvanningssystem best i test - automatisk selvvanning test

Beste selvvanningssystem 2023 - reis på ferie uten bekymring

Hvis du har planer på å installere et vanningssystem i hagen og vil vite hvilket som er det beste akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle eksperttester og viktigst av alt - fått greie på hvilket selvvanningssystem vanlige forbrukere liker best! 


Alt dette er oppsummert på denne siden så du skal slippe dårlige feilkjøp og få det beste selvvanningssystemet til lavest pris direkte!


Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg det beste selvvanningssystemet NÅ!


Smart vanning

Ved å installere et selvvanningssystem med sprinkler og drypp/fuktslanger får du regelbunden vanning og dessuten bli det mer effektivt. Som for eksempel kan en dryppslange redusere vannforbruket ditt med opptil 70%


En annen fordel med et smart og moderne vanningssystem er at du kan styre alt direkte fra smarttelefonen din!


Det finnes ulike typer av digitale selvvanningssystem. De fleste styres av en gateway som kobles opp mot internett. Denne gatewayen kan sammenlignes med en router som du kobler til Wi-Fi. I kombinasjon med denne routeren er det også sensorer som registrerer om det er sollys, temperaturen og fuktigheten i jorden. 


Sensoren plasseres i bedet eller krukken. Når forholdene er ideale for vanning setter den automatisk i gang vanningen. Når sensoren kjenner at fuktighetsnivået er bra, stenger den seg av. Med denne løsningen får vekstene dine alltid rett mengde vann ved rett tilfelle


5 tips - slik vanner du på beste måte

Ifølge hageingeniør Pontus Svantesson vanner vi hagene våre "for ofte, men for lite". Derfor er det viktig at du vanner den med jevne mellomrom for å holde plantene og plenen så friske som mulig. Her kommer noen tips:


 1. Oppretthold en jevn og god fuktighetsgrad i jorden
 2. Du skal vanne på kvelden eller tidlig på morgenen
 3. Pass på at vannet når enda ned til røttene
 4. Husk å vanne i  omganger så vannet ikke siver bort fra plantene
 5. Unngå drukning i og med at dette gjør at rotcellene ikke får syre

Selvvanningssystem best i test 2023

Etter å ha gransket eksperttestene og tatt hensyn til hva forbrukerne synes er det en produsent som utmerker seg ekstra mye; Gardena med vanningsystemet Smart Water Control Set.


Beste selvvanningssystemet akkurat nå - Gardena Smart Water System

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen!)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 9 desember 2023

Gardenas smarte vanningssystemMed Gardenas startsett kan du bygge ditt eget vanningssystem. I startsettet inngår det en Water control, en sensor og en gateway (router) som kobles til hjemmenettverket. Alle disse jobber sammen for å automatisk styre vanntilførselen til hagen din. Du laster ned Gardenas Smart-app gratis.

 

Watercontrol-delen monteres på vannkranen. Den anpasser mengden vann etter informasjonen den får fra sensoren som er lys-, temperatur- og fuktighetsfølsom. Ved å ha kontroll på dette begynner vanningen når forholdene er best. På den måten blir vanningen så effektiv som mulig.

 

Den har også en frost alarm som betyr at vannkontrollen automatisk sender en varsel til GARDENA smart App før det blir for kaldt. Da er det på tide å sette vanningssystemet ut av drift og oppbevare det et frostfritt sted. 

 

Via gatewayen foregår all kommunikasjon mellom vannkontrollen og sensoren. Det er også via gatewayen du får informasjon på smarttelefonen din. Der kan du i nåtid ha kontroll på vanningen selv om du befinner deg på andre siden av jorden.

 

Start-kittet inneholder ikke slanger og lignende, det får du velge selv utefra hvordan hagen din ser ut. De mest populære tilbehørene er Gardenas Micro Drip-slanger som effektivt vanner blomsterbed, hekker og potteplanter. Disse slangene gir en konstant strøm av vanndråper til sensoren er fornøyd med fuktighetsnivået.

 

Du kan også koble til Gardenas robotgressklipper til dette systemet. Da kjører ikke robotklipperen når vanningssystemet er i gang.

 

Det eneste du trenger for at dette systemet skal fungere er et strømuttak til gatewayen og Wi-Fi tilkobling.


Om du vil se hvordan Gardenas Smart system fungerer kan du se et YouTube-klipp på ett par minutter her!

 

Her kjøper du Gardena Smart-System til best pris

CDON selger den for bare 3119 kr når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.

3119 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Gardenas smarte vanningssystem!

ComputerSalg selger Gardenas smarte vanningssystem for 3218 kr inkludert frakt når du klikker her!

Staypro selger Gardenas smarte vanningssystem for 3309 kr. Frakten er inkludert i prisen!Dette sier ekspertene om Gardenas selvvanningssystem

M3 Smart World: Skriver om Gardenas Smart System at "du aldri trenger å uroe deg for om plantene dør når du er på ferie, men du får betale en del for å slippe denne uroen"


Hemtrevligt: tar opp fordelene med å ha et automatisk selvvanningssystem som bl.a. Gardenas Smart System. Det positive med Smart-System som nevnes er blant annet at du ikke risikerer å vanne for mye pluss at plantene dine får rett mengde vann ved rett tilfelle.


Dette sier forbrukerne om testvinneren

Som vanlig nøyer vi oss ikke med å bare høre på hva ekspertene synes, men vil vite hva forbrukere som allerede har kjøpt dette systemet synes. Det er jo tross alt de som vet hvordan det fungerer i hverdagen. Her kan du lese noen eksempel på hva forbrukerne sier om Gardenas selvvanningssystem; 


"5/5 stjerner! Kommuniserer perfekt med Gardena Gateway og kontrollerer vanningen aktivt." 


"Sensoren var enkel å integrere, fungerer bra."


"Veldig enkel installering av sensoren, veldig enkel avlesing av verdiene via mobiltelefonappen."


"Jeg hadde forventet meg at de matchende batteriene skulle inkluderes."


"Behagelig, praktisk og funksjonelt produkt."


"Sensoren går veldig bra. Radioområdet på ca 18 m holder for meg."


"Installasjonen går lett ved å følge bruksanvisningen."


"Enhetene gir et godt inntrykk og er bra. Jeg gjorde først installasjonen via LAN, men i og med at jeg nådde grensen for sensorens område vekslet jeg til WLAN for å plasserer basetasjonen bedre."


"En pålitelig, brukervennlig og meningsfull enhet som gjør arbeidet lettere."


"Systemet reddet plenen min under den varme sommeren når jeg var på ferie." 


Ulemper da? Disse vil vi jo gjerne kjenne til før vi bestemmer oss for å handle, og det som både forbrukerne og ekspertene påpeker er at det ikke inngår batterier og at du trenger en sensor for hvert område som vannes i og med at fuktighetsgraden kan variere fra bed til bed, så om du skal integrere hele hagen kan det bli ganske dyrt.

Tillbehør - Micro-Drip slange

Ett av de mest populære tilbehørene til Gardenas selvvanningssystem er Micro Drip System.


Effektiv dryppvanning med - Gardena Micro-Drip

(Klikk på bildet for mer informasjon om beste prisen akkurat nå!)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 9 desember 2023

Prisjakt Gardena Micro-Drip
i samarbeid med PrisjaktDenne slangen gir effektiv vanning av røtter, hekker og potteplanter. Med 30cm mellom hvert dryppmunnstykke får du en jevn vanning. I og med at dryppmunnstykkene er selvrengjørende trenger de ikke underhold. Takket være denne effektive vanningen, i kombinasjon med sensoren som styrer vannstrømmen og når det er på tide å slutte å vanne, kan du redusere vannforbruket ditt i hagen med opptil 70%.


Ved å koble denne slangen til Gardenas Smart System får du effektiv og automatisert vanning av blomsterbedet ditt, hekken eller potteplantene dine. 


Her kjøper du tilbehøret til best pris

beste selvvanningssystemet


~ Med det beste selvvanningssystemet får hagen din den beste omsorgen og du får tid til å gjøre det du vil! ~
Tips 1: Automatisér hagearbeidet og les siden vår om den beste robotgressklipperen her! Denne gressklipperen kan du koble sammen med Gardenas Smart System. 


Tips 2: Hold hodet kaldt på sommeren, les siden vår om tester på beste kjøleskap her! Vi har også kåret den beste gassgrillen og den beste elektriske grillen. Gå ikke glipp av siden med den beste varmepumpen, da kan du spare strøm når det er kaldt.

 

Og du?! Om du liker oss like mye som vi liker deg kan du klikke deg inn på Facebook-siden vår å klikke på Liker! Da holder vi øyene oppe for deg og skriver en liten notis når det kommer noen bra tilbud eller rabattkoder du kan ha bruk for!


Låne penger

For deg som trenger ekstra penger til kjøpet ditt har vi en side med lån med lav rente.Best i test Guidens tester for Hage


Vanlige spørsmål og svar

 • 💦 Hvor ofte skal jeg vanne for beste resultat?
  - Ikke vann for ofte (2 ganger i uka er nok), men vann nøye. Pass på at vannet når ned til røttene!
 • ⏱ Når på døgnet skal jeg vanne?
  - Du skal vanne på kvelden eller tidlig på morgenen!
 • 🤔 Er det noe spesielt jeg trenger å tenke på?
  - Unngå drukning i og med at dette gjør at rotcellene ikke får oksygen!

Anita Carlsen

Best i test: Selvvanningssystem

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.


Testen ble sist oppdatert