lydplanke test 2023,Soundbar best i test - beste surround

Soundbar test 2024 - fet lyd og kinoopplevelse hjemme

Hvis du skal kjøpe deg en soundbar og vil vite hvilken som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett!


Vi har gransket alle aktuelle eksperttester og viktigst av alt - fått greie på hva vanlige forbrukere synes om lydplanken sitt.


Dette er oppsummert til deg på denne siden så du skal slippe dårlige kjøp og få den beste soundbaren til best pris direkte!


Du finner 2 lydplanker på denne siden. Den ene, testvinneren, er en billigere variant som passer alle hjem. Den gir fra seg god lyd og kan dessuten spille høyt.

Den andre soundbaren, premiumvinneren, er en kraftigere modell som passer lydentusiasten eller deg som vil ha det absolutt beste.


Beste lydplanke 2024


Derfor skal du ha en soundbar

En lydplanke/soundbar er et kompakt hjemmeteatersystem og fordelene er mange:

 • Den er trådløs så du slipper alle ledninger og dessuten kan du styre alt med samme fjernkontroll.
 • Du forbedrer lyden fra TVn din som betyr at det blir en fryd å se på TV.
 • Soundbaren blir fort en lojal følgesvenn i hjemmet ditt som gir filmene en ny dimensjon av lyd.
 • Kan brukes som en vanlig høyttaler der du kan strømme favorittmusikken din.
 • Elegant - gir en ekstra touch til hjemmet ditt.

Soundbar best i test 2024

Etter å ha gransket eksperttester og forbrukeromtaler har vi en klar vinner! Den beste soundbaren akkurat nå er Sonos Beam.


Sonos Beam er en verdsatt og høyt presterende soundbar med veldig god lyd. Den passer på at filmen, musikken og spillet høres ut som det fortjener. Med 5.1-systemet sitt er det nok kraft til å skape den beste tredimensjonale lydopplevelsen.


Det som gjør lyden så bra i Sonos Beam er først og fremst hvordan høyttalerne er rettet. Med høyttalere som er rettet både opp og til sidene fordeles lyden så bra at det gir den optimale surroundfølelsen.


Sonos lydplanke har også evnen til analysere lydsignalet i realtid takket være Trueplay-romkorreksjon og kan derfor optimere lyden via iOS-enheter. Dette gjør at du blant annet kan oppfatte stemmer i filmen selv om lyden er lav. Det er også ved lavere volum som lyden blir mer dynamisk og engasjerende som betyr at du egentlig ikke har noe større behov av å skru opp lyden, om du ikke skal høre på favorittmusikken din.


Bassregisteret når ned til 50hZ som gir god kraft og passer godt til ei normalstor stue. Har du behov for ekstra dyp bass kan det være lurt å kjøpe Sonos egne subwoofer.


De utganger du har tilgang til er:

 • 1x HDMI (TV-ARC)
 • 1x Ethernet


Når du kobler denne soundbaren til TVn din via HDMI-ARC kan du kontrollere lyden og TVn med samme fjernkontroll. Du kan også bruke touch-kontrollene på selve soundbaren for å styre volumet. Kobler du lydplanken til Amazon Alexa eller Google Assistant går dette også å gjøre med stemmestyring. Du kan også koble denne soundbaren til Apples AirPlay 2.


Sonos Beam
er en funksjonell og bra soundbar som passer deg som skal kjøpe din første soundbar men også deg som er litt mer innsatt og finsmaker innen lyd. Med støtte til de fleste strømmetjenester kan du også spille musikk fra denne soundbaren. Du kobler soundbaren via Wi-Fi  men aller lettest er det med Sonos applikasjon til smarttelefonen. Takket være den smarte programvaren får du automatiske oppdateringer.


Sonos Beam gir deg en skikkelig god og kraftig lyd fra en kompakt design. Lydplanken er bare 65cm lang og tar ikke stor plass på TV-benken.Sonos soundbar - så sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet vi anbefaler synes om det, det er jo tross alt de som har den største og beste erfaringen av bruken i hverdagen. Her kan du lese noen eksempel på omtaler Sonos Beam har fått;


"Brukt mye. Enkel å sette opp. Fornøyd med lydkvaliteten, og nydelig med google-assistent som gjør at lydplanken enkelt fungerer som stereoanlegg fra Spotify og. "


"Har ikke benyttet meg av lydplanke på TV tidligere. En annen verden med bedre lyd på film osv. Planken styres via app. Kunne ikke vært enklere."


"Produktet har blitt brukt hver dag. Bland det beste jeg har kjøpt."


"Veldig fornøyd, brukes hver dag! God lyd og veldig greit å kunne synkronisere med de andre Sonos-ene:)"


"Fantastisk produkt! Angrer ikke ett sekund på at jeg kjøpte denne lydplanken. Anbefales på det sterkeste!"


"Kjøpte denne lydplanken, da vi oppgraderte stua og er kjempefornøyd ! Passe stor og gir god lyd og har et fint design. Supert at lydanlegget kan bygges ut og styres med app i hele huset <3"


" Veldig fornøyd med kjøpet, enkel i bruk og veldig god lyd. En helt annen tv opplevelse."


"Mye lyd i liten møbel. Enkel å koble opp mot TV og eksisterende sonos-nettverk (hadde one fra før). Meget godt fornøyd og innafor på pris etter mitt ønske og behov"


"Har hatt lydplanken i 2 uker nå og er veldig førnøyd. Måtte justere litt på EQ, men disse justeringene hjalp på den ellers svake bassen. Enkel å sette opp og kobler seg fint mot mine to andre Play:1.
Jeg liker oppsettet til Sonos og appen, men hadde det ikke vært for dette så hadde jeg brukt pengene på et annet merke som gir bedre lyd. Med det sagt, Sonos leverer igjen og jeg har fått mye bedre lyd ut ifra TVen min! :)"


" Sonos beam hevet lydopplevelse fra tv mange hakk. Den glir glatt inn med sitt elegante design. Vil tro lydmessig passer den godt til små og middels store leiligheter/rom."


"Har Sonos fra før, men aldri hatt noe direkte til TV. God og fyldig lyd med direkte TV/filmavspilling og musikk. Jeg har kombinert de med to ONE SL surroundhøytalere og er MEGET fornøyd."


Her kjøper du den beste soundbaren til best pris

Hifi Klubben selger Sonos Beam for 4999 kr. Frakten er inkludert i prisen!

4999 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Sonos Beam!

Premiumvinner - Soundbar 2024

Til ekte lydentusiaster og bassdyrkere har vi en premiumvinner som klasses som den beste soundbaren som noensinne er produsert. Med bare denne lydplanken får du en dyp og trykkende bass med et bredt lydbilde. Premiumvinneren heter Sennheiser Ambeo Soundbar SB01Ambeo Soundbar er Sennheisers første kommersielle høyttaler. Den er veldig dyr og stor men elsker du bra lyd og kvalitet så er denne noe for deg.


Soundbaren er 126,5 cm lang og veier hele 18,5 kg. Derfor er det bra om den får ligge på en stabil TV-benk eller bord. Den trenger også å stå relativt fritt i og med at den har 13 innebygde hi-fi høyttalere - 6 x 4” long-throw bass/mellomtone, 5 x 1” aluminiumsdiskant, 2 x 3,5” fulltone (oppover vendt). Takket være disse trenger den ikke løse bak- og takhøyttalere for å gi fra seg god lyd.


Bassen fra soundbaren når enda ned til 30Hz, så du kommer ikke til å synes at den virker klein. I tillegg til at bassen er så dyp, følger den greit med i resten av lydbildet. Til og med surroundlyden imponerer. Filmmateriale med Dolby Atmos og Ambeo-teknikken skaper et bredt lydbilde der du oppfatter lyd som kommer ovenfra og også (nesten) bak deg. Alt dette uten ekstra høyttalere.


Når du kjøper denne lydplanken får du også med deg en liten målemikrofon som du plasserer ved TV-sofaen og helst på høyde med ørene. Denne målemikrofonen hjelper soundbaren å kalibrere lyden så du får den beste lydopplevelsen som mulig. Sennheiser anbefaler at du ikke sitter nærmere enn 2 meter fra soundbaren for å få den beste lydopplevelsen.


Koblingstypene du kan bruke er:

 • 4x HDMI hvor en har støtte for eARC 
 • 1x Ethernet (Wi-Fi fungerer selvfølgelig også)
 • 1x USB - kun til programvareoppdatering
 • 1x Optisk digital lyd inn
 • 1x Stereo RCA
 • 1x subwoofer - om du vil legge til enda mer bass


eARC-kabelen betyr at soundbaren kan føre 4K og HDR (Dolby Vision inkludert) videre til TVn. Den kan også ta imot lydsignaler fra TVn som er bra når du bruker strømmetjenester som f.eks. Netflix og HBO hvor det er mye material som er Dolby-aktivert.


Når lydplanken står på plass er det enkelt å komme i gang i og med at Sennheisers Smart Control app, som både iOS og Android har, gir deg veiledning steg for steg i installasjonsprosessen.


Sennheiser soundbar - dette sier forbrukerne

Som vi skrev tidligere nøyer vi oss ikke bare med hva ekspertene synes, vi vil vite hva forbrukere som allerede har kjøpt denne lydplanken synes om den. Her kan du lese noen eksempel på hva forbrukerne synes om sin Sennheiser Ambeo Soundbar:


"Fantastisk lyd"


"Fantastisk Atmos-løsning med bare en soundbar. Den er ikke billig men lyden er fantastisk. Jeg kommer ikke til å trenge å kjøpe et nytt hjemmekinosystem på lenge. Den trenger definitivt en veggmontert TV i og med at den er høyere enn andre lydplanker. Den er også tyngre og ser best ut om den sitter på en vegg".


"Høres ut som et stort lydsystem."


"Fantastisk lyd og bra funksjoner. Den er veldig stor så du trenger å ha TVn din montert på en vegg så soundbaren ikke er i veien for TVn. Den trenger ikke en separat subwoofer, dog har jeg vendt meg ved en sub så jeg kommer til å kjøpe en å komplettere med senere."


"Har brukt den et par uker nå og lyden er fantastisk, definitivt den beste lydbaren jeg noengang har hørt. Atmos-effektene er også veldig bra, bedre enn jeg trodde de skulle være."


"Fantastisk lyd! Klar dialog, effekter, magi!"


"Lyden er fantastisk. Veldig estetisk tiltalende. HDMI bryteren fungerer bedre enn de fleste andre soundbarsen jeg har testet. Overhead.effektene er bra."


"Skikkelig kul soundbar!"


Her kjøper du premiumvinneren

Hifi Klubben selger Sennheiser Ambeo Soundbar for 24990 kr. Frakten er inkludert i prisen!

24990 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Sennheiser Ambeo Soundbar!
Test soundbar - dette sier ekspertene

TEK.no: har testet Sonos Beam og skriver at denne lydplanken kan være det som får folk flest til å erstatte TV-høyttalerne. De gir den 8/10 poeng og skriver i konklusjonen sin at; "Sonos Beam er en knallgod lydplanke for folk flest. Så enkelt kan vi konkludere hele testen. Den har lav nok pris, god nok lyd og fungerer på nok TV-er til at den trolig vil gjøre de aller fleste veldig fornøyde."


Klikk: skriver at Sonos Beam er et kinderegg. Den gir bedre lyd til TVn, fungerer som smart-høyttaler og at den fungerer godt som en ren streaminghøyttaler. De gir pluss for den gode lyden, pene designen og at den er kompakt. De gir minus for at den kan være litt utfordrende å plassere.


Magasinet M3: har testet Sonos Beam og gir den 4/5 stjerner. De konkluderer det hele med "Sonos Beam er et smart tillegg til Sonos multiroom-familie ettersom produsenten nå tilbyr en billig og likevel moderne soundbar som både ser bra ut og gir deg mye lyd for pengene."
De gir pluss for den gode lyden, at den har støtte for stemmeassistenter, at man kan styre TV-funksjonene via HDMI og at den har Airplay 2-støtte. De gir minus for at det ikke er nok lyd til store rom og at den ikke kan spille musikk via Bluetooth-tilkobling.


The Verge: har testet Sonos Beam og liker at den er enkel å installere og at den gir en skikkelig oppgradering av den vanlige TV-lyden. De synes at Beam er en av få produkt som faktisk gjør det den lover og leverer lyd i et kompakt format som åpner en ny dimensjon fra de vanlige TV-høyttalerne. I oppsummeringen skriver de at "Sonos Beam er den enkleste måten å addere en smart-høyttaler til stuen din og samtidig oppgradere TV-lyden din."


Techradar: liker at Sonos Beam pakker en skikkelig god lyd til tross for den kompakte designen. De liker også at lydplanken har tilgang til HDMI ARC i og med at dette lar deg styre lyden med fjernkontrollen. Når det kommer til ulemper så skriver de at det ikke finnes støte for dolby atmos (noe som er på Sonos dyrere Arc-modell), samt at appen ikke er optimert for hjemmekino.


CNET: gir Sonos Beam 4/5 stjerner. De liker at det er den billigste lydplanken som gir tilgang til to stemmestyringer pluss at den ekspanderende lyden har evnen til å fylle en mindre stue fult ut.


What HiFi: synes at Sonos Beam er den beste soundbaren akkurat nå. De liker fremforalt lydplankens imponerende 3D-lyd, dypet til bassen og de smarte løsningene for strømmetjenestene og multiroom-mulighetene. De gir Sonos Beam 5/5 stjerner.


WhatHIFI: gir Sennheiser Ambeo Soundbar 5/5 stjerner takket være den fyldige og naturlige lyden, at den er dynamisk og detaljert, funksjonene og den overbevisende surroundeffekten. De eneste ulempene de nevner er at den er stor, dyr og litt vanskelig å posisjonere. De avslutter testen med å skrive; "Dette er den beste soundbaren vi har testet og den beste måten å få surroundlyd i rommet ditt uten å fylle det med små, individuelle høyttalere."


EISA: synes at Sennheiser Ambeo Soundbar er den beste soundbaren 2019-2020. Blant lovordene skriver de at den får til en skarp diskant og rystende bass. De liker også Sennheisers smarttelefon-app som gjør den lett å bruke.


TEK: har testet Sennheiser Ambeo Soundbar og gir den 8,5 poeng. De oppsummerer det hele med "Selv om Ambeo Soundbar nok mangler litt dypbass for å gi deg helt bakoversveis, er resten av lyden noe av det bedre vi har hørt – og ikke minst det beste vi har hørt fra en lydplanke. Dette er et produkt som takler det aller meste av hva du mater den med. Uansett om det gjelder film eller musikk, så er dette en aktør som serverer deg lyd av høyeste kvalitet".


Lyd & Bilde: testet 6 soundbars og kåret Sennheisers soundbar til "Verdens beste soundbar"De skriver "Sennheiser Ambeo Soundbar SB01 er den beste lydplanken vi har testet. Noensinne. Selv uten bruk av eksterne bak- og takhøyttalere evner den å tegne opp et så stort og tredimensjonalt lydbilde, at man rett og slett ikke savner noe. Dynamikken er formidabel, spesielt dialogene har en storhet som er få forunt. Sammenhengen er optimal, og det meste er fryd og gammen". Andre lydplanker i testen var blant annet Samsung HW-Q96R og Bose Soundbar 700 & Bass Module 700.


Digital Trends: gir Sennheiser 4/5 stjerner. De liker den utrolig detaljerte lyden, alle funksjoner, det polerte og intuitive grensesnittet og at den har støtte for Dolby Atmos. De liker ikke at den er så stor og derfor litt vanskelig å montere fastlydplanke best i test,lydplanke test,


~ Få beste kino opplevelsen hjemme med den beste soundbaren ~Tips 1: Nå når du vet hvilken soundbar som er best vil du kanskje lese om den beste TVn som du kan koble lydplanken til!


Om det er et Multiroomsystem du vil ha kan du se hvilke multiroomhøyttalere som er best her! Og er det et par skikkelig gode datahøyttalere du vil ha, kan vi avsløre hvilke som er de beste her!


Tips 2: Pass på å gå med i Facebook-gruppen vår så får du et lite vink når det er Tilbud på testvinneren. Det betyr at du får den beste soundbaren til best pris! Klikk på Liker så holder vi øyene oppe for deg.Philip Andrén

Best i test: Soundbar

Philip er redaktør på svenske Bäst i test Guiden siden år 2018. Han er utdannet musikkprodusent og videreutdanner seg ved siden av å jobbe på Bäst i test Guiden innen International Business.


Spesialinteressene som Philip gransker og skriver om på Bäst i test Guiden er innen Lyd & Bilde, Motor & tilbehør, Data & IT og Økonomi.

Testen ble sist oppdatert