Soundbar best i test - beste surround

Test på beste soundbar 2020

Hvis du skal kjøpe deg en soundbar og vil vite hvilken som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! Vi har gransket alle aktuelle eksperttester og viktigst av alt - fått greie på hva vanlige forbrukere synes om lydplanken sitt.


Alt dette har vi oppsummert på denne siden så du skal slippe dårlige kjøp og få den beste soundbaren direkte!


Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg soundbar som er best i test NÅ!


Jag vet allerede det jeg trenger - vis meg beste soundbar premiumvinneren NÅ!


Vi har valgt å ha med to lydplanker på denne siden. Den ene, testvinneren, er en billigere variant som passer alle hjem. Den gir fra seg god lyd og kan dessuten spille høyt. Den andre soundbaren, premiumvinneren, er en kraftigere modell som passer lydentusiasten eller deg som vil ha det absolutt beste.


Derfor skal du ha en soundbar

En lydplanke/soundbar er et kompakt hjemmeteatersystem og fordelene er mange:

 • Den er trådløs så du slipper alle ledninger og dessuten kan du styre alt med samme fjernkontroll.
 • Du forbedrer lyden fra TVn din som betyr at det blir en fryd å se på TV.
 • Soundbaren blir fort en lojal følgesvenn i hjemmet ditt som gir filmene en ny dimensjon av lyd
 • Kan brukes som en vanlig høyttaler der du kan strømme favborittmusikken din.
 • Er elegant så det gir en ekstra touch til hjemmet ditt.
Soundbar best i test 2020

Etter å ha gransket eksperttester og forbrukeromtaler har vi en klar vinner! Den beste soundbaren akkurat nå er Samsung HW-MS660


Beste soundbar - Samsung HW-MS660

Beste soundbaren akkurat nå - Samsung HW-MS660

(Klikk på sounbaren for beste pris)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 23 september 2020


Samsung HW-MS660 er en verdsatt og høyt presterende soundbar. Den gir et luksuriøst inntrykk med børstet finish og metallgrillen på fremsiden. På ene siden sitter det volum og inputknapper og på fremsiden er det et LED-display som viser hvilken kilde lyden kommer fra. 


Lyden kommer fra 9 aktive høyttalerelement som alle har en unik forsterker; 6 woofers og 3 diskant-driver som er delt inn i 3 kanaler (venstre, midten og høyre). Hver høyttaler får strøm fra en 20W forsterker. Diskanten med bredt spekter leverer klar lyd i alle retninger.


Bassen er kraftig. Den forutser og toner ned forvrengning når dette oppstår. Dette gjør at den gjengir en dyp og ren bass uten at du trenger å koble til en separat subwoofer. Vil du derimot ha veldig dyp bass så anbefaler vi at du kompletterer med en sub for å få de dypeste frekvensene. 

De høye frekvensene er tydelige og krystallklare. Du vil aldri gå glipp av hva som blir sagt i en dialog - selv i de mest actionfylte scenene.


Lyden fra Samsung HW-MS660 kan nå imponerende volum til tross for at den bare kommer fra en enhet. Det kan bli litt vel hardt når den presses opp til 90% av kapasiteten, men det fine med denne lydplanken er at du ikke trenger å presse lyden så hardt i og med at du får en så klar og god lyd ved lavere volum.


Denne soundbaren fungerer også veldig bra til musikk og er ifølge Trusted Reviews den mest musikalske soundbaren Samsung har produsert. Du kan strømme favorittmusikken din direkte fra smarttelefonen eller nettbrettet ditt med Soundbar Sound+. Du kobler deg enkelt via Bluetooth eller Wi-Fi.


Koblingstypene du kan bruke er:

 • 2x HDMI  - en HDMI inn og en ut (TV-ARC)
 • 1x Digital lydinngang (optisk)
 • 1x minijack stereo 3,5 mm


Når du kobler lydplanken til TVn din via HDMI-ARC kontrollerer du lyden og TVn med samme fjernkontroll.


Samsung HW-MS660 er funksjonell og bra. Den passer deg som skal kjøpe din første soundbar, men også deg som er mer finsmaker når det kommer til lyd. Om du vil ha en skikkelig hjemmeteater-opplevelse anbefaler vi at du på sikt kompletterer soundbaren med en separat subwoofer og bakhøyttalere.


Mer informasjon om denne soundbaren finner du på Samsungs hjemmeside.


Her kjøper du den beste soundbaren til best pris

ComputerSalg selger soundbaren for 3407 kr inkludert frakt.

3407 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Samsung HW-MS660/MS661!
Dette sier ekspertene om Samsung HW-MS 6- serie

Lyd & Bilde har testet Samsung HW-MS660 og er meget imponert. De gir den 6/6 poeng og oppsummerer det hele med; Samsung har gjort en soundbar med klar og ren lyd og den har dessuten fyldigere bass enn man skulle kunne tro i og med at den ikke har en separat subwoofer. Meget imponerende. Lyd & Bilde kårer denne soundbaren til Beste Kjøp.
De nevner at bassen kan bli litt i det fyldigste laget av og til.


I TEKs samletest av 10 lydplanker under 7000 kr gir de Samsung HW-MS660 7,5/10 poeng og synes den er bra. De liker at den har skarp dialog, fin lyd selv uten subwoofer, at den kan henges på veggen, at den har multiroomstøtte, at den kan utvides med en subwoofer og bakhøyttalere. 

De synes det er litt dumt at den bare har en HDMI-inngang, de synes ikke den spiller så veldig høyt og at designen er litt kjedelig.


Techradar: har testet Samsung HW-MS650 og er veldig positive i anmeldelsen sin. De gir soundbaren 5/5 stjerner og liker spesielt godt den kraftige lyden, bassen, at den har støtte for mange kilder og at du ikke trenger en ekstern subwoofer for å kunne nyte lyden. De liker ikke at stereolyden er limitert og at den ikke har støtte for Dolby Atmos.


Digital Trends: gir HW-MS650 4/5 stjerner. De syns at sounbaren leverer et tydelig og detaljert toppregister. De synes også at det er en god balanse mellom frekvensene. I tillegg til til lydprestasjonene liker de også designen og at den fungerer bra til både musikk og film.
Når det kommer til ulemper nevner de at dekodingen av surroundlyden er litt for rask som gjør at all lydinformasjon ikke følger med. De nevner også at suben savner litt "trykk".


Trusted Reviews: gir Samsungs HW-MS650 5/5 stjerner og synes at det er en veldig bra soundbar med stilig desig og god lyd. De synes at bassen presterer så bra at man ikke trenger en separat subwoofer. De synes det er negativt at det bare er en HDMI-inngang og at lyden er litt aggressiv ved maksimal kapasitet.


Så sier forbrukerne om soundbaren

Som alltid her på Best i test guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet vi anbefaler synes om det, det er jo tross alt de som har den største og beste erfaringen av bruken i hverdagen. Her kan du lese noen eksempel på omtaler Samsung HW-MS660 har fått;


"Veldig fornøyd. Veldig mye lyd til en fornuftig pris. Enkel å montere, enkel å styre fra kontroll,iPad eller mobiltelefon. Tar liten plass og gir mye lyd." 


"Denne soundbaren overgikk alle forventningene mine! Imponerende lydkvalitet med realistisk lyd. Jeg opplever faktisk at den leverer bedre lyd enn vårt gamle surroundanlegg. Fungerer bra til å spille musikk med. Pluss i kanten for stilren design og at man slipper ekstra fjernkontroll." 


"God lyd. Dessverre blokkerer tilkoblet TV* lydplanken over Wi-Fi. Det vil si at dersom TV-en kobles til over Wi-Fi, er det ikke mulig å finne lydplanken i Spotify. For å frigjøre planken (gjøre tilgjengelig for andre enheter over Wi-Fi) må man (fysisk) fjerne strøm til den, det er ikke tilstrekkelig å slå av TV-apparatet. Har vært i prat med Samsung support, og de kunne bekrefte at dette er slik det skal fungere." 


"Veldig bra soundbar, detaljert lyd og bra bass uten sub, imponerende lyd for musikk og film, mange tilkoblingsmuligheter og med Hdmi Arc kan du styre alt med tevens fjernkontroll." 


"Relativt enkel installasjon. Kjører den gjennom HDMI til min Samsung TV. Synes lyden er veldig god. Dialogen føles tydelig og klar. Kan selvfølgelig ikke sammenlignes med riktig hjemmeteater men for vår del føles det finere med en bra soundbar. Ikke kjørt så mye film enda, mest Netflix og TV men det er bra lyd. Anbefaler denne."


"Imponerende lyd fra en relativt liten kasse." 


"Samsung All-In-One soundbar er enskikkelig bra soundbar med herlig følelse. Klar lyd, lett att håndtere og den gir en deilig feeling uansett om du skal se film ellerhøre på musikk. Pluss i kanten for at man kan koble den til wifi og bruke den med bluetooth."


"Veldig deilig lyd og passelig fyldig bass selv om den savner en ekstern bass som mange andre soundbars pleier å ha. Har også bakhøyttalerne man kjøper separat og det høres helt ok ut i soffaen."


"Bra lyd som komplement til tvn. Stemmene blir forsterket og man hører hva som blir sagt. At det skulle være dyp bass som i beskrivelsener løgn. Tenger sub til det. Jeg er allikevel fornøyd." 


"Meget praktiske plasseringsvennlig lydplanke. Lyden er suveren, tydelig og høy bass. Gode disco anlegg." 


"Hadde passelige forventninger og må si at dette produktet veide opp til disse! Veldig bra lyd og god kvalitetsfølelse, og likevel grei bass i "liten" pakke" 


"Skikkelig bra lyd som lovet og jeg er fornøyd,bor i leilighet så man får jo respektere naboene litt :) "


"Veldig imponert av denne planken! Er sånn 50-50 av positive og negative kommentarer med at den utgir ikke så god bass, den er mer smak og behag! Jeg er utrolig fornøyd, er noe av beste plankene uten bass kasse! Jeg skal oppgradere til sub kassa som egner seg til denne senere men akkurat nå er den mer enn nok! Utrolig bra diskant lyd! Utrolig klart og fint, kjører spill, film og ikke minst musikk utrolig bra!
Jeg har å bak høyttalere koblet til, så dette utgir en utrolig bra surround lyd! Jeg anbefaler sterkt gå for noen bak høyttalere for og få full utbytte av lyd og surround!
Løp og kjøp!!"


Ulemper da? Det er jo alltid ulemper med produkter og disse vil vi gjerne vite om før vi kjøper. Og det som flere av forbrukerne klager på er bassopplevelsen, mange forventet seg en bedre bass. Noen synes også at det er vanskelig å koble den til WiFi. 

Premiumvinner - Soundbar 2020

Til ekte lydentusiaster og bassdyrkere har vi en premiumvinner som klasses som den beste soundbaren som noensinne er produsert. Med bare denne lydplanken får du en dyp og trykkende bass med et bredt lydbilde. Premiumvinneren heter Sennheiser Ambeo Soundbar SB01.

 

Soundbar best i test premium - Sennheiser Ambeo Soundbar SB01

Soundbar premiumvinner - Sennheiser Ambeo Soundbar SB01

(Klikk på soundbaren for mer informasjon om den beste prisen)

Her kjøper du premiumvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 23 september 2020


Ambeo Soundbar er Sennheisers første kommersielle høyttaler. Den er veldig dyr og stor men elsker du bra lyd og kvalitet så er denne noe for deg. 


Soundbaren er 126,5 cm lang og veier hele 18,5 kg. Derfor er det bra om den får ligge på en stabil TV-benk eller bord. Den trenger også å stå relativt fritt i og med at den har 13 innebygde hi-fi høyttalere - 6 x 4” long-throw bass/mellomtone, 5 x 1” aluminiumsdiskant, 2 x 3,5” fulltone (oppovervendt). Takket være disse trenger den ikke løse bak- og takhøyttalere for å gi fra seg god lyd. 


Bassen fra soundbaren når enda ned til 30Hz, så du kommer ikke til å synes at den virker klein. I tillegg til at bassen er så dyp, følger den greit med i resten av lydbildet. Til og med surroundlyden imponerer. Filmmaterial med Dolby Atmos og Ambeo-teknikken skaper et bredt lydbilde der du oppfatter lyd som kommer ovenfra og også (nesten) bak deg. Alt dette uten ekstra høyttalere. 


Når du kjøper denne lydplanken får du også med deg en liten målemikrofon som du plasserer ved TV-sofaen og helst på høyde med ørene. Denne målemikrofonen hjelper soundbaren å kalibrere lyden så du får den beste lydopplevelsen som mulig. Sennheiser anbefaler at du ikke sitter nærmere enn 2 meter fra soundbaren for å få den beste lydopplevelsen. 


Koblingstypene du kan bruke er:

 • 4x HDMI hvor en har støtte for eARC 
 • 1x Ethernet (Wi-Fi fungerer selvfølgelig også)
 • 1x USB - kun til programvareoppdatering
 • 1x Optisk digital lyd inn
 • 1x Stereo RCA
 • 1x subwoofer - om du vil legge til enda mer bass


eARC-kabelen betyr at soundbaren kan føre 4K og HDR (Dolby Vision inkludert) videre til TVn. Den kan også ta imot lydsignaler fra TVn som er bra når du bruker strømmetjenester som f.eks. Netflix og HBO hvor det er mye material som er Dolby-aktivert.


Når lydplanken står på plass er det enkelt å komme igang i og med at Sennheisers Smart Control app, som både iOS og Abdroid har, gir deg veiledning steg for steg i installasjonprosessen.


Her kjøper du premiumvinneren

Hifi Klubben selger soundbaren for 30998 kr. Frakten er inkludert i prisen!

30998 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Sennheiser Ambeo Soundbar!
Dette sier ekspertene

WhatHIFI: gir Sennheiser Ambeo Soundbar 5/5 stjerner takket være den fyldige og naturlige lyden, at den er dynamisk og detaljert, funksjonene og den overbevisende surroundeffekten. De eneste ulempene de nevner er at den er stor, dyr og litt vanskelig å posisjonere. De avslutter testen med å skrive; "Dette er den beste soundbaren vi har testet og den beste måten å få surroundlyd i rommet ditt uten å fylle det med små, individuelle høyttalere."


EISA: synes at Sennheiser Ambeo Soundbar er den beste soundbaren 2019-2020. Blant lovordene skriver de at den får til en skarp diskant og rystende bass. De liker også Sennheisers smarttelefon-app som gjør den lett å bruke.


TEK har testet Sennheiser Ambeo Soundbar og gir den 8,5 poeng. De oppsummerer det hele med "Selv om Ambeo Soundbar nok mangler litt dypbass for å gi deg helt bakoversveis, er resten av lyden noe av det bedre vi har hørt – og ikke minst det beste vi har hørt fra en lydplanke. Dette er et produkt som takler det aller meste av hva du mater den med. Uansett om det gjelder film eller musikk, så er dette en aktør som serverer deg lyd av høyeste kvalitet".


Lyd & Bilde: testet 6 soundbars og kåret Sennheisers soundbar til "Verdens beste soundbar"De skriver "Sennheiser Ambeo Soundbar SB01 er den beste lydplanken vi har testet. Noensinne. Selv uten bruk av eksterne bak- og takhøyttalere evner den å tegne opp et så stort og tredimensjonalt lydbilde, at man rett og slett ikke savner noe. Dynamikken er formidabel, spesielt dialogene har en storhet som er få forunt. Sammenhengen er optimal, og det meste er fryd og gammen". Andre lydplanker i testen var blant annet Samsung HW-Q96R og Bose Soundbar 700 & Bass Module 700.


Digital Trends: gir soundbaren 4/5 stjerner. De liker den utrolig detaljerte lyden, alle funksjoner, det polerte og intuitive grensesnittet og at den har støtte for Dolby Atmos. De liker ikke at den er så stor og derfor litt vanskelig å montere fast. 


WhatHIFI: har testet 11 lydplanker og gir Sennheiser Ambeo Soundbar en 3. plass Førsteplassen gikk til Sonos Beam

 


Dette sier forbrukerne

Som vi skrev tidligere nøyer vi oss ikke bare med hva ekspertene synes, vi vil vite hva forbrukere som allerede har kjøpt denne lydplanken synes om den. Her kan du lese noen eksempel på hva forbrukerne synes om sin Sennheiser Ambeo Soundbar:


"Fantastisk lyd" 


"Fantastisk Atmos-løsning med bare en soundbar. Den er ikke billig men lyden er fantastisk. Jeg kommer ikke til å trenge å kjøpe et nytt hjemmekinosystem på lenge. Den trenger definitivt en veggmontert TV i og med at den er høyere enn andre lydplanker. Den er også tyngre og ser best ut om den sitter på en vegg". 


"Høres ut som et stort lydsystem." 


"Fantastisk lyd og bra funksjoner. Den er veldig stor så du trenger å ha TVn din montert på en vegg så soundbaren ikke er i veien for TVn. Den trenger ikke en separat subwoofer, dog har jeg vendt meg ved en sub så jeg kommer til å kjøpe en å komplettere med senere." 


"Har brukt den et par uker nå og lyden er fantastisk, definitivt den beste lydbaren jeg noengang har hørt. Atmos-effektene er også veldig bra, bedre enn jeg trodde de skulle være."


"Fantastisk lyd! Klar dialog, effekter, magi!"


"Lyden er fantastisk. Veldig estetisk tiltalende. HDMI bryteren fungerer bedre enn de fleste andre soundbarsen jeg har testet. Overhead.effektene er bra."


"Skikkelig kul soundbar!"
Tips 1: Nå når du vet hvilken soundbar som er best vil du kanskje lese om den beste TVn som du kan koble lydplanken til!


Om det er et Multiroomsystem du vil ha kan du se hvilke multiroomhøyttalere som er best her! Og er det et par skikkelig gode datahøyttalere du vil ha, kan vi avsløre hvilke som er de beste her!

 

Tips 2: Pass på å gå med i Facebook-gruppen vår så får du et lite vink når det er Tilbud på testvinneren. Det betyr at du får den beste soundbaren til best pris! Klikk på Liker så holder vi øyene oppe for deg.