beste støvsuger,best i test guiden

Støvsuger best i test 2024 - bli kvitt støvet enkelt

Om du skal kjøpe deg ny støvsuger og vil vite hvilken som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle eksperttester og undersøkt hvilken støvsuger vanlige forbrukere synes er best.

 

Alt dette har vi oppsummert på denne siden så du skal slippe dårlige kjøp og få den beste direkte. Med den beste støvsugeren øker sjansen at husarbeidet går både fortere og blir litt gøyere.


Best i test støvsuger 2024
Støvsuger best i test 2024


Etter å ha gransket experttester, pratet med ekspertene og viktigst av alt; tatt hensyn til hva forbrukerne synes har vi en vinner! Det handler om en apparat fra anerkjente Electrolux og modellen heter EUOC9Green.


Electrolux EUOC9Green er en overraskende stille støvsuger. Lydnivået ligger på 65 dB som er veldig bra. Du kan høre på musikk eller prate i telefonen når du støvsuger uten at det forstyrrer. For deg som ønsker å støvsuge når barna sover eller ikke vil irritere naboen er denne også et godt valg.


Motoreffekten er på maksimalt 850W så du er sikret en god sugeevne og den havner i energiklassen A. En stor fordel er at ledningen er hele 12 meter som betyr at du slipper å bytte kontakt så ofte. Den har myke gummihjul som gjør at du unngår å ripe gulvet, disse gjør også at den er stille å dra med seg. 

 

Du får også med AeroPro 3-i-1-munnstykker som du bruker på sofaer, små hjørner og andre utilgjengelige overflater med. 

 

Electrolux EUO9Green har et vaskbart HEPA13-filter som tar bort 99,95% av allergener fra katte- og hundehår, støvmidd og pollen. Det gjør at den har beste mulige karakter (A) i partikkelutslipp. Det er gode nyheter for alle allergikere!


Her kjøper du Electrolux EUOC9Green til best prisElectrolux støvsuger -  dette sier forbrukerne om testvinneren

Som alltid på Best i test Guiden vil vi vite hva vanlige forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet en lengre tid synes om dette, det er jo tross alt de som vet hvordan produktene fungerer best i hverdagen. Her kan du lese noen av omtalene til Electrolux EUOC9Green er; 


“Satte sammen og startet opp denne maskinen i går og ble helt forfjamset av den. Du verden for en maskin! Ikke bråker den - ei heller på full styrke. Kattene som normalt fyker ut av huset - satt og så på den og lurte på når bråket skulle begynne. Den har en 12 meter strømkabel som er tynnere og mer bevegelig enn vanlige kabler. Selve maskinen sklir lydløst over gulvet og pistolhåndtaket er fantastisk enkelt å håndtere. Jeg angrer ikke på at jeg valgte å kjøpe en slik maskin fremfor de nye batteridrevne "Dyson" maskinene.” 


“Beste støvsuger jeg har hatt. Suger utrolig kraftig og er utrolig stillegående. Savner noen små børster. Dessverre er munnstykket ovalt og ikke rundt. Derfor passer ikke noe fra min gamle støvsuger. Anbefales likevel.”


“Kraftig men samtidig stillegående støvsuger som gir god verdi for pengene. Det medfølger flere munnstykker som gjør det enkelt å rengjøre hvor som helst. Lang strømledning som gir god rekkevidde. Anbefales!”


“Suger godt. Bra plassering av børstehodet”


"God sugeevne, god utforming på håndtak og veldig enkel i bruk. Bra pris. Kan anbefales"


"Synes denne støvsugeren er en av de beste jeg har hatt. Ergonomisk veldig god, super effekt som får opp alt den skal. Lite støy og lavt energiforbruk samt at den er svært allergivennlig og holder støvet der den skal fremfor billige utgaver."


"Kjøpte denne i begynnelsen av juli, er enkel å bruke, gjør husarbeid gøy :) lett å flytte med seg :)" 


"Det beste ved dette produktet er at den bråker mindre enn andre støvsugere jeg har hatt. Den har veldig bra oppsugingsevne. Jeg har to katter som røyter og ligger i sofaen. Den tar kattehårene enkelt og greit"


"Stillegående og enkel å bruke, godt med utstyr som fulgte med."


"Eg er svært fornøygd med kjøpet! Veldig god oppsugingsevne, og ein kjem til overalt med dei medfølgande børstene, som er godt konstruerte, og tek liten plass.
Ikkje noko bråk! Har aldri før hatt ein så bra støvsugar.
"  

 

Ulemper da? Vi vil jo gjerne vite om det er noen ulemper med denne så vi kan ta med oss det når vi vurderer å kjøpe.
Det som både eksperter og forbrukere har påpekt at de ikke liker er at den suger seg så lett fast i tepper. En skriver at slangen “knekker” lett så den blokkerer for luft og noen synes at munnstykket er upraktisk, men på det store og hele er forbrukerne veldig fornøyd.

 
Miele støvsuger - best på hunde- og kattehår


Støvsugeren som er best på dyrehår kommer fra det anerkjente merket Miele og modellen heter Complete C3 Cat & Dog PowerLine.


Miele er et Premium merke som alltid tar utviklingen av produktene sine på største alvor. De tester produktene sine for at de skal holde i minst 20 år som betyr at du kan føle deg sikker på at produktene du kjøper har høy kvalitet. 


Complete C3Cat&Dog PowerLine passer først og fremst pelsdyreiere, men du kan selvfølgelig bruke denne om du ikke har husdyr. I og med at den har en så sterk sugekraft og flere innstillinger til både møbler, tekstiler, harde gulv og tepper får den med seg all skitt uansett om det er hår, smuler, steiner eller støv.  


Den har en motoreffekt på 890W som gir skikkelig god sugekraft, men dessverre har dette en pris -  det gir ganske høy lydnivå på 76dB som kan være plagsomt om man er følsom for høy lyd.

 

Ledningen er 9 meter og arbeidsradien er 12 meters rekkevidde. Det betyr at du kan støvsuge store yter uten å måtte bytte kontakt. Størrelsen på posen er på 4,5 liter som betyr at du ikke trenger å bytte posen så ofte. Den veier 7,3 kg så den er litt tyngre enn gjennomsnittet.

 

Miele C3 har et AirClean Plus filter som filtrerer bort 99,9% av alle partikler. Luften er renere etter du har støvsugd enn innen. Dette filteret bør byttes en gang i året for å opprettholde ytelsen og den har en Timestrip indikator som viser når det er på tide å bytte.

 

Inne i støvsugeren finner du 3 tilbehør: møbelmunnstykke, fugemunnstykke og sugebørste kunststoffbørste. I tillegg til dette får du et vanlig munnstykke med turbobørste som passer tepper og gulv. Har du husdyr hjemme som feller mye hår er det lurt å bruke den roterende børsten som ser til at alle smuler, hårstrå og inngrodd skitt i tepper. 

 

Les gjerne mer her på Mieles hjemmeside.


Her kjøper du Mieles testvinner til lavest prisSå sier forbrukerne om Miele støvsuger

Som vi skrev tidligere vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og prøvd produktene vi anbefaler synes om dem, det er jo tross alt de som vet hvordan de fungerer best i hverdagen og det vi kan si er at forbrukere som allerede har kjøpt Miele C3 er veldig fornøyde. Noen av omtalene er; 


“Jeg er veldig fornøyd med Miele sine ting, støvsugeren deres er No 1 så det kommer alltid til å bli dette merket for oss. Dette er kvalitet hele veien, så denne anbefales om du har katter og hunder. Tar opp alt av støv og hår i en fei. Anbefales. :)”


"Var i utgangspunktet noe skeptisk til om støvsugeren ville kunne fjerne hundehår i samsvar med det som ble sagt i beskrivelsen, men ble gledelig overrasket.
Glimrende resultat!" 


"Super suge evne. Fjerner all kattehår fra sofa og teppe. Miele er Miele. Elsker lang ledning, og at den ikke bråker så mye. Kattene mine har tidligere vært redde for støvsugere, men nå leker de med den."


"Bra sugeevne, enkel å navigere rundt, gode munnstykker, pluss for flere ulike innstillinger. Og ikke minst flott farge! Meget fornøyd med denne og ser frem til flere gode år sammen." 


“Kjøpte støvsugeren for ca en mnd siden og har aldri vært mer fornøyd med en støvsuger før. Støvsuger hverdagen har herved blitt 10x lettere. Du vet når du støvsuger så drar du den flere ganger over samme flekk på gulvet? Vel, det trenger du ikke med denne støvsugeren. Den tar alt den kommer over!”

 

“Miele lager supersolide apparater, og denne holder mål. Utenom å være en fantastisk "klassisk" posestøvsuger kommer denne med et støvsugermunnstykke som roterer og som er spesielt god på å ta opp hår. Vi leste noen anmeldelser om at den ikke fungerer bra på tepper, men vi er faktisk veldig fornøyd med resultatet.”

 

“Jeg var på utkikk etter en støvsuger som kunne hjelpe meg å få opp håret etter mine 4 dyr. Jeg har to korthåra hunder og to langhåra katter så det blir en del hår på teppene, som er vanskelig for en vanlig støvsuger å få opp, men denne klarte det uten problem. Mange, blant annet meg, som ikke forstår verdien i en turbobørste. Jeg kommer ikke til å klare meg uten så lenge jeg har dyr. Anbefaler denne støvsugeren på det sterkeste!!!
Disse eksperttestene har vi gransket

Det kommer stadig nye tester og vi har valgt å fokusere på tester fra 2014 og senere. Her nedenfor ser du de aktuelle og relevante eksperttestene som du kan lese før du bestemmer deg for hvilken støvsuger du skal kjøpe.


Tænk, mai 2023 har nå testet 92 støvsugere. Det er jevnt i teten og best i test er Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine og Electrolux PD91-ANIMAL som får 72 poeng hver. Andreplassen går til Electrolux EU09 GREEN Ultra One som får 71 poeng. Og tredjeplassen får Bosch BGL S4Pet2 med 70 poeng. 


Råd & Røn, september 2022: Oppdaterte testen sin og har nå testet 74 støvsugere med i testen. Best i denne test er Miele Complete C3 Cat&Dog Powerline som fikk 71 poeng. Hakk i hæl med bare 1 poeng mindre kommer , Bosch BGLS4PET2 og Miele Complete C3 Black Diamond Line og Miele Complete C3 Score EcoLine  som får 71 poeng hver. Testen domineres i helhet av modeller fra Bosch, Miele og Electrolux.

 

Tænk oppdaterte testen sin i januar 2022 og har testet 76 støvsugere med pose. Best ut i denne testen med 73 poeng var Miele Complete C3 Black Diamond.
Andreplassen med 72 poeng hver gikk Electrolux PD91Animal og Electrolux EUO9Green som også får utnevnelsen best i test av Tænk.


Råd & Røn har testet 124 støvsugere i juni 2020 ifølge de nye energikravene som kom 2017. Magasinet konstaterer at til tross for at støvsugernes makseffekt er kvelt, er de like bra på å støvsuge som tidligere. Førsteplassen gikk til OBH Nordica Silence Force 4A+ med 73 poeng. Hakk i hæl med bare 1 poeng mindre kommer Electrolux EU09GREEN og Electrolux PD91-ANIMA som fikk 72 poeng hver.

Lengst ned på listen finner vi blant annet Severin, Clatronic, Tristar, Champion og Biltema. Disse produsentene skal du altså unngå, ifølge magasinet.


Svenske Energimyndigheten testet støvsugere i mai 2017 og fokuset lå på å måle energiforbruket, sugeevnen og støy. Grunnen til testen var at alle nye apparater skal ha en effekt på under 900 watt fra 1 september 2017.

Alle de 10 testede var gjennomsnittlig bra og største forskjellen var støynivået som lå mellom 59-83 db. Best støvopptagelse hadde Bosch BGL 8PET1 tett etterfulgt av Electrolux ZUOGREEN+.


Expressen / Testfakta testet 7 sugere i februar 2016 og kåret Electrolux UltraOne ZUOGREEN+ til best i test. Omtalen ble “Veldig bra støvfjerning og lavt lydnivå” og poengsummen 4,2 av 5,0. Poengene i denne testen ble dog gjennomsnittlig høye og Bosch og Siemens kom på en delt andreplass med 4,1 poeng hver.


Dagens Nyheter / Testfakta: (SLG laboratorium, Tyskland) undersøkte syv energieffektive støvsugere (max 1600 watt) våren 2015 og kom frem til at den beste er Electrolux ZUOGREEN. Den ble kåret til vinner fordi den har bra støvoppsamlingskapasitet og liker spesielt godt at den lager veldig lite støy. Electrolux ZUOGREEN får også høyeste karakter fra testpanelet for brukervennligheten sin.  

 

Det svenske TV-programmet PLUS testet de storselgende merkene Nilfisk, Electrolux, Philips og Miele høsten 2015 for å se hvilken produsent som gjør den beste støvsugeren akkurat nå. Undersøkelsen ble delt inn i tre del-tester og vinneren i samtlige tester ble Electrolux UltraSilencer Zusgreen som selvfølgelig da fikk tittelen Best i test.

 

Klikk testet 7 støvsugere i prisklassen fra 1800 kr til 2800 kr i desember 2015 og kåret Electrolux ZUSGREEN+ til best i test med terningkast 5. De skriver at den “er veldig brukervennlig, bra støvopptak og testens desidert mest stillegående støvsuger”.
Nilfisk Elite 107410982 fikk også terningkast 5.


Aftonbladet testet på høsten 2014, seks støvsugere som følger de nye energikravene. Best i test ble Miele Compact C2 EcoLine som fikk 4 PLUSS. På andreplass kom Electrolux UltraSilencer ZUSORIGINR som også fikk karakteren 4 av 5 PLUSS.


støvsuger test,beste støvsuger for dyrehår, 

~ Med en bra støvsuger blir husarbeidet gøyere og det går fortere! ~
Slik utførte vi denne testen

I denne guiden har vi først og fremst utgått fra hva ekspertene har skrevet om støvsugerne i testene sine. Her fant vi informasjon angående sugekraft, brukervennlighet, lydvolum, ergonomi, filtrering og arbeidsradie. Vi har også lagt fokus på at støvsugeren skal passe pelsdyreiere ettersom vi selv vet hvor vanskelig det er å bli kvitt hårene på tepper og lignende.


Støvsugerne vi anbefaler har høy sugeeffekt og klarer kravene det moderne hjemmet har. Med en høy sugeeffekt er det ofte høyt støynivå - noe du gjerne vill unngå enten du bor i leilighet eller har småbarn som sover på kveldene da mange gjerne støvsuger. Derfor har vi kåret produkter som ikke går over 80dB. 


For at støvsugingen skal være fleksibel og enkel har testvinnerne god arbeidsradie, dvs. 12 meters rekkevidde så du slipper å flytte ledningen så ofte. 


Det er også viktig at testvinnerne er bra for allergikere og ikke minst er rimelig i pris.
Her kjøper du Electrolux EUOC9Green til best pris


Her kjøper du Mieles testvinner til lavest pris

Vil du helst ikke støvsuge selv? Da finner du robotstøvsuger best i test på denne siden! Du finner også den beste håndstøvsugeren hos oss.

 

Tips! Du som melder deg på Facebookgruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på testvinneren! På den måten kan du gjøre et riktig kupp! Klikk på Liker-knappen så holder vi øynene oppe for deg i fremtiden!
Vanlige spørsmål og svar

  • Hvilken støvsuger er best i test?
    Akkurat nå er det Electrolux EU0C9 Green og Miele Complete C3 som er kåret til best i test hos oss.
  • Hva er viktig å tenke på før jeg handler en støvsuger?
    Sørg for at støvsugeren passer deg og hjemmet ditt. Her bør du tenke på sugekraft, lydnivå, arbeidsradie og hvilket filter det har. Dette bør være et HEPA -filter. Hvis du har kjæledyr er det best å velge en modell som er tilpasset dette.
  • Er en vanlig støvsuger bedre enn en robotstøvsuger?
    En vanlig støvsuger gjør mer grundig rent enn en robotstøvsuger. Robotstøvsugere passer best på harde gulv og passer deg som ikke har altfor mye møbler og tepper hjemme. En robotstøvsuger passer deg som har mye å gjøre og gjerne vil ha det fint og støvfritt når du kommer hjem fra jobb, men det er lurt å dra over gulvene litt da og da med en vanlig støvsuger.Anita Carlsen

Best i test: Støvsuger

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.

Testen ble sist oppdatert