beste støvsuger,best i test guiden

Støvsuger test 2022 - gjør husarbeidet lettere

Om du skal kjøpe deg ny støvsuger og vil vite hvilken som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle eksperttester og undersøkt hvilken apparat vanlige forbrukere synes er best.

 

Alt dette har vi oppsummert på denne siden så du skal slippe dårlige kjøp og få den beste støvsugeren direkte. Med en bra suger øker sjansen at rengjøringen hjemme går fortere og blir litt gøyere.


 

På denne siden finner du


 1. Beste støvsuger 2022
 2. Beste Electrolux støvsuger
 3. Beste Miele støvsuger
 4. Så sier ekspertene i støvsuger-testene sine


Best i test støvsuger 2022

Testvinner

Electrolux EUO9 Green

Støvsuger best i test Electrolux EUO9 Green
 • Veldig stillegående - 65dB

 • Bra sugekraft på både tepper og harde gulv

 • HEPA-filter

 • Suger seg lett fast i tepper

Beste Miele støvsuger

Miele Complete C3 Diamond Eco

Støvsuger best i test Miele Complete C3 Diamond Eco
 • 12 meters ledning

 • Stor pose på 4,5 liter

 • Brukervennlig

best pris i samarbeid med Prisjakt
Støvsuger best i test 2022

Etter å ha gransket experttester, pratet med ekspertene og viktigst av alt; tatt hensyn til hva forbrukerne synes har vi en vinner! Det handler om en apparat fra anerkjente Electrolux og modellen heter EUO9Green


Beste støvsuger akkurat nå – Electrolux EUO9 Green

(Klikk på støvsugeren for mer informasjon)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 1 juli 2022

Electrolux EUO9 GreenElectrolux har mange topplasseringer i eksperttestene og har hele 6 av de 10 beste plasseringene i svenske Råd & Røns seneste test og 5 av de 10 beste plasseringene hos danske Tænk. Electrolux har også vært vinner her på Best i test Guiden i mange omganger.

 

Motoreffekten til Electrolux EUO9Green er på maksimalt 850W så du er sikret en god sugeevne og den havner i energiklassen A. En stor fordel er at ledningen er hele 12 meter som betyr at du slipper å bytte kontakt så ofte. Den har myke gummihjul som gjør at du unngår å ripe gulvet, disse gjør også at den er stille å dra med seg. 


Lydnivået ligger på bare 65 dB som er veldig bra. Du kan støvsuge og høre på musikk, eller prate i telefonen om du vil.

 

Du får også med AeroPro 3-i-1-munnstykker som du bruker på sofaer, små hjørner og andre utilgjengelige overflater med. 

 

Electrolux EUO9Green har et vaskbart HEPA13-filter som tar bort 99,95% av allergener fra katt-og hundehår, støvmidd og pollen. Det gjør at den har beste mulige karakter (A) i partikkelutslipp. Det er gode nyheter for alle allergikere!

 

Støvsuger test - så sier forbrukerne om testvinneren

Som alltid på Best i test Guiden vil vi vite hva vanlige forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet en lengre tid synes om dette, det er jo tross alt de som vet hvordan produktene fungerer best i hverdagen. Her kan du lese noen av omtalene til Electrolux EUO9Green er; 


“Meget stillegående og sugesterk! Den er en drøm å bruke daglig. Kan anbefales til de som er ute etter en meget god å allsidig støvsuger. Og med tilbehøret som er med har du alt som trengs!” 


“Bra sug, stillegående og stilig design.”


“Skikkelig god støvsuger. Den er veldig kraftig og ekstremt støysvak”


“Suger godt. Bra plassering av børstehodet”


"God sugeevne, god utforming på håndtak og veldig enkel i bruk. Bra pris. Kan anbefales"


"Synes denne støvsugeren er en av de beste jeg har hatt. Ergonomisk veldig god, super effekt som får opp alt den skal. Lite støy og lavt energiforbruk samt at den er svært allergivennlig og holder støvet der den skal fremfor billige utgaver."


"Kjøpte denne i begynnelsen av juli, er enkel å bruke, gjør husarbeid gøy :) lett å flytte med seg :)" 


"Det beste ved dette produktet er at den bråker mindre enn andre støvsugere jeg har hatt. Den har veldig bra oppsugingsevne. Jeg har to katter som røyter og ligger i sofaen. Den tar kattehårene enkelt og greit"


"Stillegående og enkel å bruke, godt med utstyr som fulgte med."


"Eg er svært fornøygd med kjøpet! Veldig god oppsugingsevne, og ein kjem til overalt med dei medfølgande børstene, som er godt konstruerte, og tek liten plass.
Ikkje noko bråk! Har aldri før hatt ein så bra støvsugar.
"  


Så sier ekspertene om Electrolux støvsuger 

Svenske Råd & Røn kåret Electrolux EUO9Green til best i test i januar 2019 og gir den topp-poeng for at den er så stillegående, lett å jobbe med og at den slipper ut så lite partikler. I 2020 får den andreplass i Råd og Røns test. 


Danske Tænk gir også Electrolux EUO9Green utnevnelsen Best i test i september 2020 og skriver at “Dette er en veldig god suger som er veldig stille og holder støvet inne. Den klarer de fleste oppgaver veldig bra. Det eneste området der den ikke er på topp er hår på teppet der den bare får middels. Så, hvis du har en hårete venn i hjemmet, bør du vurdere å velge en annen støvsuger.”

 

Ulemper da? Vi vil jo gjerne vite om det er noen ulemper med denne så vi kan ta med oss det når vi vurderer å kjøpe.
Det som både eksperter og forbrukere har påpekt at de ikke liker er at den suger seg så lett fast i tepper. En skriver at slangen “knekker” lett så den blokkerer for luft og noen synes at munnstykket er upraktisk, men på det store og hele er forbrukerne veldig fornøyd.

 

Her kjøper du Electrolux EUO9Green til best pris


Hos Skousen betaler du bare 1934 kr for Electrolux EUO9 Green når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.

1934 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Electrolux EUO9 Green!

Tretti.no selger Electrolux EUO9 Green for bare 1934 kr når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.

Beste Miele støvsuger

Støvsuger testvinner 2 Miele Complete C3

(Klikk på støvsugeren for mer informasjon)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 1 juli 2022

Miele Complete C3 Diamond Eco


Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine har en motoreffekt på bare 550 watt, som betyr at den klarer de strenge kravene på støvsugere som begynte å gjelde den 1 september 2017. Dette gjør at den dessuten havner i energiklasse A+. Den er også toppklasset som A for rengjøringsytelse på harde gulv. 

 

Den har 12 meters rekkevidde. Det betyr at du kan støvsuge store yter uten å måtte bytte kontakt. Størrelsen på posen er på 4,5 liter som betyr at du ikke trenger å bytte posen så ofte. Den veier 7,26 kg og lydnivået ligger på 76 dB så den er litt tyngre og bråker litt mer enn gjennomsnittet.

 

Miele Complete C3 Black Diamond har et AirClean Plus filter som filtrerer bort 99,9% av alle partikler. Luften er renere etter du har støvsugd enn innen. Dette filteret bør byttes en gang i året for å opprettholde ytelsen og den har en Timestrip indikator som viser når det er på tide å bytte.

 

Les gjerne mer her på Mieles hjemmeside.

 

Så sier forbrukerne om Miele støvsuger

Forbrukere som allerede har kjøpt Miele C3 er veldig fornøyde. Noen av omtalene er; 


“Er glad for denne støvsugeren, den klarer rengjøring av både harde overflater og tepper, etter barn og husdyr”


“Er så glad! God sugeevne. Perfekt med luken med støvbørste som du kan fjerne uten å slå av støvsugeren. Perfekt å kunne håndtere sugestyrken med føttene. Knirkefritt”

 

 “Delene føles som de er bygget for å vare og den suger veldig bra. Lett å få tilgang til tilbehørene under lokket. Trenger ikke engang å stenge av støvsugeren.”, “Virkelig fornøyd med støvsugeren. Den gjør akkurat det det skal. Godt trykk”

 

“Den suger fantastisk tross den lille strømsparende motoren. Meget fin maskin.”, “Glad for kjøpet. Den har en riktig god sugeevne som er viktig for meg”, “Deilig praktisk støvsuger. Lett å håndtere. Støvsuger godt”

 

Dette sier ekspertene om Miele C3

Høsten 2020 ble Miele Complete C3 Diamond Black kåret til best i test av Danske Tænk. Den fikk toppkarakter blant annet for den store posen, at den er lett å håndtere og at den suger opp hår på gulvtepper veldig bra med standard-munnstykket sitt.


Er det noen ulemper da? Disse vil vi jo gjerne kjenne til før vi handler så vi kan ta med dem når vi bestemmer oss. Ja, det som en del forbrukere nevner er at de synes at den bråker litt for mye og en påpeker at de nye munnstykkene ikke er like bra som de gamle, men ellers så er forbrukerne veldig positive.

 

Her kjøper du Mieles testvinner til lavest pris


Whiteaway selger Miele Complete C3 Diamond Eco for bare 2129 kr inkludert frakt når du klikker her!

2129 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Miele Complete C3 Diamond Eco!

Hos Skousen betaler du bare 2325 kr for Miele Complete C3 Diamond Eco når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.


Disse eksperttestene har vi gransket

Det kommer stadig nye tester og vi har valgt å fokusere på tester fra 2014 og senere. Her nedenfor ser du de aktuelle og relevante eksperttestene som du kan lese før du bestemmer deg for hvilken støvsuger du skal kjøpe.

 

Tænk oppdaterte testen sin i september 2020 og har testet 98 støvsugere med pose. Best ut i denne testen med 73 poeng var Miele Complete C3 Black Diamond.
Andreplassen med 72 poeng hver gikk Electrolux PD91Animal og Electrolux EUO9Green som også får utnevnelsen best i test av Tænk.


Svenske Energimyndigheten testet støvsugere i mai 2017 og fokuset lå på å måle energiforbruket, sugeevnen og støy. Grunnen til testen var at alle nye apparater skal ha en effekt på under 900 watt fra 1 september 2017.

Alle de 10 testede var gjennomsnittlig bra og største forskjellen var støynivået som lå mellom 59-83 db. Best støvopptagelse hadde Bosch BGL 8PET1 tett etterfulgt av Electrolux ZUOGREEN+.


Expressen / Testfakta testet 7 sugere i februar 2016 og kåret Electrolux UltraOne ZUOGREEN+ til best i test. Omtalen ble “Veldig bra støvfjerning og lavt lydnivå” og poengsummen 4,2 av 5,0. Poengene i denne testen ble dog gjennomsnittlig høye og Bosch og Siemens kom på en delt andreplass med 4,1 poeng hver.


Dagens Nyheter / Testfakta: (SLG laboratorium, Tyskland) undersøkte syv energieffektive støvsugere (max 1600 watt) våren 2015 og kom frem til at den beste er Electrolux ZUOGREEN. Den ble kåret til vinner fordi den har bra støvoppsamlingskapasitet og liker spesielt godt at den lager veldig lite støy. Electrolux ZUOGREEN får også høyeste karakter fra testpanelet for brukervennligheten sin.  

 

Det svenske TV-programmet PLUS testet de storselgende merkene Nilfisk, Electrolux, Philips og Miele høsten 2015 for å se hvilken produsent som gjør den beste støvsugeren akkurat nå. Undersøkelsen ble delt inn i tre del-tester og vinneren i samtlige tester ble Electrolux UltraSilencer Zusgreen som selvfølgelig da fikk tittelen Best i test.

 

Klikk testet 7 støvsugere i prisklassen fra 1800 kr til 2800 kr i desember 2015 og kåret Electrolux ZUSGREEN+ til best i test med terningkast 5. De skriver at den “er veldig brukervennlig, bra støvopptak og testens desidert mest stillegående støvsuger”.
Nilfisk Elite 107410982 fikk også terningkast 5.


Aftonbladet testet på høsten 2014, seks støvsugere som følger de nye energikravene. Best i test ble Miele Compact C2 EcoLine som fikk 4 PLUSS. På andreplass kom Electrolux UltraSilencer ZUSORIGINR som også fikk karakteren 4 av 5 PLUSS.


Råd & Røn har testet 124 støvsugere i juni 2020 ifølge de nye energikravene som kom 2017. Magasinet konstaterer at til tross for at støvsugernes makseffekt er kvelt, er de like bra på å støvsuge som tidligere. Førsteplassen gikk til OBH Nordica Silence Force 4A+ med 73 poeng. Hakk i hæl med bare 1 poeng mindre kommer Electrolux EU09GREEN og Electrolux PD91-ANIMA som fikk 72 poeng hver.

Lengst ned på listen finner vi blant annet Severin, Clatronic, Tristar, Champion og Biltema. Disse produsentene skal du altså unngå, ifølge magasinet.


støvsuger test 

~ Med en bra støvsuger blir husarbeidet gøyere og det går fortere! ~ 

Etter du har støvsugd og vasket klart så er det deilig å sette seg i godstolen med en kopp kaffe! Vi vet selvfølgelig hvilken kaffetrakter som er best i test. På siden med tester på oppvaskmaskiner kan du se hvilken maskin som er Best i test akkurat nå. Vi har også tester på vaskemaskiner.

 

Tips! Du som melder deg på Facebookgruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på testvinneren! På den måten kan du gjøre et riktig kupp! Klikk på Liker-knappen så holder vi øynene oppe for deg i fremtiden!Vanlige spørsmål og svar

 • Hvilken støvsuger er best i test?
  Akkurat nå er det Electrolux EU09 Green som er kåret til best i test hos oss og andreplassen går til Miele Complete C3 Diamond.
 • Hva er viktig å tenke på før jeg handler en støvsuger?
  Sørg for at støvsugeren passer deg og hjemmet ditt. Her bør du tenke på sugekraft, lydnivå, arbeidsradie og hvilket filter det har. Dette bør være et HEPA -filter. Hvis du har kjæledyr er det best å velge en modell som er tilpasset dette.
 • Er en vanlig støvsuger bedre enn en robotstøvsuger?
  En vanlig støvsuger gjør mer grundig rent enn en robotstøvsuger. Robotstøvsugere passer best på harde gulv og passer deg som ikke har altfor mye møbler og tepper hjemme. En robotstøvsuger passer deg som har mye å gjøre og gjerne vil ha det fint og støvfritt når du kommer hjem fra jobb, men det er lurt å dra over gulvene litt da og da med en vanlig støvsuger.Best i test Guidens tester på StøvsugereAnita Carlsen

Best i test: Støvsuger

Testen ble publisert og sist oppdatert

Les også: