Støvsuger best i test

Støvsuger test 2020

Vil du vite hvilken støvsuger som er kåret til best i test den siste tiden? Da har du kommet helt rett! Vi har gransket alle støvsugertester fra ekspertene. Vi har også fått greie på hvilken støvsuger forbrukerne synes er skikkelig bra. Så har vi oppsummert resultatet på denne siden.

 

Alt for at du skal slippe dårlige kjøp og finne den beste støvsugeren direkte. Med en bra støvsuger øker sjansen at rengjøringen hjemme går fortere og blir litt gøyere.

 

Jeg vet allerede det jeg trenger, vis meg støvsuger best i test NÅ!


Vis meg beste støvsuger – et billigere alternativ NÅ!

 

Disse eksperttestene har vi gransket

Det kommer stadig nye støvsugertester og vi har valgt å fokusere på tester fra 2014 og senere. Her nedenfor ser du de aktuelle og relevante eksperttestene som du kan lese før du bestemmer deg for hvilken støvsuger du skal kjøpe.

 

Aftonbladet testet på høsten 2014, seks støvsugere som følger de nye energikravene. Best i test ble Miele Compact C2 EcoLine som fikk 4 PLUSS. På andreplass kom Electrolux UltraSilencer ZUSORIGINR som også fikk karakteren 4 av 5 PLUSS.

 

Dagens Nyheter / Testfakta: (SLG laboratorium, Tyskland) undersøkte syv energieffektive støvsugere (max 1600 watt) våren 2015 og kom frem til at den beste støvsugeren 2015 heter Electrolux ZUOGREEN. Den ble kåret til vinner fordi den har bra støvoppsamlingskapasitet og lager veldig lite støy. Electrolux ZUOGREEN får også høyeste karakter fra testpanelet for brukervennligheten sin.  

 

Det svenske TV-programmet PLUS testet de storselgende merkene Nilfisk, Electrolux, Philips og Miele høsten 2015 for å se hvilken produsent som gjør den beste støvsugeren akkurat nå. Undersøkelsen ble delt inn i tre del-tester og vinneren i samtlige tester ble Electrolux UltraSilencer Zusgreen som selvfølgelig da fikk tittelen Best i test.

 

Klikk testet 7 støvsugere i prisklassen fra 1800 kr til 2800 kr i desember 2015 og kåret Electrolux ZUSGREEN+ til best i test med terningkast 5. De skriver at den “er veldig brukervennlig, bra støvopptak og testens desidert mest stillegående støvsuger”.
Nilfisk Elite 107410982 fikk også terningkast 5 og lovordene “denne støvsugeren hører med helt i toppsjiktet i denne testen. Bra støvopptak på tepper og harde gulv”.

 

Expressen / Testfakta testet 7 støvsugere i februar 2016 og utnevnte Electrolux UltraOne ZUOGREEN+ til den beste støvsugeren 2016. Omtalen ble “Veldig bra støvfjerning og lavt lydnivå” og poengsummen 4,2 av 5,0. Poengene i denne testen ble dog gjennomsnittlig høye og Bosch og Siemens kom på en delt andreplass med 4,1 poeng hver.

 

Svenske Energimyndigheten testet støvsugere i mai 2017 og fokuset lå på å måle energiforbruket, sugeevnen og støy. Grunnen til testen var at alle nye støvsugere skal ha en effekt på under 900 watt fra 1 september 2017.

Alle de 10 støvsugerne var gjennomsnittlig bra og største forskjellen var støynivået som lå mellom 59-83 db. Best støvopptagelse hadde Bosch BGL 8PET1 tett etterfulgt av Electrolux ZUOGREEN+.

 

Råd & Røn har testet 117 støvsugere i januar 2019 ifølge de nye energikravene som kom 2017. Magasinet konstaterer at til tross for at støvsugernes makseffekt er kvelt, er de like bra på å støvsuge som tidligere. Førsteplassen gikk til Electrolux EU09GREEN og Electrolux PD91-ANIMA som fikk 72 poeng hver, og rett etter kommer flere støvsugere på en delt andreplass med 71 poeng. Det handler om Electrolux ESP72DB og EUS8GREEN samt Philips FC8721, FC8722, FC8723.

Lengst ned på listen finner vi støvsugere fra blant annet Severin, Clatronic, Tristar, Champion, Biltema og Dyson. Disse produsentene skal du altså unngå, om du vil ha en bra støvsuger 2019 ifølge magasinet.

 

Tænk oppdaterte støvsugertesten sin i april 2019 og har testet 77 støvsugere med pose. Best ut i denne testen med 73 poeng hver var Miele Complete C3 Black Diamond og Electrolux PD91Animal.
Andreplassen med 72 poeng gikk til Electrolux EUO9Green og Electrolux EUS8Green.

Støvsuger best i test 2020

Etter å ha gransket experttester, pratet med ekspertene og viktigst av alt; tatt hensyn til hva forbrukerne synes har vi en vinner! Det handler om en støvsuger fra anerkjente Miele og modellen heter Complete C3 Black Diamond EcoLine


Verdsatt av både eksperter og forbrukere – Miele Complete C3


Støvsuger best i test Miele Complete C3

(Klikk på støvsugeren for mer informasjon)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 25 oktober 2020
Miele Complete C3 Diamond Eco


Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine har en motoreffekt på bare 550 watt, som betyr at den klarer de strenge kravene på støvsugere som begynte å gjelde den 1 september 2017. Dette gjør at den dessuten havner i energiklasse A+. Den er også toppklasset som A for rengjøringsytelse på harde gulv. 

 

Den har 12 meters rekkevidde. Det betyr at du kan støvsuge store yter uten å måtte bytte kontakt. Størrelsen på posen er på 4,5 liter som betyr at du ikke trenger å bytte posen så ofte. Den veier 7,26 kg og lydnivået ligger på 76 dB så den er litt tyngre og bråker litt mer enn gjennomsnittet.

 

Miele Complete C3 Black Diamond har et AirClean Plus filter som filtrerer bort 99,9% av alle partikler. Luften er renere etter du har støvsugd enn innen. Dette filteret bør byttes en gang i året for å opprettholde ytelsen og den har en Timestrip indikator som viser når det er på tide å bytte.

 

Les gjerne mer om støvsugeren her på Mieles hjemmeside.

 

Dette sier ekspertene

Høsten 2018 ble Miele Complete C3 Diamond Black kåret til best i test av Danske Tænk. Den fikk toppkarakter blant annet for den store støvsugerposen, at den er lett å håndtere og at den suger opp hår på gulvtepper veldig bra med standard-munnstykket sitt.

 

Så sier forbrukerne

Forbrukere som allerede har kjøpt denne støvsugeren er veldig fornøyde. Noen av omtalene er; “Er glad for denne støvsugeren, den klarer rengjøring av både harde overflater og tepper, etter barn og husdyr”, “Er så glad! God sugeevne. Perfekt med luken med støvbørste som du kan fjerne uten å slå av støvsugeren. Perfekt å kunne håndtere sugestyrken med føttene. Knirkefritt”

 

 “Delene føles som de er bygget for å vare og den suger veldig bra. Lett å få tilgang til tilbehørene under lokket. Trenger ikke engang å stenge av støvsugeren.”, “Virkelig fornøyd med støvsugeren. Den gjør akkurat det det skal. Godt trykk”

 

“Den suger fantastisk tross den lille strømsparende motoren. Meget fin maskin.”, “Glad for kjøpet. Den har en riktig god sugeevne som er viktig for meg”, “Deilig praktisk støvsuger. Lett å håndtere. Støvsuger godt”

 

Er det noen ulemper da? Disse vil vi jo gjerne kjenne til før vi handler så vi kan ta med dem når vi bestemmer oss. Ja, det som en del forbrukere nevner er at de synes at den bråker litt for mye og en påpeker at de nye munsstykkene ikke er like bra som de gamle, men ellers så er forbrukerne veldig positive.

 

Her kjøper du støvsuger best i test til best pris


Whiteaway selger støvsugeren for 2219 kr inkludert frakt.

2219 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Miele Complete C3 Diamond Eco!

Hos Skousen betaler du bare 2219 kr for støvsugeren om du klikker her. Frakten er inkludert i prisen.

Beste støvsuger – et billigere alternativ

Testvinner 2 – Electrolux EUO9 Green


Støvsuger testvinner 2 – Electrolux EUO9 Green

(Klikk på støvsugeren for mer informasjon)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 25 oktober 2020
Electrolux EUO9 Green


Her ser du også en testvinner når det gjelder støvsugere. Electrolux har mange topplasseringer i ekspert-testene og har hele 6 av de 10 beste plasseringene i svenske Råd & Røns siste test og 7 av de 10 beste plasseringene hos danske Tænk. Electrolux har også vært vinner her på Best i test Guiden i mange omganger.

 

Motoreffekten til Electrolux EUO9Green er på maksimalt 850W så du er sikret en god sugeevne og den havner i energiklassen A. Støvsugeren har en arbeidsradie på 12 meter som betyr at du slipper å bytte kontakt så ofte. Den har myke gummihjul som gjør at du unngår å ripe gulvet, disse gjør også at den er stille å dra med seg. Lydnivået ligger på 6,5 dB som er veldig bra. 

 

Du får også med AeroPro 3-i-1-munnstykker som du støvsuger sofaer, små hjørner og andre utilgjengelige overflater med. 

 

Electrolux EUO9Green har et vaskbart HEPA13-filter som tar bort 99,95% av allergener fra katt-og hundehår, støvmidd og pollen. Det gjør at den har beste mulige karakter (A) i partikkelutslipp. Det er gode nyheter for alle allergikere!

 

Du kan lese mer om denne testvinneren her på Electrolux hjemmeside.

 

Så sier ekspertene

Svenske Råd & Røn kåret Electrolux EUO9Green til best i test i januar 2019 og gir den toppoeng for at den er så stillegående, lett å jobbe med og at den slipper ut så lite partikler.

Danske Tænk gir den også utnevnelsen Best i test i mars 2018 og skriver at “Denne Electrolux støvsugeren er en veldig god støvsuger som er veldig stille og holder støvet inne. Den klarer de fleste oppgaver veldig bra. Det eneste området der den ikke er på topp er hår på teppet der den bare får middels. Så, hvis du har en hårete venn i hjemmet, bør du vurdere å velge en annen støvsuger.”

 

Så sier forbrukerne

Som alltid på Best i test Guiden vil vi vite hva vanlige forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet en lengre tid synes om dette, og noen av omtalene til Electrolux EUO9Green er; 

“Meget stillegående og sugesterk! Den er en drøm å bruke daglig. Kan anbefales til de som er ute etter en meget god å allsidig støvsuger. Og med tilbehøret som er med har du alt som trengs!” 

 

“God støvsuger!”, “Bra sug, stillegående og stilig design.”, “Skikkelig god støvsuger. Den er veldig kraftig og ekstremt støysvak”, “Suger godt. Bra plassering av børstehodet”

 

“Meget god støvsuger. Parkettmunnstykket er så lavt at det kommer under lave møbler. Utblåsningsluften kommer bak, som jeg som støvallergiker har opplevd positivt sammenlignet med tidligere støvsuger, som blåste luften oppover.”

 

Ulemper da? Vi vil jo gjerne vite om det er noen ulemper med denne støvsugeren så vi kan ta med oss det når vi vurderer å kjøpe.
Det som både eksperter og forbrukere har påpekt at de ikke liker er at den suger seg så lett fast i tepper. En skriver at slangen “knekker” lett så den blokkerer for luft og noen synes at munnstykket er upraktisk, men på det store og hele er forbrukerne veldig fornøyd med denne støvsugeren.

 

Her kjøper du testvinner 2 til best pris


NetOnNet selger støvsugeren for bare 1699 kr om du klikker her. Frakten er inkludert i prisen.

1699 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Electrolux EUO9 Green!

Whiteaway selger støvsugeren for 2199 kr inkludert frakt.

Hos Skousen betaler du bare 2199 kr for støvsugeren om du klikker her. Frakten er inkludert i prisen.

Tretti.no selger støvsugeren for bare 2199 kr. Frakten er inkludert i prisen!

Tidligere kvalitetsproblem hos Electrolux

Vi hører alltid på hva forbrukerne synes om produktene sine her på Best i test Guiden. Det er de som har de beste opplevelsene når det gjelder den langsiktige bruken og deres meninger er derfor veldig viktige å få med.

 

Mellom år 2011 – 2014 kunne vi på den måten konstatere at testvinnere fra Electrolux var bra, men ikke spesiellt lenge. Det var flere forbrukere som opplevde problem etter en tid. Det handlet oftest om plastdetaljer som sprakk eller gikk istykker, f.eks. gulvmunnstykket eller håndtaket. Mange forbrukere fortalte at de har fått disse delene byttet ut – iblant flere ganger. Selvfølgelig går dette på garantien og du kan også hevde din reklamasjonsrett, men det er allikevel en grunn til irritasjon og ekstra jobb.

 

Det virker som det er endel feil på konstruksjonen på flere av støvsugerne fra Electrolux, der modellene Z8820 og ZUS3922 utmerker seg ekstra negativt. Mange PCB har gått istykker på disse støvsugerne. Testvinnere ifølge ekspertene, men de skal jo holde mer enn 2 år og dette virker dessverre ikke disse tidligere modellene fra Electrolux leve opp til.

 

bra støvsuger

Med en bra støvsuger blir husarbeidet gøyere og det går fortere! 

Etter du har støvsugd og vasket klart så er det deilig å sette seg i godstolen med en kopp kaffe! Vi vet selvfølgelig hvilken kaffetrakter som er best i test. På siden med tester på oppvaskmaskiner kan du se hvilken maskin som er Best i test akkurat nå. Vi har også tester på vaskemaskiner.

 

Tips! Du som melder deg på Facebookgruppa vår, får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på denne støvsugeren som er kåret til Best i test! På den måten kan du gjøre et riktig kupp = den beste støvsugeren til den laveste prisen. Klikk på Liker-knappen så har vi øynene oppe for deg i fremtiden!