Leter du etter tester på støvsugere? På denne siden kan du se hvilken støvsuger som er kåret til Best i test i år!

 

Støvsuger test 2019

Vil du vite hvilken støvsuger som er kåret til best i test den siste tiden? Da har du kommet helt rett! Vi har gransket alle støvsugertester fra ekspertene. Vi har også fått greie på hvilken støvsuger forbrukerne synes er skikkelig bra. Så har vi oppsummert resultatet på denne siden.

 

Alt for at du skal slippe dårlige kjøp og finne den beste støvsugeren direkte. Med en bra støvsuger øker sjansen at rengjøringen hjemme går fortere og blir litt gøyere.

 

Disse eksperttestene har vi gransket

Det kommer stadig nye støvsugertester og vi har valgt å fokusere på tester fra 2014 og senere. Her nedenfor ser du de aktuelle og relevante eksperttestene som du kan lese før du bestemmer deg for hvilken støvsuger du skal kjøpe.

 

Aftonbladet testet på høsten 2014, seks støvsugere som følger de nye energikravene. Best i test ble Miele Compact C2 EcoLine som fikk 4 PLUSS. På andreplass kom Electrolux UltraSilencer ZUSORIGINR som også fikk karakteren 4 av 5 PLUSS.

 

Dagens Nyheter / Testfakta: (SLG laboratorium, Tyskland) undersøkte syv energieffektive støvsugere (max 1600 watt) våren 2015 og kom frem til at den beste støvsugeren 2015 heter Electrolux ZUOGREEN. Den ble kåret til vinner fordi den har bra støvoppsamlingskapasitet og lager veldig lite støy. Electrolux ZUOGREEN får også høyeste karakter fra testpanelet for brukervennligheten sin.  

 

Det svenske TV-programmet PLUS testet de storselgende merkene Nilfisk, Electrolux, Philips og Miele høsten 2015 for å se hvilken produsent som gjør den beste støvsugeren akkurat nå. Undersøkelsen ble delt inn i tre del-tester og vinneren i samtlige tester ble Electrolux UltraSilencer Zusgreen som selvfølgelig da fikk tittelen Best i test.

 

Klikk testet 7 støvsugere i prisklassen fra 1800 kr til 2800 kr i desember 2015 og kåret Electrolux ZUSGREEN+ til best i test med terningkast 5. De skriver at den “er veldig brukervennlig, bra støvopptak og testens desidert mest stillegående støvsuger”.
Nilfisk Elite 107410982 fikk også terningkast 5 og lovordene “denne støvsugeren hører med helt i toppsjiktet i denne testen. Bra støvopptak på tepper og harde gulv”.

 

Expressen / Testfakta testet 7 støvsugere i februar 2016 og utnevnte Electrolux UltraOne ZUOGREEN+ til den beste støvsugeren 2016. Omtalen ble “Veldig bra støvfjerning og lavt lydnivå” og poengsummen 4,2 av 5,0. Poengene i denne testen ble dog gjennomsnittlig høye og Bosch og Siemens kom på en delt andreplass med 4,1 poeng hver.

 

Svenske Energimyndigheten testet støvsugere i mai 2017 og fokuset lå på å måle energiforbruket, sugeevnen og støy. Grunnen til testen var at alle nye støvsugere skal ha en effekt på under 900 watt fra 1 september 2017.

Alle de 10 støvsugerne var gjennomsnittlig bra og største forskjellen var støynivået som lå mellom 59-83 db. Best støvopptagelse hadde Bosch BGL 8PET1 tett etterfulgt av Electrolux ZUOGREEN+.

 

Råd & Røn har testet 117 støvsugere i januar 2019 ifølge de nye energikravene som kom 2017. Magasinet konstaterer at til tross for at støvsugernes makseffekt er kvelt, er de like bra på å støvsuge som tidligere. Førsteplassen gikk til Electrolux EU09GREEN og Electrolux PD91-ANIMA som fikk 72 poeng hver, og rett etter kommer flere støvsugere på en delt andreplass med 71 poeng. Det handler om Electrolux ESP72DB og EUS8GREEN samt Philips FC8721, FC8722, FC8723.

Lengst ned på listen finner vi støvsugere fra blant annet Severin, Clatronic, Tristar, Champion, Biltema og Dyson. Disse produsentene skal du altså unngå, om du vil ha en bra støvsuger 2019 ifølge magasinet.

 

 

Her er den beste støvsugeren 2019

Den støvsugeren som anbefales akkurat nå i flere eksperttester og som dessuten er høyt verdsatt av forbrukere, er en støvsuger fra Philips. Og modellen heter Performer Expert FC8721.

 

 

Verdsatt av både eksperter og forbrukere – Philips FC8721

(Klikk på støvsugeren for mer informasjon på Philips hjemmeside)

 

Se dagens aktuella pris

 

Philips Performer Expert FC8721 har en motoreffekt på bare 650 watt, som betyr at den klarer de strenge kravene på støvsugere som begynte å gjelde den 1 september 2017. Dette gjør at den dessuten havner i energiklasse A. Den er også toppklasset som A for rengjøringsytelse på harde gulv. 

 

Den har 11 meters rekkevidde. Det betyr at du kan støvsuge store yter uten å måtte bytte kontakt. Den veier bare 5 kg og er derfor veldig lett å jobbe med. Lydnivået ligger på 78 dB

 

Philips FC8721 har et HEPA13-filter som tar bort 99,95% av allergener fra katt-og hundehår, støvmidd og pollen. Det gjør at den har beste mulige karakter (A) i partikkelutslipp. Dessuten er den sertifisert som allergivennlig av ECARF (European Centre for Allergy Research Foundation). Det er gode nyheter for alle allergikere!

 

Dette sier eksperter og forbrukere

Våren 2017 blev den kåret til best i test av Danske Tænk. Den fikk toppkarakter blant annet for den store støvsugerposen og den enkle reguleringen av sugeeffekten. I svenske Råd & Røn fikk den en delt andreplass i den store testen deres av 92 støvsugere, sommeren 2018.

 

I Klikks test kom Philips Performer Expert FC8723 på en delt andreplass med terningkast 4. Anmeldelsen lyder; ” En jevnt over bra støvsuger. Ganske bra støvopptak på tepper, meget bra på harde gulv. Denne støvsugeren har også testens beste munnstykke. Det sklir lett og sitter godt mot alle underlag”

 

Forbrukere som allerede har kjøpt denne støvsugeren er også veldig fornøyde. Gjennomsnittspoengene fra over 60 forbrukere er hele 4,7 av 5 poeng og de skriver blant annet; “En sterk støvsuger for en familie med støvallergikere. Støvsuger virkelig rent. Dessuten er den lett å bære (har to etasjer).”, “Dette er den beste støvsugeren jeg har hatt, helt utrolig. Perfekt med mange ulike munnstykker som følger med.”, “Mye for pengene. Bra og stillegående med ekstra tilbehør. Veldig fornøyd!.”, “Slangen og munnstykkene virker som de er av god kvalitet”, “Den suger bra, har lang ledning, er relativt stillegående og den velter ikke i tid og utide som min gamle gjorde.”, “Jeg kan virkelig anbefale denne støvsugeren. Du kommer ikke til å angre.”

 

Er det noen ulemper da? Disse vil vi jo gjerne kjenne til før vi handler så vi kan ta med dem når vi bestemmer oss. Ja, det som en del forbrukere nevner er at de synes at den bråker litt form mye og noen mener at munnstykket er litt høyt og tungt, men ellers så er de veldig positive.

 

Les gjerne mer om støvsugeren her på Philips hjemmeside.

 

Her kjøper du testvinneren til best pris

 

Du får denne støvsugeren hos Proshop for bare 1837 kr. Frakt på 119 kr kommer i tillegg.

 

Hos CDON koster den 1837 kr når du klikker her. Frakten er inkludert i prisen.

 

 

Kampanjepriser hos WhiteAway, Skousen og Tretti!

TIPS! Akkurat nå er det flere hvitevareforhandlere som har kampanjepriser på mengder av varer. Har du planer om å kjøpe nye hvitevarer kan det derfor være lurt å kikke gjennom tilbudene deres først og se om det er noe som passer deg.

Klikk deg inn på favorittbutikken din for å se hvilke tilbud som er aktuelle idag:

Lykke til med innkjøpene dine!

 

Tidligere kvalitetsproblem hos Electrolux

Vi hører alltid på hva forbrukerne synes om produktene sine her på Best i test Guiden. Det er de som har de beste opplevelsene når det gjelder den langsiktige bruken og deres meninger er derfor veldig viktige å få med.

 

Mellom år 2011 – 2014 kunne vi på den måten konstatere at testvinnere fra Electrolux var bra, men ikke spesiellt lenge. Det var flere forbrukere som opplevde problem etter en tid. Det handlet oftest om plastdetaljer  som sprakk eller gikk istykker, f.eks. gulvmunnstykket eller håndtaket. Mange forbrukere fortalte at de har fått disse delene byttet ut – iblant flere ganger. Selvfølgelig går dette på garantien og du kan også hevde din reklamasjonsrett, men det er allikevel en grunn til irritasjon og ekstra jobb.

 

Det virker som det er endel feil på konstruksjonen på flere av støvsugerne fra Electrolux, der modellene Z8820 og ZUS3922 utmerker seg ekstra negativt. Mange PCB har gått istykker på disse støvsugerne. Testvinnere ifølge ekspertene, men de skal jo holde mer enn 2 år og dette virker dessverre ikke disse tidligere modellene fra Electrolux leve opp til.

 

 

 

Med en bra støvsuger blir husarbeidet gøyere og det går fortere!


 

Etter du har støvsugd og vasket klart så er det deilig å sette seg i godstolen med en kopp kaffe! Vi vet selvfølgelig hvilken kaffetrakter som er best i test. På siden med tester på oppvaskmaskiner kan du se hvilken maskin som er Best i test akkurat nå. Vi har også tester på vaskemaskiner.

 

Tips! Du som melder deg på Facebookgruppa vår, får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på denne støvsugeren som er kåret til Best i test! På den måten kan du gjøre et riktig kupp = den beste støvsugeren til den laveste prisen. Klikk på Liker-knappen så har vi øynene oppe for deg i fremtiden!


 • Søk på Best i Test Guiden


 • Kjøp billig på Internett
 • 1837 kr

  (Frakt 119 kr)

   

  1837 kr
  (Fri frakt)

   

   

   

  Arrow-til-butikkene
Om Best i Test Guiden