Den beste grillen!

 

Den beste grillen 2019

Om du skal du kjøpe ny grill og vil vite hva ekspertene, magasinene og vanlige hjemmekokker synes er best har du kommet helt rett!

 

Vi har gransket alle aktuelle grilltester for å komme frem til hvilken grill som er den beste akkurat nå. Vi fokuserer på de litt større modellene på denne siden. De som først og fremst passer i hagen eller på verandaen. Derfor har vi valgt bort de små elektriske grillene og fokusert på gassgriller eller kullgriller istedet.

 

Oppdrag: Finn den beste grillen til maks 6 000 kr.

 

Vis meg den beste grillen NÅ!

 

Kullgrill eller gassgrill – hva er best?

Per Rune Lunderby, administrerende direktør i Smart Club AS, forteller til DinSide at 98 prosent av alle griller de selger er gassgriller. Kari og Ola Nordmann vil altså helst ha en gassgrill. Hva vil du ha?

 

Vill du ha litt hjelp med å bestemme deg så kan vi vise deg både fordeler og ulemper med både kull og gass for å gjøre grillingen til en velduftende og nytelsefull sommeropplevelse. Vi sammenfatter noen her: 

 

Fordelene med en gassgrill er først og fremst at den blir fort varm og det er enkelt å regulere temperaturen og dermed grilleffekten. Du trenger ikke å bruke tennvæske og risikere at maten tar smak av det. Det blir også en lavere kostnad per grilling, selv om innkjøpsprisen på en gassgrill er høyere.

Ulempene med gassgriller er at de krever mer vedlikehold for å holde seg fine, i og med at fett og matrester ikke forbrennes på samme måte. De har ikke heller den karakteristiske duften man forventer seg ved en grillstund.

 

Fordelene med en kullgrill er at det er denne typen grill de fleste tenker på når de vil få frem den der riktige følelsen og duften, som for mange er like viktig som grillresultatet. Røyksmaken kommer til sin rett og maten får den utmerkende smaken som vi vil ha når vi griller hjemme. Kullgrillen kan også bli skikkelig varm og det er lett å bruke f.eks. røykflis for å variere smaken.

Ulempene med kullgriller er håndteringen av kull og at det kreves mer tid til å få en jevn og bra grillglød ved tillagingen. Man trenger litt mer forutseende innen maten står på bordet. 

 

 

Best i test – Gassgrill/kullgrill

Her nedenfor kan du se de grilltestene som er gjort de siste årene. Du kan også se hva de grill-elskende forbrukerne synes om grillene sine. Men for deg som har litt hastverk presenterer vi vinneren direkte.

 

Kampen står i dag først og fremst mellom to produsenter; Weber og Landmann. Begge disse er testvinnere hos ekspertene, men i og med at flere forbrukere har rapportert at de har hatt problem med rust og dårlig kvaltet på Landmann-grillene sine (les mer om dette lengre ned på siden) velger vi nå å rette oppmerksomheten mot konkurrenten Weber .

 

Weber har griller i mange prisklasser og rent generelt får du en bedre grill om du er villig til å legge ned mer penger. Rundt 30 000 kroner er ikke helt umulig å bruke på f.eks Weber summit E-670. Og for all del, her kan du se mesterverket! Men for oss som gjerne har litt penger igjen etter innkjøpet, snur vi blikket mot den grillen som er best, både i tester og når det gjelder pris.

 

 

Best i test vinneren – Weber Q3200

(Klikk på bildet for mer informasjon på Webers hjemmeside)

 

Se dagens pris

 

Gullmedaljen går akkurat nå til Weber Q3200. En gassgrill med 2 rustfrie brennere som har vunnet flere eksperttester og er dessuten veldig høyt verdsatt av hjemmekokkene. 

 

Basen og lokket på denne grillen er i aluminium, brennerne av rustfritt stål og støpejernsrist. Det er elektronisk tenning som gjør det lett å tenne grillen, og så justerer du varmen lett med de trinnløse varmereulatorene. Termometeren på lokket hjelper deg så du lett kan ha kontroll på temperaturen. 

 

Den ene brenneren er “P”-formet. Det gjør at indirekte grilling er mulig, akkurat som de store Spirit-, Genesis- og Summit-modellene. De sammenleggbare sidebordene er praktiske å legge tilbehør på mens du lager maten. Grillplassen er hele 46 x 65 og grillvognen har hjul som gjør at den er lett å flytte. Les gjerne mer om grillen på Webers hjemmeside

 

Weber Q3200 har også en lillebror, som heter Q3000. Fordelen med Q3200 er at den har elektronisk tenning, lampe i håndtaket og en ekstra hylle. Grillene i seg selv er identiske, men i og med at det ikke skiller så mange hundrelappene på prisen, så velger de fleste å kjøpe Q3200 direkte.

 

Ekspertene gir gjentatte ganger høye poeng til grillene fra Weber og Klikk kåret Weber Q3000 til best i test med terningkast 6.

Den fikk også bra plassering både hos DinSide som begge ga Weber Q3000 terningkast 5.

 

Grillen er dessuten veldig godt likt av forbrukere. Etter at 28 hjemmekokker har gitt poeng, er gjennomsnittet på hele 4,8 av 5,0 poeng!
Noen av de positive anmeldelsene er: “Grillen er skikkelig bra, rask oppvarming og i praksis 3 brennere. Alle materielle valg føles gjennomtenkt og gedigne. Den ser mindre ut enn fullstore griller, men det er en illusjon – grillområdet er større enn mange andre griller og er nok til store selskap.”, “Blir varm fort. Enkel å rengjøre. Grillresultatet er perfekt! Steaks, grillspett eller en hederlig flintasteik blir perfekt!”, “Varmer jevnt på hele overflaten. Støpejernsristen gir et fint mønster på kjøttet. Bra byggekonstruksjon!”, “Har brukt kull i over 15 år og har aldri vurdert gass…Nå kommer jeg nok aldri til å vurdere å bruke kull igjen, det er bare tungvint.”

 

Ulempene da? For det må jo finnes noe som er mindre bra med alle produkt. Men med Weber Q3200 er det faktisk vanskelig å finne noen utvetydig misnøye. Forbrukerne er i stort sett fornøyde!

 

Her kjøper du grillen til best pris

Hos NetonNet kjøper du Weber Q3200 for bare 5490 kroner. Frakten hjem til deg inngår i prisen.

 

Og vil du heller ha den litt enklere modellen Q3000 så får du også kjøpt denne hos NetonNet. For denne betaler du bare 4995 kroner inkludert frakt.

 

 

Eksperttester – Grill

Hvilke grilltester har vi lest før vi bestemte oss? Jo, det er en hel del tester å lese i jakten på den beste grillen og her får du en liste over de mest interessante. Du finner de seneste testene høyest opp på listen.

 

Din Side, 2017: Testet 8 gassgriller i prisklassen rundt 5000 kroner. I denne testen var det 3 griller som fikk dele på førsteplassen med terningskast 5. Det handler om Weber Q3000, Nordic Season – Huntington 4+1 og Outdoor Chef Ascona 570 G. Testpanelet sier at det er “vanskelig å kåre en klar vinner”, men at det de har felles er at de gir nok varme og sprer varmen godt. 
Dårligst ut kom Landmann Miton PTS 3.1 i denne testen.

 

ViMenn, 2017: Testet griller som koster rundt 5000 kr. Jurymannen sier at ingen av grillene var direkte dårlige, men at han har et par favoritter. Landmann Avalon og Weber Performer går rett til topps med terningkast 6.

 

Aftonbladet, 2017: Den store grillduellen – Landmann mot Weber! Svenske Aftonbladet satte Webers Master Touch (kull) opp mot Landmann Triton PTS 3.0 (gass) for å se hvilken som er den beste av de beste og om du skal ha gass eller kull. De delte opp testen i 10 omganger og det er ganske så jevnt mellom disse to, men de kårer en vinner og med knappe 2 poeng mer –  40 mot 38 – vinner Weber Master Touch. 

 

Magasinet M3, 2017: Testet 6 griller for å finne den beste gassgrillen rundt 10 000 kroner. Weber vant stort, da begge grillene deres plasserte seg på gullplassen med 9 av 10 poeng. Det handlet om modellene Weber Genesis E330 og Weber Genesis II E-410. Magasinet skriver blant annet;“Skikkelig bra å jobbe med. Fordelingen av varmen og at det går fort å regulere temperaturen er noe vi virkelig imponeres av. Kvalitetsfølelsen rett gjennom er slående og noe skrammel eller ustabilitet i konstruksjonen merker vi ikke av i det hele tatt. Legg deretter til mengden av tilbehør som leveres av produsentenen, alt fra bestikk til røykbokser, så blir valget enkelt: Sommeren tilhører Weber!”
Sølvplassen med 8 av 10 poeng gikk til Landmann Avalon PTS 5.1+ med utnevnelsen M3 Anbefaler.

 

TV2 hjelper deg, april 2016: Testet 3 gassgriller; Biltema, Landmann Triton og Weber Original E-310, og best ut av disse kom Weber Original E-310 med terningkast 4. Sølvplassen gikk til Landmann Triton med terningkast 3 og dårligst ut kom Biltemas gassgrill med bare terningkast 1 (!). 

 

Aftonbladet (WiseGuide), 2015: Testet 6 elgriller i prisklassen budsjett til luksus. Avisen konstaterer at en elektrisk grill er løsningen når du ikke kan grille med kull eller gass, men at du med den beste elektriske grillen allikevel kan oppnå fine grillresultat. Weber Q 1400 vant overleget og utnevnt til best i test. Til tross for at det er den dyreste grillen i denne testen, er den verdt pengene og ble vinner med 5 av 5 poeng for et høyt kvalitetsintrykk, at den er real og stabil pluss at den gir et veldig raskt og bra grillresultat.

 

Klikk, juni 2014: Testet 9 mellomstore griller og vinneren i testen ble Weber Q3000 med terningkast 6 og ordene “meget god varmeevne og bra varmefordeling“. På andreplass med terningkast 5 kom Gassgrill Futur Vanilla.

 

Klikk, juni 2014: Utførte en test av store gassgriller og best i test med terningkast 5 ble Weber Spirit Premium E-320-GBS.
Det de mente var pluss med grillen var; god varmeevne, suverent jevn varme over hele risten og enkel å bruke.

 

Aftonbladet / Hus & Hem, 2013: Den beste gassgrillen ble Barbecook Brahma 5.2 med ordene “En grill i mellomprisklassen med overraskende høy kapasitet og mye følelse og kvalitet for pengene.” Broil King Regal 440 Pro og Broil King Crown 440 fikk også 4 av 5 poeng i denne testen.

 

Smartson, 2011: I en test av 10 kullgriller, ble GrillChef Grilltønne best i test, etterfulgt av Landmann Black Pearl og Weber One-Touch som fikk en delt andreplass.

 

Aftonbladet, 2009: Når det gjelder Gassgrillene i denne testen, kammet Grand Hall 325 hjem høyeste poengsum og ble best i test med fire PLUS. Like mange PLUS fikk Weber Performer som tar hjem førsteprisen i kategorien kullgriller.

 

Smartson, 2009: I en test av gassgriller hos Smartson ble Sunwind Opal Master best i test med 21 av 25 poeng. Prislappen kan dog være litt avskrekkende for deg som skal kjøpe grill, i og med at det handler om rundt 10 000 kr for denne grillen. 

 

Expressen, 2009: I en heldekkende test av griller i Expressen ble det delt ut flest vepser til Webet Summit og Teja Smoker 1628 som begge fikk karakteren 5. Prislappen ligger på rundt 25 000-35 000 kr, som da betyr at disse ikke er ment for hvem som helst, og derfor kan det jo være interessant å nevne Grand Hall 325 og Sansy Garden Nordic som fikk 4 vepser og har en atskillig behageligere pris.   

 

Aftenposten /Smartson, 2008: I en test av 10 griller ble Weber Performer testvinner med hele 22 av 25 poeng. På en delt andreplass kom Primus Trio og Grand Hall 325 som begge fikk 21 poeng.

 

 

Nyt sommerkveldene med nygrillet fra den beste grillen

 

Dette sier forbrukerne om grillen sin

Som vanlig her på Best i test Guiden vil vi også vite hva forbrukerne synes. Selv om vi har full respekt for ekspertanmeldelser, så er det jo allikevel forbrukerne som har mest erfaring av grillen. De kan også oppdage ting som kanskje dukker opp etter en lengre tids bruk.

 

Og når vi hører på forbrukerne så er det Webers griller som topper listene. Modeller som One-Touch, Performer og Q-serien er høyt verdsatt. De fleste er enige om at en Webergrill er en god investering, uavhengig av prisklassen. Lovordene fra forbrukere hagler også tett og 13 av de 15 mest verdsatte grillene på Prisjakt, er fra Weber (jan 2018)

 

Når det gjelder Landmanns griller er ikke forbrukerne like positive. De klager på uforståelige instruksjoner og dårlig passform på delene allerede ved monteringen.

Etter en kort tid er det mange som rapporterer at grillen er ustabil, ruster og fargen løsner allerede etter et par grillinger. Helt enkelt – dårlig byggekvalitet. Dette gjør at vi unngår Landmanns griller til de beviser at grillene ikke bare er bygd for å vinne tester, men også for å vinne nordmennenes hjerter.

 

 

 

Bonus – Beste grillkullet og lighterne

Selvfølgelig vil du også ha det beste grillkullet til grillen din. Et kull som gir deg lang grilltid, lite bøss (små kullbiter) og så lite aske som mulig.
Da kan du lese disse testene av grillkull og briketter:

  1. Sommeren 2012 gjorde ICA-Kuriren en test og resultatet overasket. Du kan lese hele testen her eller se sammenstillingen her (om du har dårlig tid).
  2. TV-programmet Plus utførte en test av grillbriketter våren 2014. Best i test ble også denne gangen et grillkull som selges hos Plantasjen. Denne gangen ble det Webers grillbriketter som ble vinner. Les mer her.
  3. Testfakta undersøkte også briketter sommeren 2014, og best i test ble også denne gangen Weber grillbriketter med poengsummen 3,3. Akkurat som i Plus testen (nummer 2 ovenfor). Det er ikke alltid at dyrest er best, men denne gangen virker det som det er så.
  4. Visste du at det fins noe som heter kokosbriketter? DinDide har testet disse og om du vil du se hvordan det gikk, klikk her!

Vil du ha en bra lighter også, den sorten som pleier å kalles for gass lighter, bål lighter eller grill lighter? Da får du hjelp av denne testen som er utført av svenske Hyresgästföreningen. Det viser seg at det går like bra å kjøpe en lighter for 10 kr som for 400 kr! Men – det gjelder å velge rett!

 

Skal du ikke kjøpe en grill akkurat nå, men vil vite hva som er best i fremtiden? Gå med i Facebook-gruppen vår, så holder vi øynene oppe for deg! Vi skriver en notis så fort vi ser at noen har Tilbud på ovenstående grill. På den måten kan du gjøre et skikkelig bra kupp, den beste grillen til lavest pris! Klikk på LIKER så holder vi deg oppdatert i fortsettelsen!

 

Gå ikke glipp av våre andre tester! Vi har bl.a. sjekket hvilken kaffetrakter som er den beste. Det kan jo være bra å ha når du skal servere kaffe til gjestene etter grillingen. Eller hvorfor ikke forevige kvelden med noen bra bilder? Vi har tester på speilreflekskamera og den beste fremkallingen av bilder.

 

For at du skal få mer tid til å grille i sommer, anbefaler vi deg å lese om den beste robotgressklipperen.

 


  • Søk på Best i Test Guiden

Om Best i Test Guiden