Gassgrill test 2023 - best i test gassgrill

Gassgrill test 2024 - med denne lykkes du garantert med grillfesten

Om du skal du kjøpe ny grill og vil vite hva ekspertene, magasinene og vanlige hjemmekokker synes er best har du kommet helt rett!

 

Vi har gransket alle aktuelle grilltester for å komme frem til hvilken grill som er den beste akkurat nå. Vi fokuserer på de litt større modellene på denne siden. De som først og fremst passer i hagen eller på verandaen. Derfor har vi valgt bort de små elektriske grillene og fokusert på gassgriller i stedet.

 

Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg den beste gassgrillen NÅ!


Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg den beste mellomstore grillen NÅ!

 

Kullgrill eller gassgrill - hva er best?

Det er fordeler og ulemper med både kull og gass for at grillingen skal bli en velduftende og hyggelig opplevelse. Vi oppsummerer noen her:

 

Fordelene med en gassgrill er først og fremst at den blir fort varm og det er enkelt å regulere temperaturen og dermed grilleffekten. Du trenger ikke å bruke tennvæske og risikere at maten tar smak av det. Det blir også en lavere kostnad per grilling, selv om innkjøpsprisen på en gassgrill er høyere.

Ulempene med gassgriller er at de krever mer vedlikehold for å holde seg fine, i og med at fett og matrester ikke forbrennes på samme måte. De har ikke heller den karakteristiske duften man forventer seg ved en grillstund.

 

Fordelene med en kullgrill er at det er denne typen grill de fleste tenker på når de vil få frem den der riktige følelsen og duften, som for mange er like viktig som grillresultatet. Røyksmaken kommer til sin rett og maten får den utmerkende smaken som vi vil ha når vi griller hjemme. Kullgrillen kan også bli skikkelig varm og det er lett å bruke f.eks. røykflis for å variere smaken.

Ulempene med kullgriller er håndteringen av kull og at det kreves mer tid til å få en jevn og bra grillglød ved tillagingen. Man trenger å være litt mer forutseende innen maten står på bordet.
Gassgrill best i test 2024

Nedenfor ser du grill-testene som er gjort de siste årene. Du kan også se hva de grill-elskende forbrukerne synes om grillene sine. Men for deg som har litt hastverk presenterer vi vinneren direkte.

 

Kampen står i dag først og fremst mellom to produsenter; Weber og Landmann. Begge disse er testvinnere hos ekspertene, men i og med at flere forbrukere har rapportert at de har hatt problem med rust og dårlig kvalitet på Landmann-grillene sine (les mer om dette lengre ned på siden) velger vi nå å rette oppmerksomheten mot konkurrenten Weber .

 

Weber har griller i mange prisklasser og rent generelt får du en bedre grill om du er villig til å legge ned mer penger. Rundt 30 000 kroner er ikke helt umulig å bruke på f.eks. Weber summit E-670. Men for oss som gjerne har litt penger igjen etter innkjøpet, snur vi blikket mot den grillen som er best, både i tester og når det gjelder pris.

Gassgrill best i test – Weber  Genesis® II E-310 GBS 

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen akkurat nå!)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 26 februar 2024

Prisjakt Weber Genesis® II E-310 GBS
i samarbeid med PrisjaktGullmedaljen går akkurat nå til Weber Genesis® II E-310. En gassgrill med 3 kraftige brennere som har vunnet flere eksperttester og er dessuten veldig høyt verdsatt av hjemmekokkene. 

 

Grillen har elektronisk tenning som gjør det lett å tenne grillen uten å måtte tenke på fyrstikker og lightere. I og med at det er tre brennere kan du lett justere temperaturen og hvor du vil ha varmen, det er smart når du skal grille mat som trenger litt lengre tid – som kylling eller steik.

 

Lokket på denne grillen er poselenemaljert og har innebygd termometer som hjelper deg så du lett har kontroll på temperaturen. 

 

Grillen har noe som kalles Flavorizer Bars som fanger opp dråper som ryker og freser og gir maten en god røyksmak. Sidebordene er praktiske å legge tilbehør på mens du lager maten. Grillplassen er hele 68 x 48 og grillvognen har hjul som gjør at den er lett å flytte. Les gjerne mer om grillen på Webers hjemmeside.

 

Ekspertene gir gjentatte ganger høye poeng til grillene fra Weber og Testfakta kåret Weber Genesis® II E-310 til best i test med 4,5 av 5 poeng.

Den fikk også bra plassering både hos Cnet og Toptenreviews som begge gir Weber Genesis® II E-310 mange gode lovord.

 

Weber Genesis gassgrill - dette sier forbrukerne

Grillen er godt likt av forbrukere som allerede har kjøpt og brukt denne grillen. Her kan du lese noen av de positive anmeldelsene: 


“Har alltid likt webers griller, så det var en selvfølge da jeg skulle bytte opp meg fra min gamle kullgrill. Må si at jeg er imponert over kvaliteten og hvor robust den er. Blir mye grilling i sommer :)” 

 

“En veldig god gassgrill som er rask og holder jevn temperatur. Tre grillsoner lar deg grille flere forskjellige typer kjøtt og tilbehør samtidig. Ganske lett å rengjøre i og med at det er emalje på rista.”


“Solid grill – høyeste kvalitet! Tok ca 2 timer å montere, men bruksanvisningen var lett å følge og alt stemte. Jeg er super glad!” 


“God kvalitet, det la jeg merke til allerede under installasjonen. Lett å håndtere og gode grillresultater. Man tenker ikke på at det er noen kullsmak som mangler.”

 

“Flott grill. Solid, godt bygget. Så langt kan man lage mat på hele overflaten. Tennes raskt.” 


“Jeg har hatt denne Weber-modellen grillen i 3 år og bruker den svært ofte. Jeg har nettopp fått en annen til et annet hjem. Webergriller har eksepsjonell kvalitet rett ut av esken og en stor verdi. Det tar omtrent 75 minutter å sette den sammen. Den fungerer direkte med et knappetrykk og blir veldig varm. Det er den aller beste grillen jeg noensinne har eid. Jeg holder den dekket med Weber vinyldekselet og gjør den ren hver vår og høst. Den 3 år gamle grillen ser ut og fungerer som ny. Du kommer ikke til å bli skuffet.”

 

Ulempene da? For det må jo finnes noe som er mindre bra med alle produkt. Men med Weber Genesis® II E-310 GBS er det faktisk vanskelig å finne noen utvetydig misnøye, det eneste vi har funnet er at det er noen som synes det er litt jobb å sette den sammen, men ellers er forbrukerne stort sett fornøyde!

 

Her kjøper du Weber Genesis E-310 til best pris

Weber Q3000 grill best i test

For deg som synes testvinneren er for stor og ønsker en mindre grill anbefaler vi en grill som har vunnet flere eksperttester og er høyt verdsatt av forbrukere. Det handler selvfølgelig om Weber og modellen heter Q3000.

Testvinner mellomstore griller - Weber Q3000

(Klikk på grillen for mer informasjon om den beste prisen akkurat nå!)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 26 februar 2024

Prisjakt Weber Q3000
i samarbeid med Prisjakt
Vis færre priser Vis flere priserWeber Q3000 har alt du trenger og er en kompakt, stilfull og moderne gassgrill med 2 rustfrie brennere. Den har en grillflate på 63 x 45 cm og kommer med fastmontert rullevogn med tre integrerte redskapskroker og oppbevaringsplass til varmehylle.


Lokket og bunnen er av formpresset aluminium, brennerne av rustfritt stål og støpejernristen er porselenemaljert. Du tenner grillen enkelt ved å trykke inn gnisttenneren og du justerer varmen med den trinnløse varmeregulatoren. Termometeren på lokket hjelper deg å følge temperaturen under grillingen.


Den ene brenneren er P-formet som gjør indirekte grilling mulig, akkurat slik man får i Webers større Spirit-, Genesis- og Summit-serier. Sidebordene er foldbare og gir deg ekstra plass som du kan legge tilbehør på mens du griller. 


Vil du lese mer om Weber Q3000 kan du gjøre det her på Webers hjemmeside

 

Ekspertene er imponert over denne grillen og Klikk kåret den til best i test med terningkast 6. Du kan lese flere eksperttester nedenfor.


Weber gassgrill - dette sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva vanlige forbrukere synes om produktene vi anbefaler, det er jo tross alt de som har den viktigste erfaringen om bruken i hverdagen. Her kan du lese noen av omtalene Q3000 har fått; 


"Svært solid og bra grill som er enkel å montere og enkel i bruk. Tar ikke mye plass på verandaen og virker som at den holder i mange sesonger."


" For det første må jeg si at jeg ble overrasket over hvor stor grillflaten på denne grillen var! Har brukt den nå hele sommeren og er kjempefornøyd!"


" Gikk nylig til innkjøp av en ny grill, og ville ha en med god kvalitet. Valget stod mellom Q2000 eller Q3000, men etter å ha kjent på kvaliteten til stativet falt valget lett på Q3000. Etter ca 20 min monteringstid skulle grillen nytes. Lett brukerveiledning (litt som Ikea/ Lego). Trenger bare en stjernetrekker til hele jobben. Gassregulator er ferdig montert. Grillen har god og jevn varme, griller maten perfekt og har ett hav av tilbehør. Superfornøyd og maten smaker veldig godt, forutsatt gode råvarer. Lett å rengjøre, bare å sette på maks så blir alt forkullet og kan børstes lett av. Anbefaler kun en 5 kg gassflaske, da 10 kg ikke får plass under på stativet, som er noe av hensikten med den."


" Brukervennlig grill til å ha på balkongen/ terrassen.
Holder fin og jevn tempratur, ekstremt lett å holde ren."


" Har en Q3200 fra før til hjemmebruk. Q3000 var derfor et enkelt valg når grill til hytta måtte fornyes. Den er enkel å montere og god kvalitet på materialene som er brukt. Varmefordelingen er jevn og ikke noe problem med å trylle frem perfekte biffer. Foruten perfekt grillresultat så egner den seg også som steke/bakeovn. Baking av brød, kaker osv funker utmerket. To separate brennere sørger for temperaturen lett lar seg justere og kontrollere."


" Kjøpte grillen for ca en mnd. siden, har brukt den til å grille middag hver dag i to uker nå. Super å grille kjøtt, pølser og kylling på. Med bake stein har vi steikt pizza og rundstykker."


" Den tar liten plass, griller jevnt og det er lett å kontrollere varmen"


" Dette er grillen for deg som vil ha en grill som kan gjøre alt, men som ikke vil bruke mer plass enn nødvendig. Q-serien av Webers griller er mobile, og har mye ekstrautstyr som gjør at du kan grille, steke, bake og alt du ofte må ha en betydelig større grill til å gjøre. Enkel å sette sammen er den også." 

 

" Finnes ingenting med denne grillen som ikke gjør meg glad. Den er perfekt.

Positive sider:
- Meget god plass, som dere ser på bildet så kan du grille mye på en gang.
- Oppvarming på null komma niks, pleier å måtte grille på laveste temperatur, og det er likevel varmere enn det varmeste på min forrige grill.
- Varmetermometer i lokket, som faktisk fungerer. Ypperlig når man skal steike store kjøttstykker, for eksempel.
- Lett å gjøre rein. Bruker selv bare en hageslange og en skrubb på ristene så er det gjort på 10 minutt, og en klut til å ta av fettbelegget inni. Og wips ferdig vasket på Ca ett kvarter!
- Sidehyllene. Ser større ut i virkeligheten enn på bildet. Laget klart alt på skjærefjøl på kjøkkenet, og tok like gjerne med hele fjølen ut og satte den på en av sidehyllene. Enklere blir det ikke.

Negative sider:
- Det regner for mye i Bergen så jeg får ikke grillet hver eneste dag...
- Ellers er det faktisk ingenting negativt jeg kan si om denne grillen!"


Hjemmekokkene er veldig fornøyd med denne grillen og skulle det være så at grillen ikke holder det den lover så gir Weber deg opptil 5 års garanti!


Weber Q3000 har en storebror som heter Q3200. Disse er nesten identiske, eneste forskjellen er at Q3200 har elektrisk tenning istedet for trykknapp og en gassflaskebeholder, så om Q3000 er utsolgt kan du kjøpe Q3200 og få samme gode kvalitet.


Her kjøper du Weber Q3000 til best pris

Best i test gassgrill - dette sier ekspertene

Hvilke grilltester har vi lest før vi bestemte oss? Jo, det er en hel del tester å lese i jakten på den beste grillen og her får du en liste over de mest interessante. Du finner de seneste testene høyest opp på listen.

 

Magasinet M3, 2019; Har testet 8 griller og gullpokalen i denne testen deles av to kjendiser på grillmarkedet! Weber Genesis II og Landmann Avalon PTS+ 3.1. får begge 9 av 10 poeng i denne testen.

 

Testfakta, 2018; Har testet 6 ulike griller og best i denne testen er Weber Genesis II E-310 med 4,5 av 5 poeng. Andreplassen går til Grillstar Brisbane 4B med 4,0 poeng.

 

Aftonbladet, 2018; Best i test er Outdoor Chef Ascona 570 med 5+. Den dyre og gedigne grillen Broil King Regal XL  BLK får også 5+ av Aftonbladet.
Weber Genesis II E-210, Weber Genesis IIE610 GBS,  Jamie Oliver Explorer 6500 og Outdoor Chef p-420 G får alle 4+ og deler på andreplassen i denne testen.

 

Din Side, 2017: Testet 8 gassgriller i prisklassen rundt 5000 kroner. I denne testen var det 3 griller som fikk dele på førsteplassen med terningskast 5. Det handler om Weber Q3000, Nordic Season – Huntington 4+1 og Outdoor Chef Ascona 570 G. Testpanelet sier at det er “vanskelig å kåre en klar vinner”, men at det de har felles er at de gir nok varme og sprer varmen godt.
Dårligst ut kom Landmann Miton PTS 3.1 i denne testen.

 

ViMenn, 2017: Testet griller som koster rundt 5000 kr. Jurymannen sier at ingen av grillene var direkte dårlige, men at han har et par favoritter. Landmann Avalon og Weber Performer går rett til topps med terningkast 6.

 

Aftonbladet, 2017: Den store grillduellen – Landmann mot Weber! Svenske Aftonbladet satte Webers Master Touch (kull) opp mot Landmann Triton PTS 3.0 (gass) for å se hvilken som er den beste av de beste og om du skal ha gass eller kull. De delte opp testen i 10 omganger og det er ganske så jevnt mellom disse to, men de kårer en vinner og med knappe 2 poeng mer –  40 mot 38 – vinner Weber Master Touch. 

 

Magasinet M3, 2017: Testet 6 griller for å finne den beste gassgrillen rundt 10 000 kroner. Weber vant stort, da begge grillene deres plasserte seg på gullplassen med 9 av 10 poeng. Det handlet om modellene Weber Genesis E330 og Weber Genesis II E-410. Magasinet skriver blant annet;“Skikkelig bra å jobbe med. Fordelingen av varmen og at det går fort å regulere temperaturen er noe vi virkelig imponeres av. Kvalitetsfølelsen rett gjennom er slående og noe skrammel eller ustabilitet i konstruksjonen merker vi ikke av i det hele tatt. Legg deretter til mengden av tilbehør som leveres av produsentenen, alt fra bestikk til røykbokser, så blir valget enkelt: Sommeren tilhører Weber!”
Sølvplassen med 8 av 10 poeng gikk til Landmann Avalon PTS 5.1+ med utnevnelsen M3 Anbefaler.

 

TV2 hjelper deg, april 2016: Testet 3 gassgriller; Biltema, Landmann Triton og Weber Original E-310, og best ut av disse kom Weber Original E-310 med terningkast 4. Sølvplassen gikk til Landmann Triton med terningkast 3 og dårligst ut kom Biltemas gassgrill med bare terningkast 1 (!). 

 

Klikk, juni 2014: Testet 9 mellomstore griller og vinneren i testen ble Weber Q3000 med terningkast 6 og ordene “meget god varmeevne og bra varmefordeling“. På andreplass med terningkast 5 kom Gassgrill Futur Vanilla.

 

Klikk, juni 2014: Utførte en test av store gassgriller og best i test med terningkast 5 ble Weber Spirit Premium E-320-GBS.
Det de mente var pluss med grillen var; god varmeevne, suverent jevn varme over hele risten og enkel å bruke.


Dette sier forbrukerne om grillen sin

Som vi skrev tidligere vil vi også vite hva forbrukerne synes. Selv om vi har full respekt for ekspertanmeldelser, så er det jo allikevel forbrukerne som har mest erfaring av grillen. De kan også oppdage ting som kanskje dukker opp etter en lengre tids bruk.

 

Og når vi hører på forbrukerne så er det Webers griller som topper listene. Modeller som One-Touch, Genesis, Performer og Q-serien er høyt verdsatt. De fleste er enige om at en Webergrill er en god investering, uavhengig av prisklassen. Lovordene fra forbrukere hagler også tett og 16 av de 20 mest verdsatte grillene på Prisjakt, er fra Weber (juni 2020)

 

Når det gjelder Landmanns griller er ikke forbrukerne like positive. De klager på uforståelige instruksjoner og dårlig passform på delene allerede ved monteringen.

Etter en kort tid er det mange som rapporterer at grillen er ustabil, ruster og fargen løsner allerede etter et par grillinger. Helt enkelt – dårlig byggekvalitet. Dette gjør at vi unngår Landmanns griller til de beviser at grillene ikke bare er bygd for å vinne tester, men også for å vinne nordmennenes hjerter.


best i test gassgrill


~ Nyt sommerkveldene med nygrillet fra den beste grillen ~ 
Bonus til deg som har kullgrill

Selvfølgelig skal du ha det beste grillkullet til kullgrillen din. Et kull som gir deg lang grilltid, lite bøss (små kullbiter) og så lite aske som mulig.
Da kan du lese disse testene av grillkull og briketter:

  1. Sommeren 2012 gjorde ICA-Kuriren en test og resultatet overrasket. Du kan lese hele testen fra ICA her!
  2. TV-programmet Plus utførte en test av grillbriketter våren 2014. Best i test ble Webers grillbriketter.
  3. Testfakta undersøkte også briketter sommeren 2014, og best i test ble også denne gangen Weber grillbriketter med poengsummen 3,3. Akkurat som i Plus testen (nummer 2 ovenfor). Det er ikke alltid at dyrest er best, men denne gangen virker det som det er så.

 Tips 1! Skal du ikke kjøpe en grill akkurat nå, men vil vite hva som er best i fremtiden? Gå med i Facebook-gruppen vår, så holder vi øynene oppe for deg! Vi skriver en notis så fort vi ser at noen har Tilbud på ovenstående grill. På den måten kan du gjøre et skikkelig bra kupp, den beste grillen til lavest pris! Klikk på LIKER så holder vi deg oppdatert i fortsettelsen!

 

Tips 2! For deg som heller er ute etter en vanlig hederlig kullgrill finner du beste kullgrill her!


Tips 3! Og du som liker pizza men helst vil lage maten ute - nå finner du pizzaovn best i test her!


Christopher Holmerin

Best i test: Grill

Christopher - VD på Bäst i test Guiden siden år 2018. Christopher er utdannet siviløkonom og systemviter med over 20 års erfaring innen medier, markedsføring og kommunikasjon. Christopher har hatt ansvar for flere svenske og internasjonale websider innen blant annet nyheter til Hem & Trädgård, innredning, båtliv med flere andre interesseområder. I tillegg til dette har Christopher også arbeidet som universitetslærer. 


Spesialinteressene som Christopher gransker og skriver om på Bäst i Test Guiden er innen Økonomi, Smarte Hjem, Trening, Hus & Hage og Data & IT.


Testen ble sist oppdatert

Les også: