Gassgrill best i test

Den beste grillen 2020

Om du skal du kjøpe ny grill og vil vite hva ekspertene, magasinene og vanlige hjemmekokker synes er best har du kommet helt rett!

 

Vi har gransket alle aktuelle grilltester for å komme frem til hvilken grill som er den beste akkurat nå. Vi fokuserer på de litt større modellene på denne siden. De som først og fremst passer i hagen eller på verandaen. Derfor har vi valgt bort de små elektriske grillene og fokusert på gassgriller eller kullgriller istedet.

 

Oppdrag: Finn den beste grillen til maks 10 000 kr.

 

Vis meg den beste grillen NÅ!

 

Kullgrill eller gassgrill – hva er best?

Det er fordeler og ulemper med både kull og gass for at grillingen skal bli en velduftende og hyggelig opplevelse. Vi oppsummerer noen her:

 

Fordelene med en gassgrill er først og fremst at den blir fort varm og det er enkelt å regulere temperaturen og dermed grilleffekten. Du trenger ikke å bruke tennvæske og risikere at maten tar smak av det. Det blir også en lavere kostnad per grilling, selv om innkjøpsprisen på en gassgrill er høyere.

Ulempene med gassgriller er at de krever mer vedlikehold for å holde seg fine, i og med at fett og matrester ikke forbrennes på samme måte. De har ikke heller den karakteristiske duften man forventer seg ved en grillstund.

 

Fordelene med en kullgrill er at det er denne typen grill de fleste tenker på når de vil få frem den der riktige følelsen og duften, som for mange er like viktig som grillresultatet. Røyksmaken kommer til sin rett og maten får den utmerkende smaken som vi vil ha når vi griller hjemme. Kullgrillen kan også bli skikkelig varm og det er lett å bruke f.eks. røykflis for å variere smaken.

Ulempene med kullgriller er håndteringen av kull og at det kreves mer tid til å få en jevn og bra grillglød ved tillagingen. Man trenger å være litt mer forutseende innen maten står på bordet.Best i test – Gassgrill

Her nedenfor kan du se de grilltestene som er gjort de siste årene. Du kan også se hva de grill-elskende forbrukerne synes om grillene sine. Men for deg som har litt hastverk presenterer vi vinneren direkte.

 

Kampen står i dag først og fremst mellom to produsenter; Weber og Landmann. Begge disse er testvinnere hos ekspertene, men i og med at flere forbrukere har rapportert at de har hatt problem med rust og dårlig kvalitet på Landmann-grillene sine (les mer om dette lengre ned på siden) velger vi nå å rette oppmerksomheten mot konkurrenten Weber .

 

Weber har griller i mange prisklasser og rent generelt får du en bedre grill om du er villig til å legge ned mer penger. Rundt 30 000 kroner er ikke helt umulig å bruke på f.eks Weber summit E-670. Og for all del, her kan du se mesterverket! Men for oss som gjerne har litt penger igjen etter innkjøpet, snur vi blikket mot den grillen som er best, både i tester og når det gjelder pris. Best i test vinneren – Weber Genesis® II E-310 GBS

Best i test vinneren – Weber  Genesis® II E-310 GBS 

(Klikk på bildet for mer informasjon)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 5 april 2020


Gullmedaljen går akkurat nå til Weber Genesis® II E-310. En gassgrill med 3 kraftige brennere som har vunnet flere eksperttester og er dessuten veldig høyt verdsatt av hjemmekokkene. 

 

Grillen har elektronisk tenning som gjør det lett å tenne grillen uten å måtte tenke på fyrstikker og lightere. I og med at det er tre brennere kan du lett justere temperaturen og hvor du vil ha varmen, det er smart når du skal grille mat som trenger litt lengre tid – som kylling eller steik.

 

Lokket på denne grillen er poselenemaljert og har innebygd termometer som hjelper deg så du lett har kontroll på temperaturen. 

 

Grillen har noe som kalles Flavorizer Bars som fanger opp dråper som ryker og freser og gir maten en god røyksmak. Sidebordene er praktiske å legge tilbehør på mens du lager maten. Grillplassen er hele 68 x 48 og grillvognen har hjul som gjør at den er lett å flytte. Les gjerne mer om grillen på Webers hjemmeside. 

 

Ekspertene gir gjentatte ganger høye poeng til grillene fra Weber og Testfakta kåret Weber Genesis® II E-310 til best i test med 4,5 av 5 poeng.

Den fikk også bra plassering både hos Cnet og Toptenreviews som begge gir Weber Genesis® II E-310 mange gode lovord.

 

Grillen er dessuten veldig godt likt av forbrukere som allerede har kjøpt og brukt denne grillen. Her kan du lese noen av de positive anmeldelsene: “Har alltid likt webers griller, så det var en selvfølge da jeg skulle bytte opp meg fra min gamle kullgrill. Må si at jeg er imponert over kvaliteten og hvor robust den er. Blir mye grilling i sommer :)” 

 

“En veldig god gassgrill som er rask og holder jevn temperatur. Tre grillsoner lar deg grille flere forskjellige typer kjøtt og tilbehør samtidig. Ganske lett å rengjøre i og med at det er emalje på rista.”, “Solid grill – høyeste kvalitet! Tok ca 2 timer å montere, men bruksanvisningen var lett å følge og alt stemte. Jeg er super glad!”, “God kvalitet, det la jeg merke til allerede under installasjonen. Lett å håndtere og gode grillresultater. Man tenker ikke på at det er noen kullsmak som mangler.”

 

“Flott grill. Solid, godt bygget. Så langt kan man lage mat på hele overflaten. Tennes raskt.”, “Jeg har hatt denne Weber-modellen grillen i 3 år og bruker den svært ofte. Jeg har nettopp fått en annen til et annet hjem. Webergriller har eksepsjonell kvalitet rett ut av esken og en stor verdi. Det tar omtrent 75 minutter å sette den sammen. Den fungerer direkte med et knappetrykk og blir veldig varm. Det er den aller beste grillen jeg noensinne har eid. Jeg holder den dekket med Weber vinyldekselet og gjør den ren hver vår og høst. Den 3 år gamle grillen ser ut og fungerer som ny. Du kommer ikke til å bli skuffet.”

 

Ulempene da? For det må jo finnes noe som er mindre bra med alle produkt. Men med Weber Genesis® II E-310 GBS er det faktisk vanskelig å finne noen utvetydig misnøye, det eneste vi har funnet er at det er noen som synes det er litt jobb å sette den sammen, men ellers er forbrukerne stort sett fornøyde!

 

Her kjøper du grillen til best pris


Gjeldende butikkpriser idag 5 april 2020


Eksperttester – Grill

Hvilke grilltester har vi lest før vi bestemte oss? Jo, det er en hel del tester å lese i jakten på den beste grillen og her får du en liste over de mest interessante. Du finner de seneste testene høyest opp på listen.

 

Magasinet M3, 2019; Har testet 8 griller og gullpokalen i denne testen deles av to kjendiser på grillmarkedet! Weber Genesis II og Landmann Avalon PTS+ 3.1. får begge 9 av 10 poeng i denne testen.

 

Testfakta, 2018; Har testet 6 ulike griller og best i denne testen er Weber Genesis II E-310 med 4,5 av 5 poeng. Andreplassen går til Grillstar Brisbane 4B med 4,0 poeng.

 

Aftonbladet, 2018; Best i test er Outdoor Chef Ascona 570 med 5+. Den dyre og gedigne grillen Broil King Regal XL  BLK får også 5+ av Aftonbladet.
Weber Genesis II E-210, Weber Genesis IIE610 GBS,  Jamie Oliver Explorer 6500 og Outdoor Chef p-420 G får alle 4+ og deler på andreplassen i denne testen.

 

Din Side, 2017: Testet 8 gassgriller i prisklassen rundt 5000 kroner. I denne testen var det 3 griller som fikk dele på førsteplassen med terningskast 5. Det handler om Weber Q3000, Nordic Season – Huntington 4+1 og Outdoor Chef Ascona 570 G. Testpanelet sier at det er “vanskelig å kåre en klar vinner”, men at det de har felles er at de gir nok varme og sprer varmen godt.
Dårligst ut kom Landmann Miton PTS 3.1 i denne testen.

 

ViMenn, 2017: Testet griller som koster rundt 5000 kr. Jurymannen sier at ingen av grillene var direkte dårlige, men at han har et par favoritter. Landmann Avalon og Weber Performer går rett til topps med terningkast 6.

 

Aftonbladet, 2017: Den store grillduellen – Landmann mot Weber! Svenske Aftonbladet satte Webers Master Touch (kull) opp mot Landmann Triton PTS 3.0 (gass) for å se hvilken som er den beste av de beste og om du skal ha gass eller kull. De delte opp testen i 10 omganger og det er ganske så jevnt mellom disse to, men de kårer en vinner og med knappe 2 poeng mer –  40 mot 38 – vinner Weber Master Touch. 

 

Magasinet M3, 2017: Testet 6 griller for å finne den beste gassgrillen rundt 10 000 kroner. Weber vant stort, da begge grillene deres plasserte seg på gullplassen med 9 av 10 poeng. Det handlet om modellene Weber Genesis E330 og Weber Genesis II E-410. Magasinet skriver blant annet;“Skikkelig bra å jobbe med. Fordelingen av varmen og at det går fort å regulere temperaturen er noe vi virkelig imponeres av. Kvalitetsfølelsen rett gjennom er slående og noe skrammel eller ustabilitet i konstruksjonen merker vi ikke av i det hele tatt. Legg deretter til mengden av tilbehør som leveres av produsentenen, alt fra bestikk til røykbokser, så blir valget enkelt: Sommeren tilhører Weber!”
Sølvplassen med 8 av 10 poeng gikk til Landmann Avalon PTS 5.1+ med utnevnelsen M3 Anbefaler.

 

TV2 hjelper deg, april 2016: Testet 3 gassgriller; Biltema, Landmann Triton og Weber Original E-310, og best ut av disse kom Weber Original E-310 med terningkast 4. Sølvplassen gikk til Landmann Triton med terningkast 3 og dårligst ut kom Biltemas gassgrill med bare terningkast 1 (!). 

 

Aftonbladet (WiseGuide), 2015: Testet 6 elgriller i prisklassen budsjett til luksus. Avisen konstaterer at en elektrisk grill er løsningen når du ikke kan grille med kull eller gass, men at du med den beste elektriske grillen allikevel kan oppnå fine grillresultat. Weber Q 1400 vant overleget og utnevnt til best i test. Til tross for at det er den dyreste grillen i denne testen, er den verdt pengene og ble vinner med 5 av 5 poeng for et høyt kvalitetsintrykk, at den er real og stabil pluss at den gir et veldig raskt og bra grillresultat.

 

Klikk, juni 2014: Testet 9 mellomstore griller og vinneren i testen ble Weber Q3000 med terningkast 6 og ordene “meget god varmeevne og bra varmefordeling“. På andreplass med terningkast 5 kom Gassgrill Futur Vanilla.

 

Klikk, juni 2014: Utførte en test av store gassgriller og best i test med terningkast 5 ble Weber Spirit Premium E-320-GBS.
Det de mente var pluss med grillen var; god varmeevne, suverent jevn varme over hele risten og enkel å bruke.

 

Aftonbladet / Hus & Hem, 2013: Den beste gassgrillen ble Barbecook Brahma 5.2 med ordene “En grill i mellomprisklassen med overraskende høy kapasitet og mye følelse og kvalitet for pengene.” Broil King Regal 440 Pro og Broil King Crown 440 fikk også 4 av 5 poeng i denne testen.

 

Smartson, 2011: I en test av 10 kullgriller, ble GrillChef Grilltønne best i test, etterfulgt av Landmann Black Pearl og Weber One-Touch som fikk en delt andreplass.

 

Aftonbladet, 2009: Når det gjelder Gassgrillene i denne testen, kammet Grand Hall 325 hjem høyeste poengsum og ble best i test med fire PLUS. Like mange PLUS fikk Weber Performer som tar hjem førsteprisen i kategorien kullgriller.

 

Smartson, 2009: I en test av gassgriller hos Smartson ble Sunwind Opal Master best i test med 21 av 25 poeng. Prislappen kan dog være litt avskrekkende for deg som skal kjøpe grill, i og med at det handler om rundt 10 000 kr for denne grillen. 

 

Aftenposten /Smartson, 2008: I en test av 10 griller ble Weber Performer testvinner med hele 22 av 25 poeng. På en delt andreplass kom Primus Trio og Grand Hall 325 som begge fikk 21 poeng.


Nyt sommerkveldene med nygrillet fra den beste grillen
Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 5 april 2020


Dette sier forbrukerne om grillen sin

Som vanlig her på Best i test Guiden vil vi også vite hva forbrukerne synes. Selv om vi har full respekt for ekspertanmeldelser, så er det jo allikevel forbrukerne som har mest erfaring av grillen. De kan også oppdage ting som kanskje dukker opp etter en lengre tids bruk.

 

Og når vi hører på forbrukerne så er det Webers griller som topper listene. Modeller som One-Touch, Genesis, Performer og Q-serien er høyt verdsatt. De fleste er enige om at en Webergrill er en god investering, uavhengig av prisklassen. Lovordene fra forbrukere hagler også tett og 13 av de 15 mest verdsatte grillene på Prisjakt, er fra Weber (sept 2019)

 

Når det gjelder Landmanns griller er ikke forbrukerne like positive. De klager på uforståelige instruksjoner og dårlig passform på delene allerede ved monteringen.

Etter en kort tid er det mange som rapporterer at grillen er ustabil, ruster og fargen løsner allerede etter et par grillinger. Helt enkelt – dårlig byggekvalitet. Dette gjør at vi unngår Landmanns griller til de beviser at grillene ikke bare er bygd for å vinne tester, men også for å vinne nordmennenes hjerter.


Bonus til deg som har kullgrill

Selvfølgelig skal du ha det beste grillkullet til kullgrillen din. Et kull som gir deg lang grilltid, lite bøss (små kullbiter) og så lite aske som mulig.
Da kan du lese disse testene av grillkull og briketter:

  1. Sommeren 2012 gjorde ICA-Kuriren en test og resultatet overrasket. Du kan lese hele testen her!
  2. TV-programmet Plus utførte en test av grillbriketter våren 2014. Best i test ble Webers grillbriketter.
  3. Testfakta undersøkte også briketter sommeren 2014, og best i test ble også denne gangen Weber grillbriketter med poengsummen 3,3. Akkurat som i Plus testen (nummer 2 ovenfor). Det er ikke alltid at dyrest er best, men denne gangen virker det som det er så.

Vil du ha en bra lighter også, den sorten som pleier å kalles for gass lighter, bål lighter eller grill lighter? Da får du hjelp av denne testen som er utført av svenske Hyresgästföreningen. Det viser seg at det går like bra å kjøpe en lighter for 10 kr som for 400 kr! Men – det gjelder å velge rett!

 

Skal du ikke kjøpe en grill akkurat nå, men vil vite hva som er best i fremtiden? Gå med i Facebook-gruppen vår, så holder vi øynene oppe for deg! Vi skriver en notis så fort vi ser at noen har Tilbud på ovenstående grill. På den måten kan du gjøre et skikkelig bra kupp, den beste grillen til lavest pris! Klikk på LIKER så holder vi deg oppdatert i fortsettelsen!

 

Gå ikke glipp av våre andre tester! Vi har bl.a. sjekket hvilken kaffetrakter som er den beste. Det kan jo være bra å ha når du skal servere kaffe til gjestene etter grillingen. Eller hvorfor ikke forevige kvelden med noen bra bilder? Vi har tester på speilreflekskamera og den beste fremkallingen av bilder.

 

For at du skal få mer tid til å grille i sommer, anbefaler vi deg å lese om den beste robotgressklipperen.