telt best i test - beste teltet

Telt best i test 2024 - for de beste forutsetningene på turen

Om du skal kjøpe deg et nytt telt og vil vite hvilket som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle ekspert-tester og viktigst av alt - fått greie på hva vanlige forbrukere synes er best.


Alt dette har vi oppsummert på denne siden så du skal slippe dårlige kjøp, problem i fremtiden og få det beste teltet til best pris direkte!Ulike telttyper

 • Tunneltelt - krever teltpinner og stormliner. Dog er vekten lav så det kan være følsomt for sterke sidevinder, men om det står i vindens retning gir den bra vindbeskyttelse. 
 • Kuppeltelt - er selvstående. Det er bra å bruke i terreng der det er vanskelig å feste teltet i underlaget. Et kuppeltelt er enkelt å montere og krever liten plass rundt teltet som betyr at du kan plassere det nesten hvor du vil. Teltduken på toppen er veldig spent og dette gjør at kuppelteltet er mindre følsomt for vind ogt det blir roligere når du skal sove.
 • 3-sesongs: kan brukes på våren, sommeren og høsten. Disse har god ventilasjon.
 • 4-sesongs: brukes under alle årstider. I og med at det kan brukes på vinteren er ventilasjonen mer stillestående for at varmen skal holdes. Disse teltene er rustet for å klare sterk vind.


Vannsøyler

Angir et mål som indikerer hvor stort vanntrykk teltet tåler. Det er angitt i mmVp. Det anbefales at vannsøylen er 3000mmVp for gulvet og minst 1000mmVp for taket. Om du dog planlegger å bruke teltet ofte anbefales det opp til 10 000mmVP for at det skal holde lenge.


Enkel-eller-dobbelvegg

Om du skal ut på vandring der du må tenke på vekten, for eksempel fjellvandring, er det best egnet med enkelvegg i og med at de veier mindre. Om du skal ut og det ventes varmt og bløtt vær er dobbelvegg å foredra i og med at det bidrar til at ventilasjonen blir bedre samtidig som det holder vannet ute.


Vi stiller følgende 5 krav på det beste teltet

 1. Lett - helst ultralett - så du skal slippe å bære så tungt
 2. Vannavstøtende - viktig at teltet kan stå imot regn
 3. Plass for 2-4 personer
 4. Enkelt å montere - spare både tid og krefter
 5. Bra pris - selvfølgelig


Tomannstelt best i test 2024


Etter nøye gransking av eksperttester og hva forbrukerne synes blir valget enkelt. Det beste tomannsteltet akkurat nå er MSR Hubba Hubba NX.


MSR Hubba Hubba NX er et kuppeltelt som rommer 2 personer. Med to innganger er det lett og praktisk å ta seg inn og ut uten at du må forstyrre partneren din. 


Teltet har dobbelvegg som gjør at det blir bedre luftstrøm og mindre kondens. Innerteltet er av nylon/polyamid og  vannsøylene er 3000 mmVp for gulvet og 1200 mmVp for taket. Teltet kan altså stå imot regn og vann med god margin. Med separate renner langs inngangen kan vannet renne ned så det ikke kommer inn i teltet.


Teltet er ultralett og veier kun 1,5 kg som gjør at det er lett å bære med seg på turen. Det  er også ultrakompakt og tar liten plass når det er rett pakket. 


Målet på innerteltet er 127 x 213 x 100 cm (B x L x H). Det har stor åpning og mange nettinglommer for oppbevaring av krimskrams. Løkkene i taket er for å feste tørkeanordninger eller lykt. 


Noe som mange forbrukere anbefaler er et såkalt footprint. Det er en ekstra beskyttelse til nylongulvet og kan kjøpes separat til teltet ditt, men husk å se til at du får rett størrelse.Her kjøper du det beste tomannsteltet til lavest prisSå sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og prøvd produktet synes, og her kan du se noen av omtalene dette teltet har fått;


"Rask å montere opp (og ta ned igjen), kanskje litt lite bagasje plass. Veldig bra telt!"


"Fantastisk telt med god plass og god takhøyde. Brukt det en gang på fjellet og virker som det tåler en av del både vind og regn."  


"Har ikke prøvd teltet i det verste været, men fikk testet det sammen med noen andre to-mannstelt. Kort fortalt var det veldig lett å sette opp. Utgang på hver side og takhøyden skiller det fra vandre telt."


"Utrolig lett, og kjapt å sette opp.
Dør på begge sider med uteplass under tak for kjøreutstyr. Meget tilfredsstillende ventilasjon.
Anbefales for MC."


"Lite og lett telt. Solid overganger og enkelt å sette opp. Gode justeringer etter teltet er satt opp. Ser lite ut fra utsiden, men samtidig romslig inni" 


" Kjæresten min og jeg kjøpte dette teltet til vår tur til Skottland i mai. Så langt har vi kun vært i stand til å teste det i Østerrike, med natttemperaturer på 8 - 10 grader (ingen regn). Å sette opp teltet er veldig enkelt og er greit mulig alene. Vi kjøpte også footprint for å beskytte underlaget. Det ytre teltet ser ut til å være ekstremt robust. Innerteltet består i stor grad av et fint Meshmaterial. Vekt og pakningsstørrelse av teltet tilsvarer produktbeskrivelsen. Det er faktisk veldig lett og kan lett transporteres i en 35l ryggsekk. Så langt har vi bare hatt positive erfaringer med telte "


" Kompakt og hendig for meg som padler. Lett å sette opp og lett å flytte på om underlaget var dårlig. Fin gjennomlufting og god vannbestandighet. Dette er oppsummering etter kun 2 turer (i skjærgården). Men, jeg gleder meg til fler turer med dette teltet."


"Bra lettvekters tomannstelt som anbefales varmt. Det er et tre-sesongstelt men det er allikevel ganske varmt uansett vær. Bra ventilasjon som motvirker kondens og bra med to utganger."


"Det er litt lite men utrolig enkelt å sette opp og det er veldig lett å bære med seg. Bra innehøyde til tross for at det er lite. Anbefaler footprint som tilbehør." 


"Lett telt, enkelt å sette opp."


"Ble flittig brukt på sykkelreisen, raskt å sette opp og veier ikke mye. Tåler at det pøser ned regn, tørker fort etter dårlig vær. Anbefaler sterkt et footprint til."


"Et perfekt telt, enkelt å sette opp, fungerer perfekt ved regn, veier ytterst lite, tar liten plass, bra utrymme i teltet og for veska utenfor. Ventliasjonen fungerer også veldig bra! Best av alt er at man kan sove under "åpen" himmel om man ikke setter på ytterteltet, perfekt ved fin vær."


"Fint og utrolig lett å sette opp. Lett å bære."


"Lett og smart telt"


Firemannstelt best i test 2024


Når det gjelder større telt blir de ofte lidende når det kommer til å holde vekten nede, spesielt på kuppeltelt. Vinneren for firemannstelt er derfor et tunneltelt som holder god kvalitet og som lovprises av både friluftseksperter og forbrukere. Det beste firemannsteltet heter Hilleberg Nallo GT 4.


Hilleberg Nallo GT 4 er et tunneltelt for 4 personer. I og med at det er et tunneltelt passer det utmerket til fjellvandring. Det er et ultralett 4-sesongstelt som er enkelt å sette opp. 


Selv om det ikke veier mye så tåler det hardt vær og gir god beskyttelse. Blåser det harde vinder anbefales det at teltet plasseres i vindretningen så du og vandringsgruppen din slipper slitsomme sidevinder! Både ytterteltet og gulvet er av nylon og for ekstra beskyttelse anbefales også her et separat footprint.


Vannsøylen til ytterduken er 5000 mmVp og 15 000 mmVp for gulvet. Det betyr at du kan være sikker på at det ikke lekker inn vann i teltet. En absis gjør at du får ekstra beskyttelse i teltet og til tingene du ikke får plass til inne. Denne har en åpning på siden av teltet så du kan bruke absisen på den siden som ligger i le. Beste teltet - Best i test Guiden


Et eksempel på hvordan det kan se ut i Nallo GT 4For å slå opp teltet kreves det 4 markpinner. Utover dette har du 16 festepunkter som du kan bruke for å stabilisere teltet på beste måte. Teltlinjene er laget av spectatråd og med doble linestrekkere får du perfekt spenning.


Teltet veier kun 3,6 kg og innemålene er (lengde x bredde x høyde) 220 x 210 x 115 cm.  


Her kjøper du det beste firemannsteltet til lavest prisSå sier forbrukerne

Som vi skrev ovenfor vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt produktet vi anbefaler synes, det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken Her kan du se noen eksempel på hva stolte eiere av Hilleberg Nallo GT 4 synes;


"Nå har vi prøvd dette teltet ved flere anledninger, og det lever opp til forventningene. Gjennomtenkte detaljer, tilsynelatende mer solid enn vekten tilsier, og perfekt plass til famile på fire. Fornøyd :)"


"Så langt veldig fornøyd, men ikke fått testet ordentlig under alle forhold ennå." 


"Kanonbra"


"Lett, raskt å sette opp, alle detaljer nøye gjennomtenkt"


"Teltenes Rolls Royce!" 


"Beste lettvektstelt. Kvalitetstelt!" 


"Stort, romslig og lett."


"Jeg har campet to ganger med dette teltet og det fungerer bra for meg. Det er stort og romslig. Kan lage mat ved entréen. Jeg har hatt teltet i regn og vind og også i snø og storm og det fungerte bra. Det er lett å sette opp og ta ned teltet."


Beste billige alternativ til firemannstelt

Om du leter etter et billigere firemannstelt kan vi anbefale Primus Bifrost H4 som også er et skikkelig bra telt. Det er noen kg tyngre enn testvinneren vår, men om du ikke har planer om å campe så ofte er det et bra førstesteg inn i friluftslivet! Du kjøper Primus Bifrost H4 til best pris nedenfor.

Outnorth selger Primus Bifrost H4 for bare 5495 kr når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.

5495 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Primus Bifrost H4!beste teltturene


- De beste teltturene får du med det beste teltet -


Dette sier ekspertene om Hubba Hubba NX

Outdoor GearLab: gir Hubba Hubba NX 4/5 stjerner. De liker at det er værbestandig, er mer holdbart enn det ser ut til samt at det er god plass der teltet er som høyest. De synes at inngangene til teltet er litt vel små og at det kan være litt vanskelig å sette opp i regnvær. 


Switchback Travel: testet Hubba Hubba NX og ga det full pott. De liker at det er god byggekvalitet som har utmerket værbestandighet og ventilasjon. For å være et 3-sesongs telt synes de at det presterer utmerket. 


Section Hiker: gir Hubba Hubba NX 4,5/5 stjerner. De synes det er et utmerket telt for 2 personer som er lett å sette opp og ultralett. De liker også at teltet har to innganger så du kan gå ut og inn uten å forstyrre partneren din.


Dette sier ekspertene om Hilleberg Nallo GT 4

OutdoorGearLab: gir Nallo GT 4 4,5/5 stjerner og liker at det er romslig og vindtett, til tross for den lave vekta. De liker også at alle liner og fester er av toppkvalitet samt at det er enkelt å sette opp. De liker ikke at teltet er vanskeligere å sette opp i områder med mye stein, men det er jo også en av konsekvensene med tunneltelt.


Gear Junkie: liker Nallo GT 4 og synes det er et utmerket telt som kommer til å holde i flere år og gir bra beskyttelse mot vind og storm. De liker også at det har en relativt lav vekt til tross for at det er et firemannstelt. De synes det er en ulempe at prisen er så høy.
Tips 1: Om du trenger en myggjager med deg på turen kan du se hvilken myggjager som er best i test.


Tips 2: Musikk med deg på turen? Her kan du se hvilken trådløs høyttaler som er best i test.

 

Tips 3: Om du liker oss like mye som vi liker deg kan du klikke deg inn på Facebook-siden vår å klikke på Liker! Da holder vi øyene oppe for deg og skriver en liten notis når det kommer noen bra tilbud eller rabattkoder du kan ha bruk for!


Vanlige spørsmål og svar

 • ⛺️ Hva er et tunneltelt?
  - Et telt som krever markpinner og stormliner. Det er følsomt for sterke sidevinder men om det står i vindens retning så gir det bra vindbeskyttelse.
 • 🏕 Hva er et kuppeltelt?
  - Et telt som kan stå oppreist med kun bøylene og er bra å bruke i terreng der det kan være vanskelig å sette ned stormpinner. I og med at kuppeltelt er enklere å montere og krever mindre yte kan du flytte rundt på teltet til du finner en bra plass.
 • 🌧 Hva er vannsøyler?
  - Vannsøyler er et mål som angir hvor stort vanntrykk teltet kan stå imot. Det angis i mmVp. Rekommandasjonen er at vannsøylen er 3000mmVp for gulvet og minst 1000mmVp for taket.
Anita Carlsen

Best i test: Telt

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.

Testen ble sist oppdatert