brystpumpe test 2023 - Medela brystpumpe best i test

Brystpumpe test 2024 - god hjelp for nybakte foreldre

Om du skal kjøpe en brystpumpe og vil vite hvilken som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! Vi har gransket alle eksperttester for å få greie på hvilken ekspertene anbefaler. Og ikke nok med det!


Du får også vite hvilken brystpumpe vanlige forbrukere liker aller best, det er jo tross alt vanlige forbrukere som har den viktigste og beste erfaringen av bruken i hverdagen. 


Og sist men ikke minst - vi gir deg tips på hvor du kan kjøpe den beste pumpen til lavest mulig pris i dag!


Beste brystpumpene akkurat nå


5 gode grunner til å skaffe en brystpumpe

 1. Hjelper deg å holde melkeproduksjonen i gang og få ut brystmelken på en enkel måte.
 2. God hjelp å ha om barnet ikke kan ta brystet eller er sugesvakt.
 3. Hvis du skal lagre melk om du skal begynne å jobbe eller ut på reise.
 4. Om du har brystbetennelse og trenger å tømme brystet skånsomt og ofte er det god hjelp med en pumpe.
 5. Ved å pumpe ut melk og gi med flaske kan også pappa hjelpe til ved mating og få en ekstra kosestund med barnet.


Elektrisk og manuell brystpumpe

Det finnes både manuelle og elektriske pumper. De manuelle passer deg som ikke har så stort behov av en brystpumpe men kanskje bare vil spare litt brystmelk. Det er litt mer jobb med å pumpe selv, men skal du bare gjøre det av og til trenger du bare en manuell. Den manuelle er også veldig enkel å ha med seg - du har den alltid tilgjengelig når du trenger den.


En elektrisk pumpe er enklere i og med at den gjør alt selv. Den sparer deg både for tid og krefter. Mange kan du til og med koble til smarttelefonen din. Dette kan høres unødvendig ut men i begynnelsen når du ammer kan det være verdifullt å vite hvor mye du får ut under en viss periode.

 

Medela brystpumpe best i test


Beste manuelle pumpe er høyt verdsatt av både ekspertene og forbrukerne og heter Medela Harmony Manuell.


Medela Harmony er en manuell brystpumpe som passer utmerket for deg som ikke pumper så ofte. Den er stillegående og enkel å ta med seg uansett hvor du skal.


Denne passer først og fremst til deg som bare vil spare litt melk om du begynner å jobbe igjen eller om du og familien skal på tur og vil slippe å amme.


Med god komfort og enkel håndtering er den lett å ta med uansett hvor du skal. Håndtaket er ergonomisk formet så du enkelt kan variere mellom korte og lange pumpinger. 


Medelas pumper har en teknikk som etterligner barnets naturlige sug som gjør den veldig skånsom for brystene dine.


Medela Harmony oppfyller den europeiske standarden SS-EN 14350 for krav på tåteflasker.Her kjøper du testvinneren til lavest pris i dag
Dette sier forbrukerne om Medela Harmony

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva vanlige forbrukere synes om produktene vi anbefaler - det er jo tross alt de som vet hvordan de fungerer i hverdagen! her kan du se noen eksempel på omtaler testvinneren har fått;


“Lett å bruke! ”

 

“Kjekk pumpe å ha med der det ikke er mulig med strøm, og om barnet er lydfølsom, et minus med at den har en del deler som må vaskes etterpå, men pumper veldig bra”

 

“Lett og enkel å bruke :-)” 

 

“Superlett å bruke og den pumpet ifølge meg selv skånsommere og bedre enn den elektriske. Ingen ømme brystvorter og fikk i gang melken raskt. Kan varmt anbefales!"

 

“Fungerer perfekt og god pris.”

 

Ulemper da? Om det er noen ulemper med denne pumpen vil vi gjerne vite det før vi handler så vi kan ta med dette når vi skal bestemme oss, og det som noen sier er at den ikke er like effektiv som en elektrisk og at den bare kommer i en størrelse.


Elektrisk brystpumpe best i test


Når det gjelder den beste elektriske pumpen er valget veldig enkelt. Både ekspertene og forbrukerne er enige - den beste elektriske brystpumpen kommer også fra Medela og heter Swing Maxi.


Med denne pumpen kan du pumpe begge brystene samtidig. Den er enkel å bruke og går på batterier som gjør det mulig å ta den med deg hvor du vil. 


Du kan også bruke den med strøm om du ikke vil bruke batteriene eller batteriet er tomt. Brystpumpen er enkel å bruke og enkel å demontere for rengjøring. 


I og med at alle bryst er forskjellige får du med 2 ulike brystskjold (som er av polypropylen & termoplast og helt BPA-frie) så du kan tilpasse pumpen til dine bryst. Den har også 2-faseteknologi, som etterligner barnets naturlige sugerytme. Dette gir bedre stimulering og økt melkeflyt. 


Medela tilbyr også en app (Medela Family) som finnes til både Android og iPhone. I appen kan du enkelt legge inn all data som har med din graviditet, baby, amming og pumping å gjøre. Det finnes også et bibliotek med artikler fra eksperter som hjelper deg å forberede deg og lære deg med ammingen. Appen er enkel å bruke og har fått flere priser.Her kjøper du testvinneren til lavest pris
Dette synes forbrukerne om Medela Swing Maxi

“Superfornøyd!"


“Veldig fornøyd med pumpen. Lett å rengjøre samt sette sammen igjen. Godt å ha hendene frie med amme bh:n. Synes ikke lyden er forstyrrende som noen har påpekt. Godt kjøp!" 


“God pumpe. Kan brukes som singel og dobbel. Lett å justere og enkel å rengjøre.”


“Utmerket pumpe, enkel å bruke.”


“Jeg elsker denne pumpen!”


“Jeg kjøpte denne før babyen kom i tilfelle jeg ikke skulle kunne amme og jeg er glad jeg gjorde det i og med at jeg har hatt problem. Som et resultat av dette kan jeg fortsatt gi barnet mitt morsmelk som jeg gjerne vil gi henne."


“Litt tungvint å koble seg på om man bare vil pumpe litt. Men ikke vanskelig. Tror den kommer til mer bruk når volumet øker." 


Ulemper da? Disse vil vi vite før vi skal slå til og det som noen skriver at de synes den er vanskelig å gjøre ren, men det er veldig delte meninger om dette - noen skriver at det er vanskelig og andre skriver at det er veldig enkelt. Og de fleste er enige om at den er dyr.


Brystpumpe test - så sier ekspertene

Very Well Family Kårer Medela Harmony Manuell til beste manuelle brystpumpe. De gir den 5/5 poeng takket være teknikken som etterligner barnets naturlige sugerytme. De liker også Personal Fit skjolden som stimulerer brystet for bedre melkeproduksjon. De gir minus for at O-ringen (skjolden) må byttes etter en tid - først og fremst om du får flere barn.


Baby Gear Lab Synes at Medela Harmony Manuell er en bra pumpe som er enkel å ta med. De liker også at den er enkel å bruke, komfortabel, effektiv og stille. Som ulempe skriver de at det bare går å pumpe 1 bryst av gangen og at det må gjøres med en  hånd.


Mother and baby I sin store brystpumpetest kårer Mother and Baby Medela Harmony Manuell til beste manuelle pumpe. De synes den er komfortabel og enkel å bruke.

 Videre kårer de også Medela Swing Maxi Flex til beste pumpe med støtte. Det betyr at den gjør all jobb for deg i og med at det er en elektrisk pumpe.


Expert Reviews Testet 4 pumper der de kåret Medela Swing Maxi Flex til beste elektriske dobbel-brystpumpe og skriver at til tross for prisen er det et godt valg for deg som leter etter kvalitet. 


Good Housekeeping Kårer Medela Harmony Manuell til beste manuelle pumpe og liker først og fremst skjoldet som sitter komfortabelt på brystet. De liker også at den etterligner barnets egne sugerytme.


Well and Good Synes at Philips Avent Double Electric er beste elektriske pumpe. Denne etterligner også barnets naturlige sugerytme og kan brukes overalt i og med at den er batteridreven.brystpumpe test


~ Med den beste brystpumpen pumper du ut morsmelken raskt og skånsomt ~Tips 1: Trenger du bæresele til barnet ditt finner du svar på hvilken bæresele som er best i test her!


Tips 2: Har du problem med urolig og dårlig søvn? Da kan denne vektdynen være svaret du leter etter!


Tips 3: Trenger du en liten stund for deg selv kan vi hjelpe deg å finne de støyreduserende hodetelefonene som er best akkurat nå. 


Tips 4: Liker du oss like mye som vi liker deg? Gå inn på Facebook-siden vår og klikk på LIKER - da får du et lite vink når det er tilbud på en av testvinnerne eller om det kommer andre gode tilbud og rabattkoder!Vanlige spørsmål og svar

 • Hvorfor skal man bruke brystpumpe?
  Om du og barnet ditt har problem med ammingen er det bra å bruke en brystpumpe så barnet ditt får så mye melk den kan fra deg. Det er også lurt å pumpe ut melk når du har melkespreng og spare melken til barnet ditt når du skal bort eller ikke har nok melk.
 • Hvordan bruke brystpumpe?
  Når du skal pumpe brystene er det mer effektivt å pumpe kortvarig og ofte i stedet for lenge og sjelden. Å pumpe begge brystene samtidig sparer deg for tid og hos visse kan det også gi økt melkeproduksjon.
 • Hvilken brystpumpe er best?
  Den beste manuelle brystpumpen er Medela Harmony og den beste elektriske er Medela Swing Maxi flex.
 • Er elektrisk brystpumpe bedre enn manuell?
  Det kommer an på hvilket behov du har. Elektroniske er veldig effektive og gjør at du slipper å anstrenge deg men om du kun trenger å spare litt melk av og til er det rimeligste å kjøpe en manuell.Anita Carlsen

Best i test: Brystpumpe

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.

Testen ble sist oppdatert