airfryer test, airfryer best i test

Airfryer test 2023 - sprø og saftig mat uten olje

Om du skal kjøpe deg en luftfrityr eller frityrkoker og vil vite hvilken som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle tester, pratet med eksperter og viktigst av alt - fått greie på hvilken frityr vanlige forbrukere liker best.


Resultatet er oppsummert på denne siden så du skal slippe dårlige kjøp og få den beste frityren til best pris direkte.

 

Jeg vet allerede det jeg trenger - vis med den beste luftfrityren/airfryeren NÅ!


Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg den beste frityrkokeren NÅ!

 

Derfor skal du ha en frityrkoker

Hvis du liker å fritert mat vet du mest sannsynlig at det går bra å gjøre det i en vanlig stekepanne med litt olje i. Det smaker godt men det er vanskelig å få det perfekte resultatet. 


En frityrkoker gjør dette enklere og gir godt resultat hver gang - uten problem. Risikoen for at noe skal bli ødelagt/brent fordi du friterer for lenge eller for lite reduseres i og med at de fleste frityrkokere i dag har termostat. 


En moderne frityr har til og med innebygd filter så det ikke skal lukte fritert når du bruker den. 


Dette er en airfryer/luftfrityr

I stedet for å bruke olje bruker en airfryer varmluft for å fritere måltidene dine. Ikke nok med at den fjerner eventuelle helserisikoer som følger med mye fet olje, den er også veldig allsidig. 


Med en airfryer kan du fritere, grille, steke og bake favorittrettene dine. Har du mat til overs fra et tidligere måltid kan du til og med varme opp den i luftfritereren. 


Fordeler med en airfryer

 • 90% mindre fett i maten - du trenger ingen eller veldig liten mengde olje når du lager mat i luftfrityren. 
 • Sunnere mat - i og med at du slipper å bruke så mye fett/olje/smør er maten sunnere.
 • Lett å rengjøre - ettersom det ikke er fett i den er den lett å rengjøre etter bruk.
 • Det går fort - det går fortere å lage mange matretter i luftfrityren.
 • Maten lager seg selv - du trenger ikke å følge med som du må når du friterer i olje. Her er det bare å trykke på knappen og la maskinen tilberede maten for deg, den piper når den er klar.


Aifryer oppskrifter 

Det finnes mange oppskrifter du kan velge mellom og tips på flere sider! Vi har valgt å liste de vi synes er best;

 • Matprat - her finner du flere gode oppskrifter
 • Rotgrønnsaker ratatouille - et YouTube-klipp der kokken Sebastian Dessen og Guro Tvedten viser hvordan du tilbereder maten
 • Kroketter med torsk og erter - dette er også et You Tube-klippe av Sebastian Dessen og Guro Tvedten som viser hvordan du skal gjøre denne deilige retten
 • Wilfa - her finner du også flere spennende matretter
 • Ribbe med sprø svor - hvorfor ikke prøve å lage ribba i luftfrityren i år?
Philips airfryer best i test

Den produsenten som skiller seg mest ut blant ekspertene og forbrukerne når det gjelder luftfritøser er Philips. Den får toppkarakterer når ekspertene uttaler seg og har virkelig gjort det stort på markedet blant airfryers. 


Den beste aifryeren akkurat nå heter Philips HD9650 ,også kalt Philips XXL!

Best i test airfryer - Philips HD9650

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen akkurat nå!)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 24 mars 2023

Philips Airfryer XXL HD9650


Philips HD9650 er et herlig tilskudd på kjøkkenet som vil glede hele familien. I og med at det er en airfryer bruker du ikke olje eller bare veldig lite (avhengig av hvilken matrett du skal lage). 


Testvinneren er av størrelsen XXL og utviklet med tanke på en hel familie eller større selskap. Ifølge Philips kan du fritere opptil hele 1,4 kg pommes frites eller en hel kylling på en gang. De skriver at det "er den største og mest effektive airfryeren de noengang har gjort."


Philips HD9650 har en Twin Turbostar-teknologi som kraftig virvler varm luft rundt inne i airfryeren. Den fordeler varmen jevnt og skaper en sprø og gyllenbrun overflate mens innsiden holder seg saftig og god. Fettreduksjons-funksjonen fanger opp overskuddet av fettet. 


Med denne luftfritøsen kan du både steke, bake, grille og fritere og med Philips Airfryer appen får du tilgang til mange gode tips og oppskrifter.


Beholderen har non-stick belegg og veldig enkel å rengjøre. Den kan også vaskes i oppvaskmaskinen. 


Om maten blir klar før alle er klare til å spise er det ingen fare, den automatiske hold-varm funksjonen holder maten varm til du er klar til å servere den.


Philips XXL er brukervennlig og stor så du kan lage god og sunn mat til hele familien!


Spesifikasjoner: 

 • Kapasitet på 1,4 kg (opp til 6 personer) 
 • Ledningsoppbevaring
 • Tidskontroll opp til 60 minutter
 • Automatisk avslåing
 • Digital skjerm med 5 forhåndsinnstilte tilberedningsprogrammer
 • Hold varm funksjon 
 • Gjennomsiktig lokk
 • Oppvaskmaskinsikre deler


Om du vil lese mer om denne luftfrityren kan du gå inn på Philips hjemmeside. Du kan  også se hvordan den fungerer i virkeligheten her Test airfryer - dette sier forbrukerne 

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og prøvd produktet en tid synes om det, det er jo tross alt de som har mest og best erfaring. Og når det kommer til denne luftfrityren så er forbrukerne utrolig fornøyd! Her kan du lese noen av omtalene som testvinneren har fått; 


"Har hatt den i 14 dager. Den fungerer meget bra og har blitt ett av hjelpemidlene som vi bruker oftest på kjøkkenet. Har aldri fått til pommes og kylling så bra tidligere." 


"Kjempefornøyd, har prøvd ut ribbe, kylling, hamburgere, champion med bacon og ost på toppen, kulling nuggets, kjempefornøyd "


"Jeg har allerede kjøpt 2 og gitt som julegave. Overveldende tilbakemeldinger. Min datter lagde i dag til og med juleribbe og fikk sprø svor! Stekeovnen blir overflødig." 


"Denne har vi brukt nesten hver dag. Helt supert lett å rengjøre, lett å bruke og maten blir helt glimerende! Anbefaler å kjøpe denne enn den mindre versjonen." 


"Kjøpte den i forrige uke, og har laget masse mat med den. Har testet hel kylling, fiskepinner, hjemmelaget pommes frites, biff. Alt ble veldig godt"  


"Prakteksemplar av en fantastisk innretning som fungerer veldig fint på ett travelt hjemme-kjøkken. Potetbåter, nuggets og annet snacks blir perfekt tilberedt etter litt øvelse. Veldig enkel å rengjøre, ingen grising. Ett nyttig verktøy i en hektisk hverdag" 


"Etter at jeg kjøpte Phillips airfryer xxl så har den vært i bruk hver dag, var tidligere skeptisk til konseptet men den fungerer knallbra! Er utdannet kokk så har naturligvis eksperimentert mye med den å den leverer mye bedre enn forventningene. Kan anbefales på det sterkeste!"


"Kan brukes til alt! Vi har brukt denne masse i vår familie. Steker rundstykker, chips, potetbåter, varmer pizza og andre matrester. Veldig kjapt og enkelt å bruke denne. Går raskere å varme rundstykker her da man ikke trenger å vente på at ovnen skal bli varm. Chips blir sprø og god"


"Flott design. En ny dimensjon av fast food. Rask og effektiv. Bra størrelse. Og ble veldig overrasket over hvor godt maten smaker" 


Airfryer Philips - her kjøper du den til best pris


Frityrkoker best i test 2023

En frityr som har utmerket seg hos både eksperter og forbrukere er Andersson DFF 1.3 3L. Den er både prisgunstig og gir gode resultat.

Frityrkoker best i test - Andersson DFF 1.3 3L

(Klikk på frityren for mer informasjon om den beste prisen)
Denne klassiske frityrkokeren fra Andersson er høyt verdsatt både fordi den har så bra pris samtidig som den gir bra resultat gang på gang. Evnen til å fritere sprø pommes frites går ikke å finne hos en annen frityr i denne prisklassen.


Andersson DFF 1.3 har et volum på 3L og god plass til større råvarer. Den står stødig og gir et inntrykk av tillit. Frityren er enkel og brukervennlig. Den har to indikatorlamper som forteller deg når den er tilkoblet strøm og når oljen er varm nok til å brukes.


Frityrkokeren er lett å rengjøre, og de løse delene kan vaskes i oppvaskmaskinen.


Spesifikasjoner

 • 3L oljekapasitet
 • 2200W effekt
 • Justerbar temperatur: 130-190 grader
 • Lysindikator som viser oppnådd temperatur
 • Non-stick belegg i oljetanken
 • Konstruksjonen er i rustfritt stål
 • Mål: 35*25*23,5


Beste frityrkoker - dette sier forbrukerne

Som vi skrev ovenfor så vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet en stund synes om det, det er jo tross alt de som har den største og viktigste erfaringen! Her kan du lese noen av omtalene som Andersson DFF 1.3 har fått;


"Har hatt denne frityren i over en uke nå og har brukt den flere ganger. Pleier å fritere fryste pommes frites og fryst kylling. Det blir skikkelig sprøtt og godt. Etter det filtrerer jeg bare oljen i et filter og bruker den igjen. Frityren er veldig lett å vaske opp også, bare korga og selve gryta som trenger å rengjøres. Kan virkelig anbefale denne, spesielt for bare 300 kr." - D4vid


"Den gjør jobben sin og får 5 stjerner i og med at den ikke koster mer så syns jeg ikke det er noe å klage på." - Andoberg


"Har hatt en enkel frityr innen som ble ødelagt. Denne er i samme prisklasse men har atskillig bedre kvalitet en min forrige. Lokket har et metallfilter i seg og en funksjon, den forrige var bare et platelokk. Enkel å rengjøre og gjør en god jobb."


"Fungerer feilfritt. Enkel å ta fra hverandre og rengjøre. Til den prisen går det nok ikke å finne et bedre produkt. Veldig fornøyd med kjøpet." - gren81


"Jeg skulle anbefale denne frityren til vennene mine den var mye bedre enn jeg hadde forventet meg til den prisen." - Anette65


"Skikkelig fornøyd med kjøpet. Bra at alle deler går å ta fra hverandre og kan vaskes." - 1891


"En lett og enkel frityr. Lett å forstå og ha å gjøre med!" - Plattoskar


Her kjøper du Andersson DFF 1.3 til best pris

Airfryer best i test - så sier ekspertene

Råd & Røn, november 2022: har oppdatert testen sin og har nå testet 46 ulike luftfrityrer. Best i test er Ninja Foodie Dual Zone AF300 som får 79 poeng. Andreplassen går til Philips HD9650/90 som får 73 poeng og tredjeplassen går til Philips HD9867/90 som får 72 poeng. 


TEK, august 2022: har testet 12 luftfrityrer til under 2000 kroner og kårer Xiaomi Mi Smart Airfryer til best i test. De oppsummerer det hele med lovordene "En kjempegod og allsidig airfryer med testens desidert beste brukervennlighet." Andreplassen får OneMoon OA9 som de også anbefaler og tredjeplassen går til Philips HD9252/90.


Magasinet M3, mai 2022: har testet 8 ulike luftfrityrer. Philips XXL får 4/5 poeng og M3 anbefaler denne luftfrityren. De skriver at "Philips Airfryer XXL koster litt men er allikevel en selvfølge for deg som tar dette med luftfritering på alvor. Høy kvalitetsfølelse rett gjennom og med nok kapasitet til å mette hele familien. Den er dessuten best på pommes frites - bare det sier litt..."

M3 anbefaler også Xiaomi Mi Smart Air Fryer


Råd & Røn, november 2021: har testet 24 forskjellige luftfrityrer. Råd & Røn har en tydelig favoritt når det kommer til hvem som gjør de beste luftfrityrene - nemlig Philips som tar topp 3 plasseringene! 

Best i test blir Philips HD9867/90 med 73 poeng. Hakk i hæl med bare 2 poeng mindre kommer Philips HD9650/90 som får 71 poeng. Tredjeplassen går til Philips HD9741/10 med 70 poeng.


TÆNK, juli 2020: har 13 testede luftfritøser og best i denne testen er Philips 9650/90 som får 71 poeng. De skriver at "Det er den airfryer som kan tilberede den største mengden, og pommes frites, kyllinglår og vårrruller blir perfekt stekt." Andreplassen går til Philips HD9741/10 som får 70 poeng. Tredjeplassen går også til Philips med modellen HD9867/90 som får 69 poeng. 


Aftonbladet, November 2019: testet 9 ulike frityrmodeller, både varmluft og klassisk. Beste klassiske frityr ble Andersson DFF 1.3 3L som blant annet var den billigste i testen. Motivasjonen til dette var først og fremst prisen og at den var enkel å bruke.

Beste luftfrityren/airfryer ble OBH Nordica Actifry Genius. Motivasjonen til dette var det gode sluttresultatet, nesten i klasse med en vanlig frityr. Aftonbladets testpanel likte også at de fleste delene går å vaske i oppvaskmaskinen.  


Ica Kuriren, September 2016: testet 4 varmluftsfrityrer hvor Philips Viva Collection HD 9220 kom på førsteplass med konklusjonen at den ikke slipper ut lukt/os og at den har bra håndtak. Den dårligste i denne testen ble Tefal Actifry FZ7551015 fordi den tok veldig lang tid å fritere og at den var vanskelig å rengjøre.


Råd & Røn, November 2015; testet 12 klassiske frityrer og 7 varmluft. Beste klassiske frityren med 73 poeng ble Tefal Easy Pro og den beste varmluftfrityren ble Philips HD9220 med 52 poeng.


M3, Oktober 2015: testet luftfrityren Viva Airfryer HD9220/20 og ga den 7/10 poeng. De likte at den var så enkel og resultatet som ble "sunt og godt". De ulempene som ble nevnt var prisen og kapasiteten.

 

varmluftsfrityr - airfryer - frityr


~ Få sprø og saftige pommes frites med den beste frityren/airfryeren ~
Tips 1: Om du vil fortsette å fornye kjøkkenet ditt kan vi anbefale deg å lese siden om den beste vannkokeren. Vi vet også hvilken kaffetrakter som er best akkurat nå. Og er du interessert i å gjøre matlagingen litt lettere kan du lese om den beste kjøkkenmaskinen her!

 

Tips 2: Du som går med i Facebook gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende butikk-kjedene har TILBUD på testvinneren. På den måten kan du gjøre et kupp - den beste frityren til best pris. Klikk på LIKER så holder vi øyene åpne for deg!


Tips 3: For deg som trenger ekstra penger til kjøpet ditt har vi en side med lån med lav rente


Vanlige spørsmål og svar

 • Hva er en airfryer?
  En airfryer, eller varmluftsfrityr, er en type av frityr som ikke bruker olje, eller veldig lite. I stedet for olje friterer den ved å sirkulere varmluft.
 • Hvordan bruke airfryer?
  En airfryer er veldig enkel å bruke. Legg bare maten inn i maskinen og velg program og tid. Du kan også stille inn temperaturen manuelt om du vil.
 • Hvor mye olje skal man bruke i en airfryer?
  Egentlig ingenting men vil du ha litt sprøere utside kan du pensle på litt.
 • Hva kan friteres i airfryer?
  Det meste kan friteres i luftfritøren som blant annet kylling, fisk, pommes frites, grønnsaker, kjøtt - ja her det er bare fantasien som kan sette stopp.Best i test Guidens tester på KjøkkenutstyrPhilip Andrén

Best i test: Airfryer

Philip er redaktør på svenske Bäst i test Guiden siden år 2018. Han er utdannet musikkprodusent og videreutdanner seg ved siden av å jobbe på Bäst i test Guiden innen International Business.


Spesialinteressene som Philip gransker og skriver om på Bäst i test Guiden er innen Lyd & Bilde, Motor & tilbehør, Data & IT og Økonomi.


Testen ble publisert og sist oppdatert