airfryer best i test, beste airfryer oppskrifter,

Airfryer best i test 2024 - sprø og saftig mat uten olje

Om du skal kjøpe deg en luftfrityr eller frityrkoker og vil vite hvilken som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle tester, pratet med eksperter og viktigst av alt - fått greie på hvilken frityr vanlige forbrukere liker best.


Resultatet er oppsummert på denne siden så du skal slippe dårlige kjøp og få den beste frityren til best pris direkte.


Airfryer test - sammenligning av populære modeller


Derfor skal du ha en airfryer

Hvis du liker fritert mat vet du mest sannsynlig at det går bra å gjøre det i en vanlig stekepanne med litt olje i. Det smaker godt men det er vanskelig å få det perfekte resultatet. 


En luftfrityrkoker gjør dette enklere og gir godt resultat hver gang - uten problem. Risikoen for at noe skal bli ødelagt/brent fordi du friterer for lenge eller for lite reduseres i og med at de fleste frityrkokere i dag har termostat. 


En moderne frityr har til og med innebygd filter så det ikke skal lukte fritert når du bruker den. 


Dette er en varmluftsteker

I stedet for å bruke olje bruker en luftfrityrkoker varmluft for å fritere måltidene dine. Ikke nok med at den fjerner eventuelle helserisikoer som følger med mye fet olje, den er også veldig allsidig. 


Med en airfryer kan du fritere, grille, steke og bake favorittrettene dine. Har du mat til overs fra et tidligere måltid kan du til og med varme opp den i luftfrityren. 


For deg som er mer interessert i å koke eller dampe mat finner du den beste riskokeren her. Visste du at du kan både koke grøt, dampkoke fisk og grønnsaker, varme mat uten å tørke den ut og lage supper og gryteretter i en riskoker? 


Fordeler med en airfryer

 • 90% mindre fett i maten - du trenger ingen eller veldig liten mengde olje når du lager mat i luftfrityren. 
 • Sunnere mat - i og med at du slipper å bruke så mye fett/olje/smør er maten sunnere.
 • Lett å rengjøre - ettersom det ikke er fett i den er den lett å rengjøre etter bruk.
 • Det går fort - det går fortere å lage mange matretter i luftfrityren.
 • Maten lager seg selv - du trenger ikke å følge med som du må når du friterer i olje. Her er det bare å trykke på knappen og la maskinen tilberede maten for deg, den piper når den er klar.


Airfryer oppskrifter

Det finnes mange oppskrifter du kan velge mellom og tips på flere sider! Vi har valgt å liste de vi synes er best;

 • Matprat - her finner du flere gode oppskrifter.
 • Rotgrønnsaker ratatouille - et YouTube-klipp der kokken Sebastian Dessen og Guro Tvedten viser hvordan du tilbereder maten.
 • Kroketter med torsk og erter - dette er også et YouTube-klipp av Sebastian Dessen og Guro Tvedten som viser hvordan du skal gjøre denne deilige retten.
 • Wilfa - her finner du også flere spennende matretter.
 • Ribbe med sprø svor - hvorfor ikke prøve å lage ribba i luftfrityren i år. Med denne kan du til og med få sprø svor om du så bare skal lage til en person!
 • Sprøstekt pinnekjøtt - visste du at du til og med kan sprøsteke pinnekjøtt i luftfrityren?


Cosori airfryer best i test


Cosori Premium Fryer

Den beste luftfrityrkokeren kommer fra amerikanske Cosori og heter Premium Fryer. Det er en prisbelønt fryer med stilig design som gjør at du gjerne vil ha den fremme på kjøkkenbenken. Cosori Premium er en komplett luftfrityr med stor kapasitet på 2,2 kg/5,5 liter. Dette gir deilige og smakfulle matretter til 2-5 personer.


Mindre fett

Ved å lage mat med Cosori trenger du ikke å endre kosten, du endrer kun måten du lager maten på. Du reduserer fettmengden med 90% i og med at du lager mat uten olje eller bruker kun en liten mengde. Det betyr at du kan nyte pommes frites, kyllinglår og panert fisk med god samvittighet.


11 forhåndsinnstilte program

Du kan velge mellom 11 ferdige program og tilberede nydelige retter raskt og enkelt med fisk, grønnsaker, kylling, oksekjøtt, reker, bacon, fryseretter, brød, desserter og pommes frites.


Rask tilberedning 

Lag mat på bare halve tiden det tar å lage den i ovnen og få sprøere resultat med en nydelig smak.


Lett å rengjøre

Med en non-stick-kurv er det lett å rengjøre denne enten ved å bare skylle den eller så kan du med fordel vaske den i oppvaskmaskinen. Vil du spare deg for vasken kan du bruke bakepapir eller grillfolie ved tillaging.   


Ulemper ved Cosori Premium Fryer

Om du ikke rister direkte når den piper kommer den til å fortsette å pipe en stund. Dette kan være litt irriterende.  


Spesifikasjoner

 • Program: 11 ulike forhåndsinnstilte
 • Kapasitet: 2,2 kg/5,5 liter (2-5 personer)
 • Temperatur: fra 77°C til 205°C 
 • Strømforbruk: 1700W
 • Bredde: 25,4 cm
 • Dybde: 25,4 cm
 • Høyde: 30,5 cm
 • Vekt: 5,2 kg


Her kjøper du Cosori Premium til best pris i dag
Dette sier forbrukerne om Cosori Premium

"Utrolig bra. Det er mer en nok. Den beste air fryer som har jeg prøvd."


"Flott Airfryer. Bare testet på enkle ting foreløpig, moro å bruke. Savnet bruksanvisning på norsk 😳 Kom bare på Engelsk"


"Kjøpte denne for to uker siden og brukt den til forskjellige produkter fire ganger for å teste kjøpet. Begynte med skivede poteter, så kyllingfilet, fiskefilet og kaker. Fungerte overraskende bra og kunne slå fast at produktet svarte til forventningene. Gleder meg til å utforske denne videre. Kan trygt anbefale å kjøpe denne. Har nå også bestilt tilleggsutstyr."


"Sprøeste pommes frites. Utrolig fornøyd med airfryeren! Jeg lagde pommes frites og har aldri spist så sprø og gode fries uten olje."


"Veldig lekker å ha på kjøkkenbenken. Lager god mat enkelt og greit + at renholdet er enkelt"


"Egentlig veldig fornøyd, men får 4 og ikke 5 stjerner fordi den lager veldig høy lyd når du trykker på knappene og når den er ferdig. Skulle gjerne ha hatt muligheten til å stille på lydnivået. Men funksjonsmessig veldig bra."


"Bare prøvd den 2 ganger, på kylling Nuggets og kyllingfilet. Resultatet blei helt topp, aldri hatt så saftig kyllingfilet før. Airfryer'en har en stor skuff, plass til masse mat, lett å gjøre ren. Denne kommer til å bli mye brukt." 


Dobbel airfryer best i test


Ninja Airfryer

For deg som vil lage 2 retter av gangen finner du ekspertenes favoritt blant doble luftfrityrer her! Den beste doble airfryeren er Ninja AF300EU. Lag sunn og smakfull mat på rekordtid! Med to separate skuffer og seks tilberedningsalternativer kan du tilberede to måltider samtidig med lite eller ingen tilsatt olje. 


Effektiv og kraftig

Ninja Foodi Dual Zone airfryer har en kraftig 2400-watts motor som gjør at du kan tilberede mat raskt og enkelt. Med seks tilberedningsalternativer Max Crisp, Roast, Bake, Reheat, Dehydrate og Air Fry, kan du lage alt fra sunne snacks til saftige middager.


Tilberedningsalternativene

Air Fry: Tilbered dine favorittmåltider med lite eller ingen olje.

Max Crisp: Tilbered frossen mat til et sprøtt resultat på minutter.

Roast: Stek kjøtt, fisk og grønnsaker perfekt til det punktet.

Bake: Tilbered deilige kaker og bakverk.

Dehydrate: Lag tørket frukt, grønnsaker og urter.

Reheat: Varm opp rester på nytt.


Stor kapasitet

Med en kapasitet på 7,6 liter kan Ninja Foodi Dual Zone airfryer tilberede mat til hele familien. Dette er den perfekte løsningen for travle familier som ønsker å servere et komplett måltid på rekordtid.


Match-funksjon for storfamilien

Match-funksjonen lar deg bruke begge skuffene samtidig og bruke de samme program-, temperatur- og tidsinnstillingene. Dette er perfekt for å tilberede mat til hele familien eller for å lage nok mat til gjester.


Enkel å bruke

Ninja airfryer er enkel å bruke. Det digitale kontrollpanelet viser de valgte innstillingene og hvor mye tid som er igjen av tilberedningen. Rengjøring er enkelt takket være ikke-klebende deler som kan vaskes i oppvaskmaskin.


Inkluderte tilbehør

I pakken følger det med to 3,8 l skuffer, to Crisper-plater og et oppskriftshefte skrevet av profesjonelle kokker.


Spesifikasjoner

 • Program: 6 forhåndsinnstilte program
 • Kapasitet: 7,6 liter
 • Temperatur: Fra 40°C til 230°C 
 • Strømforbruk: 2400 W
 • Bredde: 40 cm
 • Dybde: 32 cm
 • Høyde: 31 cmDu finner mer informasjon om testvinneren på Ninjas hjemmeside. Om du vil se hvordan denne fungerer i virkeligheten kan du ta en titt på dette YouTube-klippetBestill Ninja AF300EU i dag og oppdag en ny måte å tilberede mat på!
Dette sier forbrukerne om Ninja AF300EU

"Denne er helt magisk! Etter mye undersøkelse så fant jeg ut det denne skulle jeg teste. Angrer ikke ett sekund! Litt stor er den men med dobbel beholder med 2 forskjellige temperaturer så er dette absolutt verdt pengene!"


"Har blitt brukt flittig siden kjøpet. Har ikke fått prøvd bake funksjon enda, men de andre fuker supert. Er genialt med 2 skuffer, da det er lettere hvis man har forskjellige retter man skal lage. Tipp topp tommel opp :)"


"Kjøpte til bruk på hytte. Stort kapasitet - kan steke hel kylling opp til 1.6 kilo på en side og de andre til steke fersk pomme frites. Fantastisk smak på kylling, og kjempe enkelt å rengjøre."


"Vi har ikke hatt den så lenge, men syns foreløpig den virker til å innfri forventningene våre og er veldig fornøyde! Den er intuitiv og kommer med en god oversikt over hva som bør stekes på hva."


"Lager god mat i kortere tid. Veldig fornøyd med to forskjellige separat airfryer boks. Kan lage forskjellige mat samtidig."


"Utrolig enkel å bruke. Varmer jevnt og gjør matlaging til en lek. Anbefales. I tillegg er det så kjekt at den har to skuffer, slik at du kan lage både middag og tilbehør samtidig."


"Etter første prøve er vi meget godt fornøyd. Maten smakte utmerket. Resultater var bedre enn forventet

 

Xiaomi airfryer - liten og rimelig


Liten og smart

Om du vil ha en litt mindre luftfrityr til rimeligere pris anbefaler vi Xiaomis smarte og imponerende airfryer. Xiaomi Mi Smart Air Fryer er liten og smart med totalvolum på 3,5 liter - dette passer godt til 2 personer men opptil 5 personer avhengig av porsjonstørrelsene. For deg som liker smarte løsninger kan du koble til smarttelefonen din via Bluetooth eller Wi-Fi og styre frityren med telefonen. Vil du kunne styre den med stemmen din er dette også mulig i og med at den også har støtte for Google Assistant og Amazon Alexa!   


Over 100 oppskrifter

Når du laster ned Mi Home-appen får du tilgang til over 100 deilige oppskrifter. Ifølge Xiaomi er de "så enkle at til og med nybegynnere kan lage mat med glede." 

 

Stilig og holdbar design

Dette er en flott airfryer som gjerne får stå framme og vise seg. OLED-skjermen gir deg oversikt over matlagningsprosessen og her bestemmer du tid og temperatur eller velger det ferdige programmet du ønsker. Du får en notis når halve tiden har gått, da er det på tide å riste litt på kurven for å få jevn sprøhet. Du får også en notis når maten er klar. 


Spesifikasjoner

 • Program: 8 forhåndsinnstilte program
 • Kapasitet: 3,5 liter
 • Temperatur: Fra 40°C til 205°C 
 • Strømforbruk: 1500 W
 • Bredde: 25,2 cm
 • Dybde: 30,4 cm
 • Høyde: 37 cm
 • Vekt: 5,28


Her kjøper du Xiaomi Mi Smart Air Fryer til lavest pris i dag
Dette sier forbrukerne om Xiaomi Mi Smart Air Fryer

"Har brukt maskinen til det meste fra poteter og grønnsaker til fisk og kjøtt, alt med godt resultat. Innstillingshjulet er perfekt, usedvanlig god ergonomi! Anbefales uten forbehold!"


"Veldig fornøyd med denne. Hvorfor kjøpe dyre airfryerer? Denne gjør jobben like godt! Anbefaler virkelig. Og kan til og med styres fra mobilen som er genialt! Er hvit i tilegg og skjuler fette fingeravtrykk"


"Veldig fornøyd med den maskin, lett å bruke og lett å vaske. Alt mat kan frytert uten olje eller bruke noen drøpe på mat. Anbefaler."


"Rimeligste airfryer. Hvis jeg kunne ønske meg en ting, ville det nok vært at den kunne vært litt større."


"Fantastisk produkt! Ekstremt fornøyd med den."


"Elsker at jeg kan velge og stille inn i mobilen, da jeg ser dårlig! Prøvd noen uker nå og gjort mat og pai i den, raskt og enkelt. Å kunne vaske den i oppvaskmaskin er en bonus!"


"Ingenting å klage på tommel opp fungerer perfekt et bra alternativ for sunn mat"


Philips airfryer - beste Premiumvalg


Den produsenten som skiller seg mye ut blant ekspertene og forbrukerne når det gjelder luftfritøser er Philips. Den får toppkarakterer når ekspertene uttaler seg og har virkelig gjort det stort på markedet blant airfryers. 


Den beste Premiumfrityren akkurat nå heter Philips HD9650 også kalt Philips XXL!


Philips HD9650 er et herlig tilskudd på kjøkkenet som vil glede hele familien. I og med at det er en airfryer bruker du ikke olje eller bare veldig lite (avhengig av hvilken matrett du skal lage). 


Premiumvinneren er av størrelsen XXL og utviklet med tanke på en hel familie eller større selskap. Ifølge Philips kan du fritere opptil hele 1,4 kg pommes frites eller en hel kylling på en gang. De skriver at det "er den største og mest effektive airfryeren de noengang har gjort."


Philips HD9650 har en Twin Turbostar-teknologi som kraftig virvler varm luft rundt inne i airfryeren. Den fordeler varmen jevnt og skaper en sprø og gyllenbrun overflate mens innsiden holder seg saftig og god. Fettreduksjons-funksjonen fanger opp overskuddet av fettet. 


Med denne luftfritøsen kan du både steke, bake, grille og fritere og med Philips Airfryer appen får du tilgang til mange gode tips og oppskrifter.


Beholderen har non-stick belegg og veldig enkel å rengjøre. Den kan også vaskes i oppvaskmaskinen. 


Om maten blir klar før alle er klare til å spise er det ingen fare, den automatiske hold-varm funksjonen holder maten varm til du er klar til å servere den.


Philips XXL er brukervennlig og stor så du kan lage god og sunn mat til hele familien!


Spesifikasjoner: 

 • Kapasitet på 1,4 kg (opp til 6 personer) 
 • Ledningsoppbevaring
 • Tidskontroll opp til 60 minutter
 • Automatisk avslåing
 • Digital skjerm med 5 forhåndsinnstilte tilberedningsprogrammer
 • Hold varm funksjon 
 • Gjennomsiktig lokk
 • Oppvaskmaskinsikre delerOm du vil lese mer om denne luftfrityren kan du gå inn på Philips hjemmeside. Du kan  også se hvordan den fungerer i virkeligheten her 
Airfryer Philips - her kjøper du den til best pris
Test airfryer - dette sier forbrukerne 

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og prøvd produktet en tid synes om det, det er jo tross alt de som har mest og best erfaring. Og når det kommer til denne luftfrityren så er forbrukerne utrolig fornøyd! Her kan du lese noen av omtalene som testvinneren har fått; 


"Har hatt den i 14 dager. Den fungerer meget bra og har blitt ett av hjelpemidlene som vi bruker oftest på kjøkkenet. Har aldri fått til pommes og kylling så bra tidligere." 


"Kjempefornøyd, har prøvd ut ribbe, kylling, hamburgere, champion med bacon og ost på toppen, kulling nuggets, kjempefornøyd "


"Jeg har allerede kjøpt 2 og gitt som julegave. Overveldende tilbakemeldinger. Min datter lagde i dag til og med juleribbe og fikk sprø svor! Stekeovnen blir overflødig." 


"Denne har vi brukt nesten hver dag. Helt supert lett å rengjøre, lett å bruke og maten blir helt glimerende! Anbefaler å kjøpe denne enn den mindre versjonen." 


"Kjøpte den i forrige uke, og har laget masse mat med den. Har testet hel kylling, fiskepinner, hjemmelaget pommes frites, biff. Alt ble veldig godt"  


"Prakteksemplar av en fantastisk innretning som fungerer veldig fint på ett travelt hjemme-kjøkken. Potetbåter, nuggets og annet snacks blir perfekt tilberedt etter litt øvelse. Veldig enkel å rengjøre, ingen grising. Ett nyttig verktøy i en hektisk hverdag" 


"Etter at jeg kjøpte Phillips airfryer xxl så har den vært i bruk hver dag, var tidligere skeptisk til konseptet men den fungerer knallbra! Er utdannet kokk så har naturligvis eksperimentert mye med den å den leverer mye bedre enn forventningene. Kan anbefales på det sterkeste!"


"Kan brukes til alt! Vi har brukt denne masse i vår familie. Steker rundstykker, chips, potetbåter, varmer pizza og andre matrester. Veldig kjapt og enkelt å bruke denne. Går raskere å varme rundstykker her da man ikke trenger å vente på at ovnen skal bli varm. Chips blir sprø og god"


"Flott design. En ny dimensjon av fast food. Rask og effektiv. Bra størrelse. Og ble veldig overrasket over hvor godt maten smaker"
Produktsammenligning airfryer - spesifikasjoner

Vekt:
Dybde:
Høyde:
Bredde:
Effekt:
Volum:
Best i test airfryeren 2024 - Cosori Premium Airfryer - Best i test
Cosori Premium Airfr...
Beste airfryer akk...
5,2 kg
25 cm
31 cm
25 cm
1700 W
5,5 liter
Best i test airfryeren 2024 - Ninja AF300EU AirFryer - Best i test
Ninja AF300EU AirFry...
Dobbel airfryer be...
8,2 kg
35 cm
31,5 cm
37 cm
2400 W
7,6 liter
Best i test airfryeren 2024 - Xiaomi Mi Smart Air Fryer - Best i test
Xiaomi Mi Smart Air...
Liten rimelig airf...
3,5 kg
30 cm
33,5 cm
25 cm
1500 W
3,5 liter
Best i test airfryeren 2024 - Philips Airfryer XXL HD9650 - Best i test
Philips Airfryer XXL...
Beste Premium Airf...
7,9 kg
43 cm
32 cm
32 cm
2200 W
7,3 liter
Frityrkoker best i test 2024


For deg som bare vil ha en helt vanlig frityr med olje har vi kåret en som har utmerket seg hos både eksperter og forbrukere er Andersson DFF 1.3 3L. Den er både prisgunstig og gir gode resultat. Denne klassiske frityrkokeren fra Andersson er høyt verdsatt både fordi den har så bra pris samtidig som den gir bra resultat gang på gang. Evnen til å fritere sprø pommes frites går ikke å finne hos en annen frityr i denne prisklassen.


Andersson DFF 1.3 har et volum på 3L og god plass til større råvarer. Den står stødig og gir et inntrykk av tillit. Frityren er enkel og brukervennlig. Den har to indikatorlamper som forteller deg når den er tilkoblet strøm og når oljen er varm nok til å brukes.


Frityrkokeren er lett å rengjøre, og de løse delene kan vaskes i oppvaskmaskinen.


Spesifikasjoner

 • 3L oljekapasitet
 • 2200W effekt
 • Justerbar temperatur: 130-190 grader
 • Lysindikator som viser oppnådd temperatur
 • Non-stick belegg i oljetanken
 • Konstruksjonen er i rustfritt stål
 • Mål: 35*25*23,5


Her kjøper du Andersson DFF 1.3 til best pris
Beste frityrkoker - dette sier forbrukerne

Som vi skrev ovenfor så vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet en stund synes om det, det er jo tross alt de som har den største og viktigste erfaringen! Her kan du lese noen av omtalene som Andersson DFF 1.3 har fått;


"Har hatt denne frityren i over en uke nå og har brukt den flere ganger. Pleier å fritere fryste pommes frites og fryst kylling. Det blir skikkelig sprøtt og godt. Etter det filtrerer jeg bare oljen i et filter og bruker den igjen. Frityren er veldig lett å vaske opp også, bare korga og selve gryta som trenger å rengjøres. Kan virkelig anbefale denne, spesielt for bare 300 kr." - D4vid


"Den gjør jobben sin og får 5 stjerner i og med at den ikke koster mer så syns jeg ikke det er noe å klage på." - Andoberg


"Har hatt en enkel frityr innen som ble ødelagt. Denne er i samme prisklasse men har atskillig bedre kvalitet en min forrige. Lokket har et metallfilter i seg og en funksjon, den forrige var bare et platelokk. Enkel å rengjøre og gjør en god jobb."


"Fungerer feilfritt. Enkel å ta fra hverandre og rengjøre. Til den prisen går det nok ikke å finne et bedre produkt. Veldig fornøyd med kjøpet." - gren81


"Jeg skulle anbefale denne frityren til vennene mine den var mye bedre enn jeg hadde forventet meg til den prisen." - Anette65


"Skikkelig fornøyd med kjøpet. Bra at alle deler går å ta fra hverandre og kan vaskes." - 1891


"En lett og enkel frityr. Lett å forstå og ha å gjøre med!" - Plattoskar

Test airfryer - dette sier ekspertene


Airfryer test - 2023

Råd & Røn oppdaterte enda en gang med 8 nye maskiner og Ninja Foodie Dual Zone AF300 kommer fortsatt best ut med 79 poeng. Andreplassen med 74 poeng går til Princess Double Basket Aerofryer


Magasinet M3 oppdaterte testen sin og har nå testet 10 ulike airfryers. De gir Cosori og Philips Combi 7000 XXL Connected 4,5 av 5 poeng og kårer disse til de beste i denne testen. De anbefaler også Just Perfecto Hot Air Fryer, Electrolux Explore 6 Air Fryer, Philips Airfryer XXL og Xiaomi Mi Smart Air Fryer som alle får 4/5 poeng hver. 


Råd & Røn har oppdatert testen sin med 19 nye maskiner og har nå testet 69 stykker. De kårer også dette året Ninja Foodie Dual Zone AF300 til best i test med 79 poeng. Andreplassen får Philips HD9650/90 XXL og DeLonghi Multifry Classic FH1163/1 med 73 poeng hver. Tredjeplassen går til Philips HD9867/90, Philips HD9870/20 Premium XXL og Tefal YV970815 Actifry Genius XL som får 72 poeng hver.  


Magasinet M3 har testet 8 ulike luftfrityrer. Philips XXL og Cosori Premium får 4/5 poeng hver. Om Philips skriver de "Philips Airfryer XXL koster litt men er allikevel en selvfølge for deg som tar dette med luftfritering på alvor. Høy kvalitetsfølelse rett gjennom og med nok kapasitet til å mette hele familien. Den er dessuten best på pommes frites - bare det sier litt..."
Om Cosori Premium skriver de følgende "Vi er kort sagt imponert, denne maskinen er stillegående, rask og enkel å skjønne. At du i tillegg får med tilbehør som grillspett og et grillrist gjør oss ikke mindre fornøyde. Den medfølgende oppskriftsboken er også et pluss i seg, denne er nemlig veldig bra. Kortfattede og enkle oppskrifter som virkelig passer inn i konseptet: Mindre usunn fast food." 

M3 anbefaler også Xiaomi Mi Smart Air Fryer


Tænk har testet 28 ulike luftfrityrer. Ninja Foodie Dual Zone AF300 kåres til best i test med 79 poeng. Andreplassen går til Philips HD9650//90 XXL som får 73 poeng og tredjeplassen går til Ninja FoodiAG551EU, Philips HD9870/20 Premium XXL og Fritel SnackTastic 4202 som får 72 poeng hver.  


Airfryer test - 2022

Råd & Røn har oppdatert testen sin og har nå testet 46 ulike luftfrityrer. Best i test er Ninja Foodie Dual Zone AF300 som får 79 poeng. Andreplassen går til Philips HD9650/90 som får 73 poeng og tredjeplassen går til Philips HD9867/90 som får 72 poeng. 


TEK har testet 12 luftfrityrer til under 2000 kroner og kårer Xiaomi Mi Smart Airfryer til best i test. De oppsummerer det hele med lovordene "En kjempegod og allsidig airfryer med testens desidert beste brukervennlighet." Andreplassen får OneMoon OA9 som de også anbefaler og tredjeplassen går til Philips HD9252/90.


Nettavisen prøvde å lage ribbe med sprø svor i en Cosori airfryer og skriver at "Resultatet ble knasende og god ribbe. Vi mener det var verdt å lage ribba i airfryeren med tanke på den gode sprø svoren, samt at det var en enkel og rask ribbemiddag. Vanligvis tar dette en halv dag i stekeovnen - nå brukte vi 1,5 time til sammen." 


Airfryer test - 2021

Råd & Røn har testet 24 forskjellige luftfrityrer. Råd & Røn har en tydelig favoritt når det kommer til hvem som gjør de beste luftfrityrene - nemlig Philips som tar topp 3 plasseringene! 

Best i test blir Philips HD9867/90 med 73 poeng. Hakk i hæl med bare 2 poeng mindre kommer Philips HD9650/90 som får 71 poeng. Tredjeplassen går til Philips HD9741/10 med 70 poeng.


Airfryer test - 2020

TÆNK har 13 testede luftfritøser og best i denne testen er Philips 9650/90 som får 71 poeng. De skriver at "Det er den airfryer som kan tilberede den største mengden, og pommes frites, kyllinglår og vårrruller blir perfekt stekt." Andreplassen går til Philips HD9741/10 som får 70 poeng. Tredjeplassen går også til Philips med modellen HD9867/90 som får 69 poeng. 


TV2 tester aifryers for å se om de lager like god mat som en vanlig frityrkoker med olje. De kommer fram til at en av luftfrityrene gjør nesten like god og sprø kylling, men frityren med olje lager fortsatt den beste maten. Men med tanke på at luftfrityrene lager maten mye sunnere så kan de tenke seg å bruke disse. 


Airfryer test - fra 2019 og eldre

Aftonbladet testet 9 ulike frityrmodeller, både varmluft og klassisk. Beste klassiske frityr ble Andersson DFF 1.3 3L som blant annet var den billigste i testen. Motivasjonen til dette var først og fremst prisen og at den var enkel å bruke.

Beste luftfrityren/airfryer ble OBH Nordica Actifry Genius. Motivasjonen til dette var det gode sluttresultatet, nesten i klasse med en vanlig frityr. Aftonbladets testpanel likte også at de fleste delene går å vaske i oppvaskmaskinen.  


Ica Kuriren testet 4 varmluftsfrityrer hvor Philips Viva Collection HD 9220 kom på førsteplass med konklusjonen at den ikke slipper ut lukt/os og at den har bra håndtak. Den dårligste i denne testen ble Tefal Actifry FZ7551015 fordi den tok veldig lang tid å fritere og at den var vanskelig å rengjøre.


Råd & Røn testet 12 klassiske frityrer og 7 varmluft. Beste klassiske frityren med 73 poeng ble Tefal Easy Pro og den beste varmluftfrityren ble Philips HD9220 med 52 poeng.


M3 testet luftfrityren Viva Airfryer HD9220/20 og ga den 7/10 poeng. De likte at den var så enkel og resultatet som ble "sunt og godt". De ulempene som ble nevnt var prisen og kapasiteten.airfryer best i test TV2,les eksperttester om airfryer best i test,


~ Få sprø og saftige pommes frites med den beste frityren/airfryeren ~
Tips 1: Om du vil fortsette å fornye kjøkkenet ditt kan vi anbefale deg å lese siden om den beste vannkokeren. Vi vet også hvilken kaffetrakter som er best akkurat nå. Og er du interessert i å gjøre matlagingen litt lettere kan du lese om den beste kjøkkenmaskinen her!

 

Tips 2: Du som går med i Facebook gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende butikk-kjedene har TILBUD på testvinneren. På den måten kan du gjøre et kupp - den beste frityren til best pris. Klikk på LIKER så holder vi øyene åpne for deg!
Vanlige spørsmål og svar

 • Hva er en airfryer?
  En airfryer, eller varmluftsfrityr, er en type av frityr som ikke bruker olje, eller veldig lite. I stedet for olje friterer den ved å sirkulere varmluft.
 • Hvordan bruke airfryer?
  En airfryer er veldig enkel å bruke. Legg bare maten inn i maskinen og velg program og tid. Du kan også stille inn temperaturen manuelt om du vil.
 • Hvor mye olje skal man bruke i en airfryer?
  Egentlig ingenting men vil du ha litt sprøere utside kan du pensle på litt.
 • Hva kan friteres i airfryer?
  Det meste kan friteres i luftfritøren som blant annet kylling, fisk, pommes frites, grønnsaker, kjøtt - ja her det er bare fantasien som kan sette stopp.

Anita Carlsen

Best i test: Airfryer

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.

Testen ble sist oppdatert