N.B. På denne siden viser vi de beste piggfrie vinterdekkene. Hvis du er på jakt etter piggdekk, finner du tester på piggdekk her!

Piggfrie vinterdekk test 2023,beste piggfrie vinterdekk,

Piggfrie vinterdekk test 2024 - kjør trygt i vinter

Hvis du skal kjøpe nye piggfrie vinterdekk til bilen din har du kommet helt rett! Du vet at en god handel begynner med å finne hvilke dekk som har vunnet avisenes/magasinenes tester og nettopp disse testene har vi samlet til deg på denne siden. På den måten kan du nemlig ta del av dekk-proffenes kunnskaper og kjøpe rett dekk direkte.
Og ikke nok med det!


Vi har også fått vite hva bileierne synes om friksjonsdekkene sine. De har jo størst erfaring av dekkene i hverdagen og over en lengre tid. Ved å lese oppsummeringen på denne siden får du dermed et godt utgangspunkt innen kjøpet av de nye piggfrie vinterdekkene dine. Men la oss begynne fra begynnelsen…


Obs! På grunn av Ukraina-krigen er det store problem å få tilgang på de mest vanlige dimensjonene av favorittdekkene på markedet i år. Mange av de store dekkprodusentene har hatt fabrikker i Russland i mange år og flere har produsert alle nordiske dekk der. Flyttingen tilbake til Europa har ikke gått helt etter planene som har medført at flere dekkdimensjoner ikke går å kjøpe akkurat nå, er ulovlige å selge i Norge eller blir raskt utsolgt. Vil du lese mer om dette finner du det her på Dagsavisen.


Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg det beste piggfrie vinterdekket NÅ!


Slik gjør du ditt livs beste dekkhandel

Har du oppdaget hvor enkelt det er å kjøpe piggfrie vinterdekk på Internett i dag? Lengre ned på denne siden avslører vi hvordan du allerede om 8 minutter kan ha gjort ditt livs beste dekk-handel noensinne. Delvis fordi du da har kjøpt det beste vinterdekket, men også fordi du har fått den laveste prisen. Dessuten har du bestilt tid for dekk-skifte i nærheten av hjemmet ditt. Alt dette uten å reise deg fra stolen eller ta en telefon!


Du sparer både tid og penger med våre 3 enkle skritt men la oss ta det fra begynnelsen og først se på dekk-testene for å finne ut hvilket dekk som er det beste vinterdekket akkurat nå.


Pigg eller piggfritt

Når det gjelder vinterdekk må du først velge om du skal ha pigger eller ikke på de håndflate-store områdene som skal holde bilen din på veien i vinterkulden.


Med piggfrie vinterdekk er det vanskelig å få samme gode testresultater som med piggdekk. I hvert fall på blank is. Men utviklingen går raskt og de piggfrie nærmer seg virkelig piggdekkene. Det beste ville være å kunne velge et par gode piggfrie dekk, både for lommeboka di og for miljøet.


Antisladd (også kalt ESP, DSC, VDC, DSTC eller ESC) er også en verdifull hjelp på vinteren, og med antisladdsystem på bilen er det alt flere som velger piggfrie vinterdekk.


Dette sier loven om vinterdekk

 • Mønsterdybden må være minimum 3 mm for at dekkene skal være godkjent til å bruke.
 • Det er tillatt å bruke piggdekk i perioden1 november (16 oktober i Nordland, Troms og Finnmark) frem til første mandag etter 2 påskedag (1 mai i Nordland, Troms og Finnmark).

  Dette gjelder bare vinterdekk med pigger! Piggfrie vinterdekk kan brukes hele året, men anbefales ikke og det kan være livsfarlig i og med at gummiblandingen ikke er anpasset til den norske sommeren. Se derfor til å kjøpe det beste sommerdekket til den varme årstiden.


EU Dekk-merking – så fungerer den

Siden november 2012 har EU innført en obligatorisk dekk-merking som skal gjøre det lettere for deg som forbruker å sammenligne egenskapene på forskjellige dekk. Du kjenner sikkert igjen utseende på den, for merkingen minner om den som har vært lenge på kjøleskap og andre hvitevarer.


Rullemotstand (=forbruk av drivstoff), grep på våt asfalt (våtgrep) og støynivå. Dette skal nå alle bildekk merkes med (unntatt piggdekk).</p>

<p>
<br>
</p>

<p style=Rullemotstand (=forbruk av drivstoff), grep på våt asfalt (våtgrep) og støynivå. Dette skal nå alle bildekk merkes med (unntatt piggdekk).


Dekk-merkingen gir informasjon om tre ting: forbruk av drivstoff, våt-grep og støynivå. Disse tre delene gir selvfølgelig ikke hele bildet av hvor bra et dekk er. Spesielt ikke når det gjelder vinterdekk på snø og is.


Derfor er piggdekk helt ekskludert fra denne merkingen pga at det kan være misvisende og direkte trafikkfarlig om man bare stoler på disse bokstavene når det gjelder våre norske vinterveier. Men EU-merkingen kan fungere som et tillegg til magasinenes/avisenes mer detaljerte tester, så du kan sammenligne f.eks piggfrie dekk med hverandre.

Om du vil vite mer om hva de ulike symbolene betyr, hvilke krav som stilles og hvordan denne merkingen kan hjelpe deg å spare penger, finner du bra informasjon om det her.


Hvis du setter pris på livet ditt - kjøp de beste piggfrie vinterdekkene!

Ikke kjøp de billigste dekkene! De fleste tester advarer mot merker som Toyo, Fulda, Debica, Linglong og Nankang. Unngå disse og invester heller noen 100-lapper ekstra for å få gode piggfrie vinterdekk. Det er en livsforsikring som skal hjelpe deg og dine kjære når du trenger det mest i vinter.


Ved å legge noen minutters arbeid og kjøpe vinterdekkene dine på internett kan du dessuten spare penger; Du får de beste dekkene billig, i stedet for å være nødt til å kjøpe billige lavprisdekk. Takket være internett har du gode forutsetninger som gir deg den laveste prisen på dekkene, uansett hvor du bor i Norge.


Og – du trenger verken bli møkkete eller røre de nye dekkene dine før de sitter på bilen. Det er med andre ord like lett å kjøpe dekk på Internett i dag som å dra til et dekkverksted og bestille.
Best i test – Piggfrie vinterdekk 2024

I mange år har ​Nokians piggfrie dekk Hakkapeliitta R3 kommet best ut her på Best i test Guiden, men nå får Nokian dra seg tilbake og gi pokalen videre til ​Continental ContiVikingContact 7. Dekket har fått gullpokalen i flere dekktester og er helt klart best i alle de klassiske vinterøvelsene.Dekkdimensjon 205/55-16


Continental Viking Contact 7

Egenskapene som karakteriserer Viking Contact 7 er ytelsen, komforten og kontrollfunksjonene. Dette er et friksjonsdekk som oppnår bedre resultat enn flere piggdekk på vanskelig vinterføre.


ContiSilent

Dekket imponerer ikke bare med funksjonaliteten sin men også med et bemerkelsesverdig lavt støynivå. ContiSilent er en dekkstøyreduserende teknologi utviklet av Continental som er designet for å redusere innvendig støy på alle underlag. Dette setter både ekspertene og bilistene stor pris på ettersom det gir en herlig følelse av komfort og en opplevelse av at bilen svever på veien.


Nyutviklet retningsmønsterdesign

Continental har tatt ytterligere ett skritt for å forbedre dekkets allerede imponerende egenskaper. Ifølge Continental selv gir det nye retningsbestemte mønsteret bedre drenering og grep ved kritiske situasjoner som blant annet vannplaning. Dette er en betydningsfull utvikling som gjør Contact 7 til et trygt valg for sjåfører som verdsetter kontroll og sikkerhet på veien.


Kort sagt, Continental Viking Contact 7 er et skikkelig bra piggfritt vinterdekk når det gjelder å kombinere førsteklasses ytelse og uovertruffen komfort. Dette dekket setter en ny standard for vinterdekk og er en investering som vil gi deg trygghet og kjøreglede i mange sesonger fremover.


Dette sier forbrukerne om testvinneren

Her på Best i test Guiden samler vi inn informasjon om hva forbrukerne syns om produktene vi anbefaler, det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. Her kan du lese noen av omtalene Viking Contact 7 har fått fra forbrukere;


"Har disse dekkene på framdekkene. Veldig bra dekk! Kjører på jobb før brøytebilen. Disse dekkene er de første dekkene eg har brukt som ikke putselig begynner å skli på tørr puddersnø, funker også bra på våt snø og hardpakket snø. Har egentlig aldri opplevd og miste grep med disse dekkene, Kjørte flere ganger opp en totalt islagt bakke med svinger uten å ha måtte vere redd for at dekkene sklir. 4 av 5 på is siden piggdekk alltid vil være bedre her. Perfekt i puddersnø"


"Beste piggfrie vinterdekket jeg har hatt, veldig fornøyd"


"Vinteren 19/20 var jo ikke noe særlig så dekkene har ikke blitt testet under så vanskelige forhold. Men det viktigste, støynivået: dekkene er fantastisk stille! og på min Saab 9-5 føles de stabile på både våt og tørr vei uavhengig av hastigheten. Aldri fått en følelse av dårlig veigrep med dekkene på. Kjøpte disse til firmabilen også."


"Trygg og sikker kjøreopplevelse på alle veiunderlag. Støynivået senket seg atskillig etter bytte av dekk"


"Stillere vinterdekk har jeg aldri hatt. Det er dessuten stilig med svarte felger til rød bil."


"Et veldig bra dekk til Skandinaviske veiforhold."


"Beste friskjonsdekket jeg har brukt"


Du finner mer informasjon om testvinneren på Continentals hjemmeside.


Hvis du ønsker å fordype deg i statistikk og testresultater på egen hånd, finner du mer informasjon sammen med alle testene på piggfrie vinterdekk de siste årene her nedenfor.


Her kjøper du Continental Viking 7 til lavest pris i dag
Dette sier dekkekspertene i testene sine

Nedenfor finner du eksperttester fra år 2018 og frem til i dag. Klikk på linken for å komme direkte til testen. (noen av testene er betaltester)


Piggfrie vinterdekktest - Tester 2023

 • Aftonbladet har testet 11 friksjonsdekk i årets test og kårer nok en gang Continental Viking Contact 7 til best i test med 7,7 poeng. De skriver at dekket har bra egenskaper på snø og godt grep på is for å være piggfritt.
  Andreplassen får Goodyear UltrsGrip Ice 3 med 7,5 poeng og på tredjeplass ruller Nokian Hakkapeliitta R5 inn med 7,1 poeng.

 • Teknikens Värld har delt opp de piggfrie dekkene i Nordisk og Mellomeuropeiske. Beste nordiske friksjonsdekk er Continental Viking Contact 7 som klarer seg bra på både snø og is. Andreplassen går til Goodyear Ultra Grip Ice 3 og tredjeplassen får Michelin X-Ice Snow.
  Beste mellomeuropeiske friksjonsdekk er Goodyear Ultra Grip Performance 3.


Piggfrie vinterdekktest - Tester 2022

 • Aftonbladet Testet ti ulike friksjonsdekk i den seneste eksperttesten sin. På delt førsteplass med 7,9 poeng hver finner vi Continental Viking Contact 7 og Michelin X-Ice Snow. Continental får kommentaren "Continentals piggfrie dekk er veldig lettkjørt på is. Det styrer fint og advarer før du mister grepet. Det samme gjelder på snø med bra kjøreegenskaper og advarsler før det blir sladd på bilen takket være god styring".
  Kort oppsummert om Continental Viking Contact 7 er at det er meget godt på snø og is samt at dekket ruller lett. De er dessverre ikke like overbevist om kjøring på bar mark som gjør at de drar ned litt på poengene.
  Michelin X-Ice Snow får gode karakterer for de gode kjøreegenskapene på snø og god rullemotstand. Akkurat som Continental Viking Contact 7 får Michelin X-Ice Snow en negativ kommentar om kjøring på bar mark.


 • Teknikens Värld kårer Continental Viking Contact 7 til best i test 2022. De synes det er et dekk som gir meget bra vintergrep og overbeviser både på is og snø. Dekket presterer dog dårligere ved vannplaning som senker helhetsinntrykket på dekket.
  Andreplassen går til Goodyear UltraGrip Ice 2 som får lovordene "Goodyear har jobbet en hel del med vinterdekkene sine og resultatet på nordiske UltraGrip Ice 2 vises tydlig".


Piggfrie vinterdekktest - Tester 2021

 • NAF Motor har testet 8 dekk i årets test og det som kommer best ut er Continental Viking Contact 7 med hele 91 poeng. Det får pluss for best vintergrep, at det er rolig under press på alle underlag og at dekket er stille.
  På andreplass kommer Goodyear Ultra Grip 2 med 85 poeng og tredjeplassen går til Pirello IceZero FR med 84 poeng.


 • Aftonbladet Testet åtte ulike piggfrie dekk i den seneste testen. Best i test ble Continental Viking Contact 7 med motivasjonen "bra grep og kjøreegenskap på is og snø. Stabilt dekk på sporete vei".
  På andreplass ruller Goodyear Ultra Grip Ice2 inn med 7,8 poeng etterfulgt av Nokian Hakkapeliitta som får 7,8 av 10 poeng og dermed en tredje plass.

 • Teknikens Värld kårer Continental ContiViking Contact 7 til best i test 2021. De synes det er et dekk som gir et skikkelig bra veigrep og overbeviser stort på både snø og is. I kombinasjon med dette er de også overrasket over hvor bra lydnivå det er på dekket. Det har også god komfort med god støtdemping.
  Andreplassen går til Goodyear UltraGrip Ice 2 som beskriver som et "skikkelig bra og velfungerende dekk."


Piggfrie vinterdekk - Tester 2020

 • NAF Motor; Har testet 8 piggfrie vinterdekk og best i denne testen er Continental VikingContact 7 med 88 poeng. De gir den pluss for at den har bra grep på is og snø, lettkjørt når det presses og lav støy. Ulemper med dette dekket beskriver de med ordene "som med mange andre piggfrie dekk er det egenskapene ved vannplaning som skaper størst bekymring."
  Andreplassen med 80 poeng går til Nokian Hakkapeliitta R3.


 • Aftonbladet / Dagbladet; Testet 12 piggfrie dekk i årets test. Førsteplassen går til Nokian Hakkapeliitta R3 som fikk andreplassen ifjor. Det fungerer veldig bra på is og snø. Det styrer bra og beholder grepet. På asfalt beskrivers dekket som litt langsommere i styringa men at det holder veigrepet ved hastige manøvrer. Det er stillegående og ruller lett.dubbfria däck i sitt senaste test.


 • Teknikens Värld: Utnevner Nokian WR Snowproof som beste piggfrie dekk. De synes at dekket kombinerer fine prestasjoner på vanlig asfaltvei med helt ok is og snøegenskaper. De mener også at det er viktig å vurdere hvordan vinterværet pleier å være der du befinner deg for å kjøpe beste mulige vinterdekk i og med at de fleste dekkene har ulike fokusområder.


Piggfrie vinterdekk - Tester 2019

 • Teknikens Värld: Magasinet testet 6 piggfrie dekk og 4 mellomeuropeiske piggfrie dekk. Førsteplassen på piggfrie vinterdekk gikk til Continental ContiViking Contact 7. Andreplassen tok Nokian Hakkapeliitta R3 som ikke når helt opp til testvinnerens nivå men som allikevel gjorde det bra på is og snø. Det beste mellomeuropeiske piggfrie vinterdekket ble Continental WinterContact TS 860. Nytt for i år var at en ny dekkdimensjon ble testet, 225/50 istedet for 205/55.


 • Motor har testet 8 piggfrie vinterdekk. Førsteplassen med 89 poeng gikk til Continental VikingContact 7 og lovordene at dette dekket har en av de mykeste gummiblandingene av de testede dekkene og at dekket har veldig bra grep på is og snø. De skriver også at det er lav støynivå i forhold til de andre dekkene i testen. Andreplassen fikk Nokian Hakkapeliitta R3 med 84 poeng.


 • Aftonbladet: Magasinet testet 10 piggfrie vinterdekk. Førsteplassen gikk til Continental ContiVikingContact 7 med 7,8 poeng. Andreplassen gikk til Nokian Hakkapeliitta R3 med 7,5 poeng.


Piggfrie vinterdekk – Tester 2018

 • Teknikens Värld: Magasinet kåret i år de nye Continental ContiViking Contact 7 til årets beste piggfrie vinterdekk. Dekket fikk 112 poeng i dekktesten deres. Sølvplassen gick til Pirelli Ice Zero R som fikk 110 poeng etterfulgt av Goodyear Ultragrip Ice 2 som fikk 108 poeng.


 • Test World / Aftonbladet (Sverige) / Tekniikan Maailma (Finland): Ifølge finske Test World er det beste piggfrie vinterdekket Continental Contivikingcontact 7 med 91,3 poeng og lovordene; “Dette piggfrie dekket matcher mange piggdekk på skikkelig vinterføre.”
  På andreplass kommer Pirelli Ice Zero Fr og Goodyear Ultra Grip Ice 2 med 90,6 poeng og hakk i hæl med bare 0,3 poeng mindre kommer Nokian Hakkapeliitta R3 med 90,3 poeng.


 • Vi Bilägare: Magasinet testet 7 friksjonsdekk i dimensjonen 205/55 R16 for å se hvilket piggfrie dekk som er best for vinteren 2018/2019. Testvinnere ble Continental VikingContact 7 som fikk 92 poeng og anmeldelsen; “Dette er et vinterdekk som leverer et bra grep på både asfalt og vinterføre. Kjøregenskapene er trygge med rolige reaksjoner.
  På andreplass kom Nokian Hakkapeliitta R3 som fikk 81 poeng i årets vinterdekktest.
Testvinner

 • Continental Viking Contact 7

Skruvat.no selger Continental Viking Contact 7 for 1982 kr. Frakten er inkludert i prisen!

1982 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Continental Viking Contact 7!

Byttdekk selger Continental Viking Contact 7 for 2462 kr. Frakten er inkludert i prisen!


piggfrie vinterdekk test


~ Spar ikke på pengene når du kjøper nye vinterdekk. Det er en livsforsikring som skal hjelpe deg når du trenger det mest i vinter ~
3 enkle skritt for å få de beste piggdekkene til den laveste prisen

1

Bestem deg for hvilket piggdekk du vil ha etter du har lest dekk-testene ovenfor. Kanskje du vil ha Best i test-vinneren Continental Viking Contact 7 eller kanskje du velger et helt annet piggfritt vinterdekk?


2

Finn riktig dekkdimensjon til bilen din. Du kan enten se på de dekkene du har eller sjekke i bilens manual. Dimensjonen angis på følgende måte: for eksempel 195/65 R15. Byttdekk og Skruvat har en grei løsning, du skriver bare inn bilens registreringsnummer så vet de hvilken dimensjon det er.


3

Med registreringsnummer eller dekk-dimensjon har du det du trenger å vite for å kjøpe nye vinterdekk på Internett.


Det fungerer slikat dekkene du bestiller blir sendt direkte til en lokal forhandler i nærheten. (Du får opp en liste over dekk-verksteder og velger hvem du vil bruke). Det verkstedet du velger tar seg av balansering, montering og bytter dekkene på bilen din. Tid og dato bestiller du samtidig som du kjøper dekkene. Du kan også beholde dine gamle felger om du vil og slik sparer du enda mer penger.


Du trenger altså ikke montere eller transportere de nye dekkene dine. Det eneste du trenger å gjøre er å kjøre til dekk-verkstedet, levere bilen til avtalt tid og vente mens dekkene blir montert (ca 15-20 minutter).


Hvilket av disse stedene som tilbyr den laveste prisen på de nye dekkene dine, kommer an på hvilken dimensjon og størrelse du trenger til bilen din. Sjekk gjerne med forskjellige forhandlere for å spare så mye penger som mulig!

Slik utførte vi denne testen

For å kåre de beste piggfrie vinterdekkene har vi gransket alle aktuelle eksperttester innom området. De har gode muligheter til å utføre grundige tester på ulike veiunderlag for å måle ytelsen på dekkene.


I disse testene er det tydelig hvilke dekk som presterer best og ekspertene er ofte enige. Derfor er disse testene grunnlaget når vi kårer beste dekk. I tillegg til å granske eksperttestene viser vi deg hvor du kan kjøpe disse dekkene til lavest mulig pris i dag. Det betyr at du får de beste dekkene til beste pris!
Er du på jakt etter det beste sommerdekket og ønsker å vite hvilket dekk som gang på gang har stått som vinner, har vi undersøkt det også!


Tips: Gå med i Facebook-gruppa vår, så får du vite hvilke nye tester som er tilgjengelige. Klikk på LIKER så holder vi deg oppdatert!Philip Andrén

Best i test: Vinterdekk piggfrie

Philip er redaktør på svenske Bäst i test Guiden siden år 2018. Han er utdannet musikkprodusent og videreutdanner seg ved siden av å jobbe på Bäst i test Guiden innen International Business.


Spesialinteressene som Philip gransker og skriver om på Bäst i test Guiden er innen Lyd & Bilde, Motor & tilbehør, Data & IT og Økonomi.

Testen ble sist oppdatert