N.B. På denne siden viser vi de beste piggfrie vinterdekkene. Hvis du er på jakt etter piggdekk, finner du tester på piggdekk her!Piggfrie vinterdekk test 2020

Piggfrie vinterdekk test 2021

Hvis du skal kjøpe nye piggfrie vinterdekk til bilen din vinteren 2021 har du kommet helt rett! Du vet at en god handel begynner med å finne hvilke dekk som har vunnet avisenes/magasinenes tester og nettopp disse testene har vi samlet til deg på denne siden. På den måten kan du nemlig ta del av dekk-proffenes kunnskaper og kjøpe rett dekk direkte.
Og ikke nok med det!

 

Vi har også fått vite hva bileierne synes om friksjonsdekkene sine. De har jo størst erfaring av dekkene i hverdagen og over en lengre tid. Ved å lese oppsummeringen på denne siden får du dermed et godt utgangspunkt innen kjøpet av de nye piggfrie vinterdekkene dine. Men la oss begynne fra begynnelsen…

 

Jeg vet allerede det jeg trenger – vis meg det beste piggfrie dekket NÅ!

 

Slik gjør du ditt livs beste dekkhandel

Har du oppdaget hvor enkelt det er å kjøpe piggfrie vinterdekk på Internett i dag? Lengre ned på denne siden avslører vi hvordan du allerede om 8 minutter kan ha gjort ditt livs beste dekk-handel noensinne. Delvis fordi du da har kjøpt det beste vinterdekket, men også fordi du har fått den laveste prisen. Dessuten har du bestilt tid for dekk-skifte i nærheten av hjemmet ditt. Alt dette uten å reise deg fra stolen eller ta en telefon!

 

Du sparer både tid og penger med våre «3 enkle skritt» men la oss ta det fra begynnelsen og først se på dekk-testene for å finne ut hvilket dekk som er det beste vinterdekket akkurat nå.

 

Pigg eller piggfrie vinterdekk?

Når det gjelder vinterdekk må du først velge om du skal ha pigger eller ikke på de håndflate-store områdene som skal holde bilen din på veien i vinterkulden. 

 

Med piggfrie vinterdekk er det vanskelig å få samme gode testresultater som med piggdekk. I hvert fall på blank is. Men utviklingen går raskt og de piggfrie nærmer seg virkelig piggdekkene. Det beste ville være å kunne velge et par gode piggfrie dekk, både for lommeboka di og for miljøet.

 

Antisladd (også kalt ESP, DSC, VDC, DSTC eller ESC) er også en verdifull hjelp på vinteren, og med antisladdsystem på bilen er det alt flere som velger piggfrie vinterdekk.

 

Dette sier loven om vinterdekk

 • Mønsterdybden må være minimum 3 mm for at dekkene skal være godkjent til å bruke.
 • Det er tillatt å bruke piggdekk i perioden 1 november (16 oktober i Nordland, Troms og Finnmark) frem til første mandag etter 2 påskedag (1 mai i Nordland, Troms og Finnmark).

  Dette gjelder bare vinterdekk med pigger! Piggfrie vinterdekk kan brukes hele året, men anbefales ikke og det kan være livsfarlig i og med at gummiblandingen ikke er anpasset til den norske sommeren. Se derfor til å kjøpe det beste sommerdekket til den varme årstiden.

 

EU Dekk-merking – så fungerer den

Siden november 2012 har EU innført en obligatorisk dekk-merking som skal gjøre det lettere for deg som forbruker å sammenligne egenskapene på forskjellige dekk. Du kjenner sikkert igjen utseende på den, for merkingen minner om den som har vært lenge på kjøleskap og andre hvitevarer.


Rullemotstand (=forbruk av drivstoff), grep på våt asfalt (våtgrep) og støynivå. Dette skal nå alle bildekk merkes med (unntatt piggdekk).


Rullemotstand (=forbruk av drivstoff), grep på våt asfalt (våtgrep) og støynivå. Dette skal nå alle bildekk merkes med (unntatt piggdekk). Dekk-merkingen gir informasjon om tre ting: forbruk av drivstoff, våt-grep og støynivå. Disse tre delene gir selvfølgelig ikke hele bildet av hvor bra et dekk er. Spesielt ikke når det gjelder vinterdekk på snø og is.

 

Derfor er piggdekk helt ekskludert fra denne merkingen pga at det kan være misvisende og direkte trafikkfarlig om man bare stoler på disse bokstavene når det gjelder våre norske vinterveier. Men EU-merkingen kan fungere som et tillegg til magasinenes/avisenes mer detaljerte tester, så du kan sammenligne f.eks piggfrie dekk med hverandre.

Om du vil vite mer om hva de ulike symbolene betyr, hvilke krav som stilles og hvordan denne merkingen kan hjelpe deg å spare penger, finner du bra informasjon om det her.

 

Hvis du setter pris på livet ditt  – kjøp de beste piggfrie vinterdekkene

Ikke kjøp de billigste dekkene! De fleste tester advarer mot merker som Toyo, Fulda, Debica, Linglong og Nankang. Unngå disse og invester heller noen 100-lapper ekstra for å få gode piggfrie vinterdekk.

 

Ved å legge noen minutters arbeid og kjøpe vinterdekkene dine på internett kan du dessuten spare penger; Du får de beste dekkene billig, istedet for å være nødt til å kjøpe billige lavprisdekk. Takket være nettet har du nemlig utmerket forutsetninger for å få den laveste prisen på dekk, uansett hvor du bor i Norge.

 

Og – du trenger hverken å bli møkkete eller røre de nye dekkene dine før de sitter på bilen. Det er med andre ord like lett å kjøpe dekk på Internett idag som å dra til et dekkverksted og bestille.

Best i test – Piggfrie vinterdekk 2021

De seneste årene er det ​Nokians piggfrie dekk Hakkapeliitta R3 som har kommet best ut, men nå får Nokian dra seg tilbake og gi pokalen videre til ​Continental ContiVikingContact 7. Dekket har fått gullpokalen i flere dekktester og er klart best i alle de klassiske vinterøvelsene. 


Best i test piggfrie vinterdekk – Continental Viking Contact 7


Beste piggfrie vinterdekk  – Continental Viking Contact 7

(Klikk på dekket for mer informasjon)Liker 1

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 3 mars 2021
Continental Viking Contact 7

Dekkdimensjon 205/55-16


De egenskapene som ekspertene synes karakteriserer testvinneren Continental VikingContact 7 er ytelsen, komforten og kontrollfunksjonene. Dette er et dekk som oppnår bedre resultat enn flere piggdekk på skikkelig vinterføre.

 

Her på Best i test Guiden samler vi jo også inn informasjon om hva forbrukerne syns om produktene vi anbefaler, det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. Her kan du lese noen av omtalene Viking Contact7 har fått fra forbrukere; 


"Har disse dekkene på framdekkene. Veldig bra dekk! Kjører på jobb før brøytebilen. Disse dekkene er de første dekkene eg har brukt som ikke putselig begynner å skli på tørr puddersnø, funker også bra på våt snø og hardpakket snø. Har egentlig aldri opplevd og miste grep med disse dekkene, Kjørte flere ganger opp en totalt islagt bakke med svinger uten å ha måtte vere redd for at dekkene sklir. 4 av 5 på is siden piggdekk alltid vil være bedre her. Perfekt i puddersnø"


"Beste piggfrie vinterdekket jeg har hatt, veldig fornøyd"


"Vinteren 19/20 var jo ikke noe særlig så dekkene har ikke blitt testet under så vanskelige forhold. Men det viktigste, støynivået: dekkene er fantastisk stille! og på min Saab 9-5 føles de stabile på både våt og tørr vei uavhengig av hastigheten. Aldri fått en følelse av dårlig veigrep med dekkene på. Kjøpte disse til firmabilen også." 


"Trygg og sikker kjøreopplevelse på alle veiunderlag. Støynivået senket seg atskillig etter bytte av dekk" 


"Stillere vinterdekk har jeg aldri hatt. Det er dessuten stilig med svarte felger til rød bil."


"Et veldig bra dekk til Skandinaviske veiforhold." 


"Beste friskjonsdekket jeg har brukt" 


Du finner mer informasjon om denne testvinneren på Continentals hjemmeside.

 

Hvis du ønsker å fordype deg i statistikk og testresultater på egen hånd, finner du mer informasjon sammen med alle testene på piggfrie vinterdekk de siste årene her nedenfor. 


Her kjøper du testvinneren til best pris


Byttdekk selger piggfrie dekket for 1701 kr. Frakten er inkludert i prisen!

1701 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Continental Viking Contact 7!

Skruvat.no selger piggfrie dekket for 1707 kr. Frakten er inkludert i prisen!

3 enkle skritt for å få de beste piggdekkene til den laveste prisen

1

Bestem deg for hvilket piggdekk du vil ha etter du har lest dekk-testene ovenfor. Kanskje du vil ha Best i test-vinneren Continental Viking Contact 7 eller kanskje du velger et helt annet piggfritt vinterdekk?

 

2

Finn riktig dekkdimensjon til bilen din. Du kan enten se på de dekkene du har eller sjekke i bilens manual. Dimensjonen angis på følgende måte: for eksempel 195/65 R15. Byttdekk og DekkOnline har en grei løsning, du skriver bare inn bilens registreringsnummer så vet de hvilken dimensjon det er.

 

3

Med registreringsnummer eller dekk-dimensjon har du det du trenger å vite for å kjøpe nye vinterdekk på Internett. 


Det fungerer slik at dekkene du bestiller blir sendt direkte til en lokal forhandler i nærheten. (Du får opp en liste over dekk-verksteder og velger hvem du vil bruke). Det verkstedet du velger tar seg av balansering, montering og bytter dekkene på bilen din. Tid og dato bestiller du samtidig som du kjøper dekkene. Du kan også beholde dine gamle felger om du vil og slik sparer du enda mer penger.

 

Du trenger altså ikke montere eller transportere de nye dekkene dine. Det eneste du trenger å gjøre er å kjøre til dekk-verkstedet, levere bilen til avtalt tid og vente mens dekkene blir montert (ca 15-20 minutter).


Spar ikke på pengene når du kjøper nye vinterdekk. Det er en livsforsikring som skal hjelpe deg når du trenger det mest i vinter.

Spar ikke på pengene når du kjøper nye vinterdekk. Det er en livsforsikring som skal hjelpe deg når du trenger det mest i vinter.

 

Hvilket av disse stedene som tilbyr den laveste prisen på de nye dekkene dine, kommer an på hvilken dimensjon og størrelse du trenger til bilen din. Sjekk gjerne med forskjellige forhandlere  for å spare så mye penger som mulig!

Piggfrie vinterdekk - Tester 2020

 • NAF Motor; Har testet 8 piggfrie vinterdekk og best i denne testen er Continental VikingContact 7 med 88 poeng. De gir den pluss for at den har bra grep på is og snø, lettkjørt når det presses og lav støy. Ulemper med dette dekket beskriver de med ordene "som med mange andre piggfrie dekk er det egenskapene ved vannplaning som skaper størst bekymring."
  Andreplassen med 80 poeng går til Nokian Hakkapeliitta R3.


 • Aftonbladet / Dagbladet; Testet 12 piggfrie dekk i årets test. Førsteplassen går til Nokian Hakkapeliitta R3 som fikk andreplassen ifjor. Det fungerer veldig bra på is og snø. Det styrer bra og beholder grepet. På asfalt beskrivers dekket som litt langsommere i styringa men at det holder veigrepet ved hastige manøvrer. Det er stillegående og ruller lett.dubbfria däck i sitt senaste test.


 • Teknikens Värld: Utnevner Nokian WR Snowproof som beste piggfrie dekk. De synes at dekket kombinerer fine prestasjoner på vanlig asfaltvei med helt ok is og snøegenskaper. De mener også at det er viktig å vurdere hvordan vinterværet pleier å være der du befinner deg for å kjøpe beste mulige vinterdekk i og med at de fleste dekkene har ulike fokusområder. 


Piggfrie vinterdekk - Tester 2019

 • Teknikens Värld: Magasinet testet 6 piggfrie dekk og 4 mellomeuropeiske piggfrie dekk. Førsteplassen på piggfrie vinterdekk gikk til Continental ContiViking Contact 7. Andreplassen tok Nokian Hakkapeliitta R3 som ikke når helt opp til testvinnerens nivå men som allikevel gjorde det bra på is og snø. Det beste mellomeuropeiske piggfrie vinterdekket ble Continental WinterContact TS 860. Nytt for i år var at en ny dekkdimensjon ble testet, 225/50 istedet for 205/55.

 

 • Motor har testet 8 piggfrie vinterdekk. Førsteplassen med 89 poeng gikk til Continental VikingContact 7 og lovordene at dette dekket har en av de mykeste gummiblandingene av de testede dekkene og at dekket har veldig bra grep på is og snø. De skriver også at det er lav støynivå i forhold til de andre dekkene i testen. Andreplassen fikk Nokian Hakkapeliitta R3 med 84 poeng.  

 

 • Aftonbladet: Magasinet testet 10 piggfrie vinterdekk. Førsteplassen gikk til Continental ContiVikingContact 7 med 7,8 poeng. Andreplassen gikk til Nokian Hakkapeliitta R3 med 7,5 poeng. 


Piggfrie vinterdekk – Tester 2018

 • Teknikens Värld: Magasinet kåret i år de nye Continental ContiViking Contact 7 til årets beste piggfrie vinterdekk. Dekket fikk 112 poeng i dekktesten deres. Sølvplassen gick til Pirelli Ice Zero R som fikk 110 poeng etterfulgt av Goodyear Ultragrip Ice 2 som fikk 108 poeng.


 • Test World / NAF / Aftonbladet (Sverige) / Tekniikan Maailma (Finland): Ifølge finske Test World er det beste piggfrie vinterdekket Continental Contivikingcontact 7 med 91,3 poeng og lovordene; “Dette piggfrie dekket matcher mange piggdekk på skikkelig vinterføre.”
  På andreplass kommer Pirelli Ice Zero Fr og Goodyear Ultra Grip Ice 2 med 90,6 poeng og hakk i hæl med bare 0,3 poeng mindre kommer Nokian Hakkapeliitta R3 med 90,3 poeng.


 • Vi Bilägare: Magasinet testet 7 friksjonsdekk i dimensjonen 205/55 R16 for å se hvilket piggfrie dekk som er best for vinteren 2018/2019. Testvinnere ble Continental VikingContact 7 som fikk 92 poeng og anmeldelsen; “Dette er et vinterdekk som leverer et bra grep på både asfalt og vinterføre. Kjøregenskapene er trygge med rolige reaksjoner.
  På andreplass kom Nokian Hakkapeliitta R3 som fikk 81 poeng i årets vinterdekktest. 

 

Piggfrie vinterdekk – Tester 2017

 • Test WorldOgså i NAF / Aftonbladet (Sverige) / Tekniikan Maailma (Finland): Beste friksjonsdekket 2017 er ifølge Test WorldContinental ContiVikingContact 6 som får 8,1 poeng i årets dekktest. Det blir best i test av 11 piggrie vinterdekk fordi den har “utmerkede egenskaper på alle veiforhold, is, snø og asfalt.”
  Det polske dekket Sava Eskimo Ice kom på en overraskende andreplass med 7,6 poeng og en delt tredjeplass gikk til Noian Hakkapeliitta R2 og Goodyear UltraGrip Ice 2 som begge fikk 7,5 poeng.

 

 • Vi Bilägare: I 2017 ble det en hard kamp om gullmedaljen for det beste piggfrie vinterdekket. Både Nokian Hakkapeliitta R2 og Continental ContiVikingContact 6 fikk til slutt 86 poeng og deler på førsteplassen. På andreplass, med 79 poeng, kom Goodyear UltraGrip Ice 2.

 

 • Teknikens Värld: Beste Nordiske piggfrie vinterdekket 2017 er ifølge magasinet Goodyear UltraGrip Ice 2 som får 107 poeng i årets dekktest. Sølvmedaljen gikk til Pirelli Ice Zero R med 104 poeng. Kort deretter kom også Nokian Hakkapeliitta R2 med 103 poeng.

 

 • Auto Motor & Sport (test 2): Best i test av 10 piggfrie vinterdekk for nordiske forhold ble Nokian Hakkapeliitta R2 som fikk 9,5 poeng i denne dekktesten. Dette er et vinnerdekk som får høye poeng på alle delprøver, enten det gjelder bremsing, veigrep eller manøverbarhet.
  Bridgestone Blizzak WS80 kom på andreplass med 9,2 poeng mens Continental ContiVikingContact 6 havnet utenfor topp 3-listen.

 

Piggfrie vinterdekk – Tester 2016 

 • Test World: NAF / TV2 / Klikk / Aftonbladet / Tekniikan Maailma: Det beste piggfrie vinterdekket 2016 er ifølge ekspertene Continental ContiVikingContact 6 som fikk 7,6 poeng i årets dekktest og dermed best i test. Tett innpå kommer dog Nokian Hakkapeliitta R2 som med 7,5 poeng tar sølvmedaljen. Det var totalt 11 friksjonsdekk som ble testet denne gangen.

 

 • Vi Bilägare: Beste piggfrie vinterdekket 2016 ble Continental ContiVikingContact 6 som fikk 79 poeng. På andreplass kom Nokian Hakkapeliitta R2 som fikk 77 poeng i årets tester. 

 

 • Teknikens värld: Har i år testet friksjonsdekk i størrelsen 205/55-16. Best i test ble Goodyear UltraGrip Ice 2 som fikk 109 poeng. Andreplassen med 103 poeng gikk til Continental ContiVikingContact 6.


   

 • Auto Motor & Sport: Det beste friksjonsdekket 2016 er ifølge magasinet Nokian Hakkapeliitta R2 som fikk 9,6 poeng i årets vinterdekktest. Det handler om dekk i størrelsen 205/55-16 og “Nokian er klart raskest på isbanen, men er også utmerket på snø.” På andreplass med 9,2 poeng rullet Continental ContiVikingContact 6 inn og magasinet mener at dette dekket har “Gode egenskaper på alle underlag, men litt dårligere sidegrep på is og snø enn testvinneren.”

 

Piggfrie vinterdekk – Tester 2015

 • Test World: NAF Motor / Aftonbladet / Auto Motor & Sport / Tekniikan Maailma: Beste friksjonsdekket 2015 er ifølge ekspertene Nokian Hakkapeliitta R2 som fikk 7,7 poeng i årets dekktest. På sølvplassen var det trangt da tre dekk fikk 7,6 poeng. Disse var Goodyear UltraGrip Ice 2, Michelin X-Ice Xi3 og Pirelli Winter Ice Zero.

 

 • Teknikens Värld: I årets test av piggfrie vinterdekk ble Continental ContiVikingContact 6 best i test med 126 poeng. På andreplass kom Goodyear UltraGrip Ice 2 med 114 poeng.

 

 • Vi Bilägare: Det beste 2015 er Nokian Hakkapeliitta R2 ifølge Vi Bilägare. Dette friksjons-dekket fikk hele 96 av 100 poeng i årets dekk-test. På andreplass komContinental ContiVikingContact6 som fikk 88 poeng.

 

 • Expressen: Gjør ingen egne tester, men sammenstiller de andre magasinenes dekk-tester på hjemmesiden sin.


Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 3 mars 2021
Continental Viking Contact 7
Glem ikke å sjekke vindusviskerne før vinteren! God sikt er viktig å ha i vanskelig vintervær. Om du vil vite hvilke vindusviskere som er best i test, finner du en bra sammenligning fra NAF her. Og du vil sikkert også ha den beste spylervæsken! Les om spylervæske her. (PS. Dyrest er ikke best!)

 

Er du på jakt etter det beste sommerdekket og ønsker å vite hvilket dekk som gang på gang har stått som vinner, har vi undersøkt det også!

 
Tips: Gå med i Facebook-gruppa vår, så får du vite hvilke nye tester som er tilgjengelige. Klikk på LIKER så holder vi deg oppdatert!


Philip Andrén

Best i test: Vinterdekk piggfrie

Testen ble publisert og sist oppdatert