N.B. På denne siden viser vi de beste piggfrie vinterdekkene. Hvis du er på jakt etter piggdekk, finner du tester på piggdekk her!

 

Piggfrie vinterdekk test 2018

 

Skal du kjøpe nye piggfrie vinterdekk til bilen din høsten 2018? Da har du kommet helt rett! Du vet at en god handel begynner med å finne hvilke dekk som har vunnet avisenes/magasinenes tester og nettopp disse testene har vi samlet til deg her på denne siden!

 

Hvilke piggfrie dekk ble kåret til Best i test? 

Ikke spar på pengene når du skal kjøpe nye vinterdekk! De er en livsforsikring som skal hjelpe deg når vinteren er som verst!

 

Vi vet at det kan være vanskelig å finne det beste vinterdekket. Det finnes mange ulike merker og det er ikke bare å “sparke litt” på et dekk for å se om det greier seg i vinterkulden. Men ved å lese sammenligningene på denne siden har du et godt utgangspunkt for kjøpet av dine nye piggfrie vinterdekk.

 

På den måten kan du nemlig dra nytte av dekk-proffenes kunnskaper og testresultat og  kjøpe rett vinterdekk med en gang. Uten å måtte lese masse aviser. Og ikke nok med det…

 

Gå direkte til det testvinnende friksjonsdekket!

 

Slik gjør du ditt livs beste dekkhandel

Har du oppdaget hvor enkelt det er å kjøpe piggfrie vinterdekk på Internett i dag? Lengst nede på denne siden avslører vi hvordan du allerede om 8 minutter kan ha gjort ditt livs beste dekk-handel noensinne. Delvis fordi du da har kjøpt det beste vinterdekket, men også fordi du har fått den laveste prisen.Dessuten har du bestilt tid for dekk-skifte i nærheten av ditt bosted. Og alt dette uten å reise deg fra stolen eller ta en telefon!

 

Du sparer både tid og penger med våre «3 enkle skritt» men la oss ta det fra begynnelsen og først se på dekk-testene for å finne ut hvilket dekk som er det beste vinterdekket akkurat nå.

 

Pigg eller piggfrie vinterdekk?

Når det gjelder vinterdekk må du først velge om du skal ha pigger eller ikke på de håndflate-store områdene som skal holde bilen din på veien i vinterkulden. Det beste ville være å kunne velge et par gode piggfrie dekk. Det ville være best både for lommeboka di og for miljøet.

 

På denne siden presenterer vi derfor de beste piggfrie vinterdekkene. Hvis du derimot skal kjøpe piggdekk, finner du tester på piggdekk her.

 

Med piggfrie vinterdekk er det vanskelig å få samme gode testresultater som med piggdekk. I hvert fall på blank is. Men utviklingen går raskt og de piggfrie nærmer seg piggdekkene.

 

Antisladd (også kalt ESP, DSC, VDC, DSTC eller ESC) er også en meget verdifull hjelp på vinteren, og med antisladdsystem på bilen er det alt flere som velger piggfrie vinterdekk.

 

 

Hvis du setter pris på livet ditt – kjøp de beste piggfrie vinterdekkene

Ikke kjøp de billigste dekkene! Nesten alle testene advarer mot merker som Toyo, Roadstone, Linglong, Matador og Nankang. Unngå disse og legg heller på noen 100-lapper ekstra for å få gode piggfrie vinterdekk.

 

Husk at en mønsterdybde på minimum 3 mm er påkrevd for at dekkene skal være godkjent for bruk.

 

Det er tillatt å bruke piggdekk i perioden 1 november (16 oktober i Nordland, Troms og Finnmark) frem til første mandag etter 2 påskedag (1 mai i Nordland, Troms og Finnmark). Dette gjelder vinterdekk med pigger!

 

Når det gjelder piggfrie vinterdekk er det tillatt å bruke disse hele året, men det kan være livsfarlig siden gummiblandingen ikke er tilpasset den norske sommeren. Pass heller på å kjøpe gode sommerdekk for den varme årstiden.

 

Når du først er villig til å bruke 8 minutter på å kjøpe vinterdekk på Internett kan du dessuten spare mye penger! Takket være nettet har du nemlig utmerket forutsetninger for å få den laveste prisen på dekk, uansett hvor du bor i Norge.

 

Og – du trenger ikke bli møkkete, du trenger ikke en gang røre ved dine nye dekk før de sitter på bilen din. Med andre ord så er det enklere enn å dra til et dekk-verksted for å bestille dekk.

 

 

EU Dekk-merking – så fungerer den

Siden november 2012 har EU innført en obligatorisk dekk-merking som skal gjøre det lettere for deg som forbruker å sammenligne egenskapene på forskjellige dekk. Du kjenner sikkert igjen utseende på den, for merkingen minner om den som har vært lenge på kjøleskap og andre hvitevarer.

 

EU Dekkmerking gir information om tre ting

Rullemotstand (=forbruk av drivstoff), grep på våt asfalt (våtgrep) og støynivå. Dette skal nå alle bildekk merkes med (unntatt piggdekk). Merket skal sitte på dekkene og brukes i annonser.

 

Dekk-merkingen gir informasjon om tre ting: forbruk av drivstoff, våt-grep og støynivå. Disse tre delene gir selvfølgelig ikke hele bildet av hvor bra et dekk er. Spesielt ikke når det gjelder vinterdekk på snø og is.

 

Derfor er piggdekk helt ekskludert fra denne merkingen pga at det kan være misvisende og direkte trafikkfarlig om man bare stoler på disse bokstavene når det gjelder våre norske vinterveier. Men EU-merkingen kan fungere som et tillegg til avisenes mer detaljerte tester, så at du kan sammenligne f.eks piggfrie dekk med hverandre.

 

 

 

Best i test – Piggfrie vinterdekk 2018

Det er to piggfrie (Nordiske) vinterdekk som slåss om førsteplassen i dekk-testene akkurat nå. Avhengig av hvem som tester dekkene og hvilke egenskaper de setter først (bremsing, veisikkerhet, miljø, støy osv) så bytter disse plass på podiumet. Det er hard kamp mellom Nokian Hakkapeliitta R2 og Continental ContiVikingContact 6.

 

I de siste årenes tester har Nokians piggfrie vinterdekk Hakkapeliitta R2 dog utmerket seg litt ekstra. Det klatrer stadig oppover og blir oftere vinnere i avisenes dekk-tester. Dette piggfrie dekket blir derfor Best i test men marginen til den største konkurrenten er veldig liten.

 

Beste piggfrie vinterdekkene - Nokian Hakkapeliitta R2

Best i test piggfrie vinterdekk – Nokian Hakkapeliitta R2

 

Se dagens pris her

De egenskapene som utmerker testvinneren Hakkapeliita R2 er f.eks den fantastiske styreresponsen og toppverdier på bremsetestene på både snø og snøslaps. Det fikk også utmerkelser for den lave rullemotstanden som bidrar til å få ned forbruket av drivstoff. 

 

Det som ekspertene dessuten vil løfte fram er at R2 bremser bedre på både snø og blank is. Det er også veldig bra på å starte på vanskelige underlag. Hakkapeliitta R2 har også et utmerket sving grep  som gjør at du fortsetter å ha kontroll på bilen også i svingene. Dekket har dessuten et bedre våtgrep enn forgjengeren sin.

 

Selv om det ikke hjelper spesielt mye når det gjelder vinterdekk, så kikker vi allikevel på dekk-merkingen for Nokian Hakkapeliitta R2:

 

Dekkmerkingen for Nokian Hakkapeliitta R2 ovenfor sier ingenting om kjøreegenskapene på is, snø og tørr asfalt, men det kan allikevel være interessant å lese.

 

Her på Best i test Guiden samler vi jo også inn informasjon fra forbrukere og hva de syns om et produkt. Og forbrukerne er i stort sett veldig fornøyd med sine Hakkapeliitta R2. De som kjører med piggfrie dekk for første gang synes også at det fungerer skikkelig bra. her kan du selv lese hva bilistene synes om Nokian Hakkapeliitta R2 og hvilke poeng de gir. Gjennomsnittpoengene er 4,5 av 5,0 som er veldig høyt.

 

For deg som ønsker å fordype deg i statistikk og testresultater på egen hånd, ligger det mer informasjon sammen med alle testene på piggfrie vinterdekk de siste tre årene her nedenfor. Du kan også lese mer om egenskapene til dette dekket på Nokians hjemmeside.

 

 

 

Piggfrie vinterdekk – Tester 2018

 • Teknikens Värld: Magasinet kåret i år de nye Continental ContiViking Contact 7 til årets beste piggfrie vinterdekk. Dekket fikk 112 poeng i dekktesten deres. Sølvplassen gick til Pirelli Ice Zero R som fikk 110 poeng etterfulgt av Goodyear Ultragrip Ice 2 som fikk 108 poeng.
 • Test World / NAF / Motor / Aftonbladet (Sverige) / Tekniikan Maailma (Finland): Ifølge finske Test World er det beste piggfrie vinterdekket Continental Contivikingcontact 7 med 91,3 poeng og lovordene; “Dette piggfrie dekket matcher mange piggdekk på skikkelig vinterføre.”  
  På andreplass kommer Pirelli Ice Zero Fr og Goodyear Ultra Grip Ice 2 med 90,6 poeng og hakk i hæl med bare 0,3 poeng mindre kommer Nokian Hakkapeliitta R3 med 90,3 poeng.
 • Vi Bilägare: Magasinet testet 7 friksjonsdekk i dimensjonen 205/55 R16 for å se hvilket piggfrie dekk som er best for vinteren 2018/2019. Testvinnere ble Continental VikingContact 7 som fikk 92 poeng og anmeldelsen; “Dette er et vinterdekk som leverer et bra grep på både asfalt og vinterføre. Kjøregenskapene er trygge med rolige reaksjoner. 
  På andreplass kom Nokian Hakkapeliitta R3 som fikk 81 poeng i årets vinterdekktest. 

 

Piggfrie vinterdekk – Tester 2017

 • Test WorldOgså i NAF / Motor / Aftonbladet (Sverige) / Tekniikan Maailma (Finland): Beste friksjonsdekket 2017 er ifølge Test World Continental ContiVikingContact 6 som får 8,1 poeng i årets dekktest. Det blir best i test av 11 piggrie vinterdekk fordi den har “utmerkede egenskaper på alle veiforhold, is, snø og asfalt.”
  Det polske dekket Sava Eskimo Ice kom på en overraskende andreplass med 7,6 poeng og en delt tredjeplass gikk til Noian Hakkapeliitta R2 og Goodyear UltraGrip Ice 2 som begge fikk 7,5 poeng.

 

 • Vi Bilägare: I 2017 ble det en hard kamp om gullmedaljen for det beste piggfrie vinterdekket. Både Nokian Hakkapeliitta R2 og Continental ContiVikingContact 6 fikk til slutt 86 poeng og deler på førsteplassen. På andreplass, med 79 poeng, kom Goodyear UltraGrip Ice 2.

 

 • Teknikens Värld: Beste Nordiske piggfrie vinterdekket 2017 er ifølge magasinet Goodyear UltraGrip Ice 2 som får 107 poeng i årets dekktest. Sølvmedaljen gikk til Pirelli Ice Zero R med 104 poeng. Kort deretter kom også Nokian Hakkapeliitta R2 med 103 poeng.

 

 • Auto Motor & Sport (test 2): Best i test av 10 piggfrie vinterdekk for nordiske forhold ble Nokian Hakkapeliitta R2 som fikk 9,5 poeng i denne dekktesten. Dette er et vinnerdekk som får høye poeng på alle delprøver, enten det gjelder bremsing, veigrep eller manøverbarhet. 
  Bridgestone Blizzak WS80 kom på andreplass med 9,2 poeng mens Continental ContiVikingContact 6 havnet utenfor topp 3-listen.

 

Piggfrie vinterdekk – Tester 2016 

 • Test World: NAF / Motor.no / TV2 / KlikkAftonbladet / Tekniikan Maailma: Det beste piggfrie vinterdekket 2016 er ifølge ekspertene Continental ContiVikingContact 6 som fikk 7,6 poeng i årets dekktest og dermed best i test. Tett innpå kommer dog Nokian Hakkapeliitta R2 som med 7,5 poeng tar sølvmedaljen. Det var totalt 11 friksjonsdekk som ble testet denne gangen.

 

 • Vi Bilägare: Beste piggfrie vinterdekket 2016 ble Continental ContiVikingContact 6 som fikk 79 poeng. På andreplass kom Nokian Hakkapeliitta R2 som fikk 77 poeng i årets tester. 

 

 • Teknikens värld: Har i år testet friksjonsdekk i størrelsen 205/55-16. Best i test ble Goodyear UltraGrip Ice 2 som fikk 109 poeng. Andreplassen med 103 poeng gikk til Continental ContiVikingContact 6.

   

 • Auto Motor & Sport: Det beste friksjonsdekket 2016 er ifølge magasinet Nokian Hakkapeliitta R2 som fikk 9,6 poeng i årets vinterdekktest. Det handler om dekk i størrelsen 205/55-16 og “Nokian er klart raskest på isbanen, men er også utmerket på snø.” På andreplass med 9,2 poeng rullet Continental ContiVikingContact 6 inn og magasinet mener at dette dekket har “Gode egenskaper på alle underlag, men litt dårligere sidegrep på is og snø enn testvinneren.”

 

Piggfrie vinterdekk – Tester 2015

 • Test World: NAF / Aftonbladet / Auto Motor & Sport / Tekniikan Maailma: Beste friksjonsdekket 2015 er ifølge ekspertene Nokian Hakkapeliitta R2 som fikk 7,7 poeng i årets dekktest. På sølvplassen var det trangt da tre dekk fikk 7,6 poeng. Disse var Goodyear UltraGrip Ice 2, Michelin X-Ice Xi3 og Pirelli Winter Ice Zero.

 

 • Teknikens Värld: I årets test av piggfrie vinterdekk ble Continental ContiVikingContact 6 best i test med 126 poeng. På andreplass kom Goodyear UltraGrip Ice 2 med 114 poeng.

 

 • Vi Bilägare: Det beste 2015 er Nokian Hakkapeliitta R2 ifølge Vi Bilägare. Dette friksjons-dekket fikk hele 96 av 100 poeng i årets dekk-test. På andreplass komContinental ContiVikingContact6 som fikk 88 poeng.

 

 • Expressen: Gjør ingen egne tester, men sammenstiller de andre magasinenes dekk-tester på hjemmesiden sin. 

 

 

3 enkle skritt for å få de beste piggdekkene til den laveste prisen

Steg 1 till nya sommardäckBestem deg for hvilket piggdekk du vil ha etter du har lest dekk-testene ovenfor. Kanskje du vil ha Best i test-vinneren Nokian Hakkapeliitta R2 eller kanskje du velger et helt annet piggfritt vinterdekk?

 

Steg 2 till bästa bildäckenFinn riktig dekkdimensjon til bilen din. Du kan enten se på de dekkene du har eller sjekke i bilens manual. Dimensjonen angis på følgende måte: for eksempel 195/65 R15.

NB. Byttdekk og DekkOnline har en grei løsning, du skriver bare inn bilens registreringsnummer så vet de hvilken dimensjon det er.

 

Steg 3 för lägsta priset på sommardäckMed registreringsnummer eller dekk-dimensjon har du det du trenger å vite for å kjøpe nye vinterdekk på Internett. På DekkOnline og Byttdekk er det så greit lagt opp at du får dekkene dine fikset på et dekk-verksted i nærheten av der du bor.

Det fungerer slik at dekkene du bestiller blir sendt direkte til en lokal forhandler i nærheten. (Du får opp en liste over dekk-verksteder og velger hvem du vil bruke). Det verkstedet du velger tar seg av balansering, montering og bytter dekkene på bilen din. Tid og dato bestiller du samtidig som du kjøper dekkene. Du kan også beholde dine gamle felger om du vil og slik sparer du enda mer penger.

 

Du trenger altså ikke montere eller transportere de nye dekkene dine. Det eneste du trenger å gjøre er å kjøre til dekk-verkstedet, levere bilen til avtalt tid og vente mens dekkene blir montert (ca 15-20 minutter).

 

OBS! DekkOnline har gratis levering innom Norge! Lurt å huske på når du sammenligner priser! (De andre tar rundt 200 kr i frakt.)

 

Best i test - helårsdekk

De beste vinterdekkene holder deg på veien i vinter!

 

Hvilket av disse stedene som tilbyr den laveste prisen på de nye dekkene dine, kommer an på hvilken dimensjon og størrelse du trenger til bilen din. Sjekk gjerne med de forskjellige forhandlerne  for å spare så mye penger som mulig!

 

Glem ikke å sjekke vindusviskerne før vinteren! God sikt er viktig å ha i vanskelig vintervær. Om du vil vite hvilke vindusviskere som er best i test, finner du en bra sammenligning her. Og du vil sikkert også ha den beste spylervæsken! (PS. Dyrest er ikke best!)

 

Er du på jakt etter det beste sommerdekket og ønsker å vite hvilket dekk som gang på gang har stått som vinner, har vi undersøkt det også!

 

 
Tips: Gå med i Facebook-gruppa vår, så får du vite hvilke nye tester som er tilgjengelige. Klikk på LIKER så holder vi deg oppdatert!


 • Søk på Best i Test Guiden


 • Kjøp billig på Internett
 • Kjop-ByttDekk

  702 kr* 

   

   

  Kjop-DekkOnline

  1215 kr*

  (Gratis frakt)

   

   *Størrelse 185/65-14

   

  Arrow-til-butikkene




Om Best i Test Guiden