elsykkel best i test

Elsykkel test og kjøperåd 2023

Om du skal kjøpe en bra og rimelig elsykkel har du kommet helt rett! Vi har gransket tester, pratet med eksperter og viktigst av alt – fått greie på hva forbrukerne synes om kjøpet sitt.

 

Bare en liten notering først; denne testsiden er ikke helt som de fleste andre sider på Best i test Guiden. Det finnes noen tester på elektriske sykler men utbudet er så enormt og utviklingen går så fort at det nesten er umulig å å prøve å ta fram bare ett produkt som “Beste elsykkel”. I stedet har vi brukt en annen taktikk for å nærme oss målet: Å kjøpe en skikkelig bra elsykkel til lavest mulig pris!

 

Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg den beste dame elsykkelen NÅ!


Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg den beste terreng elsykkelen NÅ!


Stadig flere velger elsykkel

Salget av elektriske sykler øker kraftig i Norge og Coronakrisen førte til eksplosjon av sykkelsalget. Mange velger elsykler både for å få bedre helse, for miljøet, for å slippe alle bilkøer og også for å slippe å betale dyre bompenger! Med elsykkelen kommer du lett fram og du slipper å anstrenge deg så mye at du er gjennomsvett når du kommer til jobb/skole. Med den elektriske sykkelen forvandles den bratte bakken til rene nytelse. 

 

Forskjeller på elsykler

I og med at motorstyrken på de elektriske syklene er lovstyrt kommer de fleste elsyklene til å ha samme motorstyrke og maks hastighet (25km/h). Det som skiller litt mellom de ulike syklene er blant annet styret og hvordan det svinger, som har en del å si om du har tung last eller sykler i oppoverbakke. Størrelsen på batteriet varierer også fra sykkel til sykkel.

 

7 gode grunner til hvorfor du skal ha en elsykkel

 • Bra for deg som pendler – 25km/h uhindret i rushtrafikken er en stor fordel og du slipper lange bilkøer!
 • Lave drivstoffkostnader – den eneste prisen du trenger å betale er strømmen som kreves for å lade sykkelen.
 • Unngå dyre forsikringer – om sykkelens makshastighet er på 25km/h så klasses det som en vanlig sykkel. Det betyr at du ikke trenger å betale en dyr forsikring for sykkelen din.
 • Bra mosjon – du velger selv hvor mye hjelp du vil ha av motoren.
 • Miljøvennlig – du minsker miljøskadelige utslipp ved å sykle.
 • Gratis parkering – ingen parkeringsavgifter og du slipper å lete etter parkeringsplass.
 • Ingen bomavgifter – du slipper å betale bomavgifter som kan bli veldig dyrt!


Elsykkel dame best i test 2023

Best i test elsykkel dame - Momas L2 Dame

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 31 januar 2023

Prisjakt Momas L2 Dame
i samarbeid med Prisjakt


Momas L2 Dame er en veldig populær modell som er høyt verdsatt av både forbrukere og eksperter. Momas L2 er stilig, sporty, komfortabel og brukervennlig til en utrolig lav pris. 


Denne passer deg som pendler og gjerne vil sykle men trenger litt ekstra hjelp i oppforbakkene. Den er også et godt valg om du gjerne sykler til jobb men synes det er trasig å dukke opp gjennomsvett til første møtet. 

 

Batteriet er på hele 13ah og 468wh som gir svært god rekkevidde! Du kan sykle opp til 100 km på en full batterilading. L2 er utrustet med en skjerm som gir deg informasjon om hastighet, strøm og hvor mye batteri som er igjen. Det betyr at du lett kan planlegge ferden din.

 

Momas L2 har en kraftig Bewo krankmotor som gir en behagelig opplevelse på sykkelsetet. Motoren er sentermontert og den vil operere på optimalt turtall til enhver tid.

 

Batteriet til sykkelen sitter trygt i pakkebæreren. Hvis du vil ta ut batteriet for å lade det opp er det enkelt å fjerne fra aluminiumsrammen.

 

Spesifikasjoner:

 • Batterikraft: 468 Wh
 • Rekkevidde: opp til 100 km
 • Gir: 8 shimano gir
 • Hastighet: 25km/h
 • Motorkraft: 250W
 • Vekt: 26kg
 • Maks vekt: 120kg

 

elsykkel dame test


Momas elsykkel - dette sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har testet produktene vi anbefaler synes om dem, det er jo tross alt de som vet hvordan disse fungerer i hverdagen. Her kan du se noen eksempel på omtaler L2 har fått;


"Jeg er veldig fornøyd med anskaffelsen. Sykkelen er fantastisk og vakker." 


"Sykler daglig til jobb og har lang sykkelvei og mye bakker til og fra jobb. Ingen problem med denne sykkelen, bakkene går som en lek. Koser meg på sykkeltur hver dag"


"Bruker denne frem og tilbake til butikken og for turer rundt om i byen og på grusvei. Fungerer som en drøm!"


"En helt super sykkel! Behagelig å sykle på, og god hjelp fra motoren. Drar sykkelvogn med to barn (3 & 6 år), og det går som en drøm. Kjempe fornøyd"


"Veldig fornøyd. Funker som en drøm i bakker"


"Flott sykkel, virker veldig bra!"


"Sykkelen virker kjempebra."


"Veldig fornøyd med sykkelen."


"Veldig fornøyd med produktet mitt. Første tur ble en mil i skogen i variert terreng. Brukte forskjellige innstillinger på motoren. Enkel å bruke og har god batteritid. På en min tur i mye oppoverbakker så brukte jeg drøye 15-20%"


"En super sykkel, passer til både korte og lange turer."


"Jeg er veldig fornøyd med MoMAs L2 s. Pass på og få sete regulert forbi batteri/ bagasjebrett hvis du er kort i bena, sånn som meg. Jeg suser forbi de vanlige syklene i oppoverbakkene :)"     


Her kjøper du Momas L2 dame til best pris


Elsykkel terreng best i test 2023

Best i test terrengsykkel - Momas Jason

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 31 januar 2023

Momas JasonMomas Jason er en råstilig elsykkel! Både eksperter og forbrukere liker denne sykkelen veldig godt. Selv om den omtales som en terrengsykkel kan den med fordel brukes om du bor på et sted som har en del bratte bakker og har utfordrende sykkelvei til jobb.

 

Momas Jason har en kraftig Bewo krankmotor som gir en behagelig opplevelse på sykkelsetet. Med 8 gir får du en behagelig kjøreopplevelse og det er lett å bestemme motstand.

 

Elsykkelen er enkel å manøvrere og når du har satt deg på sykkelen er det bare å velge strømmodus og sette i gang å trampe. Den stilige skjermen på styret gir deg all informasjon om strømmodus, hastighet og hvor mye batteri som er igjen. 

 

Spesifikasjoner

 • Batterikraft: 504Wh
 • Rekkevidde: 80-100 km
 • Gir: 8 stk
 • Hastighet: 25 km/h
 • Motorkraft: 250W
 • Vrimoment: 50 Nm
 • Maks vekt: 120kg

 

elsykkel terreng test


Terreng elsykkel - dette sier forbrukerne om testvinneren

"Sykkelen holder mer enn nok til min bruk og kapasiteten er på nivå med vesentlig dyrere sykler. Brede dekk gir god fremkommelighet." 


"Veldig fornøyd med sykkelen. Svarte absolutt til forventningene. Mye sykkel for pengene👍🏻👍🏻"


"Veldig fornøyd med sykkelen. Svarte absolutt til forventningene. Mye sykkel for pengene. Anbefales på det sterkeste." 


"For en fantastisk sykkel! Alltid bekymret meg litt for sånne el-sykler, men dette var jammen meg både bra og moro! Både jeg og ungene gleder oss til å bruke den igjen! Tommel opp" 


"Var ute etter ein sykkel for den den bakken heim fra jobb Dette er min tredje el sykkel Denne er den beste eg har prøvd ,drar fantastisk den var billig i forhold til pris. Eg har optimalisering 25km ,funker som bare rakkeren .Litt av herligheten er god gir, sterkt batteri som varer lenge og lav vekt grunna al ramme" 


"Er superfornøyd med min sykkel. Syklet 120 mil siden mars. Formen min er mykje bedre"


"Kjøpte denne sykkelen etter å ha lest på tek.no og etter å ha syklet rundt 500km er jeg strålende fornøyd. Det er klart at det ikke er den beste sykkelen på markedet, men til en brøkdel av prisen kan jeg virkelig ikke klage! Trekker bra opp bakker, går fort og den går langt. Perfekt sykkel for deg om du ønsker en rimelig og god elsykkel som tar deg fra A til B!" 


"Kjøpte en Momas Randolph til min kone da jeg så den var best i test. Da hun virket fornøyd med sykkelen bestemte jeg meg for å kjøpe en Jason til meg selv. Har nå hatt den et par måneder og må si jeg er veldig imponert over hva denne sykkelen gir sett opp mot prisen."


Her får du Momas Jason til best pris

Kajakk & Fritid selger Momas Jason for 19990 kr. Frakten er inkludert i prisen!

19990 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Momas Jason!
Detaljer – derfor har vi valgt disse syklene

Det finnes ikke mange tester for elsykler og de vi har gransket har oftest en felles klage – prisen. Prisen på mange elsykler ligger ofte på over 20 000 kr i dag, som er en god del penger. De syklene vi har valgt ligger under 20 000 kr og har god kvalitet. Forbrukere som allerede har kjøpt og brukt disse syklene, og eksperter som har prøvd dem er meget fornøyd med dem.

 
elsykkel by


~ Gjør det lett å pendle med din nye sykkel ~
Om du heller vil ha en elektrisk sparkesykkel kan du lese om den beste elsparkesykkelen her!

 

For deg som vil filme ferden din kan du se hvilket actionkamera som er best i test her! Vi vet også hvilket speilreflekskamera som er best akkurat nå!

 

Tips! Du som går med i Facebook-gruppen vår får informasjon når det er SALG på elsyklene her ovenfor! På den måten kan du gjøre et kupp = den beste elsykkelen til best pris! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg heretter!


Låne penger

For deg som trenger ekstra penger til kjøpet ditt har vi en side med lån med lav rente.Best i test Guidens tester på Kjøretøy og MaskinerAnita Carlsen

Best i test: Elsykler

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.


Testen ble publisert og sist oppdatert