elsykkel best i test

Elsykler – Test og kjøpsråd 2021

Om du skal kjøpe en bra og rimelig elsykkel har du kommet helt rett! Vi har gransket tester, pratet med eksperter og viktigst av alt – fått greie på hva forbrukerne synes om kjøpet sitt.

 

Bare en liten notering først; denne testsiden er ikke helt som de fleste andre sider på Best i test Guiden. Det finnes noen tester på elektriske sykler men utbudet er så enormt og utviklingen går så fort at det nesten er umulig å å prøve å ta fram bare ett produkt som “Beste elsykkel”. I stedet har vi brukt en annen taktikk for å nærme oss målet: Å kjøpe en skikkelig bra elsykkel til lavest mulig pris!

 

Stadig fler velger elsykler

Salget av elektriske sykler øker kraftig. I oppkjøringen til sommeren 2019 har det vært en økning på hele 20 prosent sammenlignet med ifjor, sier direktør Trond E. Hansen i Norsk Sportbransjeforening til Finansavisen.
Bjarne Liseth, sykkelsjef i Sport 1-kjeden, forteller om en økning på 36 prosent i elsykkelsalget bare i år (2019), og han tror oppturen vil fortsette.

 

Mange velger elsykler både for å få bedre helse, for miljøet, for å slippe alle bilkøer og også for å slippe å betale dyre bompenger! Med elsykkelen kommer du lett fram og du slipper å anstrenge deg så mye at du er gjennomsvett når du kommer till jobb/skole. Med den elektriske sykkelen forvandles den bratte bakken til rene nytelse. 

 

Forskjeller på elsykler

I og med at motorstyrken på de elektriske syklene er lovstyrt kommer de fleste elsyklene til å ha samme motorstyrke og maks hastighet (25km/h). Det som skiller litt mellom de ulike syklene er blant annet styret og hvordan det svinger, som har endel å si om du har tung last eller sykler i oppoverbakke. Størrelsen på batteriet varierer også fra sykkel til sykkel.

 

Det er mange bra produsenter av elsykler idag og de som ekspertene liker best er bl.a Merida, MADE, Crescent, Monark og Evobike.

 

Derfor skal du ha en elsykkel

 • Bra for deg som pendler – 25km/h ubehindret i rushtrafikken er en stor fordel og du slipper lange bilkøer!
 • Lave drivstoffkostnader – den eneste prisen du trenger å betale er strømmen som kreves for å lade sykkelen.
 • Unngå dyre forsikringer – om sykkelens makshastighet er på 25km/h så klasses det som en vanlig sykkel. Det betyr at du ikke trenger å betale en dyr forsikring for sykkelen din.
 • Bra mosjon – du velger selv hvor mye hjelp du vil ha av motoren.
 • Miljøvennlig – du minsker miljøskadelige utslipp ved å sykle.
 • Gratis parkering – ingen parkeringsavgifter og du slipper å lete etter parkeringsplass.
 • Ingen bomavgifter – du slipper å betale bomavgifter som kan bli veldig dyrt!


Beste el-damesykkel akkurat nå:

Best i test el-damesykkel – Crescent Elina

Best i test el-damesykkel – Crescent ElinaLiker 29


Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 21 september 2021

Crescent Elina


Crescent Elina er en veldig populær modell som er høyt verdsatt av både forbrukere og eksperter. Sykkelen vant blant annet pris som “Årets Produkt” i Sportfacks Gear of the Year 2017

Crescents elsykler er stilige og har god kvalitet. Elina passer deg som pendler og gjerne vil sykle men trenger litt ekstra hjelp i oppforsbakkene. Den er også et godt valg om du gjerne sykler til jobb men synes det er trasig å dukke opp gjennomsvett til første møtet. Med pakkebæreren og korgen får du også med deg en veske eller to.

 

Du kan sykle opp til 80 km på en full batterilading. Crescent Elina er utrustet med en skjerm som gir deg informasjon om hastighet, strøm og hvor mye batteri som er igjen. Det betyr at du lett kan planlegge ferden din. Et tomt batteri tar ca 5 timer å lade opp til fullt igjen.

 

Crescent Elina er en moderne sykkel. Crescent har utviklet et eget system som heter EGOING som gjør at du selv kan bestemme hvor mye hjelp du vil ha av motoren. Det er 5 ulike moduser å velge mellom og du kan også velge at motoren bare kjører når du leder sykkelen. Bremsene på Elina er en sikker og pålitelig fotbremse og en rullebremse fram. 

 

Batteriet til sykkelen sitter trygt i pakkebæreren. Hvis du vil ta ut batteriet for å lade det opp er det enkelt å fjerne fra aluminiumsrammen.

 

Spesifikasjoner:

 • Batterikraft: 396 Wh
 • Rekkevidde: opp til 80 km
 • Gir: 7 st
 • Hastighet: 25km/h
 • Motorkraft: 250W
 • Vrimoment: 38Nm
 • Ladetid (tom-full): Ca 5h

 

Her kjøper du damesykkelen til best prisBeste el-herresykkel akkurat nå:


Best i test el-herresykkel – Monark Karl Egoing

Best i test el-herresykkel – Monark Karl EgoingLiker 29


Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 21 september 2021

Monark Karl Egoing


Testvinneren vår, Monark Karl Egoing er veldig fin å se på. Men den har også mange andre finesser som imponerer enda mer enn utseendet. Karl Egoing har et prisverdig drivsystem der motoren i framhjulet kombineres med et batteri for å gi deg maksimal rekkevidde. Med 7 gir er det lett å bestemme motstand og all giring skjer stille samtidig som du suser gjennom byen ubehindret med forhjulsdrift.

 

Elsykkelen er enkel å manøvrere og når du har satt deg på sykkelen er det bare å velge strømmodus og sette igang å trampe. Den stilige LED-skjermen på styret gir deg all informasjon om strømmodus, hastighet og hvor mye batteri som er igjen. Når batteriet er utladet tar det 4,5 timer å lade det til full styrke igjen.

 

Spesifikasjoner

 • Batterikraft: 317Wh
 • Rekkevidde: Opp til 70 km
 • Gir: 7 stk
 • Hastighet: Max 25 km/h
 • Motorkraft: 250W
 • Vrimoment: 38 Nm
 • Ladetid (tom-full): 4,5 h


Sykkelen har klassiske fotbremser og en mer moderne v-bremse som gir deg god bremsekraft i all slags vær.

 

Her får du el-herresykkelen til best prisBeste el-mountainbike akkurat nå:


Best i test MTB – Superior eXF 909

 

Best i test MTB – Superior eXF 909Liker 29


Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 21 september 2021

Superior eXF 909


Om du heller vil ut i mosjonssporet eller opp i fjellet for litt mer krevende terreng så er Superior eXF 909 ett bra valg for deg. Det er en lettkjørt mountainbike med rask respons. Ved hjelp av elmotoren blir det mest som å sykle friksjonsfritt i alle typer terreng. 

 

En elektrisk mountainbike?! Det høres jo ut som at motoren triller av så fort du kommer deg ut i sporet!
Neida, det er ingen fare med det, du kan kjenne deg helt sikker da Rock Shox – Superior eXF 909s dempingssystem – tar seg av all demping. Med relativt lange slag på 13 cm sørger de for å svelge alle støt så du kan fortsette å fokusere på syklingen.

 

Drivsystemet i elmotoren kommer fra Shimano STePS som kombinerer bra rekkevidde med godt driv. Batteriet, som har en effekt på 500Wh, er plassert i rammens nedre del for å holde så lavt tyngdepunkt som mulig og for å gi så god manøvreringsmulighet den bare kan. 

 

Girsystemet består av 11 gir med et bredt register. Du girer lett med hjelp av en brukervennlig kontroll. Motoren og giret fungerer godt sammen. 

 

Spesifikasjoner:

 • Batterikapasitet: 500 Wh
 • Rekkevidde: opp til 100 km
 • Gir: 11 stk
 • Hastighet: Maks 25 km/h
 • Pakkebærer: Nei
 • Motorkraft: 250 W
 • Vrimoment 60 Nm
 • Ladetid (tom-full): 7,5 h
 • Ramme: aluminium

 

Her får du el-mountainbiken til best pris

Detaljer – derfor har vi valgt disse syklene

Det finnes ikke mange tester for elsykler og de vi har gransket har oftest en felles klage – prisen. Prisen på mange elsykler ligger ofte på over 20 000 kr idag, som er en god del penger. De syklene vi har valgt ligger under 20 000 kr og har god kvalitet. Forbrukere som allerede har kjøpt og brukt disse syklene, og eksperter som har testet dem skriver bl.a.; “Bildene er ikke rettferdige mot denne sykkelen. Et flott bygg med gode og solide komponenter” – angående Monark Karl Egoing. Damesykkelen Crescent Elina vant blant annet pris for “Årets produkt” i Sportfacks Gear of the Year 2017

 

Når det gjelder terrengsykkelen har vi valgt en dyrere sykkel. En mountainbike brukes ved mer ekstreme forhold og tilhører ikke “hverdagslivet”, så her har vi valgt en dyrere testvinner som er høyt verdsatt av forbrukerne. Om Superior eXF 909 sier forbrukerne blant annet; “Veldig trivelig sykkel, takler ganske tøffe terreng”, “Kom nesten ferdig montert, var bare å montere pedalene og vri styret”. 

 Om du heller vil ha en elektrisk sparkesykkel kan du lese om den beste elsparkesykkelen her!

 

For deg som har valgt en mountainbike og vil filme ferden din kan du se hvilket actionkamera som er best i test her! Vi vet også hvilket speilreflekskamera som er best akkurat nå!

 

Tips! Du som går med i Facebook-gruppen vår får informasjon når det er SALG på elsyklene her ovenfor! På den måten kan du gjøre et kupp = den beste elsykkelen til best pris! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg heretter!


Anita Carlsen

Best i test: Elsykler

Testen ble publisert og sist oppdatert