hvordan gå ned i vekt

Gå ned i vekt - beste diett for vektnedgang

Om du skal gå ned i vekt og vil vite hvilken metode som er den beste akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket ulike dietter på markedet og fått greie på hva både ekspertene og vanlige forbrukere synes og hvilke råd de kan gi for å gå ned i vekt. 


Du får også svar på hvordan du beholder vekten når du har nådd målet ditt. Slik går du ned i vekt og beholder vekten

For å gå ned i vekt må du først og fremst forbrenne mer kalorier enn det du får i deg. Det er den enkle sannheten om vektnedgang, men hvorfor er det da så vanskelig? 


Det viktigste er å finne en livsstil som holder, helst livet ut. Dietten kan være tøffere i begynnelsen så du får en boost, men den skal  overgå til en sunn og god livsstil som du trives med. Livet skal være godt å leve uten altfor mange begrensninger. Er det for mange begrensninger blir vi fort lei og havner tilbake i gamle spor, dette vil vi gjerne unngå.


Det finnes mange ulike metoder for å gå ned i vekt. Det er både dietter, treningsprogram, kostprogram og slankepiller, men det viktigste er at du finner en metode som passer deg og behovene dine best. 


Det er også bra å tenke langsiktig. Mange tar en "kur" og går fort ned i vekt, men etter noen uker er man ikke like motivert og faller lett tilbake i gamle vaner igjen. Å gå ned i vekt handler om å bryte gamle vaner og rutiner. En altfor rask vektnedgang kan derfor føre til det som kalles for jojo-slanking der du går opp og ned i vekt gang på gang. Dette er veldig usunt og sliter på kroppen din.


For å gå ned i vekt må du få et overblikk over hvordan du lever og se hva det er som gjør at du har noen kilo for mye. Mange fokuserer bare på å gå ned i vekt, men glemmer å ta en titt på hva som faktisk gjør at de er overvektige. 


Vektnedgang har egentlig ingen snarveier, ikke om du vil ha en sunn og frisk kropp som varer lenge. Det gjelder å endre livsstil, fokusere på alt som gjør deg godt, tenke på alt du kan spise i stedet for alt du ikke kan spise, bevege deg så ofte du kan og ha regelbundne og gode søvnvaner!


Flere studier viser at det er en sammenheng mellom økt søvn og vektnedgang. Nå betyr ikke det at jo lenger du sover jo mer går du ned i vekt, men mennesker som sover mellom 7-9 timer per natt har lettere for å gå ned i vekt.


Ha tålmodighet, gi det tid og etter noen uker når du merker at kiloene forsvinner kommer den positive følelsen og kroppen føles både lettere og friskere.


Et godt tips er også å tenke at for hver gang du gir kroppen din sunn mat takker den deg ved å holde seg friskere lengre, gir mindre smerter, føles mindre oppblåst og beveger seg lettere. 


Du har ALT å vinne på å gi kroppen din sunn og bra mat!

ned i vekt med sunn mat

~ Spis så variert og ren mat som mulig ~Gå ned i vekt - beste diett 2024


DinHelsemat best i testEtter flere timers arbeid og gransking har vi kåret en vinner som gir deg sunne og gode måltid, har flere ulike pakker å velge mellom og viktigst av alt - høyt verdsatt av forbrukere som allerede har prøvd dem! Vinneren av beste diett er Din Helsemat


Din helsemat leverer spesialmåltider og kaloriberegnede pakkeløsninger for vektreduksjon. Deres visjon er å hjelpe deg å spise riktig. De vet at tid og matkunnskap ofte hindrer deg fra å nå målet ditt. Din Helsemat garanterer effekt, gir deg smaksgaranti og leverer maten på døren, så mye bedre enn dette blir det ikke! 


På hjemmesiden deres finner du flere ulike pakker som slankepakker, diettpakker, livsstilspakker, keto mat, vegan mat og måltidspakker. Her er det bare å velge det som passer deg best. 


Til alle pakker kan du selv gå inn på informasjon tilhørende pakkeløsningen og laste ned en bruksanvisning/veiledning for hva du skal spise og når. Det er viktig at du følger denne veiledningen dag for dag for å oppnå de beste resultater.


Alle de spiseklare rettene hos Din helsemat har svært lite kalorier, er glutenfrie og uten tilsatt sukker. Du finner også desserter som passer dietten din. 


Bestiller du en ferdig pakke som f.eks. slankepakken Ketogen effektiv får du en meny for 14 dager. Der inngår 2 brødmåltider, 1 middag og en frokostblanding per dag. Pålegg må du kjøpe til selv, men de har en utførlig liste som gjør det lett å velge rett pålegg.


Din Helsemat skriver at "Ved å spise riktig er det enklere å oppnå bedre livskvalitet og energi. Ingen pulver eller magiske piller kan erstatte mat når det gjelder å oppnå varig livsstilsendring, tilskudd kan være et hjelpemiddel, men ikke løsningen. Vårt store utvalg av spiseklare måltider er bygget på de fineste råvarene som er håndplukket av våre folk. De er nøye sammensatt for å komponere retter med spesifikke kalori og kostholds mål."


Din Helsemat har også mye bra informasjon på hjemmesiden deres for deg som er interessert i å lese mer om helse og livsstil. 
Gå ned i vekt - dette sier forbrukerne om Din Helsemat

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har prøvd det vi anbefaler synes om det, det er jo tross alt de som vet hvordan det fungerer i hverdagen! Her kan du lese noen eksempel på hva forbrukere sier om pakkene og de forskjellige produktene til Din Helsemat;


"Helt supert! Bestilt denne menyen 3 ganger nå og er veldig fornøyd . Ennå ikke gått lei :-)"


"Er kjempe fornøyd med produktene, har prøvd slankepakken, og er kjempefornøyd. Brødet smaker helt nydelig og jeg føler meg mindre oppblåst i magen. Takk for gode produkter ;)" 


"Helt supert opplegg, gode retter, godt å slippe veiing , handle inn og ikke minst lage alt selv. Verdt pengene"


"Dette er helt genialt! Noe så enkelt og effektivt, her slipper man og planlegge,veie mat og regne kcal hver gang en skal spise.. Alt av mat smaker fantastisk godt."


"Dette konseptet er helt genialt. Alt du skal spise og funker garantert om man holder seg til denne maten. Maten smaker bra, god kvalitet. Anbefales til alle."


"Fantastisk god frokost blanding, jeg er helt hekta. Ingen vei tilbake nå, jeg er helt solgt :)"


"Helt genial ris, nå har jeg ris til alle anledninger. Mvh silje"


"Fantastisk god middag. Perfekt til min kaloriberegnet diett. Nå kan jeg enkelt nå mine mål uten å føle sult. Mvh Silje" 


"Kjempegodt brød! Smaker egentlig som et vanlig veldig grovt brød."


"Alltid resultater :) slippe å handle, slippe å lage,OG ALT veldig godt."


"Fantastisk god mat! Og veldig godt at man slipper å lage den. Anbefaler :)" 


"Utrolig godt brød, en av mine favoritter!" 


treningsprogram gå ned i vekt


~ Gjør vektnedgangen morsommere ved å trene sammen ~Tips for vektnedgang

 • Spis mindre kalorier enn du forbrenner. For å gå ned i vekt trenger du å forbrenne mer kalorier enn det du får i deg. Hos I Form finner du en bra kalorikalkulator som hjelper deg å regne ut hvor mange kalorier du skal spise for å gå ned i vekt.
 • Hopp ikke over måltider. Når du hopper over måltid blir du trøtt og sløv og da er det stor risiko at du spiser mer ved neste måltid eller går og småspiser.
 • Mer fysisk aktivitet. Ta gjerne trappene eller parker bilen lengre bort for å få mer hverdagsmosjon. Prøv å få til minst 30 minutters trening om dagen, dette kan være en rask gåtur, men det er bra om du får opp pulsen. I tillegg til at du går ned i vekt føler du deg også bedre ved fysisk anstrengelse. Du får også andre helsefordeler som at du blir mer konsentrert, får bedre hukommelse, tåler stress bedre og blir smartere.
 • Se vektnedgangen som et langsiktig prosjekt. Studier viser at det er vanskelig å følge en diett i mer enn 6-9 uker så det er viktig at du forandrer livsstilen og får inn både sunn mat og mosjon når selve dietten er klar. Det går ikke å leve som vanlig igjen etter dietten/kuren er fullført, da går du fort opp igjen. 
 • Husk å handle når du er mett. Det er lett å putte litt ekstra "godsaker" i handlevogna når du er sulten.
 • Få gjerne med deg en venn eller partner som gjør denne livstils forandringen sammen med deg. Det er ofte lettere når man er flere som kan støtte hverandre i prosessen.
 • Prøv å konsentrere deg på alt du kan spise i stedet for alt du ikke kan spise. Det er lettere å holde dietten eller livsforandringen når du ser positivt på forandringen i stedet for å se alt negativt dette fører med seg. 
 • Stress mindre! Lettere sagt enn gjort, men stressystemet påvirker stoffskiftet, hjernens belønningssystem og den hormonelle metthetsreguleringen. Derfor kan stresshormonet kortisol lede til at du ikke går ned i vekt eller at du til og med går opp i vekt.  
 • Regelbundne søvnvaner. Å sove godt er viktig for vektnedgangen. Kroppen får tid til å hente seg og humøret blir jevnere. Søvnbrist øker nivået av stresshormoner i kroppen, dette leder til økt hunger og kroppen vil ha raske karbohydrater som sukker, hvitt mel og lignende. Selvdisiplinen reduseres også når du er trøtt og det er lettere å falle for fristelser. Motivasjonen til å trene blir også mindre når du er trøtt. 


Ulike dietter

Det finnes mange dietter å velge mellom i dag. Mange bra og mange mindre bra - her får du informasjon om de vanligste diettene vi søker etter i dag.


Keto diett

Dette er den ekstreme formen av Lavkarbo-dietten. Det er en kost der du reduserer karbohydrater kraftig og spiser proteiner og fett. Dette tvinger kroppen til å forbrenne fett i stedet for karbohydrater. Mat du kan spise er blant annet egg, fett, oljer, frø, nøtter, grønnsaker, kjøtt, fisk og skaldyr. Mat du skal unngå er blant annet poteter, pasta, brød, godteri, sukker, hvetemel, alkohol og frukt.


5:2 diett

5 2 dietten går ut på at du skal halvfaste 2 dager i uka og spise 5 dager i uka. På fastedagene spiser du under 500 kalorier (kvinner) under 600 kalorier (menn) og øvrige dager spiser du som vanlig. Det er lurt å ha fastedagene med noen dagers mellomrom, som f.eks. en dag på mandagen og en på torsdagen, da er det lettere å holde denne metoden og gjøre om den til en livsstil. Du slipper alle restriksjoner på helgene, og mandagen er alltid en bra start-dag! 


16:8 diett

Her faster du 16 timer per døgn og spiser normalt i 8 timer. Mange legger fastetiden mellom kl. 20.00 og 12.00 så denne dietten passer deg som ikke er så sulten på morgenen og gjerne hopper over frokosten.


Knekkebrød dietten

Knekkebrød dietten får ut på å spise 2 knekkebrød med pålegg til frokost, lunsj og kveldsmat. En normal porsjon middag og frukt/grønnsaker som mellommåltider. Fordelen med denne dietten er at den er enkel å følge, det er ikke store forandringer for verken deg selv eller familien og den koster ikke mye. Ulempene med denne dietten er at du risikerer å ikke få i deg alle næringsstoffene du trenger, derfor er det viktig med variert pålegg og være nøye med middagen. Får du i deg for lite næringsstoffer bør du ta kosttilskudd.


Paleo diett

Paleo dietten, også kalt steinalderkost, går ut på å spise så ren og naturlig mat som mulig med mye frukt, grønnsaker, nøtter, kjøtt, fisk, fugl og uraffinert fett. Med å spise så rent og sunt som mulig spiser du færre kalorier og får i deg mer proteiner og fett uten at du får i deg for mye bearbeidet mat og raffinert mel og sukker som er skadelig for deg. Dette gjør at du går ned i vekt eller holder vekten din. matplan for å gå ned i vekt

~ Det er lettere å nå målet og legge om livsstilen når man er flere ~Oppsummering

Etter du har lest denne siden håper vi du har fått god hjelp på veien til å nå målet ditt om et sunnere, bedre og lettere liv. Vi håper også du har fått gode tips og råd som hjelper deg å holde idealvekten din når du har nådd målet ditt! Det viktigste er å skape en livsstil som gir deg energi, livsglede og et langt friskt liv.


Testvinner 

 • Din Helsemat

For øyeblikket er Din helsemat tomt på lager i samtlige butikker


Tips 1: Sliter du med ømme og vonde muskler? Les om den beste massasjepistolen her!


Tips 2: Mosjon og rørelse er viktig om du vil gå ned i vekt eller holde vekten din. Jogging og løping er deilig for kroppen, men for føttene dine er det viktig å ha gode sko! Les om de beste løpeskoene her! 


Tips 3: Hvis du liker oss like mye som vi liker deg kan du gå inn på Facebook-siden vår og klikke på Liker. Da holder vi øynene oppe for deg og gir deg en liten notis når det er tilbud eller rabattkode på en testvinner.


Låne penger

For deg som trenger ekstra penger har vi en side med lån med lav rente.Vanlige spørsmål og svar

 • Hvordan gå ned i vekt?
  For å gå ned i vekt må du først og fremst kvitte deg med mer kalorier enn det du får i deg. Det er den enkle sannheten om vektnedgang.
 • Hvordan gå ned i vekt fort?
  Å gå ned i vekt handler om å bryte gamle vaner og rutiner. En altfor rask vektnedgang kan føre til det som kalles for jojo-slanking der du går opp og ned i vekt gang på gang. Dette er veldig usunt og sliter på kroppen din. Det beste er en løsning der du kombinerer sunn kost og regelbunden trening som du kan følge lenge. Det er klart at du kan ta en "kur" som f.eks. fastekurer og lignende, men da er det viktig å forstå at du ikke kan fortsette å leve som vanlig når kuren er klar - du må forandre livsstilen din.
 • Hva er keto diett?
  Det er en kost der du reduserer karbohydrater kraftig og spiser proteiner og fett. Dette tvinger kroppen til å forbrenne fett i stedet for karbohydrater. Mat du kan spise er blant annet egg, fett, oljer, frø, nøtter, grønnsaker, kjøtt, fisk og skaldyr. Mat du skal unngå er blant annet poteter, pasta, brød, godteri, sukker, hvetemel, alkohol og frukt.Best i test Guidens tester på KroppspleieAnita Carlsen

Best i test: Vektnedgang

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.

Testen ble sist oppdatert