glidemiddel best i test - beste glidemiddel finner du her.

Beste glidemiddel 2024 - for en mer nytelsesfull opplevelse

Om du skal kjøpe deg fuktighetsgivende glidemiddel, også kalt lubrikanter, og vil vite hvilken som er best akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket aktuelle ekspert-tester og viktigst av alt - funnet ut hva vanlige forbrukere synes om de ulike glidemidlene på markedet og hvilke de liker best. 


Du får også svar på hvilke fordeler det er med å bruke lubrikanter og tips på både den beste silikonbaserte og den beste vannbaserte. 


Alt dette har vi oppsummert til deg på denne siden så du skal få de beste forutsetningene for sexlivet ditt, slippe dårlige feilkjøp og få det beste glidemiddelet til lavest mulig pris direkte!


Best i test glidemiddel


7 fordeler med glidemiddel

Den vanligste årsaken ved for lite fuktighet hos kvinner er rett og slett at du ikke er kåt nok. Det kan være på grunn av stress, forspillet var for kort eller du har egentlig ikke lyst. 


Disse gangene er det viktig å ikke tvinge deg selv til sex ved å bruke glidemiddel, det kan føre til både fysiske og psykiske lidelser. Manglende sexlyst kan skyldes flere ting men det finnes god hjelp å få. Les gjerne mer om dette her hos Helsenorge


Når dette er sagt får du nå 7 eksempel på fordeler ved å bruke glidemiddel:

 1. Øker sexlysten
 2. Minsker friksjon og gir deilige opplevelser
 3. Kan lindre symptom på tørr skjede
 4. Gjør bruken av sexleketøy mer nytelsesfulle 
 5. Lettere å oppnå orgasme
 6. Er et must ved analsex i og med at endetarmen ikke har noen egen lubrikasjon
 7. Lubrikanter med smak tar oralsex til et nytt nivå


Sinful banner


Silikonbasert eller vannbasert glidemiddel

Det finnes lubrikanter med ulike smaker, noen som gjør at det blir kaldt eller varmt der man påfører dem, vannbaserte, silikonbaserte, oljebaserte, ja det er en hel jungel der ute. 


Vi har valgt å legge fokus på nøytrale glidemiddel som enten er vannbasert eller silikonbasert i og med at disse passer alle. Personer med følsom hud kan få utslett og allergiske reaksjoner når det er lukt, smak og varme/kjøle.


Silikonbaserte glidemiddel 

Er ofte dyrere enn vannbaserte men du trenger ikke å bruke like mye i og med at de er drøyere og har bedre og mer langvarig glideevne. De er også bra å bruke ved analsex og prostatamassasje. Endetarmen produserer ikke naturlig glid, derfor er det ekstra viktig å bruke glidemiddel for å redusere risikoen for at du blir skadet. 


Silikonbaserte kan brukes sammen med sexleketøy, men ikke om leketøyet er av silikon og cyberskin da glidemiddelet kan løse opp materialet. 


Silikonbaserte kan brukes sammen med kondomer av latex og plast og er egnet til bruk i vann. Er også fantastisk å bruke ved alle typer av kroppsmassasje. Finnes ikke som smaksatt lubrikant. 


Vannbaserte glidemiddel 

Er ofte billigere enn silikon men du må bruke mer ettersom de trekker in i huden og tørker ut fortere. Mange ganger kan man få tilbake glideevnen ved å å tilføre litt vann eller spytt. 


Vannbaserte kan brukes til så godt som alt og er kompatible sammen med alle typer sexleketøy. Derfor er det lurt å kjøpe vannbasert om du kun vil ha 1 lubrikant.


En annen fordel med vannbasert er at det ikke blir flekker på klær og sengeklær etter vask. Det er også lett å vaske bort fra kroppen. 


Silikonbasert glidemiddel best i test

Etter å ha lest eksperttester og undersøkt hvilken lubrikasjon forbrukerne liker best har vi en vinner! Beste silikonbaserte glidemiddel som er snill mot huden og passer alle hudtyper heter Pjur Woman Bodyglide.Pjur Woman er et silikonbasert og hudvennlig glidemiddel for ekstra stimulering og langvarig effekt. Den er spesielt formulert etter kvinners sensitive og myke hud men fungerer like bra på menn. 


Pjur gir ekstra langvarig lubrikasjon og blir aldri klissete eller tørker ut - kun noen få dråper er nødvendig.


Den kan brukes på hele kroppen som massasjeolje og etterlater huden silkemyk og glatt selv om den først og fremst er utviklet for underlivet.


Pjur er allergivennlig og helt uten lukt og smak og er dermatologisk testet. Den etterlater ingen lukt eller flekker på klær og sengetøy men må vaskes bort etter endt lek.


Pjur Woman ble kåret til best i test i svenske Aftonbladet med toppkarakteren 5 av 5 og lovordene "Dette er bra glid uten en masse ekstra. Av og til trenger man ikke mer enn det."


Ulemper da? Finnes det noen ulemper med Pjur Woman så vil vi vite dette før vi bestemmer oss for å handle og det som noen sier er at de ønsker at flasken hadde en lettere ordning enn skrukork og en synes konsistensen var ubehagelig.


Her kjøper du Pjur Woman til lavest pris i dag Dette sier forbrukerne om Pjur Woman Bodyglide

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva vanlige forbrukere synes om produktene vi anbefaler, det er jo tross alt de som vet hvordan de fungerer best i hverdagen. Og som du kan se så er forbrukerne veldig imponert og fornøyd med testvinneren. Her kan du se noen av omtalene;


"Veldig deilig krem som vet hva den trenger. Ikke klebrig, lukter ikke og er ikke fettete. Bare positive ting å si om innholdet. Man kunne godt ønske seg en pumpefunksjon da den kan være vanskelig å håndtere i "kampens hete"."


"God og veldig myk glid! Varer lenge! Testet på henne sammen med rocks off vibratoren som var en vellykket kombinasjon! Myk og fin!"


"Alt jeg kan si er: wow. du merker ikke engang denne mirakeltingen når du har påført den. godt egnet til massasje, inkludert ryggen ;) anbefales!" 


"Anbefales sterkt. Langt bedre enn mange andre produkter."


"GOD! Jeg har urinproblemer ved at det trekker seg for lett sammen, og en partner med en relativt stor penis. I begynnelsen av sexlivet vårt slet vi mye med problemer. Men etter at vi kjøpte dette glidemiddelet, går det som smurt."


"Fin konsistens, helt nøytral på alle måter som gjør det helt naturlig å bruke for sex."

 "Var veldig fornøyd med effekten."


Vannbasert glidemiddel best i test

For deg som vil ha det beste vannbaserte glidemiddelet anbefaler vi den høyt verdsatte Baseks Aqua Glide. Baseks Aqua Glide er en vannbasert lubrikant med tykk konsistens for å gi bedre og mer behagelig gli enten du bruker det på sexleketøy, samleie, onani eller forspill. 


Baseks føles behagelig på huden og er ikke klissete. Den er helt uten olje, fjernes lett med vann og etterlater ingen merker, selv etter lidenskapelige stunder.


Med sin langvarige glideevne holder den til mange timers nytelse og kan reaktiveres med kun en dråpe vann, så det varer enda lenger. 


Den er helt fri fra parfyme og alkohol, kondomsikker og kompatibel med enhver type sexleketøy. Om du bruker den på sexleketøy kan det være lurt å vaske leketøyet med sexleketøyrens, selv om det er lett å vaske bort med vann.


Her kjøper du Baseks Aqua Glide til best pris
Dette sier forbrukerne om Baseks Aqua Glide

Når det kommer til Baseks Glide er forbrukerne veldig fornøyde! Her kan du lese noen av omtalene testvinneren har fått;


"Denne er god til normal vaginal bruk, mellomtynn konsistens. Vaskes lett vekk."


"Fungerer optimalt, på alle måter. Luktfri og smakfri, lett å vaske bort. Drøy i bruk."


"Jeg har vært litt skeptisk ,generelt, på å bruke glidemiddel, pga. at jeg har vært, og er, ofte plaget med gjentatte urinveisinfeksjoner. Har dette kronisk. Fikk ingen plager av dette glidemiddelet, hurra :) Det er drøyt i bruk og luktfritt."


"Testet dette produktet med både leketøy, vanlig sex og analsex, og den gjør alltid jobben! God glid og relativt drøy i bruk. Pluss for litt tykkere konsistens enn ordinære glidemidler. Hadde ønsket en litt større versjon med pumpe og ikke tube. Ellers et veldig godt kjøp til en god pris!" 


"Jeg har prøvd et og annet glidemiddel i mitt liv, men denne fungerer bra for både anal og vaginal sex. Den er tykk nok i konsistensen til at den ikke bare renner ned i lakenet og påføres enkelt der den skal! Og jeg har ikke opplevd noen "uvanligheter" som kvinne."


"Har prøvd ut forskjellige merker glidemiddelnoppigjennom, men kommer som regel tilbake til denne. Gjør akkurat det den sier, gir god glid. Har blitt brukt under ulike forhold og funker like godt i dusjen som i senga."


"Glidemiddelet hadde en veldig naturlig konsistens. Og var derfor veldig behagelig i bruk." 


Glidemiddel test - dette sier ekspertene

Det finnes veldig får eksperttester på glidemiddel med tanke på hvilket enormt marked det er, men her kan du få et innblikk i de få testene som finnes;


2021

Aftonbladet har testet 3 silikonbaserte, 3 vannbaserte, 3 organiske og 1 hybrid. Beste silikonbaserte ble Silikon Glide fra Viamax. Beste vannbaserte ble Balance fra Aleah Care. Beste organiske ble Repair fra Aleah Care og den eneste testede og beste hybriden ble Coconut Cooling Hybrid fra JO.   


2015

Aftonbladet Sexrådgiveren Hanna Arnhög har testet 12 ulike glidemiddel og kårer Pjur Woman Bodyglide til beste silikonglidemiddel og Nature Calling Bodyglide Vanilla til beste oljebaserte glidemiddel. Begge fikk 5/5 poeng. For øyeblikket er Baseks Aqua Glide tomt på lager i samtlige butikkerSlik utførte vi testen

For å finne det beste glidemiddelet har vi pratet med sexologer og spesialister på seksuell velvære for å få tips og råd om hvilke glidemiddel som er best og hvorfor disse er bra å bruke.


Vi har også søkt rundt på nettet etter aktuelle ekspert-tester. Det finnes ikke mange å ta del av, men de gir i alle fall en liten pekepinn i hvilken retning vi kan kikke.


Og viktigst av alt - vi har lest og gransket forbrukeromtalene hos alle sexleketøybutikkene på nettet for å finne den rette testvinneren. Det er jo tross alt forbrukerne som vet hvordan glidemiddelet fungerer etter en tids bruk. vannbasert glidemiddel sexleketøy - glidemiddel best i test


~ Bare det beste er nok for deg ~

Tips 1: Hvis du liker oss like mye som vi liker deg kan du gå inn på Facebook-siden vår og klikke på Liker. Da holder vi øynene oppe for deg og gir deg en liten notis når det er tilbud på testvinnerne. Det betyr at du får beste lubrikanter til best pris!


Tips 2: For deg som ønsker litt ekstra krydder i sexlivet kan vi anbefale deg å lese siden om det beste sexleketøyet her!Tips 3: I tillegg til dette finner du også den beste massasjepistolen, den beste massasjeputen og den beste fotmassasjen hos oss.
Vanlige spørsmål og svar

 • Hva kan man bruke som glidemiddel hjemme?
  Mange oljer og kremer er særdeles uegnet til bruk i kjønnsområdet. De kan skape en veldig ubalanse i skjedens bakterieflora og det kan oppstå infeksjoner, sårhet og på lengre sikt tørre slimhinner. Men om du nå ikke har glidemiddel tilgjengelig kan du bruke matolje uten tilsetninger, kokosolje, vaselin, aloe vera og spytt. Alt som inneholder oljer kan være vanskelig å vaske bort og det er viktig å ikke bruke olje sammen med kondom da denne kan ødelegge kondomet.
 • Hvilke fordeler er det med å bruke glidemiddel?
  Mange får økt sexlyst, lettere å oppnå orgasme, kan lindre symptom på tørr skjede, gjør massasje av kjønnsorganene mer nytelsesfulle, minsker friksjon og gir rett og slett deiligere opplevelser.
 • Er silikon eller vannbasert glidemiddel best?
  Det kommer litt an på. Er det massasje, samleie uten sexleketøy og onani uten sexleketøy opplever de fleste at silikonbasert er best. Den er drøy og gir en silkemyk følelse på huden uten å bli klissete. Silikonbaserte glidemiddel kan brukes sammen med sexleketøy men ikke om leketøyet er av silikon eller cyberskin. Vannbaserte kan brukes til så godt som alt og er kompatible sammen med alle typer sexleketøy. Derfor er det lurt å kjøpe vannbasert om du kun vil ha 1 lubrikant.
Best i test Guidens tester på KroppspleieAnita Carlsen

Best i test: Glidemiddel

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.

Testen ble sist oppdatert