symaskin test 2023,overlock maskin test,

Symaskin test 2024 - sy klærne dine selv

Om du skal kjøpe deg en symaskin og vil vite hvilken som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle eksperttester og viktigst av alt - fått greie på hvilken symaskin vanlige forbrukere liker best!


Alt dette har vi oppsummert på denne siden så du skal slippe dårlige feilkjøp og få den beste symaskinen til best pris direkte!


Beste symaskinene 2024


Dette skal du tenke på før du kjøper deg ny symaskin

Først må du bestemme deg for hva du vil oppnå med symaskinen din. Jo dyrere symaskin jo fler finesser og funksjoner får du. Men hvor ofte kommer du til å bruke disse? Det er først og fremst erfarne syersker som trenger ulike valg av sømmer og funksjoner. 


Om symaskinen bare skal brukes til å legge opp klær eller reparere klær klarer du deg godt med en basevariant. Dog kan erfarne syersker med fordel vende seg til dyrere maskiner som passer nivået deres.


Det er også viktig å ta stilling til hvilke ulike stoffer du skal jobbe med. Tykkere stoff og tekstiler som dongeri og gardiner trenger litt mer robuste symaskiner for å klare dette. 


Singer symaskin - best i test


Testvinneren er en rimelig og brukervennlig symaskin for deg som ikke har så mye erfaring med symaskiner og som skal ha en symaskin til lettere oppgaver.


Singer Tradition 2259 er en mekanisk symaskin som tilbyr 20 sømmer, 6 nyttesømmer, 5 elastiske sømmer, 7 pyntesømmer og 4-trinns knapphull. Den er enkel å bruke og passer bra til nybegynneren. I og med at den har dekorative og stretchingsømmer kan den også brukes på mer avanserte oppdrag.  


Den har justerbare stinglengder og med automatisk tråspenning sitter tråden alltid som den skal. Å træ symaskinen er lett og med de enkle instruksjonene er du i gang på 1-2-3! Med friarm syr du armer og mansjetter lett (noe som ofte krever ekstra fleksibilitet). 


Singer Tradition 2259 har alt du trenger fra en mekanisk symaskin.


Den har snap-on føtter og ekstra høyt trykkfotløft. Du får med flere bra tilbehør som blant annet en universal trykkfot, sprettekniv med børste, nåler, skrutrekker, trådsnellestopper, mykt vinyltrekk, norsk instruksjonsbok m.m.

 

Denne symaskinen veier rundt 7 kg og er veldig stillegående.


Her kan du kjøpe Singer Tradition 2259 til best prisDette sier forbrukerne

De fleste eiere av en Singer symaskin er veldig fornøyd med kjøpet sitt. Denne modellen er ikke et unntak! Her kan du lese noen av omtalene Singer 2259 har fått; 


“Symaskinen veier ikke mye, fordel for meg som ikke kan lødte så tunge ting. Maskinen bråker ikke så mye heller når man syr klær (Herlig). Jeg er så himla fornøyd med den nye symaskinen min. Anbefaler varmt denne symaskinen." 


“Lett å bruke, bra for nybegynnere som syr lette ting.”


“Veldig bra symaskin og “ikke-vanskelig”. Jeg syr en hel del og har ikke blitt skuffet enda. Veldig fornøyd med dette kjøpet!!" 


“Jeg har hatt denne symaskinen i 2+ år. Jeg bruker den til mindre prosjekt og lapping av klær. Jeg har akkurat begynt å lære meg å sy mer avanserte saker. Den fungerer utmerket, det eneste jeg ikke liker er at den ikke har en skjærer og at lyset ikke er så bra."


“Denne symaskinen er perfekt for nybegynnere og enkel å tre.”


“Vi har hatt denne symaskinen i flere år og vi elsker den. Vi har fått klart många prosjekt med denne maskinen, alt från opplegging til å sy på merker. Den er ikke så kraftig men har hittils klart å sy alt vi har testet." 


“Vi eide en i flere år. Vi gjorde dyner, kjoler og mange andre kreasjoner som hele familien elsket. Det var veldig kjedelig når vi til slutt var nødt til å kvitte oss med den etter mange års tro tjeneste.".


“Bra symaskin som oppfyller basebehovene. Enkle instruksjoner. Lett å løfte og flytte p g a lav vekt.”


“Kjøpte denne for en måned siden og er veldig fornøyd med den. Den är fantastisk enkel å bruke og syr skikkelig bra. Den har ikke så mange funksjoner som egentlig bare forvirrer. Denne har bare de som en vanlig forbruker trenger." 


Mekanisk symaskin - best i test


Husqvarna Emerald 118 har blant annet vunnet Smartos test av symaskiner og er storebror til Emerald 116 som var testvinner i Dagens Nyheter. Den passer alle typer sømmer, er enkel å bruke og passer derfor både til hobby og hjemmebruk. 


Symaskinen er robust og kraftig som gjør at den klarer de fleste typer av tekstil, uansett om det er tykke tekstiler som jeans og gardiner eller tynne kjoler. Du får fine sømmer med full nålstyrke og du kan selvfølgelig stille inn sømhastigheten og bestemme når og hvor nålen skal stoppe i stoffet. 


Denne maskinen er brukervennlig. Det er enkelt å justere stinglengde, spole undertråd mm. Med en bra tabell er det enkelt å lære seg denne symaskinen. 


Husqvarna Emerald 118 har mange bra funksjoner som blant annet nålitræder og helautomatiske knappehull. Den klarer 816 sting/min og tilbyr 18 ulike sømmer.


Symaskinen veier 8kg. 


Her kan du kjøpe beste mekaniske symaskinenHusqvarna symaskin - dette sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukerne synes om produktene vi anbefaler, det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. Her kan du se noen eksempel på omtaler Husqvarna Emerald 118 har fått;


"Jeg trengte en mer robust maskin og Emerald 118 var anbefalt. Den lever virkelig opp til ryktet sitt; syr uten problem, har flere valg av sømmer/pressføtter og har også funksjoner som automatisk tråtreing, trådskjærer og en knapp som bytter nålen fra opp/ned som gjør den til et sant nøye å bruke." 


"Anbefales varmt. Jeg trengte noe til hverdagsbruk og til mer komplekse sømmer som gardiner og klesproduksjon. Jeg elsker denne maskinen. Mitt første symaskinkjøp på over 10 år og jeg er veldig fornøyd med valget mitt."


"Om du har lest de tidligere omtalene og lurer på om den virkelig er verdt pengene, kan jeg forsikre om at svaret er ja. Klarer lett krevende oppgaver som å legge opp jeans osv. Nålitrederen er utmerket. Stille og smidig i drift. Ren kvalitet." 


"Elsker den. Bedre enn min tidligere Husqvarna som jeg hadde i 33 år." 


"Denne symaskinen er fantastisk. Kjøpte den til kona mi og nå holder hun på å lære seg å sy. Hun elsker den."
Elektronisk symaskin - best i test


Brother DS120X er en elektronisk symaskin med datastyrte funksjoner som passer både nybegynneren og den mer erfarne skredderen. Med moderne finesser som skjerm og bra belysning er det enkelt å bruke symaskinen. 


Brother DS120X er brukervennlig og har blant annet friarm, automatisk nåltreder, sømlengdejustering og 3 automatiske knappehull. 


Den har 20 innebygde sømmer som består av både nytte- og dekorsømmer. Planlegger du å bruke tykkere tekstiler er det ikke noen problem i og med at motoren er så sterk. 


Symaskinen veier ca 7kg.


Her kan du kjøpe den beste elektroniske symaskinen til best prisBrother symaskin - dette sier forbrukerne

Som vi skrev tidligere tar vi på Best i test Guiden ekstra hensyn til hva forbrukerne synes om produktene vi anbefaler - det er jo tross alt de som vet hvordan den fungerer best i hverdagen. Her ser du noen eksempel på hva forbrukerne synes om denne symaskinen;


“God maskin som er lett å bruke. Enkelt å sette seg inn i maskinen som nybegynner. Elsker den nye symaskinen min og har etter kort tid sydd en håndfull plagg."


“Veldig lettvint og brukervennlig maskin. Bruksanvisningen er lett forståelig. Meget fornøyd med symaskinen." 


En symaskin som gjør en glad, i og med at alt er enkelt - og fungerer. Fint blir det også


“Endelig slo jeg til og kjøpte ny symaskin. Den er lett, bruksanvisningen lettlest og pedagogisk. Funksjonene lette å forstå seg på og stemmer med beskrivningen. Jeg er kjempefornøyd. Finnes dog et minus, det er bare ett mykt støvbeskyttelse. Jeg hadde villet ha en hard hette for å beskytte maskinen. ."


“Veldig fornøyd med valget av symaskin. Tydlige beskrivelser, enkel å tre og å stille inn sømmer. Grei størrelse og lett å flytte vekk ved behov. Perfekt for meg som ikke er så vant til å sy."


“Jeg er veldig fornøyd med denne maskinen. Det er min første symaskin, og den er veldig lettvint å bruke. Anbefaler den veldig!" 


“Verd alle penger… Jeg som nybegynner klarer den uten problem!"


Overlock symaskin - best i test


Overlock skjærer og syr sammen kanter samtidig. De fungerer best på tøybare stoff i og med at sømmene også blir tøybare. En overlock-maskin har to separate nåler ved siden av hverandre. Disse syr rettsøm og sikk-sakk samtidig. På den måten får du et mer profesjonelt resultat. Det passer den som vil prøve seg på mer avanserte oppgaver og er et utmerket komplement til en vanlig symaskin.


Dette er en hyllet overlock-maskin fra veletablerte Brother.  Den kan sy med enten 3/4 tråder og er veldig enkel å træ. M343D beskrives som en av de bedre overlocksmaskinene i denne prisklassen. Først og fremst fordi den er så enkel å bruke og veldig effektiv når den jobber. 


I tillegg til 3/4-tråders overlocksømmer kan den også sikre valsede sømmer. Trådsystemet er enkelt å forstå og er fargekodet for å reduserer risikoen for feil. Stinglengden og bredden er lette å stille inn med hjelp av hjulet. 


Den kanskje mest populære og beste funksjonen på Brother M343D er den uttrekkbare kniven som lar deg skjære overflødig stoff mens du legger til en kant. Dette er veldig bra og sparer deg for mye tid og problemer. 


Symaskinens makshastighet er 1300 sting/min som er bra. Dog kan det føre til att maskinen gir en del ulyd. Vekten er på 7kg. Du får også med praktiske instruksjoner som gjør at du kan sette igang direkte.


Her kan du kjøpe beste overlock-maskinen til best prisBrother symaskin - dette sier forbrukerne

"Har nå rukket å prøve den ordentlig og sier bare, elsker den. Så lett å bruke, lett å træ og fantastiske resultat." 


"Dette er min første overlocker. Skulle anbefale den til hvem som helst." 


"Jeg kjøpte denne som en back-up overlock og ble veldig imponert av ytelsen og det har faktisk blitt den jeg bruker mest." 


"Jeg er veldig fornøyd med den nye overlocken min. Fantastisk pris, bra maskin." 


"Har akkurat fått maskinen min idag tidlig og jeg er så fornøyd med den, den gjør alt jeg vil og DVDn som er med er skikkelig praktisk."


"Bra kvalitet, lett å bruke. Instruksjonene er enkle å følge, anbefaler." 


"Jeg hadde aldri brukt en overlock tidligere men etter å ha tenkt lenge slo jeg til. Den er helt perfekt til behovene mine og jeg syntes det var enkelt å sette igang fra start. Jeg har brukt den på mange ulike tykkelser av stoff og sømmen har vært perfekt."


Test symaskin - Ekspertenes anmeldelser

Smarto I Smartos test tar Bernina 330 hjem prisen som "Symaskin best i test". Den beskrives som "brukervennlig og elegant designet men samtidig en god investering som gir en høykvalitativ symaskin som er enkel å bruke". Når det gjelder beste symaskin for nybegynneren, tar Husqvarna Emerald 118 hjem den prisen. De skriver at den "er en hyllet og veldig sikker symaskin som har alle mulighetene man kan ønske seg av en maskin i denne prisklassen." 


Råd og Rön Gjorde en test der de kåret modeller fra Brother, Janome, Bernina og Husqvarna som de aller beste. Husqvarna Emerald 118 - ble den beste mekaniske symaskinen i testen deres. 


Do you sew Testet Singer Tradition 2259 og kom frem til at det er en utmerket base-maskin som kan ta på seg alt fra enkle til avanserte prosjekt. De synes også at den har gode læremuligheter.


Business Insider Testet 5 symaskiner. Best i test ble Singer Heavy Duty 4423 taket være den intuitive brukeropplevelsen. Andre symaskiner i testen var blant annet Singer Start 1304, Janome 7730 Magnolia og Brother CS6000i.


Top Sewing Machine Synes at Brother M343D er en utmerket symaskin. De liker at det ikke finnes noen irriterende spoler; alle trådene er i stedet bundet for sømløs kant. De liker også den utrekkbare kniven som sparer mye tid.


Serger Pro Testet Brother M343D og liker at den er brukervennlig, rimelig og at senkningen av pressfoten muliggjør frigjøringen av tidligere brukte spenningsinnstillinger. I tillegg til dette synes de at det er en velbygd overlock-maskin som gjør det den skal uansett tekstiler.


Gathered Testet 10 overlock-maskiner og kårer Jaguar Starter 098 til testvinner. På andreplass finner vi Brother M343D med anledningen at den er rimelig, har en friarm og at træ systemet er veldig enkelt å skjønne.


symaskin test,symaskin best i test,


~ Kjøp symaskinen som passer deg og behovene dine best ~


Testvinnere:

 • Singer Tradition 2259


 • Husqvarna Emerald 118


 • Brother DS120X


 • Brother M343D Overlock


Tips 1: Trenger du å stryke de nye klærde dine kan du lese om beste strykejern her! Du finner også svar på hvilken steamer som er best i test.

 

Tips 2: Du som melder deg på Facebookgruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på noen av disse symaskinene som er kåret til Best i test! På den måten kan du gjøre et riktig kupp = den beste symaskinen til den laveste prisen. Klikk på Liker-knappen så holder vi øyene oppe for deg i fremtiden! Vanlige spørsmål og svar

 • Hva er en elektronisk symaskin?
  En elektronisk symaskin stiller seg automatiskt inn med kun et tastetrykkk, uansett stoff.
 • Hva er en mekanisk symaskin?
  En mekanisk symaskin styrer du selv med hjelp av dreiehjul for å finne den beste instillingen til det stoffet du skal sy på.
 • Hvorfor løsner nålen når jeg begynner å sy?
  Ha alltid minst 10 cm trå dm tråd ut på baksiden før du begynner sy. Du kan også holde i tråden eller starte den første sømmen for hånd.
 • Hvorfor går alltid tråden istykker når jeg syr?
  Bruk kun tråd som er anpasset til symaskiner. Vanlig tråd som brukes til håndsying skal ikke brukes i en symaskin.Philip Andrén

Best i test: Symaskin

Philip er redaktør på svenske Bäst i test Guiden siden år 2018. Han er utdannet musikkprodusent og videreutdanner seg ved siden av å jobbe på Bäst i test Guiden innen International Business.


Spesialinteressene som Philip gransker og skriver om på Bäst i test Guiden er innen Lyd & Bilde, Motor & tilbehør, Data & IT og Økonomi.

Testen ble sist oppdatert