beste pizzaovn,best i test pizzaovn

Pizzaovn best i test 2024 - gjør egen italiensk pizza

Om du skal kjøpe deg en pizzaovn og vil vite hvilken som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle eksperttester og fått greie på hvilken ovn vanlige forbrukere liker aller best.


Alt dette har vi oppsummert til deg på denne siden så du skal spare både tid og penger! Du slipper kjedelige feilkjøp og får den beste pizzaovnen til best pris direkte!


Beste pizzaovn 2024


Lag pizza som en ekte italiensk pizzabaker

Å få den beste pizzaen hjemme har lenge vært en vanskelig oppgave. Selv om den hjemmelagde pizzaen kan fylles med alle favoritt-toppingene dine og pizzaduften sprer seg i hele huset når den står i ovnen, er det ikke helt det samme som å spise en ekte stenovnsbakt napolitansk pizza. 


Men nå kan vi glede deg med at det finnes mange forskjellige pizzaovner som du kan ha ute på verandaen. De kommer opp i høy temperatur og gjør det enkelt å få samme gode resultat som i en ekte italiensk pizzarestaurang!


Takket være brukervennligheten har pizzaovnen blitt en seriøs konkurrent til grillen som lenge har dominert på sommerkveldene! Men å velge hvilken pizzaovn du skal ha kan være vanskelig - derfor har vi på Best i test Guiden kåret de 2 beste pizzaovnene i håp om å hjelpe deg på veien..


Tips innen du kjøper deg ny pizzaovn

Tenk på om du vil ha en fast eller portabel pizzaovn. Hvor ofte har du planer om å bruke pizzaovnen? Om du bare skal bruke den noen få ganger er det kanskje ikke vits å legge ned hvor mye penger som helst. 


Skal du steke flere pizzaer av gangen, eller går det bra å bare steke en av gangen? En skikkelig bra pizzaovn kan steke pizzaen på 1-2 minutter, og det kan bli stressende om du har flere pizzaer inne i ovnen. 


Vi stiller følgende 5 krav på beste pizzaovn

  1. Mobil pizzaovn - du skal kunne ta med deg pizzaovnen på turen eller hytta. 
  2. Utendørsbruk - Pizzaovnen skal kunne brukes ute.
  3. Brukervennlig - den skal være enkel å håndtere.
  4. Enkel rengjøring - det skal være enkelt å kunne holde den ren.
  5. Bra pris - selvfølgelig
Pizzaovn best i test

Produsenten som overlegent topper ekspertene og forbrukernes anmeldelser er finske Ooni. Ovnene deres oppnår enkelt og raskt en optimal temperatur som gjør det mulig å steke en pizza på bare 60 sekunder. 

Testvinneren heter Ooni Karu - en vedfyrt pizzaovn der du også kan bruke gass om du skulle ville detOoni Karu er en allround-ovn som dekker behovene dine. Med et kokeområd på 33 cm (13") og flere fyringsvalg blir det enkelt å få til den beste pizzaen. Den har også en stilig design som gjør at den passer veldig fint ute på verandaen din! 

 

Ooni Karu er veldig effektiv. Å nå den optimale temperaturen tar kun 15 minutter. OBS! Ooni Karu blir veldig varm, så små og nysgjerrige fingrer bør alltid ha foreldretilsyn når den er på. 

 

Det tar bare 20 minutter å få grillen varm og kun 60 sekunder å steke en pizza ferdig i ovnen. Den er ikke begrenset til å bare steke pizza i, du kan steke kjøtt, fisk eller grønnsaker, røke fisk, bake ferskt brød - ja det er bare fantasien som kan sette grenser her!

 

Pizzaovnen er av slitesterkt, isolert og børstet rustfritt stål og veier 12 kg. Den varmer ikke nedover så derfor kan den plasseres på et bord. 

 

Du kan til en viss grad styre temperaturen i ovnen ved å justere luftstrømmen. Dette gjør du via et spjeld som sitter på ovnen.

 

For deg som vil se hvordan Ooni Karu fungerer i virkeligheten kan ta en titt på dette YouTube-klippet.

 

OBS! Ooni Karu er kun til utendørsbruk.

 

Spesifikasjoner

Type grill: Ved/kull og gassgrill

Grillareal: 30x30 cm

Bredde: 40 cm

Dybde: 77 cm

Vekt: 12 kg


Dette sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukerne synes om kjøpet sitt. Det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen! Her kan du lese noen av omtalene Ooni Pro har fått;

 

"Beste pizza ever. Kjempefin ovn, god byggekvalitet."

 

"Fungerer helt perfekt, måtte erfare underveis mhp fyring og trekk, og også tricks for å få pizzaen over fra spaden til ovnen, så litt tips vedr dette sammen med oppskriften ville vært nyttig."

 

"Kjekk, lettvint , god pizza ovn. Trenger mer tid enn 20 min for å bli varm nok."

 

"Etter mange timers Youtube ble det en ooni karu. Å få både fyre og labbe med ulike treslag mm overveier lettheten med gass. Men skulle man bli lei av å fyre så fins det gassbrennere å montere.

+ helt rustfri

+15mm bakstein

+både ved og gass

-litt mer prosjekt å holde temperaturen."

 

"Skikkelig bra ovn. En pizzaovn i høy kvalitet som leverer! Ovnen når virkelig 500 grader på 15 minutter som lovet. Jeg har fyrt med tørr bjørkeved og det blir sansløst varmt. Man får virkelig være våken når man baker pizzaen sin. For meg ble pizzaen klar på under ett minutt. Det er m.a.o. veldig lett å brenne pizzaen sin. Men man lærer seg. Jeg varlge Karun p.g.a fleksivbiliteten med å kunne velge fyring selv om jeg synes det er gøyest å fyre med ved. Jeg antar også at det blir varmere med ved enn med gass eller kull. Det er bra med luken så det ikke kjøles ned så lett når det blåser."

 

Her kjøper du Ooni Karu til best pris

For deg som trenger ekstra penger til kjøpet ditt har vi en side med lån med lav rente.
Pizzaovn best i test - en mindre variant

Om du synes at testvinneren er litt i det største og dyreste laget er dette alternativet noe for deg! Pizzaovnen som passer nybegynneren godt kommer også fra Ooni og modellen heter Koda!

 


Denne pizzaovnen gjøre det lett å få til en skikkelig god pizza uten at du trenger å holde på med luker og piper. Den er dessuten mobil og er lett å ta med seg takket være det tynne stålet som holder vekten nede. Dette stålskallet isolerer dog veldig bra så du ikke skal brenne deg. 


Ooni Koda står stødig på de 3 beina sine og kobles enkelt til en gasstank. Du starter flammen ved å vri på en regulator. Med denne regulatoren kan du også anpasse intensiten på gassen for å kontrollere varmen. Dette gjør at Ooni Koda er  enkel å bruke og gjør den til en perfekt følgesvenn på grillturen.


Ooni Koda kan nå en temperatur på 500 grader celsius i løpet av 20 minutter takket være den smarte konstruksjonen som holder den jevnt varm. Når makstemperaturen er nådd tar den kun 60-90 sekunder å steke en deilig italiensk pizza.


Ooni Koda har et matlagningsområde på 34 x 34 cm och veier kun 9kg. Men det fins også en større versjon som har et matlagningsområde på 45 x 45 cm. Denne veier dog 18kg. I og med at den har sammenleggbare bein er pizzaovnen lett å oppbevare. Pizzaovnen brukes utendørs men skal oppbevares innendørs. 


Spesifikasjoner

Type grill: Gassgrill

Grillareal: 30x30 cm

Bredde: 39 cm

Dybde: 62 cm

Vekt: 9,25 kg


Dette sier forbrukerne

"Varmer opp raskt og holder varmen godt. Smart løsning med reflekterende metall i taket som gjør at pizzaen blir skikkelig fin." 


"What you see is what you get. Ooni Koda varmes i 20 min, deretter kan du tillage perfekt napolitansk pizza på 90 sekunder."


"Veldigt enkel å bruke og gir utrolig god pizza. Et overraskende bra alternativ til store steinovner." 


"Utmerket"


"Kjøp den. Du kommer ikke til å bli skuffet. Jeg har hatt den i over en måned og vi har gjort mange pizzaer." 


"Perfekt bærbar pizzaovn."


"Denne ovnen har gitt mig en ny passion: Hjemmelaget pizza."


"Min kone, barnebarnet, og jeg selv gjorde de første pizzaene våre ikveld og de ble perfekte. Kjøp denne pizzaovnen så lover jeg deg at du kommer til å bli fornøyd." 


"Vi ELSKER den nye Ooni Kodaen vår." 


Her kjøper du pizzaovnen Ooni Koda 12" til lavest pris


Her kjøper du pizzaovnen Ooni Koda 16" til lavest pris
Dette sier ekspertene i testene sine 

Når vi har gransket hva ekspertene har å si i testene sine er det et tydelig felles spor. Det er nemlig produsentene Ooni (tidligere kalt Uuni) som står som seier i de ulike testene. Det som først og fremst gjør at Ooni får så høye plasseringer er ovnenes brukervennlighet og design som forvandler pizzabakingen til et sant nøye.


The Spruce Eats: Kårer Ooni Koda til den beste pizzaovnen akkurat nå. De gir den utmerkelsen Excellent og liker at den raskt kommer opp i høye temperaturer, at den ikke trenger å monteres sammen og at den er enkel å ta med seg. De synes den er litt dyr og at det er litt vanskelig å rotere pizzaen inne i ovnen. 

I tillegg til Oonis pizzaovner tipser Spruce Eats også om Breville Pizzaiolo som også passer utmerket til pizzabaking utendørs. 


Wired: Testet 7 pizzaovner og kåret Ooni Pro til best i test. De liker at man kan gjøre store pizzaer og at man kan velge mellom både vedfyring, gass eller pellets. De gir pluss for at den er enkel å montere og den stilige designen. De advarer dog for at den er tung og vanskelig å transportere.

Wired kårer også den "Beste pizzaovnen for nybegynnere". Her velger de også å gå inn på Ooni-sporet. Beste pizzaovnen for nybegynnere er Ooni Koda. De liker først og fremst at den er enkel å bruke pluss at du slipper monteringsarbeidet. De synes at ovnen er utmerket konstruert og isolerer varmen godt.


T3: Kårer gassovnen Firepod til den beste pizzaovnen akkurat nå. På andreplass havner Ooni Karu - en pizzaovn som minner mye om Ooni Pro. Denne kan også fyres med både ved, gass og pellets. Dessverre er konstruksjonen ikke like bra i og med at den yttre delen blir veldig varm om man sammenligner med Ooni Pro som holder seg kald takket være den gode isolasjonen.


TEK: har testet 5 ulike pizzaovner og kårer Ooni Koda til best i test med 8,5 av 10 poeng. De synes den er ekstremt enkel å bruke, billig, lager knallgod pizza og blir raskt varm.

Andreplassen går til Gozney Roccbox og Ooni Fyra med 8 av 10 poeng hver. 
pizzaovn best i test, lag din egen pizza


Den beste hjemmelagde italienske pizzaen får du med den beste pizzaovnen. 

Buon appetito! 
Tips 1: For deg som skal ha med deg pizzaovnen på tur og trenger et nytt telt kan vi avsløre hvilket telt som er best her! Vi vet også hvilket stormkjøkken som er best å ha med på turen. Og du? Glem ikke beste myggjageren!


Tips 2: Skal du ikke kjøpe en pizzaovn akkurat nå, men vil vite hva som er best i fremtiden? Gå med i Facebook-gruppen vår, så holder vi øynene oppe for deg! Vi skriver en notis så fort vi ser at noen har Tilbud på noen av testvinnerne. På den måten kan du gjøre et skikkelig bra kupp, den beste pizzaovnen til lavest pris! Klikk på LIKER så holder vi deg oppdatert! 


Philip Andrén

Best i test: Pizzaovn

Philip er redaktør på svenske Bäst i test Guiden siden år 2018. Han er utdannet musikkprodusent og videreutdanner seg ved siden av å jobbe på Bäst i test Guiden innen International Business.


Spesialinteressene som Philip gransker og skriver om på Bäst i test Guiden er innen Lyd & Bilde, Motor & tilbehør, Data & IT og Økonomi.

Testen ble sist oppdatert