Her finner du beste solcellepanel 2023. Les vårt solcellepanel test og finn beste solcellepanel, her er også solcellepanel tak test.

Beste solcellepanel 2024 - tjen penger på egenprodusert strøm

Hvis du har planer om å skaffe beste solcellepanel har du kommet helt rett!


På denne siden får du gode tips og råd om hvordan du på enkleste måte kan få installert solceller og hvilke som passer deg og ditt hus best i dag!


Det blir vanligere og vanligere å installere solceller på taket. Å produsere egen strøm er både hett, klimasmart og lønner seg økonomisk selv om selve installasjonen er dyr.


At det har blitt så stor interesse de seneste årene har selvfølgelig mye å gjøre med at strømprisene er ekstremt høye! Men det er også flere og flere som synes det er spennende å være selvforsørgende - noe som er bra både for miljøet vårt og lommeboken din.


Jeg vet allerede det jeg trenger - vi meg beste solcellepanel NÅ!Fordeler med solceller

 • Største fordelen med å installere solceller er at du produserer din egen strøm som betyr at du reduserer strømregninga veldig mye. 


 • Andre fordelen med å investere i solpanel er at boligverdien øker med rundt 14% ifølge en svensk studie fra Vattenfall/SLU.


 • Og for det tredje så kan du faktisk tjene mye penger på å selge overskuddet av strømmen du produserer.


Abonnere på solcelleanlegg

Synes du det er for dyrt å kjøpe solpanelene tilbyr flere leverandører at du kan abonnere på solcellene. 


Ved å abonnere betaler du en månedskostnad til leverandøren, basert på hvor mange panel du har og produksjonen de gir. I denne månedskostnaden inngår det ofte underhold og garanti i opp til 20 år.


Enova støtte solceller

Visste du at du kan få inntil 47 500 kroner i enovastøtte når du produserer din egen elektrisitet? Denne støtten kan du søke etter du har installert og betalt solcelleanlegget ditt. Tiltaket må være startet, gjennomført og betalt av deg som privatperson.


For mer informasjon om enovastøtte og hvilke regler som gjelder finner du på Enovas hjemmeside. Der får du svar på alt du trenger å vite angående både hvordan du skal søke, hvilke kriterier som gjelder, hvilke kombinasjonsmuligheter som finnes m.m.


Selge strøm fra solceller

Når du produserer din egen strøm kommer du mest sannsynlig til å ha et godt overskudd under den lyse delen av året. Vår, sommer og høst er de fleste selvforsørgende, men trenger å kjøpe under vinteren. 


Ved å selge overskuddet av strømmen og spare pengene har du en god egenkapital til å klare vinterens tøffe strømpriser. Dette gjør at det ikke blir så merkbart i økonomien din når strømregningene kommer. 


En annen måte å spare mye penger på strøm på er å installere den beste luftvarmepumpen. Du sparer faktisk opptil 30% strøm ved å bruke en varmepumpe i stedet for elektriske ovner og gulvvarme. Det betyr at du i løpet av ett par år har tjent inn pengene du investerte.


Slik fungerer solceller

Solceller lager strøm ved å fange opp sollys og omvandle solens stråler til elektrisk energi. Når solen lyser på panelene bli oversiden negativt ladet og undersiden positivt ladet som leder til likestrøm


Når du får installert et solcelleanlegg får du noe som kalles en vekselretter inne i huset. Denne vekselretteren omvandler likestrømmen til vekselstrøm som sender denne strømmen videre til elsentralen. Fra elsentralen går strømmen ut til strømuttakene dine og nå kan du bruke strømmen i husholdet.


Solcellepanel på hytte

Solceller er en god måte å produsere sin egen strøm på, og det er spesielt gunstig for hytter som ofte ligger langt unna nettet. Med solceller på hytta kan du redusere strømutgiftene dine betydelig, og du bidrar samtidig til å redusere klimagassutslippene.


Hvor mye koster da dette deg?

Om du skriver inn adressen din her under får du raskt et prisestimat på hva installasjonen kan komme til å koste deg.

Otovo solceller best i test 2024

Otovo er en av de største leverandørene i Norge og Sverige. De tilbyr en helhetsløsning med installasjon og drift av solceller til en rimelig pris. Hos Otovo kan du både abonnere på og selge solpanel fra 699 kr i måneden eller for 99 000 kroner om du kjøper panelene direkte.


Otovo solceller till ditt hus - solpaneler från 45 000 kr med garanti upp till 25 årBeste solcellepanel kommer fra Otovo

(Klikk på bildet for å komme direkte til Otovos hjemmeside)Hos Otovo skriver du inn adressen din og etter det får du et prisestimat på hva installasjonen kan komme til å koste deg. Her får du også informasjon om hvor mye du kan spare i gjennomsnitt per år. 


Her får du også bestemme om du vil kjøpe systemet eller om du vil ha solabonnement.


Med solabonnement får du panelene installert og betaler en månedsavgift basert på hvilken pakke du har valgt. Om du abonnerer på solcelleanlegget får du hele 20 års garanti. Under denne tiden trenger du ikke bekymre deg for vedlikehold eller garantier, dette tar Otovo seg av. Du får også en bonus hver måned når du abonnerer på anlegget som gjør at det blir billigere og billigere.


Kunder med solabonnement fra Otovo har samme rettigheter til å selge overskuddstrømmen som kunder som har kjøpt anlegget. Og om du skal selge huset ditt kan du velge å kjøpe ut anlegget direkte. Dette er smart i og med at solceller øker verdien på huset med rundt 14%.


Når du kjøper solcelleanlegget direkte kan du gjøre akkurat det du vil med det. Du selger overskuddet av strømmen du produserer og sparer penger hvert år som fort gir deg pengene tilbake. Med tanke på hvor høye strømprisene er for tiden går det fort å tjene inn pengene du har investert. Du får også 10 års garanti når du kjøper solcelleanlegget. Og som vi skrev tidligere øker verdien på huset ditt med rundt 14% så dette er en veldig god investering i dag.  


Om du synes det er for dyrt å kjøpe solcelleanlegget kan du ta del av Otovos sollån. Dette lånet betales tilbake på 10 år med en nominell rente på 4,95%. Dette bli dyrere enn om du kjøper det direkte, men har du ikke mulighet til å kjøpe og helst vil slippe abonnement kan dette være et alternativ. 


Med mobilappen til Otovo kan du følge hvor mye strøm panelene dine produserer i realtid. Dette gjør at du enkelt kan se når solcellene produserer mest strøm og deretter bestemme hvordan du vil utnytte din egenproduserte elektrisitet. Har du en luftvarmepumpe som trenger en del strøm kan du for eksempel bestemme at den kun skal brukes når du produserer egen strøm. 


Det kan også være smart å ha kontroll på hva strømmen koster time for time (spotpris) og selge så mye som mulig når strømmen er dyr, og bruke mer når strømmen er billig. Når strømmen er dyr får du mer betalt for din strøm og når den er billig får du mindre - akkurat som strømleverandørene. 


Vi har kåret Otovo til best i test på grunnlag av mange fornøyde forbrukere, de gir flere muligheter som å både direktekjøpe, abonnere eller låne til solcellene. Otovo har levert over 5 000 solcelleanlegg til kunder i Norge og Sverige og til mer enn 10 000 ute i Europa som gjør dem til Nordens ledende leverandører av solceller til hus og rekkehus.  


Skriv inn adressen din i feltet så får du et prisestimat på hva solcellene kommer til å koste deg.
Otovos solcelleanlegg - dette synes forbrukerne


Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukerne synes om produktene og tjenestene vi anbefaler, det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen om bruken i virkeligheten. 


Her kan du lese noen av omtalene Otovo har fått;


"Enkel leasing av solceller. Gleder meg på sommer og sol😀☀️"


"Det er en no-brainer! Dette fungerer og er billigere enn å kjøpe fra vanlige strømselskap! Å få solcellepanel var utrolig enkelt. Jeg har lagt ned usedvanlig lite arbeid." 


"Jeg vil absolutt anbefale dette til andre. Jeg er veldig positiv til måten Otovo operer på, har opplevd det som veldig effektivt. God informasjon og oppfølgning underveis."


"vi er meget godt fornøyd. Det tok 8mndr fra vi skrev kontrakt til vi fikk en plan for montering. dette er forståelig, men kan forbedres. De som monterte gjorde dette på en utrolig skånsom og effektiv måte for oss beboere. ryddet opp etter seg og anlegget var i drift etter 10 dager. Appen for informasjon av produsert strøm fungerer fint. Strømregningen forteller om man har solgt. Kontakten med OTOVO i etterkant har vært god å ha."


"Montering av solcelleanlegg har gått som planlagt! De som stod for monteringen har gjort en meget god jobb!
Informasjonen og planleggingen av anlegget har også vært en meget god og enkel prosess! Bare positive erfaringer så langt."


"Meget hyggelige, interesserte og kompetente fagfolk i Otovo. Fint sluttresultat, lite minus fordi vi kunne plassert noen flere paneler på garasje-taket. God oppfølging både før og etter innstallasjonen."


"Veldig god informasjon, hyggelige mennesker, rask montering og topp service. Anbefales på det varmeste."


"Kjempefornøyd med å ha fått solselleanlegg på garasje taket. Alt fra bestilling til montasje og penger fra enova gikk knirkefritt. Eidem elektro gjorde monteringsjobben og jeg fikk samtidig montert easy bil lader fra Tibber. Det ble meget lønnsomt å gjøre det samtidig. Invisterte i el bil også. Så nu kjøre æ omkring å læss som ingenting å betale heller næstn ingenting for drivstoffe. Genialt😉" 


Ulemper da? Finnes det noen ulemper ved å bestille solcelleanlegg fra Otovo vil vi selvfølgelig vite dette før vi bestemmer oss for å kjøpe og det som noen kunder opplever er at de synes det har vært lang ventetid.
Her kan du abonnere på eller kjøpe solceller fra Otovo

Vil du ha solabonnement fra Otovo koster det fra 699 kr per måned. 


Vil du kjøpe solcellene direkte fra Otovo koster det fra 99 000 kr.


Solceller best i test finner du her. Skal du ha solceller på hytta? Her finner du solceller best i test. Lease solceller eller abonnere på solceller hos Otovo.


~ Solpaneler plassert mot sør gir høyest årsproduksjon ~
Søknadspliktig solcelle

Ifølge statsforvalteren er nye solcelleanlegg på eksisterende bosteder søknadspliktig, men ofte er det unntak. 


I byggesaksforskriften §4-1 kan du lese om hvilke unntak det er som gjelder for solcelleanlegg, men det er alltid viktig at du kontakter kommunen din for å få rett informasjon om hva som gjelder der, det er nemlig ulikt i ulike kommuner. 


Solceller er tunge og før du legger på solpaneler bør du sjekke om takets bæring er god nok til den ekstra vekten som blir.
Vanlige spørsmål og svar

 • Hvordan fungerer solceller?
  Solceller lager strøm ved å fange opp sollys og omvandle solens stråler til elektrisk energi. Når solen lyser på panelene bli oversiden negativt ladet og undersiden positivt ladet som leder til likestrøm. Når du får installert et solcelleanlegg får du noe som kalles en vekselretter inne i huset. Denne vekselretteren omvandler likestrømmen til vekselstrøm som sender denne strømmen videre til elsentralen. Fra elsentralen går strømmen ut til strømuttakene dine og nå kan du bruke strømmen i husholdet.
 • Hvor mye sparer jeg per år med solceller?
  Med solpaneler kan du regne med att kostnaden for å produserer din egen strøm blir rundt 1/3 til 1/4 av kostnaden ved å kjøpe elektrisitet fra strømleverandøren din. Det betyr at du sparer flere tusenlapper hvert år.
 • Hva skjer med overskuddstrømmen?
  Når du produserer mer strøm enn du forbruker kan du selge denne strømmen. Du tjener mest på å selge strøm når den er som dyrest og bruke strøm når den er som billigst.
 • Hvordan fungerer solceller under snø og når det er skyer?
  For å få mest mulig produksjon er det bra om du holder panelene frie fra snø. Du produserer fortsatt strøm om det er litt snø på dem men ikke like mye.Er det overskyet produserer solpanelene fortsatt strøm men det går langsommere.
 • Når produserer solceller mest energi?
  De produserer aller mest i perioden mars til oktober. Denne perioden står for ca. 90% av årsproduksjonen. Under vinteren kan fine soldager der både sollys og refleksjon fra snøen bidra til en høy strømproduksjon.
Tips 1:Du som går med i Facebook-gruppen vår får informasjon om det er SALG på solcelleanleggene her ovenfor! På den måten gjør du et kupp = det beste solcelleanlegget til best pris! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg heretter! 


Tips 2: Inneklimaet bli rimelig tørt på vinteren da vi nordmenn gjerne fyrer med både ved, bruker varmepumpe og elektriske ovner. Dette merker du gjerne på at håret blir elektrisk, huden blir tørr og blomstene mister både gløden og bladene. Da kan det være en god hjelp å ha den beste luftfukteren inne. Dette vil både blomstene, huset og huden din takke deg for.
Christopher Holmerin

Best i test: Solcellepanel

Christopher - VD på Bäst i test Guiden siden år 2018. Christopher er utdannet siviløkonom og systemviter med over 20 års erfaring innen medier, markedsføring og kommunikasjon. Christopher har hatt ansvar for flere svenske og internasjonale websider innen blant annet nyheter til Hem & Trädgård, innredning, båtliv med flere andre interesseområder. I tillegg til dette har Christopher også arbeidet som universitetslærer. 


Spesialinteressene som Christopher gransker og skriver om på Bäst i Test Guiden er innen Økonomi, Smarte Hjem, Trening, Hus & Hage og Data & IT.

Testen ble sist oppdatert