vektdyne best i test

Vektdyne test 2021

Om du skal kjøpe deg ei vektdyne og vil vite hvilken som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! Vi har lest aktuelle tester fra magasiner, testlaboratorium og viktigst av alt - fått greie på hva vanlige forbrukere synes er best!


Alt dette har vi oppsummert på denne siden så du skal få den beste vektdyna til best pris direkte!


Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg den beste vektdynen NÅ!


Derfor skal du ha en vektdyne

Vektdynene har eksistert lenge men det er ikke før nå de har fått et betydelig løft. Fra begynnelsen av var det først og fremst mennesker med psykiske lidelser og/eller søvnløshet som ble anbefalt å bruke disse i og med at tyngden bidrar til at kroppen produserer velvære-hormonet oxytocin. Økningen av oxytocin har veldig beroligende effekt på alle mennesker og vektdynen viste seg å være veldig effektiv til personer med blant annet autisme, anoreksia, ADHD/ADD og schizofreni. Oxytocin reduserer også angst og stress som fører til at du føler deg mer lykkelig og tilfreds.


Det er mange studier idag som hevder at tyngdeteppene bidrar til bedre søvn. Og er det noe vi mennesker ønsker oss er det bedre søvn. Søvnen er et grunnleggende behov og nødvendig for alle. God søvn bidrar ikke bare til at du føler deg utvilt og orker mer, men det er viktig for immunforsvaret, du får et friskere hjerte, reduserer risikoen for psykisk uhelse, reduserer risikoen for overvekt, kjenner deg mindre stresset, du blir mer produktiv, du får finere hud og ser yngre ut - ja fordelene er mange.  


For deg som har problem med søvnen kan løsningen være en tung og trygghetsgivende vektdyne. Tyngden og trykket i dynen skaper en omfavnende effekt, og mange føler seg avslappede og rolige. Ifølge ekspertene anbefales det at vekten på dyna skal være mellom 10-15% av kroppsvekten din.


OBS! Om du har svak lungekapasitet, hjertesvikt eller svekkede muskler anbefales det at du oppsøker legen før du bruker ei vektdyne.

Vektdyne best i test 2021

Beste vektdyna akkurat nå - Cura of Sweden Pearl 

(Klikk på dyna for mer informasjon om den beste prisen!)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 22 juni 2021

Cura of Sweden Pearl 7kgCura of Sweden er fylt med microperler av silicapellets. Disse mikroperlene former seg etter kroppen og gir en følelse av myk og trygg omfavnelse som leder til at du frigjør det beroligende hormonet oxytocin. 

Dette reduserer stress, angst og aggresjon. Mikroperlene slipper ut mer varme enn vanlige fyllinger, noe som bidrar til en avkjølende effekt.


Vektdyna har en 7-lagers teknologi og ytterstoffet er av 100% bomull. Cura of Sweden vektdynen finnes i 5 ulike farger; marineblå, hvit, lysegrå, mørkegrå og sandfarget.   


Selv om vektdynen som produkt ikke er en nyhet så har Cura of Sweden revolusjonert markedet ved å produsere dyner i god kvalitet samtidig som de har en rimelig pris. Når du bestiller vektdyner via helsevesenet får du ofte betale opp mot 7 000 kroner for ei dyne.

Du får 3 års garanti på dynene fra Cura of Sweden så du skal kjenne deg ekstra sikker.


Om du vil ha ei dyne som er tyngre enn 7 kg kan du se litt lengre ned på siden, der har vi ei dyne på 9 og 11 kg. (dynen skal veie 10-15% av kroppsvekten din)


Her kjøper du vektdynen (7kg) til best pris


Vil du ha en annen tyngde enn 7 eller 9 kg kan du klikke her CDON!
Så sier ekspertene

Det er ikke mange eksperttester/samlingstester å referere til enda, men det er mange søvnforskere som mener at vektdyner har en god effekt på søvnen din. Her kommer noen ekspempel;


Må Bra: "Studiene om vektdynene er fortsatt få og har bare blitt gjort på mindre testgrupper, men studiene viser at når du sover under en vektdyne øker oxytocinet og seratoninet i kroppen (våre velvære - hormoner) samtidig som stresshormonet kortisol synker, som gir en bedre dypsøvn." Må Bra tar også opp rapporter fra Journal of Sleep Medicine & Disorders og fra landstinget Västmanland hvor 82% av dem som har testet dynen opplevde at de ble mer avslappet av resultatet til vektdyna.


I en studie vises positive resultat på at vektdynenen har en positiv effekt på mennesker med psykiske diagnoser som blant annet autisme, ADHD og angst. Resultatet viste at vektdynene kan berolige en rastløs kropp, redusere følelsen av angst og forbedre søvnen din. 


TV-helse har gransket en åpen klinisk studie som forskere ved Karolinska Instituttet har gjort på 199 personer med ADHD og Bipolar-lidelse og skriver at "Resultatet er forbløffende. Innsovningstiden ble redusert fra 70 til 30 minutter!"


"Ett tyngdtäcke genererar trygghet och lugn, vilket kan ha en positiv påverkan på oro, osäkerhet och stress." - Berit Seiger Cronfalk (leg. sykepleier)


Vil du ha enda mer informasjon om vektdyner og effektene av disse finner du det på Cura of Swedens hjemmeside. 


Dette sier forbrukerne om vektdynen sin

Som alltid nøyer vi oss ikke bare med hva ekspertene sier, vi vil vite hva vanlige forbrukere synes om produktene vi anbefaler. Det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. Her kan du se noen eksempel på hva forbrukerne synes om vektdynen sin;


"Jeg kjøpte Cura Pearl. Den er litt tynnere enn dyne versjonen. Nå på vinteren synes jeg ikke den holder så godt på varmen, men når jeg legger den vanlige dynen oppå, er det godt og varmt også nå på vinteren. Tenker det er greit at den er litt tynn, så jeg også kan bruke den på sommerstid. Vektperlene er også sydd inn i firkanter, så de blir liggende jevnt fordelt og ikke faller til sidene. 10% av min vekt tilsvarer ca 9 kilo, men jeg valgte 11 kilo. Det meste av dynen og vekten blir liggende rundt deg, ikke oppå deg, så det kjennes ikke ut som om jeg ligger under 11 kilo. Nå har jeg hatt min i noen måneder og jeg kjenner at kroppen faller veldig til ro når jeg får vektdynen over meg. Jeg sover lengre om natten, sovner fortere og i følge pulsklokka sover jeg bedre og. Anbefales! " - Ugla


"Fantastisk produkt. Hvorfor har ingen fortalt meg om vektdyne før ?

Sovner raskere, sover bedre, mindre oppvåkning ila natten, mer uthvilt" - JJ


"Jeg var så vanvittig i tvil fordi jeg bare hadde noen få anmeldelser å støtte meg til og ikke så alt for mye info på nett. Ei venninne anbefalte den, så jeg begynte å se på den og bestemte meg for å prøve. Jeg har dog bare prøvd den litt, men WOOOHOOO for en forskjell. Jeg har en rygg som gjør det nesten umulig å komme seg ut av sengen pga stivhet, men nå er det en annen hverdag. Jeg glemte det og kom på det først når jeg sto på badet, at jeg bare hadde stått opp liksom. Jeg sov 3-4 timer før, nå sover jeg 7-8 timer. Og jeg føler meg så uthvilt. Jeg har slitt med søvn siden 25 års alderen og er 41 nå. Det er så utmattende i seg selv. Jeg må legge meg rundt kl 21 når jeg skal opp kl 0530 fordi det tar så lang tid å komme til ro. Ro kommer sååå mye kjappere nå. Jeg er litt rund og litt sånn godt regnet skulle 9 kg vært evig nok, men jeg leste at noen ønsket de hadde gått opp en vekstklasse så jeg tok 11 kg. Trodde det skulle være tungt, men det er litt som en type 70/80-talls teppepose med litt tyngde. Og det første jeg tenkte etter 10 sekunder første kvelden var; «wow, det var deilig». Jeg jobber også turnus, så det blir spennende og se hvordan den fungere ift det. Jeg er iallefall overbevist om at jeg har gjort tidenes kjøp." - Kirsten 


"Love it. Siden den er trøblete å vaske så har jeg et spesialdynetrekk på den under vanlig dynetrekk. I tillegg til hyppig lufting og støvsuging. Turte å gå over 10% av kroppsvekt og det angres ikke på. Kommer nok til å investere i enda tyngre dyne. Ti tomler opp herfra;)

Pros:Gjesper når jeg tenker på dyna, den er gull.
Cons:Trøblete å vaske" - Linda Froe


"Har denne dyna, og har prøvd den siden før jul. Det er lettere å komme til ro når man bruker dyna. Man blir faktisk trøtt av å legge den over seg. Føler meg også uthvilt om morgenen. Litt "tungt" å snu seg om natta, men tror ikke jeg snur meg så mye nå som før.

Pros:Man merker at man hviler med en gang dyna kommer oppå seg.
Cons:Litt tungt å snu seg på natta." - Fidjemor


"Jeg er veldig overrasket, jeg sover allerede bedre. Og det er bare etter to netter, kan varmt anbefale Cura dynen." - Kerstin


" Toppkarakter for denne dyna. Sønnen min som er i tenårene har hatt problem med å sovne og å sove hele nettene. Tok sjansen og kjøpte dynen og angrer ikke! Søvnen er mer stabil og sønnen selv sier at han er mer uthvilt. Er man usikker på hvilken tyngde man skal velge anbefaler jeg at man tar det som er tyngre mellom de man velger mellom." - Fia


Ulemper med Cura Pearl da? Vi vil gjerne kjenne til ulempene med produktet så vi kan veie inn dette når vi skal bestemme oss for å handle. Og det som flere skriver er at det er kaldere enn de hadde forventet seg og noen synes det er litt vanskelig å vaske. Vil du ha en annen tyngde enn 7 eller 9 kg kan du klikke her CDON!


vektdyne - tyngdeteppe


Med vektdynen din våkner du uthvilt og livfull!
Tips 1: Du som er med i Facebook gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på denne vektdynen. På den måten kan du gjøre et riktig kupp = den beste vektdyna til laveste pris! Klikk på Liker så holder vi øynene oppe for deg i fortsettelsen.


Tips 2: For å vaske dynen på beste måte trenger du selvfølgelig den beste vaskemaskinen. Om du vil vite hvilken vaskemaskin som er best i test klikker du her!


For deg som gjerne vil ha litt avslappende musikk når du legger deg kan vi anbefale deg å lese hvilken multiroom-høyttaler som er best her! Og vil du helst stenge all lyd ute mens du hører på en meditasjon eller musikk kan du lese hvilke støyreduserende hodetelefoner som er best akkurat nå.Anita Carlsen

Best i test: Vektdyne

Testen ble publisert og sist oppdatert

Les også: