vektdyne test 2023 - vektdyne best i test finner du her.

Vektdyne test 2024 - for bedre søvn

Om du skal kjøpe deg ei vektdyne og vil vite hvilken som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket aktuelle tester fra magasiner, testlaboratorium og viktigst av alt - fått greie på hva vanlige forbrukere synes er best!


Alt dette er oppsummert til deg på denne siden så du skal få den beste vektdynen til beste pris direkte!


Beste vektdynenVektdyne gir trygghet og dypere søvn

Vektdynene har eksistert lenge men det er ikke før nå de har fått et betydelig løft. Fra begynnelsen av var det først og fremst mennesker med psykiske lidelser og/eller søvnløshet som ble anbefalt å bruke disse i og med at tyngden bidrar til at kroppen produserer velvære-hormonet oxytocin


Økningen av oxytocin har veldig beroligende effekt på alle mennesker og vektdynen viste seg å være veldig effektiv til personer med blant annet autisme, anoreksi, ADHD/ADD og schizofreni. Oxytocin reduserer også angst og stress som fører til at du føler deg mer lykkelig og tilfreds.


Det er mange studier i dag som hevder at tyngdeteppene bidrar til bedre søvn. Og er det noe vi mennesker ønsker oss er det bedre søvn. Søvnen er et grunnleggende behov og nødvendig for alle. 


God søvn bidrar ikke bare til at du føler deg utvilt og orker mer, men det er viktig for immunforsvaret, du får et friskere hjerte, reduserer risikoen for psykisk uhelse, reduserer risikoen for overvekt, kjenner deg mindre stresset, du blir mer produktiv, du får finere hud og ser yngre ut - ja fordelene er mange.  


For deg som har problem med søvnen kan løsningen være en tung og trygghetsgivende vektdyne. Tyngden og trykket i dynen skaper en omfavnende effekt, og mange føler seg avslappede og rolige. Ifølge ekspertene anbefales det at vekten på dyna skal være mellom 10-15% av kroppsvekten din.


OBS! Om du har svak lungekapasitet, hjertesvikt eller svekkede muskler anbefales det at du oppsøker legen før du bruker ei vektdyne.

Vektdyne best i test 2024Cura of Sweden er fylt med microperler av silicapellets. Disse mikroperlene former seg etter kroppen og gir en følelse av myk og trygg omfavnelse som leder til at du frigjør det beroligende hormonet oxytocin. 


Dette reduserer stress, angst og aggresjon. Mikroperlene slipper ut mer varme enn vanlige fyllinger, noe som bidrar til en avkjølende effekt.


Vektdynen har en 7-lagers teknologi og ytterstoffet er av 100% bomull. Cura of Sweden vektdynen finnes i 5 ulike farger; marineblå, hvit, lysegrå, mørkegrå og sandfarget.   


Selv om vektdynen som produkt ikke er en nyhet så har Cura of Sweden revolusjonert markedet ved å produsere dyner i god kvalitet samtidig som de har en rimelig pris. 


Når du bestiller vektdyner via helsevesenet får du ofte betale opp mot 7 000 kroner for ei dyne.


Du får 3 års garanti på dynene fra Cura of Sweden så du skal kjenne deg ekstra sikker.


Om du vil ha ei dyne som er lettere eller tyngre enn 5 kg kan du se litt lengre ned på siden (dynen skal veie 10-15 prosent av kroppsvekten din).


Her kjøper du Cura Pearl vektdyne (7kg) til best pris
Vektdyne pris - vil du ha en lettere dyne eller ekstra vekt finner du beste pris her:


Vektdyne barn - Cura of Sweden 3kg

Cura of Sweden selger Cura of Sweden Pearl 3 kg for 598 kr. Frakten er inkludert i prisen!

598 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Cura of Sweden Pearl 3 kg!


Cura of Sweden 5kg


Cura of Sweden 9kg

Cura of Sweden selger Cura of Sweden Pearl 9kg for 838 kr. Frakten er inkludert i prisen!

838 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Cura of Sweden Pearl 9kg!

Farmasiet selger Cura of Sweden Pearl 9kg for 892.8 kr. Frakten er inkludert i prisen!


Cura of Sweden 11kg

Cura of Sweden selger Cura of Sweden Pearl 11kg for 918 kr. Frakten er inkludert i prisen!

918 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Cura of Sweden Pearl 11kg!
Test vektdyne / vektdyne forskning - dette sier ekspertene

Det er ikke mange eksperttester/samlingstester å referere til enda, men det er mange søvnforskere som mener at vektdyner har en god effekt på søvnen din. Her ser du noen eksempel;


Må Bra: "Studiene om vektdynene er fortsatt få og har bare blitt gjort på mindre testgrupper, men studiene viser at når du sover under en vektdyne øker oxytocinet og seratoninet i kroppen (våre velvære - hormoner) samtidig som stresshormonet kortisol synker, som gir en bedre dypsøvn." Må Bra tar også opp rapporter fra Journal of Sleep Medicine & Disorders og fra landstinget Västmanland hvor 82% av dem som har testet dynen opplevde at de ble mer avslappet av resultatet til vektdyna.


I en studie vises positive resultat på at vektdynene har en positiv effekt på mennesker med psykiske diagnoser som blant annet autisme, ADHD og angst. Resultatet viste at vektdynene kan berolige en rastløs kropp, redusere følelsen av angst og gi bedre søvnkvalitet. 


TV-helse har gransket en åpen klinisk studie som forskere ved Karolinska Instituttet har gjort på 199 personer med ADHD og Bipolar-lidelse og skriver at "Resultatet er forbløffende. Innsovningstiden ble redusert fra 70 til 30 minutter!"


"Ett tyngdtäcke genererar trygghet och lugn, vilket kan ha en positiv påverkan på oro, osäkerhet och stress." - Berit Seiger Cronfalk (leg. sykepleier)


Lider du av dårlig søvn og vil du ha enda mer informasjon om vektdyner og effektene av disse finner du det på Cura of Swedens hjemmeside. 


Cura vektdyne erfaring - dette sier forbrukerne

Som alltid nøyer vi oss ikke bare med hva ekspertene sier, vi vil vite hva vanlige forbrukere synes om produktene vi anbefaler. Det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. Her kan du se noen eksempel på hva forbrukerne synes om sin Cura of Sweden;


"Kjøpte 13 kg som er ca 15% av vekta. Føles ikke så tung som eg trudd. Herlig omfamnande følelse, sover mye dypere en vanlig, i kombinasjon med wellpur madrass så våkner eg uten smerter i kroppen. ❤️" - Eva


"Noe uvant i starten, men etter 1 ukes bruk sover jeg mye bedre om natten. Føler meg mere uthvilt." - Stig M.


"Var litt skeptisk i begynnelsen siden dyna føltes veldig tungt men har blitt vant til vekten ganske fort. Sover mye dypere enn før. Veldig bra produkt" - Daniela


"Dyna lever absolutt opp til forventningene! Jeg plages med søvnen og er helsemessig avhengig av å sove så godt som mulig. Med nye vektdyna sovner jeg raskere, sover dypere og det er veldig komfortabelt å ligge og "bli holdt rundt" av dyna. Jeg sover som regel med åpent vindu. Når det er kaldt ute (fra ca 5° og kaldere) har jeg et pledd eller en tynn dyne over/under vektdyna for å ikke fryse. Ellers kongebra dyne! Jeg ELSKER denne dyna!" - Halla K.


"Kjøpte vektdyne 5 kg til sønnen min på 9 år. Han liker å rulle seg inn i dyna, og bruker tid på å sovne, så tenkte at ei vektdyne var midt i blinken. Det virker som den traff blink, sønnen min sier han digger den. Den er for tynn for min smak, som et tungt teppe, men sønnen min sier det ikke gjør noe. Han ruller seg inn og sover rolig og godt. Jeg var redd han skulle bli varm i den siden den virker tett (han sover med sommerdyne vanligvis), men han har faktisk vært mindre svett med vektdyne enn sommerdyna. Det eneste jeg kunne ønsket meg var litt mer dynefølelse, men da hadde den nok også blitt varmere. Alt i alt veldig fornøyd med kjøpet." - Jennifer H.


"Sover som en stein. Dyna er utrolig, jeg ligger mye roligere." - Marit


"Jeg kjøpte Cura Pearl. Den er litt tynnere enn dyne versjonen. Nå på vinteren synes jeg ikke den holder så godt på varmen, men når jeg legger den vanlige dynen oppå, er det godt og varmt også nå på vinteren. Tenker det er greit at den er litt tynn, så jeg også kan bruke den på sommerstid. Vektperlene er også sydd inn i firkanter, så de blir liggende jevnt fordelt og ikke faller til sidene. 10% av min vekt tilsvarer ca 9 kilo, men jeg valgte 11 kilo. Det meste av dynen og vekten blir liggende rundt deg, ikke oppå deg, så det kjennes ikke ut som om jeg ligger under 11 kilo. Nå har jeg hatt min i noen måneder og jeg kjenner at kroppen faller veldig til ro når jeg får vektdynen over meg. Jeg sover lengre om natten, sovner fortere og i følge pulsklokka sover jeg bedre og. Anbefales! " - Ugla


"Fantastisk produkt. Hvorfor har ingen fortalt meg om vektdyne før ?

Sovner raskere, sover bedre, mindre oppvåkning ila natten, mer uthvilt" - JJ


"Love it. Siden den er trøblete å vaske så har jeg et spesialdynetrekk på den under vanlig dynetrekk. I tillegg til hyppig lufting og støvsuging. Turte å gå over 10% av kroppsvekt og det angres ikke på. Kommer nok til å investere i enda tyngre dyne. Ti tomler opp herfra;)

Pros:Gjesper når jeg tenker på dyna, den er gull.
Cons:Trøblete å vaske" - Linda Froe


"Har denne dyna, og har prøvd den siden før jul. Det er lettere å komme til ro når man bruker dyna. Man blir faktisk trøtt av å legge den over seg. Føler meg også uthvilt om morgenen. Litt "tungt" å snu seg om natta, men tror ikke jeg snur meg så mye nå som før.

Pros:Man merker at man hviler med en gang dyna kommer oppå seg.
Cons:Litt tungt å snu seg på natta." - Fidjemor


"Jeg er veldig overrasket, jeg sover allerede bedre. Og det er bare etter to netter, kan varmt anbefale Cura dynen." - Kerstin


" Toppkarakter for denne dyna. Sønnen min som er i tenårene har hatt problem med å sovne og å sove hele nettene. Tok sjansen og kjøpte dynen og angrer ikke! Søvnen er mer stabil og sønnen selv sier at han er mer uthvilt. Er man usikker på hvilken tyngde man skal velge anbefaler jeg at man tar det som er tyngre mellom de man velger mellom." - Fia


Ulemper med Cura Pearl da? Vi vil gjerne kjenne til ulempene med produktet så vi kan veie inn dette når vi skal bestemme oss for å handle. Og det som flere skriver er at den er kaldere enn de hadde forventet seg og noen synes den er litt vanskelig å vaske. cura vektdyne,vektdyne erfaringer kan være lurt å lese.


~ Med den nye vektdynen din sover du godt og våkner uthvilt ~
Tips 1: Du som er med i Facebook gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på denne vektdynen. På den måten kan du gjøre et riktig kupp = den beste vektdyna til laveste pris! Klikk på Liker så holder vi øynene oppe for deg i fortsettelsen.


Tips 2: For deg som trenger litt ekstra omsorg for å roe ned etter jobb og for å forberede deg for en god natts søvn anbefaler vi deg å lese vår Fotmassasje apparat test. Du kan også lese om beste massasjepute.Vanlige spørsmål og svar

  • Hva er en vektdyne?
    En vektdyne er fylt med små glassperler eller microperler av silicapellets som gjør dynen tung. Mange beskriver følelsen av å ligge med ei vektdyne er som å få en god klem. Kroppen frigjør det beroligende hormonet oxytocin som gjør at du kjenner deg mindre stresset, blir mer avslappet og får en dypere søvn.
  • Hvor tung vektdyne?
    Vektdynen skal være 10-15 prosent av kroppsvekten din.
  • Vektdyne mot angst?
    Mange sier at de føler seg tryggere når de sover med en vektdyne og mindre urolige. De føler at det nesten er som å få en god klem og at noen holder om dem. Dette fører til at man kjenner seg tryggere og får mindre angst.Anita Carlsen

Best i test: Vektdyne

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.

Testen ble sist oppdatert