N.B. Denne siden viser de beste piggdekkene for vinterbruk. Hvis du er på jakt etter piggfrie vinterdekk finner du tester på piggfrie vinterdekk her!


Piggdekk test 2020

Vinterdekk test piggdekk 2021 - for beste veigrep

 

Hvis du skal kjøpe nye vinterdekk til bilen din vinteren 2021 har du kommet helt rett! Du vet at en god handel begynner med å finne ut hvilke piggdekk som har vunnet avisenes og magasinenes tester. Men det er ikke alt – langt ifra!

 

Ved å lese oppsummeringene på denne siden, får du et bra grunnlag for kjøpet ditt av de beste vinterdekkene. På den måten kan du nemlig dra nytte av dekkproffenes kunnskaper og magasinenes testresultat. Du kjøper rett piggdekk direkte!

 

Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg det beste piggdekket NÅ!

 

Slik gjør du ditt livs beste dekkhandel

Har du oppdaget hvor lett det er å kjøpe dekk på Internett i dag? Lengst ned på denne siden avslører vi hvordan du, allerede om 8 minutter, kan ha gjort ditt livs beste dekkhandel. Delvis fordi du har kjøpt det beste vinterdekket, men også fordi du har fått den laveste prisen. Dessuten har du bestilt tid for dekkskifte i nærheten av hjemmet ditt. Og alt dette uten å reise deg fra stolen eller løfte telefonen!

 

Du sparer både tid og penger med våre «3 enkle skritt»  men la oss ta det fra begynnelsen og først se på dekktestene for å finne ut hvilket som er det beste piggdekket akkurat nå.

 

Ikke la deg lure av at våre sammendrag er korte! Det ligger mange arbeidstimer bak konklusjonene, nøye gjennomlesing av de nyeste dekktestene i alle bilblader. I tillegg har vi snakket med dekkforhandlere for å høre om erfaringene til de som jobber med bildekk til daglig.

 

Pigg eller ikke på vinterdekk?

Med piggfrie vinterdekk er det vanskelig å få samme gode testresultat som med piggdekk. I hvert fall på blank is. Men utviklingen går raskt og de piggfrie nærmer seg piggdekkene.

 

Det er tillatt å bruke piggdekk i perioden 1 november (16 oktober i Nordland, Troms og Finnmark) frem til første mandag etter 2 påskedag (1 mai i Nordland, Troms og Finnmark). Det gjelder bare vinterdekk med pigger! Piggfrie vinterdekk kan brukes hele året (men anbefales ikke.)

 

Husk at mønsterdybden må være minimum 3 mm for at dekkene skal være godkjent.

 

Vinterdekk uten pigger har problem med å nå samme resultat som dekk med pigger. I alle fall på ren is. I en undersøkelse som VTI (Statens väg- och transportforskningsinstitut) gjorde vinteren 2015, viste det seg blant annet at piggdekk generelt har en stor ytelsesfordel sammenlignet med de piggfrie variantene. Premiumdekk har også generelt bedre ytelse sammenlignet med budsjett-dekk, som også er grunnen til at vi bare jobber med premiumdekk på Best i test Guiden.

 

Utviklingen går dog fort framover og friksjondekk nærmer seg nå ytelsesmessig piggdekkene, fremfor alt på snø.

 

I Norge er det flere og flere som velger piggfrie dekk men fordelingen varierer stort fra hvor i landet du bor. I Bergen f.eks. er det hele 88 prosent som kjører med piggfrie dekk, mens det i Tromsø bare er 17%. 

 

Klikk her for å se våre tester på piggfrie vinterdekk!

 

Hvis du setter pris på livet ditt – kjøp de beste vinterdekkene!

Det finnes mange forskjellige forsikringer: Bilforsikringer, Hjemforsikringer, Livsforsikringer. En av de viktigste forsikringene er å forebygge at det i det hele tatt skjer noe som skaper problemer.

 

Skikkelig gode vinterdekk er kanskje derfor en av de viktigste forsikringene du kjøper.  Kanskje er de beste dekkene til og med den beste livsforsikringen din fordi de kan redde livet til både deg og familien din. Når noe går galt kan det ikke alltid erstattes med penger. Å betale noen kroner ekstra for et par gode vinterdekk er derfor en usedvanlig god investering.

 

Kjøp derfor ikke de billigste dekkene! Kjøp i stedet de beste dekkene billig! Det kan være den viktigste avgjørelsen din i år. Og det trenger faktisk ikke å bli så dyrt når du kjøper dekkene på Internett.

 

 

ADVARSEL – Pass deg for disse piggdekkene

La oss først konstatere hvilke vinterdekk du ikke bør kjøpe om du er på jakt etter gode dekk. Nesten i alle tester advares det mot merker som Toyo, Roadstone, Sava, Matador og Nankang. Hold deg med andre ord unna disse og bruk heller noen 100-lapper ekstra og få gode vinterdekk.

 

Hvis du er villig til å bruke 8 minutter på å kjøpe vinterdekk på Internett, kan du spare mye penger! Takket være nettet har du gode forutsetninger til å få den laveste prisen på piggdekk, uansett hvor i Norge du bor.

 

Og du trenger hverken bli møkkete eller så mye som ta på dekkene før de allerede sitter på bilen din. Med andre ord er det enklere enn å kjøre til et dekkverksted og bestille der!

Best i Test – Piggdekk 2021

Så – hvilke vinterdekk er da de beste? Jo dette året står kampen mellom ​Continental IceContact 3 og ​Michelin X-Ice North 4 når det gjelder piggdekk.


Avhengig av hvem man spør og hvilke som utfører testene så pleier disse å bytte plass på tronen. Continental og Michelin er begge skikkelig bra bildekk så her kan kanskje prisen være det avgjørende for deg.Best i test piggdekk. Det beste piggdekket!

Testvinner i kategorien piggdekk  Michelin X-Ice North 4

(Klikk på dekket for mer informasjon)


Liker 6

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 21 september 2021

Michelin X-Ice North 4

Dekkdimensjon 185/65-15


Førstevalget for vinteren 2021 blir Michelin X-Ice North 4 når det gjelder piggdekk, i og med at det jevnt over får veldig bra resultat. Ikke bare i den avsluttende oversikten i testene men også i deltestene (f.eks. is, snø, bar mark, støynivå, miljø osv.) Dekket presterer best når det gjelder kjøreegenskapene på is der "ikke engang den verste blankisen leder til problem" ifølge Aftonbladet som testet 22 dekk i 2020.  

Det som ekspertene nevner er framfor alt dekkets kjøreegenskaper på is pluss stabiliteten og bremseevnen på is. 


Michelin X-Ice North 4 er det piggdekket som lager minst støy ifølge ekspertene, og det er jo veldig deilig både for fører og passasjerer på vinterveiene. Stillegående og diskret i hverdagen, men du vet at du også har de beste vilkårene for å klare en snøstorm og speilglatte veier når du trenger det. Testvinneren er også "det dekket som holdt seg best etter at alle de tøffe testmomentene var gjennomført og det dekket som lykkes best med å balansere gode egenskaper på alle typer underlag og føreforhold", ifølge Motor/Vi bilägare.


Piggdesignen og piggprofilen er gjort så gunstig som mulig for å få så bra grep på isen som mulig, samtidig som den oppfyller miljøkravene i piggdekkreglene som trådde i kraft i Norge den 1 juli 2013 og som begrenser antallet tillatte pigger til 50 stykker per meter rulleomkrets. Dette er fordi dekkets veislitasje effekt er 12 prosent under grenseverdien.

 

Michelin X-Ice North 4 fikk førsteplassen i Aftonbladets store vinterdekktest i år og en sterk andreplass i årets test som er gjort for Motor/Vi bilägare. 

Ser vi tilbake på fjorårets tester kan vi se at dette dekket fikk toppkarakterer allerede da. Teknikens Värld ga den en delt førsteplass sammen med Continental Ice Contact 2, Aftonbladet ga den en klar førsteplass og Motor ga den en sterk andreplass, med bare 0,2 poeng mindre enn vinneren.


Nedenfor kan du lese detaljene i de forskjellige dekktest som motorbladene har gjort de siste årene. Klikk på magasinets navn så kan du lese detaljene fra testene.

 

Du kan også lese her hva bilistene synes om Michelin X-Ice North 4, hvilke anmeldelser de gir og hvilke poeng de deler ut. Gjennomsnittepoengene akkurat nå er 4,5 av 5,0 som er veldig bra. (juli 2020)


Her kjøper du testvinneren til best pris


Skruvat.no selger Michelin X-Ice North 4 for 1160 kr. Frakten er inkludert i prisen!

1160 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Michelin X-Ice North 4!

Dekkonline.com selger Michelin X-Ice North 4 for 1242 kr. Frakten er inkludert i prisen!

Byttdekk selger Michelin X-Ice North 4 for 1287 kr. Frakten er inkludert i prisen!

For dekkstørrelse 17" og oppover anbefaler vi


Continental IceContact 3 FlexStud, beste 17" dekk

Beste vinterdekk 17" - Continental IceContact 3 Flexstud™Her kjøper du Continental IceContact 3 Flexstud™:

Gjeldende butikkpriser idag 21 september 2021

Continental Ice Contact 3 FlexStud


For dekkstørrelsen 17" og oppover anbefaler vi Continental Ice Contact 3 FlexStud™ som er et nytt dekk for denne vintersesongen. Dekket får topplassering i flere eksperttester og omtales av ekspertene som "banebrytende".        


Gummien på dekket er litt mykere enn de fleste piggdekk (Shore-verdi 51) og kan nesten sammenlignes med et friksjonsdekk med pigger. Likheten med et friksjonsdekk bidrar til at det ikke trives like godt på asfalt, det slites fortere. Takket være gummipiggene blir lydnivået mye lavere.


Nytt for dette dekket er FlexStud™ teknologien som ifølge Continental skal bidra til et 7% sikrere grep. I tillegg til bedre grep og derved bedre kjøresikkerhet skal FlexStud™ -teknologien bidra til mindre støy i kupéen og opp til 20% mindre veislitasje.         

 

OBS! FlexStud™-teknologien gjelder dekk fra størrelse 17" og oppover. Du får det også selvfølgelig i mindre dimensjoner og uten FlexStud™, da heter det bare Continental IceContact 3.

 

Det som gjør dekket til en testvinner ifølge ekspertene på Vi Bilägare/Motor er det utrolige fokuset på vinterveier. Dette fokuset er noe som, ifølge ekspertene, tar frem en ny standard for vinterdekk. Dekket presterer veldig bra i delmomentene som is (5/5), snø (5/5) og bløt veibane (4/5) Bremstestrekninga på vintervei ble den korteste i eksperttesten.  

 

Dog, i og med at dekket er så fokusert på vinterveier er det litt mer glatt på asfalt enn vinneren vår, Michelin X-Ice North 4. Dette kommer ann på den myke gummien som gjør det litt mer vanskelig å kjøre på "ikke vintervei", rapporterer Vi Bilägare. Til tross for dette mener de at de positive aspektene veier tyngre. 
Nedenfor kan du lese de dekktestene som motormagasinene har gjort de siste årene. Ved å klikke på magasinets navn kommer du direkte til testen.


Vinterdekktest, piggdekk 2021

 • Vi Bilägare 2021 Testet åtte piggdekk i årets test. Best i test med 87 poeng er Goodyear Ultra Grip Artic 2. Dette dekket er først og fremst best på isgrep og korte stoppstrekninger på samtlige veibaner. Goodyear er ikke helt optimalt i svinger.
  Nokian Hakkapelitta 10 plasserte seg på tredjeplass i denne testen med 73 poeng.


Vinterdekktest, piggdekk 2020

 • Aftonbladet / Dagbladet; Kårer Michelin X-Ice North 4 og Continental IceContact 3 til de beste piggdekkene for vinteren 2020. Michelin X-Ice North 4 beskrives som overlegent best blant dekkene når det kommer til kjøreegenskaper på isvei men presterer litt dårligere enn IceContact 3 på tørr asfalt.


 • Vi Bilägare / NAF Motor; Tester 8 dekk i årets test fra september 2020. Denne gangen havner Michelin X-Ice North 4 på førsteplass mens den tidligere testvinneren, Continental IceContact 3, får nøye seg med en andreplass. Om Michelins piggdekk skriver de at det presterer bra på tørr asfalt der det også har best stabilitet. Dekket leverer også den mest presise styrefølelsen og lavest forbruk, men ulempen er at det presterer dårligere på våt veibane.


 • Teknikens värld: Utnevner Michelin X-Ice North 4 til beste piggdekk. De synes at dekket gir et veldig bra veigrep på snø og is. De skriver også at dette dekket presterte like bra på snø som det nordiske piggfrie vinnerdekket som i denne testen er Goodyear Ultragrip Ice 2.


Vinterdekktest, piggdekk 2019

 • Vi BilägareMotor: Magasinet testet 7 piggdekk og en piggfri "Joker". I testen havnet Continental IceContact 3 FlexStud, som er en nyhet for sesongen på førsteplass. Dekket presterte bra på vinterveier men litt dårligere på asfalt. De likte godt at dekket har gummipigger, noe som senker lydnivået. Andreplassen gikk til Michelin X-Ice North 4.


 • Aftonbladet: Testet 22 vinterdekk (12 med pigger og 10 uten pigger). Testen ble utført langt nord i finske Lappland. Vinneren i denne testen ble Michelin X-Ice North 4 med 8,6 poeng. Andreplassen gikk til Hankook Winter  I*Pike RS2 og på tredjeplass kom Nokian Hakkapeliitta 9. Vinneren av de piggfrie vinterdekkene ble Continental ContiVikingContact 7.


 • Teknikens Värld: Magasinet testet 18 vinterdekk (8 med pigger, 6 uten pigger og 4 mellomeuropeiske piggfrie dekk) Førsteplasssen gikk til Continental IceContact 3. Andreplassen gikk til Goodyear Ultragrip Ice Arctic og tredjeplassen gikk til Gislaved NordFrost 200. Nytt for i år var at de testet en ny dekkdimensjon, 225/50 istedet for 205/55.

 

 

Vinterdekktest, piggdekk 2018

 • Teknikens Värld: Magasinet vurderte 9 piggdekk dette året. Beste piggdekket 2018 er ifølge Teknikens Värld Continental IceContact 2 som får 115 poeng. Michelin X-Ice North 4 får samme poengsum og deler dermed på førsteplassen. Forskjellen mellom disse to er marginal, ifølge magasinet. 


 • Vi Bilägare: Magasinet testet 7 piggdekk i størrelsen 205/55 R16. Beste piggdekket 2018 er ifølge svenske Vi Bilägare Continental IceContact 2 som får 86 poeng. Like etter kommer Nokian Hakkapeliitta 9som får 83 poeng og en ærverdig andreplass. Continental IceContact 2 vinner med liten margin over Nokian Hakkapeliitta 9 i og med at dette dekket presterer bedre på både tørr og våt asfalt.


 • Test World / NAF : Beste piggdekket 2018 er ifølge Test World Nokian Hakkapeliitta 9 med hele 95,9 poeng. Dekket scorer utrolig høyt på nesten alt i denne testen, det eneste som er et minus er at det lager endel støy. Les mer om Nokian Hakkapeliitta 9 her.
  På andreplass med 95,7 poeng ruller Michelin X-Ice North inn.


 • Aftonbladet: Har også utført dekktestene sine hos Test World, men kommet frem til en litt annen konklusjon. Avisen kårer Michelin X-Ice North 4 som vinner og gir den full pott blant Plus-tegnene; 5 av 5, og 8,7 poeng. Anmeldelsen lyder; ” Michelins nye dekk er det beste piggdekket vi noengang har kjørt på is. Superlett å kjøre til og med når det er skikkelig glatt.”
  Sølvplassen tar Continental IceContact 2 med 8,5 poeng og tredjeplassen deles av Nokian Hakkapeliitta og Hankook WinterI*Pike RS2 som får 8,4 poeng hver.

 
3 enkle skritt for å få de beste piggdekkene til den laveste prisen

Stage 1

Bestem deg for hvilket piggdekk du vil ha efter å ha lest dekktestene ovenfor. Kanskje du vil ha Best i test- vinneren eller kanskje du velger et helt annet vinterdekk? ( Om du vil kan du jo beholde de gamle felgene dine, så sparer du mer penger)

 

Stage 2

Finn rett dekkdimensjon til bilen din. Du kan enten se på de dekkene du har eller sjekke i bilens manual. Dimensjonen angis på følgende måte 195/65 R15Byttdekk og DekkOnline har en veldig grei løsning. Du skriver bare inn registreringsnummeret på bilen din så kommer alle tenkbare fakta opp, til og med dekkdimensjonen.

 

Stage 3

Med kjennemerke eller dekkdimensjon har du det du trenger å vite for å kjøpe nye vinterdekk på Internett. Hos flere nettbutikker er det så greit at du får dekkene dine fikset på et dekkverksted i nærheten av der du bor.

 

Dekkene du bestiller blir sendt direkte til en lokal forhandler i din nærhet. Du får opp en liste over dekkverksted og velger hvem du vil bruke. Det verkstedet du velger tar seg av balansering, montering og bytter dekkene på din bil. Tid og dato bestiller du samtidig som du kjøper dekkene.

 

Du trenger altså ikke montere eller transportere de nye dekkene dine. Du behøver kun å kjøre til dekkverkstedet, levere bilen til avtalt tid og vente mens dekkene blir montert (ca 15-20 minutter).


Piggdekk best i test


~ Spar ikke når det gjelder vinterdekkene dine. Det er en livsforsikring du kjøper som skal hjelpe deg når du trenger det mest! ~ 

Hvilket av disse stedene som tilbyr den laveste prisen på de nye dekkene dine, kommer helt an på hvilken dimensjon og størrelse du trenger til bilen din. Sjekk gjerne med de forskjellige forhandlerne   for å spare så mye penger som mulig!

 

Når du har kjøpt nye vinterdekk er det viktig å huske at piggdekk gjerne skal kjøres noen mil på barmark før vinteren kommer. Helt nye vinterdekk bør kjøres ekstra forsiktig de første 100 milene slik at piggene får «satt seg» ordentlig.

 

Glem ikke å sjekke sommerdekkene før de skal på! Du får svar på alt fra minste tillatte mønsterdybde til hvilket sommerdekk som er best i test akkurat nå!

 

Tips: Gå med i Facebook-gruppa vår, så får du vite hvilke nye tester som er tilgjengelige. Klikk på LIKER så holder vi deg oppdatert!


Philip Andrén

Best i test: Vinterdekk piggdekk

Testen ble publisert og sist oppdatert