N.B. Denne siden viser de beste piggdekkene for vinterbruk. Hvis du er på jakt etter piggfrie vinterdekk finner du tester på piggfrie vinterdekk her!

Piggdekk test 2023,vinterdekk test,

Vinterdekk test piggdekk 2024 - for beste veigrep

Hvis du skal kjøpe nye vinterdekk til bilen din og vil vite hvilke som er best i test har du kommet helt rett! Du vet at en god handel begynner med å finne ut hvilke piggdekk som har vunnet avisenes og magasinenes tester. Men det er ikke alt – langt ifra!

 

Ved å lese oppsummeringene på denne siden, får du et bra grunnlag for kjøpet ditt av de beste vinterdekkene. På den måten kan du nemlig dra nytte av dekkproffenes kunnskaper og magasinenes testresultat. Du kjøper rett piggdekk direkte!


Obs! På grunn av Ukraina-krigen er det store problem å få tilgang på de mest vanlige dimensjonene av favorittdekkene på markedet i år. Mange av de store dekkprodusentene har hatt fabrikker i Russland i mange år og flere har produsert alle nordiske dekk der. Flyttingen tilbake til Europa har ikke gått helt etter planene som har medført at flere dekkdimensjoner ikke går å kjøpe akkurat nå, er ulovlige å selge i Norge eller blir raskt utsolgt. Vil du lese mer om dette finner du det her på Dagsavisen.Slik gjør du ditt livs beste dekkhandel

Har du oppdaget hvor lett det er å kjøpe dekk på Internett i dag? Lengst ned på denne siden avslører vi hvordan du, allerede om 8 minutter, kan ha gjort ditt livs beste dekkhandel. Delvis fordi du har kjøpt det beste vinterdekket, men også fordi du har fått den laveste prisen. Dessuten har du bestilt tid for dekkskifte i nærheten av hjemmet ditt. Og alt dette uten å reise deg fra stolen eller løfte telefonen!

 

Du sparer både tid og penger med våre «3 enkle skritt»  men la oss ta det fra begynnelsen og først se på dekktestene for å finne ut hvilket som er det beste piggdekket akkurat nå.

 

Ikke la deg lure av at våre sammendrag er korte! Det ligger mange arbeidstimer bak konklusjonene, nøye gjennomlesing av de nyeste dekktestene i alle bilblader. I tillegg har vi snakket med dekkforhandlere for å høre om erfaringene til de som jobber med bildekk til daglig.

 

Pigg eller piggfritt

Med piggfrie vinterdekk er det vanskelig å få samme gode testresultat som med piggdekk. I hvert fall på blank is. Men utviklingen går raskt og de piggfrie nærmer seg piggdekkene. Storbyer som Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger tar piggdekkgebyr, derfor kan det være lurt å kjøre piggfritt om du bor og jobber i disse byene.


Piggdekk dato

Det er tillatt å bruke piggdekk i perioden 1 november (16 oktober i Nordland, Troms og Finnmark) frem til første mandag etter 2 påskedag (30 april i Nordland, Troms og Finnmark). Det gjelder bare vinterdekk med pigger! Piggfrie vinterdekk kan brukes hele året (men anbefales ikke.)

 

Husk at mønsterdybden må være minimum 3 mm for at dekkene skal være godkjent.

 

Vinterdekk uten pigger har problem med å nå samme resultat som dekk med pigger. I alle fall på ren is. I en undersøkelse som VTI (Statens väg- och transportforskningsinstitut) gjorde vinteren 2015, viste det seg blant annet at piggdekk generelt har en stor ytelsesfordel sammenlignet med de piggfrie variantene. Premiumdekk har også generelt bedre ytelse sammenlignet med budsjett-dekk, som også er grunnen til at vi bare jobber med premiumdekk på Best i test Guiden.

 

Utviklingen går dog fort framover og friksjonsdekk nærmer seg nå ytelsesmessig piggdekkene, fremfor alt på snø.

 

I Norge er det flere og flere som velger piggfrie dekk men fordelingen varierer stort fra hvor i landet du bor. I Bergen f.eks. er det hele 88 prosent som kjører med piggfrie dekk, mens det i Tromsø bare er 17%. 

 

Klikk her for å se våre tester på piggfrie vinterdekk!

 

Hvis du setter pris på livet ditt - kjøp de beste vinterdekkene!

Vi legger mye penger på ulike forsikringer hvert år: Bilforsikringer, Hjemforsikringer, Livsforsikringer med flere. En av de viktigste forsikringene er å forebygge at det i det hele tatt skjer noe som skaper problemer.

 

Skikkelig gode vinterdekk er kanskje derfor en av de viktigste forsikringene du kjøper. Kanskje er de beste dekkene til og med den beste livsforsikringen din fordi de kan redde livet til både deg og familien din. Når noe går galt kan det ikke alltid erstattes med penger. Å betale noen kroner ekstra for et par gode vinterdekk er derfor en usedvanlig god investering.

 

Kjøp derfor ikke de billigste dekkene! Kjøp i stedet de beste dekkene billig! Det kan være den viktigste avgjørelsen din i år. Og det trenger faktisk ikke å bli så dyrt når du kjøper dekkene på Internett.

 

Advarsel - pass deg for disse piggdekkene

La oss først konstatere hvilke vinterdekk du ikke bør kjøpe om du er på jakt etter gode dekk. Nesten i alle tester advares det mot merker som Toyo, Roadstone, Sava, Matador og Nankang. Hold deg med andre ord unna disse og bruk heller noen 100-lapper ekstra og få gode vinterdekk.

 

Hvis du er villig til å bruke 8 minutter på å kjøpe vinterdekk på Internett, kan du spare mye penger! Takket være nettet har du gode forutsetninger til å få den laveste prisen på piggdekk, uansett hvor i Norge du bor.

 

Og du trenger verken bli møkkete eller så mye som ta på dekkene før de allerede sitter på bilen din. Med andre ord er det enklere enn å kjøre til et dekkverksted og bestille der!
Best i Test – Piggdekk 2024


Så – hvilke vinterdekk er da de beste? Jo dette året står kampen mellom Nokian Hakkapeliitta 10 og ​Michelin X-Ice North 4 når det gjelder piggdekk.


Avhengig av hvem man spør og hvilke som utfører testene bytter disse plass på tronen. Continental og Michelin er begge skikkelig bra bildekk så her kan kanskje prisen være det avgjørende for deg.


Nokian Hakkapeliitta 10 best i test


Førstevalget blir Nokian Hakkapeliitta 10. Dette er et skikkelig bra piggdekk som presterte bra i i fjorårets test og årets test fra Aftonbladet og fjorårets test fra NAF Motor med en klar førsteplass. 


Dekket gir et optimalt grep på snø og is. Nytt for dette dekket er Double Stud-teknologi som skal bidra til et mye sikrere grep. I tillegg til grep og bedre kjøresikkerhet skal Double Stud også gi mindre støy og mer komfort takket være bedre støtdemping.


Det som gjør dekket til det absolutt beste, ifølge Aftonbladet, er at det holder deg på veien uansett hvilket føre det er og det største rykket Hakkapeliitta 10 gjør er at det også er bra på barmark. 


Teknikens Värld skriver også at dette dekket er en "Mester på is" med aller best kjøreegenskap på vintervei.


Nedenfor kan du lese flere detaljer fra eksperttestene motorbladene har gjort de seneste årene.Her kjøper du Hakkapeliitta piggdekk til lavest pris i dagBest i Test – Michelin vinterdekk 2024


Michelin X-Ice North 4 anbefalt piggdekk

Andrevalget blir Michelin X-Ice North 4 når det gjelder piggdekk, i og med at det jevnt over får veldig bra resultat og har fått det hvert eneste år siden 2018. Ikke bare i den avsluttende oversikten i testene men også i deltestene (f.eks. is, snø, bar mark, støynivå, miljø osv.) 


Dekket presterer best når det gjelder kjøreegenskapene på is der "ikke engang den verste blankisen leder til problem" ifølge Aftonbladet. 


I fjorårets test fra Aftonbladet og årets test hos NAF Motor kom Michelin på andreplass. Det ekspertene nevner er framfor alt dekkets kjøreegenskaper på is pluss stabiliteten og bremseevnen på is. 


Michelin X-Ice North 4 er det piggdekket som lager minst støy ifølge ekspertene, og det er jo veldig deilig både for fører og passasjerer på vinterveiene. Stillegående og diskret i hverdagen, men du vet at du også har de beste vilkårene for å klare en snøstorm og speilglatte veier når du trenger det. 


Piggdesignen og piggprofilen er gjort så gunstig som mulig for å få så bra grep på isen som mulig, samtidig som den oppfyller miljøkravene i piggdekkreglene som trådde i kraft i Norge 1 juli 2013 og som begrenser antallet tillatte pigger til 50 stykker per meter rulleomkrets. Dette er fordi dekkets veislitasje effekt er 12 prosent under grenseverdien.


Nedenfor kan du lese flere detaljer i de forskjellige dekktestene som motorbladene har utført de seneste årene der du kan se at Michelin North 4 har fått første og andreplass helt siden 2018!

 

Du kan også lese her hva bilistene synes om Michelin X-Ice North 4, hvilke anmeldelser de gir og hvilke poeng de deler ut. Gjennomsnittspoengene akkurat nå er 4,49 av 5,0 som er veldig bra. (februar 2024)


Her kjøper du Michelin piggdekk til lavest prisDette sier ekspertene i dekktestene sine

Vinterdekktest, piggdekk 2023

 • NAF Motor 2023 / Vi Bilägare har testet 8 piggdekk der 1 av dekkene er et brukt Premiumdekk fra 2015 (Nokian Hakkapeliitta 8). Grunnen til at de har med et brukt i år er på grunn av inflasjonen som gjør at mange hushold har det vanskelig økonomisk akkurat nå og kanskje ikke har mulighet til å kjøpe de beste dekkene men vurderer å beholde de gamle.
  Best i denne testen er Nokian Hakkapeliitta 10 som får 84 poeng. De skriver at "Nokian Hakkapeliitta 10 er best på vinterføre og isete svinger. Det passer deg som søker beste mulige feste på snø og is og liker kjøregleden på svingete veier."
  Andreplassen går til Michelin X-Ice North 4 som får 82 poeng. Dette dekket gir fortsatt best resultat med kortest bremselengde på alle underlag.
  Når det kommer til det brukte dekket fra 2015, Hakkapeliitta 8, skriver de at dette ikke er lika bra som de nye Premiumdekkene, men adskillig bedre enn kinesiske budsjettdekk og advarer mot å kjøpe disse. Da er det bedre å beholde de brukte dekkene en sesong til og spare penger til nye Premiumdekk neste år.

 • Aftonbladet har testet 8 piggdekk i år og nok en gang er de Nokian Hakkapeliitta 10 som stikker av med seieren. Dekket får 8,1 poeng av totalt 10. De skriver at "Hakka 10 er utmerket på is. Grepet er enestående og kjøreegenskapene om mulig enda bedre. Det styrer raskt men allikevel rolig."
  Andreplassen ruller til Continental IceContact 3 som får 7,9 poeng og tredjeplassen får Michelin X-Ice North 4 med 7,7 poeng.

 • Teknikens Värld kåret også dette året 3 ulike vinnere - beste piggdekk, beste nordiske piggfrie dekk og beste mellomeuropeiske piggfrie dekk. Beste piggdekk ble i år ble Goodyear UltraGrip Ice Arctic 2. Andreplassen går til Bridgestone Blizzak Spike 3 og tredjeplass går til Nokian Hakkapeliitta 10


Vinterdekktest, piggdekk 2022

 • Aftonbladet har testet 9 piggdekk dette året. Testen ble utført oppe i nord Finland i vanlig ordning og det beste dekket 2022 med 8,6 poeng ble samme som i fjor, Nokian Hakkapeliitta 10. Testpanelet liker dette dekket veldig godt og skriver at det er stabilt og sikkert på is. De 220 piggene gjør jobben sin dekket styrer nøyaktig med en god følelse. På snø er det, om mulig, enda bedre. Hakka 10 har en perfekt kombinasjon av gummi-, mønster og piggrep.
  Andreplassen ruller til Hankook I*Pike RS2 som får 8,4 poeng etterfulgt av Michelin X-Ice North 4, Goodyear Ultra Grip Arctic 2 og Continental Ice Contact 3 som alle får 8,3 poeng.


 • Teknikens värld kåret tre ulike vinnere i årets vinterdekktest. Kategoriene er beste vinterdekk med pigger, beste nordiske piggfrie dekk og beste mellomeuropeiske piggfrie dekk.
  Vinneren av beste piggdekk 2022 ble Michelin X-Ice North 4 med kommentaren ”best av alle på is, veldig bra på snø og er på det store og hele et bra dekk."  Andreplassen går til Goodyear UltraGrip Ice Artic 2 etterfulgt av Pirelli Ice Zero 2.
   
 • Vi Bilägare testet åtte dekk å årets test. De beste dekkene er Michelin X-Ice North 4 og Nokian Hakkapeliitta 10. Begge dekkene får 82 poeng hver.
  Andreplassen får Goodyear UltraGrip Artic 2, Pirelli Scorpion IceZero 2 og IceContact 3.


Vinterdekktest, piggdekk 2021

 • Aftonbladet testet de beste og dårligste vinterdekkene i dimensjonen 205/55 16. Totalt testet de 16 dekk. Testen ble gjort som vanlig oppe i nord Finland og de testet både pigg og piggfrie dekk. Best i test med hele 8,8/10 poeng ble Nokian Hakkapeliitta 10.
  Dette dekket har totalt 220 pigger som passer på å holde deg på veien på vinteren. Testpanelet synes dekket styrer fantastisk bra på is og snø med bra grep og det største rykket Hakkapeliitta 10 gjør er at det også er bra på barmark, akilleshælen til Hakkapeliitta 9.

  På andre plass ruller dekket Goodyear Ultra Grip Arctic 2 inn som får 8,7 poeng etterfulgt av Michelin X-Ice North 4 med 8,6 poeng. Continental IceContact 3 får 8,2 poeng.


 • Vi Bilägare/NAF Motor Testet åtte piggdekk i årets test. Best i test med 87 poeng er Goodyear Ultra Grip Artic 2. Dette dekket er først og fremst best på isgrep og korte stoppstrekninger på samtlige veibaner. Goodyear er ikke helt optimalt i svinger. Andreplassen går til Michelin X-Ice North 4 med 81 poeng.
  Nokian Hakkapelitta 10 plasserte seg på tredjeplass i denne testen med 73 poeng.

 • Teknikens Värld testet beste piggdekk, beste friksjonsdekk og beste mellomeuropeiske vinterdekk. Det beste piggdekket ble Pirelli Ice Zero 2, et dekk som viste utmerkede bremseegenskaper på både is og snø men litt dårligere på vanlig vei.

  Andreplassen gikk til Nokian Hakkapeliitta 10, et dekk som har vært svært populært i årets piggdekktester. Dette dekket viser aller beste veigrep både på snø og is. Det presterte så bra at det ble kåret i årets Mester på is. Det som drar ned Nokian til en andre plass ifølge Teknikens Värld er at den har litt mindre komfort.

  Tredjeplassen gikk til Michelin X-Ice North 4 som fikk høye poengsummer når det kom til veigrep på vintervei. Dette dekket fikk også bra for både komfort og volum.


Vinterdekktest, piggdekk 2020

 • Aftonbladet / Dagbladet Kårer Michelin X-Ice North 4 og Continental IceContact 3 til de beste piggdekkene for vinteren 2020. Michelin X-Ice North 4 beskrives som overlegent best blant dekkene når det kommer til kjøreegenskaper på isvei men presterer litt dårligere enn IceContact 3 på tørr asfalt.

 • Vi bilägare / Naf Motor Tester 8 dekk i årets test fra september 2020. Denne gangen havner Michelin X-Ice North 4 på førsteplass mens den tidligere testvinneren, Continental IceContact 3, får nøye seg med en andreplass. Om Michelins piggdekk skriver de at det presterer bra på tørr asfalt der det også har best stabilitet. Dekket leverer også den mest presise styrefølelsen og lavest forbruk, men ulempen er at det presterer dårligere på våt veibane.


 • Teknikens värld Utnevner Michelin X-Ice North 4 til beste piggdekk. De synes at dekket gir et veldig bra veigrep på snø og is. De skriver også at dette dekket presterte like bra på snø som det nordiske piggfrie vinnerdekket som i denne testen er Goodyear Ultragrip Ice 2.


Vinterdekktest, piggdekk 2019

 • Vi BilägareMotor Magasinet testet 7 piggdekk og en piggfri "Joker". I testen havnet Continental IceContact 3 FlexStud, som er en nyhet for sesongen på førsteplass. Dekket presterte bra på vinterveier men litt dårligere på asfalt. De likte godt at dekket har gummipigger, noe som senker lydnivået. Andreplassen gikk til Michelin X-Ice North 4.


 • Aftonbladet Testet 22 vinterdekk (12 med pigger og 10 uten pigger). Testen ble utført langt nord i finske Lappland. Vinneren i denne testen ble Michelin X-Ice North 4 med 8,6 poeng. Andreplassen gikk til Hankook Winter  I*Pike RS2 og på tredjeplass kom Nokian Hakkapeliitta 9. Vinneren av de piggfrie vinterdekkene ble Continental ContiVikingContact 7.


 • Teknikens Värld Magasinet testet 18 vinterdekk (8 med pigger, 6 uten pigger og 4 mellomeuropeiske piggfrie dekk) Førsteplassen gikk til Continental IceContact 3. Andreplassen gikk til Goodyear Ultragrip Ice Arctic og tredjeplassen gikk til Gislaved NordFrost 200. Nytt for i år var at de testet en ny dekkdimensjon, 225/50 i stedet for 205/55.

 


Vinterdekktest, piggdekk 2018

 • Teknikens Värld Magasinet vurderte 9 piggdekk dette året. Beste piggdekket 2018 er ifølge Teknikens Värld Continental IceContact 2 som får 115 poeng. Michelin X-Ice North 4 får samme poengsum og deler dermed på førsteplassen. Forskjellen mellom disse to er marginal, ifølge magasinet. 


 • Vi Bilägare Magasinet testet 7 piggdekk i størrelsen 205/55 R16. Beste piggdekket 2018 er ifølge svenske Vi Bilägare Continental IceContact 2 som får 86 poeng. Like etter kommer Nokian Hakkapeliitta 9som får 83 poeng og en ærverdig andreplass. Continental IceContact 2 vinner med liten margin over Nokian Hakkapeliitta 9 i og med at dette dekket presterer bedre på både tørr og våt asfalt.


 • Test World Beste piggdekket 2018 er ifølge Test World Nokian Hakkapeliitta 9 med hele 95,9 poeng. Dekket scorer utrolig høyt på nesten alt i denne testen, det eneste som er et minus er at det lager endel støy. Les mer om Nokian Hakkapeliitta 9 her.
  På andreplass med 95,7 poeng ruller Michelin X-Ice North inn.


 • Aftonbladet Har også utført dekktestene sine hos Test World, men kommet frem til en litt annen konklusjon. Avisen kårer Michelin X-Ice North 4 som vinner og gir den full pott blant Plus-tegnene; 5 av 5, og 8,7 poeng. Anmeldelsen lyder; ” Michelins nye dekk er det beste piggdekket vi noengang har kjørt på is. Superlett å kjøre til og med når det er skikkelig glatt.”
  Sølvplassen tar Continental IceContact 2 med 8,5 poeng og tredjeplassen deles av Nokian Hakkapeliitta og Hankook WinterI*Pike RS2 som får 8,4 poeng hver.

 

3 enkle skritt for å få de beste piggdekkene til den laveste prisen

Stage 1

Bestem deg for hvilket piggdekk du vil ha efter å ha lest dekktestene ovenfor. Kanskje du vil ha Best i test- vinneren eller kanskje du velger et helt annet vinterdekk? ( Om du vil kan du jo beholde de gamle felgene dine, så sparer du mer penger)

 

Stage 2

Finn rett dekkdimensjon til bilen din. Du kan enten se på de dekkene du har eller sjekke i bilens manual. Dimensjonen angis på følgende måte 195/65 R15Byttdekk og DekkOnline har en veldig grei løsning. Du skriver bare inn registreringsnummeret på bilen din så kommer alle tenkbare fakta opp, til og med dekkdimensjonen.

 

Stage 3

Med kjennemerke eller dekkdimensjon har du det du trenger å vite for å kjøpe nye vinterdekk på Internett. Hos flere nettbutikker er det så greit at du får dekkene dine fikset på et dekkverksted i nærheten av der du bor.

 


Dekkene du bestiller blir sendt direkte til en lokal forhandler i din nærhet. Du får opp en liste over dekkverksted og velger hvem du vil bruke. Det verkstedet du velger tar seg av balansering, montering og bytter dekkene på din bil. Tid og dato bestiller du samtidig som du kjøper dekkene.

 

Du trenger altså ikke montere eller transportere de nye dekkene dine. Du behøver kun å kjøre til dekkverkstedet, levere bilen til avtalt tid og vente mens dekkene blir montert (ca 15-20 minutter).


Hvilket av disse stedene som tilbyr den laveste prisen på de nye dekkene dine, kommer helt an på hvilken dimensjon og størrelse du trenger til bilen din. Sjekk gjerne med de forskjellige forhandlerne   for å spare så mye penger som mulig!

 

Når du har kjøpt nye vinterdekk er det viktig å huske at piggdekk gjerne skal kjøres noen mil på barmark før vinteren kommer. Helt nye vinterdekk bør kjøres ekstra forsiktig de første 100 milene slik at piggene får «satt seg» ordentlig.Piggdekk best i test,test av piggdekk,


~ Spar ikke når det gjelder vinterdekkene dine. Det er en livsforsikring du kjøper som skal hjelpe deg når du trenger det mest! ~ Slik utførte vi denne testen

Når vi kårer de beste vinterdekkene gransker vi alltid de store eksperttestene da ekspertene har mulighet til å teste dekkene på flere veiunderlag og gir et treffsikkert bilde på hvilke dekk som presterer best, og hvilke dekk du skal passe deg for. 


I tillegg til gode testmuligheter er ofte ekspertene enige om hvilke dekk som presterer best akkurat nå, som selvfølgelig gjør det enkelt å velge vinterdekkene som yter best og er sikrest til lavest pris. Resultatene fra eksperttestene er derfor i høy grad veiledende for oss når vi kårer beste piggdekk.  Testvinnere:

 • Nokian Hakkapeliitta 10

Byttdekk selger Nokian Hakkapeliitta 10 for 2102 kr. Frakten er inkludert i prisen!

2102 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Nokian Hakkapeliitta 10!

Skruvat.no selger Nokian Hakkapeliitta 10 for 2142 kr. Frakten er inkludert i prisen!


 • Michelin X-Ice North 4

Byttdekk selger Michelin X-Ice North 4 for 1429 kr. Frakten er inkludert i prisen!

1429 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Michelin X-Ice North 4!

Skruvat.no selger Michelin X-Ice North 4 for 1528 kr. Frakten er inkludert i prisen!


Glem ikke å sjekke sommerdekkene før de skal på! Du får svar på alt fra minste tillatte mønsterdybde til hvilket sommerdekk som er best i test akkurat nå!

 

Tips: Gå med i Facebook-gruppa vår, så får du vite hvilke nye tester som er tilgjengelige. Klikk på LIKER så holder vi deg oppdatert!Vanlige spørsmål og svar

 • Når må man bytte til vinterdekk?
  Utgangspunktet er at bilen alltid skal være anpasset veiforholdene. Det er tillatt å bruke piggdekk i perioden 1 november (16 oktober i Nordland, Troms og Finnmark) frem til første mandag etter 2 påskedag (30 april i Nordland, Troms og Finnmark). Det gjelder kun vinterdekk med pigger! Piggfrie vinterdekk kan brukes hele året (men anbefales ikke.)
 • Hvordan skal man forvare dekk?
  Ved å forvare dekkene din rett kan du kjøre med dekkene dine i mange år framover. Dekkene skal helst ligge mørkt og svalt på felgene. Det viktigste er at de ikke utsettes for solens uv-stråler eller store temperaturforandringer. Vask eller skyll gjerne dekkene med lunket vann for å få bort salt og skitt.
 • Hvilket piggdekk er best i test 2024?
  Det beste piggdekket akkurat nå er Nokian Hakkapeliitta 10 og Michelin X-Ice North 4.Philip Andrén

Best i test: Vinterdekk piggdekk

Philip er redaktør på svenske Bäst i test Guiden siden år 2018. Han er utdannet musikkprodusent og videreutdanner seg ved siden av å jobbe på Bäst i test Guiden innen International Business.


Spesialinteressene som Philip gransker og skriver om på Bäst i test Guiden er innen Lyd & Bilde, Motor & tilbehør, Data & IT og Økonomi.

Testen ble sist oppdatert