N.B. Denne siden viser de beste piggdekkene for vinterbruk. Hvis du er på jakt etter piggfrie vinterdekk finner du tester på piggfrie vinterdekk her!

 

 Det beste piggdekket finner du her!

 

Piggdekk test 2019

 

Skal du skaffe nye vinterdekk til bilen din vinteren 2019? Da har du kommet helt rett! Du vet at en god handel begynner med å finne ut hvilke piggdekk som har vunnet avisenes og magasinenes tester. Men det er ikke alt – langt ifra!

 

Ved å lese oppsummeringene på denne siden, får du et veldig bra grunnlag for kjøpet ditt av de beste vinterdekkene. På den måten kan du nemlig dra nytte av dekkproffenes kunnskaper og magasinenes testresultat. Du kjøper rett piggdekk direkte – og ikke nok med det!

 

Gå direkte til det vinnende piggdekket her!

 

Slik gjør du ditt livs beste dekkhandel

Har du oppdaget hvor lett det er å kjøpe dekk på Internett i dag? Lengst ned på denne siden avslører vi hvordan du, allerede om 8 minutter, kan ha gjort ditt livs beste dekkhandel. Delvis fordi du har kjøpt det beste vinterdekket, men også fordi du har fått den laveste prisen. Dessuten har du bestilt tid for dekkskifte i nærheten av bostedet ditt. Og alt dette uten å reise deg fra stolen eller løfte telefonrøret!

 

Du sparer både tid og penger med våre «3 enkle skritt»  men la oss ta det fra begynnelsen og først se på dekktestene for å finne ut hvilket som er det beste piggdekket akkurat nå.

 

Ikke la deg lure av at våre sammendrag er korte! Det ligger mange arbeidstimer bak konklusjonene, nøye gjennomlesing av de nyeste dekktestene i alle bilblader. I tillegg har vi snakket med dekkforhandlere for å høre om erfaringene til de som jobber med bildekk til daglig.

 

Pigg eller ikke på vinterdekk?

Med piggfrie vinterdekk er det vanskelig å få samme gode testresultater som med piggdekk. I hvert fall på blank is. Men utviklingen går raskt og de piggfrie nærmer seg piggdekkene.

 

Det er tillatt å bruke piggdekk i perioden 1 november (16 oktober i Nordland, Troms og Finnmark) frem til første mandag etter 2 påskedag (1 mai i Nordland, Troms og Finnmark). Det gjelder bare vinterdekk med pigger! Piggfire vinterdekk kan brukes hele året (men anbefales ikke.)

 

Husk at mønsterdybden må være minimum 3 mm for at dekkene skal være godkjent.

 

Vinterdekk uten pigger har problem med å nå samme resultat som dekk med pigger. I alle fall på ren is. I en undersøkelse som VTI (Statens väg- och transportforskningsinstitut) gjorde vinteren 2015, viste det seg blant annet at piggdekk generelt har en stor ytelse-fordel sammenlignet med de piggfrie variantene. Premiumdekk har også generelt bedre ytelse sammenlignet med budsjett-dekk, som også er grunnen til at vi bare jobber med premiumdekk på Best i test Guiden.

 

Utviklingen går dog fort framover og friksjondekk nærmer seg nå ytelsemessig piggdekkene, fremfor alt på snø.

 

I Norge var det 43% som kjørte med piggdekk i 2015. (tall uten tungtrafikk.) Fordelingen varierer stort fra hvor i landet du bor. I Bergen f.eks er det 86 prosent som kjører med piggfrie dekk, mens det i Tromsø bare er  13%. 

 

Klikk her for å se våre tester på piggfrie vinterdekk!

 

Hvis du setter pris på livet ditt – kjøp de beste vinterdekkene!

Det finnes mange forskjellige forsikringer: Bilforsikringer, Hjemforsikringer, Livsforsikringer. En av de viktigste forsikringene er å forebygge at det i det hele tatt skjer noe  som skaper problemer.

 

Skikkelig gode vinterdekk er kanskje derfor en av de viktigste forsikringene du kjøper.  Kanskje er de beste dekkene til og med den beste livsforsikringen din fordi de kan redde livet til  både deg og familien din. Når noe går galt kan det ikke alltid erstattes med penger. Å betale noen kroner ekstra for et par gode vinterdekk er derfor en usedvanlig god investering.

 

Kjøp derfor ikke de billigste dekkene! Kjøp i stedet de beste dekkene billig! Det kan være din viktigste avgjørelse i år. Og det trenger faktisk ikke å bli så dyrt når du kjøper dekkene på Internett.

 

 

ADVARSEL – Pass deg for disse piggdekkene

La oss først konstatere hvilke vinterdekk du ikke bør kjøpe om du er på jakt etter gode dekk. Nesten i alle tester advares det mot merker som Toyo, Roadstone, Sava, Matador og Nankang.  Hold deg med andre ord unna disse og bruk heller noen 100-lapper ekstra og få gode vinterdekk.

 

Hvis du er villig til å bruke 8 minutter på å kjøpe vinterdekk på Internet, kan du spare mye penger! Takket være nettet har du gode forutsetninger til å få den laveste prisen på piggdekk, uansett hvor i Norge du bor.

 

Og du trenger hverken bli møkkete eller så mye som ta på dekkene før de allerede sitter på bilen din. Med andre ord er det enklere enn å kjøre til et dekkverksted og bestille der!

 

 

Best i Test – Piggdekk 2019

Så – hvilke vinterdekk er da de beste? Jo de siste årene har kampen først og fremst stått mellom Continental ContiIce Contact og Nokian Hakkapeliitta 8/9 når det gjelder piggdekk.

 

Avhengig av hvem man spør og hvilke som utfører testene så pleier de å bytte plass på tronen. Forbrukere liker Nokians dekk litt bedre enn Continentals. Begge er dog skikkelig bra bildekk og prisen kan kanskje være det som avgjør valget for deg.

 

 

Testvinner i kategorien piggdekk Nokian Hakkapeliitta 8

 

Se dagens aktuella pris

Førstevalget for vinteren 2019 blir Nokian Hakkapeliitta 8 når det gjelder piggdekk, i og med at det jevnt over får bra resultat. Ikke bare i den avsluttende oversikten i testene men også i deltestene (f.eks. is, snø, bar mark, støynivå, miljø osv) Vi følger også nøye med på den siste versjonen av dette dekket, Nokian Hakkapeliitta 9, men vi se flere tester og positive forbrukeranmeldelser før vi setter disse som vinnere.    

 

Det som ekspertene nevner er framfor alt dekkets styrereaksjon og kjøreegenskaper. De nevner også den gode bremse- og startevnen. Dessuten er dette piggdekket det som lager minst støy, det er jo veldig deilig både for fører og passasjerer på vinterveiene. Stillegående, drivstoffeffektiv og diskret i hverdagen, men du vet at du også har de beste vilkårene for å klare en snøstorm og speilglatte veier når du trenger det.

 

«Forskjellen på kvalitetsdekk er ofte små, men Nokian tar alt til et høyere nivå», skriver for eksempel NAF/Tekniikan Maailma og gir dekket høyeste karakter i alle is tester. Hakka 8 oppfyller også miljøkravene i piggdekkreglene som trådde i kraft i Norge den 1 juli 2013 og som begrenser antallet tillatte pigger til 50 stykker per meter rulleomkrets. Dette er fordi dekkets veislitasje effekt er 12 prosent under grenseverdien.

 

Ifølge flere dekkhandlere er Nokian Hakkapeliitta dessuten et dekk som bør holde lengre enn andre, på grunn av gummiblandingen. Dette er kanskje ikke noe testpanelet legger så stor vekt på, men vi forbrukere setter jo veldig stor pris på at det man kjøper holder så lenge som mulig. Les mer om denne testvinneren på Nokians hjemmeside.

 

Nedenfor kan du lese detaljene i de forskjellige dekktest som motorbladene har gjort de siste tre årene. Klikk på magasinets navn så kan du lese detaljene fra testene.

 

 

Vinterdekktest, piggdekk 2018

 • Teknikens Värld: Magasinet vurderte 9 piggdekk dette året. Beste piggdekket 2018 er ifølge Teknikens Värld Continental IceContact 2 som får 115 poeng. Michelin X-Ice North 4 får samme poengsum og deler dermed på førsteplassen. Forskjellen mellom disse to er marginal, ifølge magasinet. 
 • Vi Bilägare: Magasinet testet 7 piggdekk i størrelsen 205/55 R16. Beste piggdekket 2018 er ifølge svenske Vi Bilägare Continental IceContact 2 som får 86 poeng. Like etter kommer Nokian Hakkapeliitta 9 som får 83 poeng og en ærverdig andreplass. Continental IceContact 2 vinner med liten margin over Nokian Hakkapeliitta 9 i og med at dette dekket presterer bedre på både tørr og våt asfalt.

 • Test World / NAF / Motor: Beste piggdekket 2018 er ifølge Test World Nokian Hakkapeliitta 9 med hele 95,9 poeng. Dekket scorer utrolig høyt på nesten alt i denne testen, det eneste som er et minus er at det lager endel støy. Om du vil kan du lese mer detaljert om testvinneren her
  På andreplass med 95,7 poeng ruller Michelin X-Ice North 4 inn.

 • Aftonbladet: Har også utført dekktestene sine hos Test World, men kommet frem til en litt annen konklusjon. Avisen kårer Michelin X-Ice North 4 som vinner og gir den full pott blant Plus-tegnene; 5 av 5, og 8,7 poeng. Anmeldelsen lyder; ” Michelins nye dekk er det beste piggdekket vi noengang har kjørt på is. Superlett å kjøre til og med når det er skikkelig glatt.”
  Sølvplassen tar Continental IceContact 2 med 8,5 poeng og tredjeplassen deles av Nokian Hakkapeliitta og Hankook Winter I*Pike RS2 som får 8,4 poeng hver.

 

Vinterdekktest, piggdekk 2017

 • Vi Bilägare: Beste piggdekkene 2017 er Nokian Hakkapelitta 9. De ble kåret til best i test etter at magasinet testet 7 piggdekk i 12 runder på 4 ulike veiforhold. 
  Hakkapeliitta 9 vant med hele 88 poeng og anmeldelsen lyder; ” Sammenlignet med forgjengeren, Hakkapeliitta 8, har Hakka 9 forbedret ytelsen på barmark ytterligere. Bremsestrekken på tørr asfalt er dessuten best i test og drivstoff-forbruket er lavt.”
  På andreplass kom Goodyear UltraGrip Ice Arctic med 76 poeng.

 • Test WorldOgså i NAF / MotorAftonbladet (Sverige)Tekniikan Maailma (Finland): Beste piggdekket 2017 er ifølge Test World Continental IceContact 2 som får 8,8 poeng i årets dekktest. Dekket er best av de 15 testede, i og med at det “har et utmerket grep på is. Veldig bra på snø også med fantastisk bremsegrep.

  På andreplass kommer Hankook Winter i*pike RS+ som får 8,7 poeng og bronsemedaljen går til Nokian Hakkapeliitta 9 som får 8,4 poeng.

 • Teknikens Värld: Beste piggdekket 2017 er ifølge magasinet Continental IceContact 2 som fikk 116 poeng i årets dekktest. På andreplass kom Goodyear UltraGrip Ice Arctic som fikk nøye seg med 111 poeng i årets test. 
  Legg dog  merke til at Nokian Hakkapelliitta 9 ikke var med i denne testen, i og med at det ikke var tilgjengelig ved magasinets test-tilfelle*

 • Auto Motor & Sport: Best i test av 8 piggdekk ble Nokian Hakkapeliitta 9 som vant med hele 9,8 poeng i årets dekktest. Magasinet mener at dette er et vinterdekk som er lett å kontrollere på is og snö og det får derfor maksimale poeng på disse underlagene i alle deltester. 
  Sølvmedaljen gikk til Contintental IceContact 2 som fikk 9,2 poeng.

 

 

Vinterdekktest, piggdekk 2016

 • Test World; NAF / Motor.no / TV2 / KlikkAftonbladet / Tekniikan Maailma: Har valgt 10 piggdekk til årets dekktester. Gullpokalen deles mellom to vinterdekk akkurat nå. Begge fikk 8,6 poeng. Det handler om Nokian Hakkapeliitta 8 og Continental IceContact 2 som altså får like høye poeng i årets test.

 

 • Teknikens Värld: Det beste vinterdekket 2016 er ifølge magasinet Pirelli Winter Ice Zero som fikk 115 poeng og bemerkelsen “best i test”. Rett etter kom dog Continental ContiIceContact 2 som med 113 poeng får sølvmedaljen. Det var for øvrig første gangen i magasinets historie at Pirelli vant vinterdekktesten deres.

 

 • Auto Motor & Sport: I årets test av piggdekk med størrelsen 205/55-16 fikk Nokian Hakkapeliitta 8 hele 9,6 poeng av 10 mulige og ble dermed best i test. Magasinet mener at “dette dekket er trygt og sikkert på vinterunderlag, men imponerer også på tørr asfalt.” På andreplass kom Continental IceContact 2 som fikk 9,3 poeng i denne dekktesten. Auto Motor & Sport nevner blant annet at dette er et “stabilt og konsekvent dekk med fine vinteregenskaper.”

 • Vi Bilägare: Av 8 piggdekk ble i år Nokian Hakkapeliitta 8 utnevnt til best i test. Den vinner blant annet for at det er testens beste dekk på is. Det akselererer fort og har beste grep for bremsing på is. Sidegrepet er også veldig bra.

 

Vinterdekktest, piggdekk 2015

 • Test World: NAF / Aftonbladet / Auto Motor & Sport / Tekniikan Maailma: Best i test i årets dekktest ble Nokian Hakkapeliitta 8 med 8,8 poeng. En delt andreplass ble tildelt Continental ContiIceContact 2 og Hankook Winter i*pike RS som begge fikk 8,6 poeng.

 

 • Vi Bilägare: I 2015-års testen av piggdekk, gikk utmerkelsen Best i test til Nokian Hakkapeliitta 8 som fikk 91 poeng. På delt andreplass kom Continental ContiIceContact 2 og Pirelli Winter Ice Zero der begge fikk 78 poeng.

 

 • Teknikens Värld: Beste piggdekket i årets vinterdekktest ble Continental IceContact 2 med 119 poeng. På andreplass rullet Pirelli Ice Zero inn med 116 poeng. Nokian Hakkapeliitta 8 fikk 115 poeng i denne testen.

 • Expressen: Gjør ingen egne tester, men sammenstiller de andre magasinenes dekk-tester på hjemmesiden sin.

 

3 enkle skritt for å få de beste piggdekkene til den laveste prisen

 

Stage 1Bestem deg for hvilket piggdekk du vil ha efter å ha lest dekktestene ovenfor. Kanskje du vil ha Best i test- vinneren Nokian Hakkapeliitta 8 eller kanskje du velger et helt annet vinterdekk? ( Om du vil kan du jo beholde de gamle felgene dine, så sparer du mer penger)

 

Stage 2Finn rett dekkdimensjon til bilen din. Du kan enten se på de dekkene du har eller sjekke i bilens manual. Dimensjonen angis på følgende måte 195/65 R15.

NB. Byttdekk og DekkOnline har en veldig grei løsning. Du skriver bare inn registreringsnummeret på bilen din så kommer alle tenkbare fakta opp, til og med dekkdimensjonen.

 

Stage 3Med kjennemerke eller dekkdimensjon har du det du trenger å vite for å kjøpe nye vinterdekk på Internett. På DekkOnline og Byttdekk er det så greit at du får dekkene dine fikset på et dekkverksted i nærheten av der du bor.

 

Dekkene du bestiller blir sendt direkte til en lokal forhandler i din nærhet. Du får opp en liste over dekkverksted og velger hvem du vil bruke. Det verkstedet du velger tar seg av balansering, montering og bytter dekkene på din bil. Tid og dato bestiller du samtidig som du kjøper dekkene.

 

Du trenger altså ikke montere eller transportere dine nye dekk. Du behøver kun å kjøre til dekkverkstedet, levere bilen til avtalt tid og vente mens dekkene blir montert (ca 15-20 minutter).

 

Legg merke til at DekkOnline har gratis levering innen Norge! Lurt å huske på når du sammenligner priser!

 

De beste vinterdekkene

Spar ikke når det gjelder vinterdekkene dine. Det er en livsforsikring du kjøper som skal hjelpe deg når du trenger det mest!

 

Hvilket av disse stedene som tilbyr den laveste prisen på de nye dekkene dine, kommer helt an på hvilken dimensjon og størrelse du trenger til bilen din. Sjekk gjerne med de forskjellige forhandlerne  for å spare så mye penger som mulig!

 

Når du har kjøpt nye vinterdekk er det viktig å huske at piggdekk har godt av å kjøres noen mil på barmark før vinteren kommer. Helt nye vinterdekk bør kjøres ekstra rolig de første 100 milene slik at piggene får «satt seg» skikkelig.

 

Glem ikke å sjekke sommerdekkene før de skal på! På denne siden ser du alt fra minste tillatte mønsterdybde til hvilket sommerdekk som er best i test akkurat nå!

 

Tips: Gå med i Facebook-gruppa vår, så får du vite hvilke nye tester som er tilgjengelige. Klikk på LIKER så holder vi deg oppdatert! 


 • Søk på Best i Test Guiden


 • Kjøp billig på Internett
 • Kjop-ByttDekk

  720 kr* 

   

   

  Kjop-DekkOnline

  836 kr* 

  (Gratis frakt)

   

   

  *Størrelse 175/65-14

   

  Arrow-til-butikkene
Om Best i Test Guiden