test gåstaver,beste gåstaver

Beste gåstaver 2021

Om du skal kjøpe deg nye gåstaver og vil vite hvilke som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle tester fra både aviser, magasin og internett. Vi har også fått greie på hvilke gåstaver vanlige forbrukere liker best!


Alt dette har vi oppsummert på denne siden for å hjelpe deg å gjøre et så klokt valg som mulig - du slipper kjedelige feilkjøp og får de beste gåstavene til best pris direkte!


På denne siden finner du
Beste gåstavene 2021

Gåstav best i test

Black Diamond Distance Carbon FLZ

Gåstav best i test Black Diamond Distance Carbon FLZ
  • Robust og lett

  • God komfort

  • Gir god støtte og balanse

Utfordreren gåstaver

BungyPump Number One Telescopic

Gåstav best i test BungyPump Number One Telescopic
  • Bra mosjonstrening

  • Gummifot av naturgummi

  • Skånsom mot kroppen

  • Gummiføttene slites ut

best pris i samarbeid med Prisjakt


Kjøpeguide - dette er gåstaver

Gåstaver, også kalt vandrestaver og treningsstaver, passer deg som vil trene hele kroppen når du er ute på spasertur, helt uten risiko for skader på muskler og ledd. Gåstavene gir deg balanse samtidig som de bidrar til trening i armene i og med at du trykker ned stavene ved hvert steg du tar. 


Gåstaver er ofte produsert i karbonfiber eller aluminium. Karbonfiberstavene er ofte lettere og stivere enn aluminiumstavene, men de er oftest dyrere. Derfor er mange av stavene produsert i kombinasjon av disse to materialene, for beste fleksibilitet og holdbarhet.


En god mekanisme for å legge sammen stavene er også viktig. Dette gjør det enkelt å ta med stavene i veska. Sammenleggbare staver fåes i to modeller: teleskopsmodellen der rørene "skytes" inn i hverandre og z-modellen der du legger sammen stavene som bokstaven z. Det positive med z-modellen er at du alltid kan beholde lengdeinstillingen når stavene er sammenlagt. Det negative er at stavene blir litt vanskeligere å håndtere og få plass.


Stavene skal også kunne justeres for å passe alle kroppslengder og du skal kunne ha de på vandring i både opp- og nedoverbakker. 


Rett teknikk når du går med vandrestaver

For å slippe muskelskader og overbelastning er det bra at du lærer deg rett teknikk når du skal ut å gå med stavene. Du skal holde stavene i 90º vinkel/vannrett når du holder rundt håndtakene og ha avslappede skuldre. 

Om du vil fordype deg enda mer i hvordan du skal gå rett med stavene har bloggeren Trine på Trines Treningsglede en utførlig og bra side som kan hjelpe deg å gå rett med staver.


Denne lengden skal du ha

Noen gåstaver kan du bestille i ulike lengder, andre kan du justere selv. Tommelregelen er at gåstavene skal være 70% av den totale kroppslengden din når armene henger ned. 
Gåstav best i test 

Etter å ha tatt del av hva både ekspertene og forbrukerne synes har vi en klar testvinner; Black Diamond Distance Carbon FLZ Telescopic.  

Beste gåstavene akkurat nå - Black Diamond Distance Carbon FLZ

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen!)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 21 september 2021

Black Diamond Distance Carbon FLZ


Disse gåstavene er laget av karbonfilter og har god kvalitet. Stavene kan legges sammen i tre deler til et bærbart format på kun 38 cm. Du får også med rifflete skumhåndtak for beste mulige grep. Dette grepet absorberer også svette. Rundt håndtakene er det reimer som justeres med borrelås.


Gåstavene veier bare 379g per stav. Til tross for den lave vekten er stavene veldig stabile og klarer høyt trykk takket være karbonfilterkonstruksjonen. De kan forlenges med opptil 20 cm. Dette gjør du enkelt ved å dra i staven og låse den fast i lengdeinnstillingen.


Om du skal ut å gå på glatta kan du kjøpe til spesielle tupper laget i hardmetall som kan brukes på is og hard mark


Black Diamond Distance Carbon FLZ Telescopic er et bra valg for deg som vil ha lette staver som kan forlenges. Den kan fåes i 3 størrelser og vi håper du kan finne rett størrelse ved å følge linkene til butikkene. OBS! Husk at gåstavene skal være ca. 70% av kroppslengden din!


Dette sier forbrukerne om testvinneren

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet vi anbefaler synes om det, det er jo tross alt de som vet hvordan det fungerer best i hverdagen. Her kan du se noen ekspempel på omtaler til Black Diamond Distance Carbon FLZ;


"Godt fornøyd! Bra staver. En stjerne i trekk pga vekt. Men det kompenseres med teleskopfunksjon.. fint å kunne variere lengda på opp- og nedturen. Nedpakket tar de liten plass.
Anbefales. 
"


"Gedigen kvalitet. Korte når de er lagt sammen. Lette å felle ut og justere lengden."


"Lette og stabile. Enkle å justere."


"Kjøpte disse til kona mi, lette å bære. Vikle ut og brette samme pluss å justere." 


Her kjøper du de beste gåstavene til best prisBeste gåstavene - utfordreren

Utfordreren gåstaver - BungyPump Number One Telescopic 

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen akkurat nå!)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 21 september 2021

BungyPump Number One TelescopicUtfordreren BungyPump Number One Telescopic er mer som en treningsstav. Den har en motstand på 4 kg og er derfor et bra verktøy til å styrke kroppen din. Denne motstanden øker blodsirkulasjonen din når du går på tur og er bra for å opprettholde ei god helse. Dette passer også til eldre som vil komme ut i naturen og få opp pulsen litt.


Håndtakene er ergonomisk formet og har et bånd du fester rundt håndleddet for å få best mulig grep. Spissen på staven er laget av metall. Skaftet er i aluminium (nedre delen) og den øvre delen er gjort av hard plast. Fjæringen er på ca. 20 cm og lengden på staven er justerbar mellom 115-155 cm. 


Dette sier forbrukerne

BungyPump Number One Telescopic er veldig populære gåstaver og godt likt blant forbrukerne som allerede har kjøpt og prøvd dem en stund. Her kan du lese noen av omtalene disse stavene har fått; 


"Veldig fornøyd med kjøpet mitt. Er kanonbra!"

 

"Veldig bra."

 

"Kjempebra!"

 

"Disse stavene fungerer kjempebra"

 

"Bra gåstaver"

 

"Bra men håndtakene føles ikke helt behagelige."

 

"Er veldig fornøyd med produktet, gir meg gode muligheter å mosjonere i disse tider."

 

"Disse stavene føles mer skånsomme for kroppen men gir allikevel mer trening enn de forrige jeg hadde uten fjæring, veldig fornøyd."

 

"Kjempefornøyd med bungypumpene mine. Avlaster skuldrene og gir et jevnt og deilig tempo."


"Kona mi går med Bungy/Pump 4kg. Hun er veldig fornøyd med stavene. Hun har tidligere gått med stumme staver men sluttet med det fordi hun fikk vondt i skuldrene, med BungyPump har hun ikke fått vondt."

 

"Disse stavene passet meg utmerket. Kan anbefales /Lennarth"

 

"Kona er superfonøyd med BungyPump stavene. Anbefales!"

 

"Man får litt ekstra trening nå når man går på tur hver eneste dag i disse koronatider."

 

"Stavene var kjempebra og treningen med dem føles virkelig som jeg økte pulsen og resultatet." 


Her kjøper du utfordreren til best pris

Clas Ohlson selger gåstaven for 998 kr. Frakten er inkludert i prisen!

998 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for BungyPump Number One Telescopic!

CDON selger den for bare 899 kr når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.Dette sier ekspertene

Expressen, Allt om resor; Har testet 6 sammenleggbare gåstaver og gir Black Diamond Distance Carbon FLZ førsteplassen med hele 5 av 5 poeng. De skriver at "disse er testets desidert letteste og mest praktiske staver". Andreplassen gikk til Gipron 315 Ferrata og Black Diamond Trail Trekking Poles med 4/5 poeng hver.


Råd & Røn: Testet 9 gåstaver i oppsummeringen sin. Black Diamond Trail var de gåstavene som fikk førsteplassen med 83 poeng. Andreplassen gikk til Black Diamond Distance FLZ Poles som totalt fikk 79 poeng og tredjeplassen fikk Black Diamond Distance Carbon FLX Poles med 77 poeng.


Outdoor Gear Lab: Testet Black Diamond Distance FLZ Poles og er positive. De gir gåstavene 4,5/5 poeng og synes det er gode staver for deg som gjerne vil holde vekten nede samtidig som det er mulighet å justere lengden. De synes også at kvaliteten på gåstavene er veldig bra og kraftige takket være karbonfiberkonstruksjonen. 
Oppsummering

Etter du har lest denne siden håper vi at du har har fått god hjelp på veien til å finne de gåstavene som passer deg og behovene dine mest. 


Testvinnere - Beste gåstavene
treningsstaver - gåstaver best i test. Best i test Guiden gåstaver

~ Gåstavene gir deg god trening og justeres etter terrenget! ~


Tips 1: Hvis du liker oss like mye som vi liker deg er du velkommen inn til Facebook-gruppen vår og klikke på LIKER, da holder vi deg oppdatert når det kommer noen bra tilbud på testvinner-produktene! 


Tips 2: Etter en lang tur er det deilig med massasje for ledd og muskler. Vil du vite mer om den beste massasjepistolen og hvor du får den til best pris er det bare å klikke her. Vi vet også hvilken fotmassasje som er best i test!


Tips 3: Om du ska ut og vandre i naturen vil vi også tipse deg om å lese siden om det beste stormkjøkkenet akkurat nå. Dette stormkjøkkenet hjelper deg å lage mat i naturen og er av god kvalitet.Philip Andrén

Best i test: Gåstaver

Testen ble publisert og sist oppdatert

Les også: