sykkelhjelm best i test - sykkelhjelm test

Sykkelhjelm test 2024 - reduser risikoen for alvorlige skader med testvinneren

Om du skal kjøpe deg en sykkelhjelm og vil vite hvilken som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett!


Vi har gransket de seneste eksperttestene og viktigst av alt - fått greie på hva vanlige forbrukere synes om de forskjellige sykkelhjelmene som finnes på markedet i dag.


Alt dette har vi oppsummert på denne siden så du skal spare tid, slippe dårlige feilkjøp og få den beste sykkelhjelmen til best pris direkte!


Beste sykkelhjelm 2024


Derfor skal du bruke sykkelhjelm

Ifølge en artikkel fra Tidskriftet - Den Norske Legeforening ble ca. 700 personer innlagt på sykehus etter sykkelulykker i 2017. Det er dessverre få nye kartlagte studier på sykkelulykker i Norge men Sveriges Radio har en artikkel fra 2018 som viser en statistikk på at minst 2000 personer skades alvorlig i sykkelulykker og 20 personer omkommer hvert år i nabolandet vårt.


En tredjedel av ulykkene er singelulykker og da er skader på hodet det vanligste. I nesten alle dødsulykker er det skalleskader som er årsaken.


En sykkelhjelm reduserer trykket når hodet ditt blir utsatt for en støt og fordeler kraften i støtet over en større flate. Ved å bruke hjelm reduserer du risikoen betydelig for små og store skader på både hodet og ansiktet ditt.


Vi stiller følgende 5 krav på testvinneren

  1. CE EN 1078 godkjent - hjelmen skal være godkjent i henhold til europeiske standarder.
  2. MIPS (Multi-directional Impact Protection System) - lar hjelmen rotere i forhold til hodet som reduserer rotasjons-vold når hjelmen treffer bakken. Ved bruk av MIPS-hjelmer har det vist seg at hjernen utsettes for mindre skade enn med en hjelm uten MIPS.
  3. Bra passform - det skal være en hjelm som dekker hele hodet og pannen for best mulig beskyttelse.
  4. Lett - den skal helst være så lett at du nesten ikke merker at hjelmen sitter på hodet.
  5. Beste og tryggeste hjelm til best pris - selvfølgelig.Sykkelhjelm best i test


Giro Syntax MIPS er en beskyttende og lett hjelm som passer deg som pendler og hverdagssykler. Den har en stilig design og er lett på hodet.


Testvinneren er CE og EN 1078 godkjent og har MIPS-teknologi som reduserer rotasjons-bevegelser. Den har en god komfort og er behagelig å bruke. Det er god ventilasjon med hele 25 luftkanaler.


Giro Syntax er lett å justere så den passer deg takket være Roc Loc ®5 justeringssystem. Denne er såpass enkel at du kan justere hjelmen med én hånd mens du sykler. Dette justeringssystemet bidrar også til at komforten og stabiliteten blir bedre.


Giro sykkehjelm - dette sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet vi anbefaler synes om det, det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. Her kan du lese noen eksempel på hva eiere av Giro Syntax sier:


"Virkelig fornøyd med dette kjøpet. Sitter komfortabelt på hodet "


"Fantastisk hjelm til bra pris. Sitter godt og er behagelig på."


"Justerbar, komfortabel og god passform."


"Veldig fornøyd med denne hjelmen, brukte lang tid på å bestemme meg for hvilken det skulle bli. Så lett på hodet at jeg alltid glemmer at jeg har den på meg."


"Denne hjelmen sitter veldig godt og ser bra ut!"


"Passformen er perfekt!"


"Lett vekt, puster bra, lett å få til rett passform og god sikkerhet."


Dette sier ekspertene om Giro Syntax

Road.cc: har testet Giro Syntax og gir den 9/10 poeng. De konkluderer det hele med å skrive at det er en imponerende hjelm der MIPS-teknologien er godt integrert, de synes det er god ventilasjon og at den er komfortabel.


Cyclingnews: synes at Giro Syntax er en fantastisk hjelm som tilbyr god kvalitet til en bra pris. De synes også den har en veldig bra passform.


Bicycling.com: anbefaler Giro Syntax på grunn av komforten, ytelsen og prisen. Til tross for den lave prisen synes de den føles som en riktig proff-hjelm.


Her kjøper du Giro Syntax til lavest pris i dag
Sykkelhjelm barn best i test


Sweet Protection Ripper MIPS er en allsidig hjelm for terreng eller bykjøring som er utstyrt med MIPS som er det mest utbredte systemet for å beskytte mot rotasjonsvold ved fall.


Testvinneren er CPSE- og EN 1078 godkjent. Den gir god beskyttelse for barnet ditt og reduserer risikoen vesentlig mot alvorlige hodeskader og lettere hjernerystelser ved ulykker.


Ripper MIPS har en skjerm som beskytter øyene og veier bare 295 gram som betyr at den er lett å ha på hodet.


Hjelmen har god ventilasjon med hele 14 luftehull og justeringssystemet Ergo Fit med spenneratt gjør det enkelt å stille inn rett størrelse. Pinch Guard spennene hindrer at man klemmer huden på haken.


Sweet Protection sykkelhjelm - dette sier forbrukerne

Som vi skrev tidligere i artikkelen er det viktig for oss å vite hva forbrukerne synes om produktet vi anbefaler i og med at de vet hvordan det fungerer i hverdagen, og her kan du lese noen av omtalene Ripper MIPS har fått;


"Sitter bra på og enkel å regulere"


"En bra og fin hjelm som har den seneste teknologien til barnebarnet."


"Lett å stille inn til rett størrelse."


"Deilig og føles gedigen. Passer alle i familien "


"God hjelm Hjelmen er lett i vekt, og enkel og justere. Kvaliteten virker svært bra."


"Fin hjelm som er lett og ta av og på. Størrelsen i cm stemte eksakt."


Sykkelhjelm barn test - dette sier ekspertene

TryggTrafikk: testet sykkelhjelmer for barn i 2022. De har valgt de vanligste hjelmene på det norske markedet. Alle hjelmene de testet er CE-godkjent og i testen sin utsetter de hjelmen for tøffere slagtester enn det CE-sertifiseringen krever.
Trygg Trafikk kårer Sweet Protection Ripper MIPS JR, Hamax Halo MIPS, Biltema 27-2001 og Lazer Gekko Mips til best i test med 5 stjerner hver.


Råd & Rön; har testet 24 sykkelhjelmer der 9 av hjelmene var for barn. De tester hjelmene i seks ulike fallsituasjoner og hver fallsituasjon gjentas tre ganger. De tester slag mot panna, bakhodet og siden av hodet. De tester også hvordan hjelmen fungerer mot rotasjonsvold. Best i test var BTwin City 100 som fikk 72 poeng. (Denne hjelmen selges ikke i Norge.) Andreplassen gikk til Bell Sidetrack II MIPS som fikk 70 poeng. Tredjeplassen fikk Giro Scamp MIPS som fikk 67 poeng.


TÆNK; har også gjort et stort test av sykkelhjelmer for barn og den beste hjelmen i denne testen var Rawlink som fikk 70 poeng. Andreplassen fikk Bell Sidetrack II MIPS som fikk 60 poeng. Om Bell Sidetrack skriver de at "om du helst vil ha en hjelm med MIPS og prisen ikke er avgjørende, så er Bell Sidetrack II MIPS et godt valg."
Rawlink har ikke rotasjonsbeskyttelsesystemet MIPS.


Her kjøper du Sweet Protection Ripper MIPS til lavest pris i dagSykkelhjelm - best i test. Best i test Guiden sykkelhjelmer

- Den beste sykkelhjelmen gir den beste livsforsikringen -
Tips 1: Om du er på utkikk etter en ny sykkel kan du lese hvilken elektriske sykkel som er best her!


Tips 2: Og for deg som heller vil ha en elektrisk sparkesykkel har vi selvfølgelig en guide for dette også - les om den beste elektriske sparkesykkelen her!


Tips 3: Hvis du liker oss like mye som vi liker deg er du velkommen inn til Facebook-gruppen vår og klikke på LIKER, da holder vi deg oppdatert når det kommer noen bra tilbud på testvinner-produktene!
Anita Carlsen

Best i test: Sykkelhjelm

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.

Testen ble sist oppdatert