sykkelhjel best i test - sykkelhjelm test

Sykkelhjelm test 2022 - reduser risikoen for alvorlige skader med testvinneren

Om du skal kjøpe deg en sykkelhjelm og vil vite hvilken som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! Vi har gransket de seneste eksperttestene og viktigst av alt - fått greie på hva vanlige forbrukere synes om de forskjellige sykkelhjelmene som finnes på markedet i dag.


Alt dette har vi oppsummert på denne siden så du skal spare tid, slippe dårlige feilkjøp og få den beste sykkelhjelmen til best pris direkte! 


Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg den beste sykkelhjelmen NÅ


Jeg vet allerede det jeg trenger - vis mmeg utfordreren av sykkelhjelmer NÅ!


Derfor skal du bruke sykkelhjelm

Ifølge en artikkel fra Tidskriftet - Den Norske Legeforening, ble ca 700 personer innlagt på sykehus etter sykkelulykker i 2017. Det er dessverre få nye kartlagte studier på sykkelulykker i Norge men Sveriges Radio har en artikkel fra 2018 som viser en statistikk på at minst 2000 personer skades alvorlig i sykkelulykker og 20 personer omkommer hvert år i nabolandet vårt. En tredjedel av ulykkene er singelulykker og da er skader på hodet det vanligste. I nesten alle dødsulykker er det skalleskader som er årsaken. 


En sykkelhjelm reduserer trykket når hodet ditt blir utsatt for en støt og fordeler kraften i støtet over en større flate. Ved å bruke hjelm reduserer du risikoen betydelig for små og store skader på både hodet og ansiktet ditt.  


Vi stiller følgende krav på testvinneren

  • CE EN 1078 godkjent - hjelmen skal være godkjent i henhold til europeiske standarder.
  • MIPS (Multi-directional Impact Protection System) - lar hjelmen rotere i forhold til hodet som reduserer rotasjons-vold når hjelmen treffer bakken. Ved bruk av MIPS-hjelmer har det vist seg at hjernen utsettes for mindre skade enn med en hjelm uten MIPS.
  • Bra passform - det skal være en hjelm som dekker hele hodet og pannen for best mulig beskyttelse.

Sykkelhjelm best i test 2022

Etter å ha gransket eksperttester og forbrukernes omtaler er det en sykkelhjelm som utmerker seg ekstra bra til pendleren og hverdags-mosjonisten. Den beste sykkelhjelmen akkurat nå er Giro Syntax


Beste sykkelhjelmen akkurat nå - Giro Syntax

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen!)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 26 januar 2022

Prisjakt Giro Syntax
i samarbeid med PrisjaktGiro Syntax er en beskyttende og lett hjelm som passer deg som pendler og hverdagssykler. Den har en stilig design og er lett på hodet.


Testvinneren er CE og EN 1078 godkjent og har MIPS-teknologi som reduserer rotasjons-bevegelser. Den har en god komfort og er behagelig å bruke. Det er god ventilasjon med hele 25 luftkanaler.


Giro Syntax er lett å justere så den passer deg takket være Roc Loc ®5 justeringssystem. Denne er såpass enkel at du kan justere hjelmen med én hånd mens du sykler. Dette justeringssystemet bidrar også til at komforten og stabiliteten blir bedre.


Dette sier ekspertene om Giro Syntax 

Road.cc; har testet Giro Syntax og gir den 9/10 poeng. De konkluderer det hele med å skrive at det er en imponerende hjelm der MIPS-teknologien er godt integrert, de synes det er god ventilasjon og at den er komfortabel.


Cyclingnews: synes at Giro Syntax er en fantastisk hjelm som tilbyr god kvalitet til en bra pris. De synes også den har en veldig bra passform.


Bicycling.com: anbefaler Giro Syntax på grunn av komforten, ytelsen og prisen. Til tross for den lave prisen synes de den føles som en riktig proff-hjelm.


Dette sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet vi anbefaler synes om det, det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. Her kan du lese noen eksempel på hva eiere av Giro Syntax sier; 


"Virkelig fornøyd med dette kjøpet. Sitter komfortabelt på hodet "


 "Fantastisk hjelm til bra pris. Sitter godt og er behagelig på." 


"Justerbar, komfortabel og god passform."


"Veldig fornøyd med denne hjelmen, brukte lang tid på å bestemme meg for hvilken det skulle bli. Så lett på hodet at jeg alltid glemmer at jeg har den på meg."


"Denne hjelmen sitter veldig godt og ser bra ut!"


"Passformen er perfekt!"


"Lett vekt, puster bra, lett å få til rett passform og god sikkerhet."


Her kjøper du testvinneren til best prisSykkelhjelm - utfordreren 2022

Utfordreren på denne siden er mer en kollisjonspute enn en hjelm og heter Hövding 3.0!


Utfordreren på beste sykkelhjelm akkurat nå - Hövding 3.0

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen!)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 26 januar 2022

Hövding 3.0Hövding 3.0 er som en kollisjonspute for hodet ditt. Ved en eventuell ulykke blåser den seg opp og legger seg som en beskyttelse rundt hodet ditt. Istedet for å ha den på hodet ligner det mer på en krage og denne har du rundt halsen.


Ifølge testen på sykkelhjelmer som forsikringsselskapet Folksam har utført er Hövding 3.0 den hjelmen som reduserer risikoen mot hjernerystelse mest. En vanlig sykkelhjelm reduserer risikoen for hjernerystelse med ca 50% men Hövding 3.0 reduserer risikoen med hele 88%.


Her kan du se en video fra M3 som viser hvordan Hövding 3.0 fungerer. 


Hövding 3.0 er også utstyrt med bluetooth så du kan koble til smarttelefonen din. Da kan du se når du trenger å lade batteriet og statistikk over hvor langt du har syklet og hvor lang tid det tok. Du kan også legge inn nødkontakter (ICE) og se hvordan syklingen din påvirker klimaet. 


En Hövding som er utløst kan ikke brukes igjen, da må du kjøpe deg en ny. Det er dog noen forsikringsselskap som dekker utgiftene til en ny Hövding (minus egenandelen) etter en ulykke, så snakk med forsikringsselskapet ditt om dette. Dette sier forbrukerne om Hövding

Som vi skrev tidligere i artikkelen er det viktig for oss å vite hva forbrukerne synes om produktet vi anbefaler i og med at de vet hvordan det fungerer i hverdagen, og her kan du lese noen av omtalene denne utfordreren har fått; 


"Bra hjelm." 


"Utmerket!"


"Glad eier av en Hövding!" 


"Jeg har nettopp kjøpt min andre Hövding 3.0. Jeg anskaffet den første i september 2019, men for fem dager siden var jeg med om en sykkelulykke (jeg traff en fortauskant) som fikk den til å blåse seg opp (og beskyttet hodet på en bra måte). Jeg bestilte en ny med en gang, i og med at jeg var så fornøyd med ytelsen ved ulykken."


"Glad for å nå eie min fjerde Hövding." 


"Jeg er nå en lykkelig eier av Hövding 3.0. Det var litt vanskelig å finne USB-porten, men den var gjemt under en en gummi/plastklaff"


"Mye bedre enn den forrige modellen."


"Veldig praktisk å bruke. Hadde vært bra om man fikk en lydindikasjon når den trenger å lades opp. Litt trangt når den skal brukes på vinteren når jakkehalsen skal klemmes til."


" Hövdingen min blåste seg opp umiddelbart da sykkelen min ble truffet av en bil og jeg ramlet i bakken med baken, ryggen og hodet. Hövding reddet meg fra hodeskallebrudd eller iallefall minst en alvorlig hjernerystelse - hodet mitt var virkelig i bedre form enn baken og ryggen min etter ulykken. Jeg kommer aldri til å sykle uten å bruke en Hövding."


"Anbefales sterkt."


"Toppklasse!" 


Ulemper da? Det er jo alltid ulemper med produkter og disse vil vi selvfølgelig kjenne til før vi bestemmer oss for å handle og det som noen forbrukere skriver er at de synes det kan bli litt varmt og klamt og at Hövdingen hindrer hodebevegelsene en del. Noen synes også at den er litt for dyr. 


Så sier ekspertene om Hövding sykkelhjelm

Magasinet M3: liker at Hövding er så justerbar, lett å bruke og at den synkroniserer bra med smarttelefonen din. Når de presenterer ulempene sine skriver de at Hövding 3.0 innebærer en "viss begrensing i hodebevegelsene" og at det blir litt klamt etter en stund. Utover dette synes M3 at Hövding 3.0  er et produkt som imponerer og blir mer verd jo mer du sykler. 


Folksam: gir Hövding 4 poeng i den store sykkelhjelmtesten sin. Folksam skriver at i tidligere testomganger er det ingen sykkelhjelm som har lyktes like bra som Hövding. Hövding 3 fikk desidert de beste testresultatene både når det gjelder støt-demping og på skrå slag/fall.Her kjøper du Hövding 3 til best pris

Outnorth selger Hövding 3.0 for bare 3046 kr når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.

3046 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Hövding 3.0!
Sykkelhjelm - best i test. Best i test Guiden sykkelhjelmer - Med den beste sykkelhjelmen får du den beste livsforsikringen -


Tips 1: Om du er på utkikk etter en ny sykkel kan du lese hvilken elektriske sykkel som er best her! Og for deg som heller vil ha en elektrisk sparkesykkel har vi selvfølgelig en guide for dette også - les om den beste elektriske sparkesykkelen her!


Tips 2: Hvis du liker oss like mye som vi liker deg er du velkommen inn til Facebook-gruppen vår og klikke på LIKER, da holder vi deg oppdatert når det kommer noen bra tilbud på testvinner-produktene!


Tips 3: For deg som trenger ekstra penger har vi en side med lån med lav rente


Philip Andrén

Best i test: Sykkelhjelm

Testen ble publisert og sist oppdatert