sykkelhjelm best i test - sykkelhjelm test

Sykkelhjelm test 2023 - reduser risikoen for alvorlige skader med testvinneren

Om du skal kjøpe deg en sykkelhjelm og vil vite hvilken som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket de seneste eksperttestene og viktigst av alt - fått greie på hva vanlige forbrukere synes om de forskjellige sykkelhjelmene som finnes på markedet i dag.


Alt dette har vi oppsummert på denne siden så du skal spare tid, slippe dårlige feilkjøp og få den beste sykkelhjelmen til best pris direkte! 


På denne siden finner duBeste sykkelhjelm 2023

Best i test sykkelhjelm

Giro Syntax

Sykkelhjelm best i test Giro Syntax
 • God ventilasjon

 • Lett

 • MIPS-beskyttelse

Sykkelhjelm barn best i test

Bell Sidetrack II MIPS

Sykkelhjelm best i test Bell Sidetrack II MIPS
 • MIPS-beskyttelse

 • Anbefalt av TÆNK, Råd & Røn og ADAC

 • Lett

best pris i samarbeid med Prisjakt


Derfor skal du bruke sykkelhjelm

Ifølge en artikkel fra Tidskriftet - Den Norske Legeforening, ble ca 700 personer innlagt på sykehus etter sykkelulykker i 2017. Det er dessverre få nye kartlagte studier på sykkelulykker i Norge men Sveriges Radio har en artikkel fra 2018 som viser en statistikk på at minst 2000 personer skades alvorlig i sykkelulykker og 20 personer omkommer hvert år i nabolandet vårt. 


En tredjedel av ulykkene er singelulykker og da er skader på hodet det vanligste. I nesten alle dødsulykker er det skalleskader som er årsaken. 


En sykkelhjelm reduserer trykket når hodet ditt blir utsatt for en støt og fordeler kraften i støtet over en større flate. Ved å bruke hjelm reduserer du risikoen betydelig for små og store skader på både hodet og ansiktet ditt.  


Vi stiller følgende 5 krav på testvinneren

 1. CE EN 1078 godkjent - hjelmen skal være godkjent i henhold til europeiske standarder.
 2. MIPS (Multi-directional Impact Protection System) - lar hjelmen rotere i forhold til hodet som reduserer rotasjons-vold når hjelmen treffer bakken. Ved bruk av MIPS-hjelmer har det vist seg at hjernen utsettes for mindre skade enn med en hjelm uten MIPS.
 3. Bra passform - det skal være en hjelm som dekker hele hodet og pannen for best mulig beskyttelse.
 4. Lett - den skal helst være så lett at du nesten ikke merker at hjelmen sitter på hodet.
 5. Beste og tryggeste hjelm til best pris - selvfølgelig.Sykkelhjelm best i test

Etter å ha gransket eksperttester og forbrukernes omtaler er det en sykkelhjelm som utmerker seg ekstra bra til pendleren og hverdags-mosjonisten. Den beste sykkelhjelmen akkurat nå er Giro Syntax


Beste sykkelhjelmen akkurat nå - Giro Syntax

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 24 mars 2023

Prisjakt Giro Syntax
i samarbeid med PrisjaktGiro Syntax er en beskyttende og lett hjelm som passer deg som pendler og hverdagssykler. Den har en stilig design og er lett på hodet.


Testvinneren er CE og EN 1078 godkjent og har MIPS-teknologi som reduserer rotasjons-bevegelser. Den har en god komfort og er behagelig å bruke. Det er god ventilasjon med hele 25 luftkanaler.


Giro Syntax er lett å justere så den passer deg takket være Roc Loc ®5 justeringssystem. Denne er såpass enkel at du kan justere hjelmen med én hånd mens du sykler. Dette justeringssystemet bidrar også til at komforten og stabiliteten blir bedre.


Dette sier ekspertene om Giro Syntax 

Road.cc: har testet Giro Syntax og gir den 9/10 poeng. De konkluderer det hele med å skrive at det er en imponerende hjelm der MIPS-teknologien er godt integrert, de synes det er god ventilasjon og at den er komfortabel.


Cyclingnews: synes at Giro Syntax er en fantastisk hjelm som tilbyr god kvalitet til en bra pris. De synes også den har en veldig bra passform.


Bicycling.com: anbefaler Giro Syntax på grunn av komforten, ytelsen og prisen. Til tross for den lave prisen synes de den føles som en riktig proff-hjelm.


Giro sykkehjelm - dette sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet vi anbefaler synes om det, det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. Her kan du lese noen eksempel på hva eiere av Giro Syntax sier; 


"Virkelig fornøyd med dette kjøpet. Sitter komfortabelt på hodet "


 "Fantastisk hjelm til bra pris. Sitter godt og er behagelig på." 


"Justerbar, komfortabel og god passform."


"Veldig fornøyd med denne hjelmen, brukte lang tid på å bestemme meg for hvilken det skulle bli. Så lett på hodet at jeg alltid glemmer at jeg har den på meg."


"Denne hjelmen sitter veldig godt og ser bra ut!"


"Passformen er perfekt!"


"Lett vekt, puster bra, lett å få til rett passform og god sikkerhet."


Her kjøper du Giro Syntax til lavest pris i dagSykkelhjelm barn best i test

Den beste barnehjelmen er høyt verdsatt av ekspertene og forbrukerne som allerede har prøvd den. Den beste sykkelhjelmen for barn heter Bell Sidetrack II MIPS!

Bell Sidetrack II MIPS - beste sykkelhjelm for barn

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 24 mars 2023
Bell Sidetrack II er en allsidig hjelm for terreng eller bykjøring med ekstra lang bakdel for økt sikkerhet. Den er utstyrt med MIPS som er det mest utbredte systemet for å beskytte mot rotasjonsvold ved fall. 


Testvinneren er CPSE- og EN 1078 godkjent. Den gir god beskyttelse for barnet ditt og reduserer risikoen vesentlig mot alvorlige hodeskader og lettere hjernerystelser ved ulykker.  


Bell Sidetrack II har en skjerm som beskytter øyene og veier bare 280 gram som betyr at den er lett å ha på hodet.


Hjelmen har god ventilasjon med hele 14 luftehull og justeringssystemet Ergo Fit med spenneratt gjør det enkelt å stille inn rett størrelse. Pinch Guard spennene hindrer at man klemmer huden på haken.


Bell sykkelhjelm - dette sier forbrukerne

Som vi skrev tidligere i artikkelen er det viktig for oss å vite hva forbrukerne synes om produktet vi anbefaler i og med at de vet hvordan det fungerer i hverdagen, og her kan du lese noen av omtalene Bell Sidetrack har fått; 


"Gir god beskyttelse til 7 åringen min. Den passer godt med knottjusteringen men er litt overdimensjonert (og hun vokser seg jo inn i den for å si det sånn) Hun elsker fargen også. Fantastisk!"


"God passform, god kvalitet. Lett å sette slik at den passer godt og stort pluss for spennene som er klemfrie for huden under haken."


"Stilig og trygg. Selvfølgelig finnes det billigere barnehjelmer, men jeg liker designet og den moderne formen"


"Superkomfortabel, flott passform og flotte farger."


"En flott hjelm, jeg anbefaler den, for barnas sikkerhet, og en fin design"


"God passform, dekker pannen bra på barnet. Lett og enkel å spenne og ta på/av, til og med av barnet selv."  


Sykkelhjelm barn test - dette sier ekspertene

Råd & Rön; har testet 24 sykkelhjelmer der 9 av hjelmene var for barn. De tester hjelmene i seks ulike fallsituasjoner og hver fallsituasjon gjentas tre ganger. De tester slag mot panna, bakhodet og siden av hodet. De tester også hvordan hjelmen fungerer mot rotasjonsvold. Best i test var BTwin City 100 som fikk 72 poeng. (Denne hjelmen selges ikke i Norge.) Andreplassen gikk til Bell Sidetrack II MIPS som fikk 70 poeng. Tredjeplassen fikk Giro Scamp MIPS som fikk 67 poeng. 


TÆNK; har også gjort et stort test av sykkelhjelmer for barn og den beste hjelmen i denne testen var Rawlink som fikk 70 poeng. Andreplassen fikk Bell Sidetrack II MIPS som fikk 60 poeng. Om Bell Sidetrack skriver de at "om du helst vil ha en hjelm med MIPS og prisen ikke er avgjørende, så er Bell Sidetrack II MIPS et godt valg."
Rawlink har ikke rotasjonsbeskyttelsesystemet MIPS.


TwoWheelingTots; har testet Bell Sidetracks II. De liker at den har et kult utseende, bra ventilasjon, at den er slitesterk, sitter godt på hodet og beskyttelse som gjør at man ikke svetter så mye. 


CycleSprog; har også testet Bell Sidetracks II og konkluderer det hele med "med sterke farger og en slående topp kan stilen gi delte meninger, men på et funksjonelt nivå er Sidetrack II vanskelig å slå. Detaljene i justeringene og passformen er fantastisk og gir en flott pakke."


Her kjøper du Bell Sidetracks II til lavest pris i dag

Produktet Bell Sidetrack II MIPS er dessverre ikke tilgjengelig for øyeblikket.Sykkelhjelm - best i test. Best i test Guiden sykkelhjelmer

 - Med den beste sykkelhjelmen får du den beste livsforsikringen -
Tips 1: Om du er på utkikk etter en ny sykkel kan du lese hvilken elektriske sykkel som er best her! Og for deg som heller vil ha en elektrisk sparkesykkel har vi selvfølgelig en guide for dette også - les om den beste elektriske sparkesykkelen her!


Tips 2: Hvis du liker oss like mye som vi liker deg er du velkommen inn til Facebook-gruppen vår og klikke på LIKER, da holder vi deg oppdatert når det kommer noen bra tilbud på testvinner-produktene!


Tips 3: For deg som trenger ekstra penger har vi en side med lån med lav rente
Best i test Guidens tester for det beste friluftslivet


Philip Andrén

Best i test: Sykkelhjelm

Philip er redaktør på svenske Bäst i test Guiden siden år 2018. Han er utdannet musikkprodusent og videreutdanner seg ved siden av å jobbe på Bäst i test Guiden innen International Business.


Spesialinteressene som Philip gransker og skriver om på Bäst i test Guiden er innen Lyd & Bilde, Motor & tilbehør, Data & IT og Økonomi.


Testen ble publisert og sist oppdatert