test elektrisk tannbørste

Elektrisk tannbørste test 2023 - fine og rene tenner uten anstrengelse

Om du skal kjøpe en elektrisk tannbørste og vil vite hvilken som er den beste akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle tester, pratet med eksperter og viktigst av alt - fått greie på hvilken elektrisk tannbørste vanlige forbrukere liker aller best!


Alt dette er oppsummert på denne siden så du skal slippe dårlige kjøp og få den beste el-tannbørsten til best pris direkte!


Beste elektriske tannbørste 2023

Best i test elektrisk tannbørste

Philips DiamondClean9000 HX9911

Elektrisk tannbørste best i test Philips DiamondClean9000 HX9911
 • Enkel å lade

 • Stilig design

 • Whitening - polerer tennene dine

 • Litt dyr

Beste kjøp elektrisk tannbørste

Oral-B Pro 2000

Elektrisk tannbørste best i test Oral-B Pro 2000
 • Veldig bra pris

 • Beste roterende tannbørste

 • Gum Care for et friskere tannkjøtt

 • Ikke mange ekstra funksjoner

best pris i samarbeid med Prisjakt


Derfor skal du ha en elektrisk tannbørste

Å pusse tennene det viktigste for god munnhelse. Både manuelle og elektriske tannbørster er effektive midler for å fjerne plakk som øker risikoen for forfall og tannkjøttsykdommer. Det er fordeler med begge men med en elektrisk tannbørste blir det hele litt lettere å holde en god munnhygiene.


Tannlege Erik Svendsrud sier til KK at "en elektrisk tannbørste er ikke bare enklere og morsommere å bruke, den vil også rengjøre tennene dine bedre enn en manuell børste. Flere studier viser at en elektrisk tannbørste ser ut til å være mer effektiv med hensyn til fjerning av plakk og reduserer tannkjøttbetennelse."


De finnes to typer elektriske tannbørster i dag - roterende og pulserende. Det er ikke gjort konkluderende studier på om den ene er bedre enn den andre, men tannleger verden rundt er enige om at elektriske tannbørster er bedre enn manuelle. Det er også lurt å ha en manuell børste i reserve i tilfelle du har glemt å lade eller om du skal ut og reise og ikke vil ta med så mye.


En annen fordel med å ha en elektrisk tannbørste er at mange elektriske tannbørster i dag er smarte! Flere modeller har kontroll på den anbefalte børstetiden på 2 minutter. Nye el-tannbørster sier ifra når det er på tide å bytte side i munnen, etter ca. 30 sekunder og når du er ferdig med tannbørstingen. 


Slik pusser du tennene med en elektrisk tannbørste

Hvordan du pusser tennene er minst like viktig som å ha den beste tannbørsten. Her får du noen tips på hvordan du pusser tennene på best måte med den nye elektriske tannbørsten din:

 • Puss i to minutter - tannleger anbefaler at du skal pusse tennene i to minutter eller mer for beste resultat. Mange elektriske tannbørster har i dag en funksjon som passer tiden for deg. 
 • Hold børsten i ro - du skal ikke skrubbe tennene som med en vanlig tannbørste, det gjør den elektriske tannbørsten for deg. Beveg tannbørsten mykt og langsomt langs tennene og stopp noen sekunder på hver tann.
 • Husk kanten av tannkjøttet - her samles det mest plakk og bakterier, så vær nøye med dette området.
 • Ikke puss for hardt - da risikerer du å skade tannkjøttet og slite ned det ytre laget av tennene dine.
 • Avslutt med tanntråd og fluorskylling - selv om den elektriske tannbørsten kommer lettere til mellom tennene enn en manuell, klarer den ikke jobben til tanntråden og fluorskyllingen. 
 • Bytt børstehode hver 3e måned - tannleger anbefaler at du bytter børstehode hver tredje måned eller oftere ved tegn på slitasje.
 • Puss tennene morgen og kveld.
Elektrisk tannbørste best i test

Etter å ha gransket tester, pratet med eksperter og fått greie på hva forbrukerne synes er valget enkelt. Den beste elektriske tannbørsten akkurat nå er Philips Sonicare DiamondClean.

Best i test elektrisk tannbørste - Philips Sonicare DiamondClean 

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen akkurat nå)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 24 september 2023

Prisjakt Philips DiamondClean9000 HX9911
i samarbeid med Prisjakt


Philips elektriske tannbørster har imponert tannbørsteverden med Sonicare-serien sin. Disse tannbørstene er soniske (vibrerende/pulserende) og med børstestrøk på 31 000 per minutt polerer børsten bort flekker på tennene og gjør dem hvitere.


DiamondClean er formet så du lett skal kunne børste tennene lengst bak i munnen. Den er også brukervennlig med bare en knapp. Du begynner tannbørstingen med ett trykk og for å bytte mellom de 4 ulike rengjøringsprogrammene trykker du bare igjen for å velge hvilken du vil ha. Du kan velge mellom:

 • Clean - daglig rengjøring
 • White+ - polerer tennene dine og gjør dem hvitere
 • Gum Health - for skånsom massasje av tannkjøttet
 • Deep Clean+ - en oppfriskende dyprengjøring


Har du aldri hatt en elektrisk tannbørste er DiamondClean noe for deg. Den øker nemlig effekten gradvis de første 14 gangene du børster så du skal venne deg til Philips tannbørste innen den går på full styrke. 


Tannbørsten lades i et stilig ladeglass og du får også med en vanlig USB-lader som er praktisk å ha med på reise. Batteriet holder i opptil 2 uker om du børster tennene 2 ganger om dagen, to minutter per gang.


Tilbehørene du får med til Philips Sonicare DiamondClean er en AW3 Premium White-børstehode. Du får også med et USB-ladeetui, et ladeglass og en ladebase.

Tannbørsten er vannresistent men ikke vanntett, derfor anbefales det ikke å dusje og pusse tennene samtidig. 


Philips anbefaler at du bytter ut børstehodet hver tredje måned for beste resultat, men det trenger du ikke å huske i og med at den har en indikator nederst på håndtaket som piper når det er på tide å bytte.


Philips elektrisk tannbørste - dette sier ekspertene 

Tek har testet elektriske tannbørster i prisklassen 1000 kr og oppover. Philips Sonicare DiamondClean får 9 av 10 poeng og blir best i test. De oppsummerer det hele med; "Philips Sonicare Diamond Clean er testens vinner fordi den fjerner plakk svært effektivt. Dessuten har den testens nest beste batteritid" De nevner også flere fordeler som at den er stillegående, at det følger med en reiselader og at den har høy pulseringseffekt.


T3 har testet 8 elektriske tannbørster og kårer Sonicare DiamondClean til best i test. De synes den gir en utmerket rengjøring og liker designen. Andreplassen gikk til Oral-B Genius 9000.


Trustedreviews testet Sonicare DiamondClean og ga den 4,5 stjerner av 5. De liker at den er veldig stillegående, har flere rengjøringsprogram og at det er med et bra reiseetui. De avslutter det hele med "utmerket rengjøringsytelse til bra pris"


Aftonbladet ga Sonicare DiamondClean 5 av 5 mulige plusspoeng. De skriver at Philips har tatt opp kampen mot Oral-B på alvor og at de er i kapp og forbi på mange områder. Vinneren i testen deres ble Oral-B Genius 1010s som også fikk 5 av 5 plusspoeng.


Expressen har testet 9 elektriske tannbørster og kårer Philips Sonicare DiamondClean Smart til testvinner. Det er samme som vår testvinner, men den har en Smart-funksjon med en tilhørende app som kartlegger tannpussen i munnen din - i realtid! Dene modellen er dog drøye 1000 kr dyrere enn den vanlige DiamondClean.


Smartson har latt testpilotene sine teste Philips Sonicare DiamondClean. 98% av 52 testpiloter anbefaler Philips Sonicare DiamondClean til en venn etter testen.


The Telegraph testet 5 elektriske tannbørster til barn. Vinneren i denne testen ble Philips Sonicare DiamondClean med motivasjonen at den er allsidig og stilig.


Så sier forbrukerne om Philips Sonicare DiamondClean

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet en tid synes, det er jo tross alt de som har den største og beste erfaringen. Her kan du lese noen av omtalene;


"Den beste tannbørsten som finnes, jeg brukte den eldre Philips SonicCare-modellen, og den var også utmerket, men denne er perfekt" 


"Beste el-tannbørsten jeg noengang har brukt! Tennene føles skikkelig rene, batteritiden er veldig bra og jeg har fått mindre tannstein."


"Fikk mulighet å prøve denne tannbørsten og jeg er veldig fornøyd. Skulle aldri kunne gå tilbake til en "vanlig" tannbørste nå. Hodet på tannbørsten vibrerer i stedet for å rotere, det føles deilig. Bra!" 


"Bra elektrisk tannbørste som er lett å lade i tannbørsteglasset eller å ta med i reiseveska som følger med." 


"Jeg er veldig fornøyd med denne tannbørsten. Når man har kjørt 4x30 sekunder så føles munnen superren! Ekstra pluss for reiseetuiet som også fungerer som lader" 


"Den absolutt beste elektriske tannbørsten jeg noengang har eid (og dyrest). Men man forstår etter en børsting at den er verd pengene."


Ulemper da? Disse vil vi jo gjerne kjenne til før vi bestemmer oss for å handle og det vi kan se er at det er noen forbrukere synes den har litt dårlig holdbarhet, som f.eks at den ikke fungerer etter man har mistet den på gulvet, men ellers er det mest prisen som klages på, spesielt børstehodene, mange synes det er dyrt når de skal bytte børstehode.


Her kjøper du den beste elektriske tannbørsten
Beste kjøp elektrisk tannbørste

Om du synes testvinneren er litt i det dyreste laget har vi en verdig utfordrer til deg. Oral-B Pro 2000 er en elektrisk tannbørste som har kommet godt ut i flere tester og denne kommer også til å hjelpe deg å holde en god munnhygiene.


Beste kjøp elektrisk tannbørste - Oral-B Pro 2000

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen akkurat nå)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 24 september 2023


Oral-B Pro 2000 er en roterende elektrisk tannbørste som har kommet bra ut i ekperttester og får bra omtaler av forbrukere som allerede har kjøpt denne. Den har to innstillinger - "daily clean" og "gum care". Akkurat som testvinneren ovenfor signalerer tannbørsten hvert 30e sekund for å si ifra når du skal bytte side. Oral B gjør dette ved å endre rotasjonen. 


Med et unikt børstehode gjør den all jobb for deg mens du bare flytter børsten lett rundt. Med Daily Clean funksjonen tar Pro 2000 bort mer plakk enn en vanlig manuell tannbørste.  


Fra den første tannbørstingen kommer du til å merke forskjell. Oral B roterer og tar gradvis bort flekker på tennene dine. Du kommer også til lengre inn i munnen takket være det lille børstehodet. "Gum Care" funksjonen fokuserer mer på å gi en mer skånsom tannbørsting for deg som har følsomt tannkjøtt


Oral-B Pro 2000 har en innebygd trykksensor som lar deg få vite om du trykker for hardt ved å lyse rødt og gradvis sakter den ned roteringen. Tannbørsten ligger bra i hånden, er lett å rengjøre og vanntett.


Batteriet skal holde i 7 dager om du pusser tennene to ganger om dagen. Det anbefales imidlertid å la batteriet gå tomt hver 6. måned for å sikre deg at batteriet er i god stand. Det anbefales å bytte børstehode hver 3. måned eller om den er slitt. Oral-B har 2 års garanti.


Det som er inkludert i pakken er et håndtak, 1 stk. Cross Action børstehode, lader og bruksanvisning.


Oral-B elektrisk tannbørste - så sier ekspertene

Techadvisor liker enkelheten til Oral-B Pro 2000. De liker også at den har trykksensor. De gir 4/5 stjerner.


Gagdetsnow liker Oral-B Pro 2000 men synes den er litt for dyr. Testen har noen år på nakken, så prisen er atskillig lavere i dag.


Oral-B Pro 2000 - så sier forbrukerne

Som vi skrev ovenfor vil vi på Best i test Guiden vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet en tid synes, det er jo tross alt de som har den største og beste erfaringen. Her kan du lese noen av omtalene;


"Fleksible funksjoner som er helt greie, med 30s intervaller og trykksensor. Har aldri hatt så lite tannstein som med denne elektriske tannbørsten. Har også en OK batteritid."


"God følelse. Bra med 30 sekunders intervaller og trykkvarsel."


"Jeg var skeptisk til el-tannbørsten men etter tannlegebesøket ifjor har jeg brukt den og ikke nok med at jeg spanderer 5 min mindre per dag på å pusse tennene, de blir synlig mye renere. (Jeg har nå atskillig mindre belegg/missfarginger enn tidligere men tannsteinen er uforandret.)"


"Skikkelig drag i den, liker trykksensoren"


"Virkelig kanontannbørste!"


"Jeg fikk denne tannbørsten som tester men må si at jeg absolutt skulle kjøpe den, av alle jeg har prøvd er denne best."


Ulemper da? Disse vil vi jo gjerne kjenne til før vi bestemmer oss for å handle. Og det som tidligere har blitt rapportert er at batteritiden har vært dårlig og at den til og med har slutta å virke etter noen måneders bruk. Oral-B har byttet ut batteriet på tannbørsten og sier at det ikke skal skje igjen og skulle noe gå galt så gjelder garantien i 2 år, med mulighet til å forlenge den 1 år til.


Her kjøper du Oral-B Pro 2000 til lavest pris i dag
beste elektriske tannbørste


  ~ Rene og hvite tenner med den beste elektriske tannbørsten ~ 
Tips 1: Nå når du har den beste elektriske tannbørsten vil du kanskje vite hvilken hjemmetannbleking som er den beste! Vi vet også hvilken barberhøvel som gir det mest glattbarberte resultatet både for menn og kvinner! Les om den beste barberhøvelen her! Og om det er en barbermaskin du er ute etter kan du lese om den beste barbermaskinen på denne siden.  

 

Tips 2: Du som går med i Facebook-gruppen vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har SALG på en av tannbørstene her ovenfor! På den måten gjør du et kupp = den beste tannbørsten til best pris! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg heretter!


Tips 3: For deg som trenger ekstra penger har vi en side med lån med lav rente.


Vanlige spørsmål og svar

 • Hvordan bruke elektrisk tannbørste?
  Puss i 2 minutter - tannleger anbefaler at du skal pusse tennene i 2 minutter eller mer for beste resultat. Mange elektriske tannbørster har i dag en funksjon som passer tiden for deg. Hold børsten i ro - du skal ikke skrubbe tennene som med en vanlig tannbørste, det gjør den elektriske tannbørsten for deg. Beveg tannbørsten mykt og langsomt langs tennene og stopp noen sekunder på hver tann.Husk kanten av tannkjøttet - her samles det mest plakk og bakterier, så vær nøye med dette området.Ikke puss for hardt - da risikerer du å skade tannkjøttet og slite ned det ytre laget av tennene dine.
 • Hvilken elektrisk tannbørste er best?
  Den beste elektriske tannbørsten akkurat nå er Philips Sonicare Diamond Clean. Best kjøp er Oral-B Pro 2000.
 • Hvor ofte skal man bytte tannbørstehode?
  Børstehodet på en elektrisk tannbørste skal byttes regelbundet. En bra regel er å bytte børstehodet hver tredje måned.Best i test Guidens tester på KroppspleiePhilip Andrén

Best i test: Elektrisk tannbørste

Philip er redaktør på svenske Bäst i test Guiden siden år 2018. Han er utdannet musikkprodusent og videreutdanner seg ved siden av å jobbe på Bäst i test Guiden innen International Business.


Spesialinteressene som Philip gransker og skriver om på Bäst i test Guiden er innen Lyd & Bilde, Motor & tilbehør, Data & IT og Økonomi.


Testen ble publisert 2019-10-16 og sist oppdatert