test elektrisk tannbørste - finn elektrisk tannbørste best i test her.

Elektrisk tannbørste test 2024 - fine og rene tenner uten anstrengelse

Om du skal kjøpe en elektrisk tannbørste og vil vite hvilken som er den beste akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle tester, pratet med eksperter og viktigst av alt - fått greie på hvilken elektrisk tannbørste vanlige forbrukere liker aller best!


Alt dette er oppsummert på denne siden så du skal slippe dårlige kjøp og få den beste el-tannbørsten til best pris direkte!


Beste elektriske tannbørste 2024


Derfor skal du ha en elektrisk tannbørste

Å pusse tennene det viktigste for god munnhelse. Både manuelle og elektriske tannbørster er effektive midler for å fjerne plakk som øker risikoen for forfall og tannkjøttsykdommer. Det er fordeler med begge men med en elektrisk tannbørste blir det hele litt lettere å holde en god munnhygiene.


Tannlege Erik Svendsrud sier til KK at "en elektrisk tannbørste er ikke bare enklere og morsommere å bruke, den vil også rengjøre tennene dine bedre enn en manuell børste. Flere studier viser at en elektrisk tannbørste ser ut til å være mer effektiv med hensyn til fjerning av plakk og reduserer tannkjøttbetennelse."


De finnes to typer elektriske tannbørster i dag - roterende og pulserende. Det er ikke gjort konkluderende studier på om den ene er bedre enn den andre, men tannleger verden rundt er enige om at elektriske tannbørster er bedre enn manuelle. Det er også lurt å ha en manuell børste i reserve i tilfelle du har glemt å lade eller om du skal ut og reise og ikke vil ta med så mye.


En annen fordel med å ha en elektrisk tannbørste er at mange elektriske tannbørster i dag er smarte! Flere modeller har kontroll på den anbefalte børstetiden på 2 minutter. Nye el-tannbørster sier ifra når det er på tide å bytte side i munnen, etter ca. 30 sekunder og når du er ferdig med tannbørstingen. 


Slik pusser du tennene med en elektrisk tannbørste

Hvordan du pusser tennene er minst like viktig som å ha den beste tannbørsten. Her får du noen tips på hvordan du pusser tennene på best måte med den nye elektriske tannbørsten din:

 • Puss i to minutter - tannleger anbefaler at du skal pusse tennene i to minutter eller mer for beste resultat. Mange elektriske tannbørster har i dag en funksjon som passer tiden for deg. 
 • Hold børsten i ro - du skal ikke skrubbe tennene som med en vanlig tannbørste, det gjør den elektriske tannbørsten for deg. Beveg tannbørsten mykt og langsomt langs tennene og stopp noen sekunder på hver tann.
 • Husk kanten av tannkjøttet - her samles det mest plakk og bakterier, så vær nøye med dette området.
 • Ikke puss for hardt - da risikerer du å skade tannkjøttet og slite ned det ytre laget av tennene dine.
 • Avslutt med tanntråd og fluorskylling - selv om den elektriske tannbørsten kommer lettere til mellom tennene enn en manuell, klarer den ikke jobben til tanntråden og fluorskyllingen. 
 • Bytt børstehode hver 3e måned - tannleger anbefaler at du bytter børstehode hver tredje måned eller oftere ved tegn på slitasje.
 • Puss tennene morgen og kveld.


Elektrisk tannbørste best i test

Etter å ha gransket tester, pratet med eksperter og fått greie på hva forbrukerne synes er valget enkelt. Den beste elektriske tannbørsten akkurat nå er Oral-B iO Series 9S.


Oral-B iO 9S

Er en roterende elektrisk tannbørste som har kommet bra ut i eksperttester og får bra omtaler av forbrukere som allerede har kjøpt denne. 


Intelligent tannpleie

Oral B's avanserte elektriske tannbørste gir deg valget mellom 7 forskjellige børstemodus: daglig rengjøring, myk, tannkjøtthelse, hvitgjørende rengjøring, superfølsom og tungeskraping. Bytt enkelt mellom programmene med bare et enkelt knappetrykk.


Føl hvordan du børster

For å oppnå en mest mulig effektiv og skånsom tannbørsting, advarer denne smarte tannbørsten deg hvis du presser for hardt (rødt lys), ikke presser nok (hvitt lys), eller har akkurat passe trykk (grønt lys). Målet er å opprettholde det grønne lyset gjennom hele tannbørstingen.


Vellykket tannbørsting

Tannbørsten gir også beskjed når du har gjennomført en vellykket tannbørsting, og når det er på tide å skifte børstehode. Kompatible børstehoder som Ultimate Clean og Gentle Care er tilgjengelige i de fleste dagligvarebutikker.


Kobles til appen

Å koble tannbørsten til appen gir deg en solid grunn til å oppnå den beste børsteopplevelsen med sanntidsveiledning. Få direkte tilbakemelding hvis børstingen ikke er optimal, og lær hvordan du kan forbedre rutinen din for en overlegen rengjøring.


Innebygd timer

Den smarte tannbørsten har også en innebygd timer som vibrerer hvert 30. sekund for å indikere når du skal bytte område i munnen. Den minner også om når det har gått 2 minutter som er den anbefalte tannbørstetiden.


Lang batterilevetid

Den elektriske tannbørsten har en imponerende driftstid på omtrent 40 minutter, som tilsvarer over en ukes tannbørsting for en person. Lad den enkelt opp med den medfølgende ladestasjonen som kobles til en vanlig stikkontakt. Fullading tar bare omtrent 3 timer.


Her kjøper du Oral-B iO 9S til lavest pris i dagOral-B iO 9S - så sier forbrukerne

Som vi skrev ovenfor vil vi på Best i test Guiden vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet en tid synes, det er jo tross alt de som har den største og beste erfaringen. Her kan du lese noen av omtalene;

"Har bare prøvd 'Daily clean' og de vanlige børstehodene, og tennene ble betydelig renere enn med min gamle elektriske tannbørste."


"Topp! Helt ny teknologi. Føler meg virkelig ren etter bruk av den elektriske tannbørsten."


"Beste elektriske tannbørsten jeg har hatt!"


"Elektrisk tannbørste fungerer som den skal, litt uvant i begynnelsen, men man venner seg til det hver dag. Tannhygienikeren min anbefalte akkurat dette produktet."


"Beste elektriske tannbørsten så langt. Bye-bye plakk!"


Mer informasjon om denne tannbørsten finner du inne på Oral-Bs hjemmeside. Du kan også se hvordan den fungerer i virkeligheten på dette YouTube-klippetPhilips elektrisk tannbørste - best i test

Den beste elektrisk tannbørsten fra Philips heter Philips Sonicare DiamondClean.Philips Sonicare DiamondClean

Philips har imponert tannbørsteverden med Sonicare-serien sin. Disse tannbørstene er soniske (vibrerende/pulserende) og med børstestrøk på 31 000 per minutt polerer børsten bort flekker på tennene og gjør dem hvitere.


Brukervennlig med 4 ulike program

DiamondClean er formet så du lett skal kunne børste tennene lengst bak i munnen. Den er også brukervennlig med bare en knapp. Du begynner tannbørstingen med ett trykk og for å bytte mellom de 4 ulike rengjøringsprogrammene trykker du bare igjen for å velge hvilken du vil ha. Du kan velge mellom:

 • Clean - daglig rengjøring
 • White+ - polerer tennene dine og gjør dem hvitere
 • Gum Health - for skånsom massasje av tannkjøttet
 • Deep Clean+ - en oppfriskende dyprengjøring


Øker effekten gradvis

Har du aldri hatt en elektrisk tannbørste er DiamondClean noe for deg. Den øker nemlig effekten gradvis de første 14 gangene du børster så du skal venne deg til Philips tannbørste innen den går på full styrke. 


Batteri

Tannbørsten lades i et stilig ladeglass og du får også med en vanlig USB-lader som er praktisk å ha med på reise. Batteriet holder i opptil 2 uker om du børster tennene 2 ganger om dagen, to minutter per gang.


Tilbehør

Tilbehørene du får med til Philips Sonicare DiamondClean er en AW3 Premium White-børstehode. Du får også med et USB-ladeetui, et ladeglass og en ladebase.

Tannbørsten er vannresistent men ikke vanntett, derfor anbefales det ikke å dusje og pusse tennene samtidig. 


Bytt tannbørstehode hver tredje måned

Philips anbefaler at du bytter ut børstehodet hver tredje måned for beste resultat, men det trenger du ikke å huske i og med at den har en indikator nederst på håndtaket som piper når det er på tide å bytte.


Her kjøper du Philips Diamond Clean til lavest pris i dag
Så sier forbrukerne om Philips Sonicare DiamondClean

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet en tid synes, det er jo tross alt de som har den største og beste erfaringen. Her kan du lese noen av omtalene;


"Den beste tannbørsten som finnes, jeg brukte den eldre Philips SonicCare-modellen, og den var også utmerket, men denne er perfekt" 


"Beste el-tannbørsten jeg noengang har brukt! Tennene føles skikkelig rene, batteritiden er veldig bra og jeg har fått mindre tannstein."


"Fikk mulighet å prøve denne tannbørsten og jeg er veldig fornøyd. Skulle aldri kunne gå tilbake til en "vanlig" tannbørste nå. Hodet på tannbørsten vibrerer i stedet for å rotere, det føles deilig. Bra!" 


"Bra elektrisk tannbørste som er lett å lade i tannbørsteglasset eller å ta med i reiseveska som følger med." 


"Jeg er veldig fornøyd med denne tannbørsten. Når man har kjørt 4x30 sekunder så føles munnen superren! Ekstra pluss for reiseetuiet som også fungerer som lader" 


"Den absolutt beste elektriske tannbørsten jeg noengang har eid (og dyrest). Men man forstår etter en børsting at den er verd pengene."


Ulemper da? Disse vil vi jo gjerne kjenne til før vi bestemmer oss for å handle og det vi kan se er at det er noen forbrukere synes den har litt dårlig holdbarhet, som f.eks at den ikke fungerer etter man har mistet den på gulvet, men ellers er det mest prisen som klages på, spesielt børstehodene, mange synes det er dyrt når de skal bytte børstehode.


Mer informasjon om denne finner du inne på Philips hjemmeside. Du kan også se hvordan den fungerer i virkeligheten på dette YouTube-klippetElektrisk tannbørste barn - best i test

Etter nøye gransking av eksperttester og forbrukeromtaler kårer vi Philips Sonicare Kids til best i test.


Philips Sonicare Kids

Gjør morgen- og kveldsrutinene morsommere for barna med Philips Sonicare Kids HX6322 elektriske tannbørste. Denne innovative og barnesikre tannbørsten er skapt for å gi en grundig, men skånsom rengjøring og inspirere til gode tannhygienevervaner fra en tidlig alder.


Bluetooth tilkobling 

Tannleger anbefaler at barn bør pusse tennene i minst to minutter, to ganger daglig, for å opprettholde en sunn munnhelse. Derfor har Philips utviklet den innovative Bluetooth-aktiverte Sonicare for Kids-tannbørsten, som ikke bare gjør tannpussingen morsom, men også sørger for at barna når den nødvendige pussetiden. Når de dykker inn i eventyret med Sparkly blir de oppfordret til å pusse i minst to minutter hver gang. Sparkly gir ikke bare den rette veiledningen, men sørger også for å belønne barna når de har oppnådd den anbefalte pussetiden.


Patentert Sonicare Teknologi 

Med høyfrekvente vibrasjoner og dynamisk rengjøringsteknologi sørger Sonicare for en effektiv og grundig rengjøring, samtidig som den er skånsom mot tannkjøttet.


Langvarig Batterilevetid 

Med en imponerende batterilevetid sørger Sonicare Kids for langvarig bruk mellom hver lading, ideelt for både hjemmebruk og reiser.


Investér i barnas tannhelse og gjør tannbørstingen til en glede med Philips Sonicare Kids HX6322. Gi dem den perfekte starten på en sunn munn og et livslangt smil!


Her kjøper du Sonicare for kids til lavest pris i dag
Dette sier forbrukerne om testvinneren

"Jeg kan sterkt anbefale det fantastiske produktet Philips Sonicare for Kids, da det er fantastisk og ser veldig interessant ut for barn. Det er virkelig enkelt å bruke, og barna elsker det veldig mye. Alle foreldre burde kjøpe det til barna sine, uten tvil."


"Jeg har disse til mine to yngste barn, 5 og 3 år gamle. De maser og ser frem til å pusse tennene sine siden vi kjøpte disse tannbørstene. Appen er enkel og morsom å bruke, funksjonene er utmerkede. De dagene barna er hos faren sin, kan jeg likevel legge til at de har pusset tennene sine. De elsker klistremerkene så de kan gjøre tannbørstene sine personlige. Anbefales sterkt:)"


"Nå har både jeg og mine to barn (6 og 3 år) brukt hver vår Sonicare i 2 uker, og jeg elsker den! Den er relativt stille og veldig enkel å børste med, og tennene blir enda renere enn med min vanlige elektriske tannbørste. Det eneste problemet jeg har lagt merke til er at den ene børsten noen ganger har hatt problemer med å koble sammen tannbørsten og appen (via Bluetooth), men det går å bruke appen for manuell børsting, så det fungerer bra likevel!"


"Denne elektriske tannbørstet er fantastisk! Appen fungerer nesten som en tamagotchi, der du tar vare på din "Sparkly," som den kalles, og mottar gaver hver gang du har pusset tennene dine, i tillegg til belønninger for ulike prestasjoner! Barna elsker dette og spør hele tiden når det er tid for å pusse tennene igjen! Et stort pluss er at den ikke lager høye og forstyrrende lyder som vanlige elektriske tannbørster, men er nesten lydløs, noe som ikke er like skremmende."


For deg som vi vite mer om denne tannbørsten kan du klikke deg inn på Philips hjemmeside. Du kan også se hvordan den fungerer i virkeligheten på dette YouTube-klippet
Elektrisk tannbørste - dette sier ekspertene

Tænk har testet 13 elektriske tannbørster for barn og kårer Philips Sonicare For Kids til best med 75 poeng. Andreplassen gikk til Oral-B Junior 6+ som får 69 poeng.


TEK har testet Oral-B iO9S og gir denne 9/10 poeng og skriver "Oral B iO 9 er antakeligvis den beste elektriske tannbørsten du kan kjøpe - i hvert fall hvis din munn, som min, setter mest pris på tannbørster som går rundt." 


Tek har testet elektriske tannbørster i prisklassen 1000 kr og oppover. Philips Sonicare DiamondClean får 9 av 10 poeng og blir best i test. De oppsummerer det hele med; "Philips Sonicare Diamond Clean er testens vinner fordi den fjerner plakk svært effektivt. Dessuten har den testens nest beste batteritid" De nevner også flere fordeler som at den er stillegående, at det følger med en reiselader og at den har høy pulseringseffekt.


T3 har testet 8 el-tannbørster og kårer Sonicare DiamondClean til best i test. De synes den gir en utmerket rengjøring og liker designen. Andreplassen gikk til Oral-B Genius 9000.


Trustedreviews testet Sonicare DiamondClean og ga den 4,5 stjerner av 5. De liker at den er veldig stillegående, har flere rengjøringsprogram og at det er med et bra reiseetui. De avslutter det hele med "utmerket rengjøringsytelse til bra pris"


Aftonbladet ga Sonicare DiamondClean 5 av 5 mulige plusspoeng. De skriver at Philips har tatt opp kampen mot Oral-B på alvor og at de er i kapp og forbi på mange områder. Vinneren i testen deres ble Oral-B Genius 1010s som også fikk 5 av 5 plusspoeng.


Expressen har testet 9 elektriske tannbørster og kårer Philips Sonicare DiamondClean Smart til testvinner. Det er samme som vår testvinner, men den har en Smart-funksjon med en tilhørende app som kartlegger tannpussen i munnen din - i realtid! Dene modellen er dog drøye 1000 kr dyrere enn den vanlige DiamondClean.


Smartson har latt testpilotene sine teste Philips Sonicare DiamondClean. 98% av 52 testpiloter anbefaler Philips Sonicare DiamondClean til en venn etter testen.


The Telegraph testet 5 elektriske tannbørster til barn. Vinneren i denne testen ble Philips Sonicare DiamondClean med motivasjonen at den er allsidig og stilig.beste elektriske tannbørste


  ~ Rene og hvite tenner med den beste elektriske tannbørsten ~ 

Tips 1: Nå når du har den beste elektriske tannbørsten vil du kanskje vite hvilken hjemmetannbleking som er den beste! 


Tips 2: Vi vet også hvilken barberhøvel som gir det mest glattbarberte resultatet både for menn og kvinner! Les om den beste barberhøvelen her! Og om det er en barbermaskin du er ute etter kan du lese om den beste barbermaskinen på denne siden.  

 

Tips 3: Du som går med i Facebook-gruppen vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har SALG på en av tannbørstene her ovenfor! På den måten gjør du et kupp = den beste tannbørsten til best pris! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg heretter!
Vanlige spørsmål og svar

 • Hvordan bruke elektrisk tannbørste?
  Puss i 2 minutter - tannleger anbefaler at du skal pusse tennene i 2 minutter eller mer for beste resultat. Mange elektriske tannbørster har i dag en funksjon som passer tiden for deg. Hold børsten i ro - du skal ikke skrubbe tennene som med en vanlig tannbørste, det gjør den elektriske tannbørsten for deg. Beveg tannbørsten mykt og langsomt langs tennene og stopp noen sekunder på hver tann.Husk kanten av tannkjøttet - her samles det mest plakk og bakterier, så vær nøye med dette området.Ikke puss for hardt - da risikerer du å skade tannkjøttet og slite ned det ytre laget av tennene dine.
 • Hvilken elektrisk tannbørste er best?
  Den beste elektriske tannbørsten akkurat nå er Oral-B iO 9S og Philips Sonicare Diamond Clean. Beste elektriske tannbørste for barn er Philips Sonicare for Kids.
 • Hvor ofte skal man bytte tannbørstehode?
  Børstehodet på en elektrisk tannbørste skal byttes regelbundet. En bra regel er å bytte børstehodet hver tredje måned.
Best i test Guidens tester på KroppspleieAnita Carlsen

Best i test: Elektrisk tannbørste

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.

Testen ble sist oppdatert