På tide å kjøpe ny vaskemaskin? Her kan du se hvilken vaskemaskin som er kåret til Best i test! 

 

Den beste vaskemaskinen 2017-2018

Skal du kjøpe ny vaskemaskin og vil vite hvilken som er kåret til best i test og er den rimeligste akkurat nå? Da har du kommet helt rett!

 

Vi har lest alle aktuelle tester, pratet med hvitevareforhandlere og dessuten fått greie på hva forbrukere synes om vaskemaskinene sine. Alt for at du skal få så mye relevant informasjon som mulig og for å unngå dårlige og kostbare feilkjøp.

 

Vi kommer til å fokusere på frontmatede vaskemaskiner på størrelsen 60*60 cm i og med at vi i Skandinavia liker disse best og foredrar denne typen av vaskemaskin framfor toppmatede. Dette er kanskje fordi at de har en høyere vaskekapasitet, men også fordi det er praktisk å kunne ha vaskemaskinen som benkeplass.

 

 

Hvilke tester har vi utgått ifra?

Det er ikke så mange aktuelle tester på vaskemaskiner akkurat nå, det er først og fremst svenske Råd & Rön som tester vaskemaskiner. Men vi begynner med å summere de siste årenes tester og ser da fort hvilke vaskemaskin – produsenter som utmerker seg og hvilke som gjør det ”mindre bra”.

 

I Råd och Røn høsten 2013 ser vi at gullpokalen går til LG F1495BD og sølvet går til Miele W1954. MEN, dette er maskiner som koster over 10 000 kr og tilhører derfor ikke de vi vender oss til først og fremst. På toppen av denne listen, som nå består av hele 77 vaskemaskiner, finner vi dessuten produsenten Bosch som nå har 4 av de 10 øverste plasseringene med sine WAS og WAQ-maskiner.
På bunnen da? Jo, der finner du bl.a Whirlpool, Candy, Gorenje og Elektrolux.

 

Magasinet M3 testet Samsung WW9000 på høsten 2014 og ga den høyeste karakter, 10 av 10. Den får topp-utmerkelsen fordi at den er veldig stillegående, lett å bruke, vasker bra og ikke minst fordi den går an å styre med en Smartphone. Den store ulempen er jo da prisen som ligger på rundt 18 000 kr. 

 

I oppdateringen til Råd & Røn, høsten 2014 / Tænk, desember 2014: med 42 vaskemaskiner, kan vi lese at den vaskemaskinen som vi har anbefalt her på Best i test Guiden de siste årenen, nå er på topp hos Råd&Røn. Bosch WAS32465SN står som seirer med 68 poeng. Like mange poeng får Siemens WM16S465DA og de to atskillig dyrere vaskemaskinene, Miele W5873 og Samsung WW10H9600EW.
De dårligste vaskemaskinene produseres av Blomberg, IKEA, Panasonic og Zanussi ifølge magasinet.

 

Juni 2015 testet Råd & Røn / Tænk, oktober 2015 42 frontmatede vaskemaskiner for å kunne kåre den beste vaskemaskinen 2015. Vinneren og tittelen best i test, ble tildelt Miele WMB120 som fikk 69 poeng som var like mange poeng som Siemens WM14W447DN fikk. Bosch WAW32468SN kom tett etter med bare 1 poeng mindre, men til en mye lavere prislapp.

 

Våren 2016 har Råd & Røn totalt 70 frontmatede vaskemaskiner i sammenstillingen sin. Magasinet konstaterer at: ”Selv om de dyreste maskinene plasserer seg høyt opp i tabellen trenger man ikke å betale så mye for å få en bra maskin. For 7 000 kroner kan man få en maskin i toppklasse.” De har dog ikke gjort noen tester av Bosch vaskemaskiner, som gjør att dette merket ikke går å finne i listen akkurat nå. Miele WMB120 er best i test med 69 poeng, som var like mange poeng som Siemens WM14W447DN fikk.

Av de 10 best plasserte vaskemaskinene er 4 produsert av Miele og 3 av Siemens (Bosch).

 

Høsten 2016 plasserte Miele WMB120 seg fortsatt øverst av de 83 testede vaskemaskinene i Råd & Röns testsammenstilling. Denne vaskemaskinen fikk 69 poeng men det er tett i toppkampen. Av de 20 beste vaskemaskinene finner vi produsenter som Miele, Siemens, LG, Samsung og Bosch og det er dessuten bare 5 poeng som skiller mellom førsteplassen og 20e plassen. Å velge noen av disse produsentene er derfor en god idé for å få en bra vaskemaskin.

 

Våren 2017 har Råd & Rön testet vaskemaskiner og de har hele 105 stykker på listen sin. Magasinet konstaterer om igjen at ”selv om flere av de dyrere maskinene plasserer seg høyt opp i tabellen trenger man ikke betale så mye for å få en bra maskin. For rundt 6 000 kroner kan du få en vaskemaskin i toppklasse”. 

Best i test med 73 poeng ble LG FH495BDS2 mens Miele WMB120 og Siemens WM14W447DN fikk dele på andreplassen med 69 poeng hver. Siemens fikk dessuten utnevnelsen ”Bra kjøp” i og med at den er prisgunstig. Bosch WAT283L8SN ble tildelt utnevnelsen ”Bra kjøp” av Råd & Røn fordi at det er en bra vaskemaskin til en bra pris. 

 

Høsten 2017 oppdaterte Råd & Rön listen på vaskemaskiner og det er nå hele 108 maskiner i sammenstillingen. Magasinet skrur ned beløpet ytterligere og skriver; ”For drøye 4000 kroner kan man få en vaskemaskin i toppklasse, som f.eks. Siemens WM14W447DN, Samsung WW80J5426EW eller Bosch WAT283L8SN, som alle har blitt tildelt tittelen Bra Kjøp.” Best i test med 73 poeng er LG FH495BDS2 og på en andreplass kommer Miele WMH122WPS som får 71 poeng.

Lengst ned på listen finner vi de vaskemaskinene som er dårligst ifølge magasinet. Her kommer produsenter som f.eks Cylinda, Candy, Hotpoint og Zanussi tilbake. Disse maskinene skal du altså unngå å kjøpe om du vil ha en bra vaskemaskin.

 

 

 

Hvilket merke er best når det gjelder vaskemaskiner?

Mangelen på tester har gjort arbeidet litt mer utfordrende denne gangen. Vi har nemlig reist rundt til alle store hvitevarehandlere og pratet med både selgere og teknikkere for å få tips og råd til denne siden.

Vi har besøkt bla ELON, Elkjøp og Hemma butikkene for å høre oss for hva det er som gjelder idag. Vi har også snakket med WhiteAway for å høre hva de anbefaler. Og svar har vi fått!

 

Akkurat som vi skriver på siden om tørketromlere har vi hittils har vi ikke truffet noen som har uttalt seg negativt om Miele. Forbrukerne er fornøyde, test-lab plasserer den høyt og Miele selv går ut med informasjon om at ”i våre testlaboratorium skal maskinene klare å gå minst 10.000 drifttimer. Dette motsvarer i gjennomsnitt en levealder på ca 20 år.”

 

Når alt dette er oppsummert så stiller man seg selvfølgelig spørsmålet: Hvorfor skal jeg ikke kjøpe en Miele? Svaret staves: P R I S E N!! Oftest så handler det om et 5-sifret beløp for en vaskemaskin fra Miele. At denne tyske produsenten produserer de mest holdbare vaskemaskinene er det ikke tvil om, men man skal huske at Miele ikke nødvendigvis produserer de beste vaskemaskinene når det gjelder vaskeresultat, skylling og sentrifugering. Det som Miele er helt outstanding på er driftsikkerheten! Det er ikke en tilfeldighet at du møter mange maskiner fra Miele i mange vaskerom.

 

Men om lommeboka ikke er like full som skittentøy-skurven så får man snu seg til konkurrentene; LG og Bosch/Siemens. Her er de tre som jager Miele og de har både fordeler og ulemper. Uansett hvilket merke du kommer til å velge av disse fire, så kommer du absolutt til å få en bra vaskemaskin!

 

Vi har valgt bort LG på grunn av at de har hatt visse problem med servicen. Bedriften styres fra utlandet og de er litt annerledes når det gjelder å tenke service. LG lager veldig bra vaskemaskiner, med unik teknologi som f.eks. direkte drift av trommelen og damp. Så lenge den fungerer så så er det kjempebra! Men man vil jo vite at man får lett og bra service om det skulle trenges.

 

En annen undersøkelse som er verdt å høre på, er en stor sammenstilling som DinSide har gjort. Der har 35 000 forbrukere (!) under 2000-tallet kunnet rapportere inn hva de syns om vaskemaskinen sin. Der har de bl.a avslørt hvor lenge vaskemaskinen deres holdt, hvilke problem de har hatt under årene og hvor fornøyd de har vært med kjøpet.

 

Den beste vaskemaskinprodusenten i den store forbrukerundersøkelsen ble, ikke helt uventet, Miele med 95 poeng av 100 (460 vaskemaskiner fra Miele ble bedømt). På andreplass kom Bosch med 92 poeng der 1 890 vaskemaskiner var med i undersøkelsen.

 

 

Best i test – Vaskemaskiner

Skal du ha det beste når det gjelder driftsikkerheten: Velg Miele! Samtlige er enige om at dette er en maskin som er bedre enn alle andre, så er det bare!

 

Her får du ett eksempel på en av vaskemaskinene deres: Miele WKF131.

 

 

 

Best i test når det gjelder driftsikkerhet – Miele WKF131

 

Se dagens pris

 

Miele har mange ulike modeller. Miele WKF131 er et bra alternativ for deg som er ute etter en vaskemaskin på 8 kg. Den er energiklasset A+++, kullbørstefri motor og får toppresultat når det gjelder både vask – og sentrifugering. Den er bygd for 20 års forbruk og er derfor gedigen. Det merkes spesielt på vekten, som er på hele 94 kg. 

 

Veil pris for denne vaskemaskinen er 15 799 kr hos produsenten som dog er litt vel dyrt for en ”vanlig vaskemaskin”. I og for seg så kan du kjøpe den her hos White Away for  bare 11499 kr inkludert frakten hjem til deg.

Men det er allikevel en del penger å legge ut. Derfor kan alternativet nedenfor være interressant for de fleste.

 

Testvinner 2 – Et billigere alternativ

 

 

Best i test vaskemaskin Bosch WAT283L8SN

 

Se dagens pris

 

Her ser du også en testvinner når det gjelder vaskemaskiner! Som vi allerede har fortalt har Bosch med WAS- og WAQ-serien vært svært vellykket i testene de siste årene. Disse seriene har dog utgått og blitt erstattet av nyheter. ”Nyhetene” er mye design, mens innholdet er generellt det samme som før. Vaskemaskiner utvikles jo ikke i samme takt som f.eks. TV eller mobiltelefoner.

 

Vaskemaskinen du ser på bildet her ovenfor er Bosch WAT283L8SN. Det er en 8 kilos maskin, energimerket med A+++-30% som betyr at den vasker 30% mer effektivt enn energiklasse A+++! På denne måten sparer du penger med å ha et veldig lavt strømforbruk. Den har høyeste poengsum når det gjelder vask og nest høyest på sentrifugering, så vasken blir så ren og fort tørr som mulig.  

 

Bosch WAT283L8SN sentrifugerer med en hastighet på opptimale 1 400 o/min og for at du skal føle deg ekstra trygg får du 10-års garanti på den stillegående og kullbørste-frie motoren. At den har en lav lydnivå på bare 49 dB når den vasker er jo selvfølgelig veldig deilig for hele familien.

 

Mer informasjon om denne vaskemaskinen finner du på Boschs hjemmeside

 

Dette sier eksperter og forbrukere

Denne vaskemaskinen ble utnevnt til Bra valg i Råd & Røns test av 108 vaskemaskiner høsten 2017. Den kommer kanskje ikke til å ha samme livslengde som maskinen fra Miele, men den vasker minst like bra. Og med hånden på hjertet – den er da mye finere?!

 

Norske, svenske og danske forbrukere er også veldig fornøyd med Bosch WAT283L8SN. Gjennomsnittskarakteren er hele 4,7 av 5,0 da over 220 forbrukere har skrevet en omtale om den nye vaskemaskinen sin (januar 2018). De ordene som stadig kommer tilbake er at den vasker veldig rent, er stillegående, rimelig i pris og har mange bra program til ulike behov. Les gjerne flere omtaler fra forbrukere her.

 

Hvor kjøper jeg denne vaskemaskinen billigst?

 

Veil pris for denne vaskemaskinen er 10 099 kr som du kan se på Boschs hjemmeside. Den store fordelen med å handle på Internett er at du slipper å frakte hjem maskinen selv. Lettere, enklere og faktisk også billigst! 

 

Hos Skousen kjøper du testvinneren for bare 4171 kr inkludert frakt! (Skousen tilbyr fri frakt i hele Norge foruten Jan Mayen eller Svalbard.)

 

Hos Tretti kjøper du denne vaskemaskinen for bare 4171 kroner inkludert frakt når du klikker her! 

 

WhiteAway selger denne vaskemaskinen akkurat nå for bare 4599 kr om du klikker her, prisen er inkludert frakt (Gratis frakt gjelder i hele Norge foruten Jan Mayen eller Svalbard.) 

 

WhiteAway tillbyr også ekstra tjenester på utvalgte postnummer om du f.eks vil ha installasjonshjelp og/eller retur av din gamle vaskemaskin! Dette krysser du i når du bestiller. Klikk her for detaljer. 

 

Finner du ikke akkurat denne modellen så kan du kikke på en annen vaskemaskin fra Bosch/Siemens som passer dine behov (men les først advarselen her nedenfor!)

 

Til deg som fortsatt er i tvil

Bosch tilbyr deg som kunde å teste vaskemaskinen hjemme hos deg i opp til 100 dager – uten risiko. Er du ikke fornøyd etter tre måneder får du pengene tilbake. Så enkelt er det! Les om Bosch 100% garanti her!

 

 

 

30% rabattkode hos Tretti og WhiteAway

TIPS! Akkurat nå er det tilbud hos flere hvitevareforhandlere som tilbyr 30 % rabatt med rabattkoder. Har du planer om å kjøpe nye hvitevarer kan det derfor være lurt å kikke gjennom tilbudene deres først og se om det er noe som passer deg.

Disse tilbudene er aktuelle idag:

 

 

Husk å skrive inn rabattkoden i kassen før du betaler og lykke til med innkjøpene dine!

 

 

En liten advarsel må vi dele med oss! Om du kjøper noen av de billigste modellene fra Bosch/Siemens så er det en stor risiko at de ikke har samme kvalitet som de litt dyrere modellene. Så er det jo med det meste – man får det man betaler for.

Ettersom en vaskemaskin er en ganske stor investering som skal være verdifull hjelp for deg i mange år, så kan det være lurt å legge ned litt ekstra penger. Vi anbefaler deg i første hand å satse på de vaskemaskinene som koster fra 5 000 kr og oppover.

 

Skal man velge 1400 o/min eller 1600 o/min?

Restfuktigheten i klesvasken minsker med ca. 6% når hastigheten øker fra 1400 til 1600 o/min. Det blir forskjell på hvor tørr klesvasken blir, men det har også sine ulemper. Blant annet så sliter det mer på maskinen om den sentrifugerer på 1600 o/min sammenlignet med 1400 o/min. Belastningen øker med ca. 30% på trommelens lagring og oppheng.

 

For at maskinene med 1600 o/min sentrifuge skal ha like lang levetid som de med 1400 o/min så kreves det at lagring og opphenging designes for den økte belastningen, men dette koster selvfølgelig ekstra og det er ikke alltid produsenten er villig til å stå for  denne ekstrakostnaden.

 

Om du ikke vil eller kan satse på en dyr vaskemaskin så råder vi deg til å velge 1400 o/min. Eller så kan du senke hastigheten på maskinen din når du skal vaske. Dette gjør at vaskemaskinen blir mindre slitt og holder da forhåpentligvis lengre.

 

Rent og fint tøy med den beste vaskemaskinen!

 

Er du interessert av å lese tester på vaskemiddel så du virkelig får full effekt av den nye vaskemaskinen din? Da kan du lese testene av flytende vaskemiddel (2014), pulvervaskemiddel for hvitvask (2012), pulvervaskemiddel for kulørt tøy (2013), pulvervaskemiddel for kulørt tøy (Klikk) (2013), hva er best, flytende eller pulver? (2013), tøymykner eller ikke? (2012)

 

Råd & Røn har også testet vaskemiddel for kulørt tøy i 2015 og for hvitvask i 2017.

 

Når det er skikkelig vanskelige flekker så trenger du kanskje en flekkfjerner? Da er denne testen fra SVT Plus, der de utser Vanish Oxy Action til best i test (2014), interessant for deg. 

 

 

PS! Har du en gammel tørketrommel som koster mye i drift og gjør om huset ditt til en damp-badstue? Pass da på å kjøpe ny tørketrommel samtidig med vaskemaskinen. Det har skjedd mye med utviklingen under de siste årene som du kan lese om på siden vår med tørketromler.

 

Og som du selvfølgelig vet så ser jo ikke klærne akkurat så nystrøkne ut når de kommer ut av tørketrommelen?! Her kan du lese sammenstillingen av hvilke strykejern som er best akkurat nå!

 

Tips! Du som blir med i vår Facebook gruppe får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på vaskemaskinen her ovenfor. På den måten kan du gjøre et riktig kupp = den beste vaskemaskinen til lavest pris! Klikk på Liker så holder vi øynene oppe for deg i fortsettelsen!


  • Søk på Best i Test Guiden

Om Best i Test Guiden