N.B. På denne siden presenterer vi de beste piggdekkene for vinterbruk. Hvis du er på jakt etter piggfrie vinterdekk finnes det tester på piggfrie vinterdekk her!

 

 

Vinterdekk test 2013-2014

 

Er du i ferd med å anskaffe nye vinterdekk til din bil? Da har du kommet til riktig sted! Du vet at et godt kjøp begynner med å finne ut hvilke piggdekk som har vunnet i bladenes tester, det er derfor du er på denne siden akkurat nå.

 

 

De beste vinterdekkene holder deg på veien i vinter!

Ikke vær gjerrig når du kjøper vinterdekk! Det er en livsforsikring du kjøper, en livsforsikring som skal hjelpe deg når du behøver den som mest!

 

Vi vet at det er vanskelig å finne det beste vinterdekket. Det finnes mengder av ulike merker og modeller og det er ikke godt nok å «sparke litt» på et dekk for å se hva det duger til i vinterkulden.

 

Sammenligningene på denne siden gir deg et meget godt utgangspunkt for å velge deg nye vinterdekk. På denne måten drar du nytte av dekkproffenes kunnskaper og av testresultatene og kan derfor kjøpe riktige piggdekk med en gang. Uten å måtte lese alle bladene. Og ikke nok med det…

 

Sånn gjør du ditt livs beste dekkhandel

Har du oppdaget hvor enkelt det er å kjøpe dekk på internet i dag? Lengst nede på denne siden avslører vi hvordan du allerede om 8 minutter kan ha gjort ditt livs beste dekkhandel noensinne. Delvis fordi du da har kjøpt det beste vinterdekket, men også fordi du har fått den laveste prisen. Dessuten har du booket tid for dekkskifte i nærheten av ditt bosted. Og alt dette uten å reise deg fra stolen eller ta en telefon!

 

Du sparer både penger og tid med våre «3 enkle skritt»  men la oss ta det fra begynnelsen og først se på dekktestene for å finne ut hvilket dekk er det beste pikkdekket akkurat nå.

 

Ikke la deg lure av at våre sammendrag er korte! Det ligger mange arbeidstimer bak konklusjonene, nøye gjennomlesing av de nyeste dekktestene i alle bilblader. I tillegg har vi snakket med dekkforhandlere for å høre om erfaringene til dem som til daglig jobber med bildekk.

 

 

Pigg eller ikke på vinterdekk?

Med piggfrie vinterdekk er det vanskelig å få samme gode testresultater som med piggdekk. I hvert fall på blank is. Men utviklingen går raskt og de piggfrie nærmer seg piggdekkene.

 

Det er tillatt å bruke piggdekk i perioden 1 november (15 oktober i Nord-Norge) fremt til første mandag etter 2 påskedag (1 mai i Nord-Norge). Det gjelder bare vinterdekk med pigger! Piggfire vinterdekk kan brukes hele året (men anbefales ikke.)

 

Husk at mønsterdybden må være minimum 3 mm for at dekkene skal være godkjent.

 

Klikk her for å se våre tester på piggfrie vinterdekk!

 

 

Hvis du setter pris på livet ditt - kjøp de beste vinterdekkene!

Det finnes mange forskjellige forsikringer: Bilforsikringer, Hjemforsikringer, Livsforsikringer. En av de viktigste forsikringene er å forebygge at det i det hele tatt skjer noe  som skaper problemer.

 

Skikkelig gode vinterdekk er kanskje derfor en av de viktigste forsikringer du kjøper.  Kanskje er de beste dekkene til og med den beste livsforsikringen din fordi de kan redde livet til deg og din familie. Når noe går galt kan det ikke alltid erstattes med penger. Å betale noen kroner ekstra for et par gode vinterdekk er derfor en usedvanlig god investering.

 

Kjøp derfor ikke de billigste dekkene! Kjøp i stedet de beste dekkene billig! Det kan være din viktigste beslutning i år. Og det trenger faktisk ikke bli dyrt en gang når du kjøper dekkene på internet.

 

 

ADVARSEL - Pass deg for disse piggdekkene

La oss først konstatere hvilke vinterdekk man ikke bør kjøpe hvis man er på jakt etter gode dekk. Nesten i alle tester advares det mot merker som Toyo, Roadstone, Sava, Matador og Nankang.  Hold deg med andre ord unna disse og bruk heller noen 100-lapper ekstra og få gode vinterdekk.

 

Hvis du er villig til å bruke 8 minutter på å kjøpe vinterdekk på internet, kan du spare mye penger! Takket vare nettet har du gode forutsetninger for å få den laveste prisen på piggdekk, uansett hvor i Norge du bor.

 

Og du trenger verken bli møkkete eller så mye som ta på dekkene før de allerede sitter på bilen din. Med andre ord er det enklere enn å kjøre til et dekkverksted og bestille der!

 

 

Best i Test – Piggdekk 2013-2014

Så – hvilke vinterdekk er da de beste? Jo de siste tre årene har kampen først og fremst stått mellom Continental Conti Ice Contact, Goodyear UltraGrip Ice Arctic og Nokian Hakkapeliitta når det gjelder piggdekk.

 

Disse tre bytter plass på tronen avhengig av hvem man spør og hvem som utfører testene. Alle tre er med andre ord skikkelig bra bildekk og prisen kan kanskje få være det som avgjør valget for deg.

 

Best i test Vinterdekk - piggdekk

 

Testvinner i kategorien piggdekk - Nokian Hakkapeliitta 8

 

Se dagens aktuella pris

Førstevalget for høsten 2013 blir Nokian Hakkapeliitta 8 når det gjelder piggdekk, det er fordi det jevnt over får bra resultat. Ikke bare i den avsluttende oversikten i testene i avisene men også i deltestene (f.eks. is, snø, bar mark, støynivå, miljø osv) Dette dekket er forresten etterfølgeren til det tidligere anslåtte piggdekket Nokian Hakkepelliita 7, som vant de fleste testene under årene 2010-2012.

 

Nokian Hakkepelliita 8 er nyheten for 2013 og den slår alle konkurrenter i motorbladenes tester. Det som ekspertene nevner er framfor alt dekkets styrereaksjon og kjøregenskaper. De nevner også den gode bremse- og startevnen. Dessuten er dette piggdekket det som lager minst støyt, det er jo veldig deilig både for fører og passasjerer på vinterveiene. Stillegående, drivstoffeffektiv og diskret i hverdagen altså, men du vet at du også har de beste vilkår for å klare en snøstorm och speilglatte veier når du trenger det.

 

«Forskjellen på kvalitetsdekk er ofte små, men Nokian tar alt til et høyere nivå», skriver for eksempel NAF/Tekniikan Maailma og gir dekket høyeste karakter i alle istester. Hakka 8 oppfyller også miljøkravene i piggdekkreglene som trådde i kraft i Norge den 1 juli 2013 og som begrenser antallet tillatte pigger til 50 stykker per meter rulleomkrets. Dette er fordi dekkets vei slitasje effekt er 12 prosent under grenseverdien.

 

Ifølge flere dekkhandlere er Nokian Hakkapeliitta dessuten et dekk som bør holde lengere enn andre, avhengig av gummiblandingen. Dette er kanske ikke noe som testpanelet legger så stor vekt på, men vi forbrukere setter jo veldig pris på at det man kjøper holder så lenge som mulig. Les mer om denne testvinneren på Nokians hjemmeside.

 

Nedenfor kan du lese detaljene i de dekktest som motorbladene har gjort de seneste tre årene. Klikk på bladets navn og du kan lese detaljene fra testene.

 

Vinterdekkktest, piggdekk 2013

 • I abcnyheter.no og NAFs test av 12 piggdekk 2013 vant Nokian Hakkapeliitta 8 med 8,6 poeng. Andreplass fikk Pirelli Ice Zero med 8,5 poeng og på en delt tredjeplass med 8,2 poeng kom Continental ContiIce Contact og Gislaved Nord Frost 100. (Også i Finske Testworld, svenske Aftonbladet og finske Tekniikan Maailma)

   

 • Vi Bilägare (Sverige): Beste piggdekk 2013 ble Nokian Hakkapeliitta 8 med karakteren 4,3, andreplass fikk Goodyear UltraGrip Ice Arctic med karakteren 4,1 og på tredjeplass som beste vinterdekk kom Continental ContiIceContact med karakteren 3,9.

   

 • Auto Motor & Sport (Norge/Sverige): Testet 9 piggdekk og best i test ble Nokian Hakkapeliitta 8 med 144 poeng. Sølvmedaljen gikk til Continental ContiIceContact med 143 poeng og bronsemedaljen gikk til Gislaved Nord*frost 100 med 139 poeng.

 

 • Teknikens Värld (Sverige): Bladet testet 21 vinterdekk og best i test på piggdekk 2013 ble Continental ContiIceContact (for tredje år på rad) med 114 poeng. Andreplassen ble tildelt Goodyear UltraGrip Ice Arctic med 109 poeng.

 

 • Tuulilasi (Finland): Av de 8 piggdekkene som ble testet ble Nokian Hakkapeliitta 8 best i test, etterfulgt av Goodyear Ultra Grip Ice.

 

 • Za Rulem (Russland): Best i test av de 8 vinterdekkene ble Nokian Hakkapeliitta 8 etterfulgt av Continental ContiIceContact.

 

Vinterdekkktest, piggdekk 2012

 • Ifølge Klikk.no og dinside.no´s test er det tredelt førsteplass mellom Goodyear Ultra Grip Ice Arctic, Continental Conti Ice Contact og Nokian Hakkapeliitta 7 med 8,5 poeng til alle! I denne testen ble det testet 12 dekk.

 

 • Teknikens Värld / Motormännen: Best i test ble Continental ContiIceContact med 107 poeng. På andre plass finner vi Goodyear Ultragrip Ice Artic med 106 poeng.

 

 • Auto Motor & Sport: Testet 11 vinterdekk og Best i test ble Nokian Hakkapeliitta 7 og Continental ContiIceContact som begge fikk karakteren 5 av 5. Continental er bedre på våt vei og Nokian er bedre på tørr vei.

 

 • Aftonbladet / Test World: Nokian Hakkapeliitta 7 og Goodyear Ultragrip ICE fikk delt førsteplass som beste vinterdekk 2012 med 4 Plus och 7,6 poeng hver. Continental ContiIceContact tett oppunder med 7,5 poeng (4 Plus).

 

 • Vi Bilägare: Testvinner 2012 ble Nokian Hakkapeliitta 7 med karakteren 3,8. Continental ContiIceContact kun ett eneste poeng efter med karakteren 3,7.

 

Vinterdekkktest, piggdekk 2011

 • Aftonbladet: Best i test ble Continental Conti Ice Contact (8,1 av 10) etterfulgt av Nokian Hakkapeliitta 7 (7,6 av 10).

 

 • Vi Bilägare: Best i test ble Nokian Hakkapeliitta 7 med 53 poeng.

 

 • Teknikens Värld/ Expressen: Best i test ble Continental Conti Ice Contact med 110 poeng, tett etterfulgt av Michelin X-Ice North og Nokian Hakkapeliitta 7 på 109 respektive 108 poeng.

 

 • Motor (Norge): Best i test ble Continental Conti Ice Contact etterfulgt av Nokian Hakkapeliitta 7.

 

 • Tekniikan Maailma (Finland): Best i test ble Continental Conti Ice Contact etterfulgt av Nokian Hakkapeliitta 7.

 

 • Tuulilasi (Finland): Best i test ble Nokian Hakkapeliitta 7.

 

 • AutoReview (Ryssland): Best i test ble Nokian Hakkapeliitta 7.

 

 

 

 

dekkonline.com

 

 

3 enkle skritt for å få de beste piggdekkene til den laveste prisen

 

Stage 1Bestem deg for hvilket piggdekk du vil ha efter å ha lest dekktestene ovenfor. Kanskje du vil ha Best i test- vinneren Nokian Hakkapeliitta 8 eller kanskje du velger et helt annet vinterdekk?

 

Stage 2Finn riktig dekkdimensjon til din bil. Du kan enten se på de dekkene du har eller sjekke i bilens manual. Dimensjonen angis på følgende måte 195/65 R15.

NB. Byttdekk og DekkOnline har en bekvem løsning, hvor du skriver inn bilens kjennemerke og de deretter holder rede på hva som passer for din bil!

 

Stage 3Med kjennemerke eller dekkdimensjon har du det du trenger å vite for å kjøpe nye vinterdekk på internet. På DekkOnline og Byttdekk er det så smidig lagt opp at du får dine dekk fikset på et dekkverksted i nærheten av hvor du bor.

 

Dekkene du bestiller blir sendt direkte til en lokal forhandler i din nærhet. Du får opp en liste over dekkverksteder og velger hvem du vil bruke. Det verkstedet du velger tar seg av balansering, montering og bytter dekkene på din bil. Tid og dato booker du samtidig som du kjøper dekkene. Du kan også beholde dine gamle felger om du vil og slik spare enda mer penger.

 

Du trenger altså ikke montere eller transportere dine nye dekk. Du behøver kun kjøre til dekkverkstedet, levere bilen til avtalt tid og vente mens dekkene blir montert (ca 15-20 minutter).

 

Legg merke til at DekkOnline har gratis levering innen Norge! Godt å huske på når du sammenligner priser!

 

Hvilket av disse stedene som tilbyr den laveste prisen på dine nye dekk, beror på hvilken dimensjon og størrelse du trenger til bilen din. Sjekk gjerne med de forskjellige forhandlerne  for å spare så mye penger som mulig!

 

Når du har kjøpt nye vinterdekk er det viktig å huske at piggdekk har godt av å kjøres noen mil på barmark før vinteren kommer. Helt nye vinterdekk bør kjøres ekstra rolig de første 100 milene slik at piggene får «satt seg» skikkelig.

 

Tips: Meld deg på vår infomail som vi publiserer ca. en gang i måneden. Der får du vite hvilke nye tester som er tilgjengelig, også på vinterdekk. Fyll i din email under den røde pilen så tar vi hånd om «overvåkingen» for deg!

 

 

 Om Best i Test