N.B. På denne siden presenterer vi de beste piggdekkene for vinterbruk. Hvis du er på jakt etter piggfrie vinterdekk finnes det tester på piggfrie vinterdekk her!

 

 

Vinterdekk test 2014

 

Skal du skaffe nye vinterdekk til bilen din? Da har du kommet til riktig sted! Du vet at et godt kjøp begynner med å finne ut hvilke piggdekk som har vunnet avisenes og magasinenes tester, det er derfor du er på denne siden akkurat nå.

 

 

De beste vinterdekkene holder deg på veien i vinter!

Ikke spar på pengene når du kjøper vinterdekk! Det er en livsforsikring du kjøper. En livsforsikring som skal hjelpe deg når du behøver den mest!

 

Vi vet at det er vanskelig å finne det beste vinterdekket. Det er mengder av ulike merker og modeller og det er ikke godt nok å «sparke litt» på et dekk for å se hva det duger til i vinterkulden.

 

Sammenligningene på denne siden gir deg et veldig godt utgangspunkt til å velge nye vinterdekk. På denne måten drar du nytte av dekkproffenes kunnskaper og testresultat og kan derfor kjøpe rett piggdekk med en gang, uten å måtte lese alle bladene. Og ikke nok med det…

 

Slik gjør du ditt livs beste dekkhandel

Har du oppdaget hvor lett det er å kjøpe dekk på internett i dag? Lengst ned på denne siden avslører vi hvordan du, allerede om 8 minutter, kan ha gjort ditt livs beste dekkhandel. Delvis fordi du har kjøpt det beste vinterdekket, men også fordi du har fått den laveste prisen. Dessuten har du bestilt tid for dekkskifte i nærheten av bostedet ditt. Og alt dette uten å reise deg fra stolen eller løfte telefonrøret!

 

Du sparer både tid og penger med våre «3 enkle skritt»  men la oss ta det fra begynnelsen og først se på dekktestene for å finne ut hvilket som er det beste piggdekket akkurat nå.

 

Ikke la deg lure av at våre sammendrag er korte! Det ligger mange arbeidstimer bak konklusjonene, nøye gjennomlesing av de nyeste dekktestene i alle bilblader. I tillegg har vi snakket med dekkforhandlere for å høre om erfaringene til de som jobber med bildekk til daglig.

 

 

Pigg eller ikke på vinterdekk?

Med piggfrie vinterdekk er det vanskelig å få samme gode testresultater som med piggdekk. I hvert fall på blank is. Men utviklingen går raskt og de piggfrie nærmer seg piggdekkene.

 

Det er tillatt å bruke piggdekk i perioden 1 november (15 oktober i Nord-Norge) fremt til første mandag etter 2 påskedag (1 mai i Nord-Norge). Det gjelder bare vinterdekk med pigger! Piggfire vinterdekk kan brukes hele året (men anbefales ikke.)

 

Husk at mønsterdybden må være minimum 3 mm for at dekkene skal være godkjent.

 

Klikk her for å se våre tester på piggfrie vinterdekk!

 

 

Hvis du setter pris på livet ditt - kjøp de beste vinterdekkene!

Det finnes mange forskjellige forsikringer: Bilforsikringer, Hjemforsikringer, Livsforsikringer. En av de viktigste forsikringene er å forebygge at det i det hele tatt skjer noe  som skaper problemer.

 

Skikkelig gode vinterdekk er kanskje derfor en av de viktigste forsikringene du kjøper.  Kanskje er de beste dekkene til og med den beste livsforsikringen din fordi de kan redde livet til  både deg og familien din. Når noe går galt kan det ikke alltid erstattes med penger. Å betale noen kroner ekstra for et par gode vinterdekk er derfor en usedvanlig god investering.

 

Kjøp derfor ikke de billigste dekkene! Kjøp i stedet de beste dekkene billig! Det kan være din viktigste avgjørelse i år. Og det trenger faktisk ikke å bli så dyrt når du kjøper dekkene på internett.

 

 

ADVARSEL - Pass deg for disse piggdekkene

La oss først konstatere hvilke vinterdekk du ikke bør kjøpe om du er på jakt etter gode dekk. Nesten i alle tester advares det mot merker som Toyo, Roadstone, Sava, Matador og Nankang.  Hold deg med andre ord unna disse og bruk heller noen 100-lapper ekstra og få gode vinterdekk.

 

Hvis du er villig til å bruke 8 minutter på å kjøpe vinterdekk på internet, kan du spare mye penger! Takket være nettet har du gode forutsetninger til å få den laveste prisen på piggdekk, uansett hvor i Norge du bor.

 

Og du trenger verken bli møkkete eller så mye som ta på dekkene før de allerede sitter på bilen din. Med andre ord er det enklere enn å kjøre til et dekkverksted og bestille der!

 

 

Best i Test – Piggdekk 2014

Så – hvilke vinterdekk er da de beste? Jo de siste tre årene har kampen først og fremst stått mellom Continental Conti Ice Contact, Goodyear UltraGrip Ice Arctic og Nokian Hakkapeliitta når det gjelder piggdekk.

 

Disse tre bytter plass på tronen avhengig av hvem man spør og hvem som utfører testene. Alle tre er med andre ord skikkelig bra bildekk og prisen kan kanskje være det som avgjør valget for deg.

 

Best i test Vinterdekk - piggdekk

 

Testvinner i kategorien piggdekk - Nokian Hakkapeliitta 8

 

Se dagens aktuella pris

Førstevalget for høsten 2013 blir Nokian Hakkapeliitta 8 når det gjelder piggdekk, det er fordi det jevnt over får bra resultat. Ikke bare i den avsluttende oversikten i testene i avisene men også i deltestene (f.eks. is, snø, bar mark, støynivå, miljø osv) Dette dekket er forresten etterfølgeren til det tidligere anslåtte piggdekket Nokian Hakkapelliita 7, som vant de fleste testene under årene 2010-2012.

 

Nokian Hakkapelliita 8 er nyheten for 2013 og den slår alle konkurrenter i motorbladenes tester. Det som ekspertene nevner er framfor alt dekkets styrereaksjon og kjøregenskaper. De nevner også den gode bremse- og startevnen. Dessuten er dette piggdekket det som lager minst støy, det er jo veldig deilig både for fører og passasjerer på vinterveiene. Stillegående, drivstoffeffektiv og diskret i hverdagen, men du vet at du også har de beste vilkårene for å klare en snøstorm og speilglatte veier når du trenger det.

 

«Forskjellen på kvalitetsdekk er ofte små, men Nokian tar alt til et høyere nivå», skriver for eksempel NAF/Tekniikan Maailma og gir dekket høyeste karakter i alle is tester. Hakka 8 oppfyller også miljøkravene i piggdekkreglene som trådde i kraft i Norge den 1 juli 2013 og som begrenser antallet tillatte pigger til 50 stykker per meter rulleomkrets. Dette er fordi dekkets veislitasje effekt er 12 prosent under grenseverdien.

 

Ifølge flere dekkhandlere er Nokian Hakkapeliitta dessuten et dekk som bør holde lengre enn andre, avhengig av gummiblandingen. Dette er kanskje ikke noe testpanelet legger så stor vekt på, men vi forbrukere setter jo veldig stor pris på at det man kjøper holder så lenge som mulig. Les mer om denne testvinneren på Nokians hjemmeside.

 

Nedenfor kan du lese detaljene i de forskjellige dekktest som motorbladene har gjort de siste tre årene. Klikk på magasinets navn så kan du lese detaljene fra testene.

 

dekkonline.com

 

Vinterdekkktest, piggdekk 2013

 • I abcnyheter.no og NAFs test av 12 piggdekk 2013 vant Nokian Hakkapeliitta 8 med 8,6 poeng. Andreplass fikk Pirelli Ice Zero med 8,5 poeng og på en delt tredjeplass med 8,2 poeng kom Continental ContiIce Contact og Gislaved Nord Frost 100. (Også i Finske Testworld, svenske Aftonbladet og finske Tekniikan Maailma)

   

 • Vi Bilägare (Sverige): Beste piggdekk 2013 ble Nokian Hakkapeliitta 8 med karakteren 4,3, andreplass fikk Goodyear UltraGrip Ice Arctic med karakteren 4,1 og på tredjeplass som beste vinterdekk kom Continental ContiIceContact med karakteren 3,9.

   

 • Auto Motor & Sport (Norge/Sverige): Testet 9 piggdekk og best i test ble Nokian Hakkapeliitta 8 med 144 poeng. Sølvmedaljen gikk til Continental ContiIceContact med 143 poeng og bronsemedaljen gikk til Gislaved Nord*frost 100 med 139 poeng.

 

 • Teknikens Värld (Sverige): Bladet testet 21 vinterdekk og best i test på piggdekk 2013 ble Continental ContiIceContact (for tredje år på rad) med 114 poeng. Andreplassen ble tildelt Goodyear UltraGrip Ice Arctic med 109 poeng.

 

 • Tuulilasi (Finland): Av de 8 piggdekkene som ble testet ble Nokian Hakkapeliitta 8 best i test, etterfulgt av Goodyear Ultra Grip Ice.

 

 • Za Rulem (Russland): Best i test av de 8 vinterdekkene ble Nokian Hakkapeliitta 8 etterfulgt av Continental ContiIceContact.

 

Vinterdekkktest, piggdekk 2012

 • Ifølge Klikk.no og dinside.no´s test er det tredelt førsteplass mellom Goodyear Ultra Grip Ice Arctic, Continental Conti Ice Contact og Nokian Hakkapeliitta 7 med 8,5 poeng til alle! I denne testen ble det testet 12 dekk.

 

 • Teknikens Värld / Motormännen: Best i test ble Continental ContiIceContact med 107 poeng. På andre plass finner vi Goodyear Ultragrip Ice Artic med 106 poeng.

 

 • Auto Motor & Sport: Testet 11 vinterdekk og Best i test ble Nokian Hakkapeliitta 7 og Continental ContiIceContact som begge fikk karakteren 5 av 5. Continental er bedre på våt vei og Nokian er bedre på tørr vei.

 

 • Aftonbladet / Test World: Nokian Hakkapeliitta 7 og Goodyear Ultragrip ICE fikk delt førsteplass som beste vinterdekk 2012 med 4 Plus och 7,6 poeng hver. Continental ContiIceContact tett innpå med 7,5 poeng (4 Plus).

 

 • Vi Bilägare: Testvinner 2012 ble Nokian Hakkapeliitta 7 med karakteren 3,8. Continental ContiIceContact kun ett eneste poeng efter med karakteren 3,7.

 

Vinterdekkktest, piggdekk 2011

 • Aftonbladet: Best i test ble Continental Conti Ice Contact (8,1 av 10) etterfulgt av Nokian Hakkapeliitta 7 (7,6 av 10).

 

 • Vi Bilägare: Best i test ble Nokian Hakkapeliitta 7 med 53 poeng.

 

 • Teknikens Värld/ Expressen: Best i test ble Continental Conti Ice Contact med 110 poeng, tett etterfulgt av Michelin X-Ice North og Nokian Hakkapeliitta 7 på 109 respektive 108 poeng.

 

 • Motor (Norge): Best i test ble Continental Conti Ice Contact etterfulgt av Nokian Hakkapeliitta 7.

 

 • Tekniikan Maailma (Finland): Best i test ble Continental Conti Ice Contact etterfulgt av Nokian Hakkapeliitta 7.

 

 • Tuulilasi (Finland): Best i test ble Nokian Hakkapeliitta 7.

 

 • AutoReview (Ryssland): Best i test ble Nokian Hakkapeliitta 7.

 

 

3 enkle skritt for å få de beste piggdekkene til den laveste prisen

 

Stage 1Bestem deg for hvilket piggdekk du vil ha efter å ha lest dekktestene ovenfor. Kanskje du vil ha Best i test- vinneren Nokian Hakkapeliitta 8 eller kanskje du velger et helt annet vinterdekk? ( Om du vil kan du jo beholde de gamle felgene dine, så sparer du mer penger)

 

Stage 2Finn rett dekkdimensjon til bilen din. Du kan enten se på de dekkene du har eller sjekke i bilens manual. Dimensjonen angis på følgende måte 195/65 R15.

NB. Byttdekk og DekkOnline har en veldig grei løsning. Du skriver bare inn registreringsnummeret på bilen din så kommer alle tenkbare fakta opp, til og med dekkdimensjonen.

 

Stage 3Med kjennemerke eller dekkdimensjon har du det du trenger å vite for å kjøpe nye vinterdekk på internett. På DekkOnline og Byttdekk er det så greit at du får dekkene dine fikset på et dekkverksted i nærheten av der du bor.

 

Dekkene du bestiller blir sendt direkte til en lokal forhandler i din nærhet. Du får opp en liste over dekkverksted og velger hvem du vil bruke. Det verkstedet du velger tar seg av balansering, montering og bytter dekkene på din bil. Tid og dato bestiller du samtidig som du kjøper dekkene.

 

Du trenger altså ikke montere eller transportere dine nye dekk. Du behøver kun å kjøre til dekkverkstedet, levere bilen til avtalt tid og vente mens dekkene blir montert (ca 15-20 minutter).

 

Legg merke til at DekkOnline har gratis levering innen Norge! Lurt å huske på når du sammenligner priser!

 

Hvilket av disse stedene som tilbyr den laveste prisen på dine nye dekk, kommer helt ann på hvilken dimensjon og størrelse du trenger til bilen din. Sjekk gjerne med de forskjellige forhandlerne  for å spare så mye penger som mulig!

 

Når du har kjøpt nye vinterdekk er det viktig å huske at piggdekk har godt av å kjøres noen mil på barmark før vinteren kommer. Helt nye vinterdekk bør kjøres ekstra rolig de første 100 milene slik at piggene får «satt seg» skikkelig.

 

Glem ikke å sjekke sommerdekkene før de skal på! På denne siden ser du alt fra minste tillatte mønsterdybde til hvilket sommerdekk som er best i test akkurat nå!

 

Tips: Meld deg på vår infomail som vi publiserer ca. en gang i måneden. Der får du vite hvilke nye tester som er tilgjengelig, også på vinterdekk. Fyll i e-mailen din under den røde pilen så tar vi oss av «overvåkingen» for deg!

 

 

 


 • Søk på Best i Test Guiden

Om Best i Test