Her ser du hvilken tørketrommel som er best i test!

Den beste tørketrommelen 2017-2018

Om du skal kjøpe ny tørketrommel og vil vite hvilken som er best akkurat nå har du kommet helt rett! Vi har lest alle aktuelle tester og fått greie på ekspertenes testresultat. Men vi har også sjekket hva forbrukerne synes om tørketromlene sine etter innkjøpet.

 

Alt dette har vi oppsummert til deg på denne siden, så du raskt og enkelt kan ta rett avgjørelse og unngå kjedelige feilkjøp. Men la oss begynne fra begynnelsen med å kikke på noen saker som er viktige å kjenne til før du handler en ny tørketrommel.

 

Derfor skal du kjøpe en ny tørketrommel

Tørketrommel = En skranglete maskin som sliter på klærne, drar uhyggelig mye strøm og forvandler badet til en damp-bastue? Nei, vent nå! Det har skjedd en hel del de siste årene og idag er virkeligheten helt annerledes enn den var for bare 10-15 år siden! Les videre så forstår du snart hvorfor!

 

En tørketrommel er ekstra viktig for deg som trenger å tørke klesvasken din fort. Du har kanskje barn og derfor mye klesvask som fort samles i en stor haug. Kanskje du har dårlig med plass til å henge vasken. Eller kanskje du rett og slett bare vil få inn klesvasken i garderoben uten at du trenger å bekymre deg for om det blir regn eller ikke. Da er en tørketrommel helt rett for deg og her kommer vi til å avsløre hvilken tørketrommel som er best akkurat nå!

 

Vi stiller følgende krav på tørketrommelen:

 

  • Så stille som mulig – Alle tørketromler bråker. Ganske mye, dessuten. Men en del bråker mer enn andre og vi skal ha en av de mest stillegående!
  • Energigjerrig – En tørketrommel drar opp til 3 ganger så mye energi enn hva en vaskemaskin gjør. Derfor skal tørketrommelen vår være energimerket med A+ eller bedre. Om du kjøper en tørketrommel som er energigjerrig sparer du fort flere 100-lapper hvert år!
  • Ingen damp-bastue på badet, takk – Ved å kjøpe en moderne kondenstrommel med varmepumpe, blir opplevelsen en helt annen enn det du kanskje var vant til fra vaskerommet på 00-tallet. Mer om dette snart!
  • Testvinner og foredratt av forbrukerne – Selvfølgelig skal du ha den beste tørketrommelen når det gjelder både funksjon og kvalitet. Vi har lest alle aktuelle tester og sjekket hva forbrukerne som allerede har kjøpt en tørketrommel, syns om maskinen sin.
  • Så lav pris som mulig – Hvorfor betale mer om det allikevel ikke blir et bedre produkt? Vi skal ha en bra pris og enkel hjemmetransport. En tørketrommel veier rundt 50 kg og er derfor veldig tung å frakte hjem selv!

 

På klærne dine står det anvisninger om de tåler å bli tromlet eller ikke.

 

Disse produsentene gjør de beste tørketromlene

Akkurat som på siden med tester av vaskemaskiner er det samme produsent som utmerker seg. Det er jo kanskje ikke så rart med tanke på at teknikken med vasking og tørking er ganske lik på mange måter.

 

De merkene som ofte får positive anmeldelser er: Miele, Siemens og Bosch.

 

De produsentene som ikke er like heldige med sine tørketromler ifølge testpaneler og forbrukere er bl.a. Cylinda, Elektrolux, Whirlpool og Asko. Disse merkene kan nok være bra å unngå om du vil kjøpe den beste tørketrommelen og vite at du får bra support og service, om du skulle trenge dette i fremtiden.

 

Kondenstørketrommel, avtrekkstørketrommel, varmepumpetrommel – hva skal du velge?

Idag er det flere ulike teknikker for tørketromler og vi ser nærmere på de vanligste:

 

  1. Avtrekkstørketrommel – Har du en ventilasjonskanal (=hull i veggen) hvor du kan lede ut den fuktige luften? Dette er ikke så vanlig foruten på større vaskerom og i småhus. Denne typen av tørketrommel er den minst energieffektive på grunn av at den tar varmen fra huset, suger inn den i tørketrommelen og blåser ut den utom-hus. Mye fukt forsvinner på denne måten, som er bra, men samtidig forsvinner veldig mye varme fra huset også og det er jo ikke så bra. I leiligheter er det dessuten oftest forbudt å koble tørketrommelen til eksisterende ut-sug på badet eller på toaletten, pga. at det påvirker hele ventilasjonssystemet.
  2. Kondenstørketrommel – I en kondenstørketrommel, som er den vanligste typen av tromler idag, forvandles den fuktige luften i tørketrommelen til vann som samles opp i en beholder eller ledes direkte til avløpet via en slange. Den krever ingen spesiell ventilasjonskanal og kan derfor installeres i de fleste miljø, til og med i leiligheter. Ulempen med denne er at den trenger kald luft for å utføre arbeidet sitt og jo varmere det er i rommet (og varmt blir det jo fort etter at tørketrommelen har jobbet en stund) desto dårligere tørker den klesvasken din.
  3. Varmepumpetørketrommel – Tørketrommel med varmepumpeteknologi er den seneste og derfor også den dyreste teknikken. Denne tromleren avfukter luften på en smartere måte med en kompressor som siden resirkulerer varmen. Dette gjør at energiforbruket blir betydelig lavere enn hos en vanlig kondenstørketrommel!

 

En stor fordel med tørketrommel er dessuten at den redder hjemmet ditt fra fukt som motsvarer ca. 400 liter vann per år, om man sammenligner med å tørke klesvasken på et stativ.  Disse 100-talls liter vann kan lage store skader i huset når det gjelder mugg og fukt.

 

For å oppfylle våre krav (dvs. en stille og energigjerrig tørketrommel som ikke slipper ut damp) kommer vi derfor til å fokusere på å finne den beste tørketrommel med varmepumpeteknologi.

 

 

Tørketrommel – Best i Test 2017-2018

Etter at vi har fått ta del av tester og framfor alt forbrukernes opplevelser av sine tørketromler, blir valget ganske enkelt. Det hele handler om en maskin fra en av de produsentene som er kjent for å produsere bra tørketromler; Bosch. Og modellen er WTW875M8SN.

 

 

Best i test tørketrommel – Bosch WTW875M8SN

(Klikk på tørketrommelen for mer informasjon på Boschs hjemmeside)

 

Se dagens aktuella pris

 

Bosch WTW875M8SN rommer 8 kg og er sensorstyrt, det betyr at den stopper når klesvasken er så tørr som du ønsker. Med andre ord så sløser du ikke bort unødvendig mye strøm, som om du f.eks. har en vaskemaskin som har en sentrifuge med et høyt antall o/m.

 

Energiklassen er A++ som er veldig bra! Det årlige energiforbruket er 233 kWh basert på 160 omganger med vask som skal tørkes. Lydnivået ligger på 64 dB som er blant de mest stillegående tørketromlene som selges idag.

 

Den har også selvrensende kondensator, som er veldig smart. Denne spoles rent flere ganger i løpet av en tørkeomgang og hindrer at lo setter seg fast i den. Om kondensatoren ikke rengjøres, som er en risiko om man skal gjøre det selv, øker tørketiden og energiforbruket betydelig.

 

Som alltid så er det selvfølgelig også negative saker med produkter og disse vil vi gjerne vite før vi handler så vi kan veie inn dette når vi bestemmer oss. Når det gjelder Bosch WTW875M8SN så er det dog ikke mye som er negativt. Det vi kan se er at noen opplever at klesvasken ikke blir riktig så tørr som de ønsker og at det ikke går an å koble en slange direkte til avløpet for å gjøre seg av med kondensvannet.

 

Grunnen til dette er at trommelen trenger vann under tørkingen for å gjøre rent kondensatoren. En fordel med dette er at du får perfekt vann til dampstrykejernet eller til å vanne blomstene med.

 

Hvor kjøper jeg denne tørketrommelen billigst?

Veil pris for denne tørketrommelen er 11 199 kroner som du kan se her på Bosch hjemmeside men om du kjøper den på Internett, kan du finne samme mye billigere. I noen nettbutikker er frakten av din nye tørketrommel gratis, som er helt topp med tanke på at den veier 56 kg!

 

Hos Skousen får du testvinneren for bare 8199 kr om du klikker her. Frakt fra 0 kr kommer i tillegg. (Skousen tilbyr fri frakt i hele Norge foruten Jan Mayen eller Svalbard.)

 

Tretti selger denne tørketrommelen for bare 8199 kr akkurat nå, frakten er inkludert i prisen. 

 

Hos WhiteAway får du denne tørketrommelen for bare 8199 kroner når du klikker her. (Gratis frakt gjelder i hele Norge foruten Jan Mayen eller Svalbard.) 

Vil du ha hjelp med installasjon av tørketrommelen eller retur av din gamle tørketrommel, kan du enkelt bestille dette for noen hundrelapper i kassen. Klikk her for å komme direkte til rett tørketrommel.

 

Til deg som fortsatt er i tvil

Bosch tilbyr deg som kunde å teste tørketrommelen hjemme hos deg i opp til 100 dager – uten risiko. Er du ikke fornøyd etter tre måneder får du pengene tilbake. Så enkelt er det! Les om Bosch 100% garanti her!

 

 

 

30% rabattkode hos Tretti og WhiteAway

TIPS! Akkurat nå er det tilbud hos flere hvitevareforhandlere som tilbyr 30 % rabatt med rabattkoder. Har du planer om å kjøpe nye hvitevarer kan det derfor være lurt å kikke gjennom tilbudene deres først og se om det er noe som passer deg.

Disse tilbudene er aktuelle idag:

 

 

Husk å skrive inn rabattkoden i kassen før du betaler og lykke til med innkjøpene dine!

 

 

Hva syns forbrukerne om denne tørketrommelen?

Som vi alltid gjør her på Best i Test så tar vi jo del av hva forbrukerne syns om produktet sitt. Det er jo de som har størst og lengst erfaring av det hverdagslige bruket av tørketrommelen.

 

Når det gjelder Bosch WTW875M8SN er forbrukerne veldig fornøyde. Den gjennomsnittlige poengsummen blir hele 4,7 av 5,0 når over 450 forbrukere har sagt sitt (januar 2018)!

 

Det forbrukerne liker er at den er energigjerrig og ikke varmer opp vaskerommet. Det underletter at kondensatoren rengjøres automatisk og hele tørketrommelen er lett å gjøre ren. Den er dessuten stillegående og det er enkelt å stille inn programmene. 

 

”Jeg kjøpte denne for 3 uker siden, og er meget godt fornøyd med tørketrommelen. Det var lett å komme i gang med å bruke den, det er et godt utvalg i programmer, og den tørker klærne godt. Et stort pluss også at den er stillegående!”
Dette skriver f.eks. en glad mann i sin vurdering av denne tørketrommelen.
Les flere anmeldelser her fra forbrukere som allerede har kjøpt denne tørketrommelen.

 

 

Hvilke tester har vi gransket?

Det er ikke så mange ulike kilder vi kan benytte oss av når det gjelder tørketromler. Mange tester er dessuten gamle men de som fortsatt er relevante er:

 

Råd & Rön, september 2017: har nå testet 73 tørketromlere og det er trangt på toppen da det finnes mange bra tørketromlere å kjøpe. Om vi ser på de som selges idag, er det Miele TWE 620 WP Eco, Samsung DV90K6000CW og Siemens WT47W568DN som topper listen med 68 poeng hver. Men med bare 1 poeng mindre kommer også Bosch WTW84362SN, LG RC8055AP2F og Miele TWF 620 WP Eco som får 67 poeng.

Lengst ned på listen finner vi de tørketromlene som magasinet mener er dårligst og som du helst skal unngå å kjøpe om du vil ha en bra tørketrommel.
Der finner vi blant annet maskiner fra Cylinda, Candy, Indesit og Bauknecht.

 

 

Råd & Rön, september 2016:Ifølge tradisjonen presenterer Råd & Rön testene sine av tørketromlere hver høst. I år er det hele 70 tørketromlere som er med på lista og vinneren heter Siemens WT47W458DN som får 69 poeng. På andereplass finner vi Siemens WT47W568DN med 68 poeng og tredjeplassen går til Bosch WTW84362SN med 67 poeng. Disse modellene har dog noen år på nakken og er på vei ut av sortimentet, men produsenten har selvfølgelig nye på gang, som kan være interessant å kikke nærmere på.

De dårligste tørketromlene produserer, ifølge magasinet, Cylinda, Candy, Whirlpool og Asko. Disse merkene ska du altså unngå om du vil ha en bra tørketrommel til hjemmet dit.

 

Tænk, september 2015 – Danske Tænk testet tørketromlere høsten 2015. Førsteplassen ble todelt og gikk til Bosch WTW875M8SN og Siemens WT47W568DN med 68 poeng hver. Andreplassen gikk også til Bosch og Siemens, så hakk i hæl med 67 poeng kom Bosch 84362SN og Siemens WT44W362DN

 

Råd & Røn, august 2015 / KlikkABC Nyheter – Ifølge tradisjonen oppdaterte Råd & Røn listen sin med tørketrommeltest under høsten. Av de 71 tørketromlene på listen som selges i dag finner vi Miele T8164WP øverst med 70 poeng, etterfulgt av Siemens WT47W568DN med 68 poeng. Begge disse koster dog mellom 8 500 – 11 000 kroner. Men med 67 poeng, altså bare 1 poeng mindre, finner vi Bosch WTW84362SN som er den mest prisgunstige tørketrommelen akkurat nå.

 

Råd & Røn, august 2014 (også danske Tænk) – Råd & Røn har nå testet 43 tørketromler. Miele topper listen (70 poeng hver) med tre ulike tromlere; T7950 WP EcoComfort, T 8164 og T 8861 WP Edition 111. Prisene ligger mellom 10 000 og 12 000, som føles ganske dyrt.

Bosch tar både sølv og bronseplassen. Sølvplassen med 68 poeng går til WTY88850SN. Bronseplassen med 67 poeng går til Bosch WTW84362SN som også er vår testvinner.

 

 

Bonustips og myter om tørketromling

 

* Husk å rengjøre lo-filteret ofte. Visse ting som f.eks. håndkle og lurvete tepper avgir mye lo og tetter fort igjen filteret som fører til at energiforbruket øker.

 

* Det finnes en myte om at tørketromlere sliter mye på klærne dine. Dette er ikke sant ettersom den største slitasjen skjer når vi bruker klærne.
Men, hvordan kommer det seg da at det er så mye lo i tørketrommelen etter hver tørkeomgang? Dette må jo være fra klærne?

Ja, det er helt sant! Men når du heng-tørker vasken, så sitter fibrene igjen i klærne og triller av når du bruker de istedet. Man kan si det sånn at tørketrommelen gjør så at dine tekstiler «støver av seg» direkte istedet for litt da og da. Det er derfor duker, håndklær, laken osv støver mindre om de har vært i tørketrommelen. Så var det med det! 🙂

 

* For å holde energiforbruket nede kan det være bra å investere i en vaskemaskin som har en sentrifuge med mange o/m (omdreininger per minutt) Les mer om den beste vaskemaskinen her

 

* En annen energi-tyv er gamle kjøleskap! Ta gjerne en titt på hvilket kjøleskap som toppet best i test, så kan du få ned strømregningen din enda mer!

 

* Klærne må jo gjerne strykes etter en runde i tørketrommelen, så da vil du kanskje vite  hvilket strykejern som er best i test akkurat nå?  

 

* Du som går med i Facebook-gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har SALG på tørketrommelen her ovenfor! På den måten kan du gjøre en god handel = den beste tørketrommelen til best pris! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg heretter!


  • Søk på Best i Test Guiden

Om Best i Test Guiden