Leter du etter tester på støvsugere? På denne siden kan du se hvilken støvsuger som er kåret til Best i test i år!

 

Støvsuger test 2017

Vil du vite hvilken støvsuger som er kåret til Best i test den siste tiden? Det har vi funnet ut for deg! Vi har lest alle aktuelle tester og sammenstilt resultatet på denne siden. Alt for at du skal slippe dårlige kjøp og problem i framtiden. Og med en bra støvsuger øker sjansen at rengjøringen hjemme går fortere og lettere!

 

Hvilke eksperttester har vi tatt del av?

Det kommer stadig fram nye tester av støvsugere i flere aviser/magasin og de som står for de fleste støvsugertestene er svenske Råd & Rön. Her har du de aktuelle og relevante eksperttestene som du får ta del av før du bestemmer deg:

 

Sommeren 2011 gjorde Råd & Rön støvsugertester. Da ble Electrolux ZUSG3901 kåret til Best i test med 78 poeng, etterfulgt av ZUS3932 og ZUS3922. Alle plassene på pallen gikk altså til – akkurat – Electrolux!

 

Under sommeren 2012 var det på tide med en ny test hos Råd & Rön. Det har ikke hendt så mye siden testen ble gjort året før, men vi kikker allikevel på pallen: Electrolux ZUSG3901 og Electrolux ZUS3932 ble Best i test og fikk 78 poeng hver. Deretter finner vi Electrolux ZUS3922 og Electrolux ZG8800 som fikk 77 poeng hver. Electrolux er fortsatt sin egen største konkurrent, ifølge Råd & Rön.

 

November 2012 oppdaterte Forbrukerrådet sin test av støvsugere , og resultatet de kom fram til, som kanskje ikke er så overraskende, er at Electrolux scorer høyest med 79 poeng hver til modellene Z8820P, Zus3932 og ZUSG3901.

På nest sisteplass finner vi Nilfisk, og sist kommer Dyson.

 

Sommeren 2013 kom Råd og Rön med en komplettering av de tidligere testene. Det er ingenting som har endret seg på toppen siden 2012; Electrolux gjør fortsatt de beste støvsugerne ifølge magasinet!

 

Men – man skal være bevisst på at det bare er 5 poeng som skiller mellom de 20 (!) øverste støvsugerne på listen. Dermed kan vi konstatere att også Miele, Philips og Bosch gjør skikkelig bra støvsugere 2013.

 

Det kan også være interessant å se lengst ned på listen blant de 87 testede støvsugerne hos Råd & Rön. Der finner vi merker som Rowenta, Hoover, Dyson og Samsung. Så om du vil ha det som har vunnet Best i test så bør du absolutt unngå disse merkene.

 

Ica Kuriren testet også støvsugere i januar 2013 og Best i test ble Miele S6230 med full pott. Bosch BSGL52237 fikk også 5 av 5 poeng og begge disse støvsugerne tilhører den øvre prisklassen med en prislapp på over 2 500 kr. På jumboplass som dårligst støvsuger havner bl.a. Coline, Hoover og Dirt Devil.

 

I Råd & Röns oppdaterte liste fra sommeren 2014 med 48 støvsugere, ble Electrolux UOORIGINWR UltraOne best i test med 78 poeng. På andreplass av de støvsugerne som er aktuelle i dag, finner vi Electrolux UMORIGIN UltraOne Mini og Miele S8330 som fikk 76 poeng hver.

 

Aftonbladet testet under høsten 2014, seks støvsugere som følger de nye energikravene. Best i test ble Miele Compact C2 EcoLine som fikk 4 PLUSS. På andreplass kom Electrolux UltraSilencer ZUSORIGINR som også fikk karakteren 4 av 5 PLUSS.

 

Tænk oppdaterte listen med 56 støvsugere i august 2014 og resultatet ble en tredelt førsteplass. Med 76 poeng hver kom Electrolux ZG8800 UltraOneGreen(forgjengeren til UltraSilencer ZUGREEN), Siemens VSQ4GP1268 og Bosch BSG8PRO1 best ut. 

 

GP / Testfakta: (SLG laboratorium, Tyskland) undersøkte syv energigjerrige støvsugere (max 1600 watt) våren 2015 og kom frem til at den beste støvsugeren 2015 heter Electrolux ZUOGREEN. Den ble kåret til vinner fordi den har bra støvoppsamlingskapasitet og lager veldig lite støy. Electrolux ZUOGREEN får også høyeste karakter fra testpanelet for brukervennligheten sin.  

 

Råd & Røn har 36 støvsugere i sammenstillingen sin fra sommeren 2015. Best i test med 73 poeng ble testens dyreste støvsuger Electrolux UltraOne ZUOQUATTRO som har en prislapp på rundt 5 000 kroner.

Sølvplassen går til Philips sin modell FC8721 (selges også som FC8722 og FC8723). Denne støvsugeren fikk 71 poeng og er atskillig rimeligere.

 

Det svenske TV-programmet PLUS testet de storselgende merkene Nilfisk, Electrolux, Philips og Miele høsten 2015 for å se hvilken produsent som gjør den beste støvsugeren akkurat nå. Undersøkelsen ble delt inn i tre del-tester og vinneren i samtlige tester ble Electrolux UltraSilencer Zusgreen som selvfølgelig da fikk tittelen Best i test.

 

Expressen / Testfakta testet 7 støvsugere i februar 2016 og utnevnte Electrolux UltraOne ZUOGREEN+ til den beste støvsugeren 2016. Omtalen ble ”Veldig bra støvfjerning og lavt lydnivå” og poengsummen 4,2 av 5,0. Poengene i denne testen ble dog gjennomsnittlig høye og Bosch og Siemens kom på en delt andreplass med 4,1 poeng hver.

 

Råd & Røn har hele 92 støvsugere i testsammenstillingen sin fra desember 2016. Øverst på listen med 74 poeng står Miele Complete C3 Excellence EcoLine. Men toppstriden er hard og med bare 1 poeng mindre finner vi både Electrolux UltraOne ZUOQUATTREI og Miele Compact C2 Excellence EcoLine.

I og med at dette er en heldekkende undersøkelse er det også interessant å se på bunnen av listen. Der finner vi støvsugere fra blant annet Clatronic, Dirt Devil, Severin og Andersson. Dette er altså de dårligste støvsugerne, ifølge magasinet, og produsenter som du helst skal unngå om du vil kjøpe en bra støvsuger. 

 

 

Best i test vinner – Støvsuger

Høsten 2015 kom Electrolux SilentPerformer SP1GREEN. Denne støvsugeren har blitt innledet av tidligere modeller som også er høyt verdsatt av både forbrukere og eksperter.

 

 

Verdsatt av både eksperter og forbrukere – Electrolux SilentPerformer SP1GREEN

 

Se dagens aktuella pris

 

I Råd & Röns test av hela 92 støvsugere kom denne på en delt tredjeplats med 71 poeng. Det er bara 3 poeng under den atskillig dyrere testvinneren fra Miele. I og med at den er veldig prisgunstig fikk den utnevnelsen ”Bra kjøp” av Råd & Rön.

 

Forbrukere som allerede har kjøpt denne støvsugeren er også veldig fornøyde med kjøpet sitt. Gjennomsnittspoenget er 4,1 av 5 poeng og forbrukerne skriver blant annet; ”Lett, stille og smidig. Bra sugeevne. Lang ledning som gjør at man kan nå rundt i hele huset.”, ”Til tross for at den har den beste energiklassen er den skikkelig kraftig. På maxeffekt så suger den virkelig fast i teppet.”, ” Den føles veldig bra og med god kvalitet og ikke som de tidligere jeg har hatt. Jeg er fornøyd med kjøpet mitt”, ”Jeg ville kjøpe en prisgunstig og stillegpende støvsuger. Denne tilsvarer alle kravene og ønskemålene mine.”

 

Lydnivået er bare 72 dB. Den veier 6,3 kg och er derfor lett å jobbe med når du gjør rent. Den har också en miljøprofil, som blant annet betyr at 65 prosent av støvsugeren består av gjenbruksplast.

 

Selvfølgelig har den et HEPA12-filter, som alle moderne støvsugere, og dette fanger opp 99,99 % av støvet i rommet. Det er gode nyheter for alle allergikere.

 

Er det noen ulemper da? Disse vil vi jo gjerne vite om før vi handler så vi kan veie inn dette når vi skal bestemme oss. Ja – det som en del forbrukere tar opp er at det medfølgende børstemunnstykket har for stiv børste og at støvsugermunnstykket lett suger seg fast i underlaget. En del sier at støvsugeren bråker mer enn de forventet seg, men ellers er de veldig positive.

 

Les mer om støvsugeren på Electrolux hjemmeside.

 

Her kjøper du testvinneren til best pris

 

TILBUD! White Away selger denne testvinneren for bare 1310 kr inkludert frakt. 

 

Hos Tretti kjøper du denne støvsugeren for 1319 kr. Frakten er gratis!

 

Hos Skousen koster den 1319 kr når du klikker her. Fri frakt.

 

Tidligere kvalitetsproblem hos Electrolux

Vi hører alltid på hva forbrukerne synes om produktene sine her på Best i test Guiden. Det er de som har de beste opplevelsene når det gjelder den lansiktige bruken og deres meninger er derfor veldig viktige å få med.

 

Mellom 2011 – 2014 kunne vi på så den måten konstatere at testvinnere fra Electrolux var bra, men ikke spesiellt lenge. Det var flere forbrukere som opplevde problem etter en tid. Det handlet oftest om plastdetaljer  som sprakk eller gikk istykker, f.eks. gulvmunnstykket eller håndtaket. Mange forbrukere fortalte at de har fått disse delene byttet ut – iblant flere ganger. Selvfølgelig går dette på garantien og du kan også hevde din reklamasjonsrett, men det er allikevel en grunn til irritasjon og ekstra jobb.

 

Det virker som det er endel feil på konstruksjonen på flere av støvsugerne fra Electrolux, der modellene Z8820 og ZUS3922 utmerker seg ekstra negativt. Mange PCB har gått istykker på disse støvsugerne. Testvinnere ifølge ekspertene, men de skal jo holde mer enn 2 år og dette virker dessverre ikke disse tidligere modellene fra Electrolux leve opp til.

 

 

Fremtidens støvsuger

Høsten 2014 kom det nye regler fra EU om bl.a. motoreffekten på støvsugere. Første grensen er 1600 watt og 2017 skjerper de kravene til maks 900 watt. Det er jo nemlig så at høy motoreffekt ikke nødvendigvis betyr at det er bra sug effekt.

 

Etter du har støvsugd og vasket klart så er det deilig å sette seg i godstolen med en kopp kaffe! Vi vet selvfølgelig hvilken kaffetrakter som har vunnet best i test. På siden med tester på oppvaskmaskiner kan du se hvilken maskin som er Best i test akkurat nå. Vi har også tester på vaskemaskiner.

 

Tips! Du som melder deg på Facebookgruppa vår, får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på denne støvsugeren som er kåret til Best i test! På den måten kan du gjøre et riktig kupp = den beste støvsugeren til den laveste prisen. Klikk på Liker-knappen så har vi øynene oppe for deg i fremtiden!


  • Søk på Best i Test Guiden

Om Best i Test Guiden