Leter du etter tester på støvsugere? På denne siden kan du se hvilken støvsuger som er kåret til Best i test i år!

 

Støvsuger test 2017-2018

Vil du vite hvilken støvsuger som er kåret til Best i test den siste tiden? Det har vi funnet ut for deg! Vi har lest alle aktuelle tester og sammenstilt resultatet på denne siden. Alt for at du skal slippe dårlige kjøp og problem i framtiden. Og med en bra støvsuger øker sjansen at rengjøringen hjemme går fortere og lettere!

 

Hvilke eksperttester har vi tatt del av?

Det kommer stadig fram nye tester av støvsugere i flere aviser/magasin og de som står for de fleste støvsugertestene er svenske Råd & Rön. Her har du de aktuelle og relevante eksperttestene som du får ta del av før du bestemmer deg:

 

 

I Råd & Röns oppdaterte liste fra sommeren 2014 med 48 støvsugere, ble Electrolux UOORIGINWR UltraOne best i test med 78 poeng. På andreplass av de støvsugerne som er aktuelle i dag, finner vi Electrolux UMORIGIN UltraOne Mini og Miele S8330 som fikk 76 poeng hver.

 

Aftonbladet testet under høsten 2014, seks støvsugere som følger de nye energikravene. Best i test ble Miele Compact C2 EcoLine som fikk 4 PLUSS. På andreplass kom Electrolux UltraSilencer ZUSORIGINR som også fikk karakteren 4 av 5 PLUSS.

 

Tænk oppdaterte listen med 56 støvsugere i august 2014 og resultatet ble en tredelt førsteplass. Med 76 poeng hver kom Electrolux ZG8800 UltraOneGreen(forgjengeren til UltraSilencer ZUGREEN), Siemens VSQ4GP1268 og Bosch BSG8PRO1 best ut. 

 

GP / Testfakta: (SLG laboratorium, Tyskland) undersøkte syv energigjerrige støvsugere (max 1600 watt) våren 2015 og kom frem til at den beste støvsugeren 2015 heter Electrolux ZUOGREEN. Den ble kåret til vinner fordi den har bra støvoppsamlingskapasitet og lager veldig lite støy. Electrolux ZUOGREEN får også høyeste karakter fra testpanelet for brukervennligheten sin.  

 

Råd & Røn har 36 støvsugere i sammenstillingen sin fra sommeren 2015. Best i test med 73 poeng ble testens dyreste støvsuger Electrolux UltraOne ZUOQUATTRO som har en prislapp på rundt 5 000 kroner.

Sølvplassen går til Philips sin modell FC8721 (selges også som FC8722 og FC8723). Denne støvsugeren fikk 71 poeng og er atskillig rimeligere.

 

Det svenske TV-programmet PLUS testet de storselgende merkene Nilfisk, Electrolux, Philips og Miele høsten 2015 for å se hvilken produsent som gjør den beste støvsugeren akkurat nå. Undersøkelsen ble delt inn i tre del-tester og vinneren i samtlige tester ble Electrolux UltraSilencer Zusgreen som selvfølgelig da fikk tittelen Best i test.

 

Klikk testet 7 støvsugere i prisklassen fra 1800 kr til 2800 kr i desember 2015 og kåret Electrolux ZUSGREEN+ til best i test med terningkast 5. De skriver at den ”er veldig brukervennlig, bra støvopptak og testens desidert mest stillegående støvsuger”.
Nilfisk Elite 107410982 fikk også terningkast 5 og lovordene ”denne støvsugeren hører med helt i toppsjiktet i denne testen. Bra støvopptak på tepper og harde gulv”.

 

Expressen / Testfakta testet 7 støvsugere i februar 2016 og utnevnte Electrolux UltraOne ZUOGREEN+ til den beste støvsugeren 2016. Omtalen ble ”Veldig bra støvfjerning og lavt lydnivå” og poengsummen 4,2 av 5,0. Poengene i denne testen ble dog gjennomsnittlig høye og Bosch og Siemens kom på en delt andreplass med 4,1 poeng hver.

 

Råd & Røn har hele 92 støvsugere i testsammenstillingen sin fra desember 2016. Øverst på listen med 74 poeng står Miele Complete C3 Excellence EcoLine. Men toppstriden er hard og med bare 1 poeng mindre finner vi både Electrolux UltraOne ZUOQUATTREI og Miele Compact C2 Excellence EcoLine.

I og med at dette er en heldekkende undersøkelse er det også interessant å se på bunnen av listen. Der finner vi støvsugere fra blant annet Clatronic, Dirt Devil, Severin og Andersson. Dette er altså de dårligste støvsugerne, ifølge magasinet, og produsenter som du helst skal unngå om du vil kjøpe en bra støvsuger. 

 

Svenske Energimyndigheten testet støvsugere i mai 2017 og fokuset lå på å måle energiforbruket, sugeevnen og støy. Grunnen til testen var at alle nye støvsugere skal ha en effekt på under 900 watt fra 1 september 2017.

Alle de 10 støvsugerne var gjennomsnittlig bra og største forskjellen var støynivået som lå mellom 59-83 db. Best støvopptagelse hadde Bosch BGL 8PET1 tett etterfulgt av Electrolux ZUOGREEN+.

 

Råd & Rön testet 59 nye støvsugere i januar 2018 ifølge de nye energikravene. Magasinet konstaterer at til tross for at støvsugernes makseffekt er kvelt, er de like bra på å støvsuge som tidligere. Og det blir trangt på prispallen, når hele fem støvsugere får dele på førsteplassen med 71 poeng hver. Vinnerne er : Philips FC8721, FC8722, FC8723 og to støvsugere fra Electrolux ESP72DB og EUS8GREEN.

Lengst ned på siden finner vi støvsugere fra blant annet Severin, Champion, Biltema og Dyson. Disse produsentene skal du altså unngå, om du vil ha en bra støvsuger 2018 ifølge magasinet.

 

 

 

 

Her er den beste støvsugeren 2017-2018

Den støvsugeren som anbefales akkurat nå i flere eksperttester og som dessuten er høyt verdsatt av forbrukere, er en støvsuger fra Philips. Og modellen heter Performer Expert FC8721.

 

 

Verdsatt av både eksperter og forbrukere – Philips FC8721

(Klikk på støvsugeren for mer informasjon på Philips hjemmeside)

 

Se dagens aktuella pris

 

 

 

Philips Performer Expert FC8721 har en motoreffekt på bare 650 watt, som betyr at den klarer de strenge kravene på støvsugere som begynte å gjelde den 1 september 2017. Dette gjør at den dessuten havner i energiklasse A. Den er også toppklasset som A for rengjøringsytelse på harde gulv. 

 

Den har 11 meters rekkevidde. Det betyr at du kan støvsuge store yter uten å måtte bytte kontakt. Den veier bare 5 kg og er derfor veldig lett å jobbe med. Lydnivået ligger på 78 dB

 

Philips FC8721 har et HEPA13-filter som tar bort 99,95% av allergener fra katt-og hundehår, støvmidd og pollen. Det gjør at den har beste mulige karakter (A) i partikkelutslipp. Dessuten er den sertifisert som allergivennlig av ECARF (European Centre for Allergy Research Foundation). Det er gode nyheter for alle allergikere!

 

 

Dette sier eksperter og forbrukere

Våren 2017 blev den kåret til best i test av Danske Tænk. Den fikk toppkarakter blant annet for den store støvsugerposen og den enkle reguleringen av sugeeffekten.

 

Råd & Röns test av hele 92 støvsugere i 2016 kom Philips FC8721 på en delt tredjeplass med 71 poeng. Det er bare 3 poeng under den atskillig dyrere testvinneren fra Miele. I og med at den er veldig rimelig fikk den utnevnelsen Bra Kjøp av Råd & Røn.

 

I Klikks test kom Philips Performer Expert FC8723 på en delt andreplass med terningkast 4. Anmeldelsen lyder; ” En jevnt over bra støvsuger. Ganske bra støvopptak på tepper, meget bra på harde gulv. Denne støvsugeren har også testens beste munnstykke. Det sklir lett og sitter godt mot alle underlag”

 

Forbrukere som allerede har kjøpt denne støvsugeren er også veldig fornøyde. Gjennomsnittspoengene fra over 50 forbrukere er hele 4,7 av 5 poeng og de skriver blant annet; ”En sterk støvsuger for en familie med støvallergikere. Støvsuger virkelig rent. Dessuten er den lett å bære (har to etasjer).”, ”Dette er den beste støvsugeren jeg har hatt, helt utrolig. Perfekt med mange ulike munnstykker som følger med.”, ”Mye for pengene. Bra og stillegående med ekstra tilbehør. Veldig fornøyd!.”, ”Slangen og munnstykkene virker som de er av god kvalitet”, ”Den suger bra, har lang ledning, er relativt stillegående og den velter ikke i tid og utide som min gamle gjorde.”, ”Jeg kan virkelig anbefale denne støvsugeren. Du kommer ikke til å angre.”

 

Er det noen ulemper da? Disse vil vi jo gjerne kjenne til før vi handler så vi kan ta med dem når vi bestemmer oss. Ja, det som en del forbrukere nevner er at de synes at den bråker litt form mye og noen mener at munnstykket er litt høyt og tungt, men ellers så er de veldig positive.

 

 

Her kjøper du testvinneren til best pris

 

Du får denne støvsugeren hos NetOnNet for bare 1590 kr inkludert frakten hjem til deg. 

 

White Away selger denne testvinneren for 1590 kr inkludert frakt. 

 

Hos Tretti kjøper du denne støvsugeren for 1590 kr. Frakten er gratis!

 

Hos Skousen koster den 1590 kr når du klikker her. Fri frakt.

 

CDON selger også denne testvinneren, og her betaler du 1999 kr. Frakt på 39 kr kommer i tillegg.

 

Tidligere kvalitetsproblem hos Electrolux

Vi hører alltid på hva forbrukerne synes om produktene sine her på Best i test Guiden. Det er de som har de beste opplevelsene når det gjelder den lansiktige bruken og deres meninger er derfor veldig viktige å få med.

 

Mellom 2011 – 2014 kunne vi på så den måten konstatere at testvinnere fra Electrolux var bra, men ikke spesiellt lenge. Det var flere forbrukere som opplevde problem etter en tid. Det handlet oftest om plastdetaljer  som sprakk eller gikk istykker, f.eks. gulvmunnstykket eller håndtaket. Mange forbrukere fortalte at de har fått disse delene byttet ut – iblant flere ganger. Selvfølgelig går dette på garantien og du kan også hevde din reklamasjonsrett, men det er allikevel en grunn til irritasjon og ekstra jobb.

 

Det virker som det er endel feil på konstruksjonen på flere av støvsugerne fra Electrolux, der modellene Z8820 og ZUS3922 utmerker seg ekstra negativt. Mange PCB har gått istykker på disse støvsugerne. Testvinnere ifølge ekspertene, men de skal jo holde mer enn 2 år og dette virker dessverre ikke disse tidligere modellene fra Electrolux leve opp til.

 

 

 

 

Etter du har støvsugd og vasket klart så er det deilig å sette seg i godstolen med en kopp kaffe! Vi vet selvfølgelig hvilken kaffetrakter som har vunnet best i test. På siden med tester på oppvaskmaskiner kan du se hvilken maskin som er Best i test akkurat nå. Vi har også tester på vaskemaskiner.

 

Tips! Du som melder deg på Facebookgruppa vår, får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på denne støvsugeren som er kåret til Best i test! På den måten kan du gjøre et riktig kupp = den beste støvsugeren til den laveste prisen. Klikk på Liker-knappen så har vi øynene oppe for deg i fremtiden!


  • Søk på Best i Test Guiden

Om Best i Test Guiden