Speilreflekskamera - best i test!

 

 

Best i test Digitale speilreflekskamera 2017

 

Om du skal kjøpe deg nytt digitalkamera og vil vite hvilket som er best akkurat nå har du kommet helt rett! Utvalget av digitale speilreflekskameraer er stort men vi har gjort det litt lettere for deg. Vi har nemlig gransket alle aktuelle tester på nettet, lest anmeldelser i ulike magasiner og aviser, sjekket hva andre fotoentusiaster syns om kameraene sine, for så å sammenstille alt for deg på denne siden.

 

På den måten kan du enkelt og greit se hvilket speilreflekskamera du skal kjøpe om du vil ha det som er kåret til Best i test. Det går fortere og du unngår dårlige feilkjøp. Selvfølgelig må du jo selv kjenne hva du er ute etter, vende og vri på kameraet og prøve det så at du er fornøyd med vekt og størrelse. Men forhåpentligvis kan forarbeidet vårt være en verdifull hjelp på veien. 

 

Nybegynner, entusiast eller proff?

Det vi fokuserer på på denne siden er å presentere det beste speilreflekskameraet for deg som allerede kan litt om fotografering. Vi tar altså ikke med de billigste modellene. Ikke fordi at det er noe galt med bildekvaliteten på disse, men fordi vi vil finne et speilreflekskamera for deg som kommer til å bruke kameraet ganske mye. 

 

Da kan det nemlig være ganske verdifullt at det er mer stabilt bygd, har raskere auto-fokus og flere innstillingsmuligheter – uten at kameraet blir vanskelig å håndtere. Vi kan kalle dette ”entusiastmodellene”. Dette er et bra nivå for deg som skal begynne fotokarrièren. For i og med at det selges færre og færre kompakte digitalkamera, så øker interessen av speilreflekskameraer hele tiden. 

 

Målet er å finne det beste speilreflekskameraet for under 6 000 kroner. Og da skal dessuten et bra objektiv inngå.

 

 

Denne produsenten gjør det beste digitalkameraet

I mange år har gigantene Nikon og Canon slåss om plassen på tronen. 

Senest på høsten 2014 stilte magasinet DigitalFoto disse mot hverandre og det ble nærmest et dødt løp, med en knapp seier til Canon. Ser man på proffotografene bruker disse nesten alltid et av disse merkene. Og det er selvfølgelig en grunn til det.

 

Selv om vi ikke kan legge ned samme pengesum som proffen gjør når vi skal handle, kan vi i alle fall dra nytte av teknikken og stille inn siktet på testene av det beste entusiastkameraet.

 

I mange av de digitale speilkameraene som selges i dag har du også mulighet til å filme. Selv om ikke kvaliteten er strålende, så duger de i de fleste tilfeller utmerket for deg som ikke vil investere i et riktig videokamera.

 

Beste digitalkamera 2017

Etter å ha gransket alle tester, lest artikler og møtt brukere og selgere på feltet, kan vi peke ut det beste digitale speilreflekskameraet akkurat nå. Kampen står idag først og fremst mellom Nikon D5300 og Canon og førsteprisen går til Canon og kameraet deres EOS 700D!

 

 

 

Canon EOS700D

Beste digitale Speilreflekskameraet: Canon EOS 700D 

 

 

Dette kameraet har 18 megapixel oppløsning og muligheten til å filme i Full HD. Bildene har utrolig god kvalitet og kameraet har et antistøvsystem som gjør at bildene dine ikke blir ødelagt av støv.

 

Ifølge ekspertene er kameraet utrolig prisgunstig og føles robust med mange spennende funksjoner. Chassis av aluminium gjør det mer holdbart enn mange andre speilreflekskamera i denne prisklassen og den vinkelbare skjermen med touchdisplay er praktisk når du skal filme eller ta bilde når du befinner deg foran kameraet.

Canon EOS700D minner om proffkameraet Canon7D, som koster det doble men gir like bra bilder.

 

 

Tidligere har vi hatt Canon EOS 600D og 650D som testvinnere her på Best i test Guiden. Det var digitalkameraer som beholdt tronen i lang tid, men etterfølgeren 700D er, ifølge testlabb, litt bedre og tåler mer enn forgjengeren.

 

De seneste modellene i denne serien er egentlig 750D og 760D, men i og med at disse ikke helt når samme høye poengsum som 700D beholder vi den sistnevnte så lenge den går å kjøpe. Vi på Best i test Guiden er jo ikke på jakt etter det seneste, men vil ha det beste til så lav pris som mulig. Og når de senere modellene både koster et par 1000-lapper mer og får dårligere anmeldelser, blir valget lett; Canon EOS 700D.

 

 

Derfor er dette speilreflekskameraet best i test

Magasinet Kamera & Bild konstaterer i testen sin at EOS 700D er veldig lik forgjengerne sine, men at det er et skikkelig bra kamera. De summerer det med disse ordene; ”Du får et bra og lettbrukt speilreflekskamera – ingen tvil om det. Bildekvaliteten er riktig fin og gir både bra og fornuftig balanse mellom støyreduksjon og bevaring av detaljer når du fotograferer med høy følsomhet. For den som liker å filme så passer den skikkelig bra med de funksjoner den tilbyr.”

Sluttpoengene blir 8,5 av 10. Dette er høyere enn forgjengeren EOS 600D som fikk poengsummen 8,0.

 

 

Lillebror Canon EOS 600D har samlet på seg mange priser under årene. Den ble f.eks. utnevnt til Best i test i Råd & Røn sommeren 2011 med 71 poeng. I den siste testen i Råd & Røn fra høsten 2013 ble vinneren Canon EOS 700D med 73 poeng. Også her får vi altså bekreftet at 700D er bedre enn forgjengerne sine. Høsten 2015 ble 700D det rimeligste speilreflekskameraet i Råd & Røns test, bare noen få poeng etter proffkamera som koster fire ganger så mye.

 

Expressen testet 8 ulike kamera og best i test ble Canon EOS 600D som fikk høyeste poeng. Anmeldelsen lyder; ”Canon har gått fra klarhet til klarhet med EOS-serien sin […] gir så bra bilder og er så lettbrukt at den til og med brukes av proffotografer.”

 

Magasinet Lyd og Bilde testet Canon EOS 700D på høsten 2013 og konklusjonen lød; ”Canon er For nybegynnere og viderekomne er 700D et gjennomført kamera, som leverer høy bildekvalitet i alle situasjoner. Et sikkert valg.” Canon EOS 700D fikk hele 19 av 24 stjerner.

 

Lengst ned på Canons hjemmeside finner du flere bra videoklipp som viser og forteller om kameraet. Du kan også se et par upartiske undersøkelser og presentasjoner av dette speilreflekskameraet hos Kamera och bild (på svensk) og på Digital Camera World (på engelsk).

 

Dette synes forbrukerne om kameraet

Som vanlig her på Best i test Guiden legger vi stor vekt på hva forbrukerne synes om et produkt. Altså ikke bare hva en eneste anmelder eller tester syns. Vi vil ha så mange meninger som mulig som vi kan veie opp mot hverandre, alle positive og negative saker innen vi handler.

 

Denne gangen er de fleste veldig enig; Canon EOS 700D (med forgjengerne 600D og 650D) er et utrolig bra speilreflekskamera. Både ekspertene og forbrukere er veldig fornøydog har nesten bare positive ord å si.

 

Men det en del påpeker er at touchskjermen lett får fingeravtrykk, og det kan være irriterende. Noen savner innebygd WiFi og en del syns at batteritiden er litt dårlig.

 

Her kjøper du kameraet til lavest pris

Prisen på dette kameraet var litt over 7 000 kr når det kom i 2013. Idag er prisen betydelig lavere, spesiellt når du kjøper det på Internett. Du kan finne flere ulike pakker hvor du selv kan velge objektiv og tilbehør, det kommer an på behovet og lommeboka.

 

Hos CDON kan du kjøpe dette kameraet for den utrolig lave prisen; 5 390 kr. Her tilkommer det frakt på 49 kr.

 

Proshop selger dette kameraet for 6566 kr. Frakt på 119 kr kommer i tillegg. 

 

Det beste digitalkameraet hjelper deg å forevige de fineste stundene i livet ditt

 

 

Disse eksperttestene har vi gransket

 

EISA delte ut priser til de beste kameraene akkurat nå sommeren 2017. Vinnerne i år ble: 

*Beste entusiast kompaktsystemkamera 2017-2018: Sony Alpha A6500 som fikk anmeldelsen ”Sony α6500 er et veldig lite kompaktsystemkamera med profesjonell ytelse. Enten du er en 4K video- eller stillbildefotograf byr α6500 på utmerket bildekvalitet med sin 24,2 millioner piksler Exmor CMOS APS-C bildebrikke, høy hastighet og et stort utvalg objektiver. .”

* Beste entusiast speilreflekskamera 2017-2018: Nikon D7500 som fikk anmeldelsen; ”Nikon D7500 er et avansert speilreflekskamera som pakker mye av det nyskapende i den anerkjente D500 i et lett, robust og rimeligere hus. Det bruker samme 20,9 millioner piksler bildebrikke, samme prosessor og store ISO-område som D500, så D7500 er et kompetent og fleksibelt verktøy i hendene på den lidenskapelige fotografen”

* Beste amatør speilreflekskamera 2017-2018: Canon EOS 77D som fikk anmeldelsen; ”Canon EOS 77D viderefører mange nøkkelegenskaper fra den semi-profesjonelle EOS 80D. CMOS-brikken på 24,2 millioner piksler har fått bedre dynamikkområde enn forgjengeren”

* Beste professjonelle speilreflekskamera 2017-2018: Canon EOS 5D Mark IV som fikk anmeldelsen; ”Canon EOS 5D Mark IV er verktøyet til mange profesjonelle fotografer verden over. Sammenlignet med forgjengeren har Canon forbedret stillbildekvalitetet markant med høyere oppløsning og større dynamisk område, samtidig som autofokusen er mer følsom. Videofunksjonen er også mye mer avansert med høykvalitets 4K-opptak og rask autofokus i liveview-modus.” 

 

Råd & Rön har i mai 2017 testet 60 speilreflekskameraer. Halvparten av disse var dog kompaktkameraer, uten optiske søkere og speilrefleks, så disse ser vi bort fra akkurat nå.

Beste SLR kamera ble Canon EOS 7D Mark II og Nikon D7200 der begge fikk 72 poeng. Disse kameraene har dog en prislapp over 12 000 kroner.

En betydelig rimeligere kamera er Canon EOS 1300D som med 68 poeng får en femteplass i denne kameratesten.

 

Lyd & Bilde utnevnte de beste kameraene i 2016 i november samme år. Vinnerne ble:

* Årets beste kompakte systemkamera: Sony a6300

* Årets beste avanserte systemkamera: Fujifilm X-T2

* Årets beste speilreflekskamera: Nikon D500

Samtlige av disse kameraene har dog en prislapp fra 10 000 kroner och oppover.

 

EISA mener at det år 2016 fortsatt er to produsenter som gjør de desidert beste speilreflekskameraene; Canon og Nikon!

Prisen som Beste DSLR-kamera 2016-2017 går til Canon EOS 80D med lovordene: ”Canon EOS 80D er ikke et SLR-kamera i mengden. Canon har tatt fram et kamera som kombinerer mange innovative funksjoner for stillbilde og video. Sist men ikke minst har EOS 80D klart ledende bildekvalitet.”

Prisen som Beste Semiproffs DSLR-kamera 2016-2017 går til Nikon D500 og EISA skriver: ”Nikons nye 153-pumkters autofokussystem gir både rask og treffsikkert fokus, spesielt ved rørlige motiv. En nyutviklet APS-C-sensor med 20,9 megapiksel gir utmerket bildekvalitet. Både byggekvaliteten og håndteringen er utmerket med en stor og lys søker og vridbar pekeskjerm.” 

 

 

Råd & Røn har 15 digitale speilreflekskamera på listen sin fra september 2016. Listen toppes av Olympus PEN F som får 72 poeng, men det er et høyt pris.

Ser vi på digitale speilreflekskamera som koster under 9 000 kroner, får vi fram ett og annet intressant kamera, nemlig Canon EOS 1300D som får hele 68 poeng, men bare koster en tredjedel av vinneren. 

 

 

EISA utnevnte sommeren 2016 Panasonic Lumix DMC-G7 til det beste digitale speilreflekskamera 2015-2016. Motivasjonen lyder: ”G7 er et sant video/stillbildehybridkamera som tilbyr 4K videoinspilling til en veldig overkommelig pris.”

 

EISAs pris for beste semi-proffs kamera 2015-2016 gikk til Canon EOS 7D Mark II med ordene; ”Canon EOS 7D Mark II er et av de beste APS-C digitale speilreflekskamera som noengang er laget. Den tilbyr funksjoner som vanligvis bare fins i skikkelig profesjonelle modeller.”

 

Expressen testet 6 systemkamera for reiser i august 2015 og konstaterte at prisen har falt de siste årene, samtidig som utviklingen har gjort dem skarpere. Best i test ble hybridkameraet Sony Alpha A6000 som får poengsummen 5 av 5. Den dyre Nikon D750 får også høyeste poengsum og deler dermed på førsteplassen.

 

Råd & Rön har nå 111 speilreflekskamera på listen sin fra august 2015. Det beste speilreflekskameraet år 2015 er ifølge magasinet Nikon Df+  som får 77 poeng, men prislappen er avskrekkende. På andreplass med 76 poeng finner vi også et kamera som koster over 20 000 kr, nemlig Nikon D750.

Sorterer vi bort alle kamera som koster over 20 000 kr, blir Canon EOS 700D vinner med 72 poeng og en prislapp som er mye mer rimelig. Deretter kommer Canon EOS 70D med 71 poeng.

På de 25 øverste plasseringene finner vi kamera fra Nikon og Canon, som fortsetter å dominere på markedet.

 

Lyd & Bilde testet kompakte systemkameraer i juni 2015. Best i test ble Sony Alpha A6000. Magasinet skriver; ”Den høye bildefrekvensen, fokuspresisjonen og brukervennligheten er feilfri. Takket være en bildekvalitet i samme klasse som de beste er Sony A6000 en kamerafulltreffer.”

 

Høsten 2014 utså EISA Canon EOS 1200D til det beste nybegynnerkameraet 2014-2015

 

Expressen stilte 8 kamera mot hverandre i januar 2014 for å se hvilken som var best. 4 av disse kameraene var mobiltelefoner, men best i test ble Canon EOS 600D som fikk høyeste poeng. Anmeldelsen lyder; ”Canon har gått fra klarhet til klarhet med EOS-serien sin, og 600D er ikke et unntak. Den hører til entry-level kategorien, men gir så bra bilder og er så lett å bruke at den brukes av proff-fotografer.”

Fujifilms Finepix X100S og Leica M fikk poengsummen 5 av 5 i denne kameratesten.

 

 

Scoolo 2014 anbefaler først Nikon D5300 og Canon EOS 700D som andrevalg.  De skriver at ”Canon EOS 700D er et svært godt nybegynnerkamera”.

 

Lyd og Bilde testet Canon EOS 700D på høsten 2013 og konklusjonen lød; ”For nybegynnere og viderekomne er 700D et gjennomført kamera, som leverer høy bildekvalitet i alle situasjoner. Et sikkert valg.” Canon EOS 700D fikk 5 av 6 stjerner.

 

I den seneste oppdateringen av kameratester i Råd & Røn, høsten 2013, viser listen over de 31 testede kameraene at Canon EOS 700D og Nikon D600 får dele på gullet. Begge disse får nemlig 73 poeng. Listen fortsetter med Nikon D7100 og Canon EOSD som får 71 og 70 poeng. Canon og Nikon beholder med andre ord sitt rykte som beste speilreflekskamera, til og med i 2013.

 

Expressen testet 8 speilreflekskameraer våren 2013 og delte ut beste karakter, fem vepser, til tre av disse; Canon EOS 600D, Canon EOS 650D og Nikon D5100.

Avisen konstaterer at disse er ganske så like og at pris ,eller smak, derfor får avgjøre hva du vil ha.

 

Under 2013-2014 ga EISA utmerkelsen ”Beste SLR Kamera” til Canon EOS 100D. Tittelen ”Beste kamera” gikk til Nikon D7100.

 

Råd & Røn gjorde en test av speilreflekskamera høsten 2012 og hele tre kamera fikk dele på førsteplassen; Canon EOS 650D, Panasonic Lumix DMC-G5 og Sony A77. Disse fikk 71 poeng hver (av maks 100)

 

Pricerunner testet digitalkamera som kostet under 6000 kr i februar 2012 og utså Canon 600D til Best i test med dommen ”Lettbrukt og funksjonsrikt speilreflekskamera som dekker de fleste behov.”

 

 

Glem for all del ikke å fremkalle bildene dine på papir! Det er veldig lett at alle minnene forsvinner ved en datakræsj eller om du skulle miste kameraet. Det finnes mange bra plasser på Internett hvor du kan fremkalle bildene dine billig.

 

 

Tips! Du som går med i Facebook-gruppen vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har SALG på kameraet her ovenfor! På den måten kan du gjøre en god handel = det beste kameraet til best pris! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg heretter!


 • Søk på Best i Test Guiden


 • Kjøp billig på Internett
 • Kjop-CDON

  5390 kr

  (Frakt 49 kr)

   

   

  Kjop-Proshop

  6566 kr

  (Frakt 119 kr) 

   

   

   

  Arrow-til-butikkene

   

   

   

   

   
Om Best i Test Guiden