Den beste PC-skjermen. PC-skjerm best i test.

 

Beste PC-skjerm 2017

Selv om det selges alt færre stasjonære PC-er i dag, er det allikevel mange som trenger en bra bildeskjerm. Enten for å få en bedre og større skjerm til laptopen sin når man jobber hjemme eller for å koble til den stasjonære dataen.

 

På denne siden gransker vi tester på dataskjermer fra eksperter og forbrukere, for å finne den skjermen som er kåret til best i test akkurat nå!

 

Viktig å vite innen du handler

I dag, 2017, er det hovedsakelig størrelsen 24-27″ som etterspurselen er størst på. Over halvparten av skjermene som selges idag er i denne størrelsen. Og når det dreier seg om produsentene så er det mange som er med i spillet. Asus og Acer er de mest populære blant forbrukere, men DELL og Benq er også populære.

 

Samsung har dog ikke på langt nær samme fremgang blant skjermer som de har med TVer. Her uttrykker forbrukerne ofte at de er missfornøyde rent generellt. På samme måte gir ekspertene ofte lave poeng til dataskjermer fra Lenovo og AG. Disse tre produsentene kan det altså være lurt å unngå om du vil kjøpe det som de fleste synes er bra.

 

Det viktigste kravet vi har på skjermen er at den skal være optimal å jobbe med. Den må derfor å være skarp og avslappende for øynene, i og med at det kan bli mange timer foran dataen hver dag. Det er altså ikke den beste skjermen for gaming eller avansert fotoredigering som vi fokuserer på. Istedet handler det først og fremst om den beste skjermen for ”vanlig kontorsjobb”.

 

Ved gaming kreves nemlig en skikkelig rask skjerm og når du jobber med trykksakproduksjon stilles høye krav på fargegjengivelsen for å få helt korrekte farger ved trykkingen. Skjermen skal dog selvfølgelig passe semiproffen som f.eks. jobber i PhotoShop.

 

 

 

 

Beste dataskjermen 2017

Hvilken dataskjermen er da den beste i dag, om vi tar hensyn til både pris, ytelse og kvalitet? Der både testresultat og brukeropplevelser er viktige. 

 

Jo, i vår kategori; Kontorsarbeid på skjerm i størrelsen 24-27 toms, peker mange ut samme produsent, som gjør valget vårt lettere. Det handler om en prisgunstig og veldig bra dataskjerm fra DELL, nemlig modellen UltraSharp U2515H.

 

 

Beste PC-skjermen akkurat nå – Dell UltraSharp U2515H

 

Se dagens aktuella pris 

 

Dell UltraSharp-serie har vært med en stund og som derfor har blitt testet av mange tusen forbrukere gjennom årene. Det er betryggende!

 

Utviklingen begynte allerede år 2009 med modellen U2410 som siden har utviklet seg til U2412. Denne modellen er den mest populære og fungerer fortsatt som ”referenseskjerm” i visse tester. Gamle U2412 selges fortsatt og er en veldig bra skjerm. Men den kom ut på slutten av år 2011, som betyr at den savner flere av de innganger som er viktige idag.

 

Vi vrir derfor blikket til en senere og litt større modell og valget havner da på Dell UltraSharp U2515H

 

Denne dataskjermen har IPS-teknologi istedet for den TN-teknologien som ellers er vanligst i dag. Fordelen med dette er blant annet at den har et klart bilde, bra skarphet, veldig bred visningsvinkel (178 grader) og høy kvalitet på fargegjengivelsen.   Oppløsningen er 2560×1440 som betyr at den har 16:9 på bildet.

 

Responstiden er 6 ms, som er mer en nok til vårt formål. Den har også vippefunksjon, som betyr at du kan vri skjermen 90 grader og dermed får en ”stående A4” om du vil se en hel side på en gang. Dell UltraSharp U2515H har 2 HDMI-porter (MHL), 1 Display Port, 1 mini-DisplayPort og 5 USB 3.0-porter.

 

 

Eksperterna på SweClockers testet denne skjermen i 2016 og summerte det hele med; ”DELL U2515H gir jevn og bra kvalitet til en lav pris. En utrolig bra allroundskjerm.” Den fikk derfor utnevnelsen ”Bra produkt!”

 

 

TFT Central mener at dette er en skjerm som ikke kommer til å skuffe deg. ”Vi ble imponert av det høye kontrastforholdet på en IPS-panel og den raske responstiden. En prisgunstig dataskjerm.”  

 

Forbrukerne mener fremfor alt at fargegjengivelsen og detaljene er utrolig bra på denne skjermen. De opplever også at den er skarp med veldig rask respons (dette gjelder også i spill) og en slank og stilig design og ramme. Den er også veldig rimelig, du får mye skjerm for pengene.”

 

Hva er ulempene med denne skjermen?

Ulempene da? Det er jo selvsagt sånne på alle produkt og disse vil vi gjerne kjenne til på forhånd, så vi kan veie inn dette når vi skal ta et valg. 
Når det handler om denne dataskjermen er det noen forbrukere som påpeker at den savner både DVI- og VGA-inngang. PSå sørg for, før du handler, at skjermen går å koble til PCen din slik du ønsker. 

 

Noen forbrukere synes også at touchkanappene som man styrer menyene med, fungerer mindre bra. Men for øvrig er de fleste forbrukere og eksperter veldig fornøyde med det de får se.

 

 

 

Her kjøper du skjermen til best pris

Veil pris for UltraSharp U2515H er rundt 4 600 kr som du kan se her på Dells hjemmeside. Men – når du kjøper dataskjermen på Internett, får du den atskillig billigere.

 

Hos Dustin betaler du bare 3490 kroner når du klikker her! Prisen er inkludert frakten hjem til deg.

 

ProShop selger også denne PC-skjermen og her betaler du bare 3417 kr inkludert frakt. 

 

 

Test av dataskjermer

Det finnes ikke så mange aktuelle eksperttester å ty til når det gjelder dataskjermer, men her kan du lese de mest relevante:

 

PC før Alla, mars 2017: Testet seks store (27″ og 32″) dataskjermer til rundt 4 000 kroner. Denne gangen handlet det om skjermer med en oppløsing på 2560 x 1440 bildepunkter.

Beste skjermen 2017 er AOC Q2775PQU som fikk 9 av 10 poeng og utnevnelsen ”Best i test”. Den tok hjem seieren fordi den har utrolig bra bildekvalitet, tydelige menyer og en lav pris. Benq PD2700Q og Philips BDM3270QP2 kom på delt andreplass med 8 poeng hver.

 

Trenger du en ny bærbar PC? Da kan du se hvilken laptop som er best i test her!

 

Du kan også lese hvilket nettbrett som er det beste akkurat nå. Og er du blant dem som liker å ta en kopp kaffi mens du jobber – eller enda bedre; tar en pause fra jobb og drikker en kopp kaffi i ro og mak, så kan du se hvilken kaffetrakter som er best i test her!

 

Psst! Et lite tips til deg som vil vente litt med å kjøpe ny skjerm. Nå kan du passe på gå med i Facebook-gruppen vår så får du et lite vink når det er Tilbud på denne dataskjermen. Det betyr at du får den beste skjermen til best pris! Klikk på Liker så holder vi øynene oppe for deg.

 


  • Søk på Best i Test Guiden

Om Best i Test Guiden