Oppvaskmaskin - Best i test

Den beste oppvaskmaskinen 2017-2018

 

Om du skal kjøpe ny oppvaskmaskin og vil vite hvilken som er den beste akkurat nå, har du kommet helt rett! Vi har gransket alle aktuelle ekspert-tester, pratet med hvitevareforhandlere og sist men ikke minst; hørt hva forbrukerne synes om oppvaskmaskinen sin.

Det betyr at du får den beste oppvaskmaskinen med en gang! Du slipper kjedelige feilkjøp som koster både tid og penger.

 

Jeg vet allerede alt jeg trenger. Vis meg testvinneren NÅ!

 

Det er praktisk med oppvaskmaskin, men er det ikke mer miljøvennlig å vaske opp for hånd? Nei, det er faktisk ikke det. En ny, energieffektiv oppvaskmaskin er overlegen når det kommer til tørking, vann og energiforbruk. Testresultat viser at de som vasker opp for hånd bruker fire ganger mer vann og nærmere 30% mer energi. 

 

Dessuten får du jo mer tid over til å gjøre andre ting, som kanskje er mer kreative og spennende, enn å vaske opp livet ditt!

 

Disse kravene har vi til oppvaskmaskinen

  • Det skal være en maskin man kan stole på.
  • Den skal være effektiv.
  • Den skal være så stillegående som mulig.
  • Den skal være lett å finne så man kan kikke i butikker i nærheten.
  • OG – ikke minst – rett pris!

 

 

Best i test – oppvaskmaskiner 2017-2018

Det er lett å peke ut den oppvaskmaskinen som ifølge ekspertkjøkkenet er best! Bosch SMU51M12SK har beste karakter i klassen og har alt vi er ute etter. 

 

Bosch holder på å gjøre om i sortimentet sitt så denne er dessverre ute av produksjon og kan ikke kjøpes lengre. Vi kontaktet Bosch som nå anbefaler SMU46CW02S i og med at denne er snarlik – men enda bedre!

 

 

  

Best i test oppvaskmaskiner – Bosch SMU46CW02S

(klikk på oppvaskmaskinen for å lese mer på Boschs hjemmeside)

 

Se dagens aktuella pris

 

Tidligere har Bosch SMU51M12SK vært vinner her på Best i test Guiden, men i og med at denne ikke produseres lengre, får vi snu blikket mot etterfølgeren som heter Bosch SMU46CW02S. Den nye modellen er snarlik den tidligere, men er ytterligere litt forbedret. Denne oppvaskmaskinen fikk høyeste poeng og dessuten utnevnelsen Bra Kjøp av Råd & Røn i januar 2017.

 

Når det gjelder strømforbruk så er den klasset til A+++ og bruker bare 0,82 kWh med 9,5 liter vann per oppvask.

 

Noe som også er er relevant når det gjelder oppvaskmaskiner er at de går stille! (og at de holder tett, selvfølgelig, men det klarer den strålende med AquaStop, så du trenger aldrig å være urolig for vannskader). Dette er jo en maskin som, i de fleste  hjem, går noen timer hver dag og det kan være veldig irriterende når den står og durer time etter time.

 

Derfor kan det lønne seg å legge noen ekstra kroner på å få en så stillegående oppvaskmaskin som mulig og denne maskinen har et støynivå på 44dB som er veldig lavt. Dette er grunnen til at vi har valgt en golv oppvaskmaskin i stedet for en benkoppvaskmaskin. Selvfølgelig er det jo også mye større plass i en golvoppvaskmaskin som også er en fordel.

 

SMU46CW02S har 6 ulike oppvaskprogram, 3 tilleggsfunksjoner, en funksjon som heter Machine Care (et spesialprogram som fjerner fett og kalkavleiringer) og Zeolith-tørking.

 

Her kjøper du oppvaskmaskinen til lavest pris

Veil pris for denne oppvaskmaskinen ligger på 9 699 kroner som du ser på Bosch hjemmeside. Idag kan du få den billigere om du kjøper den på Internett.

 

Da får du den dessuten levert hjem til deg, så slipper du å tenke på hvordan du skal få den hjem! Det kan jo være en fordel, den veier jo tross alt over 45 kilo!

 

Denne oppvaskmaskinen kjøper du for bare 4986 kr hos Tretti inkludert frakten hjem til deg. 

 

Hos Skousen betaler du bare 4986 kroner inkludert frakt om du klikker her! 

 

White Away selger denne testvinneren, og idag betaler du bare 4986 kr inkludert frakten hjem til deg. 

 

Til deg som fortsatt er i tvil

Bosch tilbyr deg som kunde å teste oppvaskmaskinen hjemme hos deg i opp til 100 dager – uten risiko. Er du ikke fornøyd etter tre måneder får du pengene tilbake. Så enkelt er det! Les om Bosch 100% garanti her!

 

 

 

30% rabattkode hos Tretti og WhiteAway

TIPS! Akkurat nå er det tilbud hos flere hvitevareforhandlere som tilbyr 30 % rabatt med rabattkoder. Har du planer om å kjøpe nye hvitevarer kan det derfor være lurt å kikke gjennom tilbudene deres først og se om det er noe som passer deg.

Disse tilbudene er aktuelle idag:

 

 

Husk å skrive inn rabattkoden i kassen før du betaler og lykke til med innkjøpene dine!

 

 

Disse testene har vi gransket

I juli 2017 presenterte Råd & Røn de seneste testene sine av oppvaskmaskiner. På listen med hele 75 maskiner deler 5 (!) av dem på førsteplassen med 73 poeng hver. Samlige er produsert av Bosch og det handler om modellene SMU46CW02S, SMU46CW01S, SMU46CI02S, SMU46CI01S og SMU46CB01S. De 20 beste oppvaskmaskinene kommer fra Bosch, Siemens og Miele som altså fortsatt gjør de beste oppvaskmaskinene i 2017 ifølge Råd & Røn.

Lengst ned på listen finner vi oppvaskmaskiner fra Candy, Electrolux, Logik og Epoq. Disse merkene skal du altså unngå å kjøp om du vil ha en bra oppvaskmaskin. 

 

Råd & Røn / Tænk  oppdaterte sammenstillingen sin i april 2016 og vi kan se at Bosch og Siemens dominerer på den øverste delen av tabellen. 18 av de 20 øverste plasseringene går til disse produsentene. Grunnen til dette, foruten at de vasker opp veldig bra, er overlegent deres tørkeprogram. Magasinet har, som vanlig, utført mange andre del-moment veldig nøye og seriøst for å utnevne den beste oppvaskmaskinen 2016. Best i test er fortsatt Bosch SMU51M12SK og Siemens SN45M209SK som får 74 poeng hver. 

Lengst ned i sammenstillingen finner vi oppvaskmaskiner fra bl.a. Whirlpool, Husqvarna og Electolux. Disse produsentene gjør altså de dårligste oppvaskmaskinene, ifølge magasinet.

 

Tænk / DinSide testet 43 oppvaskmaskiner i april/juni 2014: Det vi kan se her er utrolige resultat for både Bosch og Siemens. De 9 (!) første plassene gikk nemlig til disse produsentene. Førsteplassen med 70 poeng ble todelt og gikk til Bosch SMU53M72SK og Siemens SN45M231SK. Andreplassen ble også todelt og med 64 poeng hver ble det Bosch SMU50M62SK og Siemens SN45M205SK som tok sølvet. Bronseplassen ble delt på 5 oppvaskmaskiner fra Bosch og Siemens. Om du klikker deg inn her så kan du lese hele testen! (Betalingstjeneste)

 

I april 2014 utførte Råd & Røn en spesialtest for å se hvor bra oppvaskmaskinenes automatiske program fungerer. Her handler det bare om å se hvor effektivt oppvaskmaskinen kjente av hvor skitten oppvasken var og deretter anpasset programmet etter det.

Best i test ble automatikken fra AEG og Electrolux, som minsket både tid og temperatur mest. Når det kom til miljøpåvirkning viste det seg at Bosch og Electro Helios minsket energi – og vannforbruket mest, når oppvaskmaskinen oppdaget at oppvasken ikke var så skitten.

 

Råd & Rön / Forbrukerrådet har 41 tester av oppvaskmaskiner i sammenstillingen sin fra mars 2014. Vinneren er fortsatt Bosch SMU53M72SK med 70 poeng, dette er like mange poeng som Siemens SN45M231SK har fått. På bunnen av listen finner vi bl.a Whirlpool, Sandstrøm og IKEAs oppvaskmaskiner som ikke er så Enastående eller Hjälpsam som navnene skal gi inntrykk av.

 

Råd och Rön, våren 2013 – Antallet oppvaskmaskiner som er testet er nå 49 stykker og gullpokalen deles ut til vår vinner: Bosch SMU53M72SK med 70 poeng. Dette er årets nykommer og etterfølgeren til den tidligere testvinneren, Bosch SMU50M62SK, som nå fikk 64 poeng og havnet på en delt andreplass.

 

I testen av oppvaskmaskiner i Råd och Rön våren 2012 ble Bosch SMU50M62SK best i test – IGJEN! Det er fortsatt ingen oppvaskmaskin som er bedre ifølge avisen. I bunnen av lista på de 32 oppvaskmaskinene som har blitt testet, finner vi merker som Candy, Hoover og Cylinda.

 

Våre venner i Danmark har sammenstillt informasjon fra 35 000 forbrukere (!) under 2000-tallet. Der har alle oppvaskmaskineiere fått rapportere inn hvor lenge oppvaskmaskinen deres holdt, eventuelle problem som de har hatt og hvor fornøyde de har vært med kjøpet.

 

De beste produsentene i denne store forbrukerundersøkelsen, ble Bosch med 92 poeng av 100 (1599 oppvaskmaskiner fra Bosch ble bedømt). På delt andreplass med 90 poeng kom Siemens (174 oppvaskmaskiner ble undersøkt) og Miele (322 oppvaskmaskiner ble undersøkt).

 

I Testfaktas test av oppvaskmaskiner  fra høsten 2011 kom storebror ”SMU53” på en sterk andreplass, den er både mer stillegående og bedre til å tørke oppvasken enn Best i test-vinneren Siemens SpeedMatic.

 

Under høsten 2011 gjorde Råd och Rön nye tester på oppvaskmaskiner men samme maskin ble Best i test igjen med sine 68 poeng, etterfulgt av Siemens SN45M203SK og Bosch SMU58M12SK( klipp fra hvordan disse testene ble utført kan du se her!

 

 

Dette sier forbrukerne om testvinneren

Tilslutt vil vi vite hva forbrukerne syns om denne maskinen og den tidligere modellen. Her på Best i test Guiden legger vi alltid stor vekt på hva ”vanlige forbrukere” syns, fordi det er de som har mest erfaring når det gjelder bruken av oppvaskmaskinen i hverdagen.

 

Forbrukere som har kjøpt og brukt den tidligere maskinen, SMU51M12SK, en stund er fornøyd med kjøpet sitt. Veldig fornøyd! At den er ”utrolig stillegående”, ”har bra oppvaskprogram” (med VarioSpeed) og ”vasker skikkelig rent”, er kommentarer som stadig kommer tilbake.

 

 

Bonustips

Pass på at du bruker det beste oppvaskmidlet i den nye oppvaskmaskinen din. Råd & Rön har testet 20 oppvaskmaskintabletter våren 2017. Finish Powerball får høyeste poengsum for nesten all smuss og gjør dessuten så at oppvasken blir glansfull og fin.

 

Mens oppvaskmaskinen tar seg av oppvasken, så kan jo du passe på å kose deg med kaffe og vafler! Her ser du hvilken kaffetrakter og hvilket vaffeljern som er best.

Gå ikke glipp av sammenstillingen vår av platetopp/induksjonstopp tester!

 

 

Tips! Du som blir med i vår Facebook gruppe får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på oppvaskmaskinen her ovenfor. På den måten kan du gjøre et riktig kupp = den beste oppvaskmaskinen til lavest pris! Klikk på Liker så holder vi øynene oppe for deg i fortsettelsen!


  • Søk på Best i Test Guiden

Om Best i Test Guiden