Vil du vite hvilket som er det beste kombiskapet akkurat nå?

 

Det beste kjøleskapet 2017-2018

 

Skal du kjøpe nytt kjøleskap og vil vite hvilket som har vunnet eksperttestene den siste tiden? Da har du kommet helt rett! På denne siden kommer vi til å avsløre hva som er viktig å tenke på når du skal kjøpe nytt kjøleskap. Vi har nemlig oppsummert ekspertenes og forbrukernes meninger om hvilket som er det beste kjøle/fryseskapet.

Og best av alt; Du slipper feilkjøp som koster både tid og penger! 

 

 

Vis meg det beste kjøleskapet NÅ

 

Vi stiller følgende krav på kjøleskapet

Volum: Det skal være god kjøle- og frysekapasitet. Det er jo begrenset hvor mye plass du får i et kombiskap, men ettersom det er kombiskap de fleste er ute etter, så er det det vi har konsentrert oss på. Trenger du veldig stor plass så er det bedre med et side-by-side skap eller et frittstående kjøleskap og en fryser for seg selv (som mange ofte har nede i kjelleren)

 

Energigjerrig: Gamle kjøleskap drar mye strøm. Det vil vi ikke at ditt kjøleskap skal gjøre, så vi satser på et kjøleskap som er merket med A+ eller bedre. Da sparer du både penger og miljø.

 

LowFrost-funksjon eller AntiFrost: hurtig og enkel avrimning vil vi gjerne at det skal være, eller at det avrimer seg selv.

 

Støynivå: Enkelte kjøleskap durer mye. Begynner du først å lytte til dette blir det fort veldig irriterende!

 

Vedlikehold: Er det lett å rengjøre? Ettersom det er mat vi har i kjøleskapet, blir det fort søl og det skal være lett å ta bort.

 

Justeringsmuligheter: Det skal være lett å justere hyllene i kjøleskapet, grunnen til dette er at det skal være lett å ta ut når du skal rengjøre hyllene, men også om du trenger større plass til f.eks. en kasserolle eller noe lignende.

 

 

Kombiskap, side-by-side eller frittstående kjøleskap, hva skal jeg velge?

Det kommer an på dine ønskemål og hvor stor plass du har. Vi har sammenstilt informasjon om de forskjellige alternativene som kan gjøre det lettere for deg å velge.

 

Kombiskap

 

Kylfrys

 

I det mindre kjøkkenet er det ganske vanlig å ha kjøleskap og fryser i en og samme. Disse tar ganske liten plass og drar ikke så mye strøm ettersom de har en kompressor som fungerer på begge enhetene. Om du ikke har store fester ofte og fyller kjøleskapet proppfullt hver uke, så pleier det å være mer enn nok plass i et kombiskap til en vanlig familie på fire-fem personer. Er det jegere i familien eller mye handling av tillbudsvarer som skal fryses, så kan det lønne seg å ha en ekstra fryser om det er fryseplass du trenger mest av.

 

Side-by-side kjøleskap

 

Sidebyside

 

Velger man den amerikanske varianten, side-by-side, der kjøle og frysedelen er plassert på hver sin side, kan man få med vann- og ismaskin. Dette kan jo være praktisk, men da er det svært viktig at du får en proffesjonell installatør for vann for at dette skal fungere korrekt. Fryserdelen er oftest ganske liten på disse kjøleskapene og de tar oftest stor plass.

 

Frittstående kjøleskap

 

helt kjøleskap

 

Disse kjøleskapene har som oftest en fryser som ser helt lik ut. Disse setter man ved siden av hverandre. Frittstående kjøleskap med lignende fryser tar oftest ganske stor plass og passer best på et stort kjøkken. Storhandler du og har fyller kjøleskap og fryser ofte, kan dette være noe for deg.  Denne løsningen drar ofte mye strøm ettersom det er to enheter med hver sin kompress som skal holde temperaturen.

 

Så stort kjøleskap trenger du

For kjøledelen kan du gå ut ifra at:

 •  100-150 liter rekker til 1-2 personer
 •  150-200 liter rekker til 3-4 personer
 •  200 liter og oppover rekker til mer enn 5 personer

 

 

Kjøleskap – Best i test 2017-2018

Etter å ha tatt del av ulike tester, pratet med flere hvitevareforhandlere og sist men ikke minst, tatt del av forbrukernes meninger om dette kjøleskapet/kombiskapet, så har vi kommet frem til en vinner. 

 

Det handler om et kombiskap fra en produsent som er kjent for å gjøre bra hvitevarer. Akkurat ja, Bosch! Og modellen heter KGE36BI40

 

Best i test Kombiskap – Bosch KGE36BI40

 

Se dagens aktuella pris

 

Dette er et lekkert kjøle- og fryseskap med fin design, LED-belysning og elektronisk temperaturinnstilling.

Kombiskapet er energimerket med A+++ som er veldig bra. Det årlige forbruket blir 149 kWh/år. Kjøleskapet har en lydnivå på 38 db.

 

Total nyttevolum er 302 liter, kjøledelen rommer 214 liter og frysedelen har en nyttevolum på 88 liter, så det er god plass!

LowFrost: Redusert isdannelse – mindre avriming, sparer arbeid og energi.

CrisperBox: holder frukt og grønnsaker friske lenger med hjelp av fuktighetsregulering.

AirFreshFilter: Luften i kjøleskapet passerer gjennom filteret som reduserer både matlukt og risikoen for smak- og luktoverføring betraktelig.

ChillerBox: kaldere enn resten av kjøleskapet – holder kjøtt og fisk ferskt opptil dobbelt så lenge.

 

Kombiskapet scoret bra i Råd og Røns test på følgende punkter:

 • Lavt energiforbruk (sparer pengene dine på lengre sikt)
 • Lav lydnivå (deilig for hele familien å slippe irriterende lyd)
 • Nedkjølingskapasitet (går fort å fryse ned store mengder mat)
 • Håndterbarhet
 • Kvalitetsintrykk

Om noen i familien skulle glemme å stenge døren, begynner det å pipe for å opplyse deg om dette. Og om strømmen skulle gå så klarer kjøleskapet å holde seg kaldt i 35 timer så maten ikke blir ødelagt.

 

Forbrukere som allerede har kjøpt dette kombiskapet gir i gjennomsnitt 4,6 av 5,0 poeng, som er veldig bra. Det som stadig kommer tilbake fra forbrukerne er at kjøleskapet er veldig stille, har bra belysning og god kvalitet. Det bruker også liten strøm og det er lett å justere hyllene om man trenger det.

 

Er det noen ulemper med dette kjøleskapet da? Det vil vi jo gjerne kjenne til før vi bestemmer oss for å handle.

Ja det som en del påpeker er at frysen ikke froster av seg selv. En del savner også belysning i frysedelen, men dette er de eneste svake punktene som har kommet fram.

 

 

Les gjerne mer detaljer her på Bosch hjemmeside. Som du ser er dette en testvinner som virkelig fortjener førsteplassen!

 

Her kjøper du kjøleskapet/kombiskapet billigst

Veil pris for dette kombiskapet er 12 099 kr som du kan se her på Boschs hjemmeside men om du kjøper det på Internett, får du samme kjøleskap mye billigere. I noen nettbutikker tilbyr de gratis frakt også. Det er jo helt topp med tanke på at kombiskapet veier 80 kg!

 

Du kjøper testvinneren hos WhiteAway for 10675 kr når du klikker her. Dessuten inngår frakten hjem til deg! (Gratis frakt gjelder i hele Norge foruten Jan Mayen eller Svalbard.) 

 

Hos WhiteAway kan du tillegge oppbæring, installasjon og retur av ditt gamle kjøleskap. Denne ekstra tjenesten tilbys på utvalgte postnummer.

 

Du får også kjøpt denne testvinneren hos Tretti. Her koster den 7595 kroner inkludert frakten hjem til deg.

 

Til deg som fortsatt er i tvil

Bosch tilbyr deg som kunde å teste kjøleskapet hjemme hos deg i opp til 100 dager – uten risiko. Er du ikke fornøyd etter tre måneder får du pengene tilbake. Så enkelt er det! Les om Bosch 100% garanti her!

 

 

30% rabattkode hos Tretti og WhiteAway

TIPS! Akkurat nå er det tilbud hos flere hvitevareforhandlere som tilbyr 30 % rabatt med rabattkoder. Har du planer om å kjøpe nye hvitevarer kan det derfor være lurt å kikke gjennom tilbudene deres først og se om det er noe som passer deg.

Disse tilbudene er aktuelle idag:

 

 

Husk å skrive inn rabattkoden i kassen før du betaler og lykke til med innkjøpene dine!

 

 

 

Denne produsenten er best på kjøleskap

I og med at det er brist på aktuelle og relevante kjøleskapstester så har vi komplettert denne guiden gjennom å prate med bl.a. hvitevareforhandlere. Disse sier det samme som ekspertene; Bosch og Siemens gjør veldig bra kjøleskap. Uansett hvilke vi pratet med, var alle enige om at disse produsentene er de beste akkurat nå.

Bosch og Siemens har dessuten samme fabrikker, så innholdet i produktene og kvaliteten er mer eller mindre identiske. Derfor kan du velge de funksjonene som er viktigst for deg.

 

Disse eksperttestene har vi gransket

Det er dessverre ikke så mange eksperttester på kjøleskap/kombiskap og grunnen til dette er at det er et tidskrevende og dyrt produkt å undersøke detaljert. Nedenfor har vi samlet de som fortsatt kan være aktuelle og relevante innen kjøpet ditt. 

 

Råd & Røn, januar 2018: 20 kombiskap finner vi nå på den seneste listen fra Råd & Røn, som er betydelig færre enn tidligere. I denne omgangen er det ingen kombiskap fra Bosch eller Siemens som er testet. Vinnere ble istedet LG GBB59PZEFS med 71 poeng, etterfulgt av Miele KFN 28132 som fikk 68 poeng. 

Lengst ned på listen finner vi kjøleskap fra produsenter som Gorenje, Whirlpool og Cylinda. Disse produsentene skal du altså unngå, om du vil ha et bra kjøleskap 2018.

 

 

Råd & Røn, januar 2017: Hele 45 kombiskap har Råd & Røn testet og øverst på listen deres finner vi Siemens KG39EBI40 med 77 poeng som altså er det beste kombiskapet 2017. Den dyrere Smeg FC370X2PE tar andreplassen med 76 poeng og en delt tredjeplass går til Asko FRN2284W og Samsung RB34J3515WW som får 75 poeng hver.

Lengst ned på listen finner vi kjøleskap som er produsert av blant annet Cylinda, Whirlpool og Gorenje. Om du vil ha et bra kombiskap ska du altså unngå disse merkene ifølge magasinet.

 

Råd & Røn, september 2016: I magasinets oppdaterte liste av kjøleskapstester finner vi nå 22 kjøleskap. Det handler om enkle kjøleskap som er mellom 152 og 190 centimeter høye. 

Liebherr KBes4350 ble best i test med 80 poeng, men prislappen er veldig høy. På andreplass finner vi Miele K 28202 D ws som fikk 72 poeng og tredjeplassen gikk til den prisgunstige Electrolux ERF4114AOW med 70 poeng. Den fikk også utnevnelsen ”Bra kjøp”.

 

Råd & Røn, april 2016: Nå finner du 25 testede kombiskap på Råd & Røns liste og høyest opp med 77 poeng står Siemens KG39EBI40. En sølvmedalje går til Smeg FC370X2PE som får 76 poeng.

bunnen av listen finner vi kombiskap fra Whirlpool, Cylinda, Gorenje og faktisk en av Smegs dyrere modeller. Det er altså disse produsentene som, ifølge magasinet, produserer de dårligste kombiskapene. 

 

Råd & Røn, oktober 2015: Av de 10 testede singelkjøleskapene går Best i test – prisen til Electrolux ERF4114AOW som får 73 poeng. Bosch KSV36BW30 kommer tett etter med 71 poeng og får sølvmedaljen. Magasinet konstaterer blant annet at kjøleskapene generelt drar mye mindre strøm i dag, enn hva de gjorde for bare 10 år siden. 

 

Råd & Røn, juni 2015: I oppdateringen av kjøleskapstesten fra sommeren 2015 er det 16 aktuelle kjøleskap og øverst på listen finner vi fortsatt Bosch KGE36BW40 med 72 poeng. Andreplassen er også samme kjøleskap; Siemens KG49EBI40 med 69 poeng.

Lengst ned på listen finner vi Cylinda, Smeg, Blomberg og Whirlpool som også lager de dårligste kjøleskapene ifølge Råd & Røn.

 

Tænk, desember 2014: testet 24 kombiskap og det ble faktisk tre vinnere! Førsteplassen med 72 poeng hver og utnevnelsen Best i test gikk til Bosch KGE36BW40, Bosch KGE36BI40 og Siemens KG36EBW40.

 

Råd & Røn, oktober 2014: I en test av 12 kombiskap konstaterer magasinet at Bosch KGE36BW40 klarte nedkjølingen best og det kjøleskapet ble også utnevnt til ′Bra kjøp′ med 72 poeng. På sølvplassen, med 69 poeng, kom Siemens KG49EBI40 som også fikk utnevnelsen ′Bra kjøp′.

De dårligste kjøleskapene produseres av Cylinda, Whirlpool og Gorenje ifølge Råd & Røn.

 

Kuluttaja, januar 2013: Finske Kuluttaja kåret Bosch KGN36AW32 til Best i test i januar 2013.

 

Råd & Rön, høsten 2012: Denne testen har faktisk en tre-delt førsteplass med 86 poeng til hver! Plassen deles av Bosch KGN36AW32, Siemens KG36NAW32 og Liebherr CBNESF3733. Nederst på listen finner vi merker som Beko, Candy og Ikea.

 

Tænk, desember 2012: Danske Tænk har akkurat samme resultat på beste kombiskap som svenske Råd & Rön. Tredelt försteplass med 86 poeng til Bosch KGN36AW32, Siemens KG36NAW32 og Liebherr CBNESF3733

 

Viivilla, 2012: Anbefaler også Bosch kombiskap.

 

Råd & Rön, 2009: Førsteplassen med 77 poeng går til Siemens KG36NA13. På delt andreplass kommer Miele KFN12923SD og Siemens KG39NA93.

 

Det vi ser her er at Bosch, Siemens og Liebherr scorer bra, men vi på Best i test Guiden velger å konsentrere oss mest om Bosch og Siemens. Grunnen til dette er at Liebherr er veeeldig dyrt og vi vil jo gjerne ha et kjøleskap/kombiskap som ikke ruinerer oss!

Ifølge installatører er det også veldig vanskelig å hengsle om dørene på Liebherr sine kjøleskap. ”Bosch og Siemens tar bare noen minutter å bytte, mens Liebherr tar halve dagen…” Nå var det vel å ta i når han sa halve dagen, men dette var iallefall følelsen han satt igjen med.

 

 

 

Dette sier forbrukerne

Som vanlig her på Best i test Guiden så vil vi jo gjerne vite hva forbrukerne syns om sine produkter. Det er jo tross alt de som sitter med den største erfaringen om hvordan kjøleskapet fungerer i hverdagen.

 

Når det handler om kombiskap kan vi se at forbrukerne er enige med ekspertene og hvitevareforhandlerne. Det er Bosch og Siemens sammen med Samsung som har de mest verdsatte produktene. De produsentene som ikke får positive ord fra forbrukere er bl.a. Miele, Gorenje og Gram.

 

DinSide har sammenstilt informasjon fra 35 000 forbrukere (!) under 2000-tallet . Der har alle kjøleskapeiere kunnet rapportere inn hvor lenge deres kjøleskap holdt, eventuelle problem som de har hatt og hvor fornøyde de har vært med kjøpet. 

Den beste produsenten i denne store forbrukerundersøkelsen ble Bosch med 96 poeng av 100 (428 kjøleskap fra Bosch ble vurdert.)

 

 

Energimerking

Alle kjøleskap skal energimerkes. Det er butikkenes ansvar at kjøleskapet er rett merket.

 

Energimerking har eksistert i Norge siden 1996 og det positive med energimerkingen er at du som forbruker kan se hvor mye energi produktet bruker. På denne måten kan du, ved å velge det mest energieffektive produktet, få ned strømregningen din. I tillegg til dette gjør du miljøet en tjeneste og det er jo alltid en fordel.

 

                             energy_fridge

     Dette er energimerket for kombiskapet – Bosch KGE36BI40

 

Litt energi og miljøtips

 • Kjøp ikke større kjøleskap enn det du har bruk for. Et kombiskap sparer mer på strømmen enn to separate produkt.
 • Lever inn ditt gamle kjøleskap til resirkulering, la det ikke stå i kjelleren som ekstra skap. Informasjon om gamle hvitevarer.
 • Hvor mye energi kombiskapet drar kommer selvfølgelig an på hvordan du bruker det. Glem ikke å ha rett temperatur i kjøle- og frys. Anbefalt temperatur er +5 grader i kjøledelen og og -18 i frysen.
 • Det er viktig at luften kan sirkulere bak kjøleskapet. Er det mye støv bak kjøleskapet så må det jobbe mye hardere for å transportere bort varmen, dette fører til mer energibruk. Støvsug eller tørk gjerne støv bak kjøleskapet/frysen av og til.
 • Du må gjerne tine frysevarer i kjøleskapet, dette gir gratis kjøletilskudd.
 • Glem ikke å la overblitt middagsmat kjøles ned ordentlig før du stiller inn det i kjøleskapet. 

Viktig å tenke på: Lekkasjesikring ble påbudt fra 1.juli 2011. Hva dette betyr kan du lese mer om her!

 

Mens du enda holder på å fornye kjøkkenet, så kan du jo passe på å lese sammenstillingen av hvilken platetopp/induksjonstopp som er kåret til Best i test!

 

Har du mye klesvask? Da kan du lese om hvilken vaskemaskin som vant Best i test, og trenger du å tørke klesvasken med en gang så har vi en side om den beste tørketrommelen.

 

Tips! Du som er med i Facebook gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på kombiskapet som er kåret til Best i test! På den måten kan du gjøre et riktig kupp = det beste kjøleskapet/kombiskapet til laveste pris! Klikk på Liker så holder vi øynene oppe for deg i fortsettelsen.


 • Søk på Best i Test Guiden

Om Best i Test Guiden