Leter du etter den beste platetoppen? På denne siden ser du hvilken induksjonstopp som er best i test

 

Den beste induksjonstoppen 2017

Er du lei av å vente på at vannet skal koke opp? Eller at smøret skal smelte så du kan begynne å steke kjøttdeigen, fisken eller hva det måtte være?

 

Det hadde vært deilig å slippe å vente med å få begynne på maten. Legg bare smøret i pannen, gå bort til kjøleskapet og hent det du skal steke og vips (!) smøret er smeltet! En drøm for mange og realitet for de som har induksjon.

 

Men så kommer jo det store spørsmålet da: Hvilken induksjonstopp skal jeg velge? Hvilken skulle passe meg best? Hvor mye vil det koste?
Det er her vi kommer inn i bildet! Vi har nemlig lest alle aktuelle tester, pratet med ulike hvitevareforhandlere og sist men ikke minst, undersøkt hva forbrukerne er mest fornøyd med. Alt for å hjelpe deg til å velge den beste induksjontoppen.

 

Vis meg den beste induksjonstoppen nå!

 

Dette er en induksjonstopp

En vanlig koketopp/kokeplate varmes opp og overfører siden varmen til gryten, men induksjonstoppen er magnetisk, så her er det ikke selve platen som blir varm. Via magnetisme overføres varmen direkte til gryten, så her er det bare gryten som blir varm og ingenting annet. Det er veldig lett å regulere varmen på en induksjonstopp.

Skrur du ned varmen når vannet koker, så reagerer den direkte.

 

Må jeg ha spesielle kasseroller for å bruke induksjonsplater?

Svaret er ja, men i dag er de fleste kasseroller anpasset til induksjon. På bildet nedenfor ser du hvilke kasseroller som kan brukes og hvilke som ikke fungerer på en induksjonstopp.

 

kasseroller_no

Ja og Nei kasseroller til induksjonsplater

 

Derfor kjøper mange induksjon idag

Den største grunnen til det er først og fremst tiden. I dag vil vi gjerne at alt skal gå så fort som mulig, og ofte i både små og store familier så er det mye som skjer etter en lang dag på jobb og skole. De fleste har mye som skal gjøres og da er det jo deilig å slippe å stå så lenge med matlagingen hver eneste dag.

 

En av grunnene til at vi anbefaler induksjon er rett og slett sikkerheten. Platene blir ikke varme som på vanlige keramikktopper. Her er det bunnen på kasserollen som varmes opp, så når du tar kasserollen av plata så er ikke selve plata kokende varm og det er jo en stor fordel, spesielt når man har småbarn. Så fort du tar bort kasserollen fra platen, stenger varmen seg av så du trenger ikke å være like urolig som før. Hvem har ikke stilt seg spørsmålet: ”Husket jeg å skru av komfyren før jeg gikk?”

 

OBS! Det er viktig at du har behørighet om du skal montere induksjonstoppen selv. Det er lov å montere induksjonstoppen selv, om du følger alle forskrifter og regler rundt dette. Men vi anbefaler deg å leie en elektriker om du ikke er helt sikker på dette.

Går du inn på DSBs hjemmeside så ser du hva du som privatperson kan gjøre på det elektriske anlegget hjemme.

 

 

 

Induksjonstopp – Best i test 2017

Etter å ha undersøkt alle aktuelle tester, snakket med flere kjente hvitevareforhandlere og framfor alt hørt forbrukernes egne opplevelser av sine induksjonstopper så var valget veldig enkelt!

 

Det handler om en induksjonstopp fra anerkjente Siemens som er veldig kjent for å gjøre bra induksjonstopper, og merket er EH651FEB1E.

 

 

Beste induksjonstoppen akkurat nå –  Siemens EH651FEB1E

 

Se dagens aktuella pris

 

Vi har tidligere hatt testvinneren Siemens EH651FE17E her, men i og med at denne er ute av produksjon og har fått en fullverdig etterfølger i form av EH651FEB1E i 2016, tar vi inn denne istedet.

 

Den har 4 induksjonssoner med kasserollesensor, det betyr at den starter først når det står en kasserolle på sonen. Skulle det være så at det ligger andre gjenstander på toppen, så varmes ikke disse opp. Alle varmesoner har en smart boosterfunksjon, hvor kokefeltet blir varmt veldig fort og display som viser energiforbruket.

 

Den har også timer med stoppfunksjon for alle soner, varselur og 17 effekttrinn.  Barnesikring for å beskytte de unge kokkene i kjøkkenet og restvarmeindikering for hver sone inngår også. 

 

Ekspertene som har testet Siemens EH651FB1E synes den er lett å rengjøre, som selvfølgelig er en fordel for å spare tid.

 

Klikker du deg inn på Siemens hjemmeside så får du all informasjon du trenger om denne platetoppen.

 

Her kjøper du induksjonstoppen billigst

Veil pris for denne platetoppen er 9 999 kr som du ser her på Siemens hjemmeside. Men om du kjøper den på Internett så får du akkurat samme induksjonstopp mye billigere, og noen Internettbutikker har fri frakt også.

 

Denne testvinneren får du idag hos White Away for bare 8704 kr inkludert frakten hjem til deg. 

 

Tretti selger denne platetoppen for 8704 kr når du klikker her. (Fri frakt)

 

 

Hos Skousen kjøper du denne platetoppen for bare 8704 kr. Frakt til fortauskant fra 0 kr.

 

30% rabattkode hos Tretti og 20% rabattkode hos WhiteAway

TIPS! Akkurat nå er det tilbud hos flere hvitevareforhandlere som tilbyr 20%  og 30 % rabatt med rabattkoder. Har du planer om å kjøpe nye hvitevarer kan det derfor være lurt å kikke gjennom tilbudene deres først og se om det er noe som passer deg.

Disse tilbudene er aktuelle idag:

 

 

Husk å skrive inn rabattkoden i kassen før du betaler og lykke til med innkjøpene dine!

 

 

 

Dette synes forbrukerne om denne induksjonstoppen

Som alltid på Best i test Guiden så vil vi gjerne vite hva forbrukerne mener om produktet. Det er jo tross alt de som har den viktigste erfaringen – akkurat ja – hvordan platetoppen fungerer i hverdagen.

Forbrukerne er veldig fornøyd med sin Siemens EH651FEB1E.

 

”Kokken i huset melder om en enkel og brukervennlig platetopp som er enkel å betjene. Lekkert design og alt i alt svært godt fornøyd med dette produktet  

 

”Den har stor effekt, sprer varmen perfekt og er lynrask og nøyaktig å regulere. Smart og brukervennlig betjening, enkel å holde ren.”

 

Ja dette er bare noen av anmeldelsene av Siemens induksjonstopp.

 

Ulemper da? Ja det vil vi jo også vite før vi bestemmer oss. Men faktisk så har vi ikke hørt noe negativt om Siemens EH651FEB1E. Forbrukerne er enkelt og greit veldig fornøyd.

 

Disse eksperttestene har vi gransket

Ja, her er det dessverre ikke så veldig mange tester å velge mellom, det er først og fremst Testfakta, svenske Råd & Rön og danske Tænk som har utført tester på induksjonstopper. Heldigvis er det dog generelt god kvalitet på dagens induksjonstopper (foruten Samsung, mer om dette nedenfor)

Det som skiller mest er hvor lett de får riper og hvor enkle de er å rengjøre, som selvfølgelig også er viktig.

 

Råd & Røn testet 8 standardtopper under 5 000 kroner i mai 2017. Magasinet undersøkte blant annet hvor raske de er, hvor bra de fungerer ved matlagning, hvor mye de bråker og hvor mye strøm de forbruker. Best i test ble Whirlpool ACM 802/NE som fikk 69 poeng. Sølvplassen med bare 1 poeng mindre, kom IKEA Otrolig.

 

I Testfaktas test fra oktober 2013, er det Siemens EH651FE17E som kåres til best i test, etterfulgt av Bosch PIE645F17E.

 

Råd & Røn utførte en test i mai 2012 der de testet 16 ulike induksjonstopper. Det var ganske jevnt resultat blant de ulike toppene. Tre-delt førsteplass med 78 poeng hver gikk til AEG HK654200FB, Electrolux EHH6540FOK og Husqvarna QHI6504P. Sisteplassen var den eneste som utmerket seg i denne testen. Med bare 45 poeng havnet Samsung CTN464KC01/XEE lengst ned på listen. Grunnen til dette var dårlig temperaturholdning.

 

Tænk utførte også en test i 2012 av 15 ulike induksjonstopper. De hadde også et jevnt resultat. Der ble det en delt førsteplass med 78 poeng hver og det ble VOSS DIK3462FR og AEG HK654200FB som fikk gullmedaljen her. Andreplassen med 77 poeng gikk til Gorenje IS641AC. Samme som hos Råd & Rön fikk Samsung CTN464KC01/XEE jumboplassen med bare 45 poeng.

 

I og med at det ikke finnes så mange tester på induksjonstopper, har vi lagt ned ekstra tid og jobb på å prate med hvitevareforhandlere for å få greie på hvilken de selger mest av og den de anser er den beste induksjonstoppen. Og også her er det Siemens og Electrolux som fremstår som vinnere, som selvfølgelig styrker det vi anbefaler.

 

 

Mens du nå allikevel holder på å fornye kjøkkenet, så er du kanskje interessert av nytt kjøleskap eller ny oppvaskmaskin? Klikk bare på linken så viser vi deg hvilket/n som er best i test!

 

Og du, hvorfor ikke gi deg selv en gave? Her ser du hvilken tannbleking som er den beste.

 

Tips! Du som melder deg på Facebookgruppa vår, får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på induksjonstoppen som er kåret til Best i test! På den måten kan du gjøre et riktig kap = den beste induksjonstoppen til den laveste prisen. Klikk på Liker-knappen så har vi øynene oppe for deg i fremtiden!

 


  • Søk på Best i Test Guiden

Om Best i Test Guiden